|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj śpi a ja cos zasnąć nie moge.. Za ściana sie kłócą i mnie denerwują bo wszystko słychać
|
|
|
|
|
#3872 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
zakochana w niej jestem od pierwszego wejrzeniaDobrze,że mogli wydać taki wyrok zaoczny,więc jest dobrze,będzie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie,że chociaż mogłam jedną mamusie poznać osobiście ![]() Miło Was zobaczyć dziewczyny ze swoimi brzdącami A stroje dla córeczek śliczne ![]() I powiem Wam jeszcze coś na dobranoc.Wole żyć w celibacie niż stosować stosunek przerywany,mnie to nie zaspokaja ![]() Dobranoc.
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Widze że coniektóre lubią autami buszować po mieście
![]() To ja dołączam sie do takich ![]() Najgorsze jest to że przy tych lepszych autach nie czuje sie prędkości i można łatwo i niechcący oberwać mandatem ![]() Jak weszłam pierwszy raz za kółko naszego jaguara to moment a już po mieście 130 jechałam i to niechcący ![]() Od kiedy Alan pojawił sie na świecie to tylko raz jechałam za kierownicą a tak uwielbiam tym kociakiem jeździć ![]() Spać mi sie chce... Po co trzeba spać kurde - szkoda czasu na to i połowe życia sie przesypia
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
W Schleckerze są pieluchy Bambino, jakby któraś wypróbować chciała.
42szt za 25 albo 26zł. My kupiliśmy 'próbki': 2szt za 0,99zl. |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() moje dziecko urosło ![]() pierwsze dwie szt pół śpiochów są za krótkie i przeszliśmy na pampersy nr 2 są troszkie za duże ale ok![]() zazdroszcze tych spotkań Waszych,też bym chciała |
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziekuje Wam za zyczonka
Generalnie wczoraj dzien jak codzien. Tz nie dal mi doslownie nic,nawet zyczen nie zlozyl.Jedynym prezentem co dostalam od niego byl "mily" poranek tz. nie darł sie po mnie i nie wyzywał.Potem jak zwykle gdzies poszedł.I jak o 13 wrocil to do nocy grał w po**bane czołgi. Mial byc sex ale jak zwykle usnął. To by bylo na tyle... |
|
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
ja tylko na chwilke bo zaraz do pediatry musze sie szykowac na pierwsza nasza wizyte tak wiec trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze z Maksiem i jego przepuklina |
|
|
|
#3880 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam porannie jak na mnie!
My dziś śmigniemy do pracy jak mała się obudzi i poje Cytat:
ja też mieszkałam długo na mokotowie przy alei niepodległości skrzyżowanie z madalińskiego, więc wnosząc z twoich opisów to chyba prawie sąsiadkami byłyśmy ![]() Cytat:
mój mąż ma jedną rzecz wspólną z twoim - też gra w czołgi, ale nie zaniedbuje przy tym ani mnie ani małej, gra sobie jak mała śpi a ja się zajmuje wizażem lub pracą ![]() o samochodach piszecie - mój też marzy o porsche, może kiedyś na takie już z drugiej ręki będziemy mogli sobie pozwolić, najpierw na wiosnę musi mąż swoją firmę założyć ![]() fajne miałyście spotkanie dziewczyny ja jak poznałam Katee to też się cieszyłam, że w końcu którąś mamuśkę na żywo zobaczyłam i mogłam pogadać ![]() ja bym chciała wszystkie was poznać i myślę, że jak byśmy się dobrze zorganizowały i chciały, to latem można by zorganizować spotkanie na jakichś mazurach albo gdzieś, tylko z naszym trybem życia już teraz trzeba by zacząć o tym myśleć, planować i organizować no i fundusze odkładać na hotel
|
||
|
|
|
#3881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z moją małą marudą obok.
![]() U nas noc jak noc. Mały po kąpieli nie chciał zasnąć 2 h i to już kolejny dzień z rzędu tak ma. Pada dopiero po 22, później pobudka o 1 i 5. Najgorsze, że jak się budzi o tej 4-5 to on już wyspany na całego, nie ma mowy o zaśnięciu w łóżeczku, więc zazwyczaj ląduje u mnie w łóżku ( TŻ wstaje o 4 lub 5, więc mamy z Antkiem całe wyrko dla siebie). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój ma identycznie. ![]() Cytat:
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-11-20 o 09:41 |
||||
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh pytałas skąd jestem z ostrowa wlkp
|
|
|
|
#3886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę spotkania ![]() dzieciaczki i mamusie cudne Cytat:
normalnie tego Twojego tż to tylko ![]() przykro mi kochana Cytat:
kciuki zaciśnięte ![]() moja malutka ma dzis dzien marudy wiec pisze jedna reka a druga bujam ja ![]() dobrze ze pogoda ładna to pójdziemy na długi spacer
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
Moje dziecię przeszło samo siebie... Pamiętacie jak żaliłam się ciągle, że Majka nie śpi od 1 do 5 w nocy... Zaczęłam ja przestawiać nie pozwalając jej zasnąć przez ileś czasu - głównie wieczorem... No i udało się (tylko, żeby nie zapeszyć). A wczoraj skończyłam ogarniać mieszkanie 0 22:00, kąpiel i tak sobie myśle, że bez sensu się kłaść, bo mała najpóźniej obudzi się o 24, skoro jadła o 21:30, więc mówię zaczekam... Jednak wole zaczekać niż być wybudzona, bo wtedy jestem nieprzytomna... Nadrobiłam wizaż, bo wczoraj cały dzień miałam gości, więc nie siedziałam. I idę o 24, ona śpi, 15 po myślę, że ją obudzę, bo ja już ledwo żyję, więc ją budzę, cycka przystawiam, ona nic - śpi... Mówię, jeszcze chwilę zaczekam... za 15 min. znowu próbuję budzić, mała śpi, znowu wargi jej brodawką drażnię, ona robi dziubek, że nie chce... Mówię trudno - idę spać... pewnie się obudzi za pół godziny... O 3:30 ja się obudziłam z takimi wielkimi cyckami i bolącymi, że szkoda gadać... Przebrałam małą - na szczęście jak przystawiłam to chciała jeść, ale ssała tylko 15 minut... A moje piersi wielkie i ciężkie...więc sruu po laktator, odciągnęłam 60 ml w 5 minut i idę spać. I o 8 Majka się obudziła na jedzonko... Niestety moja prawa pierś boli tak jakby pod pachą... mam nadzieję, że nic sie tam nie zakorkowało... Idę spać teraz bo jednak przesadziłam z tym czekaniem do nocy... a Majka dalej śpi po jedzonku! ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- A tak w ogóle to strasznie się znowu martwię, bo mała wczoraj zakasłała i teraz też! Boziu jaka ja jestem panikara! Wyobraźcie sobie, że w sobotę w końcu pojechaliśmy do pediatry, bo bym dostała w głowę... Osłuchała ją, ale powiedziała na co zwrócić uwagę... I dziś ja będę obserwować, jak będzie kasłała to jtr. idę do lekarza... Ze mną można w głowę dostać! Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-11-20 o 10:03 |
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas dzisiaj spokojna noc. Maluch budził sie do karmienia i spał, za to teraz ma czas czuwania i marudzenia. I załączam kolejne zdjęcie
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh w głowe to ze mna można dostać. Ja ciągle patrzać na Jasia drże, żeby tylko był zdrowy. Chyba melise sobie zaparze bo zaczynam świrować.
|
#3890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nawet słów nie ma na tych jełopów...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezus ten dzieciak mnie wyprowadzi zaraz z nerw. Ryk niewiadomo po co. Sie przyzwyczaił do noszenia |
|||
|
|
|
#3891 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Miałam Wam napisać o pieluchach Pampers Sleep & Play. Dostaliśmy dla Matiego 3 paczki i naraz okazało się że 2-ki za małe a 3-ki mieliśmy te. I powiem Wam że super są. Całą noc miał na sobie, bo mu nie zmieniłam bo zakręcona dziś jakaś byłam a nie przesikana pielucha a napompowana mocno. Jestem miło zaskoczona, tym bardziej że są tanie, bo paczka około 25zl kosztuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A fiutek mojemu staje jak chce sikać. W samochodzie siedzi z tyłu za kierowcą, bo za pasażerem Paula. Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laski
Ale się wkur....am od rana. Tak w skrócie - mąż ma kumpla w pracy który ma dzieciaczki dokladnie w tym samy wieku co my. I obaj z moim mezem trenują kolarstwo. Obaj tez duzo pracuja. Tyle, ze ja jak tylko mój jest w domu to chce spedzic z nim jak najwiecej czasu. Nigdy nie bronie mu wyjscia na rower, ale widze tez, że ostatnio woli ten czas spędzić z nami - szczegolnie z Pawłem ktory jako 2-latek jest wybitnie rozkoszny. I tez chce bysmy wakacje spedzali razem, a nie oddzielnie. A tamten jakby w chacie był gosciem. ciagle wyciaga mojego na calodzienne wyjazdy (o czym nawet nie wiedziałam bo mąż nawet mi nie mówił). Potrafi wyjechać na cały tydzień z rowerem w góry i zostawić żonę w 8 m-cu ciąży i 1,5 rocznym malcem samą - rodziny tu nie mają. generalnie kawalerskie zycie. I niech ma jak ma. Jak Ona tak chce ich sprawa. Ale się wkurzyłam jak powiedział, że mąż ma mi zrobić 3 dziecko - najlepiej córeczkę to żona wreszcie happy będzie. Nosz kurde co za palant. Nigdy nie zabraniam niczego mężowi. Ale sam wie, że teraz z maluchami rodzina jest jednak najważniejsza bo naprawdę mało się widujemy. A wyobraźcie sobie jeszcze - chyba już to pisałam - że Ona jak w nocy dostała skurczy porodowych to czekała maksymalnie do rana by mąż się wyspał i całą noc sama walczyła z bólem. Kurna niech sobie będzie taka szlachetna, ale mnie niech koleś zostawi w spokoju. |
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest śliczny i ma taką delikatną urodę
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() i na razie tylko sie pochwale- MIki wczoraj spal od 22 do 7, a dzis od 23 do 8!! jak fajnie nie wstawac do karmienia w nocy
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze tylko tyle ze ja tak o swoich swietach nie mysle. Wazniejsze dla mnie sa urodziny dzieci niz moje,ale co nie zmienia faktu,ze dzis biore mu kase z -portfela i ide sobie cos kupic. Nie dal mi prezentu? to sama sobie wezmę na prezent.
|
|
|
|
#3896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z okazji dzisiejszego szczepienia - nastawiona od rana bojowo Melania
|
||||
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co ja bym tak nie zrobiła nie dał to nie jemu na urodziny tez bym nic nie kupiła. A zreszta jesteście małżeństwem i wspólnej kasy nie macie? Ja mam oddzielna na życie codziennie ale jak cos potrzebuje to sobie biorę z konta. Zreszta nie chodzi o prezenty tylko o zachowanie. To jest przecież najważniejsze
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Colds ale super Ci główke trzyma
![]() mój leniwy i oblizuje całe łóżko w pozycji brzuszkowej ![]() Kraven Jasiu cudny A te oczka duże
|
|
|
|
#3899 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
No i po wyjęciu z wanienki u nas też krzyk, ale w sumie się jej nie dziwię.Alicja też się nie przekręca, nie łapie a nawet nie wyciąga rączek do zabawek. Póki co to ćwiczy mowę pięknie Uwielbiam jak gaworzy. Cytat:
Ja już się przyzwyczajam że tak późno zasypia.Znikamy na spacer. |
||
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżko ma wtedy interesujący smak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

moj śpi a ja cos zasnąć nie moge.. Za ściana sie kłócą i mnie denerwują bo wszystko słychać

ale potem już było tylko lepiej spisały na się na medal jak spał jeden to drugi buszował i tak na zmianę. ale powiem wam że super że można z kimś porozmawiać na żywo. Mam nadzieję ze to jedno z wielu spotkań.. a teraz wstawiam fotki 

jak fajnie nie wstawac do karmienia w nocy