|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po zakreceniu na lokowce loki mi sie prostuja
Przed godzina zakrecilam wlosy: umyte, na to serum termoochronne Marion, suszarka, wosk w piance Shockwaves i lokowka. Przez ten czas nawet za bardzo glowa nie ruszylam, a juz widze, ze mi sie z subtelnych lokow zrobily fale. Mam ciezkie, geste wlosy (pewnie dlatego wyprostowane trzymaja fason). Takze chyba musze postawic na lakier. Jaki polecacie?
|
|
|
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po zakreceniu na lokowce loki mi sie prostuja
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy
Wiecie jak uzyskać taką fryzurę? Wiem, nie dużo widać, ale takie lekkie fale
![]() nie żebym była jakąś jej wielką fanką, ma tu ładne włosy
|
|
|
|
|
#694 |
|
Przyczajenie
|
Fale czy loczki ?
Dziewczyny ! Co jest lepsze : fale z warkocza zrobionego dzień przed czy loczki ? Proszę o poradę
|
|
|
|
|
#695 |
|
sentimental animal
|
Dot.: Fale czy loczki ?
bez zdjęć trudno stwierdzić, ale jako że mi się fale z warkocza nie podobają, obstawiam loczki
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
Kręcimy loki
Z tego co zauważyłam większość tu obecnych dziewczyn chce prostować włosy, a ja chcę na odwrót.
Chciałabym kręcić włosy, tak powiedzmy od ucha, chciałabym móc zrobić coś takiego jak mają amerykańskie gwiazdy. Nie mam pojęcia jak się za coś takiego zabrać... Jaką lokówkę wybrać? Zakładam, że taką o grubym końcu. I jakie wybrać specyfiki ochronne i utrwalające? Dodam jeszcze, że mam dłuuugie włosy i całość chciałam połączyć z ombre. Wydaje mi się, że taki duet jest idealny ^^ Ślicznie proszę o pomoc
|
|
|
#697 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Kręcimy loki
Cytat:
To forum dla kręconowłosych, więc każda chce mieć włosy kręcone.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
a może eco loki? nie niszczą włosów, bo nie używa się do robienia ich ciepła. są w wersji kręconej i gniecionej - filmiki "jak" na yt:
http://www.youtube.com/watch?v=yWnaEHoZS68 http://www.youtube.com/watch?v=0TgpH1x0wPc gdyby nie moje naturalne kręciołki to sama bym się skusiła
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Proponuję zamiast lokówki papiloty i wałki
|
|
|
#700 |
|
Przyczajenie
|
jak zrobić plisowanie ( fale ) na włosach?
|
|
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy taki wątek już gdzieś był, ale szukałam i nie znalazłam.
Szukam zdjęć, jak wygląda efekt fal/loków, jeśli wilgotne włosy zaplotę w warkocze i pozostawię do wyschnięcia ? Chciałabym uzyskać efekt jak TUTAJ Próbowałam już zwykłych wałków, termoloków i elektronicznych papilotów, ale efekt zawsze wychodzi mi taki amerykański look FOTO co też jest fajne, ale jakoś na co dzień mi nie pasi ![]() Jak powinnam zrobić te warkocze, żeby to wyszło w miarę fajnie, jak je podzielić, na ile, wiem, że przedziałek zrobić w innym miejscu zależy mi na szybkich metodach ![]() ![]() Jeśli któraś z Was ma zdjęcia jak wyglądają takie włosy po warkoczach, będę wdzięczna
Edytowane przez aezn913 Czas edycji: 2012-07-11 o 12:37 |
|
|
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: warkocz, loki, jak to zrobić ?
Warkocz musi być koniecznie dobierany zaczynasz go od czubka głowy( niektórzy robią dwa a następnie przechodza w jeden poniżej głowy) i robisz w miare ciasno, jak już przechodzisz na włosy które nie znajduja sie w dobieranym warkoczu tylko zwykłym poniżej głowy robisz coraz luźniejsze no chyba ze masz bardzo geste i równo ścięte włosy. Mi najlepiej wychodzi to na świeżo wysuszonych włosach i tak ide spać a związuje nie gumką do włosów tylko kawałkiem materiału( tasiemką) bo od gumki robią się brzydkie zagniecenia ponieważ oplatasz nią kilka razy a chodzi o to żeby tylko w jednym miejscu związać najlepiej jak najniżej dasz rade żeby nie spadało. A co do papilotów to też by wyszło gdybyś podzieliła włosy na 4-6 równych części, wzięła pasmo zwinęła ja a następnie obkrecała na papilocie w ten sposób żeby żadne kolejny kawałek pasma włosów nie był na poprzednim i wtedy nie związujesz papilota tylko zaginasz same końce(też na włosach suchych ale świeżych)
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
po warkocach napewno nie dostaniesz takiego efektu
![]() jesli juz to prubuj jakieś koczki ![]() a ja po warkoczu mam fotki w galerii, jak chcesz to zobacz
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-07-11 o 17:46 |
|
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
widocznie każde włosy są inne bo mi zawsze się to udaje
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
o to ci fajnie że aż takie ładne fale ci wychodza
, masz może fotkę?
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
spróbuj metodą na opaskę (zdj1)
a na drugim i trzecim zdj moje włosy po tej metodzie... ogólnie spoko, ale z tyłu miałam trochę za bardzo przyklapnięte robiłam to pierwszy raz także muszę pokombinować aby były tam bardziej uniesione
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#708 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: plisowanie
Nie wiem jak to u innych, ale w przypadku mojej rodzicielki, w wieku typowo licealnym jej włosy zaczęły się kręcić- z prostych uzyskała taki efekt, że każdy myślał, że robiła trwałą. Mam nadzieję, że mnie też to czeka. Moim marzeniem jest burza loków, jednak z doświadczenia przyjaciółki wiem, że nie byłoby łatwo ;-)
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Raczkowanie
|
hehe dzięki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#712 |
|
Przyczajenie
|
Niestety trzeba metodą prób i błędów dojść jaka metoda zakręcania będzie najlepsza. Każde włosy reagują inaczej. Mojej siostrze, która ma włosy trudne do ułożenia warkocz robił delikatne fale - a ja mam bardzo podatne włosy na kręcenie i u mnie robił się kompletny puch, a włosy wyglądały jakby je ktoś poprzypalał
Moje własne fale nie podobają mi się więc codziennie je zakręcam, by nie zniszczyć ich nie używam lokówek itp. Ogólnie najbardziej znane metody, które są warte przetestowania to: -papiloty (wychodziły mi starsznie kręcone włosy) -koczek na czubku głowy (super efekt push-up i lekko wykręcone końcówki) -koczek przy karku (grube, mocno zdefiniowane fale, trzymające się w kupie) -metoda na opaskę (niesforne fale) - owijanie wokół siebie włosów (dzielisz włosy na 4 części. 2 z jednej strony głowy, 2 z drugiej i owijasz włosy wokół siebie, wtedy zostają ci 2 części i znów zawijasz je wokół siebie...mi się zrobiły fale powykręcane, każda w inną stronę) -metoda na skarpetkę - moja ulubiona Jeżeli masz włosy puszące się warto je lekko zmoczyć i nałożyć odżywkę b/s i dopiero zakręcać. Wtedy fale ładnie się błyszczą. No ale lepiej nie próbować tego na włosach wolnoschnących, bo można się obudzić rano z wciąż wilgotnymi. |
|
|
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny fajne sposoby podajecie
moje włosy są podatne na kręcenie, i właśnie chciałabym "coś" co daje lekki, naturalny efekt... a mi wszystko generalnie tak mocno skręca, że widać, że to specjalnie z tymi warkoczami bym spróbowała, ale jak to trzeba jakieś dobierane francuzy robić to ja nie dam rady sama, a nikt w domu nie umie
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
czym szybciej ułożę włosy?
chodzi mi o miękkie ,naturalne loki. czym szybciej powstaną? lokówką,czy może jednak prostownica?
|
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: czym szybciej ułożę włosy?
Cytat:
będzie lokówka. Tylko nawijasz włosy a prostownicą nie dość,że nagrzaną kręcisz to jeszcze ciągniesz te biedne włoski. Wybierając mniejsze zło wybrałabym lokówkę. Po użyciu wystarczy przeczesać włosy palcami i efekt tez będzie naturalny
|
|
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
Pod względem szybkości oba urządzenia będą się sprawować tak samo, ale wybieram lokówkę - po prostu z lenistwa :P
|
|
|
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za podpowiedzi,
wahalam się pomiędzy lokowka 32 mm srednicy a prostownicą z funkcja robienia lokow (remington multi style coś-tam ),ale wlasciwie chcialam nia robic tylko fale lub loki.szukałam czegoś co mi "zalatwi" tego typu fryzure w mozliwie krotkim czasie. wiec chyba jednak lokowka... a czy jest jakas roznica ,oprocz osobistych preferencji oczywiscie miedzy lokowka z klipsem ,a taka bez?
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
z klipsem jest łatwiej. Nie musisz przytrzymywać włosów. Nic nie zjeżdża
|
|
#719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/papiloty-walki-mag...825375057.html
czy ktoś używa tego wynalazku? jakie wychodzą loczki?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

To forum dla kręconowłosych, więc każda chce mieć włosy kręcone.