Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 22:04   #2011
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Jasiu i Lusia
Linka opowiadaj jak udały się zakupy mam nadzieje że nie dzwoniłaś zbyt często do domu

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Piszecie o mdloscisch, ciazach... Z jednej strony jak ktoś planuje wiecej dzieci to nawet byłoby spoko, mała różnica wieku ale szczerze to nie wyobrażam sobie aby znów być w ciąży teraz. Tzn sama ciąża spoko ale na chwile obecna kolejny poród mnie przeraża
a mnie przeraża opieka nad dwojgiem malutkich dzieci a jeszcze bardziej to że nie mogłabym wrócić do pracy, zresztą w ciąży też nie chce mi się chodzić

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-11-18 o 22:05
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:12   #2012
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a mnie przeraża opieka nad dwojgiem malutkich dzieci a jeszcze bardziej to że nie mogłabym wrócić do pracy, zresztą w ciąży też nie chce mi się chodzić
mnie zdecydowanie też Dziś był u nas kuzyn małża z 16 miesięcznym synkiem. Mały jest z lipca 2011 roku. I tak sobie pomyślałam, że za rok Leoś będzie taki hmmm.... baaaaardzo absorbujący i pełen energii. Gdybym, mając takiego właśnie roczniaka, miała zajmować się jeszcze malutkim niemowlęciem, to chyba strzeliłabym sobie w łeb Wiem, że są osoby, które świadomie decydują się na małą różnicę wieku między dziećmi, ale dla mnie to hardcore.
Noo, a poza tym też chcę wrócić do pracy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:14   #2013
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Heja!
Huh! Po imieninkach...
Martynka dostała:
Lamaze: słonia różowego, Marinę, Emilkę i pawia
Dwujęzycznego Szczeniaczka Uczniaczka FP
płytę z piosenkami z Akademii Pana Kleksa,
dwie sukienki
jedzonko (słoiczki, kaszkę)
pampki
kasiorkę
talerzyki.
Także owocny to był czas
Tęskniłam za Wami!!!
Świetne prezenty, mała na pewno je doceni

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze jutro o pelna mobilizację bo jutro kontrola bioderek , ponadto zahaczamy o CH na shopping, szkoda tylko że bedę musiała gdzies tam karmić piersią
Trzymam mocno
Z karmieniem dasz sobie radę - przy karmieniu zakrywam się pieluszką i w sumie nie ma dla mnie znaczenia gdzie karmię.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to już trzymam
my jutro USG mózgu mamy
Również trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Aha-i dziś się dowiedziałam, że koleżanka jest w ciąży, a synka ma miesiąc starszego od Marysi Także ten
Także ten uważamy

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:25   #2014
agunia82
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki, trzymajcie, przydadzą się

Blue super prezenty!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
mnie zdecydowanie też Dziś był u nas kuzyn małża z 16 miesięcznym synkiem. Mały jest z lipca 2011 roku. I tak sobie pomyślałam, że za rok Leoś będzie taki hmmm.... baaaaardzo absorbujący i pełen energii. Gdybym, mając takiego właśnie roczniaka, miała zajmować się jeszcze malutkim niemowlęciem, to chyba strzeliłabym sobie w łeb Wiem, że są osoby, które świadomie decydują się na małą różnicę wieku między dziećmi, ale dla mnie to hardcore.
Noo, a poza tym też chcę wrócić do pracy
no to sobie wyobraźcie, że moja mama miała tak 3 rok po roku, a potem kolejne po 2 latach. Ją powinni żywcem do nieba wziąć!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:27   #2015
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki, trzymajcie, przydadzą się

Blue super prezenty!

W szoku byłam, że dostała tyle zabawek z Lamaze!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:32   #2016
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

W szoku byłam, że dostała tyle zabawek z Lamaze!
no właśnie przyznaj że dałaś im listę zabawek sekty

Cytat:

no to sobie wyobraźcie, że moja mama miała tak 3 rok po roku, a potem kolejne po 2 latach. Ją powinni żywcem do nieba wziąć!
to Ty masz tyle rodzeństwa? znaczy się jest Was 4?
Stary 2012-11-18, 22:34   #2017
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no właśnie przyznaj że dałaś im listę zabawek sekty

to Ty masz tyle rodzeństwa? znaczy się jest Was 4?
albo podczytują

tak, mam 3 rodzeństwa

Stary 2012-11-18, 23:16   #2018
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby ktoś pytał, to u nas dziś jest wyjątkowo mało nudno Jesteśmy na noc u znajomych, bo nie mamy ogrzewania Mam nadzieję, że jutro to naprawią
Dobrze, że mam tu lapa i net, ale w ciągu dnia nie miałam czasu zajrzeć
Współczuję. U nas była awaria na kilka dzielnic i chyba część Sopotu jak byłam w ciąży. Gdyby potrwała o kilka godzin dłużej, to też musiałabym się ewekuować, bo to była zima.
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
hey!pozdrawiam z wroclawia!Dziewczyny maly mi od wfzoraj bardzo rzuca sie przy butli i zjada tylko gora 100ml..przechodzilyscie przez taki okres kiedys?
Rzucanie jej się zdarzało ostatnio, ale nie przy każdym karmieniu, więc nic się jej nie stało. Jak zdecydowanie nie chce jeść, to daję jej spokój i później znów się upomina. Często jedną porcję na raty. U nas na razie nie stanowiło to wielkiego problemu, ale przecież była na wątku akcja zakupu butelek/ smoczków MAM, czy czegoś podobnego właśnie z powodu cyrków przy karmieniu.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Boziu dziewczyny, nawet nie mówcie o ciążach ! Ja miewam mdłości, bynajmniej poranne, ale myślę, że to wina tabletek, zaczynają mnie zamulać.
To przed tym piwem lepiej też zrób test.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Heja!
Huh! Po imieninkach...
Martynka dostała:
(...)
Także owocny to był czas
Tęskniłam za Wami!!!
Ale prezentów!
Cytat:
Dziewczyny prosze jutro o pelna mobilizację bo jutro kontrola bioderek , ponadto zahaczamy o CH na shopping, szkoda tylko że bedę musiała gdzies tam karmić piersią
za Jasia, Lusię i Leosia.

Cytat:
ale wypas prezenty!!! Musiała miec sporo gości. ja to miałam problem z tym kiedy Jaś ma miec imieniny, bo Janów w kalendarzu ejst sporo więc wzięlismu 24.04 w noc świtojanską, na drugi dzien TZ ma urodziny więc będzie można 2 świętaj w 1 imprezie ująć
Pewnie miało być 24 czerwca? Popieram taki wybór.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej u nas weekend intensywny
Zrobiłam ciasto Dep dla znajomych i każdy chwalił, ze dobre więc jeszcze raz dziękuje za pyszny przepis

Piszecie o mdloscisch, ciazach... Z jednej strony jak ktoś planuje wiecej dzieci to nawet byłoby spoko, mała różnica wieku ale szczerze to nie wyobrażam sobie aby znów być w ciąży teraz. Tzn sama ciąża spoko ale na chwile obecna kolejny poród mnie przeraża
Sądzę, że dla mnie największym problemem byłaby konieczność dźwigania dziecka i wyprowadzania z piwnicy wózka.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 23:49   #2019
depoison
Zadomowienie

Dobry wieczór
Zosia nie śpi. Coraz bardziej wchodzi jej w nawyk takie buszowanie po nocach. Wszystko dlatego, że wczesnym wieczorem potrafi teraz spać 2 godziny (tak od 18 do 20, powiedzmy), budzi się radosna jak skowronek i nijak nie daje się uśpić
A ja czekam na małża - powinien być w ciągu godziny

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przedtem po takim wpisie któraś zaczynała rodzić. Jakich atrakcji oczekujesz teraz? Może kolejnych II ?

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
wczoraj też mieliśmy sesyjke zdjęciową i pochwalę się moją córcią
o rany, jak pięknie!

Cytat:
Cieszę się, że wysiłek włożony w ćwieczenia przynosi efekty.
Z tym głośnym śmiechem niestety różnie bywa. Moja pokazała, że potrafi, a potem przez jakiś czas wolała się tylko szeroko umiechać.
u nas to samo. Pokazała - i zamilkła na chyba 2 tygodnie. Niedawno znów jej się przypomniało, ale nie mogę powiedzieć, by śmiała się tak przesadnie często. Co innego uśmiech w kształcie odwróconej litery D

Cytat:
Napisane przez ChocoCherry Pokaż wiadomość
ale to fajne!!

Cytat:
Heja!
Huh! Po imieninkach...
Martynka dostała:
Lamaze: słonia różowego, Marinę, Emilkę i pawia
Dwujęzycznego Szczeniaczka Uczniaczka FP
płytę z piosenkami z Akademii Pana Kleksa,
dwie sukienki
jedzonko (słoiczki, kaszkę)
pampki
kasiorkę
talerzyki.
Także owocny to był czas
Tęskniłam za Wami!!!
wow, nieźle! Widzę, że "na poważnie" się u was obchodzi imieniny. U mnie jakoś w ogóle, zwyczaj ten zamarł w pokoleniu moich rodziców i męża dziadków, moja Zosia nawet życzeń nie dostała
(a szkoda, może powinnam reaktywować)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 00:11   #2020
Soleilka
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenia Kochane jesteście!
Byłam u babci na imieninach dostałam kasiorę i czekoladę, od Fabisia bombonierkę, od TŻ mam zapewniony wypad do kina, mama ma mi coś jutro kupić i wysłała mi życzenia do radia i je przeczytali

za Jasia, Leosia i Lusię

Co do kalendarza, dużo dziewczyn zrezygnowało i nie wiem czy jest sens go robić? Musicie się dziewczyny określić, bo nie wiem czy robić czy nie.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 01:30   #2021
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
a jak tam za uszkiem?
Pomogła maść przepisana przez lekarza-zagoiło się po dwóch dniach

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
a co do koleżanki... właśnie dziś na forum został poruszony podobny temat
Czytałam I dlatego podzieliłam się zasłyszanym dzisiaj newsem To będzie jej trzecie dziecko w ciągu 3,5 roku...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Co do kalendarza, dużo dziewczyn zrezygnowało i nie wiem czy jest sens go robić? Musicie się dziewczyny określić, bo nie wiem czy robić czy nie.
Ja jednak zrezygnuję
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 06:33   #2022
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej laseczki Witam się z rana bo potem jadę do mamy - stęskniła się za wnusią, chyba ze 3 dni jej nie widziała
Pierwsza pobudka małej była o 5.39 i od tej nie śpimy.

Depoison wczoraj pytałaś czy moja koleżanka nie boi się porodu.
No więc boi i i to panicznie. Ale chyba chwilowo zapomniała o takim "drobiazgu". Jak zbliżał mi się tp to przejmowała się tym bardziej niż ja, po porodzie tak samo Natomiast teraz minęły już ponad 3 miesiące i widocznie już nie pamięta o porodzie

Cytat:
Moja mama miał 3 też - też w małych odstępach czasu. I była bardzo zadowolona, nie wiem jak ona dawała sobie radę.

Cytat:
Czytałam I dlatego podzieliłam się zasłyszanym dzisiaj newsem To będzie jej trzecie dziecko w ciągu 3,5 roku...
Niezły wynik

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:03   #2023
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
jak dojdzie d skutku to spasujemy jakieś zdjęcia oststnio w leżaczku jej kilka takich "dziewczęcych" strzeliłam, no ale chyba i tak musimy poczekac na Sol....
juz nadrobiłam i widze, żę Sol pisze że dziewczyny porezygnowały, to chyba nie mam sensu
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Trzymam mocno
Z karmieniem dasz sobie radę - przy karmieniu zakrywam się pieluszką i w sumie nie ma dla mnie znaczenia gdzie karmię.
w sumie racja, wezme pieluchę i damy radę
Cytat:
za Jasia, Lusię i Leosia.

Pewnie miało być 24 czerwca? Popieram taki wybór.
dokładnie, jak zwykle trzasnęłam jakiś błąd
Cytat:
chyba nie ma sensu, skoro większośc zrezygnowąła
Cytat:
Pomogła maść przepisana przez lekarza-zagoiło się po dwóch dniach
to super, u nas pomógł bepanthen ale profilaktycznie mu wciąz tam smaruję, bo boję się, że znów wyjdzie
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej laseczki Witam się z rana bo potem jadę do mamy - stęskniła się za wnusią, chyba ze 3 dni jej nie widziała
Pierwsza pobudka małej była o 5.39 i od tej nie śpimy.
oo nasz dzieci wstały o tej samej godzinie Jaś teraz kima

Witajcie dziewczyny dziekujemy z akciuki, jeszcze trochę i będziemy się szykowac do wyjazdu do Poznania, dam znać popołudniu jak kontrola
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:25   #2024
prince_polo
Zakorzenienie

Siema
kurde moje dziecko jakieś marudne do tego pcha cala rękę do buzi i się drze i wscirka przy tym.
Dziś w nocy i rano nie chciała jes. Tyle co zawsze. A rano to polowe tylko zjadła. Tak to jest pogodna ale często się wścieka właśnie albo te ręce pcha do buzi albo do oka. Dalej jej oczko ropieje mam wrażenie ze nawet troszkę też drugie.
teraz poskrzeczala i śpi tzn zasnela przed chwila nie wiem na jak długo.
Jutro te szczepienie. Nie wiem czy Ją zaszczepi doktorka

a ja straciłam wczoraj tyle włosów przez koltuny po kręconych ze coraz bardziej mam ochotę sciac na krótko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:32   #2025
anna99302
Zadomowienie

hey! a my spedzilismy nocke u prababci i maly ladnie spal pomimo drzemki w czasie podrozy w ciagu dnia
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Anna tak,Oskar ma teraz taki okres zjada max 60ml i wyginanie,płacz muszę go karmić na śpiocha i wtedy zjada ładnie po 120ml. Trwa to już z tydzień
no dopierow nocy mi zjadl 180! mam wrazenie ze to z atrqkji dookola. swiat jest nagle taki cekawy amaly jest tak ruchliwy ze jak zacznie sie przemieszczac to bedzie wesolo!
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Boziu dziewczyny, nawet nie mówcie o ciążach ! Ja miewam mdłości, bynajmniej poranne, ale myślę, że to wina tabletek, zaczynają mnie zamulać.
ugh ciaza druga teraz mnie tez abslutnie przeraza! jki tabletki bierzesz? ja dzisiaj zaczynam Yasminelle
Cytat:
juz nadrobiłam i widze, żę Sol pisze że dziewczyny porezygnowały, to chyba nie mam sensu

w sumie racja, wezme pieluchę i damy radę

dokładnie, jak zwykle trzasnęłam jakiś błąd

chyba nie ma sensu, skoro większośc zrezygnowąła

to super, u nas pomógł bepanthen ale profilaktycznie mu wciąz tam smaruję, bo boję się, że znów wyjdzie

oo nasz dzieci wstały o tej samej godzinie Jaś teraz kima

Witajcie dziewczyny dziekujemy z akciuki, jeszcze trochę i będziemy się szykowac do wyjazdu do Poznania, dam znać popołudniu jak kontrola
bardzo ciekawa jestem wasze wizyty. my tez mamy pieluchowac i zapominam albo nie chce go meczuc... zastanawam sie czy o nie jest pic na wode i czy nie o kase za wizyte Chodzi?

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Siema
kurde moje dziecko jakieś marudne do tego pcha cala rękę do buzi i się drze i wscirka przy tym.
Dziś w nocy i rano nie chciała jes. Tyle co zawsze. A rano to polowe tylko zjadła. Tak to jest pogodna ale często się wścieka właśnie albo te ręce pcha do buzi albo do oka. Dalej jej oczko ropieje mam wrażenie ze nawet troszkę też drugie.
teraz poskrzeczala i śpi tzn zasnela przed chwila nie wiem na jak długo.
Jutro te szczepienie. Nie wiem czy Ją zaszczepi doktorka

a ja straciłam wczoraj tyle włosów przez koltuny po kręconych ze coraz bardziej mam ochotę sciac na krótko
c
Ciastus, nie jestes a
sama z tym problemem! moj tez nie chcial jesc w dzien dopiero w nocy nadrobil...i tez pcha lapki do buZi
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:48   #2026
prince_polo
Zakorzenienie

Anna no właśnie moja niunia też się wygina albo głowę odwraaca i nie chce jeść. Na chama jej daje a ta nazbiera mleka w buzi i potem sobie na mnie wypluje
Juz przestałam jej dawać na chama. Nie chce to nie.
Może to zęby??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-19, 08:59   #2027
chmielinka
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
o rany, jak pięknie!

Cytat:
no trudno... szkoda bo pomysł z tym kalendarzem jest świetny
Cytat:
hey! a my spedzilismy nocke u prababci i maly ladnie spal pomimo drzemki w czasie podrozy w ciagu dnia
no dopierow nocy mi zjadl 180! mam wrazenie ze to z atrqkji dookola. swiat jest nagle taki cekawy amaly jest tak ruchliwy ze jak zacznie sie przemieszczac to bedzie wesolo!

ugh ciaza druga teraz mnie tez abslutnie przeraza! jki tabletki bierzesz? ja dzisiaj zaczynam Yasminelle
bardzo ciekawa jestem wasze wizyty. my tez mamy pieluchowac i zapominam albo nie chce go meczuc... zastanawam sie czy o nie jest pic na wode i czy nie o kase za wizyte Chodzi?
za nockę

a co do szerokiego pieluchowana to właśnie gdzieś czytałam że to jest pic na wodę... tylko nie umiem sobie przypomniec gdzie nie wiem ile w tym prawdy, ale nam ortopeda (na NFZ) powiedział że mała ma bioderka śliczne ale i tak mamy wkładac dodatkowa pieluchę nie robię tego bo skoro wszystko ok to po co ją męczyć. Więc nie wiem w końcu jak to jest.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:07   #2028
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Anna no właśnie moja niunia też się wygina albo głowę odwraaca i nie chce jeść. Na chama jej daje a ta nazbiera mleka w buzi i potem sobie na mnie wypluje
Juz przestałam jej dawać na chama. Nie chce to nie.
Może to zęby??
u Rozalci chyba moga to byc zeby ale u nas?przeciez Franio ma dopier 3,5 mca?,
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:07   #2029
nel_a
Zakorzenienie

hej hej
ja tylko na chwilę.
moje dziecię jakieś inne, senne.
Wczoraj w ciągu dnia przespał bez przerwy chyba ze 3h, później przysypiał u mnie na rękach i u mojego ojca, i nocka przespana

wiecie że on tego smoczka mam nie toleruje woli nuka albo avent porównując to nich to mam jest o wiele szerszy.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-11-19 o 09:18
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:13   #2030
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, idę dziś do fryzjerni Pochwalę się efektami później

Dziewczyny chcące karmić BLW co o tym sądzicie? Fabi od kilku dni wyrywa mi jedzenie z rąk i chce wsadzać do buzi. Ostatnio udało mu się tak przechwycić kromkę chleba, wsadził do buzi i ssał. Dzisiaj za to chciał mi ukraść kawałek czekolady Wg książki jest niby gotowy, ale ma 4,5 ms a i nie siedzi przecież całkowicie sam.... No i nie wiem co robić

I oficjalnie wczoraj przesiedliśmy się w spacerówkę

Bloguję
Stary 2012-11-19, 09:15   #2031
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej hej
ja tylko na chwilę.
moje dziecię jakieś inne, senne.
Wczoraj w ciągu dnia przespał bez przerwy chyba ze 3h, później przysypiał u mnie na rękach i u mojego ojca, i nocka przespana

wiecie że on tego smoczka mam nie toleruje wole nuka albo avent porównując to nich to mam jest o wiele szerszy.
a moja nie akceptuje żadnego smoka jedynie jak jej przytrzymam to avent najdłużej jej sie utrzymuje w buzi, alee przy każdej zmianie pozycji jej wypada. Zdecydowanie woli ssać palucha
aż się obawiam jak później będą wyglądać jej kciuki

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:19   #2032
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
a moja nie akceptuje żadnego smoka jedynie jak jej przytrzymam to avent najdłużej jej sie utrzymuje w buzi, alee przy każdej zmianie pozycji jej wypada. Zdecydowanie woli ssać palucha
aż się obawiam jak później będą wyglądać jej kciuki
mój też zasysa kciuczka
już pisałam że jak zaciumka to słuchać w drugim pokoju
wyciągam mu go i wkładam smoczek. Ale jak smok wypadnie to znów kciuk idzie w ruch.
też się obawiam. Ale może to minie wnet.

Stary 2012-11-19, 09:24   #2033
agunia82
Zakorzenienie

heloł, zombie się wita... Spałam może ze 4 godziny i to nie dlatego, że dziecko nie spało, ale ja usnąć nie mogłam. A potem Luśka się obudziła na jedzenie o 6, chwilę dospała i od 7 znowu zaczęła buszować. Wzięłam ją do łóżka i wtulona we mnie jeszcze usnęła, ale ja już nie
a teraz młoda skrzeczy tak, że mi zaraz bębenki popękają!

Cytat:
mam wrazenie ze to z atrqkji dookola. swiat jest nagle taki cekawy amaly jest tak ruchliwy ze jak zacznie sie przemieszczac to bedzie wesolo!
w momencie kiedy Luśka zaczęła widzieć naprawdę dużo i więcej bodźców do niej docierało zaczęły nam się cyrki przy cycku. Żeby cokolwiek zjadła musiałam ją mocno przycisnąć i przytrzymać, inaczej ciągle się odwracała i rozglądała dookoła. W którymś momencie takie zachowanie jest normalne. Pocieszę Cię, że to później do pewnego stopnia mija. Nie całkiem, bo teraz jak karmię małą musi być cisza, nie mogę powiedzieć nic ani ja ani mąż, bo od razu się odrywa i patrzy na osobę, która coś powiedziała

Cytat:

a co do szerokiego pieluchowana to właśnie gdzieś czytałam że to jest pic na wodę... tylko nie umiem sobie przypomniec gdzie nie wiem ile w tym prawdy, ale nam ortopeda (na NFZ) powiedział że mała ma bioderka śliczne ale i tak mamy wkładac dodatkowa pieluchę nie robię tego bo skoro wszystko ok to po co ją męczyć. Więc nie wiem w końcu jak to jest.
też słyszałam i czytałam, że od tego się już odchodzi bo uznano, że nie ma to najmniejszego sensu i nic nie daje

Cytat:

Dziewczyny chcące karmić BLW co o tym sądzicie? Fabi od kilku dni wyrywa mi jedzenie z rąk i chce wsadzać do buzi. Ostatnio udało mu się tak przechwycić kromkę chleba, wsadził do buzi i ssał. Dzisiaj za to chciał mi ukraść kawałek czekolady Wg książki jest niby gotowy, ale ma 4,5 ms a i nie siedzi przecież całkowicie sam.... No i nie wiem co robić

I oficjalnie wczoraj przesiedliśmy się w spacerówkę
jest napisane, że jak dziecko siedzi stabilnie z podparciem to już można. Z tego co pisałaś, to Fabi jak ma podparcie nie leci do przodu i nie chwieje się na boki, więc możesz próbować zacząć dawać mu coś do pomemlania, i tak przecież póki co właściwie nic z tego nie zje

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mój też zasysa kciuczka
już pisałam że jak zaciumka to słuchać w drugim pokoju
wyciągam mu go i wkładam smoczek. Ale jak smok wypadnie to znów kciuk idzie w ruch.
też się obawiam. Ale może to minie wnet.
Luśka też miała etap wypluwania smoka i ssania kciuka, samo minęło.

Stary 2012-11-19, 09:24   #2034
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
u Rozalci chyba moga to byc zeby ale u nas?przeciez Franio ma dopier 3,5 mca?,
nie koniecznie za wcześnie juz pisałam ze znam przypadek jak dzumiecko miało 2 miesiące i 2 zabki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-19, 09:24   #2035
Soleilka
Zakorzenienie

Ach i pochwalę się synem pierwszy raz w spacerówce

Aga dzięki za odpowiedź, widocznie nie doczytałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0172.jpg (77,1 KB, 61 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-11-19, 09:28   #2036
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

jaka radość

Luśka nie jest jeszcze gotowa ani na BLW ani na spacerówkę, ewidentnie nie za dobrze jeszcze się czuje siedząc, chociaż próbuje. Jak jej podniosę oparcie w gondoli to się zsuwa albo kładzie dziwnie bokiem i widać, że jej to nie pasuje

Stary 2012-11-19, 09:32   #2037
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
heloł, zombie się wita... Spałam może ze 4 godziny i to nie dlatego, że dziecko nie spało, ale ja usnąć nie mogłam. A potem Luśka się obudziła na jedzenie o 6, chwilę dospała i od 7 znowu zaczęła buszować. Wzięłam ją do łóżka i wtulona we mnie jeszcze usnęła, ale ja już nie

w momencie kiedy Luśka zaczęła widzieć naprawdę dużo i więcej bodźców do niej docierało zaczęły nam się cyrki przy cycku. Żeby cokolwiek zjadła musiałam ją mocno przycisnąć i przytrzymać, inaczej ciągle się odwracała i rozglądała dookoła. W którymś momencie takie zachowanie jest normalne. Pocieszę Cię, że to później do pewnego stopnia mija. Nie całkiem, bo teraz jak karmię małą musi być cisza, nie mogę powiedzieć nic ani ja ani mąż, bo od razu się odrywa i patrzy na osobę, która coś powiedziała

też słyszałam i czytałam, że od tego się już odchodzi bo uznano, że nie ma to najmniejszego sensu i nic nie daje

jest napisane, że jak dziecko siedzi stabilnie z podparciem to już można. Z tego co pisałaś, to Fabi jak ma podparcie nie leci do przodu i nie chwieje się na boki, więc możesz próbować zacząć dawać mu coś do pomemlania, i tak przecież póki co właściwie nic z tego nie zje

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Luśka też miała etap wypluwania smoka i ssania kciuka, samo minęło.
To dobrze
Cytat:
nie koniecznie za wcześnie juz pisałam ze znam przypadek jak dzumiecko miało 2 miesiące i 2 zabki
podobno nawet może się dziecie urodzić z ząbkami
Cytat:

fajowo
uff Fabi tak ubrany jak wczoraj mój Emil. A wszystkie dzieci wózkowe które mialiśmy w sklepie były w kombinezonach i czapkach - nie dość że na dworze +9 to jeszcze w środku sklepu ubrane na zimowo już myślałam że to ze mną jest coś nie tak

Stary 2012-11-19, 09:48   #2038
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

boski jest!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-19, 10:24   #2039
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
on już siedzi:0 ślicznie tu wygląda, a jaki szczęśliwy! ja mojego jeszcze w spacerówce nie posadziłam, zresztą nie buntuje się na leżąco więc mu nawet nie pokażę jak może mieć fajnie
Cytat:

w takim razie ja tez rezygnuję

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
moje też od rana skrzeczało jakby go ze skóry obdzierali, na szczęście zasnął

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-11-19 o 10:22
Stary 2012-11-19, 10:25   #2040
prince_polo
Zakorzenienie

zjadla 120

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości