|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Jasiu
i Lusia Linka opowiadaj jak udały się zakupy mam nadzieje że nie dzwoniłaś zbyt często do domu![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-18 o 22:05 |
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że są osoby, które świadomie decydują się na małą różnicę wieku między dziećmi, ale dla mnie to hardcore.Noo, a poza tym też chcę wrócić do pracy
|
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne prezenty, mała na pewno je doceniCytat:
![]() Z karmieniem dasz sobie radę - przy karmieniu zakrywam się pieluszką i w sumie nie ma dla mnie znaczenia gdzie karmię. Również trzymam mocno ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki, trzymajcie, przydadzą się
Blue super prezenty! Cytat:
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
![]() W szoku byłam, że dostała tyle zabawek z Lamaze! |
|
|
|
#2016 | |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie przyznaj że dałaś im listę zabawek sekty
![]() Cytat:
to Ty masz tyle rodzeństwa? znaczy się jest Was 4?
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, mam 3 rodzeństwa
|
|
#2018 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Cytat:
za Jasia, Lusię i Leosia. Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2019 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Zosia nie śpi. Coraz bardziej wchodzi jej w nawyk takie buszowanie po nocach. Wszystko dlatego, że wczesnym wieczorem potrafi teraz spać 2 godziny (tak od 18 do 20, powiedzmy), budzi się radosna jak skowronek i nijak nie daje się uśpić ![]() A ja czekam na małża - powinien być w ciągu godziny ![]() ![]() ![]() Cytat:
o rany, jak pięknie! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że "na poważnie" się u was obchodzi imieniny. U mnie jakoś w ogóle, zwyczaj ten zamarł w pokoleniu moich rodziców i męża dziadków, moja Zosia nawet życzeń nie dostała ![]() (a szkoda, może powinnam reaktywować )
|
||||
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia
Byłam u babci na imieninach dostałam kasiorę i czekoladę, od Fabisia bombonierkę, od TŻ mam zapewniony wypad do kina, mama ma mi coś jutro kupić i wysłała mi życzenia do radia i je przeczytali ![]() za Jasia, Leosia i LusięCo do kalendarza, dużo dziewczyn zrezygnowało i nie wiem czy jest sens go robić? Musicie się dziewczyny określić, bo nie wiem czy robić czy nie. |
|
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pomogła maść przepisana przez lekarza-zagoiło się po dwóch dniach
![]() Cytat:
I dlatego podzieliłam się zasłyszanym dzisiaj newsem To będzie jej trzecie dziecko w ciągu 3,5 roku...Cytat:
|
||
|
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Pierwsza pobudka małej była o 5.39 i od tej nie śpimy. Depoison wczoraj pytałaś czy moja koleżanka nie boi się porodu. No więc boi i i to panicznie. Ale chyba chwilowo zapomniała o takim "drobiazgu". Jak zbliżał mi się tp to przejmowała się tym bardziej niż ja, po porodzie tak samo Natomiast teraz minęły już ponad 3 miesiące i widocznie już nie pamięta o porodzie Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2023 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to super, u nas pomógł bepanthen ale profilaktycznie mu wciąz tam smaruję, bo boję się, że znów wyjdzie ![]() Cytat:
Jaś teraz kimaWitajcie dziewczyny |
|||||
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Siema
![]() kurde moje dziecko jakieś marudne do tego pcha cala rękę do buzi i się drze i wscirka przy tym. Dziś w nocy i rano nie chciała jes. Tyle co zawsze. A rano to polowe tylko zjadła. Tak to jest pogodna ale często się wścieka właśnie albo te ręce pcha do buzi albo do oka. Dalej jej oczko ropieje mam wrażenie ze nawet troszkę też drugie. ![]() teraz poskrzeczala i śpi tzn zasnela przed chwila nie wiem na jak długo. Jutro te szczepienie. Nie wiem czy Ją zaszczepi doktorka a ja straciłam wczoraj tyle włosów przez koltuny po kręconych ze coraz bardziej mam ochotę sciac na krótko
|
#2025 | ||||
|
Zadomowienie
|
hey! a my spedzilismy nocke u prababci i maly ladnie spal pomimo drzemki w czasie podrozy w ciagu dnia
Cytat:
mam wrazenie ze to z atrqkji dookola. swiat jest nagle taki cekawy amaly jest tak ruchliwy ze jak zacznie sie przemieszczac to bedzie wesolo!Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Ciastus, nie jestes a sama z tym problemem! moj tez nie chcial jesc w dzien dopiero w nocy nadrobil...i tez pcha lapki do buZi
|
||||
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Anna no właśnie moja niunia też się wygina albo głowę odwraaca i nie chce jeść. Na chama jej daje a ta nazbiera mleka w buzi i potem sobie na mnie wypluje
Juz przestałam jej dawać na chama. Nie chce to nie. Może to zęby??
|
#2027 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
za nockęa co do szerokiego pieluchowana to właśnie gdzieś czytałam że to jest pic na wodę... tylko nie umiem sobie przypomniec gdzie nie robię tego bo skoro wszystko ok to po co ją męczyć. Więc nie wiem w końcu jak to jest.
|
||
|
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ja tylko na chwilę. moje dziecię jakieś inne, senne. Wczoraj w ciągu dnia przespał bez przerwy chyba ze 3h, później przysypiał u mnie na rękach i u mojego ojca, i nocka przespana wiecie że on tego smoczka mam nie toleruje woli nuka albo avent porównując to nich to mam jest o wiele szerszy.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-11-19 o 09:18 |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, idę dziś do fryzjerni
![]() Dziewczyny chcące karmić BLW co o tym sądzicie? Fabi od kilku dni wyrywa mi jedzenie z rąk i chce wsadzać do buzi. Ostatnio udało mu się tak przechwycić kromkę chleba, wsadził do buzi i ssał. Dzisiaj za to chciał mi ukraść kawałek czekolady Wg książki jest niby gotowy, ale ma 4,5 ms a i nie siedzi przecież całkowicie sam.... No i nie wiem co robić ![]() I oficjalnie wczoraj przesiedliśmy się w spacerówkę
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedynie jak jej przytrzymam to avent najdłużej jej sie utrzymuje w buzi, alee przy każdej zmianie pozycji jej wypada. Zdecydowanie woli ssać palucha ![]() aż się obawiam jak później będą wyglądać jej kciuki
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już pisałam że jak zaciumka to słuchać w drugim pokoju wyciągam mu go i wkładam smoczek. Ale jak smok wypadnie to znów kciuk idzie w ruch. też się obawiam. Ale może to minie wnet.
|
|
#2033 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloł, zombie się wita... Spałam może ze 4 godziny i to nie dlatego, że dziecko nie spało, ale ja usnąć nie mogłam. A potem Luśka się obudziła na jedzenie o 6, chwilę dospała i od 7 znowu zaczęła buszować. Wzięłam ją do łóżka i wtulona we mnie jeszcze usnęła, ale ja już nie
![]() a teraz młoda skrzeczy tak, że mi zaraz bębenki popękają! Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Luśka też miała etap wypluwania smoka i ssania kciuka, samo minęło.
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Ach i pochwalę się synem
pierwszy raz w spacerówce ![]() Aga dzięki za odpowiedź, widocznie nie doczytałam |
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luśka nie jest jeszcze gotowa ani na BLW ani na spacerówkę, ewidentnie nie za dobrze jeszcze się czuje siedząc, chociaż próbuje. Jak jej podniosę oparcie w gondoli to się zsuwa albo kładzie dziwnie bokiem i widać, że jej to nie pasuje
|
|
#2037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() uff Fabi tak ubrany jak wczoraj mój Emil. A wszystkie dzieci wózkowe które mialiśmy w sklepie były w kombinezonach i czapkach - nie dość że na dworze +9 to jeszcze w środku sklepu ubrane na zimowo już myślałam że to ze mną jest coś nie tak
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
boski jest!!!
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
on już siedzi:0 ślicznie tu wygląda, a jaki szczęśliwy! ja mojego jeszcze w spacerówce nie posadziłam, zresztą nie buntuje się na leżąco więc mu nawet nie pokażę jak może mieć fajnie
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- moje też od rana skrzeczało jakby go ze skóry obdzierali, na szczęście zasnął
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-19 o 10:22 |
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
zjadla 120
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

i Lusia
mam nadzieje że nie dzwoniłaś zbyt często do domu

ale szczerze to nie wyobrażam sobie aby znów być w ciąży teraz. Tzn sama ciąża spoko ale na chwile obecna kolejny poród mnie przeraża 

Świetne prezenty, mała na pewno je doceni

to Ty masz tyle rodzeństwa? znaczy się jest Was 4?

Mam nadzieję, że jutro to naprawią 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

woli nuka albo avent