|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]()
|
|
#152 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
spadam babeczki
czas na zrobienie placuchów z jabłuszkiem,mleczka i do wyrka.. a jutro 11h w pracy... Miłego i nie piszcie za dużo |
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej lubię czekoladowe, ale te wyglądają bosko!
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
a my głodne...
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja nie mam loda a TZ nie wyraził chęci pójścia do sklepu
|
||
|
|
|
#156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaginiona- Dobrze, że się odnalazłaś ![]() ytzymamy za Twoją pracę, a w kwietniu za obronę na pewno będzie dobrze ![]() hmmm... ja nie wiem jak ja to robię ![]() i tak się ograniczam czasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojj, nie martw się. twój Tż na pewno bardzo się cieszy, ale na swój sposób no i każdy może mieć gorszy dzień. Mój bardzo się cieszy, ale jak mu pokazałam pierwsze ciuszki dla Maluszka, które wczoraj kupiłam to nie był jakoś zachwycony a te bodziaki zielone w ciągniczki, skomentował, że oddamy znajomym (mają gospodarkę, dziecko im się urodzi w kwietniu)
|
||||
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I życzę powodzenia w pisaniu pracy
|
|
|
|
|
#158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za taką cene? nie wierzę.. a ja myślałam, że taką okazję znalazłam jak kupiłam bodziaki po 5 zł za sztukęCytat:
Cytat:
śliczne ciuszki ale wydają się większe- tak na 6 miesięcyCytat:
a co to takiego ? brzmi fajnie ![]() ejjj.. gdzie Wy takie tanie cudeńka znajdujecie? |
||||
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
W takim tempie umyka mi 90 % postów. Ja chyba wysiadam i zostawię was z tym gadaniem. Wy schodzicie z kompa choćby na siku????
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
jak do niewoli to ja go wezmę! myślisz ze jako niewolnik posprząta mi mieszkanko?
|
|
|
|
#161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio byłam w smyku, ale nic mi się nie podobało i przecen też nie widziałam albo u nas jeszcze nie mają Za to w tesco są piękne ubranka z disneya ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#163 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albo są naiwni, albo Ciebie mają za głupią I ja zabraniam Ci w święta siedzieć i czekać na niego! I na żadne USG bym go nie zabrała Ew. dostałby zdjęcie. Cytat:
Cytat:
a mój biały leży zwykle na ciemnej kanapie Cytat:
|
|||||
|
|
|
#164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobie wogóle nie wyobrażam świąt w takiej atmosferze... Musisz jakoś przełknąć fakt,że on Cię zostawił i od teraz jesteś Ty i Ksawi, a jemu niech sąd ustali kwote do płacenia i terminy wizyt u małego i wsio... Wtedy Tobie będzie łatwiej się pozbierać i nie robić sobie złudnych nadzieji... Owszem jak mały się urodzi to wskazane,żeby jako tato się z nim widywał, ale póki co to tak naprawdę tż nie ma obowiązku się z Tobą spotykać, a kase może dobrowolnie przesyłać,albo i nie musi..bo teraz to tylko jego dobra wola, a po urodzeniu się dziecka sąd nada mu OBOWIĄZEK. Przykre to strasznie i ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, ale naprawde Meli odetnij się Ty od niego, a z małym niech ma kontakt... Przytulam Cię bardzo i życzę mądrych wyborów Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miiiiiiiiiii ![]() Kurde u mnie chyba też to właśnie migrena bo typowo się objawiła,czyli od kilku dni mulenie głowy a dzisiaj kulminacja W skroniach to tak mi już pulsuje i mnie ciśnie,że aż w zębach i uszach czuję
|
|
|
#165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witaj Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() A mnie dzisiaj znowu pobolewa brzuch i mam lekkie mdłości ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Dojechałam do wtorku
znaczy się dzisiaj rano. Kurna cale popołudnie spędze na nadrabianiu... a tylko chciałam napisac, że te torty z pampersów super, ślicznie to wygląda. |
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No i zapomniałam za zakupy ciuszkowe baby shower - nie będziemy robili na pewno ![]() coś jeszcze miałam pisać i zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jestescie
Macie racje tylko ja sie boje i dlatego tak przezywam. Ale i tak Ksawery jest dla mnie najwazniejszy. Czy z T czy bez niego i tak dam sobie rade!! W takich chwilach to mysle ze najlepiej zeby T sie usunal z naszego zycia.. WIZAZ NIE DZIALA AAAAAAAAAA
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale Wy pędzicie - nadrobiłam stary wątek, odpisałam tam a w międzyczasie założyłyście nowy i już w nim kilka stron
![]() Dobrze, ze wizaż nie działał, to i ten pobieżnie przejrzałam ![]() Oglądam te maleńkie ubranka i aż sama mam ochotę na jakieś zakupy się wybrać
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2012-11-20 o 23:55 |
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się stało z wizażem
i dopiero ponownie umiem wejść i słuchaliśmy z bąbelkiem tej kołysanki Lecę pod prysznic i mąż za niedługo powinien być A, że jest już po północy to nasz bąbelek od dziś jest płodem ![]() Dobranoc i do usłyszenia jutro tzn. dziś , ale nie wiem o której ![]() |
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
tak a propos smutasów .... skumulowało się wszystko, była awantura i ostatnią godzinę przepłakałam ... ja nie mogę siedzieć tyle miesięcy w domu, bo będzie rozwód
szczegóły nieistotne, bo zaczęło się jak zawsze od głupot, ale efekt był taki, że ja mu płakałam że mi smutno samej, że siedzę całymi dniami i czekam na niego, a ten przychodzi, w przelocie da buziaka (albo i nie) i zabiera się do obiadu, kompa, i innych rzeczy, a ja się czuje totalnie osamotniona. bo w ogóle ze sobą ostatnio nie rozmawiamy, czasem mam wrażenie, jakbym mieszkała z obcą osobą. przyjechał z Kielc, to też - dostałam buziaka na klatce, a potem tv, komp i forum samochodowe, bo trzeba poczytać relację z wyjazdu, jak pytałam jak było to tylko stwierdzenie "fajnie", poszedł spać, zanim wróciłam z kąpieli w ogóle nie spędzamy razem czasu... a on z kolei mówił, że ma dość bycia kurą domową, że pracuje, zarabia, potem gotuje, sprząta (raz, dwa razy w tyg), i że go nie doceniam (staram się), i że zawsze jak on chce czułości to ja nie chcę i psuje nastrój - tylko że dla mnie czułości to przytulenie, buziak w ciągu dnia "bez okazji", miłe słowo, a dla niego to obmacywanie i inne takie no i potem jak go utulam do snu, to często jest awantura, bo on się klei do mnie, a ja po całym dniu "samotności" chcę rozmowy, przytulenia ... no i awantura gotowa.a w ciągu dnia często są takie sytuacje, jak ta ze śpioszkami dziś, że nie jest w stanie zatrzymać się na minutę, skupić na czymś, tylko krzyk, że przerywam mu coś (zupełnie nieistotnego zazwyczaj) a wystarczyłoby poświęcić chociaż parę sekund ... qrcze najprościej byłoby żeby przyjeżdzał do domu, i jak kiedyś - posprzątane, obiad podany, zakupy zrobione .... ale tak mnie nastraszyli tym szpitalem że po prostu się boję panicznie. sprzątać sprzątam, ale raczej takie rzeczy, za które on się nigdy nie zabiera, jak garderoba, szafki, układam różne drobiazgi ... już nie wiem co robić ![]() ale Wam monolog zrobiłam ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-21 o 00:21 |
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miesiąc szukałam pracy to się prawie rozstaliśmy Także świetnie Cię rozumiem.Dlatego tez raczej nie zdecyduje sie na roczny macierzyński, bo był była sfrustrowana siedzeniem sama w domu i rozwodem by się skończyło
|
|
|
#173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Motylek ładne te ciuszki ![]() Melcia to się nasłuchałaś. a chcesz żeby przyjechał? bo on chyba sam nie wie czego chce Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry a resztę ponadrabiam później
|
||||
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#175 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mam podobnie z imprezą - nie miałabym dla kogo, i tak dobrze, że na ślub się w zeszłym roku dali wszyscy z dziwnych rejonów Polski pozbierać, a tutaj nie mam złudzeń, że dopiero jak małe będzie na świecie..Cytat:
mnie się na razie kojarzy najprzyjemniej: http://www.youtube.com/watch?v=beSqaksBKI0jak tak piszecie o serduszkach, to dla mnie to było pamiętam mega przeżycie, jak w 7 tygodniu usłyszałam jak bije i mam ostatnio różne rozkminy dotyczące tej krwi pępowinowej - orientujecie się jakoś w warunkach/cenach? dziś wrócę dopiero wieczorem, muszę na chwilkę podskoczyć do pracy, potem notariusz i brat ma urodziny.. już mi się nie chce a, jeszcze jedno - nie wiem co to wczoraj było, ale może za niedługo mnie maleństwo przekona, że się zaczyna dobijać od środka (a nie kolacja ) miłego dnia wszystkim |
||
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Widzicie dziewczyny, wizaz przeciazylysmy
Vil, latwo nie jest zadnemu z Was to pewne. Powiedz mi, udaloby sie Wam porozmawiac.w taki sposob, i Ty i TZ najpierw mowicie jak kazde z Was odczuwa ta sytuacje (bez oskarzen,generalizacji typu: Ty zawsze, Ty nigdy, ale o samych odczuciach w odniesieniu do konkretnych zdarzen). I jak.juz kazdy sie wypowie (i pozwoli, zeby druga strona zobaczyla to jego oczami) mozecie porozmawiac co zrobic, zeby kazde z Was moglo dostac to czego potrzebuje. Z kazdej sytuacji jest wyjscie. Problem tylko, ze mamy tendencje stawiac siebie w centrum i wtedy teudno sie spotkac. Zycze Wam powodzenia i owocnej rozmowy. |
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
jadę odebrać cytologie bo wyniki od tyg a ja mądra dopiero teraz...
odnosię się teraz tylko do VIl Skarbie, ja również siedzę w domu, jestem na utrzymaniu męża, nigdy nie pracoałam i to nie z własnej woli-tu poprostu jest takie bezrobocie-nie masz znajomości-niE masz szans naWet do SKLEPU. tEŻ ŚWIRUJE BO SIEDZE SAMA W DOMU, TATA WCZORAJ POWIEDZIAL, ŻE ZA DŁUGO SIEDZE PRZED KOMPEM ALE CO JA MAM ROBIĆ?? SZUKAM KONTAKTU CHOĆBY PRZEZ INTERNET , ŻEBY nie zwariować... Co do TZ i spioszków- to jest facet-on inaczej przezywa ojcostwo niż kobieta macierzyństwo-uwierzy jak dziecko będzie na świecie a moja babcia mówi nawet: FACET DORASTA DO OJCOSTWA JAK ZOSTAJE DZIADKIEM. I posłuchaj-u mnie tez wygląda to tak, że czasem zamienie z męem kilka słów-bo czasem ja mam gorszy dzień czasem on... Co do jego,,przytulanek" postaraj się tez jego zrozumieć-miał często teraz się skończyło... Wiesz ja bym proponowała wziąć i napisać wam obojgu karteczki, co was boli tak jak mówi pearl jeżeli wam to trudno przechodzi przez gardła, potem je sobie przeczytać i przedyskutować... Bez rozmowy nic nie załatwicie... On czasem tez może być zmęczony-tu praca tu obowiązki domowe-i to nie jest twoja wina skarbie-ale musicie ze sobą rozmawiać... Tobą kierują teraz hormony widzisz to,,czarniej niż jest" i ja mam to samo bo mi na to zwracają uwagę.... Tule cie mocnoi rozumiem, że denerwuje cie siedzenie w domku dlatego wytłumacz mu o co dokładnie chodzi
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. czekamy na zdjęcia ![]() ale macie ładne kotki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
2 h do wizyty ale stres:/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

a my głodne...
a TZ nie wyraził chęci pójścia do sklepu
z koleżanką z liceum
tak naprawdę nie zaginęłam , podczytuję Was prawie codziennie,ale jakoś tak siedzę cicho, staram się napisać pracę mgr i się skupiam
za Twoją pracę, a w kwietniu za obronę
hmmm... ja nie wiem jak ja to robię
ojj, nie martw się. twój Tż na pewno bardzo się cieszy, ale na swój sposób 

bo on tam ma wiekszosc znajomych. A ja mowie ale tu jestem ja i nasze dziecko. I go zacielo.. ze jeszcze pomysli..
Ew. dostałby zdjęcie.