|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
IWONCIA co za dziad z tego Twojego faceta no ... a Ty się tak nie przejmuj bo to nie ma sensu , mały to wszystko czuje i potem też jest niespokojny . Tak więc głowa do góry i nie bierz do siebie wszystkiego co mówi maz bo sama wiesz najlepiej jak jest . Przykro tylko że to Ty musisz czuwać w nocy a on się tak szybko przy tym męczy ... ale nie przejmuj się ja sama wstaje w nocy do małego bo tz nic nie słyszy ... ale już do tego przywyklam
![]() Aa właśnie od 2 dni rano kiedy podchodzę do łożeczka słysząc że mały już nie śpi dostaje piękny uśmiech <3 aż łzy mi lecą z wzruszenia
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście rzadko, no ale jest. Tż go karmi prawie na leżąco co mnie wkur..a i nic nie dociera jak do tego pustaka sie mówi ![]() Cytat:
Nie mam sił tego wysłuchiwać bo na to nie zasłużyłam. Godzine temu wyszedł do pracy i wielce buziaka dał... Udawałam że śpie. A wczoraj jeszcze stwierdził że sam z dzieckiem dał by sobie rade i że moge sie wynieść jak chce ale bez dziecka. A o 20tej czyli po godzinie uspokajania mi go przyniósł i mowi że mam go wziąść bo marudzi i nie wie czemu. Dureń jeden Przystawiłam do cycka i była cisza a po 30minutach zasnął. Niektórzy faceci nie nadają sie na mężów,.a co dopiero na ojców. Mój nadaje sie do mieszkania w chlewie z piwem do towarzystwa. |
||
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Anesh podeśle na maila zdjęcia
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzień doberek dziołszki ja dopiero dzisiaj usiadłam do kompa cały weekend dość ruchliwy, zaliczyliśmy w sobote spacer po lesie, znów znaleźlismy grzybki i suszą się trzy sznureczki, Sonia dotelniona wraz z siostrą
![]() Potem prace ogrodowe (przycinanie róż, zbieranie nasion, przycinanie roślin, grabienie liści) a że pogoda w sobotę dopisała to było jak znalazł. Cytat:
---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Chwalę wszystkie dzieciaczki, prześliczne maluszki .A w sobotę przylazła do mnie @, czyli praktycznie równo po roku, ostatnia była 30 lis 2011 także, czas leci. Też wczoraj naszły mnie myśli, że jeszcze trochę i powrót do pracy a dokładnie w połowie lutego wracam i się zastanawiam, czy dobrać dwa tygodnie urlopu wtedy posiedzę z dziewczynami w domku bo akurat ferie zimowe będą trwały czy od razu wracać a córka ferie u babci spędzi. No nic zobaczymy najważniejsze, że zachomikowałam urlop z 2012 roku więc będzie jak znalazł na długie wakacje hehe ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
moja Sonia od niedawna obdarza uśmiechem każdego, kto do niej zajrzy, i ogólnie zauważyłam, że uwielbia towarzystwo starszej siostry, dziewczyny tak dokazują, że aż miło się słucha ich rozmowy
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie dalej czyści
![]() Nie wiecie co mogę wziąć poza węglem jak karmię? |
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
my własnie wstałysmy z Igusią coraz ładniej mi nocki przesypia, o 21 już spi a budzi sie dopiero koło 3 i potem to juz koło 7 więc jestem wyspanadziękuje za wszystkie gratulacje z okazji mojej małej rocznicy z mężem Cytat:
także do połowy marca będe w domku, a potem eeehh.. pewnie czekają mnie jakieś szkolenia i różne inne pierdoły bo w tesco teraz dopiero u nas zrobili kasy samoobsługowe i pewnie będe musiała wszystkiego od początku sie "uczyć" już pare razy byłam na szkoleniach w innych miastachCytat:
również dziękuje ![]() na pneumokoki , 1 dawka mogliśmy iść wtedy kiedy będzie 2 dawka 5w1 ale rozłożylam sobie gto finansowo ![]() Cytat:
mąż twój nie zdaje sobie sprawy ile pracy jest przy dziecku, jak mnie to wnerwia!!! oni to wogóle mało wiedzą tulę Cie mocno najlepszego dla naszych 2- miesiecznych bobasków Henia i Majeczki
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-11-19 o 09:30 |
|||
|
|
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Kraven, Jasiu piękny, jaki zadumany Przesyłamy z Filipkiem uściski dla naszych świętujących dzisiaj Henia i Majeczki Iwoncia, przykro mi z powodu zachowania mężą jeśli czujesz, że są marne szanse na zmiany, myślę, że powinnas się zdystansować i robić swoje. Szkoda Twojej energii i nerwówJa jeśli wykorzystam dodatkowy macierzyński + urlop z 2013 i część zaległego z tego roku, to wracałabym do pracy w kwietniu. Podjęłam jednak decyzję, że wybieram kilka miesięcy wychowawczego i do pracy wracam od września. Katiem ja wiem , że super działa Stoperan, ale nie wiem jak z nim podczas karmienia. A może to jakaś wirusówka? Nie masz temperaury ania łamania w kościach? Oby szybko przeszło Nawiązując do dyskusji o filmach, ja za horrorami nie przepadam, za to uwielbiam thrilery, zwłaszcza klasyki typu "Siedem" czy "Milczenie owiec". Lubię też pierwszą część "Piły". |
|
|
|
#3729 |
|
potworkowa
|
Może jakieś przetwory z borówek? Na biegunki są niezastapione.
Z tym ulewaniem to nie tak, ze w ogóle nie uleje, bo i po jakimś czasie pocieknie. Ale nie ma już tak, ze jak wezmę do odbicia to jest bekniecie, a potem obrzyganie z góry na dol. |
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
IK i przez zapalenie piersi nie masz pokarmu??
Bo ja też zapalenie piersi przeszłam i niestety z pokarmu nie wiele zostało..Cytat:
Zasypia zazwyczaj przy karmieniu. Ale wczoraj byliśmy u mojej mamci i po karmieniu odłożyłam go do wózka to leżał i usnął ![]() A tak w ogóle to Dzień dobry! Dzisiaj Fabianek skończył miesiąc!! Dokładnie o 8.20 miesiąc temu sie urodził .Z tej okazji obdarzył mamusie pięknymi uśmiechami podczas rozmowy Idę sie szykować,bo jedziemy po zaproszenia na chrzest ![]() i później zawieźć chrzestnej ![]() miłego dnia
|
|
|
|
|
#3731 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja pier... znów nad nami walą. Byłam opier... ale jak widać efekt żaden. Co za ludzie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jaki malutek cudny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
30cm czego by się tak pięknie wchłonęło, bo nie skóry. Tłuszczu? Każdy by nosił. Wiadomo że brzuch się zmniejsza po porodzie, ale 30cm... nie wierzę że pas tak zadziałał. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
Całusy dla Fabianka z okazji miesiąca
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana suszone jagody
. Tylko nie wiem czy masz.I dobre są też tabletki Laremid,ale nie wiem czy karmiące mogą. |
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!
|
|
#3735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już po wizycie położnej... Antoni waży już 4170g. ![]() Od dzisiaj mamy mu dawać witaminę D. Troszkę się boję, bo położna powiedziała, że może nasilić kolki i w takiej sytuacji mamy ją na tydzień odstawić. Poza tym Antek dziś w nocy mnie zaskoczył. Dostał butlę o 20 zaraz po kąpieli, ale zamiast pójśc spać to o 22 jeszcze grymasił, więc dałam mu herbatki i wypił jakieś 20-30ml, po czym zasnął ok. 22:30. Jako, że w nocy nie wybudzam go na jedzenie, to położyłam się z myślą, że pewnie ok. północy marudek będzie wolał butlę. A on obudził się o... 3:30. Jak to zobaczyłam to wpadłam w panikę i obudziłam TŻ ( biedak, wiem ), że co ze mnie za matka, że dziecko głodzę. Uspokoił mnie, że mam się nie martwić, bo gdyby był bardzo głodny, to pewnie wcześniej by się upomniał o to mleczko. ![]() Kraven Jasio cudny!!! Cytat:
Cytat:
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-11-19 o 10:39 |
||
|
|
|
#3736 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas z jedzeniem tak samo...malo a czesto...meczy mnie to strasznie..ledwo co zj i odbije i znouw trzeba robic i dawac....kiedy jej sie to zmieni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
borowki tak jak dzieczyny pisza, a jak nie masz to moze napij sie kilka łyków coli ![]() Moje dziecko przechodzi samo siebie. skad ona ma w sobie tyle enegri wczoraj nie spala prawie nic w dzien...tylko 40 minut na spacerze...no to mysle super to pojdzie spac od razu po kapieli....kapiel o 7;30 a ta zasnela o 24 spala do 5..zadla i juz o 7 pobudka ii wojowala do 10...teraz zasnela,...zobaczymy na ile ![]() tamiln trzymam kciuki za rozprawe!!!! dziewczyny czy waszym maluchom zdarza sie tak psikac? bo moja psika tak kilka razy dziennie, ze 2-3...i nie wiem czy to normalne..katarku nie ma, karczek cieply...no nie wiem...moze jej zimno i tak jest ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Dla Henia i Majeczki za 2 miesiace wszystkiego naj!! i dla Fabianka za miesiąc |
|||
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
Witam się przy tostach i kawie ![]() Nareszcie kupa ruszyła u Maksa ![]() zrobił taką ogromną, że pampers nie wytrzymał i wszystko do prania łącznie z Nim, musiałam pod kranem umyć tyłek bo chusteczek by poszło ze hoho Ulżyło Maksiowi bo od razu zasnął ![]() Jakie macie godziny karmienia, spacerów i kąpieli dziewczyny które karmią mm? Iwoncia81 Trzymaj się kochana kasiam187 Chodzi Ci o kichanie? Mój bardzo często kicha. A jak u Waszych maluchów jest z czkawką? Często mają, bo mój ma prawie codziennie po kilka razy się zdaża. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-11-19 o 10:54 |
|
|
|
#3738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czkawka codziennie obowiązkowo musi byc ![]() u nas spacer jest zwykle 13/14. kapiemy miedzy 19 a 20 jada roznie, co2 czasem 3 h...zależy ile zje..spisuje sobie i wychodzi mi ze jada 8 razy na dobe...godziny to roznie...niestety nie sa stale
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-19 o 10:58 |
|
|
|
|
#3740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna ale uroczy Cytat:
Cytat:
Przykro mi kochana ze tak jest między Wami.Wiem że ciężko się zdystansować ale musisz bo inaczej oszalejesz. A dziecko to wszystko odczuwa. Mam nadzieję że jednak się dogadacie i ułoży się między Wami. Cytat:
z okazji skończonego miesiącaAle zięciunio ładnie rośnie ![]() Aga trzymamy kciuki za Lenkę i jeśli można to napisz jaki znalazłaś sposób na kolki.
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny zagęszczają mleko maluchom kleikiem ryżowym
ja zamierzam wprowadzać według tej tabeli żywieniowej, nie wcześniej niz po 4 miesiacu.
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to nic!teraz to dopiero się posypało, w lipcu urodziła bliźniaczki żona mojego brata ciotecznego, lada moment urodzi bliźnięta moja siostra cioteczna i w grudniu żona męża brata ciotecznego ![]() Już nie wspominam o pojedyńczych dzieciaczkach co sie porodziły w rodzinie i co jeszcze czekamy normalnie jakiś baby boom! |
|
|
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
My jemy bobovita ryżowy. Powoli konczymy opakowanie i przejdziemy już na kaszki smakowe. Zośka na wieczór wcina taki gęsty kleik, że łyżka w nim staje
a je aż się uszy trzęsą potrafi wcisnąć przy dobrym układzie 180 takiego dania :P
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Melka już dość długo pcha rączki do buzi, a mimo to zauważyła, że ma dłonie dopiero jakieś 4dni temu.
W chwili obecnej, dzięki swej spostrzegawczości , chwyta zabawki w łapki i przygląda się im Obraca, okręca. Cudowne A od wczoraj, co położę Ją na brzuszek to przewraca się na plecki. ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() Po prostu tak mi Melka przesypiała od 24 do 6, a teraz budzi się coraz częściej. 4 albo 5. Gdzie je już więcej.. ![]() Chciałabym zagęszczać mleko, delikatnie, do skończonego 4miesiąca. Później już wszystko wg tabeli.. Ale sama nie wiem, co robić.. ![]() Bo jednak przyzwyczaiłam się do spania takiego . Wiem, wyrodna matka ze mnie
|
|
|
|
|
#3746 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za rady. kochane jesteście.
Udało mi się dojść do apteki. Rano przypomniałam sobie, że podaję Kubie probiotyk i sama go wzięłam. Jest lepiej. Cytat:
Cytat:
Stoperanu nie można. Ale własnie chyba wirus bo wczoraj miałam wrażenie, że mi nogi drętwieją. Więc na wirusa nie ma mocnych.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś niemożliwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tamlin kciuki za dzisiaj Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów |
|||||||
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze zaproponuj mezowi,ze niech on gotuje i sprzata...Ty zajmujesz sie małym i jeszcze domem... Niech zobaczy jak to jest! I co najwazniejsze - wrzuc na luz! Przemecz sie i nie zrób obiadu,nie posprzataj kilka dni i moze wtedy sie nauczy! |
|
|
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nisia śliczna córcia. I jakie ma już niebieskie oczka ![]() Kurcze czyli jest szansa, ze mojemu zostaną brązowe. Kraven Jasio piekności malutkie |
|
|
|
|
#3749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i muszę wyrównywać w ciągu dnia obsówkę godzinową zjada zawsze 130 ml co 3h.
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia Anesh ma rację. nie podawaj mu posiłków. Ma rączki. niech sam robi. Jeśli Ty i Wasz synek macie być szczęśliwsi to skupcie się na sobie, a nie na egoiście.
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Jestem żonką 

30cm czego by się tak pięknie wchłonęło, bo nie skóry. Tłuszczu? Każdy by nosił. 

Jak to zobaczyłam to wpadłam w panikę i obudziłam TŻ ( biedak, wiem 
wczoraj nie spala prawie nic w dzien...tylko 40 minut na spacerze...no to mysle super to pojdzie spac od razu po kapieli....kapiel o 7;30 a ta zasnela o 24