Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 23:47   #3871
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Właśnie ? Ja ostatnio będąc w rossmanie na nie właśnie spoglądalam . 600g około 15 zł kosztuje więc dużo taniej wypada od innych tylko teraz pytanie jak maludy na nie reagują ?

Idę spać . Mały ostatnio jadl po kapieli czyli koło 20 teraz pewnie powoli będzie sie budził ale to karmienie akurat należy do tzta
Dobranoc i spokojnej nocy
Tez masz dobrego tzeta moj śpi a ja cos zasnąć nie moge.. Za ściana sie kłócą i mnie denerwują bo wszystko słychać
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 23:49   #3872
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Co za babsko. Ona nie chce się wtrącać Dobre sobie, mamusia pewnie tylko dobrze radzi

Pokazuję Pauli zdjęcie i mówię jej że to jej przyszły mąż. A ta mi na to: mamo przecież to nie Michał, mój narzeczony. No i dzieciak plany matrymonialne nam popsuł

Dupek znów nie przyjechał na sprawę, ale teraz można było wydać wyrok zaoczny Ale nie dziwię się że wszystko przeciągają, podsłuchałam że kuratorka za 2 minuty na sali rozpraw dostaje po 120zł Teraz tylko wyrok musi się uprawomocnić ( 21 dni ) i Matiś będzie miał nazwisko taty.
to jej pierwsza miłość?oj tam,oj tam może jej się odmienizakochana w niej jestem od pierwszego wejrzenia
Dobrze,że mogli wydać taki wyrok zaoczny,więc jest dobrze,będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak organizowałyście kąpiel dla maluszków. Czy wybudzałyście dzieciaczki?
Bo jak mój sie sam budzi to jest głodny i wtedy kąpiel to meczarnia
ja nie wybudzam,jak się obudzi późno to go już nie kąpie,daje cyca i pciulka dalej.A jak jest bardzo głodny,karmie go,ale nie za dużo,mąż nosi do odbicia,poczekamy z 15min.i kąpiemy.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorową porą

Dzisiaj mieliśmy z Jasiem odwiedzniki naszej Igy z Niegrzeczną na początku dzieciaki jak tylko wyladowały koło siebie to był ryk jeden przez dsrugiego ale potem już było tylko lepiej spisały na się na medal jak spał jeden to drugi buszował i tak na zmianę. ale powiem wam że super że można z kimś porozmawiać na żywo. Mam nadzieję ze to jedno z wielu spotkań.. a teraz wstawiam fotki

a potem biorę się za nadrabianie bo jest za co
Super,zazdroszczę spotkania.
Fajnie,że chociaż mogłam jedną mamusie poznać osobiście
Miło Was zobaczyć dziewczyny ze swoimi brzdącami

A stroje dla córeczek śliczneale marzy mi się córcia

I powiem Wam jeszcze coś na dobranoc.Wole żyć w celibacie niż stosować stosunek przerywany,mnie to nie zaspokaja
Dobranoc.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 00:01   #3873
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Ja tam goscinna jestem wiec zapraszam szkoda ze tak daleko mieszkamy bo gdyby nie ta odleglosc to było by o wiele prosciej...
A gdzie mieszkasz w tej wlkp.?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 01:27   #3874
gda
Zakorzenienie

Cytat:
No tak. Ale ja sama jak mi ktoś wyjedzie to od razu mówię napewno baba za kierownica porsche to znowu moje marzenie które sie pewnie nie spełni dobrze ze za marzenia sie nie płaci a ty mieszkasz w centrum wawy? Bo mam kumple ktora mieszka w jakiś nowych mieszkania h zaraz koło złotych tarasów
Nie, mieszkam na mokotowie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 04:07   #3875
Iwoncia81
Zakorzenienie

Widze że coniektóre lubią autami buszować po mieście
To ja dołączam sie do takich
Najgorsze jest to że przy tych lepszych autach nie czuje sie prędkości i można łatwo i niechcący oberwać mandatem
Jak weszłam pierwszy raz za kółko naszego jaguara to moment a już po mieście 130 jechałam i to niechcący
Od kiedy Alan pojawił sie na świecie to tylko raz jechałam za kierownicą a tak uwielbiam tym kociakiem jeździć

Spać mi sie chce...
Po co trzeba spać kurde - szkoda czasu na to i połowe życia sie przesypia
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 06:43   #3876
colds
Zakorzenienie

W Schleckerze są pieluchy Bambino, jakby któraś wypróbować chciała.
42szt za 25 albo 26zł.
My kupiliśmy 'próbki': 2szt za 0,99zl.
Stary 2012-11-20, 07:23   #3877
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry
moje dziecko urosło
pierwsze dwie szt pół śpiochów są za krótkietakie z tesco na 50 cm
i przeszliśmy na pampersy nr 2są troszkie za duże ale ok

zazdroszcze tych spotkań Waszych,też bym chciała

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:52   #3878
zielona1911
Zakorzenienie

Hej dziekuje Wam za zyczonka
Generalnie wczoraj dzien jak codzien. Tz nie dal mi doslownie nic,nawet zyczen nie zlozyl.Jedynym prezentem co dostalam od niego byl "mily" poranek tz. nie darł sie po mnie i nie wyzywał.Potem jak zwykle gdzies poszedł.I jak o 13 wrocil to do nocy grał w po**bane czołgi. Mial byc sex ale jak zwykle usnął. To by bylo na tyle...
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:55   #3879
marzenka1984
Rozeznanie

Witajcie
ja tylko na chwilke bo zaraz do pediatry musze sie szykowac na pierwsza nasza wizyte tak wiec trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze z Maksiem i jego przepuklina
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:05   #3880
lidka0308
Zadomowienie

Witam porannie jak na mnie!

My dziś śmigniemy do pracy jak mała się obudzi i poje

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja też się zdziwiłam, ale o tym pisze pediatra w tej książce.
Napisał, że miał do czynienia z dziećmi, których nietolerancja białka przejawiała się albo katarem albo świszczącym oddechem albo wysypką oczywiście.

A ile masz stopni w łazience? Bo my mamy saunę i Henio lubi leżeć na golaska przed i po

W ogóle on uwieeelbia zabiegi przy sobie - zmienianie pieluchy, czyszczenie buźki, noska, uszu i oczu. Kąpiel i masaż. Jak tylko coś się przy nim robi, to automatycznie się uspokaja.

A czy Wasi chłopcy też tak często miewają wzwód???

A jak w mamusię to... pech! Mały leń będzie, ale mocno kochający!

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Mój też... Mąż przejął usypianie...

Dziś mieliśmy pół dnia poza domem. Jeździłam dziś dużo z nim sama samochodem. Trochę popłakał, ale potem zasnął.

A Wy jak sobie radzicie z jazdą z maluchami? Gdzie siedzą? Bo mój z tyłu, za kierowcą...
jakoś mnie to mocno rozbawiło

Cytat:
Nie, mieszkam na mokotowie
ja też mieszkałam długo na mokotowie przy alei niepodległości skrzyżowanie z madalińskiego, więc wnosząc z twoich opisów to chyba prawie sąsiadkami byłyśmy

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Generalnie wczoraj dzien jak codzien. Tz nie dal mi doslownie nic,nawet zyczen nie zlozyl.Jedynym prezentem co dostalam od niego byl "mily" poranek tz. nie darł sie po mnie i nie wyzywał.Potem jak zwykle gdzies poszedł.I jak o 13 wrocil to do nocy grał w po**bane czołgi. Mial byc sex ale jak zwykle usnął. To by bylo na tyle...
uuuu to lipa straszna
mój mąż ma jedną rzecz wspólną z twoim - też gra w czołgi, ale nie zaniedbuje przy tym ani mnie ani małej, gra sobie jak mała śpi a ja się zajmuje wizażem lub pracą

o samochodach piszecie - mój też marzy o porsche, może kiedyś na takie już z drugiej ręki będziemy mogli sobie pozwolić, najpierw na wiosnę musi mąż swoją firmę założyć

fajne miałyście spotkanie dziewczyny
ja jak poznałam Katee to też się cieszyłam, że w końcu którąś mamuśkę na żywo zobaczyłam i mogłam pogadać
ja bym chciała wszystkie was poznać i myślę, że jak byśmy się dobrze zorganizowały i chciały, to latem można by zorganizować spotkanie na jakichś mazurach albo gdzieś, tylko z naszym trybem życia już teraz trzeba by zacząć o tym myśleć, planować i organizować no i fundusze odkładać na hotel
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:25   #3881
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Właśnie ? Ja ostatnio będąc w rossmanie na nie właśnie spoglądalam . 600g około 15 zł kosztuje więc dużo taniej wypada od innych tylko teraz pytanie jak maludy na nie reagują ?

Idę spać . Mały ostatnio jadl po kapieli czyli koło 20 teraz pewnie powoli będzie sie budził ale to karmienie akurat należy do tzta
Dobranoc i spokojnej nocy
Czytając opinie na necie wychodzi że dzieciaczki reaguj nie najgorzej, natomiast problem jest z przygotowywaniem, bo ponoć trzeba je robić 70 stopniach, bo inaczej gluty się robią, no i dopiero potem studzić. Ale opinie te są sprzed 2-3 lat, może coś się zmieniło w składzie i sposobie przygotowywania? Bo na pewno pokombinowali z gramaturą, kiedyś było chyba 800g. Dlatego szukam jakiejś aktualnej wiarygodnej opinii. Wydaje mi się że któraś pisała, że jej dziecio pije to mleczko, ale za nic nie wiem która

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry
moje dziecko urosło
pierwsze dwie szt pół śpiochów są za krótkietakie z tesco na 50 cm
i przeszliśmy na pampersy nr 2są troszkie za duże ale ok

zazdroszcze tych spotkań Waszych,też bym chciała
rośniemy, rośniemy

Cytat:
O masakra... kurde, nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak Ci jest przykro... tulę
Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie
ja tylko na chwilke bo zaraz do pediatry musze sie szykowac na pierwsza nasza wizyte tak wiec trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze z Maksiem i jego przepuklina
Stary 2012-11-20, 09:38   #3882
Dearlie
Zakorzenienie

Witam z moją małą marudą obok.

U nas noc jak noc. Mały po kąpieli nie chciał zasnąć 2 h i to już kolejny dzień z rzędu tak ma. Pada dopiero po 22, później pobudka o 1 i 5. Najgorsze, że jak się budzi o tej 4-5 to on już wyspany na całego, nie ma mowy o zaśnięciu w łóżeczku, więc zazwyczaj ląduje u mnie w łóżku ( TŻ wstaje o 4 lub 5, więc mamy z Antkiem całe wyrko dla siebie).

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Nie jest tak źle, dzisiaj np. spałam od 3 do 8, potem od 8:30 do 11 i funkcjonuję normalnie.
Eee Lilka to Ty i tak masz luksus, że możesz sobie te 5 godzin bez przerwy przespać.

Cytat:

Dzisiaj mieliśmy z Jasiem odwiedzniki naszej Igy z Niegrzeczną na początku dzieciaki jak tylko wyladowały koło siebie to był ryk jeden przez dsrugiego ale potem już było tylko lepiej spisały na się na medal jak spał jeden to drugi buszował i tak na zmianę. ale powiem wam że super że można z kimś porozmawiać na żywo. Mam nadzieję ze to jedno z wielu spotkań.. a teraz wstawiam fotki

Świetne spotkanie i zdjęcia! Zazdroszczę. Na 3 zdjęciu Iga wygląda jakby boksowała Jaśka.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
nim padnę na twarz to dam znać że dalej jestem i żebyście o mnie nie zapomniały
pamietamy o Was
Cytat:
moj sobie marzy o lambo :cieszy: to se jeszcze długo pomarzy
Mój ma identycznie. Rok temu pod choinkę kupiłam mu Vivabox, w którym można sobie wybrać przejażdżkę lambo lub ferrari. Ze względu na zamieszanie z pojawieniem się malucha, jeszcze tego nie wykorzystał, ale na wiosnę planuje to zrobić.

Cytat:
O matko... aż słów brakuje na tego Twojego chłopa. Bardzo mi przykro, że tak się zachował w Twoje święto.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-11-20 o 09:41
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:48   #3883
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Spać mi sie chce...
Po co trzeba spać kurde - szkoda czasu na to i połowe życia sie przesypia
tez sie nad tym zastanawiałam wczoraj...
Wampiry ze zmierzchu nie spia...
Stary 2012-11-20, 09:54   #3884
Asiuulka89
Zakorzenienie

Anesh pytałas skąd jestem z ostrowa wlkp
Stary 2012-11-20, 09:56   #3885
kaczuszka69
potworkowa

Witamy się z moją małą leży ze mną w łóżku i czyta, co pisze na telefonie :P

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:57   #3886
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

zazdroszczę spotkania

dzieciaczki i mamusie cudne

Cytat:

normalnie tego Twojego tż to tylko
przykro mi kochana

Cytat:
Witajcie

kciuki zaciśnięte

moja malutka ma dzis dzien marudy wiec pisze jedna reka a druga bujam ja

dobrze ze pogoda ładna to pójdziemy na długi spacer

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:06   #3887
anesh_
Zakorzenienie

dzien dobry!

Moje dziecię przeszło samo siebie... Pamiętacie jak żaliłam się ciągle, że Majka nie śpi od 1 do 5 w nocy... Zaczęłam ja przestawiać nie pozwalając jej zasnąć przez ileś czasu - głównie wieczorem... No i udało się (tylko, żeby nie zapeszyć). A wczoraj skończyłam ogarniać mieszkanie 0 22:00, kąpiel i tak sobie myśle, że bez sensu się kłaść, bo mała najpóźniej obudzi się o 24, skoro jadła o 21:30, więc mówię zaczekam... Jednak wole zaczekać niż być wybudzona, bo wtedy jestem nieprzytomna... Nadrobiłam wizaż, bo wczoraj cały dzień miałam gości, więc nie siedziałam. I idę o 24, ona śpi, 15 po myślę, że ją obudzę, bo ja już ledwo żyję, więc ją budzę, cycka przystawiam, ona nic - śpi... Mówię, jeszcze chwilę zaczekam... za 15 min. znowu próbuję budzić, mała śpi, znowu wargi jej brodawką drażnię, ona robi dziubek, że nie chce... Mówię trudno - idę spać... pewnie się obudzi za pół godziny... O 3:30 ja się obudziłam z takimi wielkimi cyckami i bolącymi, że szkoda gadać... Przebrałam małą - na szczęście jak przystawiłam to chciała jeść, ale ssała tylko 15 minut... A moje piersi wielkie i ciężkie...więc sruu po laktator, odciągnęłam 60 ml w 5 minut i idę spać. I o 8 Majka się obudziła na jedzonko... Niestety moja prawa pierś boli tak jakby pod pachą... mam nadzieję, że nic sie tam nie zakorkowało... Idę spać teraz bo jednak przesadziłam z tym czekaniem do nocy... a Majka dalej śpi po jedzonku!

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

A tak w ogóle to strasznie się znowu martwię, bo mała wczoraj zakasłała i teraz też! Boziu jaka ja jestem panikara! Wyobraźcie sobie, że w sobotę w końcu pojechaliśmy do pediatry, bo bym dostała w głowę... Osłuchała ją, ale powiedziała na co zwrócić uwagę... I dziś ja będę obserwować, jak będzie kasłała to jtr. idę do lekarza... Ze mną można w głowę dostać!

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2012-11-20 o 10:03
Stary 2012-11-20, 10:12   #3888
kraven
Zakorzenienie

Dzień dobry.
U nas dzisiaj spokojna noc. Maluch budził sie do karmienia i spał, za to teraz ma czas czuwania i marudzenia.

I załączam kolejne zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040265.jpg (119,1 KB, 43 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:15   #3889
kraven
Zakorzenienie

Anesh w głowe to ze mna można dostać. Ja ciągle patrzać na Jasia drże, żeby tylko był zdrowy. Chyba melise sobie zaparze bo zaczynam świrować.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:16   #3890
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Boże, tych facetów to nic tylko pod mur i rozstrzelać w p.i.z.d.u już nawet słów nie ma na tych jełopów...

Cytat:
Witajcie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
tez sie nad tym zastanawiałam wczoraj...
Wampiry ze zmierzchu nie spia...
Mają sie dobrze

Jezus ten dzieciak mnie wyprowadzi zaraz z nerw. Ryk niewiadomo po co.
Sie przyzwyczaił do noszenia
Stary 2012-11-20, 10:19   #3891
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Miałam Wam napisać o pieluchach Pampers Sleep & Play. Dostaliśmy dla Matiego 3 paczki i naraz okazało się że 2-ki za małe a 3-ki mieliśmy te. I powiem Wam że super są. Całą noc miał na sobie, bo mu nie zmieniłam bo zakręcona dziś jakaś byłam a nie przesikana pielucha a napompowana mocno. Jestem miło zaskoczona, tym bardziej że są tanie, bo paczka około 25zl kosztuje.

Cytat:
Dziewczyny jak organizowałyście kąpiel dla maluszków. Czy wybudzałyście dzieciaczki?
Bo jak mój sie sam budzi to jest głodny i wtedy kąpiel to meczarnia
Ja karmię przed kąpielą trochę i jest spokój.

Cytat:

Zazdroszczę Wam spotkania. Chyba też muszę do tego Poznania się wybrać, to znaczy muszę na pewno bo od czerwca odbieram zaświadczenie o ukończeniu studiów podyplomowych. Ale jakoś ciągle mi nie po drodze. Kurde muszę jechać 130km po jeden papierek. Paranoja.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Asiulka, ja to sobie myślę, że my wszysstkie tu na forum to chwalipięty jesteśmy maluszek pierwszy raz coś zrobi a my już och i ach co t nasze dziecię potrafi a później się zastanawiam np. Melcia młodsza od mej Zuzanki i już się pieknie przekręca, a moja od przypadku do przypadku jej się sfarci i czy wszystko z nią ok? itd
No dokładnie tak jest. Mati też się przewraca z brzucha na plecy, ale wiem że nie robi tego świadomie. Teraz mu się udało ale zaraz zapomni co i jak. Ogólnie taką umiejętność dzieci opanowują świadomie po 4 - 5 miesiącu życia.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dok;adnie! ja tak robie ostatnio mam te schizy z nietrzymaniem glowy potym jak zobaczylam fotki Mateuszka i Igi na fb jak pieknie trzymaja
Moim zdaniem Mateusz słabo trzyma głowę, może to dlatego że mu się nie chce, bo wiem że potrafi.

Cytat:
Ja też się zdziwiłam, ale o tym pisze pediatra w tej książce.
Napisał, że miał do czynienia z dziećmi, których nietolerancja białka przejawiała się albo katarem albo świszczącym oddechem albo wysypką oczywiście.

A czy Wasi chłopcy też tak często miewają wzwód???

A Wy jak sobie radzicie z jazdą z maluchami? Gdzie siedzą? Bo mój z tyłu, za kierowcą...
Nigdy nie słyszałam o takich objawach nietolerancji.
A fiutek mojemu staje jak chce sikać.
W samochodzie siedzi z tyłu za kierowcą, bo za pasażerem Paula.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
to jej pierwsza miłość?oj tam,oj tam może jej się odmienizakochana w niej jestem od pierwszego wejrzenia
Dobrze,że mogli wydać taki wyrok zaoczny,więc jest dobrze,będzie lepiej
No pierwsza i trwa już 5 miesięcy

Cytat:
Nie no, on mnie załamuje Przykro mi kochana
Stary 2012-11-20, 10:19   #3892
katiem
Wtajemniczenie

Cześć laski

Ale się wkur....am od rana.
Tak w skrócie - mąż ma kumpla w pracy który ma dzieciaczki dokladnie w tym samy wieku co my. I obaj z moim mezem trenują kolarstwo. Obaj tez duzo pracuja. Tyle, ze ja jak tylko mój jest w domu to chce spedzic z nim jak najwiecej czasu. Nigdy nie bronie mu wyjscia na rower, ale widze tez, że ostatnio woli ten czas spędzić z nami - szczegolnie z Pawłem ktory jako 2-latek jest wybitnie rozkoszny. I tez chce bysmy wakacje spedzali razem, a nie oddzielnie.
A tamten jakby w chacie był gosciem. ciagle wyciaga mojego na calodzienne wyjazdy (o czym nawet nie wiedziałam bo mąż nawet mi nie mówił). Potrafi wyjechać na cały tydzień z rowerem w góry i zostawić żonę w 8 m-cu ciąży i 1,5 rocznym malcem samą - rodziny tu nie mają. generalnie kawalerskie zycie.
I niech ma jak ma. Jak Ona tak chce ich sprawa.
Ale się wkurzyłam jak powiedział, że mąż ma mi zrobić 3 dziecko - najlepiej córeczkę to żona wreszcie happy będzie. Nosz kurde co za palant. Nigdy nie zabraniam niczego mężowi. Ale sam wie, że teraz z maluchami rodzina jest jednak najważniejsza bo naprawdę mało się widujemy.

A wyobraźcie sobie jeszcze - chyba już to pisałam - że Ona jak w nocy dostała skurczy porodowych to czekała maksymalnie do rana by mąż się wyspał i całą noc sama walczyła z bólem. Kurna niech sobie będzie taka szlachetna, ale mnie niech koleś zostawi w spokoju.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:28   #3893
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
U nas dzisiaj spokojna noc. Maluch budził sie do karmienia i spał, za to teraz ma czas czuwania i marudzenia.

jest śliczny i ma taką delikatną urodę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:50   #3894
LadyBeatta
Zadomowienie

witam
i na razie tylko sie pochwale-
MIki wczoraj spal od 22 do 7, a dzis od 23 do 8!! jak fajnie nie wstawac do karmienia w nocy
Stary 2012-11-20, 10:54   #3895
zielona1911
Zakorzenienie

dobrze tylko tyle ze ja tak o swoich swietach nie mysle. Wazniejsze dla mnie sa urodziny dzieci niz moje,ale co nie zmienia faktu,ze dzis biore mu kase z -portfela i ide sobie cos kupic. Nie dal mi prezentu? to sama sobie wezmę na prezent.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:28   #3896
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Brak słów na tego Twojego chłopa

Cytat:
Witajcie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
uuuu to lipa straszna
mój mąż ma jedną rzecz wspólną z twoim - też gra w czołgi, ale nie zaniedbuje przy tym ani mnie ani małej, gra sobie jak mała śpi a ja się zajmuje wizażem lub pracą
Oho, mój też czołgista

Cytat:
Dzień dobry.

Przystojniak

Z okazji dzisiejszego szczepienia - nastawiona od rana bojowo Melania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dscn9614y.jpg (52,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9615.jpg (56,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9613x.jpg (60,6 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-11-20, 11:28   #3897
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze tylko tyle ze ja tak o swoich swietach nie mysle. Wazniejsze dla mnie sa urodziny dzieci niz moje,ale co nie zmienia faktu,ze dzis biore mu kase z -portfela i ide sobie cos kupic. Nie dal mi prezentu? to sama sobie wezmę na prezent.
Wiesz co ja bym tak nie zrobiła nie dał to nie jemu na urodziny tez bym nic nie kupiła. A zreszta jesteście małżeństwem i wspólnej kasy nie macie? Ja mam oddzielna na życie codziennie ale jak cos potrzebuje to sobie biorę z konta. Zreszta nie chodzi o prezenty tylko o zachowanie. To jest przecież najważniejsze
Stary 2012-11-20, 12:06   #3898
Iwoncia81
Zakorzenienie

Colds ale super Ci główke trzyma
mój leniwy i oblizuje całe łóżko w pozycji brzuszkowej

Kraven Jasiu cudny
A te oczka duże
Stary 2012-11-20, 12:13   #3899
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
zawsze kąpiemy Zuzię z pełnym brzuszkiem. Tzn. nie od razu po kąpieli. gdy się obudzi, karmię ją, bawię się trochę i później kąpanie.
U nas jest problem z suszeniem. Każde wyjęcie z wody = ryk rozpaczy
Ja też staram się z pełnym chociaż to podobno niezbyt dobrze wpływa na trawienie.
No i po wyjęciu z wanienki u nas też krzyk, ale w sumie się jej nie dziwię.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A Kuba się nie przekręca. nawet nie próbuje.
Alicja też się nie przekręca, nie łapie a nawet nie wyciąga rączek do zabawek. Póki co to ćwiczy mowę pięknie Uwielbiam jak gaworzy.

Cytat:
Ratunku mój mały ropuch po kąpieli nie chce spać buuu.. trzeba siedzieć i robić cuda niewidy ja już padam.
Moja zasnęła o 24, ale potem spała do 6, zjadła jakby nie jadła od kilku dni i tak spała dalej do 8.30 Ja już się przyzwyczajam że tak późno zasypia.

Znikamy na spacer.
Stary 2012-11-20, 12:14   #3900
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Colds ale super Ci główke trzyma
mój leniwy i oblizuje całe łóżko w pozycji brzuszkowej
Melcia ładnie trzyma główkę do momentu, w którym sobie rączek nie zaczyna prostować. Jak już rączki ma po obu stronach ciałka to jest kicha Łóżko ma wtedy interesujący smak

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości