![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie od 7 listopada :)
lalka z porcelany - cześć!
Dziewczyny, po tej niedzieli to nie wiem czy, bardziej dietowałam na chudnięcie czy tycie. Załapałam się na tort urodzinowy, herbatkę posłodzoną cukrem (pycha ![]() ![]() A! miałam zapytać czy pijecie wodę w dzień co by trochę zabić głód. Jak tak to jaką i co ważne ile? Średnio lubię, ale mój twierdzi, że to zależy z jakiej firmy się kupi i niektóre są lepsze. Poradźcie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]()
"Może powinniśmy przestać myśleć o przeszłości i przyszłości, przecież wiemy, że życie można spotkać tylko w chwili obecnej. Przyszłość nie jest nam do niczego potrzebna - powiedział mędrzec. W chwili obecnej mamy wszystko, czego nam potrzeba...." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
a oto mój jadłospis:
śn.-2 kromki (ciemne) z twraożkiem i pomidorem
2śn.-jabłko -obiad:1 ziemniak,filet na parze,mizeria na jogurcie -kolacja:jogobella light |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() widze w lustrze,ze brzuszek coraz mniejszy,ale bylo by milo,gdyby moj narzeczony tez to zauwazyl... ![]() tusia888 - ja wody w "czystej" postaci nie pije,bo mi po niej nie dobrze ![]() ale pije duzo herbat i kawy,razem jakies 7 kubkow dziennie podsumowanie wczorajszego dnia -jajko na twardo i do tego szyneczka -salata,ogore,pomidor -zolty ser z twarozkiem -deser 0% -jajko na twardo z twarozkiem -szyneczka z philadelfia dzisiaj -sliwka i mandarynka -salata,ogorek,pomidor,pie prz do smaku -za chwilke jajko na twardo z twarozkiem mam w planach jeszcze zjesc -ser zolty i szyneczke -salata,ogorek,pomidor -sledz i do tego sucharek,sledz oczywiscie w occie wczoraj skusilam sie na kawalek sernika,ale moj upiekl,wiec musialam skosztowac,zeby mu przykro nie bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co tak mało? wieczorem wrzucę swój jadłospis, dietuję od dziś "od nowa" bo zamiast zejść z rozmiarów mam w biodrach o 2cm wiecej ![]()
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Szaruch - nie przejmuj sie,moze zmierzylas sie w innym miejscu,wiesz np.troche wyzej albo cos..
a waga Ci sie zmienila? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie przejmuj sie ![]() Moja waga z nowu stoi w miejscu. Tzn waha sie o jakies tam 0,2 czy nawet 0,4 to w góre to w dół, ale zasadniczo postępów nie ma ![]() Nie poddawajmy się dziewczyny, dopiero 12 dni minęło od 7 listopada!!!!
![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
waga ta sama, 56kilo.
ale raczej nie będę się ważyć więcej (jeśli zacznę ćwiczyć), no bo mięsnie ważą więcej niz tłuszcz. nie przejmuję się, raczej mnie to rozśmieszyło ![]()
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, uszy do góry! Damy radę
![]() ![]()
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Myślisz,że mało?
![]() Ja wcześniej byłam na 1000kcal.i wierzcie,lub nie,ale nie schudłam ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Ja staram się pić min.2l.wody.choć nie lubię,ale "zatykam" tym głód jak mam ochotę coś podjeść.Kupuję Veroni w takiej niebieskiej butelce-niegazowana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
dzisiaj ledwo co daje rade cokolwiek zjesc..zle sie czuje,w dodatku mam ranke na dziasle,boli jak mowie,a co dopiero jak jem,zwlaszcza np.pomidora..szczypie jak cholera
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w każdym razie ja na takiej ilości chyba bym umarła z głodu ![]() liczenie kcal jest bez sensu moim zdaniem, dawno dałam sobie z tym spokój. a co do wody, to powinno się pić dużo, ale ja zapominam ![]() chyba czas na podsumowanie: I - jajko na miękko, 2 kromki razowca z serem, pomidorem i papryką II - kilka gryzów jabłka ![]() III - fileciki rybne z gotowanymi warzywami IV - jogurt muesli śliwkowy V - w planach omlet albo wieśniak, z warzywami ofkorz ćwiczenia - brak a tak z ciekawości podliczyłam mniej więcej - z kolacją będzie koło 1000 właśnie, hehe. tak mi przyszło do głowy, że może nie chudłaś bo potrzebujesz więcej kcal - organizm stwierdził, że za mało dostaje, i zaczął odkładać zapasy. zależy jeszcze czy jadłaś regularnie czy to było 1000 kcal w dwóch posiłkach ![]()
ramię - 28 biust - 90 talia - 70 pas - 83 biodra - 101 udo - 59 Edytowane przez Szaruch Czas edycji: 2012-11-19 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, że to co piszesz jest nieprawdą? Mięśnie wcale nie ważą więcej niż tłuszcz. Kilogram to kilogram, niezmiennie. Raczej kilogram tłuszczu zajmuje więcej miejsca na naszym ciele niż kilogram mięśni, które są gęstsze. Stąd ludzie bardzo umięśnieni ważą mniej, niż sami byśmy to ocenili. Zresztą o te mięśnie, które miałyby ważyć np. kilogram trzeba byłoby się sporo starać - na pewno nie z dani na dzień, czy tygodnia na tydzień, zwłaszcza, że obcinasz kalorie. ![]() Ćwiczysz coś teraz? Bo jeśli masz gdzieniegdzie przyrost cm od wczoraj to może po prostu są to spuchnięte mięśnie po wysiłku siłowym? ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Jedz regularnie i do każdego posiłku staraj się dodać białko ![]() Edytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2012-11-19 o 18:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy to od wczoraj, bo dawno się nie mierzyłam. ostatnio nie ćwiczyłam, ale spędziłam cały wieczór w szpilkach i miałam zakwasy na pupie, może to to ![]()
![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
A ja postanowilam, ze raz w tyg bede grzeszyc i padlo na dzisiaj
![]() Zjadlam muffina z jagodami i biala czekolada. Co prawda ja nie jestem z tych "slodyczowych" ale pyszny byl ![]() No i kupilam wreszcie metr, wiec bede mogla sie zmierzyc wreszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wracam i ja po weekendzie który był jedną wielką porażką, dzisiaj praktycznie zaczynam od nowa
![]() ![]()
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dałam ciała, także witaj w klubie. ![]() Jeśli chodzi o warzywa...Mnie pomaga trzymanie w głowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
ja też przez weekend się nie popisałam
![]() Do tego wpadło trochę słodyczy i kilka drinków z colą ![]() Co do ćwiczeń to tylko w sobotę sobie zrobiłam przerwę więc z tym nie jest źle ![]() W srodę ważenie i znowu mam lęki ![]() Co do picia wody to powinno się pić 1,5 l dziennie czy jakos tak. Ja się przełamałam i taka ilosc wypijam ![]()
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Czy nie jest za późno aby do Was dołączyć? Popłynęłam po całości... W ciągu roku przytyłam 15 kg ![]() Obecnie ważę 84,5 kg przy 1.71 cm. (weszłam na wagę i jestem w szoku, kilka dni temu miałam 82...) Ale! Czas wziąć się za siebie, PORZĄDNIE!! Nie zaczynam od jutra tylko pierwsze kroki poczyniłam już dziś... Śniadanie: 2 kromki chleba słonecznikowego z pasztetową i ogórkiem kiszonym II śniadanie: 2 mandarynki Obiad: warzywa z patelni z parówką drobiową Kawa, czerwona herbata, litr wody. Zafundowałam sobie również peeling kawowy na uda i pośladki (pojawił się tam delikatny cellulit), a do tego porozciągałam się troche, zrobiłam brzuszki i inne ćwiczenia. Moje założenie to dużo ruchu, zdrowsze jedzenie i porcje. Bo właśnie brak ruchu i pozwalanie sobie na wszystko mnie zgubiło... Oby tym razem się udało...!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
witaj
![]() ![]()
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Cieszę się..
![]() "Za późno" to ja się obudziłam, nie sądziłam, że moja waga kiedyś wskaże ponad 80kg!! :/ Jeszcze 2 lata temu nie miałam problemów z wagą... Przez kilka dobrych lat miałam 62 kg. Nie stosowałam żadnych diet, jadłam normalnie, bez patrzenia na zegarek, na kalorie i waga stała w miejscu ewentualnie wahała się +/- 1,5 - 2 kg... A od początku 2011 roku wszystko zaczęło się zmieniać nie wiem dlaczego... Ostatni rok to już tylko i wyłącznie moja wina... brak ruchu, motywacji, "żarcie" wszystkiego ![]() Czas na zmiany... Czas na powrót pewności siebie ![]() Dodam jeszcze, że mam 22 lata ![]() ![]() Edytowane przez wisnia111 Czas edycji: 2012-11-19 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Przyczajenie
|
a ja głupia zamiast brac się do roboty to tylko czytam i czytam i gó**o z tego. od dwoch miesiecy dzien w dzien zaczynam diete i na wieczor polegam. dzis to samo rano jajecznica, potem salatka z kurczakiem potem jogurt naturalny a po zajeciach mialbyc wiesniak z warzywami a skonczylo się na jablkach i mandarynkach a jak stwierdzilam ze jak juz zgrzeszylam na noc owocami to sięgnęłam też po czekoladki ciasto i bulke i dupa dupa dupa. waze ponad 73 kg napewno ale az wstyd wejsc na wage. prosze dajcie mi kopa pomozcie się zmotywować. moze fajnie jakby mi ktoś rano pisal smsa debilu nie jedz dzis zlego czy co to moze bym wytrwala. za miesiac wraca moj narzeczony. chcialabym chociaz 5 kg schudnac ale jak no cholera jak i co jesc by wkoncu schudnac i by nie dac sie podjadaniu............... ................. jestem ZAŁAMANA!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Ja bardzo lubie wodę niegazowane, wiec u mnie z jej piciem nie ma problemu ![]() Moje podsumowanie dnia: 1: 2 malutkie jajka na miękko + kanapka z szynką, ogórkiem kiszonym i pomidorkiem 2: mała przekąska z suchych płatków miodowo-kukurydzianych 3: kluseczki+ sosik+ kotlecik i kapusta czerwona 4: jabłko Ćwiczenia 50 brzuszków (rano 25, wieczorem 25 ) Od jutra biorę się jeszcze bardziej za ćwiczenia, ostatnio mam lenia i dlatego tak mało ćwiczę. Czas to zmienić :P
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
A ja dziewczyny zrobiłam zdjęcia przed odchudzaniem i w połowie. Dużo jeszcze przede mną...uuuh
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i ... konieczne cwiczenia ![]()
![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
Witam, można się jeszcze przyłączyć ?
![]() Rok temu schudłam z 85 na 63 ( w porywach 62,5) ale kilogramy wróciły i na chwilę obecną jest około 74... Mam 169 wzrostu i dążę póki co do zobaczenia 6 z przodu na wadze ![]()
![]() |
#388 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
trzeba się zebrać w sobie! mi pomagają fit-laski na pulpicie i na lodówce ![]() no i dojadłam jeszcze białą bułkę ![]() ale spać idę za jakieś 2h więc czuję się trochę usprawiedliwiona, bo byłam koszmarnie głodna. zielona herbata i pokrzywa wypite ![]()
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Mnie dziś też złapało o 22.00 ale zjadłam dwie suszone śliwki i zajadłam niespodziewanego głoda
![]()
![]() |
#390 | |
Raczkowanie
|
witam wszystkie nowicjuszki
![]() ![]() Cytat:
laska 150cm, ważąca 80 kg zwykle zjadała tony jedzenia, a teraz przestawia sie na zdrowie i małe ilości jedzenia ma sobie odmówic nawet jabłka czy kiwi przed snem, to kto się zalozy, że ta laska po 2 tygodniach będzie miała napad swojego zycia? A po tym napadzie stwierdzi, ze i tak zawaliła więc kolejny tydzien będzie się objadala z zalu? a nastepnie kolejna drastycza dieta, zabraniająca zjeśc to głupie jabłko przed snem i znowu... a kilogramów przybywa zamiast ubywac ... bez sensu, w diecie jak w zyciu trzeba znajdowac mniejsze zło. Ja sama często przed snem zjadam jabłko/kiwi/grejfruta. I przynajmniej nadal lubie się ze swoją dietą zamiast czuc się jak cierpiętnica kazdego dnia... moje dzisiejsze papu ![]() - owsianka z bakaliami, jabłko - dwie pełnoziarniste z kawalkiem kurczaka - jabłko, mandarynka, kiwi - 125 gram twarogu połtlustego z kilkoma łyzkami jogobelli i 2 mandarynkami - trochę podjadłam enchilady, tzn kawalków kurczaka z ostrym sosesm i serem, ale nie więcej niż 3 łyzki, podczas gotowania mojemu -PIWO warte 250 kcal ![]() na szczescie ruszyłam się dzisiaj z domu, około 3 godzin marszu pchając wózek przed sobą, dodatkowo przed wysiłkiem wypiłam l-karnitynę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.