Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 19:31   #2611
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Nie udało nam się, mam czekać na poronienie samoistne...

trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Mi lekarz powiedzial w szpitalu ze po poronieniu powinnam poczekac conajmniej 3 miesiace zanim zajde w kolejna ciaze.. Chodzi tutaj w szczegolnosci o wzgledy zdrowotne. Lekarz rowniez powiedzial ze bardzo czesto ciaza, ktora zostala zaczeta zaraz po poronieniu, konczy sie najczesciej niepowodzeniem
dobrze, że już jesteś w domu

z tym bym się nie zgodziła... kiedyś tu nawet wrzucałyśmy artykuł który pokazywał, że wczesne starania po poronieniu wcale nie prowadzą do kolejnego poronienia..
U nas na forum ta teoria się potwierdziła... nita zaszła 2 tyg od zabiegu. Ja i kilka dziewczyn co mają już swoje maleństwa na świecie zaszłyśmy po pierwszym okresie. Są dziewczyny co czekały pół roku i zdarzyło się kolejne poronienie .

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 19:34   #2612
aaaggusia
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Jesteśmy. Jestem w☠☠☠☠.. na maxa. Lekarz się spóźnił godzinę, na korytarzu było pełno kichających i pociągających nosem. Weszliśmy do gabinetu, a tam zimno Usg trwało obu bioderek 3 min Wszystko ok. Lekarz zapytał o to jak się urodził, nie zobaczył nawet jego książeczki zdrowia, nie mówiąc o założeniu karty Na pytanie o asymetrię nic nie powiedział. Stwierdził, że wszystko ok. Po czym zainkasował 80 zł i kazał się zgłosić za 6 ms Jego niedoczekanie Pójdziemy do kogoś innego
Fiol, my byliśmy dokładnie tak samo potraktowani!!! Masakra! Po pierwsze takie badanie powinno być na NFZ - u nas w mieście nie podpisali umowy z NFZ więc jeżeli chcesz to musisz jechać 50km w jedną stronę. ale nie dziwię się skoro jest w całym mieście jeden lekarz który robi USG bioderek i kasuje 100zł - też bym robiła wszystko żeby nie podpisać umowy z NFZ... na dodatek ten lekarz jest ordynatorem w szpitalu więc już wszystko jasne. a traktowanie takie jak u Was nie wiem czy 3 min to trwało, zimno i w dodatku bardzo nieprzyjemnie! nam na szczęście wpisał że nie wymaga kontroli co się chyba nie często zdarza bo jak później mówiłam położnej to była zdziwona że nie zazyczył sobie kontroli.... BEZ KOMENTARZA... chyba tylko w naszym kochanym kraju takie rzeczy sie dziać mogą...

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 19:35   #2613
wieka22
Rozeznanie

Cynamonowa
tulę mocno....

Elizabarbara
ja też leżałam 8 dni, bo długo nie mogli wywołać
kurcze no dziwi mnie to, że tak Cię potraktowali...

odpoczywaj, regeneruj siłyjesteśmy z Tobą

co do lekarza to napiszę Ci na prive jutro, dobrze?bo mąż mi dał tylko 3 min na kompie

Amilcia tylko w takim środowisku gdzie każdy każdego obgaduje za plecami to wiesz jak jest...a jeszcze jak przychodzi "świeża" ...ajtam nie będę sie tym przejmować, bo mam co innego teraz ważnego na głowie(a raczej w brzuchu)

Fiolusiek żeby dostać się na nfz to trzeba najpierw prywatnie? To co ten lekarz casting przeprowadza komu łaskawie zezwolić przyjść państwowo?

Szkoda, że Staś go nie obsikał

dobra limit mi się kończy
Dobrej nocy Kochane!!!

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 19:37   #2614
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Mi lekarz powiedzial w szpitalu ze po poronieniu powinnam poczekac conajmniej 3 miesiace zanim zajde w kolejna ciaze.. Chodzi tutaj w szczegolnosci o wzgledy zdrowotne. Lekarz rowniez powiedzial ze bardzo czesto ciaza, ktora zostala zaczeta zaraz po poronieniu, konczy sie najczesciej niepowodzeniem
Zdecydowalam zatem ze odczekam conajmniej te 3 miesiace..
Podobno okresem optymalnym jest pol roku, ale z racji tego ze jestem juz grubo po 30tce, nie mam za bardzo czasu,
ja zaszlam po pierwszej @, dziewczyn pewnie pamietaja jak sie balam isc do gin i bedzie mowil ze zle zrobilam, ze jetem niepowazna itp
a tu mile zaskoczenie, patrzy na mnie w drzwiach i smieje sie ze pewnie folika nawet nie przestalam brac i w ogole mowil ze teraz ma nadzije ze bedzie inaczej, ze tamta ciaza od poczatku mogla sie zle rozwijac itp, mowil ze teraz jest dobrej mysli i w ogole nic nie wspomnial ze to cos moze zaszkodzic

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 19:41   #2615
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Wieka, kurczę, umknęłaś mi w poprzednim poście...
Ja na Twoim miejscu, jeśli masz taką możliwość, poprosiłabym gina o L4 z powodu bardzo stresującej pracy. I już. Wtedy w robocie będą się mogli nagadać aż im jęzory pousychają, a Ty w tym czasie będziesz sobie w spokoju odpoczywać w domku i dbać o siebie i Lokatora
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 19:43   #2616
fiolusiek
Zakorzenienie

Już zapisałam Stasia do tej przychodni gdzie chodzi do neurologa
Tam przynajmniej wszystko jest wyznaczone na godziny i lekarze pilnują, żeby pacjenci przychodzili na godziny wyznaczone
To będzie wizyta na nfz to nic nie stracę, mam nadzieję, że będzie w miarę normalny lekarz, a jak nie to i tak Staś jest pod opieką pani neurolog więc pewnie jak coś to wychwyci jakieś nieprawidłowości
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 19:54   #2617
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro o 12 idziemy na genetyczne

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 20:00   #2618
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Będę ściskać do odwołania
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:02   #2619
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Luna
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:03   #2620
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Mikołaj w akcji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_8191.CR2.jpg (32,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_8236.CR2.jpg (75,9 KB, 29 załadowań)

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2012-11-19 o 20:33
Stary 2012-11-19, 20:10   #2621
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tak wierzyłam, że ci się uda... przykro mi
Stary 2012-11-19, 20:23   #2622
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

trzymaj się kochana

dobrze, że już jesteś w domu

z tym bym się nie zgodziła... kiedyś tu nawet wrzucałyśmy artykuł który pokazywał, że wczesne starania po poronieniu wcale nie prowadzą do kolejnego poronienia..
U nas na forum ta teoria się potwierdziła... nita zaszła 2 tyg od zabiegu. Ja i kilka dziewczyn co mają już swoje maleństwa na świecie zaszłyśmy po pierwszym okresie. Są dziewczyny co czekały pół roku i zdarzyło się kolejne poronienie .
To dobrze ze teoria lekarzy sie nie potwierdza, Znaczy ze nie trzeba ich tak do konca sluchac ...

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Cynamonowa
tulę mocno....

Elizabarbara
ja też leżałam 8 dni, bo długo nie mogli wywołać
kurcze no dziwi mnie to, że tak Cię potraktowali...

odpoczywaj, regeneruj siłyjesteśmy z Tobą

co do lekarza to napiszę Ci na prive jutro, dobrze?bo mąż mi dał tylko 3 min na kompie
Dzieki kochana, czekam zatem na pw..

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja zaszlam po pierwszej @, dziewczyn pewnie pamietaja jak sie balam isc do gin i bedzie mowil ze zle zrobilam, ze jetem niepowazna itp
a tu mile zaskoczenie, patrzy na mnie w drzwiach i smieje sie ze pewnie folika nawet nie przestalam brac i w ogole mowil ze teraz ma nadzije ze bedzie inaczej, ze tamta ciaza od poczatku mogla sie zle rozwijac itp, mowil ze teraz jest dobrej mysli i w ogole nic nie wspomnial ze to cos moze zaszkodzic
To dobrze ze Ci sie udalo

LUNA

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:25   #2623
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam od lekarza... w ogole na dzikim luzie szlam na dzisiejsza wizyte (od czwartku czuje Torresa, widze falujacy brzuch). Tja. Szyjka za miekka, za wiotka...
musze oszczedzac sie na maxa. Kurdvvaaaa.... nic innego nie robie od 27 lipca... luteina podwojona, magnez potrojony - USG za tydzien. lekarz sie nad szyciem zastanawia. po badaniu mam krew na wkladce (juz dzwonilam - mam nie panikowac, bo to po badaniu...):mur ::mur
Pani dopiero teraz przeczytałam powiem Ci że jak zaczęłam mieć skurcze to mialam nadzieje że gin mi zaproponuje szycie zebym tylko wczesniej nie urodzila.. ale na szczęście szyjka jest ok więc nie proponował. Jednak u Ciebie to dobrze że wspomniał bo to znaczy że Cie nie lekceważy! I jeśli zobaczy tylko jakieś zmiany to zszyje i będziesz miała spokoj
problemowe jesteśmy babki, co zrobić
aa no i brawa za ruchy, w koncu!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37696804]
Niestety u mnie też tak było. Jak szłam z mega stresem to było OK, a jak na luzie - to jakieś problemy. Nosz kuź.....[/QUOTE]
U mnie to samo! I dziś się mało schizuje więc się schizuje że się nie schizuje przed jutrem

Cytat:
Tak jak pisalam wczesniej, mozna bylo wpisac płec z tzw "uznania matki" do konca tamtego roku. Tak mi powiedziano zarowno w szpitalu jak i w ZUSie ...
Teraz trzeba robic te drogie badania..
Mi jak wypełniali papiery to właśnie zapytali jaką płeć uważam...

Cytat:
Jesteśmy. Jestem w☠☠☠☠.. na maxa. Lekarz się spóźnił godzinę, na korytarzu było pełno kichających i pociągających nosem. Weszliśmy do gabinetu, a tam zimno Usg trwało obu bioderek 3 min Wszystko ok. Lekarz zapytał o to jak się urodził, nie zobaczył nawet jego książeczki zdrowia, nie mówiąc o założeniu karty Na pytanie o asymetrię nic nie powiedział. Stwierdził, że wszystko ok. Po czym zainkasował 80 zł i kazał się zgłosić za 6 ms Jego niedoczekanie Pójdziemy do kogoś innego
Fiol bardzo się cieszę że wszystko ok! chociaz lekarz to jakiś burak

Cytat:
Kochana bardzo mi przykro...
nie wiem co Ci napisać

Cytat:
Zdecydowalam zatem ze odczekam conajmniej te 3 miesiace..
Podobno okresem optymalnym jest pol roku, ale z racji tego ze jestem juz grubo po 30tce, nie mam za bardzo czasu
Moim zdaniem to nieprawda i lepiej żeby tak było...

Cytat:
Ja po # też szukałam takich przypadków i znalazłam ich bardzo dużo moim zdaniem wczesne zajście nie ma wpływu na ciąże, tak samo jest ryzyko jak i normalnie, za to z tego co zauwazyłam na forach itd to po 3-6 miesiącach niestety jest trudniej zajść w ciąże. No nic, ja po 1@ i nie żałuje

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-19, 20:55   #2624
aganieszkab
Raczkowanie

Eliza cieszę się że do nas wróciłaś

cynamonowa przykro mi strasznie, miałyśmy iść tą drogą razem... nie wiem tylko od czego chcesz się dystansować, przecież to jest właśnie miejsce dla mam Aniołków!! miejsce dla wywrzeszczenia żalu po stracie!! przemyśl to jeszcze i pisz zawsze kiedy będziesz chciała się właśnie wyryczeć!! możesz mieć też pewność że bądź co bądź ale my wiemy o co chodzi...

fiol mam nadzieję że sprawa szybko się wyjaśni i rzeczywiście się okaże że wszystko jest w normie

Luna

ja też staram się nie schizować, ale do piątku tak daleko...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:20   #2625
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
nie moge w to uwierzyc ;( tak mocno trzymałam kciuki... mam nadzieję, że szybko dołączysz do zafasolkowanych, bo wiem, że bardzo chcesz mieć dziecko, jestem z Tobą

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 00:00   #2626
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A moge zapytac, ktory lekarz prowadzi Twoja ciąże? Jak juz pisalam, mysle o zmianie lekarza i wszystkie wskazówki bedą mile widziane
napiszę PW.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

nie mogę spać, popatrzyłam na datę i ... dziś byłby mój tp gdyby...
dziś zaczynamy 6 miesiąc
i jakoś tak mi ciężko..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 06:28   #2627
_Trufla_
Rozeznanie

czesc wszystkim aniołkowym,

Próbuje nadrobic jednka same wiecie jak jest.

Dziś mam wreszcie wyczekaną wizytę u ginka. zapodziała mnie się gdzies lista "życzeń" w sensie koniecznych badan do wykonania po #. próbowalam szukac takiego spisu w dwóch wstecznych częsciach jednak bez skutku
Może mnie ktoś poratowac takim spisem? Toxo na pewno, przeciwciała i co jeszcze? odebralam dzis morfologię wygląda na to żem zdrowa.

Dziękuje z góry.

Trzymma kcukasy za małe bobasy.

Witam też wszystkie aniołkowe nowe mamole. Przykro mi strasznie z powodu waszych strat.
Stary 2012-11-20, 06:45   #2628
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

ja już po śniadaniu i kawie. nie śpię od 6
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 07:04   #2629
BERBIE
Zakorzenienie

dzień dobry trzymajcie za mnie kciuki, przedemna ciezki dzien
Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
czesc wszystkim aniołkowym,
Dziś mam wreszcie wyczekaną wizytę u ginka. zapodziała mnie się gdzies lista "życzeń" w sensie koniecznych badan do wykonania po #. próbowalam szukac takiego spisu w dwóch wstecznych częsciach jednak bez skutku
Może mnie ktoś poratowac takim spisem? Toxo na pewno, przeciwciała i co jeszcze? odebralam dzis morfologię wygląda na to żem zdrowa.
tutaj w tym temacie to alfa była moim guru.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 07:10   #2630
_Trufla_
Rozeznanie

berbie, mówisz masz

wiem, ze Wszytskie jesteście super już ekspertami w tych sprawach i dlatego do Was się zwrociłam. Wiem też, że juz zadalam to pytanie i dostalam odpowiedż własnie jakos dwie częsci wstecz lecz zwyczajnie nie mogę jej znaleźc.

W związku z tym pomyslalam sobie, że moze można by dodac spis takich pierwszych podstawowych badań po #do pierwszego postu w naszym/waszym wątku, by się wiecznie nie powtarzac? Co Wy na to?
Stary 2012-11-20, 07:17   #2631
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
W związku z tym pomyslalam sobie, że moze można by dodac spis takich pierwszych podstawowych badań po #do pierwszego postu w naszym/waszym wątku, by się wiecznie nie powtarzac? Co Wy na to?
myślę, że to dobry pomysł.
ja z tego co pamiętam robiła przeciwciała kardiolipinie igg, igm, genetyczne, posiew szyjki macicy, tarczycowe, antykoagulat toczniowy.
Stary 2012-11-20, 07:30   #2632
natalia_23
Zakorzenienie

witam

barbie kciuki zaciśnięte ( czemu masz ciężki dzień ? )

za wszystkie wizyty
trufla ja robiłam po # morfologię, tsh, toxo, CMV

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-11-20, 07:32   #2633
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Zamarłam... Cynamonowa nie ma słów które mogłyby w jakikolwiek sposób ukoić Twój ból. Wiem to niestety.. choć sama przeszłam dwa #to nie umiem nic napisać, bo wiem że nic to nie pomoże.. Przytulam Cię do serca najmocniej jak potrafię

Pamiętaj że ja po drugim# czułam oprócz bólu, tego wewnętrznego przez pierwsze kilka tygodni głównie złość - tak złość.. chciałam wszystko wkoło niszczyć.. i bardzo długo nie chciałam dopuścić do siebie myśli że to naprawdę się stało..
Po powrocie do domu zdemolowałam pół domu.. wyładowałam swoją złość.. ale nie pomogło..
i powiem Wam coś czego nie mówiłam nikomu kiedy wróciłam po zabiegu na salę chciałam otworzyć okno, bo było duszno i tak stałam i stałam i naprawdę nigdy wcześniej ani później nie miałam takich myśli jak wtedy.. teraz już wiem dlaczego okna w szpitalu są zablokowane.. bo może nie byłoby mnie tutaj..

Cytat:

kiedyś tu nawet wrzucałyśmy artykuł który pokazywał, że wczesne starania po poronieniu wcale nie prowadzą do kolejnego poronienia..
Ja jestem przykładem odczekania ponad 6 miesięcy i ponownego #, więc to naprawdę nie jest reguła. I też kiedyś czytałam artykuł gdzie dowodzono, że zajście w kolejną ciążę do pół roku po poronieniu ma większą szansę sukcesu niż jeśli odkłada się to na później..

Cytat:

Mikołaj w akcji
Słodziak a jaki blondi i przepraszam że spóźnione, ale: Wszystkiego co najpiękniejsza dla Mikołaja z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
cynamonowa przykro mi strasznie, miałyśmy iść tą drogą razem... nie wiem tylko od czego chcesz się dystansować, przecież to jest właśnie miejsce dla mam Aniołków!! miejsce dla wywrzeszczenia żalu po stracie!! przemyśl to jeszcze i pisz zawsze kiedy będziesz chciała się właśnie wyryczeć!! możesz mieć też pewność że bądź co bądź ale my wiemy o co chodzi...
Ja rozumiem potrzebę zdystansowania się.. te pierwsze dni, tygodnie po # są najcięższe dla naszej psychiki i np. czytanie o ciążach i dzieciaczkach innych forumowiczek raczej nie pomaga..

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

dziś zaczynamy 6 miesiąc
i jakoś tak mi ciężko..
Monia ciężki dzień

Tak to już jest że po # większość z nas liczy czasami w którym tc by była.. potem następuje dzień wyznaczonego porodu.. a potem myślimy jakby nasze dziecko wyglądało.. jakby to wszystko było.. ale nie będzie..

Dobrze że masz pod sercem Kubusia, pomoże Ci to przetrwać.

Cytat:
Trufla ja bym dodała jeszcze badanie genetyczne, badania tarczycy, cytologię i wymaz na mykoplazmę, ureaplazmę, chlamydię, antykoagulant tocznia..
sama nie co jeszcze, dużo tego wszystkiego..
Może dziewczyny coś dopiszą

Pani straszne to wszystko.. do d..y czy nic nie może być od początku do końca tak jak powinno.. Trzymaj się kochana

Elizabarbara dobrze że jesteś już w domu. Dbaj o siebie i bądź dla siebie teraz wyjątkowo dobra

Lunka
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 07:44   #2634
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
o matko tak bardzo mi przykro!!! szkoda że nie zaczekałaś chociaż do pierwszej @ po poronieniu, za szybko to wszystko stało się

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 07:45   #2635
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
napiszę PW.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

dziś zaczynamy 6 miesiąc
i jakoś tak mi ciężko..
Ojej

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-20, 07:46   #2636
_Trufla_
Rozeznanie

dzieki dziewuszki, jesteście super! spisuje liste, moze cos mi to pomoze w dzisiejszej batali z ginką.
Stary 2012-11-20, 07:46   #2637
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny,
dawno mnie nie bylo...
Eliza, Cynamonowa dlaczego?????????? trzymajcie sie Kochane...
Trufla ja robilam z tego co pamietam: ft4, ft3, tsh, zelazo, ob, antykoagulant tocznia, przeciwciala kardiolipidowe, przeciwciala przeciwjadrowe, przeciwciala tarczycowe, progesteron, estriadiol, testosteron, prolaktyna, posiew moczu, [rozmaz krwi, witamina B12, kwas foliowy (to akurat mi internistka skierowala)].
W sobote mialam 60 ur mojej mamy i powiem Wam ze jadlam jeden z najlepszych tortow w moim zyciu (zamowiony w cukierni) poprostu pycha!!!
AAA poza tym nadal mnie boli gardlo, wczoraj udalo mi sie dostac do internisty i mam wirusowe zapalenie gardla - plukanie szalwia, picie lipy, rutinoscorbin - przyznam ze sie boje go brac, czy Wy bralyscie w trakcie ciazy???

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 07:53   #2638
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dziś zaczynamy 6 miesiąc

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
trzymajcie za mnie kciuki, przedemna ciezki dzien
zaciskam!!!

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
i powiem Wam coś czego nie mówiłam nikomu

Cytat:
Tak to już jest że po # większość z nas liczy czasami w którym tc by była.. potem następuje dzień wyznaczonego porodu.. a potem myślimy jakby nasze dziecko wyglądało.. jakby to wszystko było.. ale nie będzie..
na tym forum sa "moje" dzieci... bywalo ciezko, ale tez bardzo, bardzo cieszy mnie obserwowanie ich rozwoju, jak rosna, jak sie zmieniaja.
kazdy inaczej przezywa, kazdemu potrzebna inna terapia...

Cytat:
Pani straszne to wszystko.. do d..y czy nic nie może być od początku do końca tak jak powinno..
jedni maja szczescie dane, ja bede miec wylezane...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
rutinoscorbin - przyznam ze sie boje go brac, czy Wy bralyscie w trakcie ciazy???
mnie zalecil moj ginek w razie przeziebienia. kupilam i boje sie wziac... samymi malinami, miodem, czosnkiem sie podleczam, ale tez nie bylam dotad (odpukac) powaznie chora.

Cytat:
spisuje liste, moze cos mi to pomoze w dzisiejszej batali z ginką.
heh. ja robilam morfologie, hormony i tyle....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 08:04   #2639
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Czesc Dziewczyny,
Wlasnie wrocilam ze szpitala, trzymali mnie tam od zeszlego poniedzialku ze wzgledu na to ze w ciazy bralam acard i on mocno rozrzedzil mi krew. Wczoraj mialam zabieg.. Szybko, bezbolesnie..
Jednak psychicznie jestem niestety wrakiem. Tydzien w szpitalu dodatkowo mnie zdolowal..

Przepraszam, ale nie mialam sily nadrabiac kilkudziesieciu stron zaleglosci....
Tak mi przykro
Cytat:
Dziekuje za pamiec
Niestety nie mialam dostepu do internetu i nie moglam nic napisac

No wlasnie poszlam do apteki kupowac przepisane antybiotyki i inne i wracajac do domu poryczalam sie strasznie. Teraz sobie poplakuje w domu. Mam nadzieje ze to kiedys minie...

Lekarz wydal mi karte do rejestracji dziecka, bo na nim to prawie wymusilam. Chce pochowac malenstwo i te papiery byly mi potrzebne.
Niestety nie mialam wpisanej plci i jezeli chce akt z USC to musze zrobic badania w kierunku oznaczenia plci. Wtedy wydadza mi akt urodzenia martwego dziecka z USC i bede mogla pojsc na skrocony 8 tygodniowy urlop macierzynski. Teraz po prostu nie nadaje sie do zadnej pracy

W szpitalu bylo strasznie... Nie chcieli mnie wypuscic wczesniej, gdyz obawiali sie krwotoku. Pech chcial ze jak bylam na oddziale, to umarla 24 letnia dziewczyna, ktora sie wykrwawila po porodzie (cala polska o tym trabiła w tym tygodniu-wlasnie teraz w panoramie o tym mowia). Wszyscy lekarze na ginekologii po tym zdarzeniu boja sie robic jakikolwiek zabieg...
Straszne to co sie stało tej dziewczynieKochana pisz jak tylko będziesz chciała sie wypłakać
Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość

Bardzo się wkurzyłam w pracy
jak im powiem, że znowu jestem w ciąży to mnie pewnie zlinczują...
Kochsana nie możesz iść na l4?
Cytat:
Co za palant
Cytat:
Jejku aż mnie zmroziło jak to przeczytałamTak bardzo mi przykroNie wiem co powiedziec,żadne słowa nie ukoją twojego bólu
Cytat:

[/COLOR]nie mogę spać, popatrzyłam na datę i ... dziś byłby mój tp gdyby...
dziś zaczynamy 6 miesiąc
i jakoś tak mi ciężko..

Kupiłam wczoraj tego Castagnusa.Na pewno moge go brać z dupkiem?Bo nie chce nic namieszać.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-11-20 o 08:05
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 08:05   #2640
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Źle się czuję, coś mi leży na żołądku :/ I to nie "niedobrze mi" ciążowe, tylko jakaś niestrawność. Mam nadzieję, że nie ma wpływu na dzidzię :/

Idę zaraz do lekarki po skierowania dla TŻa.

Dobra, zmiana planów. Nie idę po skierowania, bo będą mi niepotrzebne.
Do neurologa TŻ nie potrzebuje, bo był w tym roku, a do gastrologa i tak się nie dostaniemy na fundusz, więc i tak go zapiszę prywatnie. Taki lajf w tym kraju. Trudno, mam nadzieję, że będzie chociaż przyjęty w ludzkich warunkach.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-11-20 o 08:32
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości