Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 20:35   #3691
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Jak sobie pomyślę,ze trzeba bedzie wrócić to pracy to ...
Ale wykorzystam jeszcze dodatkowy macierzyński i cały urlop to bedzie do połowy maja.... i moze troche z nowego urlopu...
Jaki dodatkowy macierzyński?

Też mnie załamuje powrót do pracy... ogólnie chętnie bym popracowała, ale tak strasznie nie chce zostawiać Aleńki.
Stary 2012-11-18, 20:38   #3692
katarzinka
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Też mnie załamuje powrót do pracy... ogólnie chętnie bym popracowała, ale tak strasznie nie chce zostawiać Aleńki.
mamy prawo do dodatkowych 4 tygodniu urlopu macierzyńśkiego tylko musimy i nie podanie napisać
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 20:43   #3693
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
W końcu znalazłam czas, żeby do Was przemówić.

Nasz Antoś skończył dziś 3 tygodnie. Wierzyć się nie chce, że ten czas tak leci.

W temacie kupkowym chyba wychodzimy na prostą, bo dziś po ponad 2 dniach były dzisiaj nawet 2 kupki i to o co raz ładniejszym kolorze. Mam nadzieję, że to co najgorsze w tym temacie, to już za nami i te paskudne kolki już do nas nie wrócą na tym Bebilonie Comfort.

A tak w ogóle to nas wczoraj z TŻ-tem poniosło i zaliczyłam wczoraj poporodowy "pierwszy raz". W sumie to odważyliśmy się na to pod wpływem chwili, a dopiero później zastanawiałam się nad konsekwencjami, bo to dopiero 3 tygodnie minęły. Jednak zupełnie nic mnie nie bolało i dziś czuję się dobrze, więc chyba nic złego już mi nie grozi, prawda?
dla Antosia i jego kupek

I podziwiam za "pierwszy raz". Ja strasznie się boję....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 20:50   #3694
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
no i chrzciny załatwione na 9 grudniateraz musze poszukac ubranko
No to jest już trójeczka dzieci do ochrzczenia tego dnia

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Oby wiesz co nie tak dużo 12 osób a u Was ? W kościele mamy o 12.30 a Jaś o tej porze to zazwyczaj nie śpi więc może być ciekawie
U nas 16 osób a i tak będzie ciężko ich pomieścić.
My też o 12.30 i o tej porze spacerujemy Mimo to wątpie żeby spała bo zbyt dużo do oglądania będzie.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
mamy prawo do dodatkowych 4 tygodniu urlopu macierzyńśkiego tylko musimy i nie podanie napisać
Aa ja już mam go chyba wliczonego w macierzyński. W ogóle to muszę się dowiedzieć kiedy wracam do pracy

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Nisia cuudne zdjęcie! I chyba widzę funny sheep na jej klatce piersiowej. Aleńka ma taką na spodenkach na pupie
Stary 2012-11-18, 20:56   #3695
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Nisia cuudne zdjęcie! I chyba widzę funny sheep na jej klatce piersiowej. Aleńka ma taką na spodenkach na pupie
Dzięki Tak, funny sheep, ale niebawem Maja już w nią nie wejdzie
Stary 2012-11-18, 21:05   #3696
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ehhh jak zostawić takie małe Niuniusie w domu ? masakra to będzie

Też sobie nie wyobrażam
Stary 2012-11-18, 21:07   #3697
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

u mnie jak zwykle pod górkę, a jakże

zrobiłam małej morfologię i wyszło, że ma sporą anemię.
oczywiście naczytałam się durnot w internecie i teraz się boję.
jutro wizyta, trzymajcie kciuki by nie było to coś poważniejszego

wyniki moczu na szczęście ok.
u nas te woreczki zupełnie się nie sprawdziły. zdecydowanie łatwiej było mi siuśki złapać w plastikowy pojemniczek. zdjęłam małej pieluchę i zaczęłam przemywać pupcię wacikami namoczonymi w ciepłej wodzie.
Mała od razu zaczęła sikać

u nas ciągle kolki ale na szczęście nie tak silne. znalazłam wreszcie sposób by uspokoić małą i rzeczywiście przez kilka dni z rzędu zdaje to egzamin

Kraven, jeśli chodzi o mm to moja mała lubi zjeść mniejsze porcje a częściej. zazwyczaj je co 2 godziny po 60 mm. trzech godzin by nie wytrzymała.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
. Wracam do tego co ostatnio-w dzień praktycznie sama pierś i czasami butla a razie konieczności a w nocy sama butla. Jak wstaje rano piersi nie mam pełnych więc przeznoc dużo sie w nich nie zbiera
ja robię na odwrót, w dzień butelka a w nocy pierś

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
ja tez tak mam buty sa za male a i obraczki nie moge wcisnac
u mnie obrączka też nie wchodzi
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:09   #3698
Asiuulka89
Zakorzenienie

Filusia ale po co konsultować z pediatra? Teraz na większości basenów są specjalne zajęcia dla takich maluchów. I nawet nura zaliczył tak uczylismu zuzie zeby wody sie nie bała i teraz długo wstrzymuje oddech pod woda

Mi szkoda wydawać tyle kasy na kurtkę bo i tak pochodzę w niej tylko ta zimę ehh moj mąż sie śmieje ze lepiej marznac niż wydać kasę

Dobranoc
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:10   #3699
gda
Zakorzenienie

Cytat:
no proszę nie czytałam tej książki a u nas dokładnie jest tak przy zasypianiu ... sami do tego doszliśmy tylko nie puszczamy żadnych szumów .... czyli mogę powiedzieć że bez książek się tez da no i ssanie też tylko czasami

ehh no szkoda wielka że nas nie załapało ...

u mnie też wszyscy w łózkach Dusia już o 18 w łóżeczku chrumkała mąż trochę później a ja kombinuję tu yhh ale też uciekam
spokojnej nocy mamusie
My też bez książki dokładnie tak robiliśmy. Tylko tam są opisane dokładne zasady jak to trzeba robić

A czemu żadna Pani nie chce Henia??? Jeśli wda się w tatusia, to będzie tak rozpieszczana, że hej! I tonyyyy ciuchów dostanie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:13   #3700
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Sojka czyli pamięć mnie zawiodła ale racja, po polowaniu przyszła czyściutka jakby nigdy nic nie wiem, bo dzieci to oglądają? jakoś później nie mieli problemu, żeby skrwawionego dzieciaka pokazać

śpi w nocy i w dzień, jak przełożę małą i nie protestuje aczkolwiek najlepiej na mojej poduszce

ja mam stopę numer większą teraz butów zimowych miałam od groma praktycznie, botki Lasockiego, w których chodziłam cały miesiąc i teraz wszystko do odstawienia

słodziutka

co za baba no tak, Ty też masz ślub w przyszłym roku ja już mam suknię

ja przez pierwszy miesiąc nie mogłam ubrać obrączki, ale potem mi paluchy sklęsły. no i cywilny braliśmy z tżtem jak byłam w 7 miesiącu, to i obrączka na siodmy miesiąc była robiona

nasz pierwszy raz po porodzie też był tragiczny, tylko tż wszedł i od razu uciekałam i oczywiście krew kolejny też bolał, ale wszystko idzie ku dobremu. ale doznania są dużo lepsze, niż przed ciążą

ja na początku ciąży myślałam, że zajadę tżta, taką miałam chcicę gdzieś od 6 miesiąca tendencja była spadkowa i miesiac przed porodem było totalne zero

mama tżta mi się pytała, co bym zrobiła, jakby mi się dwie Oliwki urodziły, odpowiedziałabym że bym się chyba zapłakała

siedzę z Waxem na głowie, to co się dzieje z moimi włosami to jakaś masakra, garściami wyłażą, normalnie na peruki dla lalek Barbie chyba zacznę sprzedawać

juz sobie sprawilas, mowisz pokazesz? a kiedy dokladnie slubujecie? nasza data w suwaczku w podpisie
heh moj tz chodzil sfrustrowany, bo jego popiescic tez nie chcialam ale jakos zniosl moje "oziebienie"

mojego facecika tez zadna panienka nie zechce ?

ej, w ogole dziewuszki, Wasze maluchy te okoloterminowe jak Miki i mlodsze trzmaja glowke, a Miki ledwo co, i to na jakie 2-5 sekund;/ unosi na brzuszku nozki, raczki, a glowa isc nie chce i sie wkurza, szoruje noskiem po podlodze
Stary 2012-11-18, 21:16   #3701
marzenka1984
Rozeznanie

Ja mam ostatnio jakąś paranoje czy Maks nie za dużo je mając miesiąc i 3 tyg, zjada 130-140 ml mm. Boję się strasznie że będzie za dużo ważył, z jakieś 2-3 tyg temu ważyl 4600.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:16   #3702
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Jasiu właśnie zjadł 40 ml i poszedł spać, ale jadł 2,5 godziny wczesniej.
Dzisiaj pierwszy raz wykąpałam sama Jasia - jakoś dalismy rade, troche płakał, ale przy wycieraniu się uspokoił.

Przedstawiam Paniom Jasia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040260.jpg (71,0 KB, 74 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:18   #3703
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj sobie pozwoliłam na łagodnego mini Twistera w KFC, ale rozkosz!
Noo... wierzę!
Ja jem ciągle, albo rosół, albo potrawkę! Też tęsknię za takimi specjałami...

Śliczna Maja i śliczne ma imię.
Stary 2012-11-18, 21:23   #3704
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Dzięki Tak, funny sheep, ale niebawem Maja już w nią nie wejdzie
śliczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
juz sobie sprawilas, mowisz pokazesz? a kiedy dokladnie slubujecie? nasza data w suwaczku w podpisie
heh moj tz chodzil sfrustrowany, bo jego popiescic tez nie chcialam ale jakos zniosl moje "oziebienie"
13 lipca a suknia tutaj: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1351626016

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Dzisiaj pierwszy raz wykąpałam sama Jasia - jakoś dalismy rade, troche płakał, ale przy wycieraniu się uspokoił.

jaki śliczny

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:24   #3705
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam możliwość wykorzystania urlopu chyba że coś się zmieniło a jest taka szansa że mogę mieć pod górę ...
ehh no Duśka jest w czwartym miesiącu już tak? bo trzy skończyła i wkroczyła w czwarty czyli tylko troszkę wcześniej jej podałam bop chciałam to ulewanie sprawdzić a ta mi wyskakuje że wyrodna jestem i inne bzdety .. powiedziałam jej szybko że sama urodziła i sama wychowuję i ma się nie wtrącać .. jak Dusia miała kolki przez 6 tygodni odwiedziła nas jeden raz i pojechała na wakacje więc nie ma prawa mnie pouczać ale mimo wsio mi w piety poszło ...
Ale ten czas leci... Dusiek już ponad 3 m-ce ma! A pamiętam jakby rodziła sie wczoraj... takie emocje. No i teraz już wszystkie rozpakowane jesteśmy.

A ja piję karmi. Uwielbiam wszystko co nie smakuje jak... (powtórzę się po raz kolejny dzisiaj) rosół i potrawka!

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
siedzę z Waxem na głowie, to co się dzieje z moimi włosami to jakaś masakra, garściami wyłażą, normalnie na peruki dla lalek Barbie chyba zacznę sprzedawać
przynajmniej kasa będzie z tego
Stary 2012-11-18, 21:26   #3706
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
przynajmniej kasa będzie z tego
kasa na własną perukę będzie jak znalazł

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-18, 21:35   #3707
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że nie załapałyśmy się na roczny macierzyński...
Wszystko przed nami

Cytat:
ale ale moja niunia zjadła dzisiaj z butli. Poszłam do kościoła, małą zostawiłam z babcią i zrobiłam jej troche mleka na wszelki wypadek. Ja wracam a babcia karmi. Widać ode mnie nie zje, ani jak jestem w pobliżu bo kojarzę się jej z cycusiem.

No i nie kąpiemy. Zasnęła mi na rękach, mąż też zasnął, a ja mam ochotę poczytać co u was.
To prawda! Majeczka też ode mnie z butli nie chciała. Raz karmił ją mąż,a raz siostra.

Nie byłam w kościele odkąd Majka się urodziła...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Lepiej nie mieszać. Odciągasz i od razu do zamrożenia. A niestety słyszałam, że czasem po rozmrożeniu mleczko może być zepsute
Dzięki za odpowiedz
To w takim razie muszę się zaopatrzyć w pojemniczki mniejsze.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:

20 tygodni normalnego + 4 dodatkowego.

Ja w sumie też popracowałabym... z Majeczką

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
No to jest już trójeczka dzieci do ochrzczenia tego dnia
My mamy 8.12.

Gdzie robicie - w domu czy w lokalu?
Stary 2012-11-18, 21:35   #3708
gda
Zakorzenienie

Ja też się strasznie cieszę, bo nie muszę zostawiać Henia. Teraz biorę dziekankę, za rok studia skończę i jeśli wszystko dobrze pójdzie będę pomagać mężowi w nowym przedsięwzięciu, które zakłada, że będziemy całą rodzinką razem cały czas
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:43   #3709
LadyBeatta
Zadomowienie

kraven sliczny Jasinek! takie delikatne rysy

kaczuszka fajna kieca ja sie zastanawiam nad rybka z tiulem od kolan, ale zadnej rybki jeszcze nei mierzylam w salonie, w katalogu upatrzylam sobie jedna an szerszych ramiaczkach, litera A, z trenem gorsetowe niektore mi sie podobaja, ale musze trzymac cycki w ryzach- aktualnie 75 GG
Stary 2012-11-18, 21:52   #3710
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

Śliczna nasza najmłodsza kruszynka.

Kraven są Twoje jakieś zdjęcia na maila? Potrzebuje do prezentacji... Może wezmę z fb, co?

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
kasa na własną perukę będzie jak znalazł
Widzisz jaka obrotna babka

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Ja też się strasznie cieszę, bo nie muszę zostawiać Henia. Teraz biorę dziekankę, za rok studia skończę i jeśli wszystko dobrze pójdzie będę pomagać mężowi w nowym przedsięwzięciu, które zakłada, że będziemy całą rodzinką razem cały czas
Strasznie zazdroszczę! Trzymam mocno kciuki, żeby wszytsko poszło tak jak chcecie!
Stary 2012-11-18, 22:03   #3711
Sojka1990
Zadomowienie

Gda bierzemy Henia z Zośką!! Takiego przystojniaka ciężko sobie odmówić
Stary 2012-11-18, 22:08   #3712
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
kraven sliczny Jasinek! takie delikatne rysy

kaczuszka fajna kieca ja sie zastanawiam nad rybka z tiulem od kolan, ale zadnej rybki jeszcze nei mierzylam w salonie, w katalogu upatrzylam sobie jedna an szerszych ramiaczkach, litera A, z trenem gorsetowe niektore mi sie podobaja, ale musze trzymac cycki w ryzach- aktualnie 75 GG
u mnie rybki były od razu skreślone, bo do rybek trzeba mieć bardzo proporcjonalną figurę, a ja takiej nie mam

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-18, 22:53   #3713
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A dziewczyny karmiące ma któraś jakieś plamenia, albo okres? Bo kurcze wczoraj zauważyłam taki podbarwiony śluz i nie wiem czy @ ma przyjść czy co?
ja nie mam,kiedyś tam brzuch tak bolał jak na okres.
Kasiu bardzo ładne zdjęcia zrobiłaś jak na początek.
Współczuje nocnych rewolucji,doczytałam,że i dzisiaj też Cię męczyło...może czymś się zatrułaś?
A co do butów,to zimowe kozaczki dobre,z jesiennymi miałam problem niedługo po porodzie.Obrączka,zaręczy nowy bez problemu wchodzą.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
My dzisiaj kończymy 2 miesiące, podobnie jak Kubuś od Katee i i Iga od niegrzecznej - całusy dla nich, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
Dziękujemy,też zawsze pamiętam o nichi o Matim tamlin,bo on 2dni przed Kubusiem urodzony,tak jak Paulinka przed Jurkiem,tak się fajnie złożyło.O i Henia dobrze pamiętam,dzień młodszy i tak samo okazały klopsik jak mój
Także dużo zdrówka dla wszystkich jubilatów
Pamiętam jak się rodziły i wpychały w kolejkę niektóre

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzien dobry
Melduję że u nas wszystko w porządku ale nie mam zbytnio czasu pisać..Dziś mamy gości więc pewnie wpadne dopiero wieczorem na wizaż.
Stosuję tą maść cutibaza ale nadal Iga ma te krostki, więc pewnie to ten trądzik niemowlęcy z którym nic nie idzie zrobić i aby czekać aż sam zniknie.Ale w środe mamy szczepienie to jeszcze zapytam pediatry
A tak wogóle to Igulka ma dziś 2 miesiące najlepszego też dla Kubusia i Filipka
aa no i ja mam dziś z Marcinem 8lat bycia razem, gdzie to zleciało
lecę robić obiadek
miłego dnia wszystkim
dziękujemy.I gratuluje rocznicy
A od czego to szczepienie?

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Czy Wasze maluchy chetnie spia w lozeczkach? Czy marudza jak tylko odchodzicie od nich? Moj Maksio najlepiej na mnie brzuszek do brzuszka
mój jak dobrze nie zaśnie,gdy zdąże go przenieść to zaraz mruczy i w końcu słychać jak buszuje i macha rączkami.Pierwsze spanie ma w łóżeczku,potem w nocy nie mam siły go przenosić.

Cytat:
aaa, jeszcze co do seksu... kilka razy juz sie dzialo, co lepsze- dawalo rade tylko od tylu, inaczej tz nie mogl wejsc do konca,bo bolalo mnie jak nie wiem. a juz ostatnim razem to ogole nie wszedl- zaroslam czy co
My po 3tyg.spróbowaliśmy i też z niepowodzeniem.Podobnie to odczuwałam.Tydzień temu był drugi raz i było super,tylko nie mogę zdjąć biustonosza,bo mi mleko leci ciurkiem

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Ale ten dzień minął. Matiś grzeczniutki, śpi, Paula na urodzinach u kuzynki, kropuś tv ogląda a ja pracuję i leci czas jak szalony.
Co do "Silent Hill" to na plakatach u mnie pisze że to druga część, "Egzorcyzmy" chyba. Pójdziemy na pewno.

Jutro mam znów sprawe o zaprzeczenie ojcostwa, trzymajcie kciuki aby była ostatnią.

Najlepszego dla solenizantów
Boczuś dziś 9 tygodni kończy

Co do łapania zabawek mój też nie łapie, nie raz na macie jakąś trzepnie, ale to bardziej przez przypadek. Świadomie dziecko łapie zabawki około 4-5 miesiąca życia. Wcześniej po prostu mi się udało, ale nie wie jak to zrobił i świadomie tego nie powtórzy. Także Marta spokojnie, Zuzia ma jeszcze dużo czasu.

Zaczynam się zastanawiac czy go obejrzeć, bo mieliśmy zamiar dziś jak dzieci pójdą spać. A teraz niewiem...

to za powodzenie sprawy i oby się stawił ten typ
Buziaki dla Boczusia

Kubuś też nie chwyta,ale wyciąga rączki.I ostatnio polubił bardziej siedzenie w bujaczkuDostrzegł,ż e gdy się poruszy to się kołysze i jego przyjaciółki małpka i hipcia też się ruszają,ale fajnie mi wtedy na niego patrzećtaki zafascynowany tam siedzi

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
W brzuchu mialam 100 cm a po dwoch miesiacach mam 70. Zakladalam na caly dzien i tak sobie chodzilam. Niestety czesto o nim zapominalam i nosilam lacznie moze z miesiac
a możesz pokazać jaki masz?może jest na allegro?Zastanawiałam się czy go nie kupić,bo jeszcze super płaska tam nie jestem,choć nie wierze w jakieś pozytywne rezultaty.
Myślisz,że spadek cm zawdzięczasz pasowi a nie naturze?ja np.tydzień po porodzie nie wchodziłam w swoje dżinsy z przed ciąży,a 2tyg już tak,tylko jeszcze trochę skóry pozostało,ale chyba bez ćwiczeń nic nie pomoże...

Cytat:
Cześć.

jaki śliczny najmłodszy nasz chłopczyk wątkowywidać po buziuńceuroczy naprawde

Dearlie chyba jako jedyna zadowolona z pierwszego razu po porodziei tak wcześnie w dodatku,szacun.

Konczi miło Cię widziećz Dusią długo nie wybawicie się na weselu pewnie?a swoją drogą,też pamiętam te emocje jak rozprułaś nasz worek z porodami...i tą królewską czuprynkę

aga_ton trzymam kciuki za Lenkę,oby nie było to nic poważnego.

Iwoncia nigdzie nie uciekaj nam,mów co Cię gryzie.

Pisałyście o filmach...a ja najbardziej lubie "Komedię małżeńską"(akurat na tvn)uwielbiam,bo płacze przy tym ze śmiechu

DOBRANOC

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-11-18 o 23:03
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 23:37   #3714
colds
Zakorzenienie

Nie nadrobiłam.

Sraka na szczęście minęła
Stary 2012-11-19, 01:03   #3715
asiejka86
Rozeznanie

Dobry wieczór Mamusie
Dawno się nie odzywałam choć podczytuję w miarę często. Moja Julka w piątek skonczyła 7 tygodni. W najbliższy czwartek mamy pierwsze szczepienie i skonsultuję z pediatrą wynik moczu Małej - podwyższone leukocytu w osadzie moczu i za wysokie ph - pamiętam, że w ciąży ja miałam to samo i gin kazał jeść więcej kwasnego.
W przyszłą niedzielę chrzcimy - impreza na 18 osób+2 niemowlaków, robimy w domu - mam nadzieję, że Mała będzie grzeczna w kosciele - trzymajcie kciuki Ciocie
Mała ma ciemieniuszkę i w dodatku mam wrażenie, że chyba nie zarósł jej pepek - stresuję się tym i czekam na czwartkową wizytę u pediatry. Krostki ładnie zeszły po cutibazie - dziękuję za jej polecenie. Choć jak zjem nabiał to niestety coś gdzieś wyskoczy - dieta mamy karmiącej w moim przyopadku jest katorgu
Byłam u gina - ładnie wszystko się zagoiło i moje jajniku już pracują. Polecił mi tabletki Azalia - można łykać przy karmieniu - nie wiem czy brać - i tak jestem padnięta i nie myślę o sexie - Julka to mala imprezowieczka - zasypia ok. 1:00-2:00 - taraz próbuję ją uśpić
Gratuluję Maluszkom nowych tygodni i życzę dużo zdrówka
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 03:09   #3716
kaczuszka69
potworkowa

Znaleźliśmy powód ulewania Oliwki

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-19, 03:11   #3717
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu??? Przecież właśnie po to nas masz, żebyśmy Cię podniosły na duchu!

Po prostu nie chce Wam truć głupot znowu

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was też nie wchodzi w buty sprzed ciąży??? Wyciągnełam właśnie zimówki co by sprawdzić w jakim są stanie i kurcze nie we wszystkie wchodze Stopa mi urosła????Jeszcze tego brakowało. Nie dość, że musiałam kupić nowe biustonosze, to teraz jeszcze buty

Iwoncia no co Ty Tylko nie zamykaj się w sobie bo będzie jeszcze gorzej...

ja wchodze w buty w które nie wchodziłam przed ciążą a kupiłam je jakieś 5 lat temu
Teraz mi noga wchodzi jak w masło

Już Wam tyle nasmęciłam z powodu doła że nie chce Wam humoru psuć pierdołami

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ivoncia Ty tu wracaj bo inaczej

kiedy dziecko powinno chwytać zabawki?
Moja będzie miała 11 tygodni i nie łapie martwię się

no i nie moge bez Was żyć więc wracam

Mój też 11 tygodni i tylko łapki do buzi lubi wkładać

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kochana u nas nie może być spokojnie zadługo,albo pełna euforia,albo dół,tak mamy czasami.Ciężko nam się czasem dogadać,on mnie chyba nie próbuje zrozumieć...a najbardziej to nie chce słuchać nic na temat jego siostry i mamusi,a ich zachowanie często mnie irytuje...

dzięki,choć dziś z rana mnie zaskoczył.Zawołałam go,by ponosił Kubusia a on go wziął na dół,mówiąc,żebym pospała z pół godzinki,a ja się budzę po 1,5godz sama,nawet mnie nie budzilii mu podziękowałam,że tak fajnie się nim zajął,mógłby częściej

Iwonka jak ja Cię rozumiemu mnie podobnie,choć w domu jest częściej,ale z przerwami,albo pojedzie ze starszym do swoich rodziców i tam siedzą do do wieczora,zamiast mi pomóc przy małym i mnie odciązyć trochę.Jakoś mało czasu mamy dla siebie ostatnio i chyba przez to te kłótnie...

Niby rozumie,że ja cały czas z dzieckiem i że nawet ciężko w domu posprzątać,więc jak jest w domu to on się małym zajmuje a ja sprzątam,albo ja idę na spacer z Kubą a on prasuje.
A ostatnio mi wyjechał,że ja tylko przed komputerem siedzę(oczywiście z Kubą przy cycu) i nic nie robie!!!
Jakby nie wiedział,że Kuba śpi tylko na spacerze i ciągle przy cycu siedzi,więc mówie mu,że lepiej jak będę mu dawać mm to on się nim będzie zajmował i go karmił to zobaczy jak to jest,a on do mnie,że po co chciałam dziecko?!tak jakby on nie chciał?!
No wiecie co?!jak on tak mógł?Zawsze bardzo chciałam,żeby Jurek miał rodzeństwo i przenigdy tego nie żałowałam,bo dziecko to dar,bardzo mi sprawił tym przykrość...szkoda,że ciężko mu przychodzi,że ja potrzebuje chwili dla siebie...

no tak jakbym swojego słyszała że nic nie robie
A to jak on czasem z małym posiedzi i ja pranie robie,obiad robie, sprzątam w tym czasie to jest nic??
I staram sie tak szybko to zrobić żeby on sie k... nie zmęczył trzymaniem małego
Ostatnio mówił że na całą noc weźmie małego do siebie do łóżka żebym odespała a ten wytrzymał 3 godziny i tylko te trzy w których Alan spał, a reszta nocy znowu ja wiec spałam 3 godziny bo potem karmienie i czuwanie bo sie kręcił
A tż spał 9 godzin i dupnie zmęczony.
Dupek i tyle.
Potrafi tylko ubliżać po czym ja tylko becze bo między nami widze że sie już uczucie wypaliło i jest tylko kłótnia i przykrości.
Kwestia czasu jak długo nasz związek jeszcze potrwa.

I sie wyżaliłam

Cytat:
co sie dzieje Iwoncia?

wyżej sie wygadałam

Cytat:

Trzymam kciuki za poprawę Twojego humoru.
Dziękuje, już mi lepiej
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 03:12   #3718
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Znaleźliśmy powód ulewania Oliwki
Jaki to powód??

zielona tutaj też wszystkiego najlepszego
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 04:58   #3719
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jaki to powód??

zielona tutaj też wszystkiego najlepszego
Jak dostawała butle, to była za płasko, teraz dostaje w pozycji prawie siedzącej i po jedzeniu tylko odbija, bez ulewania

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-19, 05:09   #3720
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dostawała butle, to była za płasko, teraz dostaje w pozycji prawie siedzącej i po jedzeniu tylko odbija, bez ulewania
No proszę ... super że taki sposób ułożenia nie powoduje ulewania .

A moje dziecie kreci się w łożeczku ... mały je po trochu a potem po 1,5h znów by chciał i tak już jest od kilku dni nad ranem .

Sent from my GT540 using Tapatalk 2

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości