|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Też mnie załamuje powrót do pracy... ogólnie chętnie bym popracowała, ale tak strasznie nie chce zostawiać Aleńki. |
|
|
|
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
mamy prawo do dodatkowych 4 tygodniu urlopu macierzyńśkiego tylko musimy i nie podanie napisać
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Antosia i jego kupek![]() I podziwiam za "pierwszy raz". Ja strasznie się boję... .
|
|
|
|
|
#3694 | ||
|
Zadomowienie
|
No to jest już trójeczka dzieci do ochrzczenia tego dnia
![]() Cytat:
My też o 12.30 i o tej porze spacerujemy Mimo to wątpie żeby spała bo zbyt dużo do oglądania będzie. ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Nisia cuudne zdjęcie! I chyba widzę funny sheep na jej klatce piersiowej. Aleńka ma taką na spodenkach na pupie
|
||
|
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, funny sheep, ale niebawem Maja już w nią nie wejdzie
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
u mnie jak zwykle pod górkę, a jakże zrobiłam małej morfologię i wyszło, że ma sporą anemię. oczywiście naczytałam się durnot w internecie i teraz się boję. jutro wizyta, trzymajcie kciuki by nie było to coś poważniejszego ![]() wyniki moczu na szczęście ok. u nas te woreczki zupełnie się nie sprawdziły. zdecydowanie łatwiej było mi siuśki złapać w plastikowy pojemniczek. zdjęłam małej pieluchę i zaczęłam przemywać pupcię wacikami namoczonymi w ciepłej wodzie. Mała od razu zaczęła sikać u nas ciągle kolki ale na szczęście nie tak silne. znalazłam wreszcie sposób by uspokoić małą i rzeczywiście przez kilka dni z rzędu zdaje to egzamin ![]() Kraven, jeśli chodzi o mm to moja mała lubi zjeść mniejsze porcje a częściej. zazwyczaj je co 2 godziny po 60 mm. trzech godzin by nie wytrzymała. Cytat:
![]() u mnie obrączka też nie wchodzi |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Filusia ale po co konsultować z pediatra? Teraz na większości basenów są specjalne zajęcia dla takich maluchów. I nawet nura zaliczył
tak uczylismu zuzie zeby wody sie nie bała i teraz długo wstrzymuje oddech pod woda Mi szkoda wydawać tyle kasy na kurtkę bo i tak pochodzę w niej tylko ta zimę ehh moj mąż sie śmieje ze lepiej marznac niż wydać kasę Dobranoc
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu żadna Pani nie chce Henia??? Jeśli wda się w tatusia, to będzie tak rozpieszczana, że hej! I tonyyyy ciuchów dostanie
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz sobie sprawilas, mowisz pokazesz ? a kiedy dokladnie slubujecie? nasza data w suwaczku w podpisie![]() heh moj tz chodzil sfrustrowany, bo jego popiescic tez nie chcialam ale jakos zniosl moje "oziebienie" mojego facecika tez zadna panienka nie zechce ?ej, w ogole dziewuszki, Wasze maluchy te okoloterminowe jak Miki i mlodsze trzmaja glowke, a Miki ledwo co, i to na jakie 2-5 sekund;/ unosi na brzuszku nozki, raczki, a glowa isc nie chce i sie wkurza, szoruje noskiem po podlodze
|
|
#3701 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ostatnio jakąś paranoje czy Maks nie za dużo je mając miesiąc i 3 tyg, zjada 130-140 ml mm. Boję się strasznie że będzie za dużo ważył, z jakieś 2-3 tyg temu ważyl 4600.
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Jasiu właśnie zjadł 40 ml i poszedł spać, ale jadł 2,5 godziny wczesniej. Dzisiaj pierwszy raz wykąpałam sama Jasia - jakoś dalismy rade, troche płakał, ale przy wycieraniu się uspokoił. Przedstawiam Paniom Jasia
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3704 | ||
|
potworkowa
|
śliczna dziewczynka
![]() Cytat:
a suknia tutaj: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1351626016 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No i teraz już wszystkie rozpakowane jesteśmy .A ja piję karmi . Uwielbiam wszystko co nie smakuje jak... (powtórzę się po raz kolejny dzisiaj) rosół i potrawka!---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3706 |
|
potworkowa
|
kasa na własną perukę będzie jak znalazł
|
|
|
|
#3707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wszystko przed nami
![]() Cytat:
Nie byłam w kościele odkąd Majka się urodziła... ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() To w takim razie muszę się zaopatrzyć w pojemniczki mniejsze .---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Ja w sumie też popracowałabym... z Majeczką ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- My mamy 8.12 .Gdzie robicie - w domu czy w lokalu? |
|||
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się strasznie cieszę, bo nie muszę zostawiać Henia. Teraz biorę dziekankę, za rok studia skończę i jeśli wszystko dobrze pójdzie będę pomagać mężowi w nowym przedsięwzięciu, które zakłada, że będziemy całą rodzinką razem cały czas
|
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
kraven sliczny Jasinek! takie delikatne rysy
kaczuszka fajna kieca ja sie zastanawiam nad rybka z tiulem od kolan, ale zadnej rybki jeszcze nei mierzylam w salonie, w katalogu upatrzylam sobie jedna an szerszych ramiaczkach, litera A, z trenem gorsetowe niektore mi sie podobaja, ale musze trzymac cycki w ryzach- aktualnie 75 GG
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kraven są Twoje jakieś zdjęcia na maila? Potrzebuje do prezentacji... Może wezmę z fb, co? ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Widzisz jaka obrotna babka ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() !
|
||
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Gda bierzemy Henia z Zośką!! Takiego przystojniaka ciężko sobie odmówić
|
#3712 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu bardzo ładne zdjęcia zrobiłaś jak na początek. Współczuje nocnych rewolucji,doczytałam,że i dzisiaj też Cię męczyło...może czymś się zatrułaś? A co do butów,to zimowe kozaczki dobre,z jesiennymi miałam problem niedługo po porodzie.Obrączka,zaręczy nowy bez problemu wchodzą. Cytat:
i o Matim tamlin,bo on 2dni przed Kubusiem urodzony,tak jak Paulinka przed Jurkiem,tak się fajnie złożyło.O i Henia dobrze pamiętam,dzień młodszy i tak samo okazały klopsik jak mój![]() Także dużo zdrówka dla wszystkich jubilatów ![]() Pamiętam jak się rodziły i wpychały w kolejkę niektóre ![]() Cytat:
![]() A od czego to szczepienie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to za powodzenie sprawy i oby się stawił ten typ![]() Buziaki dla Boczusia ![]() Kubuś też nie chwyta,ale wyciąga rączki.I ostatnio polubił bardziej siedzenie w bujaczku Cytat:
Myślisz,że spadek cm zawdzięczasz pasowi a nie naturze?ja np.tydzień po porodzie nie wchodziłam w swoje dżinsy z przed ciąży,a 2tyg już tak,tylko jeszcze trochę skóry pozostało,ale chyba bez ćwiczeń nic nie pomoże... Cytat:
Dearlie chyba jako jedyna zadowolona z pierwszego razu po porodzie i tak wcześnie w dodatku,szacun.Konczi miło Cię widzieć i tą królewską czuprynkę![]() aga_ton trzymam kciuki za Lenkę,oby nie było to nic poważnego. Iwoncia nigdzie nie uciekaj nam,mów co Cię gryzie. Pisałyście o filmach...a ja najbardziej lubie "Komedię małżeńską"(akurat na tvn)uwielbiam,bo płacze przy tym ze śmiechu ![]() DOBRANOC
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-18 o 23:03 |
||||||||
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Mamusie
Dawno się nie odzywałam choć podczytuję w miarę często. Moja Julka w piątek skonczyła 7 tygodni. W najbliższy czwartek mamy pierwsze szczepienie i skonsultuję z pediatrą wynik moczu Małej - podwyższone leukocytu w osadzie moczu i za wysokie ph - pamiętam, że w ciąży ja miałam to samo i gin kazał jeść więcej kwasnego. W przyszłą niedzielę chrzcimy - impreza na 18 osób+2 niemowlaków, robimy w domu - mam nadzieję, że Mała będzie grzeczna w kosciele - trzymajcie kciuki Ciocie Mała ma ciemieniuszkę i w dodatku mam wrażenie, że chyba nie zarósł jej pepek - stresuję się tym i czekam na czwartkową wizytę u pediatry. Krostki ładnie zeszły po cutibazie - dziękuję za jej polecenie. Choć jak zjem nabiał to niestety coś gdzieś wyskoczy - dieta mamy karmiącej w moim przyopadku jest katorgu Byłam u gina - ładnie wszystko się zagoiło i moje jajniku już pracują. Polecił mi tabletki Azalia - można łykać przy karmieniu - nie wiem czy brać - i tak jestem padnięta i nie myślę o sexie - Julka to mala imprezowieczka - zasypia ok. 1:00-2:00 - taraz próbuję ją uśpić Gratuluję Maluszkom nowych tygodni i życzę dużo zdrówka
|
|
|
|
#3717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Po prostu nie chce Wam truć głupot znowu ![]() Cytat:
ja wchodze w buty w które nie wchodziłam przed ciążą a kupiłam je jakieś 5 lat temu ![]() Teraz mi noga wchodzi jak w masło ![]() Już Wam tyle nasmęciłam z powodu doła że nie chce Wam humoru psuć pierdołami ![]() Cytat:
no i nie moge bez Was żyć więc wracam Mój też 11 tygodni i tylko łapki do buzi lubi wkładać ![]() Cytat:
no tak jakbym swojego słyszała że nic nie robie A to jak on czasem z małym posiedzi i ja pranie robie,obiad robie, sprzątam w tym czasie to jest nic?? I staram sie tak szybko to zrobić żeby on sie k... nie zmęczył trzymaniem małego Ostatnio mówił że na całą noc weźmie małego do siebie do łóżka żebym odespała a ten wytrzymał 3 godziny i tylko te trzy w których Alan spał, a reszta nocy znowu ja wiec spałam 3 godziny bo potem karmienie i czuwanie bo sie kręcił ![]() A tż spał 9 godzin i dupnie zmęczony. Dupek i tyle. Potrafi tylko ubliżać po czym ja tylko becze bo między nami widze że sie już uczucie wypaliło i jest tylko kłótnia i przykrości. Kwestia czasu jak długo nasz związek jeszcze potrwa. I sie wyżaliłam ![]() wyżej sie wygadałam ![]() Dziękuje, już mi lepiej |
|||
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3719 |
|
potworkowa
|
Jak dostawała butle, to była za płasko, teraz dostaje w pozycji prawie siedzącej i po jedzeniu tylko odbija, bez ulewania
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje dziecie kreci się w łożeczku ... mały je po trochu a potem po 1,5h znów by chciał i tak już jest od kilku dni nad ranem . Sent from my GT540 using Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

W sumie to odważyliśmy się na to pod wpływem chwili, a dopiero później zastanawiałam się nad konsekwencjami, bo to dopiero 3 tygodnie minęły. Jednak zupełnie nic mnie nie bolało i dziś czuję się dobrze, więc chyba nic złego już mi nie grozi, prawda?
dla Antosia i jego kupek
.
wiesz co nie tak dużo 12 osób
Tak, funny sheep, ale niebawem Maja już w nią nie wejdzie 

nie wiem, bo dzieci to oglądają? jakoś później nie mieli problemu, żeby skrwawionego dzieciaka pokazać 
butów zimowych miałam od groma praktycznie, botki Lasockiego, w których chodziłam cały miesiąc i teraz wszystko do odstawienia 

za powodzenie sprawy i oby się stawił ten typ