|
|
#2101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
Cytat:
poza tym Cytat:
Cytat:
A jeśli już ktoś bardzo chce, to 30-40 minut dziennie to maks, i wsadzać w nie dopiero dziecko, które już samo stabilnie siedzi
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
pozdro dla szpiegów
|
|
|
|
#2103 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() zaczynam od kciuków za usg bioderek Jasia, Leosia i usg główki Lusi i za szczepienie Nadii ![]() Cytat:
Cytat:
Nie obchodzę ale szczęśliwe dziecko! Fabi b. szybko się rozwija fizycznie Cytat:
w nocy robi sobie dłuzsze przerwy, jedną 5-6 godzinną Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o prezenty to wpadłam na pomysł by podać stronę internetową i wskazać konkretne kategorie, które mnie interesują np. naklejki ścienne lub zabawki drewniane tak jak dziewczyny uważam, że chodzik to nie jest dobra rzecz... maluch ma sam zacząć stawać i chodzić, stawianie go "na siłę" to nic dobrego |
||||||
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia jeden ma 6 lat, no jemu jest ciężko bo jest gruby, matka go pasła chipsami jak miał 2 latka, ale K. 12 lat i K. 7lat nic nie jest. Myślę że raczej nie wyjdzie już takie coś.
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Mi chodziło też że na troche w ten chodzik nie cały czas. I też również się zgadzam co do stabilnego siedzenia. D. dzieki chodzikowi szybko zaczął chodzić, on się urodził w sierpniu a jakoś wczesną wiosną bo pamiętam że było chłodno zaczął stawiać pierwsze kroki. I całkiem dobrze mu to szło. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Sory poprawka, dopiero luknęłam na yt bo kiedyś wgrywałam filmik jak zaczął chodzić więc to było pod koniec czerwca czyli miał 10-11 mc, |
|
|
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
mój brat -15lat wychowany na chodziku,kuzyn-16lat też i nic im nie jest ale kiedyś nie było wiadomo nic na temat ich szkodliwości więc dzieci się na nich wychowywały, teraz wiadomo że są niewskazane
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
A jednak ortopedzi przestrzegają przed używaniem chodzików i nie wydaje mi się, żeby to było ich widzi mi się po prostu. Do tego wyczytałam, że w Kanadzie uznano je za tak szkodliwe, że zakazano ich sprzedaży
ja ogólnie jestem przeciwna przyspieszania u dziecka czegokolwiek. Po co ma się uczyć szybciej siedzieć czy chodzić? Niech zacznie to robić, kiedy będzie na to całkowicie gotowe. To tak jak z bujaczkami, części dzieci nic się nie dzieje, a u nas przyczynił się do asymetrii i gdybym w porę tego nie wykryła to by ją tylko pogłębił. Już nie ryzykuję zdrowia Lu dla własnego spokoju, leżaczek jest właściwie nieużywany, a jeśli już to raz na kilka dni na maks pół godziny
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-19 o 14:23 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem zdania,ze takie dziwadło jak chodzik nic dobrego nie zdziała i jest zwyczajnie zbędne. |
||
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie, ortopedzi nie wyssali sobie przecież tego z palca skoro nie zalecają ich używania.
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
ide
no co ![]()
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzika kupować nie będę bo dla mnie jest to zbędna rzecz, ja mam kojec z uchwytami , jak będzie chciała to na tym będzie się uczyć wstawać itp.
Ja tylko dałam przykłady w których chodzik nie wyrządził żadnej krzywdy. Leżaczek u nas też jest już mniej używany, wolę małą wsadzić w fotelik. W ogóle dzisiaj mała miała mały wypadek. Na serio nawet oka nie można z niej spuścić. Położyłam ją na matę , standardowo przekręciła się na brzuch, i nie wiem kiedy ona to zrobiła ale obkręciła się tak że głowę miała nad podłogą.. no i co.. przyrżnęła głową w panele .. na szczęście tylko na płaczu się skończyło
Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2012-11-19 o 14:31 |
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dopiero padlo
![]() musze powiesić pranie i przygotować obiad ale mam strasznego lenia, chyba przez ta pogodę, nic mi się nie chce... jeszcze to nieszczęsne prasowanie czeka
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby takie wypadki się więcej nie zdarzały ![]() co do chodzika, to dobrze, że te dzieci nie mają żadnych szkód, choć czasami to dopiero w przyszłości może wyjść...
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-11-19 o 17:31 |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
A ostatnio byliśmy u kuzyna Małej - Jasia (jest równo miesiąc młodszy od małej). Jaś spokojny, leży dostojnie, a Mała ani sekundy w takim bezruchu nie wytrzyma. Wiek nie ma tu wiele do rzeczy, bo taka ruchliwa była właściwie od początku. Nie kojarzę by kiedykolwiek leżała tak spokojnie jak Jaś, no chyba że w 2 pierwszych tygodniach życia
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak podobno łatwiej jest wychować córkę niż syna. Póki co jakoś mam co do tego wątpliwości
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaam mojego avka
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
no takie zmiany to mogą być, Ciastek jak nic
|
#2120 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teoretycznie jutro mam ost. tabletkę, ale nie po drodze mi do gina po receptę, więc wykorzystam jeszcze 2 opakowania, a potem zobaczymy.... Może zastrzyk?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uważam, że dla takiego dziecka fajne będą zabawki Fisher Price, własnie uczniaczki, klocuszki garnuszki, może mata skip hop?? BTW dzisiaj ją kupiłam !!!!!!!!!! Czekam na przesyłkę ![]() Cytat:
Cytat:
Także wielki szacunek dla mam, które wychowały tyle dzieci ! Agunia, nie wiedziałam, że masz tyle rodzeństwa, super!!!!!!!!!!!!! Houserka ma 4 oprócz siebie, też nieźle i chyba właśnie troje rok po roku ![]() Linka, o kurde, to kiepsko z tym wózkiem, w sumie zbedny wydatek ta gondola... A szkoda, bo wózior porzadny ! Myślę, że ze spacerówką będzie lepiej, zobaczysz. Zresztą będzie już większa, wiosna przyjdzie, zacznie się interesować wszystkim i cieszyć ze spacerów ![]() U nas dzisiaj istny sajgon, odwołałam nawet fitness, bo z takim dzieckiem to nie pójdę. Maruda okropna, nie wiem, co jej jest
|
||||||
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha moja niunia tez swiruje na maksa na 5 minut nie mozna jej zostawic samej normalnie jakis motorek w dupce jej sie zalaczyl he he
Linka garnuszek na klocuszek to nie nocnik tylko zabawka
|
|
|
|
#2122 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego Najlepszego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że spotkanie dziewczyn się udało I też mówię NIE chodzikowi |
|||||
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kiepsko
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, dokładnie to, co Ci mamka podałą w linku, to dosyć ochrania moim zdaniem. Ja mam takie pokrycie do gondoli i nic nie przepuszcza, a te śpiworki to ciepłe.
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bed emusala inaczje znowu swoj magiczny kocyk na klamerki uzywac
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też trzymałam Małą podczas szczepienia, inaczej by była katastrofa ![]() Ale ktoś to wymyślił
|
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- nie wiem ale tez mi siekojarzy z garnkiem na kupe |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
kocyk na klamerki ?? :P
Ja jeszcze śpiworka nie mam, ale kupuję może w nast. tygodniu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

Oczywiscie nikt nie mówi o trzymaniu w nim dziecka caly dzien, ale zabawa jak najbardziej
za usg bioderek Jasia, Leosia i usg główki Lusi i za szczepienie Nadii 

)
Fabi b. szybko się rozwija fizycznie 

na szczęście tylko na płaczu się skończyło 

oby takie wypadki się więcej nie zdarzały 
bede chciała wkładke ale gin powiedzial z emam poczekac jeszcze 2 miesiące.