|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
na maksa rodzinnie
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Lece laski.
muszę posprzątać, odciągnąc mleko i do pracy iść. mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej. papa |
|
|
|
#3753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dla reszty naszych świętujących maluszków - Majki i Heńka też wielkie Cytat:
Mati też psika seriami, po 2 - 3 razy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sobie lepiej zrobisz a dziecku można zaszkodzić. I po co??? Tym bardziej że Melcia tak pięknie śpi. No ale zrobisz jak uważasz |
|||||
|
|
|
#3754 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zastanawiam się po prostu . Żadnej decyzji jeszcze nie podjęłam ![]() Ogólnie widziałam,że o pracy pisałyście.. No.. Więc ja od 1grudnia idę do niej. W końcu mam silną potrzebę edukowania się dalej, a w chwili obecnej, bez pracy, nie mam na to szans..
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia przykro mi bardzo.Wiem że łatwo mówić jak się nie przechodzi tego samego,ale czy nie myślałaś żeby od niego odejść?
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin kciuki za dzisiaj i by dzisiaj ta sprawa była ostatnią
![]() Zuzia zasnęła mi na rękach,uwielbiam na nią patrzeć i czuć jej ciepełko
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście mogę pracować w domu, więc będę z Matim na pewno przez rok, a później zobaczę. Za rok otwieram swoje biuro rachunkowe i pewnie wynajmę jakiś lokal a wtedy Mati będzie z opiekunką. Albo nadal w domu będę robiła i dopiero do przedszkola pójdzie za 3 lata. |
|
|
|
|
#3759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja ci zazdorszcze ze Melcia tak pieknie spi na samym mm ![]() a Małą z kim zostawiasz? ja dopóki studiow nie skoncze do pracy sie nie wybieram, no ale nie musze, wiec to inaczej a kiedy ja te studia skoncze to nie wiem, moja praca mgr jest w lecie...wkopalam sie troche z tematem i nie wiem jak ja teraz z tego wybrne z niespiaca Giulietta jeszcze
|
||
|
|
|
#3760 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To co się dzieje między Wami jest na prawdę smutne ![]() Aż chciałoby się zostawić faceta na dzień samego z dzieckiem, żeby zobaczył jak to jest, ale my nie mamy serca żeby zostawić naszego Skarba z kimś komu nie ufamy. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobiłam tak , nawet niechcąco lecz z przymusu że obiadu nie raz i nie dwa nie było (dziś też nie ale to specjalnie ) bo Alan nie jest aniołkiem i wiecznie zmierzły to nie szło nic zrobić. Teraz już jest inaczej troche że sam jakiś czas pobędzie to mogłabym obiad zrobić.A tż miał nie raz tak że gotował, posprzątał i pozajmował sie małym, a ja w trakcie jak siedział z Alanem to sie kąpałam. Potem mi powiedział że nie jest łatwo coś zrobić przy tym maruderze. No ale znowu w pracy kumple coś mu pewnie pieprzą (już tak było) i on sie stawia potem i to co dzieje sie w domu i co ja mówie to jest "be" a kumple jak coś powiedzą to ich słucha. Dzisiaj już mnie smsami zagadywał i już jak z wazeliną w dupe Cytat:
Przez niego byłam już szyta (pomijając cesarke , obolała i sina... Także często mi to po głowie chodzi, ale ja jestem durna bo sie przywiązałam, poza tym teraz dziecko więc to nie jest takie proste.Jeżeli kiedyś podniesie ręke nie daj Boże na mnie to na pewno odejde bo on zaczyna iść drogą swojego ojca. Bardzo często bił teściową a ona psychicznie chora. Eeeh.. Dziękuje Wam kochane za wszystkie miłe słowa, od razu lepiej na sercu sie robi Dobrze Was mieć
|
|||
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
A ja licze ze tz da mi stowke na spodnie na urodziny. Wogole wybył z domu,niby cos zalatwiac,moze cos fajnego dla mnie szykuje
|
|
|
|
#3764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeby kupić to musiałam się dowiedzieć Natomiast z zastosowaniem go to, tak jak już pisałam wcześniej, muszę się jeszcze zastanowić. Cytat:
Cytat:
![]() TŻ pracuje na 3zmiany, więc ogólnie On będzie się Melką zajmował. A gdy będzie musiał iść do pracy to przekaże Ją babci .Bardzo się cieszę, że mam tutaj mamę blisko. Ale nie mam zamiaru zostać ze średnim Muszę spiąć tyłek i dać Małej to co najlepsze.
|
|||
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Rozeznanie
|
Iwoncia, przepraszam, ale czy ja dobrze zrozumiałam? On Ciebie bił
Sciskam Cię Kochana
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
zielona -
Spełnienia marzeń i dużo, dużo szczęścia A teraz to ino nam stawiaj po jakiś drinaczach bezalkoholowych No i dobrym torciku
|
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Zielona najszczersze życzenia, 100 lat
|
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja znowu tylko z doskoku, jakoś czasu nie mam przez ostatnie dni. Wczoraj pojechałam sobie sama do rodziców, zostawiłam TŻta samego na 6 godzin z małą i sobie bardzo dobrze poradził, potem wróciłam i dostałam rozstroju żołądka, wymioty i rozwolnieni, normalnie koszmar
. Wyczytałam w necie, że to nie przeszkadza w karmieniu i faktycznie małej nic nie jest od mleko wyprodukowanego przez strutą mamę .Iwoncia takiego dziada to tylko . Ciekawe jak by był z synkiem przez cały dzień co by powiedział. Poza tym jakoś laktacja nie chce mi się ustabilizować, jednego dnia mam mało pokarmu i muszę karmić co chwilę dosłownie, drugiego dnia się aż przelewa, mała się krztusi i muszę ściągać . Już chyba dwa tygodnie taka huśtawka z tym mlekiem.---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Całuski dla Fabianka Moja też większość czasu śpi w łóżeczku, ale dzisiaj np. ciągle ryczała i zmusiła mnie po 2 godzinach walki do tego, żebym ją wzięła do naszego łóżka, przytuliła się i zasnęła, a potem i tak ją wyniosłam po godzince do jej łóżeczka i już spała w sumie od 3 do 8 .
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
Zielona wszystkiego najlepszego. Oby mąż faktycznie zrobił Ci niespodziankę.
|
|
|
|
#3772 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane z racji tego, że wit. K podaje sie do końca 3 mca a Zuzia już wkroczyła w 4 mc, czy dawać jej tylko wit. d3? nadal tylko piersia karmię. W jednej amułce mam d3 i k i jeszcze jakieś 15 szt. mi zostało i nie wiem, czy kupować samą d, czy już to wykorzystać? Mój pediatra na urlopie więc nie mam się kogo poradzić
Cytat:
Moja Zuzia obserwuje zabawki ale rączek raczej po nie nie wyciaga. Czasami jej się zdarzy. wtedy też chwyci i trzyma, ale i tak na pierwszym miejscu są rączki. I podobnie jak Dusi cała piąsta do pysiaka się mieści. Cytat:
też bym z chęcią zabrała małą na basen tzn do spa, ale ona ciągle ma katar. Już prawie 3 tygodnie non stop w nocy chrumka. Oprócz tego kaszlu nie ma, w ciągu dnia nosek też nie zatkany. Myślałam, że może faktycznie za sucho mamy, ale teraz sądzę, że mamy za wilgotno w domu, bo w kwiatkach zaczyna mi sie na ziemi robić pleśń - fuj... a może alergia na coś? niech już pediatra wraca ![]() Cytat:
Cytat:
w sb miałam zajęcia i wróciłam ok 14 do domu a mąż dumny zajmuje się dzieckiem i jeszcze chwali się, że udało mu się naczynia umyć wyśmiałam go, bo ja w tym czasie zdążę ugotować obiad, pozmywać, posprzątać w domu, umyć łazienkę, zrobić pranie i je powiesić, wyjść z małą na spacer i zrobić zakupy. Trochę mu szczęka opadła, bo w głowie mu się nie mieściło, że tyle można zrobić przy dziecku, które już tak mało śpi i którym trzeba się zajmować. Jaki od soboty jest miły i kochany.... ciekawe tylko na jak długo. a wczesniej przecież twierdził, że jestem źle zorganizowana. może też zostaw go na pół dnia z maluchami i niech zobaczy ile jest do zrobienia i ile trudu domowe zajęcia i opieka na dziećmi wymagająCytat:
Cytat:
my staramy się być co tydzień, ale różnie to wychodzi. Na początku było trudno, a teraz już coraz lepiej zazdroszczę Wszystkim mamom, które mogą zostać w domu. Też bym tak chciała. Do roku z Zuzią posiedzieć, patrzeć, jak się rozwija i stymulować ja w tym rozwoju. a później najchętniej robiłabym coś z nienormowanym czasem pracy, tak aby w każdym momencie, gdy to byłoby potrzebne być w domu dla dziecka.
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh jak się obudzi to zrobie zdjęcia.
Dziewczyny na stronie C&a jest promocja 21 % http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/start.html
|
#3774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co jeszcze chciałam dodać, ja do pracy bym chętnie poszła, ale na dzień dzisiejszy mi się ni opłaca, bo na początek bym dostała ile? Pewnie góra z 1500 zł na rękę, a na opiekunkę bym wydała prawie całą swoją pensję . Na razie trochę pomogę TŻtowi w jego interesach i jakoś przeżyjemy, a jak Kinga dorośnie wyślę ją do żłóbka i pójdę gdzieś pracować, bo jednak co swoje pieniądze to swoje, nie chce być ciągle na utrzymaniu u chłopa mojego .Na basen też wyślę Kingę po skończonym 3 miesiącu życia, ale na taki specjalny dla niemowlaczków, mamy taki na osiedlu, więc się dobrze składa. I jeszcze chciałam się pochwalić, że w 2013 r bierzemy ślub . Powoli omawiamy szczegóły .
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Zielona wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
![]() A na basen to taki z chlorowaną wodą? Też bym chciała z dzieciakami iść ale u nas chlorowany i cuchnie jak niewiem co. Paula była w sobotę i wróciła taka śmierdząca. Bleeeeeeeeeee |
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Zielona wszystkiego dobrego!
Iwoncia, strasznie mi przykro, że Twój mąż taki okropny jest. Tulę Cię mocno Cytat:
![]() Zuzi zdarzyło sie kilka razy ale to przypadkiem wczoraj mnie tesciowa wkurzyla! pojechalismy do nich a tu ani tesc ani ona sie do mnie nie odzywaja. kij im w oko. i nagle do m. mowi, ze ona to nie chce sie wtracac ale mala za bardzo wygina sie w fasolke. na to maz, ze czasami jej sie zdarza ale juyz duuzo mniej niz kiedys. za chwile, ze ona to sie nie chce wtracac, ale mala za wczesnie probuje sie podnosic (od kilku dni gdy trzymam ja za raczki podnosi glowke do gory lezac na plecach jakby chciala usiasc) i ze najpierw powinna sie przekrecac. mi sie wydaje, ze kazde dziecko rozwija sie w indywidualnym, wlasciwym dla niego tempie zdobywajac nowe umiejetnosci indywidualnie.
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona wszystkiego najlepszego
![]() Iwoncia trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło.
|
#3778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko najbliższa rodzina, pyszny obiad w ogrodzie, przygotowany przez moją ciocię z pięknymi przystawkami jak z restauracji. Było cudownie!Cytat:
![]() Zielona sto lat! I dzięki za Heniowe życzenia! Z okazji 2 miesiąca ma marudny dzień...
|
|||
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, były już akcje w stylu bicia ale sie nie dałam bo też go pobiłam Ale jak znowu sie powtórzy to sie dowie. Zobacze jak dziś będzie mi mydlił oczy i co powie na brak obiadu. Ale moje małe bobo rozmawia z zabawkami i piszczy do nich ![]() Musze mu karuzelke zafundować |
|
|
|
|
#3780 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj spotkałam znajomego z córką, 2,5 latka ma i już dawno nie widziałam tak ładnego dziecka, a oczy ma niesamowite, nie dość, że wielkie jak orzechy włoskie to jeszcze w takim ciemnym, brązowym kolorze. Po prostu cudo, a do tego taka złota karnacja i blond włoski. Cytat:
Moja Maja też kicha codziennie ale moja pediatra powiedziała że to dobrze i żeby nie panikować, że to katar czy coś.Cytat:
Kupiłam Mai wczoraj sukienkę http://allegro.pl/dzianinowa-sukienk...768303726.html I chyba na poczcie czekają moje zaproszenia na chrzciny więc zaczniemy już zapraszać. Aha i miałam się Wam wyżalić. Liczyłam, że mój szef wpadnie na ten pomysł i zaprosi mnie w tym roku na Wigilię firmową, ale chyba się na to nie zanosi, a bardzo chciałam iść się wyrwać no i tęskni mi się za koleżankami i kolegami z pracy. Co prawda to dopiero za miesiąc i może coś się w tym temacie zmieni ale chyba straciłam już nadzieję. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Maja z okazji 2 miesiąca o dziwo była dzisiaj bardzo niespokojna na spacerze co jej się do tej pory nie zdarzyło.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-11-19 o 13:58 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

na maksa rodzinnie 

.
ja zamierzam wprowadzać według tej tabeli żywieniowej, nie wcześniej niz po 4 miesiacu.

Sobie lepiej zrobisz a dziecku można zaszkodzić. I po co??? Tym bardziej że Melcia tak pięknie śpi. No ale zrobisz jak uważasz
30cm czego by się tak pięknie wchłonęło, bo nie skóry. Tłuszczu? Każdy by nosił. 

Spełnienia marzeń i dużo, dużo szczęścia
No i dobrym torciku