|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Karolina z tego co pamiętam ma rehabilitacje Marcinka i nie czuje się na siłach by tu z nami być.
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
jasne
Cytat:
![]() małej paprze sie te oczko jutro ide do okulisty.
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a na tym etapie mamy wszystko i... Jeszcze wiecej![]() Pisze z iphona wiec bylejak i lakonicznie wiec pozwolcie ze tylko bede podczytywac jutro informatyk ma sie odezwac w sprawie mojego kompa Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-11-19 o 20:27 |
||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzesełko do karmienia dotarło dzisiaj Cytat:
Jest o tyle fajny, że składa siędo małych rozmiarów i można do niego wpiąć fotelik MaxiCosi, ale waży chyba 8,3 kg i moim zdaniem nie ma opcji rozkładania oparcia, czy podnóżka, tylko odchylenie całości. Podoba mi się, ale odpadł. Ten nowszy (QZ Extra?, droższy) ma też opcję wpinania wózka w dwóch kierunkach. Nadalka - w książeczce zdrowia powinnaś mieć tabelę ze wszystkimi szczepieniami. |
||
|
|
|
#2199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
![]() Ja bym nie dała rady Cytat:
Cytat:
Ale słodziak
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina jest zajęta Marcinkiem i pewnie domem, Sol raczej domem, a Wiktoria też miała plany na ten weekend.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-19 o 20:47 |
|
|
|
#2201 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooo teraz to od razu widać że to ciastuś ![]() Cytat:
Cytat:
moja dziecinka dzisiaj w dzień spała tylko godzine, już pod wieczór miała taką marudę i po kąpaniu padła
|
|||
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brak męża ma swoje plusy. ![]() Cytat:
Głowa mnie boli. Po niebieskiej tabletce tylko trochę mniej.
|
||
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Poczytałam, pocytowałam i zobaczymy czy mała da mi odpowiedzieć. Póki co idę ją położyć spać, mam nadzieję, że nie zasnę razem z nią
|
|
|
|
#2205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby po szczepieniu było okCytat:
dzisiaj też mnie głowa bolała (delikatnie powiedziane) i też brałam niebieską tabletke kazałam małżowi zająć się małą i poszłam w kimpkę po południu na 1,5 h i obudziłam się jak nowonarodzona
|
||
|
|
|
#2206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też cyrki z jedzeniem, bo wszystko ją interesuje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Suuuper! Cytat:
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, 3bit:
1 duże opakowanie herbatników i 1 małe 1 puszka masy krówkowej (mleko słodzone z Gostynia, taka brązowa puszka) 1 opakowanie kremu karpatkowego w 5 min Delecta do tego mleko 0,5 l śmietany 30% 2 opakowania śmietan fixu Dr Oetker Ciasto układa się warstwami, najpierw warstwa herbatników, później masa krówkowa (wcześniej trzeba przez chwilę podgrzewać puszkę w wodzie, żeby masa się roztopiła), na to herbatniki, masa karpatkowa, znowu krakersy, bita śmietana (pod koniec ubijania dodaje się fix).
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
Cytat:
jakoś mi to bardzo w pamięci utkwiło. Luśka już kilka razy przydzwoniła głową o matę przekręcając się z brzucha/boku na plecy i też był ryk koszmarny przy tym
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znowu cyrk z zasypianiem... Ja nie wiem, ona znowu boi się mojego tż. Jak tylko chce ją uśpić, to dostaje dzikiego szału, robi się granatowa. Jak ja ją biorę, błogi spokój. Nie pogodzę się z tym, będę walczyć !! Ale nie mam już sił
|
|
|
|
#2211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za szczepienia Cytat:
![]() kciukasy! Cytat:
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa sukcesy: dziecina śpi, a ja nie zasnęłam razem z nią
![]() Teraz mogę coś popisać
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to tż usypia i całkiem nieźle mu idzie. Czasem jest nieco ciężej to wtedy stosujemy kilka rad z książki "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy".
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia u nas to samo, jak mała jest bardzo już zmęczona to nie ma opcji, żeby małż ją uśpił.
A to dlatego, że on jej nie "czyta" tak jak ja, nie zna jej rytuałów, nie reaguje w porę w odpowiedni sposób (a przy niej trzeba szybko...) i nie zna "sztuczek". No i poza tym do mnie jest bardziej przyzwyczajona i przywiązana Mój małż kupił mi Karotkę marchew-jabłko-banan. Czytam skład, a tam na pierwszym miejscu... sok z winogron Ja dziękuję...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-19 o 21:32 |
|
|
|
#2215 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak mam nadzieję, że jej to przejdzie. Cytat:
Cytat:
Moja jest na kp i w ciągu dnia je często - nie wiem jak bo tego nie kontroluję, dostaje na żądanie, ale w ciągu nocy ma i 9-10 godzinne przerwy Cytat:
![]() To muszę pochwalić mojego - jak byliśmy na szczepieniu to zabawiał małą (ja trzymałam nóżki), dzięki temu mała tylko przy drugim ukłuciu zapiszczała ![]() Cytat:
Super, że zakupy udane. Zazdraszam, bo też muszę wybrać się po kozaki, a bardzo bardzo mi się nie chce.Cytat:
To obetnij jak zajdziesz w ciążę, wtedy szybko Ci odrosnę ![]() Chociaż nie, jeden z zabobonów mówił, że w ciąży nie można obcinać włosów, bo dziecku odetnie się rozum. Czy jakoś tak ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli od wrednej teściowej ciężko się uwolnić
|
||||||||
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po prostu chce zasypiać przy Tobie. U nas jest tak, że w dzień każdy może usypiać Małego. W końcu padnie. Ale wieczorem zasypia tylko przy mnie. L leży w łóżeczku, a ja go głaszczę, przytrzymuję smoczek itp.
|
|
#2217 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Zosia ma 37,4. No i teraz nie wiem, chyba będziemy ją przetrzymywać, sprawdzimy temperaturkę za godzinę, i jeśli wzrośnie - dajemy paracetamol, jak spadnie - odpuszczamy, ale w nocy śpimy czujnie.
Cytat:
Fajnie.Z jednej strony potrzebne nam krzesełko, ale z drugiej głupio mi wskazywać na prezent, kosztujący 130€ (choć teściowie kupiliby pewnie bez mrugnięcia okiem). Powiedziałam zatem, że bierzemy klocki Duplo w każdej ilości (znów zabawka "na zaś", ale na teraz mamy dość), że taki ślimak-sorter Fisher Price pewne też się małej wkrótce spodoba (choć dla mnie ohydny ), że magnetyczny totem Lamaze też fajnie byłoby dostać, a od prababci z Polski życzymy sobie książeczek (coby prababci nie zaszokować, że nie mam nic przeciwko kompletowaniu biblioteczki bardzo na wyrost, wskazaliśmy serię "Obrazki dla maluchów"). No i oczywiście bony prezentowe do H&Mu, Primarka (ubrania) i Toys'R'Us mile widziane ![]() Cytat:
. Miesięczna i ważąca zaledwie 3 kg Zosia nosiła body z Zary na...3-6 miesięcy (tam jest w ogóle przedziwna rozmiarówka) Cytat:
W ogóle mam wrażenie, że tendencje odnośnie tego, co zdrowe, a co nie, zmieniają się jak w kalejdoskopie, i nie mamy żadnej gwarancji, że nasze dzieci nie będą się pukać kiedyś w głowę, że je np. w chustach nosiłyśmy, bo wg "najnowszych badań" z roku, powiedzmy, 2031 chusty będą ZUEM skończonym ![]() Co nie zmienia faktu, że kupować takiego sprzętu nie zamierzam, bośmy wystarczająco zagraceni (a w tej chwili to już szczyt, moglibyśmy tu bliźniaki chować: mamy aktualnie dwie maty, dwa leżaczki i dwa... łóżeczka ![]() I do cytatu, wrzuconego przez Agunię , też podchodzę sceptycznie. Po pierwsze dlatego, że sama byłam dzieckiem, które nie raczkowało W OGÓLE (choć w tamtych czasach chodzików nie było) - a nie miałam najmniejszych problemów w szkole (a już na pewno nie z czytaniem czy pisaniem ) - zresztą autorzy tekstu napisali te teorie też dość, powiedziałabym, asekurancko - "wiele dzieci doświadczających trudności w czytaniu oraz pisaniu nie pełzało ani nie raczkowało", "Czasami sugeruje się, że jest to możliwa przyczyna (...)", "Jednak zdarzają się również takie dzieci, które nie pełzały ani nie raczkowały, a u których nie pojawiają się późniejsze trudności związane z uczeniem się". Czyli tak de facto nic ten tekst nie wnosi - zdarzało się, bywało, mogło... (mogłabym napisać podobny: - "stwierdza się, że wiele dzieci, którym matki w pierwszym miesiącu życia zakładały białe skarpetki, w wieku 13 lat ma problemy ze zrozumieniem podstawowych praw fizyki. Jednocześnie zauważyć należy, iż spory odsetek ubieranych tak niemowląt, później rzeczonych problemów nie doświadcza") ![]() Cytat:
Co nie zmienia faktu, że każdy pretekst do kupowania/dostawiania prezentów dobry u nas to chyba ja jestem ta bardziej twarda w takich sytuacjach Cytat:
Cytat:
Tu sporo osób pomyka z takimi wózkami, zawsze patrzę z zazdrością i mam przy nich wrażenie, jakbym prowadziła nie wózek, a pług |
||||||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Bonfire night juz bylo, sylwester jest w grudniu, a Matki Boskiej zielnej w sierpniu...
wiec sie pytam po jakiego grzyba strzelaja petardami? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- http://demotywatory.pl/3972204 |
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego cytatu - ja nie mam zamiaru z nim polemizować, bo wiedzy mi brak. Tak można polemizować z każdym stwierdzeniem, ba! nawet napisać, że palenie nie powoduje raka, no bo przecież są osoby co palą nałogowo i raka nie miały. Przytoczyłam co znalazłam i tyle. Tak samo nie wszystkie dzieci wsadzane do chodzika mają wady postawy, nie wszystkim dzieciom leżenie w bujaku szkodzi, dzieci którym rodzice podają biszkopty i serki w 2 miesiącu życia rozwijają się zdrowo itd. itp. A jednak radzi się tego nie robić, bo to MOŻE a nie MUSI mieć takie a nie inne następstwa. Czy ten argument z raczkowaniem jest naciągany czy nie, to już nie mnie oceniać
|
|
#2220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję Blue ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

KarolinaPW
wiedziałam że zaraz wrócisz gaduło
jutro ide do okulisty.

Wg książki jest niby gotowy, ale ma 4,5 ms a i nie siedzi przecież całkowicie sam.... No i nie wiem co robić 

żeby po szczepieniu było ok

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) - zresztą autorzy tekstu napisali te teorie też dość, powiedziałabym, asekurancko - "wiele dzieci doświadczających trudności w czytaniu oraz pisaniu nie pełzało ani nie raczkowało", "Czasami sugeruje się, że jest to możliwa przyczyna (...)", "Jednak zdarzają się również takie dzieci, które nie pełzały ani nie raczkowały, a u których nie pojawiają się późniejsze trudności związane z uczeniem się". Czyli tak de facto nic ten tekst nie wnosi - zdarzało się, bywało, mogło...