Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 09:10   #3961
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Dziewczyny ja mam pytanie o Castagnusa.Bo mysle czy nie zaczac go brac na te moje plamieniaCzy jego sie bierze od 1 dnia @?Czy moge np zaczac brac teraz przed @?I czy mozna go brac z dupkiem?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:10   #3962
Sophia_1
Zadomowienie

MONINI witam i prztulam

KOOCUR wszystko bedzie dobrze.

Ja dzis z telef, dlatego nie ma polskich znakow. Leze i zdycham, bo mecza mnie wymioty i te drugie wszystko mnie boli, kazdy miesien. Cos sie przpaletalo do mnie, jakas cholera

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:29   #3963
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej wstawać śpioszki
Do mnie dziś rano wredna @ zawitała niestety i zdycham właśnie.
Jak dobrze że nie muszę chociaż dziś nic gotować a co tu tak cicho
Cześć Monini Dobrze Cię widzieć Przytulam z powodu @

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Od rana mgła jak mleko nic nie widać, już wole jak jest śnieg i mróz ale jest jaśniej i świci słoneczko. Tż łapie depreche przez ta pogodą a u niego to dziwne, bo to on zawsze mnie z dołka wyciągał. W sobotę chciał juz ubrać choinkę, żeby było jasniej, kolorowo W piatek oglądaliśmy zaległych Lekarzy, zryczłam się jak bóbr a sobotę oglądaliśmy Melancholię, trochę dziwny, taki melancholijny, o końcu świata
Miłego dnia!
Hej Iwonka, mnie też ta mgła dobija

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Wstawać spiochy!!!!

Ja juz męża wyprawiłam do pracy. Mam co robić, ale tak mi się nie chce....wczoraj calutki dzień przespałam w piżamie...
Ja też wczoraj byłam strasznie śpiąca. Zasnęłam podczas filmu...

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Cześć laseczki kochane!

Nie śpię od 5 rano. Podziwiałam jak za oknem budzi się ranek, zjadłam sobie z córką śniadanko, potem ona do szkoły a ja ogarnęłam trochę w domu i teraz bierze mnie na spanie. Czy ja nie mogę tak normalnie jak większość ludzi spać w nocy? Niezależnie o której się położę i zasnę to i tak mam pobudkę w nocy. Wczoraj zasnęłam przed 1. Chyba czas się przyzwyczajać do nocnych pobudek.
Oj Isiu, nocny marek się z Ciebie robi kochana

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wczoraj po imprezowałam w barze,i dziś umieram na ból głowyA na 14 do pracy
No ładnie, kacyk męczy

Cytat:
Dziewczyny ja mam pytanie o Castagnusa.Bo mysle czy nie zaczac go brac na te moje plamieniaCzy jego sie bierze od 1 dnia @?Czy moge np zaczac brac teraz przed @?I czy mozna go brac z dupkiem?
Castagnus się bierze od 1dc, a czy z dupkiem to nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Ja dzis z telef, dlatego nie ma polskich znakow. Leze i zdycham, bo mecza mnie wymioty i te drugie wszystko mnie boli, kazdy miesien. Cos sie przpaletalo do mnie, jakas cholera
Jakaś grypa żołądkowa. Współczuję...

Witam się w 28dc. @ brak, plamień brak, temp. dziś 36,80. Brzuch mnie ćmi, jajniki ciągną i zaczęły mnie boleć sutki... Kurde, niech ta @ w końcu przyjdzie to przynajmniej zacznę kolejny cykl...
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:38   #3964
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej wstawać śpioszki
Do mnie dziś rano wredna @ zawitała niestety i zdycham właśnie.
Jak dobrze że nie muszę chociaż dziś nic gotować a co tu tak cicho
przykro mi i trzymam kciuki za kolejny cykl!!!

Cytat:

Wstawać spiochy!!!!

Ja juz męża wyprawiłam do pracy. Mam co robić, ale tak mi się nie chce....wczoraj calutki dzień przespałam w piżamie...
Hejo No ja za to wczoraj szalałam ze sprzątaniem jak głupia Ale za to dzisiaj przy poniedziałku mogę sobie pozwolić na lenistwo bo nie wiem kiedy teraz taki przypływ energii mi się trafi heheh..

Cytat:
Cześć laseczki kochane!

Nie śpię od 5 rano. Podziwiałam jak za oknem budzi się ranek, zjadłam sobie z córką śniadanko, potem ona do szkoły a ja ogarnęłam trochę w domu i teraz bierze mnie na spanie. Czy ja nie mogę tak normalnie jak większość ludzi spać w nocy? Niezależnie o której się położę i zasnę to i tak mam pobudkę w nocy. Wczoraj zasnęłam przed 1. Chyba czas się przyzwyczajać do nocnych pobudek.

Moniś - fajnie, że wróciłaś do nas.

Kocurku - wczoraj chyba większość miała lenia. Gadałam z koleżanką, to mówiła, że przez cały dzień z łóżka nie wstała. Moja córa wstała wczoraj o 12, ja co prawda o 9 ale w południe zaliczyłam spadek i spałam 3 godziny.
Mnie za to młodszy o 5 obudził bo on spania nie miał i co chwile coś chciał, starszy się wkurzał bo do szkoły musi wstać , a ten mu tu ględzi i ględzi

Cytat:
Ja spałam pól dnia i cała noc...nie wiem jak ja to robie...

Może kochana może własnie sie ciało przyzwyczaja do wstawania w nocy i nad ranem?

Mnie coś pierś przestała boleć..schiz mam na maska....
Kocurku odganiamy złe myśli odganiamy!!!
Ja też schizuje mimo,że to już 12tc i wiem,że każda z nas która ma za sobą # ma tak samo i nas rozumie
Ja mam za tydzień prenatalne i już trzęsę portkami czy wszystko ok bo akurat teraz w tym momencie mnie piersi nie bolą,brzuch czasami pobolewa i jakiś taki mało wypukły jest
także ja Cię rozumiem i trzymam za Ciebie kciuki a Ty trzymaj za mnie!

Cytat:
Napisane przez asiula3335 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja wczoraj od 8 rano do 20 bylam na inwenteryzacji w pracy;/ wogole nie odpoczelam wczoraj;/ wstalam po 7 zjadlam sniadanie, teraz zamierzam kawke zrobic sobie
ta pogoda jest paskudna ;/ juz wolalabym snieg a nie taka mgle ;/

U mnie przez cały zeszły tydzień były mgły jak mleko...Dzisiaj jest ładnie o dziwo mimo,że słonka brak.

Cytat:
MONINI witam i prztulam

Ojjj wracaj do zdrówka

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

No ładnie, kacyk męczy

Witam się w 28dc. @ brak, plamień brak, temp. dziś 36,80. Brzuch mnie ćmi, jajniki ciągną i zaczęły mnie boleć sutki... Kurde, niech ta @ w końcu przyjdzie to przynajmniej zacznę kolejny cykl...
Może się jeszcze zdziwisz...

Witam się
Narazie jeszcze leniuchuje ale czas podnieść dupke bo zachciało mi się kaszy manny z syropem malinowym

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:38   #3965
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
MONINI witam i prztulam

Biedna
Cytat:

No ładnie, kacyk męczy

A moze jednak @ nie przyjdzie?

Stary 2012-11-19, 09:55   #3966
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Może się jeszcze zdziwisz...
Cytat:
A moze jednak @ nie przyjdzie?
Niech przyjdzie, ja chcę żeby przyszła. Naprawdę tym razem tego chcę... Bo wtedy będziemy musieli przyspieszyć termin ślubu, a tego nie chcę, bo wolę, żeby było ciepło. A nie uśmiecha mi się iść do ślubu w 5mc.

TŻ dzisiaj pojechał do Stargardu po odpis aktu urodzenia.
A i ciocia zaoferowała, że chce mi sprezentować troszkę złota, więc zbiera się tego coraz więcej

Edytowane przez dedra
Czas edycji: 2012-11-19 o 09:56
Stary 2012-11-19, 09:55   #3967
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

No ładnie, kacyk męczy

Sutki bolą??? To może nie przylezie...

Cytat:
Kocurku odganiamy złe myśli odganiamy!!!
Ja też schizuje mimo,że to już 12tc i wiem,że każda z nas która ma za sobą # ma tak samo i nas rozumie
Ja mam za tydzień prenatalne i już trzęsę portkami czy wszystko ok bo akurat teraz w tym momencie mnie piersi nie bolą,brzuch czasami pobolewa i jakiś taki mało wypukły jest
także ja Cię rozumiem i trzymam za Ciebie kciuki a Ty trzymaj za mnie!

Dobrze, że ktoś mnie rozumie..ja sie sama ze sobą męcze...

W dodatku mam problem z obliczeniem w którym tygodniu jestem. Musze sie na USG zapisac i nie wiem na kiedy....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 10:16   #3968
kurcia87
Przyczajenie

Cześć Wszystkim. Przyglądam się Waszemu wątkowi i stwierdziłam, że przestanę się ukrywać na wizażu, a z kimś porozmawiam.
Przeglądałam Wasz wątek, bo chciałam znaleźć jakieś porady, informacje... a znalazłam dużo więcej.
Myślałam, że jestem sama ze swoimi obawami i problemami, a okazuje się, że dużo więcej dziewczyn traci ciąże. Ale patrząc na Wasze wpisy, na ten entuzjazm i wiarę, człowiekowi aż lepiej na sercu.
kurcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:30   #3969
asiula3335
Raczkowanie

kurcia 87 witaj napisz cos o sobie
asiula3335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:32   #3970
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Sutki bolą??? To może nie przylezie...

Dobrze, że ktoś mnie rozumie..ja sie sama ze sobą męcze...

W dodatku mam problem z obliczeniem w którym tygodniu jestem. Musze sie na USG zapisac i nie wiem na kiedy....
A kiedy miałaś ostatnią @? 17stego października???
W takim razie termin porodu Ci wychodzi na 24 lipca 2013 i dzisiaj jesteś w 4t5d ciąży Kończysz 5 tydzień
Ja bym się umówiła na koniec przyszłego tygodnia, np piątek...Wtedy będziesz według moich obliczeń w 6t2d ciąży
Ja tak byłam i serduszko już biło

Cytat:
Napisane przez kurcia87 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim. Przyglądam się Waszemu wątkowi i stwierdziłam, że przestanę się ukrywać na wizażu, a z kimś porozmawiam.
Przeglądałam Wasz wątek, bo chciałam znaleźć jakieś porady, informacje... a znalazłam dużo więcej.
Myślałam, że jestem sama ze swoimi obawami i problemami, a okazuje się, że dużo więcej dziewczyn traci ciąże. Ale patrząc na Wasze wpisy, na ten entuzjazm i wiarę, człowiekowi aż lepiej na sercu.
Witaj

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:42   #3971
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Tak panikuje i nie będę ściemniać, że nie...

Co ma być to będzie...
będzie ok Ja w to mocno wierzę;*

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 10:45   #3972
kurcia87
Przyczajenie

Hmm kiepsko mi idzie mówienie (pisanie) o sobie. Mam 25 lat, od niedawna studiuje (sukces!), od 2 lat jestem mężatką.
Na swoje 25 urodziny dowiedziałam się, że jestem w 4 tc, bardzo się ucieszyliśmy, mimo że specjalnie się nie staraliśmy o maleństwo. Radość nie trwała długo, bo najpierw strasznie źle znosiłam ciąże, sporo schudłam, dużo wymiotowałam, a na wizycie kontrolnej okazało się, że zamiast bicia serduszka i maleństwa 10 tygodniowego, jest jedynie zarodek, który obumarł w 8tc. Później już szybko się potoczyło.. szpital, tabletki na poronienie, łyżeczkowanie i masa pytań i łez... a teraz głowa pełna obaw: czy jeśli zajdę, to czy znowu poronię?, czy dam rade zajść?
I to właśnie przez te pytania zaczęłam czytać Wasze posty
Stary 2012-11-19, 10:47   #3973
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
TŻ myje naczynia i robi frytki wiec mam chwile
jutro jedziemy na genetyczne i dzis rano stwierdziłam że "najwyzszy czas na schizowanie" ale jakos dziwnie spokona jestem -narazie
Bylismy w koncu wczoraj w kinie i było super, dawno nigdzie razem nie bylismy, oboje jakoś tak sie cieszylismy z tego i stwierdzilismy ze jak sie mały urodzi to będziemy czesciej chodzić do kina zeby odetchnąć (bo teraz to moze 2 razy w roku)

a śnił mi się dziś mój maluszek i ze zapomniałam go w nocy karmić i mama to musiała robić bo ja spałam
ale jak się rano obudziłam to powiedziałam TŻ że za nim tęsknie..

Cytat:
Miałam genetyczne. W klinice w Gdańsku.
A co Cię interesuje? W sumie to chyba pisałam, że wszystko jest ok, dziecko wzorowo się rozwija, nie stwierdzono żadnych wad, ani fizycznych ani genetycznych. Ważył/a 530 gram. Imienia nie mamy, bo jeszcze na 100% nie wiemy co będzie. Chyba dziewczynka tak na 90%, bo tak 2 lekarzy nam wróży w tym mój ginekolog. Ale mam wizytę 13 grudnia, to wtedy mam nadzieję, że już się ujawni.

Hmmm, zapytam a co tam. W rodzinie męża była kiedyś kobieta, męża prababcia, której nie pamięta, ale zawsze chodzimy do niej na grób. Mąż zaproponował, żeby jak będzie córka dać jej tak na imię jak miała ta prababcia. Apolonia. Pola. Co o tym myślicie, nie jest zbyt dziwaczne? Nie chcę, żeby dzieci później się z niej śmiały, bo będzie imię śmieszne.
Byłam ciekawa bo skoro ja ide jutro na genetyczne to tak stwierdziłam że Ty też już musialaś być więc tym bardziej się ciesze że wszystko wporządku! Pola bardzo ładne imie i ostatnio nawet popularne po serialu "przepis na życie" ale Apolonia mi się nie podoba
a co córcia na to?

Cytat:
Dzieb dobry Wy tu o kawkach a aja malinki z jogurtem pije..

My bylismy wczoraj na imprezie. Było fajnie oczywiście każdemu mówiłam, ze mam anginie(miała moja siostra wcześniej) i dlatego nie pije.

Było fajnie póki nie namawlai na coś więcej niż alko...

Ja bałam sie tańczyć, wiec siedziałam pół nocy przy stole...pewnie już ktos tam pokojarzył fakty

Mam to gdzieś...

Moje piersi są wielke i bolącew..kocham je za to.
Wczoraj wieczorem mi brzuch wydeło i poczułam, ze macica rośnie...

Boje się uwierzyć w to, że znou jestem w ciąży...

Co do ciuszków to zazdrszcze, ze tyle ich macie...marzy mi sie pokoik dla dziecka z mebelkami i taka iloscia ciuszków jakie macie

Lunka zaraz wstawie piesia w klubie

Isia - Pola to znane imie ale Apolonia to to samo??
Ja byłam na dwóch weselach w ciąży i siedziałam cały czas. Oczywiście też ktoś sie tam domyślał ale dopuki nie powiedziałam to sobie mogli myśleć
zaraz ide oglądnąć Twojego piesia

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:54   #3974
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Hmm kiepsko mi idzie mówienie (pisanie) o sobie. Mam 25 lat, od niedawna studiuje (sukces!), od 2 lat jestem mężatką.
Na swoje 25 urodziny dowiedziałam się, że jestem w 4 tc, bardzo się ucieszyliśmy, mimo że specjalnie się nie staraliśmy o maleństwo. Radość nie trwała długo, bo najpierw strasznie źle znosiłam ciąże, sporo schudłam, dużo wymiotowałam, a na wizycie kontrolnej okazało się, że zamiast bicia serduszka i maleństwa 10 tygodniowego, jest jedynie zarodek, który obumarł w 8tc. Później już szybko się potoczyło.. szpital, tabletki na poronienie, łyżeczkowanie i masa pytań i łez... a teraz głowa pełna obaw: czy jeśli zajdę, to czy znowu poronię?, czy dam rade zajść?
Witaj Kurcia! To przykre bardzo co Ci się przydarzyło. Życzę Ci, żebyś zobaczyła znowu II kreski, a ciążą będzie przebiegała na pewno dobrze.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
jutro jedziemy na genetyczne i dzis rano stwierdziłam że "najwyzszy czas na schizowanie" ale jakos dziwnie spokona jestem -narazie
Bylismy w koncu wczoraj w kinie i było super, dawno nigdzie razem nie bylismy, oboje jakoś tak sie cieszylismy z tego i stwierdzilismy ze jak sie mały urodzi to będziemy czesciej chodzić do kina zeby odetchnąć (bo teraz to moze 2 razy w roku)

a śnił mi się dziś mój maluszek i ze zapomniałam go w nocy karmić i mama to musiała robić bo ja spałam
ale jak się rano obudziłam to powiedziałam TŻ że za nim tęsknie..
Lunka trzymam kciuki za usg genetyczne. Dobrze, że udało wam się wyrwać do tego kina. A jak Ty się czujesz kochana?
Stary 2012-11-19, 10:57   #3975
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Cytat:
Przykro mi że i ciebie to spotkało
Cytat:
Dzień dobry

za usg

Stary 2012-11-19, 10:59   #3976
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy miałaś ostatnią @? 17stego października???
W takim razie termin porodu Ci wychodzi na 24 lipca 2013 i dzisiaj jesteś w 4t5d ciąży Kończysz 5 tydzień
Ja bym się umówiła na koniec przyszłego tygodnia, np piątek...Wtedy będziesz według moich obliczeń w 6t2d ciąży
Ja tak byłam i serduszko już biło

Witaj

Eh, więc jednak ok 30.11 ok posłucham Ciebie...

Może i tak bedzie lepiej.

Cytat:

No niestety wiele nas tutaj p poronieniu. Każda sie zastanawiała dlaczego tak się stało.

Jak widac z moich postów kolejna ciąża to jeden wielki strach...

Cytat:

Ja byłam na dwóch weselach w ciąży i siedziałam cały czas. Oczywiście też ktoś sie tam domyślał ale dopuki nie powiedziałam to sobie mogli myśleć
zaraz ide oglądnąć Twojego piesia

Eh....troche Ci zazdroszcze tego USG. Pewnie niezapomniane przeżycie

Ja tam uparcie będę twierdzić, że w ciąży nie jestem..niech sobie myślą co chcą

Piesio wstawiony, tak jak obiecałam...

Synuś
Stary 2012-11-19, 11:13   #3977
kurcia87
Przyczajenie

Cytat:

No niestety wiele nas tutaj p poronieniu. Każda sie zastanawiała dlaczego tak się stało.

Nie myślałam, że tak dużo jest poronień, dopókie się sama z tym nie zetknęłam. A pytań jest wiele i zazwyczaj takich, na które nikt nie umie udzielić odpowiedzi...
Stary 2012-11-19, 11:21   #3978
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Niech przyjdzie, ja chcę żeby przyszła. Naprawdę tym razem tego chcę... Bo wtedy będziemy musieli przyspieszyć termin ślubu, a tego nie chcę, bo wolę, żeby było ciepło. A nie uśmiecha mi się iść do ślubu w 5mc.

TŻ dzisiaj pojechał do Stargardu po odpis aktu urodzenia.
A i ciocia zaoferowała, że chce mi sprezentować troszkę złota, więc zbiera się tego coraz więcej
a ja trzymam kciuki zeby zycie zrobiło Ci na przekór

Cytat:
Witaj mimo że to wątek staraniowy to wiele z nas poroniło
ile minęło czasu od #?

Cytat:
Witaj Kurcia! To przykre bardzo co Ci się przydarzyło. Życzę Ci, żebyś zobaczyła znowu II kreski, a ciążą będzie przebiegała na pewno dobrze.

Lunka trzymam kciuki za usg genetyczne. Dobrze, że udało wam się wyrwać do tego kina. A jak Ty się czujesz kochana?
wczoraj miałam schizy ze maly sie nie rusza bo rano nie zwrociłam uwagi a potem ciagle gdzies chodzilismy... i dopiero w kinie zaczelam nim trzepac to sie obudził wniosek taki ze poprostu jak chodze to spi, a jak leze/siedze w domu to sie rusza
ogolnie czuje sie bardzo dobrze.. i spokojnie, tylko ciii zeby nie zapeszac

Cytat:
Eh....troche Ci zazdroszcze tego USG. Pewnie niezapomniane przeżycie

Ja tam uparcie będę twierdzić, że w ciąży nie jestem..niech sobie myślą co chcą

Piesio wstawiony, tak jak obiecałam...
Nawet się nie obejrzysz jak sama będziesz takie mieć bo pewnie się wybierzesz na genetyczne

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-19, 11:25   #3979
asiula3335
Raczkowanie

Cytat:
bardzo mi przykro z powodu twojego poronienia ;( jestesmy tu wszystkie po to by sie wspierac nawzajem, pomagac sobie, doradzac, dzielic sie swoimi lepszymy chwilami i tymi gorszymi zobaczysz nie dlugo uda ci sie zajsc w ciaze i zobaczysz te II kreseczki
asiula3335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:28   #3980
Luna0
Zakorzenienie

a ja się pokłóciłam z TŻ
zawsze jak o coś chodzi związanego z ciążą to mi to psuje...
jak się ciesze z zakupu wózka i kombinuje jak go zdobyć to zaraz mnie stopuje itp. jak mieliśmy kupić pościel to znów podobają nam sie całkiem inne..
dziś siostra mi napisała żebyśmy przyszli jutro na sesje do niej bo narzekalam ze zdjec nie mamy. To ten zaczął ględzić ze on chce dwa zdjecia a nie tysiac, ze mu sie nie chce pozować itd itd to mnie szlak trafił
też nienawidze zdjęć, a szczegolnie mojej siostry jako fotografa bo wiadomo ze bedzie nas meczyc dopuki nie wyjdą ładne, ale chyba warto raz się pomęczyć i miec pamiątke... najwyzej powiem kiedys synkowi że tata był przez całą ciąże za granicą

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-19, 11:34   #3981
kurcia87
Przyczajenie

Cytat:

Witaj mimo że to wątek staraniowy to wiele z nas poroniło
ile minęło czasu od #?

Zabieg miałam 10 sierpnia br, więc troszkę już czasu minęło i staram się pozbierać i myśleć o przyszłości, czyli o tych 2 kreseczkach
Stary 2012-11-19, 11:35   #3982
dedra
Zadomowienie

Cytat:
a ja trzymam kciuki zeby zycie zrobiło Ci na przekór

wczoraj miałam schizy ze maly sie nie rusza bo rano nie zwrociłam uwagi a potem ciagle gdzies chodzilismy... i dopiero w kinie zaczelam nim trzepac to sie obudził wniosek taki ze poprostu jak chodze to spi, a jak leze/siedze w domu to sie rusza
ogolnie czuje sie bardzo dobrze.. i spokojnie, tylko ciii zeby nie zapeszac
Jesteś okropna
Widać mały Kamilek lubi spać jak go kołysze. Oj będziesz miała kołysania malucha jak już się urodzi.

Cytat:
a ja się pokłóciłam z TŻ
jak się ciesze z zakupu wózka i kombinuje jak go zdobyć to zaraz mnie stopuje itp. jak mieliśmy kupić pościel to znów podobają nam sie całkiem inne..
dziś siostra mi napisała żebyśmy przyszli jutro na sesje do niej bo narzekalam ze zdjec nie mamy. To ten zaczął ględzić ze on chce dwa zdjecia a nie tysiac, ze mu sie nie chce pozować itd itd to mnie szlak trafił
też nienawidze zdjęć, a szczegolnie mojej siostry jako fotografa bo wiadomo ze bedzie nas meczyc dopuki nie wyjdą ładne, ale chyba warto raz się pomęczyć i miec pamiątke... najwyzej powiem kiedys synkowi że tata był przez całą ciąże za granicą
Oj ni kłóćcie się. Wytłumacz TŻ , że te fotki to dla Waszego dziecka, że będzie miało pamiątkę. Fajnie jest mieć ładne zdjęcia, choć przyznam, że i ja sama nie lubię jak mi się zdjęcia robi.
A z wózkiem to się dogadacie, dojdziecie w końcu do kompromisu. My z TŻ też mamy odmienne gusta i już widzę jak będzie problem przy wyborze obrączek...
Stary 2012-11-19, 11:37   #3983
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się pokłóciłam z TŻ
Ty sie nie denerwuj tylko rób swoje

Synuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 12:00   #3984
Linka1984
Zakorzenienie

Cześć cześć laseczki moje ulubione

Ja po panieńskim już Dziewuszek było 15 i zrobiły mi wieczór z motywem przewodnim " perfekcyjna pani domu" , miałam konkursy typu cerowanie mężowych skarpetek,malowanie szminką po lustrze w męskiej toalecie,wiązanie krawatu barmanowi itd Troszke potańczyłyśmy,wypilam aż lampkę szampana i 3 kieliszki wódki :P nie miałam dnia do picia i wszystko tak szybko sie toczyło..ze wyszłam niewybawiona chce jeszcze!!!!
Prezentem głównym była Pani fotografka która przywiozła ze sobą poł studia fotograficznego do Grand Cru , zdjęcia były na prawde rewelacyjne, z miotełkami, w białych rękawiczkach,z fartuszkami,grzeczne i mniej grzeczne haha...efekty zobacze za tydzien Moj tż schlał się tak ze odholowali go o 24 do domu już ( ja wrócilam o 3.30) i nie pamita nic a nic

Dziś 13dc , przytulanki stosujemy ciągle mam nadzieje do 19go dc bo potem delegacja. Wyjątkowo nie czuje nic w tym miesiącu. Zawsze czulam owulację,bol brzucha na kilka dni wcześniej,sutki były bardzo wrażliwe już od 12dc a teraz nic a nic. Dziś glut na papierze toaletowym był ale jakoś tak dziwnie poza tym owu powinna być około 14-17 dzien wiec mimo wiary w to bedziemy działać nadal..psychicznie dobrze sie czuje z tym ze w styczniu mam wizyte u dr Bączkowskiego..fajnie Aaa w ogóle na moim panieńskim pierwszy raz od serca pogadałam z moją przyszłą szwagierką ( mialam wrażenie ze mnie akceptje ale nie lubi) i powiedziała ze bardzo mnie lubi,blebleble i ze zna moją przyjaciołkę z forum , pytam jakiego forum a ona ze ze staraczkowego...uśmiech zagoscił na mojej buzi i mowie ze ja też na tym forum siedze to aż mnie usciskała,cieszyła sie ze jest z nią ktoś w tym problemie. Starała sie o synka 3 lata i teraz stara sie o drugiego..może razem sie nam uda. Też ma za miesiąc wizyte u Bączkowskiego

Cytat:
Co za babsztyl! Nie ważne, po znajomości czy nie. Ważne, że coś zostało ustalone i powinna się tego trzymać. I co to za tekst "dopłacicie z kopert" bezczelna!!!
Niczemu nie jesteś winna. A i zachowaniem Twojej mamy też się nie przejmuj. Ja i mój tż też wzięliśmy się z bagażami (np ja mam kredyt studencki) ale jakoś dajemy radę. To Wam ma być dobrze, ważne że się kochacie i jakimi jesteście ludźmi, a nie ile i co kto ma!
Psują Wam tak wapniały dzień

Nawet nie chce mi się już o tym myśleć,w przeciągu tygodnia z nerwów stracilam już 3 kg..a do ślubu jeszcze miesiąc..

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

linka jesli babka Ci odpali z jakas kosmiczna suma to po prostu powiedz, ze przez to, ze nie powiedziala ile chce wczesniej to Wy nie macie takiej sumy przygotowanej, a kopert nie dostaliscie. ostatecznie jakby sie uprzec, jak Cie mocno wkurzy to mozecie powiedziec, ze nie zaplacicie w ogole. w koncu umowy nie macie
hahaha jak mnie zmusi to tak zrobie,zapłace jej mniej i powiem ze nie mam

Cytat:
Pójdę, ale to po nowym roku. Zarejestrowalam się jeszcze za rada Szejdy i Linki do Bączkowskiego

na nfz, on pracuje w vitrolive. Wizyte mam na 28.01, a dziewczyny na 21.01.

.
To już niedługo..on nas uratuje zobaczysz Moja szwagierka jak pisałam wyżej po 3 latach starania trafiła do niego i mamy teraz Filipka lat 2,5

Cytat:
Ja castagnusa bralam od 1 dc przez 3 miesiące,bralam go razem z dupkiem i bromkiem
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:16   #3985
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Cześć cześć laseczki moje ulubione

Ja po panieńskim już Dziewuszek było 15 i zrobiły mi wieczór z motywem przewodnim " perfekcyjna pani domu" , miałam konkursy typu cerowanie mężowych skarpetek,malowanie szminką po lustrze w męskiej toalecie,wiązanie krawatu barmanowi itd Troszke potańczyłyśmy,wypilam aż lampkę szampana i 3 kieliszki wódki :P nie miałam dnia do picia i wszystko tak szybko sie toczyło..ze wyszłam niewybawiona chce jeszcze!!!!
Prezentem głównym była Pani fotografka która przywiozła ze sobą poł studia fotograficznego do Grand Cru , zdjęcia były na prawde rewelacyjne, z miotełkami, w białych rękawiczkach,z fartuszkami,grzeczne i mniej grzeczne haha...efekty zobacze za tydzien Moj tż schlał się tak ze odholowali go o 24 do domu już ( ja wrócilam o 3.30) i nie pamita nic a nic

Dziś 13dc , przytulanki stosujemy ciągle mam nadzieje do 19go dc bo potem delegacja. Wyjątkowo nie czuje nic w tym miesiącu. Zawsze czulam owulację,bol brzucha na kilka dni wcześniej,sutki były bardzo wrażliwe już od 12dc a teraz nic a nic. Dziś glut na papierze toaletowym był ale jakoś tak dziwnie poza tym owu powinna być około 14-17 dzien wiec mimo wiary w to bedziemy działać nadal..psychicznie dobrze sie czuje z tym ze w styczniu mam wizyte u dr Bączkowskiego..fajnie Aaa w ogóle na moim panieńskim pierwszy raz od serca pogadałam z moją przyszłą szwagierką ( mialam wrażenie ze mnie akceptje ale nie lubi) i powiedziała ze bardzo mnie lubi,blebleble i ze zna moją przyjaciołkę z forum , pytam jakiego forum a ona ze ze staraczkowego...uśmiech zagoscił na mojej buzi i mowie ze ja też na tym forum siedze to aż mnie usciskała,cieszyła sie ze jest z nią ktoś w tym problemie. Starała sie o synka 3 lata i teraz stara sie o drugiego..może razem sie nam uda. Też ma za miesiąc wizyte u Bączkowskiego

Nawet nie chce mi się już o tym myśleć,w przeciągu tygodnia z nerwów stracilam już 3 kg..a do ślubu jeszcze miesiąc..

hahaha jak mnie zmusi to tak zrobie,zapłace jej mniej i powiem ze nie mam

To już niedługo..on nas uratuje zobaczysz Moja szwagierka jak pisałam wyżej po 3 latach starania trafiła do niego i mamy teraz Filipka lat 2,5

Ja castagnusa bralam od 1 dc przez 3 miesiące,bralam go razem z dupkiem i bromkiem
Hej Linka! No proszę jak się panieński udał, a tak się bałaś Super Ci koleżanki zorganizowały imprezkę. Czekamy na fotki
Widzę, że humor masz przedni mimo stresów, potrzebna Ci była ta zabawa chyba. Działajcie tam ostro i obyśmy do Bączkowskiego iść nie musiały
Stary 2012-11-19, 12:19   #3986
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
. Działajcie tam ostro i obyśmy do Bączkowskiego iść nie musiały
Jestem tak wyeksploatowana ze ledwo siadam..najgorsze jest to ze moj tż tak sie wczuł ze ostatnio walnał textem w trakcie ' to co ? wale w górny prawy róg i bedzie płakało za 9 miesięcy'' nie wiedzialam czy mam sie śmiać czy płakać..
Stary 2012-11-19, 12:25   #3987
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Jestem tak wyeksploatowana ze ledwo siadam..najgorsze jest to ze moj tż tak sie wczuł ze ostatnio walnał textem w trakcie ' to co ? wale w górny prawy róg i bedzie płakało za 9 miesięcy'' nie wiedzialam czy mam sie śmiać czy płakać..
Hahahaha Dobry jest
Stary 2012-11-19, 12:30   #3988
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahaha Dobry jest
myślałam ze ja jestem desperatka i myślę o tym w trakcie..ale sie okazuje ze oboje mamy 'jobla'
Stary 2012-11-19, 12:35   #3989
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
No inna kobitka wróciła po imprezce....

Mi dziś wszystko śmierdzi...smieci mąż wyrzucał to wyszłam z kuchni jak je wyciagał, teraz pranie wstawiłam to dawło mi..pies leży obok to mnie mdli....hehehe szaleństwo!

Synuś
Stary 2012-11-19, 12:41   #3990
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Co za baba:mur:Łaski nie robi że poda ci cene:mad:Nikt na pieniądzach nie śpi:mur:Ale rozumiem ile cie to nerwów kosztuje:przytul:

:przytul:

Witaj:roza:

Też po dupku mam taki śluz.

Masakra z tym nfz:mur:Mam nadzieje że jednak coś załatwicie.

Dziewczyny jestem po wizycie u endo.Wyniki mam bardzo dobre.Przejrzała wyniki lh,fsh i estradiolu i powiedziała że te wyniki wskazują że miałam owu w czasie @:eeek:Zrobiła usg powiedziała że mam piękne ciałko żółte w tym powiększonym jajniku czyli owu była:jupi:Na podwyższona temperature całego ciała powiedziała że moge być w ciąży,a na bete było za wcześnie.Powiedziała że bardzo dobrze że zaczełam wczoraj brać dupka na te plamienia,bo jestem w 2 fazie cyklu i progesteron tylko pomoże.Generalnie wg niej hormonalnie jest wszystko ok:jupi:
:) dobre wiesci

Cytat:
Ja jeszcze półtora roku temu ważyłam dokładnie 92kg. Schudłam do 65, a teraz mam na liczniku 67 i cholernie źle mi z tym. Muszę d.upę wziąć w troki i ogarnąć swoje żywienie na nowo.
łoo pieeeeekny wynik!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Masz rację z tym wyluzowaniem. Pracuję zawodowo, ale codziennie po prostu muszę wejść na wizaż. Dziewczyny nie obraźcie się, ale na jakiś czas sobie odpuszczam (wizaż, nie starania :) ). Do tego moje postanowienie - codziennie wieczorem lampeczka wina na odstresowanie :) Raz w mies będę zaglądać i pisać co u mnie. Póki co color proszę o zmianę na 8 cs :)
trzymamy kciuki :) oby sie udalo :) i zebys szybko wrocila do nas z dobra nowina:)

Cytat:
Miałam genetyczne. W klinice w Gdańsku.
A co Cię interesuje? W sumie to chyba pisałam, że wszystko jest ok, dziecko wzorowo się rozwija, nie stwierdzono żadnych wad, ani fizycznych ani genetycznych. Ważył/a 530 gram. Imienia nie mamy, bo jeszcze na 100% nie wiemy co będzie. Chyba dziewczynka tak na 90%, bo tak 2 lekarzy nam wróży w tym mój ginekolog. Ale mam wizytę 13 grudnia, to wtedy mam nadzieję, że już się ujawni.

Hmmm, zapytam a co tam. W rodzinie męża była kiedyś kobieta, męża prababcia, której nie pamięta, ale zawsze chodzimy do niej na grób. Mąż zaproponował, żeby jak będzie córka dać jej tak na imię jak miała ta prababcia. Apolonia. Pola. Co o tym myślicie, nie jest zbyt dziwaczne? Nie chcę, żeby dzieci później się z niej śmiały, bo będzie imię śmieszne. :confused::confused:
mnie sie imie Pola podoba.... :) kojarzy mi sie z ta z [przepisu na zycie a ona byla fajnA ;)
A CORCI SIE PODOBA? sorki za caps..

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
moja znajoma miała problem z zarejestrowaniem córki z imieniem Pola, stwierdzili ze taki8ego imienia nie ma, ze mogą dać Apolonia, ale oni sie uparli i udowodnili, ze takie imię istnieje.:D to wszystko jest zależne od ludzi, ktorzy pracują w USC..

uciekam podpatrzec ten nowy Outletpark, mzoe coś ciekawego wynajdę:D
i co? wynalazlas cos? :D

Cytat:
MONINI witam i prztulam

Ja dzis z telef, dlatego nie ma polskich znakow. Leze i zdycham, bo mecza mnie wymioty i te drugie :( wszystko mnie boli, kazdy miesien. Cos sie przpaletalo do mnie, jakas cholera :(
ojej nieciekawie...wracaj do zdrowka!

Cytat:
witaj, :) przykro mi, ze spotkalo Cie to wszystko,,,, zycze abys szybciutko doczekala sie II kreseczek i doczekala sie maluszka w ramionach:)

Cytat:
a ja trzymam kciuki zeby zycie zrobiło Ci na przekór :cmok:

Witaj :roza: mimo że to wątek staraniowy to wiele z nas poroniło :prosi:
ile minęło czasu od #?

wczoraj miałam schizy ze maly sie nie rusza bo rano nie zwrociłam uwagi a potem ciagle gdzies chodzilismy... i dopiero w kinie zaczelam nim trzepac to sie obudził :brzydal: wniosek taki ze poprostu jak chodze to spi, a jak leze/siedze w domu to sie rusza :)
ogolnie czuje sie bardzo dobrze.. i spokojnie, tylko ciii zeby nie zapeszac :cicho:

Nawet się nie obejrzysz jak sama będziesz takie mieć :cmok: bo pewnie się wybierzesz na genetyczne
podobno tak czesto jest, ze jak sie chodzi to jak by sie kołysalo i dzidzia spi a jak sie spokojnie lezy to bejbik potrafi wariowac;)
Cytat:
Cześć cześć laseczki moje ulubione :ehem:

Ja po panieńskim już :) Dziewuszek było 15 i zrobiły mi wieczór z motywem przewodnim " perfekcyjna pani domu" , miałam konkursy typu cerowanie mężowych skarpetek,malowanie szminką po lustrze w męskiej toalecie,wiązanie krawatu barmanowi itd Troszke potańczyłyśmy,wypilam aż lampkę szampana i 3 kieliszki wódki :P nie miałam dnia do picia i wszystko tak szybko sie toczyło..ze wyszłam niewybawiona :p: chce jeszcze!!!!
Prezentem głównym była Pani fotografka która przywiozła ze sobą poł studia fotograficznego do Grand Cru , zdjęcia były na prawde rewelacyjne, z miotełkami, w białych rękawiczkach,z fartuszkami,grzeczne i mniej grzeczne haha...efekty zobacze za tydzien :) Moj tż schlał się tak ze odholowali go o 24 do domu już ( ja wrócilam o 3.30) i nie pamita nic a nic :confused:

Dziś 13dc , przytulanki stosujemy ciągle mam nadzieje do 19go dc bo potem delegacja. Wyjątkowo nie czuje nic w tym miesiącu. Zawsze czulam owulację,bol brzucha na kilka dni wcześniej,sutki były bardzo wrażliwe już od 12dc a teraz nic a nic. Dziś glut na papierze toaletowym był ale jakoś tak dziwnie poza tym :confused: owu powinna być około 14-17 dzien wiec mimo wiary w to bedziemy działać nadal..psychicznie dobrze sie czuje z tym ze w styczniu mam wizyte u dr Bączkowskiego..fajnie :) Aaa w ogóle na moim panieńskim pierwszy raz od serca pogadałam z moją przyszłą szwagierką ( mialam wrażenie ze mnie akceptje ale nie lubi) i powiedziała ze bardzo mnie lubi,blebleble i ze zna moją przyjaciołkę z forum , pytam jakiego forum a ona ze ze staraczkowego...uśmiech zagoscił na mojej buzi i mowie ze ja też na tym forum siedze to aż mnie usciskała,cieszyła sie ze jest z nią ktoś w tym problemie. Starała sie o synka 3 lata i teraz stara sie o drugiego..może razem sie nam uda. Też ma za miesiąc wizyte u Bączkowskiego :jupi:

hahaha jak mnie zmusi to tak zrobie,zapłace jej mniej i powiem ze nie mam :D

To już niedługo..on nas uratuje zobaczysz :D Moja szwagierka jak pisałam wyżej po 3 latach starania trafiła do niego i mamy teraz Filipka lat 2,5 :)

Ja castagnusa bralam od 1 dc przez 3 miesiące,bralam go razem z dupkiem i bromkiem :)
swietn mialas widac imprezke:D i widac humorek dobry :) tylko sie cieszyc;) i przytulac:D

witajcie poniedzialkowo :)
weekend minal szybko ale i milo :) w sobote z TZ podzialalismy na podworku,,,zrobilismy przedzimowe porzadki,,,, fajnie taki ruch na swiezym powietrzu. wieczorkiem posiedzielismy przy świecach i drineczkach we dwoje:)
wczoraj bylismy na rybkach ze znajomymi, pozniej u nich na kawce i niedziela zleciala....
ze spraw starankowych...to mam dzis 17dc,,, w sobote mialam piekny pozytywny test owulacyjny i z sob na niedz bolal mnie jajcor wiec przez dwa dni dzialalismy. tempka faluje narazie...moze czesciowo przez te drinki.... zobaczymy jutro - pojutrze...
dzis mam wizyte u gina.... do konca nie wiem po co sie umowilam,,, ale mam tyle pytan zwiazanych z dupkiem, ze chyba dlatego zeby sie wypytac o wszystko i uspokoic. no i moze zrobi mi usg to zobacze czy byla owulka albo moze jest teraz...
sluychajcie, myslicie, ze jesli byla owulka i byly przytulanki to usg dopochwowoe dzisiaj moze zaszkodzic przy ewentualnym zaplodnieniu???
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości