|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
matka mi podeslala stronke z normai
zebym z domu nie wychodzila przypadkiem. tja.![]() ![]() hehe ja bylam dosc skoncentrowana na mojej macicy, ale co polowie swita do niej?! Wlasnie wrocilam od lekarza... w ogole na dzikim luzie szlam na dzisiejsza wizyte (od czwartku czuje Torresa, widze falujacy brzuch). Tja. Szyjka za miekka, za wiotka... musze oszczedzac sie na maxa. Kurdvvaaaa.... nic innego nie robie od 27 lipca... luteina podwojona, magnez potrojony - USG za tydzien. lekarz sie nad szyciem zastanawia. po badaniu mam krew na wkladce (juz dzwonilam - mam nie panikowac, bo to po badaniu...)
|
|
|
#3032 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam w pochmurny poniedziałek
![]() Cytat:
Trzymaj się ![]() Cytat:
więc może nie urodzę olbrzyma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I wcale nie było strasznie, normalny bardzo słodki napój, młody potem szalał w brzuchu Słodyczolubne mamusie w ogóle nie powinny mieć problemu ![]() Strippi, głosy oddane ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2012-11-19 o 11:22 |
||||||
|
|
|
|
#3033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przytulam masz leżeć i paaaachnieć..
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
mariolci witamy nowa mamusie
dragusia za 100dniowke witam w kolejny poniedzialek, u mnie w Bergen pada no ale co tam pada juz od tygodnia wiec roznicy nie widze, jutro czytalam ze ma byc sztorm na morzu wiec moze uda mi sie nagrac stukanie zle sie dzieje mowie wam, ogolnie spoko ale siostra lezy i zdycha wstalam o 11 ahaha, i wlasnie buleczki sie pieka i bedzie za niedlugo sniadanko - i chyba wezme sie troche za ten norweski cos powtorze moze w tym lbie cos mi zostanie to milego poniedzialeczku i oczywiscie 3mam kciuki za wizyty dzis |
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny lece na pociąg miłego dnia
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzę ze masz termin porodu 2 tyg po mnie więc może jeszcze na porodówce razem wylądujemy
|
|
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem juz po glukozie i siedze w pracy. Jakie to słodkie blee ale jakoś poszło ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milego dnia |
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
gdy szyjka sie skraca/ wiotczeje zaklada sie szwy na szyjke macicy lub passer...
heh.....
|
|
|
#3040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co wiem, to zajecia są raz w tygodniu, i w akzdej chwili można sie zapisać , bo jest cykl zajeć który leci ciągle w koło, ale są to info które kiedyś wyczytałam na necie, a dokłądnie dowiem sie 30 listopada na połówkowym lub 13 grudnia na wizycie u mojej gin no terminy mamy blisko siebie także wsyztsko mozliwe ze może się spotkamy chociaż jak odziedzicze po mamie tempo rodzenia to ona zawsze każdą ciąże przenosiła , licze jednak ze mnie to nie spotka
|
|
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obstawiam, że dziewczynki tak samo. Ale wracając do tematu - każde z dzieci nie będzie wiecznie słodkim bobaskiem i z czasem wejdzie w okres pierwszego buntu i a każda kochająca mama przeżyje, chociaż pewnie też każdej pojawiają się myśli, żeby zamknąć ten egzemlarz w piwnicy, albo uciec gdzieś przed małym potworem. Więc może ze szwagierką jest coś nie tak?
|
|
|
#3042 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
teraz planuje miesiąc przed pójść Cytat:
|
|
|
#3043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja za to dalej nic nie czuję, no niby czasami coś tam rusza się ale równie dobrze to może być jelito albo coś a nie żadne tam ręki, nogi - no ale staram się szukać pozytywów, że przynajmniej się wysypiam... bo mnie nic nie dźga. No co mam zrobić, nie można przecież zwariować ![]() Cytat:
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie po tej glukozie tez mały szalał jak nigdy
|
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
)
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt. w tamtym tygodniu wychodzilam - badania krwi, dentysta, pierwsza od lipca wizyta u znajomych (i tu mam wyrzut sumienia Obserwatorko, ja caly czas mowilam ze to nie Torres tylko buraczki lub bigos ale teraz widac na brzuchu jak sie kasza rusza takze moje jelita to raczej byl synio
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi - zagłosowane z pracy i z domu.
A jak stoisz w rankingu tam?
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Dziś o 17 mam wizytę, trzymajcie kciuki, bo już zaczynam się denerwować. Od początku ciąży w ogóle nie przytyłam, brzucha praktycznie nie widać, ciekawe, co na to powie lekarz... Z dobrych wieści: w sobotę dzidzia tak kopała, że nawet TŻ czuł Pierwszy raz tak mocno i bardzo długo, przez jakieś pół godziny! Wcześniej czułam tylko łaskotanie. Wczoraj kopnęło tylko 2 razy, a dziś jeszcze cisza.Czarny_flamaster - życzę Ci dużo cierpliwości. Najważniejsze, żebyście z mężem trzymali się razem i wspierali. Z teściami wystarczą poprawne stosunki i wizyty raz na jakiś czas. Cytat:
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() a ja zaszalałam i kupiłam sobie 15deko ptasiego mleczka śmietankowego
|
|
|
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie ruchów to ta sobie tłumaczę i czekam grzecznie. Nabyta cierpliwość przyda mi się na pewno podczas długich bezsennych nocy jak się dziedzic pojawi A co do ruchu to ciężko wypośrodkować, z jednej strony leżeć, z drugiej od takiego leżenia to chyba też nie do końca zdrowo bo się puchnie i niezbyt dobre to dla zdrowia. Nie miej wyrzutów sumienia, nie rąbałaś w końcu drewna do kominka, a byłaś na zwykłych wyjściach. No ale co teraz masz leżeć czy możesz trochę chodzić ?
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to nie wiem, codziennie miałam po 250 głosów, a w sobotę i niedzielę tylko 90 uzbierałam, także znowu muszę odrabiać, bo konkurs tylko 4 dni jeszcze trwa. Wiem że ten gościu ma już ponad 3000, a ja zbliżam się do 1900.
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale póki co leż i odpoczywaj na zmianę
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruchy sa dla mnie zagadka. bo na pewno nasz synek dawal wczesniej znaki, tylko ja nie wiedzialam ze to TO. teraz to juz po brzuchu nawet widac gdzie sobie trampolinuje wiec jakos nie wierze, ze wczesniej na bacznosc lezal ![]() ale ja bylam przekonana ze nie ma ruchow. Cytat:
mysle ze nawet wolalabym byc zaszyta.... pewniej bym sie czula.
|
|
|
|
#3056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że nic więcej się nie stało ![]() Cytat:
nie mają ludzie za nic pohamowaniaA co Twój mąż na to ich gadanie? Może warto ich uświadomić że to co gadają i tak nie wpływa na wasze decyzje, albo po prostu wypuszczać wszystko drugim uchem i robić swoje... ![]() Cytat:
Hej Mamusie kochane ![]() A resztę po łepkach : ![]() dla wszystkich brzuszków![]() za piękne ciuszki ale wam zazdroszczę, już tych małych przygotowań...Nadrobię resztę w wolnym czasie, weekend jak zwykle z dala od kompa a po za tym miałam problem z netem ![]() A do tego wszystkiego malowanie w domu i bałagan ![]() już mam dość a gdzie tam jeszcze koniec... |
|||
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a połówkowe mam 30 listopada tam gdzie chodze prywtanie do mojej gin, tyle że robi je inny lekarz , tez z Rycerskiej a dokładnie dr .Zając, mozesz zadzwonic sie zapisać na tego 30 z tego co wiem ostatnio jeszcze zapisywała Pani z recepcji na ten termin, a dr Zając jest tam co tydzień czy co 2 tygodnie, a gabinet jest w milenium Hall, na rejtana, a rejestracja pod numerem 725 725 038.Wcześniej byłam u dr Jacka Śliwy na ul.Warneńczyka 111- na usg genetycznym i tez polecam , bardzo miły i konkretny lekarz, tyle, ze teraz zdecydowałam się na tego dr.Zajaca ponieważ pracuje na Rycerskiej i zawsze to jakieś tam kontakty, może cos zapamieta, a moze potem na niego trafie w szpitalu przy porodzie, aaa takie moje kombiancje ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
ja też dołączam do głosowania na Ciebie, i w pracy i w domku takze moze coś nadgonisz
|
||
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie udalo.zazwyczaj jak masz szczescie i dzwonisz np przed 9 to uda ci sie wcisnac w kolejke, moj i tak zawsze obsowe ma ok 25 minut juz po 10 , ale siedzi do tej godziny do ktorej nie 'obsluzy' ost pacjenta z listy, raz bylo tak ze czekalam prawie 45 min a bylam przed ostatnia i mial skonczyc o 18 a ja wyszlam o 19.15 i mial jeszcze jedna osobe.wiec tak moge stiwerdzic ze pod wieloma wzgledami jest lepiej, ale tez i tak samo jak w PL sie zdarza. mi sie wydaje na jakiego lekarza trafisz ![]() daje linka akurat jestem w temacie haha http://www.mojanorwegia.pl/zdrowie/c..._medyczna.html najadlam sie i chyba sie poloze na godzinke Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-11-19 o 12:51 |
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale podobno jak sie ma na przedniej ścianie łozysko to sie słabiej czuje ruchy
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie po weekendzie
![]() Cytat:
![]() Dragusia: udanej zabawy! ![]() Czarny Flamaster: nie zazdroszczę teściów... Moi czasem też walną jakąś mongolską teorię ale na szczęście nie są tacy okropni- poza tym nieczęsto ich widuję. Ja od dwóch dni siedzę jak przyssana do komputera. Koleżanka z USA wysłała mi stronkę z rzeczami dla bejbisiów i tam są takie cuda, że szok! Mam sobie powybierać co mi się podoba i ona coś z tego wybierze jako prezent dla Malutkiej. Mnie się wszystko podoba!!! Hehhe ![]() Miłego dnia Dziewczyny |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

zebym z domu nie wychodzila przypadkiem. tja.

więc może nie urodzę olbrzyma 

05.07.2008