|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-11-19 o 21:50 |
|
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Znalazłam słowa pasujące do niektórych facetów...
"Ojcem zostać łatwo, znacznie trudniej nim być." -Ernest Bunsch A to polskie przysłowie,chyba nie słyszałam: "Kto ma pszczoły, ten ma miód, Kto ma dzieci, ten ma smród" ![]() I ten podoba mnie się bardzo: Żeby dzieci mogły czcić swoich rodziców, muszą być uważane i przyjmowane jako dar Boga. Tak, każde dziecko jest darem Boga. Dar to trudny niekiedy do przyjęcia, ale zawsze dar bezcenny. Jan Paweł II MIŁEGO WIECZORU
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-19 o 17:52 |
|
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
mam nadzieję, że moja też zaśnie w trakcie mszy.Ja moją Aleńkę też czasami podejrzewam, że ma jakiegoś wyimaginowanego przyjaciela.
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazuję Pauli zdjęcie i mówię jej że to jej przyszły mąż. A ta mi na to: mamo przecież to nie Michał, mój narzeczony. No i dzieciak plany matrymonialne nam popsuł ![]() Dupek znów nie przyjechał na sprawę, ale teraz można było wydać wyrok zaoczny Ale nie dziwię się że wszystko przeciągają, podsłuchałam że kuratorka za 2 minuty na sali rozpraw dostaje po 120zł |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak organizowałyście kąpiel dla maluszków. Czy wybudzałyście dzieciaczki?
Bo jak mój sie sam budzi to jest głodny i wtedy kąpiel to meczarnia
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Super ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Ja wybudzałam
|
|
#3818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Iwa, Katee ... śliczne dziecieczki!
![]() Cytat:
![]() Oby szybciutko Wam zleciały te 3 tygodnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No co za dupek z byłego! najważniejsze, że Mati już za moment będzie miał nazwisko Kropka Cytat:
U nas jest problem z suszeniem. Każde wyjęcie z wody = ryk rozpaczy
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Iwoncia 3mam kciuki żeby jednak się wam poukładało, choć ja nie mogłam już dłużej czekać i rozstałam się z tym patafianem eks
![]() Po kilku dniach dziwaczenia Zośki nastały spokojne czasy moje dziecko nie budzi się z płaczem a z pięknym uśmiechem Dziś pospałyśmy do 9.30 potem królewna na podusi taty leżała i się śmiała ze mnie jak sobie prasowałam ![]() Narescie przyszła mata- Zośka ochrzciła ją godzinną drzemką ![]() Tżet się smieje że przepłaciłam bo jedyne co ją na "małej księżniczce" interesuje to.. lusterko gapiła się w nie jak zaczarowana gadała sobie do "koleżanki" Zosi a ta małpa nie chciała odpowiadać, co córę mą niesamowicie irytowało ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Pzred kąpielą podkarmiam troche Zoche żeby frajdy z mycia nie zabierał pusty brzuszek :yhy: Tamllin ten Twój eks to jakiś niepoważny jest.. ale szczęście że już po wszystkim. a ja nadal jeszcze nic.. obiecałam sobie że w tym tygodniu to wreszcie załatwie bo czas ucieka
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, mam taką za przeproszeniem sraczkę że prawie z kibla nie wychodzę... ciekawe co mi zaszkodziło... i czy Alicji nie zaszkodzi... Mamusie czy któraś karmi mm Babydream z Rossmanna? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-19 o 19:37 |
|
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Rano odwiedzinki u Jasieńka z Igą fotek natrzaskałysmy z Asią co nie miara ![]() Na początku nasze maluchy chyba nie przypadły sobie do gustu haha , najpierw moja w ryk potem Jasiu ![]() Wczoraj zamówilam ubranko na chrzciny naszej Igi sukienke , płaszczyk i czapeczkeIga wykąpana i zasypia u babci teraz. kasiam moja kicha codziennie serio! nie było dnia kiedy by nie psikała i to po pare razy, ale nie przyszło mi do głowy żebyy tym sie przejmować
|
|
|
|
#3824 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój się dzisiaj usrał po pachy ![]() Cytat:
lilka00 Tobie również ![]() Cytat:
Najgorszy moment jest jak leży już na ręczniku, ale wycieram go szybciutko, zmieniam na suchy ręcznik i podaje mu butle żeby troszkę łyczków złapał wtedy jest spokój na chwilkę żeby Księciunia ubrać ![]()
|
|||
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
zanim zapomnę najpierw: wszystkiego najcudowniejszego dla dzisiejszych kończących miesiące i tygodnie - rośnijcie zdrowo maleńkie skarby i Heniu, nie miej już kolek Tamlin super, że już wyrok zapadł i szybkich trzech tygodni życzę Zielona 100 lat kochana!!! już dziecię me płacze |
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Katee to cię Kubuś uraczył kupalkiem
A my mieliśmy gości od soboty i jakoś nie dało rady wejść popisać, czytałam was na tel w nocy podczas cyckowania dziś goście pojechali Lili dzisiaj zaliczyła 15 minut porannych usmiechów do cioci, siostry męża przesłodko przy tym wyglądała i uśmiechała się od ucha do ucha, normalnie aż buziulkę szeroko otwierała słodziak mój a my z mężem nie mogliśmy się napatrzeć na nią gaworzenie też idzie pełną parą moje dziecko nie lubi zakupów pojechaliśmy wczoraj do ikei i mała płakała w sklepie dziś pojechaliśmy do Maximusa z ciocią i wujkiem i znowu to samo, popłakiwanie i marudzenie za to w samochodzie odpływa jak tylko ruszy muszę teraz ponadrabiać powrzucane fotki bo tel mi ich nie wyświetla |
|
|
|
#3828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czkawke mamy codziennie i kichanie też Cytat:
![]() podczas kąpieli i ubierania jest spokojny .Dzisiaj mąż od 17 w pracy i musze sie pochwalić,że dałam rade z kąpielą ani podczas kąpieli ani ubierania zjadł z piersi,poprawił butlą i usypia a Gracjanek już śpi .Kupiłam zaproszenia na chrzest i świece
|
||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
Dzisiaj mieliśmy z Jasiem odwiedzniki naszej Igy z Niegrzeczną na początku dzieciaki jak tylko wyladowały koło siebie to był ryk jeden przez dsrugiego ale potem już było tylko lepiej spisały na się na medal jak spał jeden to drugi buszował i tak na zmianę. ale powiem wam że super że można z kimś porozmawiać na żywo. Mam nadzieję ze to jedno z wielu spotkań.. a teraz wstawiam fotki a potem biorę się za nadrabianie bo jest za co
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci śpią więcja też mówie dobranoc
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3832 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy dostosowany do tego od której wstanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja sie nie przejmuje. Kazdy dzieciak oinny Cytat:
nadorbiłam, padam
|
||||||
|
|
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() nim padnę na twarz to dam znać że dalej jestem i żebyście o mnie nie zapomniały Czytam że Wasze maluchy potrafią sobie leżeć spokojnie, moja córcia nie - może jest jeszcze za mała? Albo śpi na maxa, nie ma okresów długiego czuwania - zaraz krzyk. Miałam dziś ciężkie popołudnie, od spaceru tj. koło 15 nie zmrużyła oka aż do teraz, miała chyba po raz pierwszy kolkę - w każdym razie męczyła się okropnie z kupą. Jak się prężyła to cała czerwona się robiła... udało jej się po dwóch godzinach mimo moich masaży i podnoszenia nóżek. Poza tym coraz lepiej... i gdyby nie praca dyplomowa którą zaczęłam pisać to miałabym trochę czasu na czytanie Was, a tak to ile mogę to piszę.Jutro mamy wizytę w szpitalu na 7:30 na badanie przesiewowe słuchu. A w czw. wizytę u pediatry i mam być gotowa na rozmowę o szczepionkach a ja prawie nic nie wiem, dostałam od niej kupę info ale nie zdążyłam przeczytać Dobrej nocy Wam życzę kochane! |
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Wróciłąm z pracy. niestety przez to moją rewolucję jelitową musiałam podać Kubie mm W cyckach niewiele i denerwował się, ze słabo leci. I na raz wypił 170 ml. Jestem ciekawa jak długo spać będzie. W kazdym razie ja musze teraz zrobić wszystko by piersi napełnić mlekiem przed kolejnym karmieniem.Idę czytać co u Was
|
|
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Która z pieknych pań chętna na spotkanie ze mną i Zuzanem ![]() Cytat:
a później się zastanawiam np. Melcia młodsza od mej Zuzanki i już się pieknie przekręca, a moja od przypadku do przypadku jej się sfarci i czy wszystko z nią ok? itd
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze tak daleko mieszkamy bo gdyby nie ta odleglosc to było by o wiele prosciej... no właśnie Zuzia zaczeła się przekrecac jak miała ponad 4 miesiace usiadła jak miała 7 i pól raczkowała jak miała 9 a chodzic zaczela tydzien po roczku.. wiec ja sie niczym nie sugeruje, tak samo smianie w glos Zuzka dopiero poo 4 miesiacu a Jas w 3.. wiec tu juz mam sytuacje ze dziecko roznie sie rozwija.. trudno bedziemy dalej czekac i patrzec co moe dziecie bedzie robiło
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M.in. ulotki do szczepionek. |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I fajne zdjątka ze spotkania. Fajne dzieciaczki takie 2 bobasy A Kuba się nie przekręca. nawet nie próbuje. |
|
|
|
|
#3839 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale wazne ze juz wnet Mateuszek bedze mial tatusia nazwisko Cytat:
Cytat:
juz sie nie moge doczekac lata i morza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dok;adnie! ja tak robie ostatnio mam te schizy z nietrzymaniem glowy potym jak zobaczylam fotki Mateuszka i Igi na fb jak pieknie trzymaja
|
|||||||
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka też kicha kilka razy dziennie a też się nie martwię. Pewnie jakiś paproch albo coś
Padam na pysk. Zachustowałam dziś Kamyczka a ona mi pięknie chustę obrzygała ![]() Jeszcze tylko TŻ wymasuję i spać Jasio i Iga cudni Ależ se mała piąstkę ciumka ![]() dobranoc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

A jak ją przewijam to leży i patrzy się w róg tam gdzie się zbiega szafa z sufitem i ścianą... nic tam nie ma , a ta leży i ma takiego banana na gębie... może tam mieszka jej niewidzialny przyjaciel?

sukienke , płaszczyk i czapeczke