|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74551 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
|
|
#74552 |
|
Konto usunięte
|
Na skalp teraz nie nakładam nic. Jakieś 2 miesiące temu na zmianę rycynowy i jantar, ale to raczej nie od tego, bo rok temu tego nie używałam. Te niedługo znikną, ale zastanawiam się co może być przyczyną. Może skóra głowy jest 'niedoczyszczona', ale raczej nie sądzę, bo jak cały czas używałam sls to tak samo było. Kiedyś myślałam że to przez to że skóra głowy przestała być czesana szczotką, ale niewiem.
|
|
|
|
#74553 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() EDIT: A tak naprawdę może skręt być luźniejszy, ale wcale nie musi henna łączy się z keratyną włosa, dlatego są one grubsze i troszkę cięższe...tyle ;] a hennę zmywa się tylko wodą, dlatego loczków może nie być...do pierwszego mycia.
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-11-20 o 15:17 |
|
|
|
|
#74554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Każda z nas ma inny sposób na reanimacje, ja codziennie coś dokładam na włosy - najczęściej krem z biedry.Swoją drogą bardzo ciekawe jest to, jak zmienia się cały pogląd na kosmetyki w trakcje pielęgnacji CG. Kiedyś w ogóle nie używałam nawet odżywki d/s, bo twierdziłam uparcie że od niej będę mieć przyklapnięte włosy które szybciej się przetłuszczają
|
|
#74555 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a ten krem z biedronki może byc używany tylko jako stylizator czy jakoś jeszcze inaczej? |
|
|
|
|
#74556 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
TLEN I MAGNEZ ![]() Obosz mozę nie plotę, tylko działąm skrótami myslowymi, od razu po spłukaniu henny nie zrobie loczków, bo nie nakładam NIC na włosy do pierwszego mycia. |
|
|
|
|
#74557 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja moczę włosy + sklap, bo wydaje mi się że wtedy te przyklapnięte włosy przy głowie mają szansę się unieść, ale nakładam tylko tam gdzie zaczyna się skręt ( u każdego coś innego )kremu z "biedy" ( u Was też się tak mówi?) jeszcze nie użwam więc się nie wypowiadam Same zmoczone włosy nie schną długo, ale jeżeli doda się żelu to ten czas się wydłuża, wtedy przyda się suszarka z dyfuzorem lub zwykła + ugniatanie ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|
#74558 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
![]() Nie było mnie, bo mi prąd wyłączyli Ale już nadrabiam.Cytat:
A w ogóle to nie jest wcale piękny, powiedziałabym nawet że brzydal Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ok ![]() Cytat:
Niebieska moja ulubiona (Codzienna Pielęgnacja), żółta jest cięższa. Mam też joaśki w domu, przez chwilę stosowałam razem, ale ziaje są o wiele lepsze i joaśki poszły do kąta. Cytat:
Latałam po aptekach, więc apteczne: balsam Petrole z chlorofilem balsam Seboradin do suchych lotion z naftą maska Rainforest 3 rodzaje Ziaja b/s zielona, biała (chyba z ceramidami) i fioletowa ![]() maska Ziaja kakaowa ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za kurację novoxidylem, tylko nie przerywaj kuracji jeśli od razu nie będzie efektów - zresztą jeśli będą, to też nie skracaj czasu podanego na opakowaniu
|
|
#74559 |
|
Przyczajenie
|
Jestem tutaj nową osobą więc przepraszam że piszę o tym w blogu o lokach
Ale widzę że są tutaj znawcy a więc zapytam Wiecie może czy pasowałaby mi fryzura scene "emo"? Jest to bardzo fajna fryzura Może ma ktoś ją z was i opowie mi coś o niej jak się układa itp. Tutaj kilka moich fotek
|
|
|
|
#74560 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
skoro znasz wątek o farbowaniu henną to powinnas wiedzieć, ze po spłukaniu henny niczego sie na włosy nie nakłada do pierwszego mycia, a w swoim poście postawiłam nacisk na słowo "jutro" musze mieć loczki, to dzis jej nie nakładam, więc WTF ![]() zapomniałam sie z Milena przywitać !!! Pokaż włosy, znowu wpadne w depresję |
|
|
|
|
#74561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#74562 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Na hennowym była o tym mowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Planuję zapuścić, ale codziennie w myślach je też skracam...wiem, że długie nie będą wyglądały "zjawiskowo", bo zwyczajnie jest ich za mało niech sobie rosną, trochę takie ponoszę i pewnie zetnę a co!Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Ale w nowej odsłonie?
|
|||||
|
|
|
#74563 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale nie mogę znaleźć wątku poświęconego tym fryzurkom nie wiem jakaś ciemna chyba jestem
|
|
|
|
|
#74564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A o tym że po hennowaniu nic się na włosy nie daje też czytałam, ale nie zauważyłam Twojego "jutro". Widocznie czytałam po łebkach, skrucha. Cały czas mam wątpliwości co do henny więc dlatego tak ten temat przeżywam i rzucam się na każdą informację...
|
|
#74565 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcale nie jest ich tak mało. Cytat:
Ale ostatnio polegałam i kupiłam Express Waxa, więc poczekam choć tydzień zanim znów dam się skusić (to tylko kwestia czasu Cytat:
|
|
#74566 |
|
Rozeznanie
|
Do DMkAnia:
Te zdjęcia w albumie są chronologicznie? Bo różnica jest kolosalna. Ha jest nadzieja
|
#74567 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
zamawiaj i farbuj!Cytat:
ale i tak je lubię Zobaczymy, rosną nawet dość szybko. Cytat:
Wiem o czym mowa...całkiem niedawno znalazłam w 'zapasach' maskę Biovaxa z terminem ważności 11.2012 staram się zużywać...EDIT: I nie kupować następnych!!!Cytat:
czy tylko ja nie widzę?O tu: https://wizaz.pl/forum/album.php?u=1031841 Cytat:
dziwny jest ten wizaż
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-11-20 o 16:19 |
|||||
|
|
|
#74568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Siedziały w zamkniętej na klucz witrynie
Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=15585 edit: ok, teraz się dopatrzyłam, że to stary profil co nie zmienia faktu, że włosy obłędne (zdjęcia z kokardką nie kojarzę, widocznie swego czasu przegapiłam)
Edytowane przez eiri Czas edycji: 2012-11-20 o 16:35 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#74569 |
|
Rozeznanie
|
Bo jak czytam wątek hennowy to raz jest super, za drugim razem ktoś pisze że na odrostach kolor wychodzi całkiem inny i szybciej się wymywa - to taki przykład
ale pewnie się zdecyduje...
|
#74570 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
To sporo wyjaśnia
Cytat:
Cytat:
teraz podobno jeszcze dłuższe i objętość fajniejsza...strach się bać...Cytat:
wypróbuj i być może nie będziesz już chciała wrócić do farb chemicznych...
|
|||
|
|
|
#74571 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam takie dziwne pytanko: bo wiem że myjecie włosy płynem do higieny intymnej Facella ( tak chyba?). A czym ten płyn się różni od innych? Może z innej firmy płyn do higieny int. też będzie dobry? Ktoś to przerabiał?
;>
|
#74572 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po dyfuzorze moje włosy też wyglądają o wiele lepiej, ale pomimo że używam zimnego nawiewu wciąż się waham czy on nie wysusza... I staram się go unikać. Cytat:
Nie ma co się na siłę starać! Naturalność przedewszystkim
|
||
|
|
|
#74573 |
|
Rozeznanie
|
Znow nie moglam byc na wizazu jakis czas i czeka mnie sterta stron do nadrabiania
:p Czy wam tez tak sie wlosy strasznie pusza teraz przez te mgly i ogolnie ta pogode ? |
|
|
|
#74574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
|
#74575 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myjemy nim, bo ma fajny skład. Jeżeli znajdziesz coś z przyzwoitym składem i słabszymi detergentami to jak najbardziej można próbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#74576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A i jak wracałam, to widziałam dziewczynę z grubaśnym warkoczem do POŁOWY UDA |
||
|
|
|
#74577 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#74578 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#74579 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja składy też dopiero ucze się odczytywać ![]() Zauważałam wysuszenie prz normalnym suszeniu ( bez dyfuzora i ciepłym chociaż z daleka, ale wtedy czesałam je na prosto), a teraz jeszcze nie robiłam na tyle często żeby to zweryfikować - właśnie dlatego że boje się suszy Ale na razie gdybam ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
U mnie na studiach jest dziewczyna, której warkocz sięga troszkę za tyłek, ale nieładny, wygląda jak koński ogon, zwłaszcza że buja się w odpowiednim dla ogona miejscu
|
|
#74580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała reszta dobrodziejstw doprowadza do zapchania i przetłuszczania. Z moją skórą głowy jest podobnie. Kiedyś faktycznie myłam włosy co 3 dni i było w miarę ok, ale hormony i przeprowadzka ze zmianą wody spowodowały przetłuszczanie i swędzenie. Co do pielęgnacji - jeśli chodzi o szampony to od czasu wypadania z 6 lat temu stosowałam Pregaine i był dla nich idealny, ale go wycofali Co do odżywek to nakładam zawsze po myciu - do niedawna ulubiona to Timotei do brązowych włosów z olejkiem arganowym, mieszana z jakąś bardziej silikonową, ale niecodziennie Gliss Kur z olejkami lub Pantene z ze słoto-zielonej serii. Dwie z nich obecnie już wycofane. Efekt po warkoczu na noc to były miękkie fale. Od wakacji miałam Garnier AiK - dobrze mi służył, Kallos Latte - uwielbiam, obecnie mam Bingo z shea, Fructisa z olejkiem kokosowym i nowego Timoteia do brązowych, ale go nie cierpię. Raz na tydzien od roku pod czepek Biovax do słabych, obecnie do ciemnych, ale wolę ten pierwszy. Raz na tydzień przynajmniej olejowałam arganem. Obecnie kokosem lub masłem ze skrzypem z Isaną kakaową. Na skórę łopianowy z papryczką. Robiłam też trzy płukanki z cysteiny według przepisu Anwen. I chyba od dwóch tygodni mam Naturę z makiem która mieszam z kroplą jedwabiu. Środków do stylizacji brak bo nienawidzę efektu posklejanych włosów. Edytowane przez Limone Czas edycji: 2012-11-20 o 17:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

henna łączy się z keratyną włosa, dlatego są one grubsze i troszkę cięższe...tyle ;] a hennę zmywa się tylko wodą, dlatego loczków może nie być...do pierwszego mycia.
nie chciał iść ze mną na to do kina...
chyba obejrzę sama
. Każda z nas ma inny sposób na reanimacje, ja codziennie coś dokładam na włosy - najczęściej krem z biedry.

Ale już nadrabiam.
przeprowadziłam się do Torunia i zmieniłam pracę troszkę się u mnie działo.... i straciłam swoje konto 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
staram się zużywać...EDIT: I nie kupować następnych!!!

:p 
Ale na razie gdybam