|
|
#2221 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
Cytat:
Ale na razie nic nie robimy, temperaturka teraz wynosi 37,2 (i w ogóle dziecko jest w zaskakująco dobrym humorze, aż dziwne. Tylko znów spać nie chce, bo przespała chyba z 5 godzin za dnia)Wiadomo, że z każdą (no, może prawie każdą ) teorią można tak zrobić. Z tym, że zazwyczaj poparte są one jakimiś badaniami, statystykami, konkretnymi wynikami. A w momencie, gdy w tekście pojawia się "wiele dzieci" oznacza to (dla mnie przynajmniej) tyle, co nic. Bo "wiele", to może dla autora być 5%, 15% albo 80%. Szczególnie, gdy po swojej tezie asekuruje się on stwierdzeniem, że może być też przeciwnie. I nie znam całości tekstu, ale z tego fragmentu też w ogóle nie wynika, jaka niby miałaby być konkretna przyczyna takiego stanu rzeczy. Dlatego ja tego po prostu nie kupuję I moja wcześniejsza wiedza (lub jej brak) nie ma na to wpływu ![]() I nikogo nie próbuję przekonywać, że moja racja jest jedyna słuszną i takie właśnie podejście do tego typu publikacji mieć należy. Po prostu piszę, jak ja to odbieram. Hmm, zawsze byłam ostrożna wobec życia. A teraz, na stare lata, zrobiłam się chyba ostrożna wobec... ostrzeżeń
|
||
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Nie mam czasu, żyję w biegu ![]() Dziękuję za życzenia ![]() Ktoś pytał (przepraszam, zapomniałam nick) o rozwój siłowy Fabiego - siedzi pięknie, za to przewracanie brzuch-> plecy i plecy-> brzuch kuleje Ale nadrobi, ma czas!Byłam we fryzjerni i opitoliłam się na krótko (załącznik) i tęsknię za moimi kłakami Nadalka właśnie myślę nad tym gryzakiem z siatką... Jutro ostatni wykład i zaczynam jazdę autkiem będę rajdowcem A teraz wybaczcie - padam na ryj i lecę spać |
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
O i jeszcze co do chodzika. Wydaje mi się, że on może deformować bioderka... My nie będziemy go używać...
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
jestem mama wrześniową , w zwiazku z tym iz na naszym watku nie ma mam z samego Poznania chciałabym zapytać czy może u Was jest ? A zarazem jest chętna na wspólne spacery , spotkania Jeśli już się taka znajdzie zapraszam na pw Pozdrawiam .
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie znów kusi, żeby coś zmienić, bo i tak wiecznie chodzę w tak spiętych że długości nie widać, ale wiem, że chwilę p ościęciu bym żałowała. |
|
|
|
|
#2226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejaa
Cytat:
Cytat:
![]() ja kupiłam tą siatkę - tzn chrzestna kupiła Idze, ona jest od 5cm myślę że będzie w sam raz dać takiemu bąblowi żeby sobie pociumkało a nie łykało od razu. Powodzenia na jeździe ![]() Ja pamiętam swoje jazdy, zaczęłam pod koniec lutego, zima pełną parą, nigdy nie siedziałam za kółkiem a facet każe mi na miasto jechać Ja tak niby wyspana niby nie. Mała spała do 6,10 pewnie by spała dłużej, ale pies zaczął łazić, trzepać się, jęczeć, skakać więc dziecko się obudziło potem może przysnęła na 10minut i teraz kotłuje się na macie, oczywiście na brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Obiecuję wszem i wobec że do świąt na pewno to zrealizuję
|
|||
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się z wielkim dołem i tym samym znikam.
Ja chyba jestem na granicy mega depresji...
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
hejo
![]() za dzisiejsze szczepieniadzisiaj mi mała wstała o 6.00 pobuszowała w łóżeczku i niedawno usnęła. Zaczęła mi się już domagać więcej jedzenia i muszę jej zwiększyć porcje teraz lekko na jeden raz zjada 170 ml, a wcześniej wystarczało jej 130 ![]() W ogóle to mieliśmy w sobotę nieprzyjemną sytuację z teściową miała z Hanią zostać na 2h. Oboje z małżem jej pokazaliśmy spokojnie co i jak ma robić (tak jak kazała nam fizjoterapeutka) i ok. Wyszliśmy. Coś mi nie dawało spokoju i wróciliśmy pół godziny wcześniej, a ona mi małą kładła na kanapę prawą stroną do pokoju (prawa strona u Hani dominuje) i nosiła ją pionowo (!) ![]() I jestem uziemiona teraz. Dopóki małej nie wyprowadzimy na prostą to z nikim jej nie zostawię edit.: oczywiście po tej sytuacji sobie nic nie dała powiedzieć, ale mam to gdzieś. Tylko znowu jak Hanie nosiliśmy tak jak się powinno to protestowała i się dziecko znowu upłakało Już się boję co to będzie jak będę musiała wrócić do pracy 1 lutego
Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-11-20 o 09:12 |
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
hej. My juz po szczepieniu.
na wstepie napisze z emma mega łobuziare bo opluła mocno pania doktor!!!1 Mała wazy 7 kilo. Pani mwoi bym kaszki nie dawąła bo Jej nie trzeba tylko owocki i warzywka.Zdrowiuutka jest cała DUZA i ma juz oczko ok. tak wiec zdecydowala by szczepic. i UWAGA mała przy zadnym wkluciu a miala 3 nie zaplakala nie zakrzyczała ani nic. Za to sie cieszyła do pielegniarki Bo dzis szczepiła Ja moja kuzynka![]() usmiechnietewyszysmy stamtad a teraz lezy i pierdzi buzia i pluje ![]() Pani dr powiedziala ze dp takiej nierozkladanej spacerowki za wczesnie zeby dawac. I sama powiedziala ze jelsi moge to zbeym kupila drogi wozek niekoniecznie nowy i do conajmniej marca przewozila Ją w gondoli.
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to sprawka małża to dla niego
|
|
|
|
|
#2231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dziecię obudziło się po 8 Owszem o 5.30 ja małą przebudziłam, bo liczyłam, że trochę upije mleka, a ona zrobiła dwa łyki i spała dalejCytat:
![]() Cytat:
A włosy nie zęby - odrosną, tylko będzie trzeba poczekać. Poza tym jak dla mnie Twoja obecna fryzura to bardzo bardzo długie włosy (nigdy tak długich nie miałam)Kierowca bombowca Koniecznie zdaj relację, bo ten pierwszy raz jest bardzo ciekawy.Cytat:
![]() ![]() Czyżby małż?
|
|||
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, ale ja już nie mam nadziei na to, że będzie lepiej. Bo jest tylko gorzej, już nawet nie chcę się łudzić... ale już nie smęce
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam momenty załamki, z mężem już chyba nigdy nie będzie dobrze, znalazł sobie kucharkę, sprzątaczkę i ku*wę że tak powiem i mu dobrze. Jeszcze dziecko mnie tak wyprowadza z równowagi że mam ochotę iść i nie wrócić a czasem mam jeszcze gorsze myśli bo czasem psycha mi nawala, gdy mam chwilę , to siadam i myślę o wszystkim płacząc że kiedy ja nawalę to z małą będzie ciężko bo tż nawet dobrze nie umie dla małej mleka zrobić... Próbowałam go wychowywać , prawie przez 2 lata, ale wczoraj zrozumiałam że nie mam sił na uczenie go bycia mężem i ojcem. Jeżeli on sam do tego nie dojdzie to ja nic nie wskóram. Boli mnie to strasznie, nie długo skończy się kasa, ma problemy z dojazdami, ale nie chce mu się załatwiać mieszkania bo jest leniwy i czeka aż ja to zrobię a ja na pewno nie będę nic za niego załatwiać. A co do kasy, kiedy mówię mu że nam nie będzie starczać on na to "Ale mi wystarczy".... Gdyby nie Iga... Cytat:
![]() Ta teściowa to ma coś z głową. Możesz ją z kimś zostawić ale młodszym i mądrzejszym bo tym starym to ciemnica na mózg pada :/ Moja teściowa też jest mądrzejsza bo przecież miała 3 dzieci. A moja mama 4, mnie i mojego brata, i dwójkę od mojego ojca, i mi się nie wpier. w wychowywanie Igi! Cytat:
My wczoraj przeszliśmy na spacerówkę, mała nawet w niej nie pisnęła, więc nie wiem czy jej było niewygodnie czy ciasno. Ale u nas właśnie na płasko się rozkłada. W ogóle mała jak ją karmię w ramionach i jak jej się znudzi jedzenie to sobie siada ![]() Nicki sto lat! |
|||
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Nadalka Przykro się czyta, co napisałaś. Facet kompletnie nie docenia co ma...ciekawe co by było jakby to stracił... |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
nadalka
wlasnie jej chodzilo z emy na plasko nie mamy. I taka jest dla takiego dziecka niewskazana/ Powiedziala zebym najwyzej od kogos pozyczyla.Dzownie po kuzynkach itp ale kazdy uzywa jeszcze stelaza do spacerowki. A bez stelaza to mi po co. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia
My też zaraz zbieramy się na szczepienie Super że synowa nie płakała
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zadomowienie
|
ciastuś masz dzielną Rozi
![]() Cytat:
szwagier to takie życiowe cielę..... jedynie moja chrzestna, ale ona ma zaś swojego ojca schorowanego i nie chcę jej małej zwalac na głowę. Ale kobieta ma wielkie serce dla dzieci. No nic, coś będziemy musieli wymyśleć...ad.2. A może teraz w spacerówce więcej widzi i jest zadowolona
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
w końcu normalniejsza noc za nami-Lilka spała spokojnie do jakiejś 3 i na smoczku pospała jeszcze do 5, zjadła pierś i potem 6.30 butlę i spałyśmy do 9.15
a teraz fikoli sobie....depoison współczuję szczepienie, u nas było podobnie, ja trzymałam głowę i łapki, pielęgniarka nóżki a doktorka kuła....okropny widok....a Małż na szczęście dla Niego pracuje w godzinach szczepień, bo zapewne okropnie by przeżył te szczepienia... dostałaś moje foty??? agunia - współczuję smutków, ale proszę głowa do góry.... a teraz muszę Was poprosić o radę.... przedwczoraj otworzyłam nowe opakowanie mleka HIPP i po jakimś czasie zorientowałam się, że ma dziwny zapach i smak też jak sprawdziłam-bardziej chemiczny i po prostu "śmierdzący"....Małż twierdził, że mi się zdaje, że normalnie pachnie itp.....wczoraj poszłam do sklepu, kupiłam drugie opakowanie i porównałam-i miałam rację, drugie opakowanie normalne-przyjemny słodkawy smaczek, zapach też w normie-rację przyznał i Małż i teściowa, od razu schowałam to mleko....nic niby się po nim nie działo-ani wymiotów, ani bólu brzuszka, ale jednak inne....teraz mam stracha-bo co każde opakowanie mam obwąchać i posmakować???co począć z tą sprawą-poradźcie??zmienić mleko, co by się nie bać, czy jak???
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-11-20 o 10:06 |
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
U mnie wsio ok. Nie mam tylko za bardzo czasu na nic. Weekend się udał, ale żałuję, że jednak nie przyjechałam na spotkanie. Mogłam te urodziny załatwić w inny dzień. No ale jak człowiek głupi to nic nie zrobi. W niedzielę byłam w kinie na "Saga Zmierzch: Przed świtem cz. 2". Jestem zachwycona całą opowieścią. Wiem, że może to opowieść dla nastolatek ale mnie się podoba taka urocza... No i happy end mnie również satysfakcjonuje ![]() Wczoraj Maniuś miał zabieg. Usunięto mu wszystkie zęby dolne po lewej stronie. Teraz moje biedactwo leży osowiały. Boli go to i muszę mu dawać leki przeciwbólowe w zastrzyku. No i nie chce jeść to go dokarmiam słoiczkami dla niemowląt. Dobrze, że zrobiłam parę sama to mogę mu dawać. Teraz muszę obserwować czy robi kupki bo jak nie to kolejna wizyta żeby mu podali coś na poprawę pracy jelitek. Moje biedne królisiątko I po świętach usuwanie dolnych zębów z prawej strony. No i mój króliń będzie jadł papki Mam tylko nadzieję, że przestanie go boleć ![]() Niestety nie pocytowałam bo nadrabiałam na szybkiego w tzw. międzyczasie. Ale za szczepienia i wszystkie wizyty. za kolejne tygodnie i miesiące.Z tego wszystkiego nie pochwaliłam się, że w sobotę Kubuś skończył 3 miesiące
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz smigam na usg
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciastek
![]() I jeszcze mam pytanie - CO KUPIĆ KOBIECIE NA 32 URODZINY?? To moja przyjaciółka a ja nie mam pojęcia
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
hej mu również zbieramy się na szczepienie... leje że hej więc pisze jechać taxowka . i również mam humor z dupy ...
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Co do tego zasypiania, coś jej się poprzestawiało, bo kiedyś tż bez problemów umiał ją uśpić. Teraz na jego widok WIECZOREM (za dnia inna bajka) dostaje szału. Więc staram się to obrócić w żart, żeby założył torbę jakąs na łeb, bo może jej się nie podoba, to ten się obraża :P Wiem, mam specyficzne poczucie humoru, ale tak jak Agunia, powoli ocieram się chyba o depresję i brakuje mi sił i argumentów, by dotrzeć do tż. Także Agunia, trzymaj się babo i nie daj, spróbuj przynajmniej... Ja próbuję, ale ostatkiem sił. Aha, no i gratki z powodu pomyślnego usg ! |
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
a mnie dopadła żołądkowa;( całą noc mnie muliło, teraz tez, zmusiłam sie do wymiotów ale nie jest mi lepiej ;( jezu jak sie martwie ;( Mama zajmuje sie młodym, mam go na karmienie tylko ...
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja nadal z mega katarem, bólem gardła i chrypą ![]() Mąż pojechał do Amazona na alko i drug test Mam nadzieję, że wyjdzie z tą pracą
|
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
a mielismy dzis pojsc na szczepienie...razem z druga dawką rota...
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za wszystkie szczepiące
![]() Hania, kciuki za męża ![]() właśnie dostałam paczkę z bobovity, a w niej poradnik i zupka jarzynowa
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Oj coś smutno się zrobiło na wątku ...Agunia , Pumas i Nadalka bądźcie dzielne bo miłość do dzieciaczków jest tym co nas wzmacnia Eninka współczuję choroby Kciuki i gratki za wszystkie wizyty u lekarzy. U nas mała zapomniałam Wam napisać waży 7100 Piekę właśnie ciasto mniam Odnośnie chodzika też nie kupuję ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Powodzenia trzymam kciuki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

(i w ogóle dziecko jest w zaskakująco dobrym humorze, aż dziwne. Tylko znów spać nie chce, bo przespała chyba z 5 godzin za dnia)
) teorią można tak zrobić. Z tym, że zazwyczaj poparte są one jakimiś badaniami, statystykami, konkretnymi wynikami. A w momencie, gdy w tekście pojawia się "wiele dzieci" oznacza to (dla mnie przynajmniej) tyle, co nic. Bo "wiele", to może dla autora być 5%, 15% albo 80%. Szczególnie, gdy po swojej tezie asekuruje się on stwierdzeniem, że może być też przeciwnie. I nie znam całości tekstu, ale z tego fragmentu też w ogóle nie wynika, jaka niby miałaby być konkretna przyczyna takiego stanu rzeczy. Dlatego ja tego po prostu nie kupuję ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie mam czasu, żyję w biegu 
będę rajdowcem
) - zresztą autorzy tekstu napisali te teorie też dość, powiedziałabym, asekurancko - "wiele dzieci doświadczających trudności w czytaniu oraz pisaniu nie pełzało ani nie raczkowało", "Czasami sugeruje się, że jest to możliwa przyczyna (...)", "Jednak zdarzają się również takie dzieci, które nie pełzały ani nie raczkowały, a u których nie pojawiają się późniejsze trudności związane z uczeniem się". Czyli tak de facto nic ten tekst nie wnosi - zdarzało się, bywało, mogło... 

za dzisiejsze szczepienia
i nosiła ją pionowo (!)

szwagier to takie życiowe cielę..... jedynie moja chrzestna, ale ona ma zaś swojego ojca schorowanego i nie chcę jej małej zwalac na głowę. Ale kobieta ma wielkie serce dla dzieci. No nic, coś będziemy musieli wymyśleć...
I po świętach usuwanie dolnych zębów z prawej strony. No i mój króliń będzie jadł papki
Mam tylko nadzieję, że przestanie go boleć