Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 09:33   #4651
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
sklejane? to zależy jak zrobisz. U mnie się zakłada gumkę recepturkę.

Ja też kiedyś robiłam taki i robiłam ruloniki i recepturka. Poszukam zdjęcia to wrzucę.
Super
Kochana jeszcze 9 dni,cieszysz sie??
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:34   #4652
pearl87
Raczkowanie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
u mnie tez jest tak, że moja przyjaciołka ja i bratowa w ciąz tylko ja jeszcze najmniejszy brzuch:P

C do ,,selekcji" wiem, że może razić, ale każda przez to przechodzi

ale jaki za to będziesz miała sztab wsparcia, jak już będzie maleństwo na świecie u nas niestety jest tak, że ten brat mieszka w Gdańsku, siostra w Warszawie, teściowie w Toruniu - a my się z Krakowa przeprowadziliśmy na wioskę na śląsku - a za jakiś czas główną bazą będzie Chorzów moi rodzicie mieszkają niedaleko (choć później będzie to 40 i 50 km), ale oboje pracują, więc trochę mnie przeraża to, że właściwie będziemy zdani tylko na siebie. Ale będę też miała mini-sztab telefoniczny zawsze coś
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:41   #4653
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim
długo się nie odzywałam - myślę, że "problem" małej aktywności niektórych osób ( w tym mnie) wynika po części z ogromnego tempa na forum - z jednej strony czasem trudno nadrobić, a z drugiej strony mam wrażenie, że stałe bywalczynie zwracają najbardziej uwagę wzajemnie na swoje posty, co jest chyba naturalne. Ja pamiętam, że wyłączyłam się na jakiś czas, bo miałam takie poczucie, że trochę grochem o ścianę zagadywałam np. o biustonosze ciążowe - po prostu poszłam na fora tematyczne, bo się czułam za nachalnie pewnie jakbym miała możliwość się bardziej udzielać, to sytuacja szybko by się zmieniła - trza spróbować podobnie ze zdjęciami, które są gdzie indziej - z jednej strony to rozumiem, też nie chciałabym, żeby ktoś moje zdjęcia mógł jakoś wykorzystać spoza nas, a z drugiej strony automatycznie mam jakiś bunt przed tym, że ktoś ma oceniać, czy już jestem w klubie, czy nie i się dystansuję

u mnie w sumie dużo zmian, dziś pierwszy dzień 16 tygodnia - całe szczęście zaczynają mi różne uciążliwości przechodzić. Ale od dwóch dni pobolewa mnie brzuch, więc po przygodach z plamieniem trochę się tym stresuję, pewnie na wyrost. Od tygodnia mam z dnia na dzień wrażenie, że mam wreszcie coraz większy brzuch
będziemy się w czerwcu przeprowadzać do nowego mieszkania (teraz mieszkamy w domu na wsi, długa historia), więc w ramach oszczędności pozostaję na nfz'cie - muszę wytrzymać z niewiedzą o płci do okolic 20 tygodnia, co nie jest proste mąż od początku wyczuwa małą, ciekawe, jak tam intuicja facetów działa
za 16 tc!

ja też pozostaje w niewiedzy do około 20 t, mimo, że chodzę prywatnie wiec się nie przejmuj. Czytałam gdzieś, że do 17 tc narządy chłopca i dziewczynki mogą wyglądać podobnie przynajmniej jak się już dowiemy jaka płeć to już na 99%

apropo biustonoszy ciążowych to na razie nie potrzebuję, bo mam mały biust (przepraszam, miałam bo teraz jest idealny ) niemniej jednak chodzę w starych, tyle, że są bardziej wypełnione

Małą aktywność przezwyciężaj częstszym pisaniem, na pewno Twoje posty nie zostaną bez odpowiedzi
Stary 2012-11-20, 09:41   #4654
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
sklejane? to zależy jak zrobisz. U mnie się zakłada gumkę recepturkę.

Ja też kiedyś robiłam taki i robiłam ruloniki i recepturka. Poszukam zdjęcia to wrzucę.
Anoxe też robi na gumki recepturki, chodziło jej że pampersy w tym linku który wysłałam były sklejany tam babka robiła z nich wózek a nie torta

Sharp a jak łączysz piętra tortu? bardzo ładnie Ci wyszedł

Cloche w tym pospiechu zapomniałam odnieść się do reakcji Twojego Szefa no więc się odnoszę----> zaje*ista
fajny, równy Gościu z tego Bernarda czy jak mu tam

nie nadążam dziś za Wami

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:43   #4655
sharpnowaja
Zakorzenienie

cloche hehe fajny szef a koledzy jeszcze lepsi!!! zazdroszczę zespołu w pracy

Ashy trzymam kciuki za wizytę!

karolina za 13 tc

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale ja ogólnie jestem pełna dobrej nadziei i wiary, że wszystko OK z maluszkiem. Po prostu sobie myślę, że wszystko musi być dobrze i nie może być inaczej...
wiesz że idąc do sklepu właśnie sobie tak myślałam.

Mysia brawa za udane zakupy. Ten top podoba mi się najbardziej ja leginsy kupowałam już typowo ciążowe.

pearl fajnie że się odezwałaś staramy się nie pomijać nikogo pisząc swoje posty. Trzymam kciuki za przeprowadzkę
I też inna sprawa że jak ktoś pisze rzadko to pisze tylko i wyłącznie o sobie więc też zero zainteresowania drugą osobą.
Stary 2012-11-20, 09:45   #4656
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

ale jaki za to będziesz miała sztab wsparcia, jak już będzie maleństwo na świecie u nas niestety jest tak, że ten brat mieszka w Gdańsku, siostra w Warszawie, teściowie w Toruniu - a my się z Krakowa przeprowadziliśmy na wioskę na śląsku - a za jakiś czas główną bazą będzie Chorzów moi rodzicie mieszkają niedaleko (choć później będzie to 40 i 50 km), ale oboje pracują, więc trochę mnie przeraża to, że właściwie będziemy zdani tylko na siebie. Ale będę też miała mini-sztab telefoniczny zawsze coś
Ooo dopiero teraz zauwazylam ze Ty ze slaska
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:45   #4657
katherine271
Raczkowanie

hej dziewczynki, ja miałam znów dwa dni wycięte z życiorysu przez mdłości a teraz Was nadrabiam
Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
ja juz pisalam wczesniej ze tu w gdyni mam 40 metrow mieszkanko czyli 1 wiekszy kuchnio pokoj gdzie ja spie i moj brat , w sypialni malej tylko mama ale tam nawet lozeczko sie nie zmiesci. Gdyby moj brat sie wyprowadzil to moze cos by sie udalo zdzialac ale on do tego sie nie kwapi. A przeciez nie powiedza mu rodzice ze ma sie wyprowadzic.. Wiecie tu gdzie spie to mozna wstawic lozeczko ale zacznijmy od tego ze moj brat glosno chrapie a po drugie mama jak rano wstaje do pracy to garami rusza i tez maly by sie obudzil..

No a u nich to mialabym caly dol dla siebie. Niby oni na 2 pietrze maja swoja sypialnie itd ale pewnie to i tak byloby przychodzenie i patrzenie co robie..
Naprawde nie wiem co mam robic..
ja się wypowiem chyba trochę inaczej ale moim zdaniem możesz spróbować, nikt Cię nie uwiąże do nich i w każdej chwili możesz odejść natomiast kto wie jak będzie, a może oni są ok i cieszą się wnukiem i ubolewają nad podejściem syna i pomogą Ci? Może być też zupełnie odwrotnie ale czemu nie spróbować, do porodu jeszcze dużo czasu, zdążysz ich torchę wyczuć a poza tym tak jak mówię, jestes dorosła i w każdej chwili możesz odejsć. A to wcale nie musi być w życiu tak że we własnym domu lepiej, Ty masz ok z rodzicami ale znam wiele sytuacji z autopsji też że obcy czy teściowa lepiej jak u siebie, na to reguły nie ma. Łatwo powiedzieć nie rób tego ale tak naprawdę żadna z nas ani Ty nie wiemy jak będzie, a może być tak naprawdę fajnie. Ciocia mojego tżta dała dom i miłość dzieciom sowjego syna i synowej choć ten uciekł za granicę i miał w dupie. I minęło już wiele lat a jest dla niej jak matka. Naprawdę nie ma reguły, ja bym powiedziała spróbuj i zobaczysz, nic nie tracisz. A jak będzie źle odejdziesz i tyle.
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:48   #4658
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam 30.11 ale takie zwykłe u ginekologa, nie wiem jak Wy, może te genetyczne?

Może spróbuj paracetamol? Na mnie nigdy nie działał, teraz biorę pół, drugie pół za pół godziny i przeważnie przechodzi, albo się uspokaja ból na jakiś czas.
Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja mam zwykłe kontrolne, połówkowe (jak to dumnie brzmi ) będę miała przed Wigilią!
Stary 2012-11-20, 09:49   #4659
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
za 16 tc!

ja też pozostaje w niewiedzy do około 20 t, mimo, że chodzę prywatnie wiec się nie przejmuj. Czytałam gdzieś, że do 17 tc narządy chłopca i dziewczynki mogą wyglądać podobnie przynajmniej jak się już dowiemy jaka płeć to już na 99%

apropo biustonoszy ciążowych to na razie nie potrzebuję, bo mam mały biust (przepraszam, miałam bo teraz jest idealny ) niemniej jednak chodzę w starych, tyle, że są bardziej wypełnione

Małą aktywność przezwyciężaj częstszym pisaniem, na pewno Twoje posty nie zostaną bez odpowiedzi
no, postaram się regularniej zaglądać
biustonosz już znalazłam superwygodny (i co nie mnie ważne, jak na ciążowo-karmnikowy zachęcająco wyglądający ) z Alles Mama, model Naomi, spokojnie mogę polecić, a jak na te dobrze dopasowane (mamy w rodzinie maniaczki dobrego dobierania rozmiaru staników) to cena jest też ok

- dodam jeszcze, że nie miałam wyboru :P teraz mam bez stanika taki biust, jak wcześniej w usztywnianym push upie..

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2012-11-20 o 09:56
Stary 2012-11-20, 09:49   #4660
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Nie wiem,nie bylo jeszcze o tym mowy,i pewnie nie obejze,bo musze isc pierogi robic.Ja nie wybieram sie w ciazy do Pl wiec moge sobie odpuscic.
A z tego co slyszalam kiedys,to na poczatku ciazy nie powinno sie latac,bo cisnienie moze spowodowac poronienie,i chyba od 8 m-ca byl zakaz latania,a nie wiem czy beda mowic o tym bo cos sie zmienilo czy jak,nie mam pojecia
Wiem ze lecialas i nic sie nie stalo,ja tez jadlam pasztet ktorego nie wolno i podnosilam 20kg(nie wiedzialam ze jestem w ciazy) i nic sie nie stalo.
Ale po co ryzykowac,a pozniej miec pretensje do calego swiata??
pytałam bo myślałam, że znowu straszą wszystkim, z tego co mi gin mówi to lepiej nie latać w pierwszym trymestrze, a na końcówce to wiadomo można urodzić:P Ja leciałam, bo nawet nie wiedziałam, że nie mogę a i tak wyjścia nie miałam wybieram się też po nowym roku na zakupy do londynu jutro zapytam gina kiedy mogę lecieć
Stary 2012-11-20, 09:51   #4661
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Ooo dopiero teraz zauwazylam ze Ty ze slaska
mój tata mieszka w Rybniku
Stary 2012-11-20, 09:51   #4662
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja mam zwykłe kontrolne, połówkowe (jak to dumnie brzmi ) będę miała przed Wigilią!
ja chodzę co miesiąc na kontrolę a idę jutro więc też pewnie przed wigilia znowu wypadnie i wtedy już będzie ok 15,16go tygodnia to może już płeć będzie pewniejsza
Stary 2012-11-20, 09:52   #4663
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem ze lecialas i nic sie nie stalo,ja tez jadlam pasztet ktorego nie wolno i podnosilam 20kg(nie wiedzialam ze jestem w ciazy) i nic sie nie stalo.
Ale po co ryzykowac,a pozniej miec pretensje do calego swiata??

Kochana, ja w szpitalu dostałam pasztecik na śniadanie Więc chyba jednak wolno

Cytat:
Otóż to. W kilka się nie mieszczę, kilka jest obficie wypełnionych i w nich chodzę. Nie będę na razie kupowała, bo może jeszcze cyc mi urośnie... Kupię pewnie bliżej porodu, albo jak mi już będzie strasznie niewygodnie w tych moich obecnych

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:56   #4664
sharpnowaja
Zakorzenienie

Inna a z czym robisz pierogi? mogę Ci pomóc lepić

28.11 nuna
29.11 sharpnowaja, Inna (tak?) i któraś jeszcze, clohe?
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback

loney to mój (i mamusi) pierwszy tort, kolejne wychodzą lepiej a łączysz jak chcesz, ja zsuwałam ze środka kolejnej warstwy trochę niżej pampersy i się trzymało. Możesz też wsadzić kredkę

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-11-20 o 09:57
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:59   #4665
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Otóż to. W kilka się nie mieszczę, kilka jest obficie wypełnionych i w nich chodzę. Nie będę na razie kupowała, bo może jeszcze cyc mi urośnie... Kupię pewnie bliżej porodu, albo jak mi już będzie strasznie niewygodnie w tych moich obecnych
ja juz musiałam kupic nowy, poszłam do barfitterki i okazało się ze zamiast 75 C mam 70 D i dobrała mi piękny dopasowany stanik i juz nic sie nie rusza. Nie wiem jak mogłam byc tak długo nieuświadomiona cycnikowo i sobie biust krzywdzić
Stary 2012-11-20, 10:01   #4666
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:03   #4667
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Nie wiem jak mogłam byc tak długo nieuświadomiona cycnikowo i sobie biust krzywdzić
też się zastanawiałam nad tym jak sobie w końcu kupiłam porządny stanik

Aaś mam nadzieję że nam kiedyś pokażesz takie zdjątko http://deccoria.pl/galeria/foto,id,8...fer-lopez.html

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Stary 2012-11-20, 10:04   #4668
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
hej
wkur... się od rana wyciągnęłam mięso na rosół i co? zielone i je*ie (za przeproszeniem) jak nie wiem co kurna znów mi sprzedały zepsute mięso, a zastanawiałam się co tak kombinują żeby mi paragonu nie dać (bo cebula musi być na innym paragonie, mięso na innych, reszta na innym) taaa a wcześniej jakoś było wszytsko na jednym. Zła jestem że od razu nie sprawdziłam tego mięsa. Do tego sklepu już nigdy nie pójdę!
mam nadzieję że wołowym i jednym kurzym skrzydełku rosołek wyjdzie.

dobra wyżaliłam się lecę was nadrobić
Weź to mięso i idź do sklepu i narób szumu. Może Ci wymienią. Swoją drogą ja jestem straszną zadziorą i potrafię nawet oddać nieświeże ciastka albo zapytać się Pani na kasie czy siedzi za karę.

Jak człowiek leci gdzieś za granicę, szczególnie zachód, północ kraje skandynawskie, wchodzi się do sklepu i człowiekowi chce się uśmiechać, bo i te Panie uśmiechniętę i hej i hej do i jak się masz, a nie to co u Nas

Cytat:
Szprotka ma 4.12. Ma być coś a'la genetyczne. Dzidzia będzie mierzona
W szpitalu jak robili mi USG to bobo ma już piękne raczki i nóżki, machał nimi jakby miał ADHD- po tatusiu pewnie No i coś tam widziałam, że ma coś ponad 3 cm- ile dokładnie nie wiem, bo pani doktor nie była zbyt rozmowna.

Ja bym bardzo chciała, ale teraz to nie mam nawet odwagi. Może jak skończę brać dupka, jak ryzyko spadnie to się zabiorę za coś

Dzień dobry!

Ogarniam się- co mi zajmie pewni jakieś 2 godziny- i śmigam do pracy. Ale spoko loko- siądę sobie jak pani przed kompem i dokończę swoją robotę, którą zaczęłam przed tym szpitalem. Bez przemęczania się. No i muszę znaleźć papiery z mojej polisy z PZU bo podobno mogę dostać jakąś kasę za leżenie w szpitalu. Tylko nie pamiętam właśnie czy moja polisa to obejmowała i ewentualnie jaka kaska.
A po drodze mam fajnego lumpka, dzisiaj jest dostawa, jak starczy mi sił to zajrzę. Ostatnio kupiłam sobie fajną długą jesienną kurtkę za 38 zł

A właśnie dla tych, których partnerzy mają prywatne ubezpieczenia zdrowotne i NW itd. Jest taka możliwość, że można dostać becikowe od ubezpieczyciela w ramach tego, że partner musi się Tobą opiekować. Nie jest to we wszystkich, nie wiem też dokładnie jak to działam, bo póki co to jesteśmy na etapie informowania się u ubezpieczyciela TŻ.
Tylko no wiadomo, okres karencji 9 msc.

A mój TŻ wymyślił sobie wczoraj, że łoooo w grudniu zrobimy meble do pokoiku dziecka. Nosz nie ma kiedy, tylko w grudniu Bo stwierdził, że jak kończymy kuchnię, to od razu zamówimy płyty do pokoiku. I mam dziś je wymyśleć i wymierzyć. Po moim trupie.
Rozwala mnie ten człowiek czasami.
A auta dalej nie ma

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:07   #4669
sharpnowaja
Zakorzenienie

w tvn pokazują masaż a ja czytałam że właśnie przed spaniem ani jedzeniem nie powinno się masować tylko w ciągu dnia.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Po moim trupie.
Rozwala mnie ten człowiek czasami.
a dlaczego nie chcesz? bo trochę nie kumam
Stary 2012-11-20, 10:09   #4670
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Mamusie kwietniowe
Meliitele (Monika, 20 lat) - Synek tp. 25.04.2013
vil84 (Kasia, 28 lat) - tp. 26.04.13
Katate (Kaśka, 32 lata) - tp. 28.04.2013
Dziodzio - tp. 30.04.2013

Mamusie majowe
aga_malina - tp. 01.05.2013- pierwsze dziecko
Ani@1987
(Ania, 25 lat) - Córeczka tp. 02.05.2013 - pierwsze dziecko
metropolitan (Karolina) - Synek tp. 02.05.2013 - mamy córeczkę, to nasze 2 dziecko
salviae - tp. 02.05.2013
pawie_oczko
(Ewelina, 24 lata) - tp. OM 03.05.2013 / tp. USG 27.04.2013
sharpnowaja
(Aneta) - tp. 03.05.2013
gold-fish - tp. 03.05.2013
Tasia34 (Kasia, 34 lata) - tp. 05.05.2013
maja rosee
- tp. 05.05.2013 - mamy córeczkę, to nasze 2 dziecko
About_Me (20 lat) - tp. 05.05.2013 (bliźniaki ??)
axella (Alicja, 20 lat) - tp. 06.05.2013 - pierwsze dziecko
kalka - tp. 07.05.2013 - mamy córeczkę, to nasze 2 dziecko
Kinga_20 (26 lat) - tp. 08.05.2013 - pierwsze dziecko
ja_guska - tp. 09.05.2013 - mamy synka, to nasze 2 dziecko
candace1 - Synek tp. 10.05.2013 - to nasze 2 dziecko
wynalazek23 (Ania, 28 lat) - tp. 10.05.2013
Inna_UK (Basia, 27 lat) - tp. 12.05.2013
Lublana - tp. 11-12.05.2013
Ashyshqa (Asia, 27 lat) - Synek tp. 12.05.2013
naatka21 - tp. 12.05.2013
Veronic
- tp.13.05.2013
Sateczka
- tp. 13.05.2013
pearl87 (25 lat) - tp. 13.05.2013 - pierwsze dziecko
anika2828 - tp. 14.05.2013
banka26 - Synek tp. 14.05.2013
wynalazek23 (Ania, 28 lat) - tp. 15.05.2013
maarchewka (Aneta, 25 lat) - tp. 15.05.2013 - pierwsze dziecko
rosali84 (28 lat) - tp. 15.05.2013
xal - tp. 16.05.2013
pomaranczaa90 - tp. 16.05.2013
Tity
(Ola, 28 lat) - tp. 17.05.2013 - mamy synka, to nasze 2 dziecko
Kaaasiulka - tp. 17.05.2013
vvgh - tp. 18.05.2013
Innocence_89 - tp. 20.05.2013 (bliźniaki ??)
czarnaola (25 lat) - tp. ok. 20.05.2013
XxXJuSstiii (Justyna, 22 lata) - tp. 21.05.2013 - pierwsze dziecko
ankaaa206 (22 lata) - tp. 22.05.2013 - pierwsze dziecko
palitte - tp. 22.05.2013
TruskaweczQa90
- tp. 23-25.05.2013
Kaaasiulka - tp. 24.05.2013
Ag_nes (27 lat) - tp. 24.05.2013
lonely_lady (25 lat) - Synek tp. 25.05.2013 - pierwsze dziecko
potterka - Synek tp. 25.05.2013 - pierwsze dziecko
Atena564 (Aneta, 26 lat) - tp. 27.05.2013 - pierwsze dziecko
katherine271 - tp. 28.05.2013
dhalii (Sylwia, 25 lat) - tp. 29.05.2013 - bliźniaki
becik_4 - tp. 30.05.2013
Aaś (28 lat) - Córeczki tp. 31.05.2013 - bliźniaki
WioLa_La_Wi (26 lat) - tp. 31.05.2013

Mamusie czerwcowe
Paulina87 (Paulina, 25 lat) - tp. 01.06.2013 - pierwsze dziecko
MoTyleKsw - tp. 01.06.2013
Jusiaczku - tp. 01.06.2013 - mamy córkę, to nasze 2 dziecko
adunia89 (23 lata) - tp. 03.06.2013
karolina2121 - tp. 04.06.2013 - pierwsze dziecko
cloche (29 lat) - tp. 04.06.2013
JennyAniolek (24 lata) - tp. 05.06.2013 - pierwsze dziecko
Al_ajka (Alicja, 22 lata) - tp. 5-6.06.2013
colorblue (Justyna, 26 lat) - tp. 08.06.2013 - mamy 2 synów, to nasze 3 dziecko
szprotka_mada (Magda, 26 lat) - tp. 12.06.2013
Margosia__ - tp. 14-15.06.2013
sasanka5 (Agnieszka) - tp. 15.06.2013
ada32 (34 lata) - tp. 15.06.2013
Gwizdak (31 lat) - tp. 16.06.2013 - mamy córkę, to nasze 2 dziecko
acha131321 - tp. 18.06.2013
Mysia mysz (Patrycja, 24 lata) - tp. 18.06.2013
NoBoTak - tp. 20.06.2013
nuna2 (Justyna, 22 lata) - tp. 21.06.2013 - pierwsze dziecko
anoxee (Ania, 23 lata) - tp. 21.06.2013
Magiusa (30 lat) - tp. ok 21.06.2013 - pierwsze dziecko
Wika28 (Marzena) - tp. 22.06.2013
humpback - tp. 24.06.2013
zeloth - tp. 24.06.2013
delfinka87 - tp. 26-29.06.2013

Mamusie, które nie podały daty porodu lub nie zauważyłam (wybaczcie )
whatIthink (24 lata) - tp. ??
wiolkau
(31 lat) - tp. ?? - to nasze 2 dziecko
nuska_92
- tp. ?? - mamy synka, to nasze 2 dziecko
happy2gether
- tp. ??

To co kursywą nie kojarzę. Tyle ode mnie.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-20, 10:11   #4671
Aaś
Zakorzenienie

a za mnie też potrzymacie kciuki dziś? na 18 idę do mojej gin z całą listą pytań jak zwykle

Mysia bo ja teraz dopiero linki twoje z all zobaczyłam. Grube są te leginnsy?
http://allegro.pl/promocja-ocieplane...738572015.html
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:14   #4672
lonely_lady
Zakorzenienie

Cześć Jenny Śpiochu mamy kolejny fantastyczny pomysł- żeby stworzyć kalendarz naszych wizyt u ginekologa
Piszesz się na to ? czy już masz za dużo obowiązków ? Jak tak to rozumiemy- zbulwersuj się i tupnij nogą na znak protestu
tylko czy ty nam potrafisz odmówić

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a za mnie też potrzymacie kciuki dziś? na 18 idę do mojej gin z całą listą pytań jak zwykle
za Ciebie i za wszystkie wizytujące

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:15   #4673
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A jeszcze wróciłam się pochwalić, że dziecko mi przytyło - od dzisiaj jest już płodem
13 tygodniu witaj

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Witam się bladym świtem i zmykam na wizytę. Muszę jeszcze jednego lekarza znaleźć (chyba będę za nim po całej Warszawie latać ) bo mam na zwolnieniu zły NIP wpisany, bo mój pracodawca zmienił nim się o tym dowiedziałam. Może później osłodzę sobie dzień jakimiś zakupami.
Powodzenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:15   #4674
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witam Was z rana brzuchatki
jak tam samopoczucie, u mnie kiepsko od 3 dni boli, a raczej zarąbiście boli mnie głowa, nie chce brać leków i tak się męcze od rana do nocy, podobno to przez zwiększone hormony w 2 trymestrze.
Od kiedy zaczynają się wyprzedaże w centrach handlowych, przed czy po świętach? bo nie wiem kiedy wyruszyć w większe miasto na zakupy dla malucha.
a tak to chce się pochwalić, dostaliśmy klucze do większego mieszkania (3 duże pokoje) trzeba tylko remont zrobić, ściany, panele, drzwi i pewnie od nowego roku się tam wprowadzimy ))

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:15   #4675
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Mysia bo ja teraz dopiero linki twoje z all zobaczyłam. Grube są te leginnsy?
http://allegro.pl/promocja-ocieplane...738572015.html
jak dla mnie grube a na pewno sztuczne więc grzeją dużo lepiej niz bawełna

trzymam kciuki !
Stary 2012-11-20, 10:16   #4676
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja od siebie dodam tylko, że powiedziałam dzisiaj szefowi i wyszło fajnie poszłam z koleżanką i dwoma kolegami, z którymi najbliżej współpracuję, do pokoju szefa. faceci mieli schowane kieliszki i flachę za marynarkami. koleżanka zaczyna gadać: Bernhard, musisz przemyśleć plany personalne na przyszły rok, bo my to czarno widzimy... zamknęliśmy drzwi, szef wyglądał jak przed zawałem chłopy wyciągnęły flachę, polały 5 kieliszków. wypij! - ale co się dzieje, wszyscy odchodzicie??? - wypijmy najpierw, to będziesz miał odpowiedź ... no i pijemy... wszyscy oprócz mnie i wtedy było wszystko jasne, a szefowi kamień z serca spadł i najlepsze - powiedział, że jego żona w maju rodzi... drugie dziecko będą mieli no i się zaraz pytał, jak się czuję i w ogóle... i że coś podejrzewał, bo coś się we mnie zmieniło koledzy wtedy: nooo, biust! cholery jedne.............
jaki świetny

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a ja tak siedzę sobie i myślę o tym badaniu z glukozą. powinno się je robić między 24 a 28 tc, gin zapisała mi teraz na skierowaniu, a żeby były wyniki na wizytę, musiałabym robić za 1,5 tyg, czyli 19/20 tc ... no i sama nie wiem czy nie poczekać drugi raz nie chce szybko tego powtarzać
Faktycznie dziwnie
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mysia i Lonely współczuję dolegliwości. I to dosłownie bo mnie męczy najgorsza zgaga tej ciąży Piję mleko, na chwilę jest jakby lepiej a potem wraca ze zdwojoną siłą... Masakra. Ale sama jestem sobie winna bo zjadłam smażone jajko i pieczone mięsko z ziemniaczkami. Zdecydowanie za dużo dobrego na jeden dzień...
Koleżanka mi mówiła, że migdały są dobre na zgagę
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A jeszcze wróciłam się pochwalić, że dziecko mi przytyło - od dzisiaj jest już płodem
13 tygodniu witaj

Cytat:
o dzięki za link muszę zapolować na jakąś promocję, bo za 80 zł to by się w sumie bardzo opłacało, w porównaniu z tym, że widziałam za 150
ale z tego co widziałam jest bardzo mało promocji na ten akurat balsam
Cytat:
Wiecie co...mam nadzieję, że nie jestem jakaś odosobniona, ale ja ogólnie jestem pełna dobrej nadziei i wiary, że wszystko OK z maluszkiem. Po prostu sobie myślę, że wszystko musi być dobrze i nie może być inaczej. Piszę o tym, bo mam wrażenie, że wiele dziewczyn ciągle się boi czy z ich maluszkami jest wszystko dobrze. Będziemy dobrymi mamuśkami, przejmujemy się każdym wynikiem, chodzimy na badania, dbamy o nasze ciała, zdrowo się odżywiamy itd. nie dokładajmy sobie niepotrzebnego stresu. Jasne, że się martwimy i chcemy być przygotowane w razie czego, ale tak naprawdę mały mamy na to wpływ, na to co mamy w brzuszkach a grunt to pozytywne myślenie i nie łamanie się
Ja do 12tc drżałam a teraz wiem, że wszystko będzie dobrze!

Cytat:
hej
wkur... się od rana wyciągnęłam mięso na rosół i co? zielone i je*ie (za przeproszeniem) jak nie wiem co kurna znów mi sprzedały zepsute mięso, a zastanawiałam się co tak kombinują żeby mi paragonu nie dać (bo cebula musi być na innym paragonie, mięso na innych, reszta na innym) taaa a wcześniej jakoś było wszytsko na jednym. Zła jestem że od razu nie sprawdziłam tego mięsa. Do tego sklepu już nigdy nie pójdę!
mam nadzieję że wołowym i jednym kurzym skrzydełku rosołek wyjdzie.
Wróć tam i rzuć im tym mięsem w twarz, jak tak można

Cytat:
A ktos wrzuca zdjecia do klubu??
Pierwsze slysze
Jak zaczelysmy wstawiac zdjecia to normalnie na watku,tylko np bez glowy(twarzy).
I na tym stanelo...
Kochana to zacznij tam zaglądać

Cytat:
Powiem Ci, że w szpitalach tak karmią, że szkoda słów, a dieta matki karmiącej to na śniadanie 2 kromki chleba i plaster niewiadomego pochodzenia wędliny zazwyczaj

Cytat:
28.11 nuna
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback
10.12 Justi

Cześć Mamuśki

Nadrabiałam Was przy śniadnku - dziś buła z serem (co mi już wychodzi ale nic innego nie zjem ) kakao i sok marchwiowy jednodniowy pękam!!!

Jeszcze mnie mama obudziła telefonem z pytaniem czy pamiętam o mszy za dziadka, która jest w czwartek na 7:00 No cholera, nie mogła przypomnieć mi w południe?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:17   #4677
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Cześć Jenny Śpiochu mamy kolejny fantastyczny pomysł- żeby stworzyć kalendarz naszych wizyt u ginekologa
Piszesz się na to ? czy już masz za dużo obowiązków ? Jak tak to rozumiemy- zbulwersuj się i tupnij nogą na znak protestu
tylko czy ty nam potrafisz odmówić

Mogę zrobić
tylko proszę ładnie o daty wizyt tutaj albo na PW, no i pytanie gdzie dać taki kalendarz ? Też do 1-2 postu ??

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jeszcze mnie mama obudziła telefonem z pytaniem czy pamiętam o mszy za dziadka, która jest w czwartek na 7:00 No cholera, nie mogła przypomnieć mi w południe?
My mszę za dziadka mamy w którąś niedzielę, ale na 8:00, a do babci ponad 50km, więc nie wiem o której musimy wstać o 5-6

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:18   #4678
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
w tvn pokazują masaż a ja czytałam że właśnie przed spaniem ani jedzeniem nie powinno się masować tylko w ciągu dnia.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

a dlaczego nie chcesz? bo trochę nie kumam
No w sumie dla Was może nie być jasne
Umówiliśmy się, że nie ruszamy oszczędności do końca ciąży.
Mamy do zrobienia górne szafki w kuchni, wyspę ale taką pod ścianę i jedną 2 metrową szafkę cargo, czyli w sumie 2000 tys.
Mamy dużą rodzinę, albo inaczej nawet nie dużą, ale każdemu czy dziecku czy dorosłemu kupuje się prezent. Rokrocznie ponad 1000 zł.
Poza tym jego podróż do domu na święta, gdzie jak zwykle trzeba się spotkać z kolegami to kolejne 500 zł bo i podróż i jakieś wyjście. Sylwester x zł. Mamy jeszcze jeden planowany wyjazd na początku grudnia - służbowy, ale za własne pieniądze, na samą ropę wyjdzie nam 300 zł.
No i samochód, który dalej nie wiadomo ile nas wyniesie
Więc to jest kupa kasy, a wygospodarować kolejne załóżmy tysiąc, bez ruszania odłożonych jest ciężkie. I tyle co płyta kosztuje 180 zł. To pierdoły przekraczają wartość płyty. Zawiasy, nóżki etc. etc.

I jak opłaca się wpłacać na oszczędnościowe, tak się nie opłaca ich wypłacać bo dopiero naliczają nam w styczniu odsetki, a o lokacie nawet nie wspomnę

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-20, 10:18   #4679
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
28.11 nuna
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback
10.12 Justi
U mnie wstępnie wizyta 23.11

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:20   #4680
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witam Was z rana brzuchatki
jak tam samopoczucie, u mnie kiepsko od 3 dni boli, a raczej zarąbiście boli mnie głowa, nie chce brać leków i tak się męcze od rana do nocy, podobno to przez zwiększone hormony w 2 trymestrze.
Od kiedy zaczynają się wyprzedaże w centrach handlowych, przed czy po świętach? bo nie wiem kiedy wyruszyć w większe miasto na zakupy dla malucha.
a tak to chce się pochwalić, dostaliśmy klucze do większego mieszkania (3 duże pokoje) trzeba tylko remont zrobić, ściany, panele, drzwi i pewnie od nowego roku się tam wprowadzimy ))

a wyprzedaże to raczej po świętach

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
My mszę za dziadka mamy w którąś niedzielę, ale na 8:00, a do babci ponad 50km, więc nie wiem o której musimy wstać o 5-6
No ja też będę musiała wstać przed 6 ale babcia obiecała, że następne msze tylko na popołudniu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości