Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2486 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 15:13   #74551
dorka_tw
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mnie przeca stąd wołami nie odciągną

aż mnie naszła ochota na gloss - aleeeeeee
nie chce mi się
nie mam czasu
wyjdą mi zielone odrosty
musze miec jutro loczki a po hennie ich nie będzie
nie chce mi sie
zatem poczekam aż mi przejdzie
jak to po hennie nie ma loczków? a ja już się zdecydowałam... chyba muszę to jeszcze raz przemyśleć. Czy mogę prosić o radę kręconowłosą która robiła henną? bo pytałam na hennowym wątku ale tam nikt nic nie wspomniał o wyprostowaniu

Cytat:
Napisane przez monicqua Pokaż wiadomość
co do reanimacji mam pytanie: jak tak tylko zwilżycie włosy i nałożycie na nie cokolwiek to potem nie macie takich tłustych strąków?? jakoś sobie tego nie wyobrażam...

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:13   #74552
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi sie, żeby to była kwestia przeziębienia
Co nakładasz na skalp? oleje, maski?
Na skalp teraz nie nakładam nic. Jakieś 2 miesiące temu na zmianę rycynowy i jantar, ale to raczej nie od tego, bo rok temu tego nie używałam. Te niedługo znikną, ale zastanawiam się co może być przyczyną. Może skóra głowy jest 'niedoczyszczona', ale raczej nie sądzę, bo jak cały czas używałam sls to tak samo było. Kiedyś myślałam że to przez to że skóra głowy przestała być czesana szczotką, ale niewiem.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:15   #74553
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
jak to po hennie nie ma loczków? a ja już się zdecydowałam... chyba muszę to jeszcze raz przemyśleć. Czy mogę prosić o radę kręconowłosą która robiła henną? bo pytałam na hennowym wątku ale tam nikt nic nie wspomniał o wyprostowaniu
Nie słuchaj, ona plecie i co Mis, nastraszyłaś koleżankę!
EDIT: A tak naprawdę może skręt być luźniejszy, ale wcale nie musi henna łączy się z keratyną włosa, dlatego są one grubsze i troszkę cięższe...tyle ;] a hennę zmywa się tylko wodą, dlatego loczków może nie być...do pierwszego mycia.

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-11-20 o 15:17
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:17   #74554
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
mój małż nie wiedzieć, czemu nie chciał iść ze mną na to do kina... chyba obejrzę sama dla tego aktora z CSI Miami, mniam
Z nami szwagier chcąc nie chcąc musiał oglądać. Śmiał się z nas, ale pewnie też zazdrościł tym aktorom że babeczki do nich wzdychają

Cytat:
co do reanimacji mam pytanie: jak tak tylko zwilżycie włosy i nałożycie na nie cokolwiek to potem nie macie takich tłustych strąków?? jakoś sobie tego nie wyobrażam...
Jakbyśmy miały tłuste strąki to byśmy nie reanimowały włosów w ten sposób . Każda z nas ma inny sposób na reanimacje, ja codziennie coś dokładam na włosy - najczęściej krem z biedry.

Swoją drogą bardzo ciekawe jest to, jak zmienia się cały pogląd na kosmetyki w trakcje pielęgnacji CG. Kiedyś w ogóle nie używałam nawet odżywki d/s, bo twierdziłam uparcie że od niej będę mieć przyklapnięte włosy które szybciej się przetłuszczają . Nawet teraz znam kilka osób które tak sądzą. Albo myjadła - płyn do higieny intymnej to płyn do higieny intymnej, jak można to nałożyć na włosy? A tu się okazuje, że jednak można! I to z dobrym skutkiem. Nawet ostatnio umyłam skalp żelem do twarzy (tak w ramach eksperymentu) i jestem zadowolona
Stary 2012-11-20, 15:17   #74555
monicqua
Przyczajenie

Cytat:

no to "zazdraszczam" bo ja bym chyba miała same gluty na głowie - i to kilka bo nie mam gęstych włosów :/ a długo coś takiego schnie?? Moczycie same włosy czy na skalp też coś nakładacie w kolejnym dniu?? Sorry za głupie pytania ale zaczynam i wiele rzeczy mnie dziwi :P
a ten krem z biedronki może byc używany tylko jako stylizator czy jakoś jeszcze inaczej?
monicqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:28   #74556
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
.
TLEN I MAGNEZ

Obosz mozę nie plotę, tylko działąm skrótami myslowymi, od razu po spłukaniu henny nie zrobie loczków, bo nie nakładam NIC na włosy do pierwszego mycia.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:34   #74557
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
EDIT: A tak naprawdę może skręt być luźniejszy, ale wcale nie musi henna łączy się z keratyną włosa, dlatego są one grubsze i troszkę cięższe...tyle ;] a hennę zmywa się tylko wodą, dlatego loczków może nie być...do pierwszego mycia.
uff, dobra ulżyło mi. Dzięki

Cytat:
no to "zazdraszczam" bo ja bym chyba miała same gluty na głowie - i to kilka bo nie mam gęstych włosów :/ a długo coś takiego schnie?? Moczycie same włosy czy na skalp też coś nakładacie w kolejnym dniu?? Sorry za głupie pytania ale zaczynam i wiele rzeczy mnie dziwi :P
a ten krem z biedronki może byc używany tylko jako stylizator czy jakoś jeszcze inaczej?
Każdy na początku zadaje głupie pytania ( bez obrazy, ale wg mnie tak jest)
Ja moczę włosy + sklap, bo wydaje mi się że wtedy te przyklapnięte włosy przy głowie mają szansę się unieść, ale nakładam tylko tam gdzie zaczyna się skręt ( u każdego coś innego )
kremu z "biedy" ( u Was też się tak mówi?) jeszcze nie użwam więc się nie wypowiadam
Same zmoczone włosy nie schną długo, ale jeżeli doda się żelu to ten czas się wydłuża, wtedy przyda się suszarka z dyfuzorem lub zwykła + ugniatanie

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
TLEN I MAGNEZ

Obosz mozę nie plotę, tylko działąm skrótami myslowymi, od razu po spłukaniu henny nie zrobie loczków, bo nie nakładam NIC na włosy do pierwszego mycia.
To Ty tutaj sobie skrótowo myślisz a mnie do zawału prawie doprowadzasz

Stary 2012-11-20, 15:34   #74558
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dzieńdoberek
Nie było mnie, bo mi prąd wyłączyli Ale już nadrabiam.
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
O to to to, ja na Bondzie byłam już wcześniej i toże zachwyt. I na przekór wszystkim uwielbiam Agenta 007 w wydaniu Daniela Craig'a. W ogóle z Bondziem jestem zaprzyjaźniona od malutkiego (ah te wieczory przed telewizorem z tatą)
Daniel debeściak A w ogóle to nie jest wcale piękny, powiedziałabym nawet że brzydal
Cytat:
Przez to zachwalanie to i ja już się napaliłam na Ziajkę, tylko jeszcze nie wiem którą jutro zakupić po pracy
Polecam na początek Ziaję witaminową, jest lekka i dzięki temu łatwiej nauczyć się ją nakładać w odpowiedniej ilości
Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad tą wygładzającą One chyba nie są drogie prawda ? Z tego co słyszałam to koszt do 10 zł ? Tak czy inaczej dziękuję
Płacę 4-5zł.
Cytat:
A stosowałaś jako d/s czy może b/s ?
Jako b/s. Na samym początku użyłam raz d/s, bo nie mogłam tych odżywek ogarnąć, wydawały się takie ciężkie i że mi skręt prostują. Ale to było złudzenie albo włosy musiały się jeszcze wzmocnić, teraz mam po nich piękny skręt, ładnie zdefiniowany, objętość bez zastrzeżeń...
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
daj znać, jak będą na blogu
Ok
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
To fajnie, też mam w domu chyba ze 3... ale na same końcóki dajecie czy moge dawac wymiennie z Joaśką?
na pewno mam niebieską, pomarańczową, a żółtą bym jeszcze chciała...
Daję na całe włosy plus dodatkową solidną porcję na same końcówki, bo łatwo się przesuszają.
Niebieska moja ulubiona (Codzienna Pielęgnacja), żółta jest cięższa.
Mam też joaśki w domu, przez chwilę stosowałam razem, ale ziaje są o wiele lepsze i joaśki poszły do kąta.

Cytat:
Uwaga, nadrabiam!

Wrzuciłam, nie wiem czy ktoś skomentował byłoby miło ;P dlatego nadrabiam
Nie doczekałam wtedy Twoich fotek, ale teraz już je znalazłam Chyba nikomu tak nie błyszczą włosy jak Tobie. Zapuszczasz je?
Cytat:
A jakie kusiły?
Latałam po aptekach, więc apteczne:
balsam Petrole z chlorofilem
balsam Seboradin do suchych
lotion z naftą
maska Rainforest 3 rodzaje
Ziaja b/s zielona, biała (chyba z ceramidami) i fioletowa
maska Ziaja kakaowa

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Witajcie

To ja Milena798 KLIK zakręcona włosomaniaczka pamiętacie mnie jeszcze? od wakacji mnie tu nie było przeprowadziłam się do Torunia i zmieniłam pracę troszkę się u mnie działo.... i straciłam swoje konto przez czas wyprowadzki miesiąc nie wchodziłam na wizaż i mnie wylogowało a potem juz nie mogłam odzyskać hasła ;(
Włosy mi urosły jeszcze bardziej.Zaczęłam malować henną ciemny brąz i jestem zachwycona włosów wydaje się być więcej (pogrubienie od heenny pewnie) no i zaczęły mi bardzo wypadać są dosłownie wszędzie ostatnio nawet zauważyłam je na buteleczce od perfum mojego współlokatora no ale z tego co tu czytam to nie tylko ja mam taki problem. Dziś kupię novoxidyl co eiri poleca mam nadzieję, że pomoże bo brałam vitapil przez 2 miesiące i za dużej poprawy nie widzę chce wam pokazać włosy ale kabel do aparatu został w moim rodzinnym mieście muszę przywieźć tylko nie wiem kiedy mam nadzieję, że będetu częściej zaglądać bo już teskniłam za wami i za wizażem
Witajcie Włosy
Trzymam kciuki za kurację novoxidylem, tylko nie przerywaj kuracji jeśli od razu nie będzie efektów - zresztą jeśli będą, to też nie skracaj czasu podanego na opakowaniu Doświadczenie nauczyło mnie, że przy tym specyfiku regularność i konsekwencja to podstawa.
Stary 2012-11-20, 15:37   #74559
olkabolka9
Przyczajenie

Jestem tutaj nową osobą więc przepraszam że piszę o tym w blogu o lokach Ale widzę że są tutaj znawcy a więc zapytam Wiecie może czy pasowałaby mi fryzura scene "emo"? Jest to bardzo fajna fryzura Może ma ktoś ją z was i opowie mi coś o niej jak się układa itp. Tutaj kilka moich fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00079.jpg (175,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 521605_368842483203238_486263459_n.jpg (76,5 KB, 18 załadowań)
olkabolka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:41   #74560
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez dorka_tw;37722377
[/QUOTE

a wystarczy zapoznać sie z PIGUŁKĄ to zawał z tego powodu nie będzie groźny
skoro znasz wątek o farbowaniu henną to powinnas wiedzieć, ze po spłukaniu henny niczego sie na włosy nie nakłada do pierwszego mycia, a w swoim poście postawiłam nacisk na słowo "jutro" musze mieć loczki, to dzis jej nie nakładam, więc WTF

zapomniałam sie z Milena przywitać !!! Pokaż włosy, znowu wpadne w depresję

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:45   #74561
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

zapomniałam sie z Milena przywitać !!! Pokaż włosy, znowu wpadne w depresję
W albumie możesz obejrzeć. Ja obejrzałam i deprecha w toku
Stary 2012-11-20, 15:50   #74562
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
TLEN I MAGNEZ

Wiem, zrozumiałam

Cytat:
uff, dobra ulżyło mi. Dzięki
Na hennowym była o tym mowa

Cytat:
Jak wyżej

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Nie doczekałam wtedy Twoich fotek, ale teraz już je znalazłam Chyba nikomu tak nie błyszczą włosy jak Tobie. Zapuszczasz je?
Hihi...no błyszczą nawet, ale czy aż tak bardzo? Nie potrafię ocenić
Planuję zapuścić, ale codziennie w myślach je też skracam...wiem, że długie nie będą wyglądały "zjawiskowo", bo zwyczajnie jest ich za mało niech sobie rosną, trochę takie ponoszę i pewnie zetnę a co!

Cytat:
Latałam po aptekach, więc apteczne:
balsam Petrole z chlorofilem
balsam Seboradin do suchych
lotion z naftą
maska Rainforest 3 rodzaje
Ziaja b/s zielona, biała (chyba z ceramidami) i fioletowa
maska Ziaja kakaowa
I żadnej nie kupiłaś? Nie wierzę

Cytat:
Napisane przez olkabolka9 Pokaż wiadomość
Jestem tutaj nową osobą więc przepraszam że piszę o tym w blogu o lokach Ale widzę że są tutaj znawcy a więc zapytam Wiecie może czy pasowałaby mi fryzura scene "emo"? Jest to bardzo fajna fryzura Może ma ktoś ją z was i opowie mi coś o niej jak się układa itp. Tutaj kilka moich fotek
Nie przerzedzałabym włosów nie podobają mi się takie fryzury... :/ a poza tym to my tu o lokach prawimy

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
W albumie możesz obejrzeć. Ja obejrzałam i deprecha w toku
Ale w nowej odsłonie?

Stary 2012-11-20, 15:54   #74563
olkabolka9
Przyczajenie

Cytat:
Wiem, zrozumiałam

Na hennowym była o tym mowa

Jak wyżej

Planuję zapuścić, ale codziennie w myślach je też skracam...wiem, że długie nie będą wyglądały "zjawiskowo", bo zwyczajnie jest ich za mało niech sobie rosną, trochę takie ponoszę i pewnie zetnę a co!

Nie przerzedzałabym włosów nie podobają mi się takie fryzury... :/ a poza tym to my tu o lokach prawimy

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Ale w nowej odsłonie?
Tak wiem że o lokach Ale nie mogę znaleźć wątku poświęconego tym fryzurkom nie wiem jakaś ciemna chyba jestem
olkabolka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:58   #74564
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
a wystarczy zapoznać sie z PIGUŁKĄ to zawał z tego powodu nie będzie groźny
skoro znasz wątek o farbowaniu henną to powinnas wiedzieć, ze po spłukaniu henny niczego sie na włosy nie nakłada do pierwszego mycia, a w swoim poście postawiłam nacisk na słowo "jutro" musze mieć loczki, to dzis jej nie nakładam, więc WTF
Z pigułką się zapoznałam, ale gdy ją czytałam o hennie jeszcze nie myślałam
A o tym że po hennowaniu nic się na włosy nie daje też czytałam, ale nie zauważyłam Twojego "jutro". Widocznie czytałam po łebkach, skrucha.
Cały czas mam wątpliwości co do henny więc dlatego tak ten temat przeżywam i rzucam się na każdą informację...

Stary 2012-11-20, 16:02   #74565
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Błyszczą, błyszczą
Wcale nie jest ich tak mało. Ślicznie się układają, wyglądają na miękkie i elastyczne, będą super wyglądać dłuższe.
Cytat:
Ja też Tak na mnie patrzyły, tak prosiły...
Ale ostatnio polegałam i kupiłam Express Waxa, więc poczekam choć tydzień zanim znów dam się skusić (to tylko kwestia czasu ).
Cytat:
Ale w nowej odsłonie?
Na nowym profilu Mileny jest albumik a tak FOTY One zabijają. No po prostu miażdżą
Stary 2012-11-20, 16:02   #74566
dorka_tw
Rozeznanie

Do DMkAnia:
Te zdjęcia w albumie są chronologicznie? Bo różnica jest kolosalna. Ha jest nadzieja

Stary 2012-11-20, 16:15   #74567
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Cały czas mam wątpliwości co do henny więc dlatego tak ten temat przeżywam i rzucam się na każdą informację...
Jakie wątpliwości? zamawiaj i farbuj!

Cytat:
Błyszczą, błyszczą
Wcale nie jest ich tak mało. Ślicznie się układają, wyglądają na miękkie i elastyczne, będą super wyglądać dłuższe.
Malutko może nie, ale raczej bez szału ale i tak je lubię
Zobaczymy, rosną nawet dość szybko.

Cytat:
Ja też Tak na mnie patrzyły, tak prosiły...
Ale ostatnio polegałam i kupiłam Express Waxa, więc poczekam choć tydzień zanim znów dam się skusić (to tylko kwestia czasu ).
Dziwię się, że nie zeskoczyły same z półki
Wiem o czym mowa...całkiem niedawno znalazłam w 'zapasach' maskę Biovaxa z terminem ważności 11.2012 jakąś odżywkę też...Vatika już dawno po terminie staram się zużywać...EDIT: I nie kupować następnych!!!

Cytat:
Na nowym profilu Mileny jest albumik a tak FOTY One zabijają. No po prostu miażdżą
Hmmm...album jest, ale zdjęć nie czy tylko ja nie widzę?
O tu: https://wizaz.pl/forum/album.php?u=1031841

Cytat:
Do DMkAnia:
Te zdjęcia w albumie są chronologicznie? Bo różnica jest kolosalna. Ha jest nadzieja
Są, ale jakby odwrotnie dziwny jest ten wizaż dawno żadnych tam nie wrzucałam, powinnam to zrobić

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-11-20 o 16:19
Stary 2012-11-20, 16:28   #74568
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Dziwię się, że nie zeskoczyły same z półki
Siedziały w zamkniętej na klucz witrynie
Cytat:
Wiem o czym mowa...całkiem niedawno znalazłam w 'zapasach' maskę Biovaxa z terminem ważności 11.2012 jakąś odżywkę też...Vatika już dawno po terminie staram się zużywać...EDIT: I nie kupować następnych!!!
No to jedziemy na tym samym wózku
Cytat:
Hmmm...album jest, ale zdjęć nie czy tylko ja nie widzę?
O tu: https://wizaz.pl/forum/album.php?u=1031841
Poszłam za linkiem, który podała Milena - mam nadzieję, że nie obrazi się, że linkuję bezpośrednio do zdjęć:
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=15585

edit: ok, teraz się dopatrzyłam, że to stary profil co nie zmienia faktu, że włosy obłędne (zdjęcia z kokardką nie kojarzę, widocznie swego czasu przegapiłam)

Edytowane przez eiri
Czas edycji: 2012-11-20 o 16:35 Powód: dopisek
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 16:28   #74569
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Jakie wątpliwości? zamawiaj i farbuj!
Bo jak czytam wątek hennowy to raz jest super, za drugim razem ktoś pisze że na odrostach kolor wychodzi całkiem inny i szybciej się wymywa - to taki przykład ale pewnie się zdecyduje...

Stary 2012-11-20, 16:38   #74570
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
To sporo wyjaśnia

Cytat:
Zdecydowanie

Cytat:
Poszłam za linkiem, który podała Milena - mam nadzieję, że nie obrazi się, że linkuję bezpośrednio do zdjęć:
Aaaa, to są 'stare' zdjęcia teraz podobno jeszcze dłuższe i objętość fajniejsza...strach się bać...

Cytat:
Bo jak czytam wątek hennowy to raz jest super, za drugim razem ktoś pisze że na odrostach kolor wychodzi całkiem inny i szybciej się wymywa - to taki przykład ale pewnie się zdecyduje...
Oj tam...może nie złapać dobrze, ale nie jest to regułą. Jak dla mnie henna to jeszcze zagadka wypróbuj i być może nie będziesz już chciała wrócić do farb chemicznych...

Stary 2012-11-20, 16:49   #74571
dorka_tw
Rozeznanie

A ja mam takie dziwne pytanko: bo wiem że myjecie włosy płynem do higieny intymnej Facella ( tak chyba?). A czym ten płyn się różni od innych? Może z innej firmy płyn do higieny int. też będzie dobry? Ktoś to przerabiał? ;>

Stary 2012-11-20, 17:04   #74572
agrestor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Różowa Artiste odżywka z Drogerii Natura

Jasne, pomału zużywaj to, co masz i obserwuj. Ja cały czas tak robię, jak i pewnie większość kręconowłosych

Ja lubię też dyfuzor i moje włosy są lepsze z nim niż bez niego
Dzięki Dziewczyny, znalazłam ją na KWC
Po dyfuzorze moje włosy też wyglądają o wiele lepiej, ale pomimo że używam zimnego nawiewu wciąż się waham czy on nie wysusza... I staram się go unikać.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ja nie zdążę, albo randka albo prysznic ;]
Ale moje panie, akurat taka spocona to mam branie całkiem niezłe Wszystkich moich byłych od kiedy trenuje poznałam właśnie spocona i rozczochrana, jedna z moich koleżanek tak poznała obecnego męża :P feromonki działają
Haha! Coś w tym jest. Generalnie jak spodobasz się facetowi rozczochrana i wcale nie wypindrzona to potem jak zobaczy Cię ' zadbaną' to już przepadnie Nie ma co się na siłę starać! Naturalność przedewszystkim
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 17:12   #74573
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Znow nie moglam byc na wizazu jakis czas i czeka mnie sterta stron do nadrabiania :p
Czy wam tez tak sie wlosy strasznie pusza teraz przez te mgly i ogolnie ta pogode ?
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 17:17   #74574
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agrestor Pokaż wiadomość
Po dyfuzorze moje włosy też wyglądają o wiele lepiej, ale pomimo że używam zimnego nawiewu wciąż się waham czy on nie wysusza... I staram się go unikać.
Też mam przeświadczenie że nawiew ( tak jak wiatr) wysusza i zimny oczywiście mniej, ale najlepiej używać jak najmniej

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Znow nie moglam byc na wizazu jakis czas i czeka mnie sterta stron do nadrabiania :p
Czy wam tez tak sie wlosy strasznie pusza teraz przez te mgly i ogolnie ta pogode ?
Gdzie Wy mieszkacie? Już któraś osoba pisze o mgle, a u mnie ani widu ani słychu... prawie jakbyśmy w innej strefie klimatycznej mieszkały

Stary 2012-11-20, 17:22   #74575
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
U mnie reanimacja wygląda to tak - wstaję, przeczesuję się grzebieniem, mocze włosy ugniatając wilgotnymi dłońmi (są dość mokre, ale nie kapie z nich), wgniatam troszeczkę kremu z biedry i ugniatam koszulką, zostawiam do wyschnięcia.

Cytat:
A mnie się wydaje, że przy każdej koloryzacji jest jakieś ryzyko - nakładając farbę też nie masz 100% pewności że wyjdzie tak, jakbyś chciała. Nie wiesz też jak szybko i na jaki odcień się wymyje

Cytat:
A ja mam takie dziwne pytanko: bo wiem że myjecie włosy płynem do higieny intymnej Facella ( tak chyba?). A czym ten płyn się różni od innych? Może z innej firmy płyn do higieny int. też będzie dobry? Ktoś to przerabiał? ;>
Facelle*
Myjemy nim, bo ma fajny skład. Jeżeli znajdziesz coś z przyzwoitym składem i słabszymi detergentami to jak najbardziej można próbować Kwestia tego, że trzeba mieć jakieś tam pojęcie o składach żeby poszukiwać. Ja coś tam ogarniam, ale to nadal za mało

Cytat:
Napisane przez agrestor Pokaż wiadomość
Ale zauważyłaś że ci wysusza czy tylko tak sobie gdybasz? Bo jeżeli ja bym nie widziała przesuszu, ale miała lepsze włosy po dyfuzorze to bym się nie bała. Przy takim dbaniu i pielęgnacji mogłyby chociaż tą suszarkę znieść

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Jak wychodzę na mgłę to owszem, trochę mi się puszą - ale jaki skręt się robi
Stary 2012-11-20, 17:24   #74576
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaśliniłam się
Cytat:
Gdzie Wy mieszkacie? Już któraś osoba pisze o mgle, a u mnie ani widu ani słychu... prawie jakbyśmy w innej strefie klimatycznej mieszkały
Ja w Gdańsku i dziś była porządna mgła, miałam zajęcia na 7, na 9 piętrze i większość czasu podziwiałam zamglony widok. Normalnie widzę morze, dziś nic nie było widać. Ale włosy się nie spuszyły ani nic. A dzień wcześniej dałam im trochę gliceryny.

A i jak wracałam, to widziałam dziewczynę z grubaśnym warkoczem do POŁOWY UDA . Dzień wcześniej widziałam ją w Kerfurze. Ciekawe, czy jak rozpuści, to ma do kolan.
Stary 2012-11-20, 17:35   #74577
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jak wychodzę na mgłę to owszem, trochę mi się puszą - ale jaki skręt się robi

Skret tez mi sie fajny robi ale ten puch to jakas tragednia
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 17:38   #74578
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
nie mam, później odgniatam włoski i są normalne, nie tłuste.:P
Cytat:
Gdańsk

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 17:45   #74579
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że przy każdej koloryzacji jest jakieś ryzyko - nakładając farbę też nie masz 100% pewności że wyjdzie tak, jakbyś chciała. Nie wiesz też jak szybko i na jaki odcień się wymyje

Facelle*
Myjemy nim, bo ma fajny skład. Jeżeli znajdziesz coś z przyzwoitym składem i słabszymi detergentami to jak najbardziej można próbować Kwestia tego, że trzeba mieć jakieś tam pojęcie o składach żeby poszukiwać. Ja coś tam ogarniam, ale to nadal za mało

Ale zauważyłaś że ci wysusza czy tylko tak sobie gdybasz? Bo jeżeli ja bym nie widziała przesuszu, ale miała lepsze włosy po dyfuzorze to bym się nie bała. Przy takim dbaniu i pielęgnacji mogłyby chociaż tą suszarkę znieść
Do farb chemicznych miałam szczęście, nigdy nie wyszło mi nic dziwnego ale też specjalnie nie eksperymentowałam. Dlatego też szkoda przerzucać się na coś niepewnego ( chociaż zdrowego).

Ja składy też dopiero ucze się odczytywać

Zauważałam wysuszenie prz normalnym suszeniu ( bez dyfuzora i ciepłym chociaż z daleka, ale wtedy czesałam je na prosto), a teraz jeszcze nie robiłam na tyle często żeby to zweryfikować - właśnie dlatego że boje się suszy Ale na razie gdybam

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Ja w Gdańsku i dziś była porządna mgła, miałam zajęcia na 7, na 9 piętrze i większość czasu podziwiałam zamglony widok. Normalnie widzę morze, dziś nic nie było widać. Ale włosy się nie spuszyły ani nic. A dzień wcześniej dałam im trochę gliceryny.

A i jak wracałam, to widziałam dziewczynę z grubaśnym warkoczem do POŁOWY UDA . Dzień wcześniej widziałam ją w Kerfurze. Ciekawe, czy jak rozpuści, to ma do kolan.
Zazdroszczę widoku ( oczywiście gdy nie ma mgły)

U mnie na studiach jest dziewczyna, której warkocz sięga troszkę za tyłek, ale nieładny, wygląda jak koński ogon, zwłaszcza że buja się w odpowiednim dla ogona miejscu

Stary 2012-11-20, 17:47   #74580
Limone
Zakorzenienie

Cytat:

Poszukaj delikatniejszego myjadła z SLS...wspomniany tu wcześniej Fitomed na przykład...no i dużo, dużo odżywiania!
Skalp być może prosi o nawilżenie, stąd codzienny przetłuszcz :/

Systematyczność, cierpliwość, dobrany zestaw i nie będziesz musiała myć ich codziennie...
Napisz czego dokładnie używasz, co i jak...no i pokaż włoski!
Jeśli moja skóra głowy jest podobna do skóry twarzy, to lubi oczyszczanie, a nienawidzi niczego nakładanego na skórę. W przypadku mojej twarzy ostatnio udało mi się po latach poszukiwań znaleźć odpowiednią pielęgnację, mydło aleppo, tonik z BU do cery tłustej i mieszanej na bazie hydrolatu z róży i od święta krem aloesowy, olej lub serum z HA i jest szczęśliwa Cała reszta dobrodziejstw doprowadza do zapchania i przetłuszczania. Z moją skórą głowy jest podobnie. Kiedyś faktycznie myłam włosy co 3 dni i było w miarę ok, ale hormony i przeprowadzka ze zmianą wody spowodowały przetłuszczanie i swędzenie.

Co do pielęgnacji - jeśli chodzi o szampony to od czasu wypadania z 6 lat temu stosowałam Pregaine i był dla nich idealny, ale go wycofali Stosowałam na zmianę różne z Timotei, Garnier, Klorane, Pharmaceris, YS, Radical, GP. Zwykle musiałam co drugi dzień myć innym bo mnie swędziała skóra głowy. Wybrałam się do trychologa i okazało się że mam pozatykane mieszki i początki łupiezu tłustego - od tamtej pory, czyli prawie roku, stosuje raz na tydzień mieszankę do oczyszczania skóry głowy - Complex A. Jest na bazie alkoholu, ale oczyszcza super, koniec ze swędzeniem, skóra dotleniona i pełno nowych włosów. Od wakacji z przerwą miesięczną stosuje szampon Orising do skóry z łupieżem i chociaż włosy wysusza, co niestety widać, tak moja skóra głowy jest zadowolona i to bardzo. Skład oceniała kascysko i stwierdziła, że jest mocny. Ale tylko on póki co pomaga i przy dłuższym stosowaniu krzywdy nie robi. Łagodne bez SLS albo maja rumianek na który jestem uczulona, albo w ogóle nie oczyszczają.

Co do odżywek to nakładam zawsze po myciu - do niedawna ulubiona to Timotei do brązowych włosów z olejkiem arganowym, mieszana z jakąś bardziej silikonową, ale niecodziennie Gliss Kur z olejkami lub Pantene z ze słoto-zielonej serii. Dwie z nich obecnie już wycofane. Efekt po warkoczu na noc to były miękkie fale. Od wakacji miałam Garnier AiK - dobrze mi służył, Kallos Latte - uwielbiam, obecnie mam Bingo z shea, Fructisa z olejkiem kokosowym i nowego Timoteia do brązowych, ale go nie cierpię.

Raz na tydzien od roku pod czepek Biovax do słabych, obecnie do ciemnych, ale wolę ten pierwszy.

Raz na tydzień przynajmniej olejowałam arganem. Obecnie kokosem lub masłem ze skrzypem z Isaną kakaową. Na skórę łopianowy z papryczką.

Robiłam też trzy płukanki z cysteiny według przepisu Anwen.

I chyba od dwóch tygodni mam Naturę z makiem która mieszam z kroplą jedwabiu.

Środków do stylizacji brak bo nienawidzę efektu posklejanych włosów.

Edytowane przez Limone
Czas edycji: 2012-11-20 o 17:50
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości