Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 20:35   #151
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no to możemy się zamienić TŻtami bo ja nie znoszę jak ma króciutko obcięte włosy
A może zlecę Wam, żebyście go wzięły do niewoli? Które chętne? Niech odpokutuje!!!
Stary 2012-11-20, 20:36   #152
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:

nie macie litości!!!!!!!!

idę sobie od was, będę marzyć i śnić o lodach truskawkowych, a co!
Do sklepu marsz
Stary 2012-11-20, 20:36   #153
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam babeczki
czas na zrobienie placuchów z jabłuszkiem,mleczka i do wyrka..
a jutro 11h w pracy...

Miłego i nie piszcie za dużo

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:38   #154
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Przesyłam wirtualnie
Najbardziej lubię czekoladowe, ale te wyglądają bosko!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
spadam babeczki
czas na zrobienie placuchów z jabłuszkiem,mleczka i do wyrka..
a jutro 11h w pracy...

Zostawiasz nas na rzecz placuchów?! a my głodne...
Stary 2012-11-20, 20:38   #155
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Oczywiście już 5 stron...
Wkurzył mnie TŻ, bo się ogolił i wygląda jak jajo...... a wczoraj gadaliśmy o tym, żeby się nie golił, bo będzie jajem. On sam mówił , że się nie ogoli, bo nie chce.
Pomocy.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Franio dziękuję

Dobrze, że mi przypomniałaś też mam lody w zamrażarce - śmietankowe - tylko takie teraz jem
podrapałabym jeszcze za uszkiem
a ja nie mam loda a TZ nie wyraził chęci pójścia do sklepu
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:41   #156
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Kochane uciekam się szykować bo dziś mam z koleżanką z liceum od lutego się niewidziałyśmy i mamy co nadrabiać wkońcu powiem jej o ciąży bo przez telefon to niechaciałam jej mówić pewnie sama się zorjentuje jak zobaczy ,że przytyłam troszeczkę w brzuszku
Więc miłego wieczorku
miłego plotkowania

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku ! hehe jestem uznana za zaginioną tak naprawdę nie zaginęłam , podczytuję Was prawie codziennie,ale jakoś tak siedzę cicho, staram się napisać pracę mgr i się skupiam

mój dzidziuś rośnie, następną wizytę u gina mam 12 grudnia, a czy to chłopiec czy dziewczynka dowiem się dopiero w styczniu, na usg połówkowym, nie wiem jak wytrwam do tego czasu!

Miłego plotkowania
Witaj
Zaginiona- ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Dobrze, że się odnalazłaś
ytzymamy za Twoją pracę, a w kwietniu za obronę na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
lonely znów number one
hmmm... ja nie wiem jak ja to robię
i tak się ograniczam czasem

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
hej laseczki kurcze odkąd wróciłam do pracy nie mam tyle czasu zeby was nadrabiać wchodze dzisiaj a tu już III część o matko widze ze nie zwlaniacie tępa
to nie nadrabiaj tak wnikliwie tylko przyłącz się do dyskusji

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wieeeem .... ale czasem robi mi się smutno, jak czytam, jak Wasi TŻowie się rozczulają nad ciuszkami czy brzuszkami ... mój cieszy się bardzo z dziecka, było planowane od dawna, ale tak jak piszesz, zacznie się przejmować dopiero, jak się urodzi, ewent. przy porodzie
cała wyprawka na mojej głowie, on się interesuje jedynie wózkiem i mebelkami, a reszta "wszystko mi jedno, wiem, ze wybierzesz ładne"
dobrze, że mam Was
ojj, nie martw się. twój Tż na pewno bardzo się cieszy, ale na swój sposób no i każdy może mieć gorszy dzień. Mój bardzo się cieszy, ale jak mu pokazałam pierwsze ciuszki dla Maluszka, które wczoraj kupiłam to nie był jakoś zachwycony a te bodziaki zielone w ciągniczki, skomentował, że oddamy znajomym (mają gospodarkę, dziecko im się urodzi w kwietniu)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:42   #157
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku ! hehe jestem uznana za zaginioną tak naprawdę nie zaginęłam , podczytuję Was prawie codziennie,ale jakoś tak siedzę cicho, staram się napisać pracę mgr i się skupiam

mój dzidziuś rośnie, następną wizytę u gina mam 12 grudnia, a czy to chłopiec czy dziewczynka dowiem się dopiero w styczniu, na usg połówkowym, nie wiem jak wytrwam do tego czasu!

Miłego plotkowania
Witaj ponownie
I życzę powodzenia w pisaniu pracy

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:42   #158
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
teraz ja pochwalę się bodziakami, w realu mają mega soczyste,cudne kolorki tu nie wyszło bo światło już nie te..

też lump. i komplecik się znalazł
ale śliczneeee i za taką cene? nie wierzę.. a ja myślałam, że taką okazję znalazłam jak kupiłam bodziaki po 5 zł za sztukę

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Axella a jaki rozmiar tych bodziaków?
Tak widzę, ze większość ciuszków kupujecie długich, a ja się zastanawiam czy nie za cxiepło będzie
ja kupiłam same na krótki ale myślę, że musimy mieć i takie i takie

Cytat:
Witam w 3 części
Ja za to poszalałam na zakupach ! Wydałam 20 zł !!
O to co zakupiłam

Prawie wszystko dla dziewczynki, chociaż jeszcze nie znam płci
Najwyżej będzie dla drugiego dziecka

Zdjęcia nie oddają uroku ubranek ...
śliczne ciuszki ale wydają się większe- tak na 6 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Poza tym jakoś pod koniec stycznia mam zamar zorganizować Baby Shower, więc pewnie dostaniemy jakieś cudeńka. A Wy planujecie takie imprezy?
pierwsze słyszę a co to takiego ? brzmi fajnie

Cytat:
Mam nadzieję, że to jednak będzie dziewczynka
Te czarne w grochy z kokardkami ? zapłaciłam za nie 2,25
ejjj.. gdzie Wy takie tanie cudeńka znajdujecie?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:42   #159
kalka
Zadomowienie

W takim tempie umyka mi 90 % postów. Ja chyba wysiadam i zostawię was z tym gadaniem. Wy schodzicie z kompa choćby na siku????

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:42   #160
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
A może zlecę Wam, żebyście go wzięły do niewoli? Które chętne? Niech odpokutuje!!!
jak do niewoli to ja go wezmę! myślisz ze jako niewolnik posprząta mi mieszkanko?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:47   #161
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
MIałąm się z Wami zakupami podzielić. Byłam w Smyku i kupiłam sukieneczki dla siostrzenic TŻa (polecam zajrzeć, mają fajne przeceny, sukieneczki były przecenione z 60zł na 30, jest sporo kompletów bodziaków i śpioszek dla maleństw - 5szt za 30zł)). I też sobie kupiłam kilka letnich bluzeczek z miejscem na brzuszek w New Yorkerze.
Śliczne sukieneczki
Ja ostatnio byłam w smyku, ale nic mi się nie podobało i przecen też nie widziałam albo u nas jeszcze nie mają Za to w tesco są piękne ubranka z disneya

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
teraz ja pochwalę się bodziakami, w realu mają mega soczyste,cudne kolorki tu nie wyszło bo światło już nie te..

też lump. i komplecik się znalazł
Śliczne

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ja nowy wątek zaczynam rozstrojeniem nerwowym - tak histerycznie zareagowałam na to, że mi nie wyszło to cholerne ciasto na ptysie, że mąż skomentował "pierwszy raz rozumiem facetów, którzy wolą dłużej zostać w pracy"

a ja prawie leżałam na podłodze zawodząc "ale ja chcę zjeść ptysia"
chyba zaproponuję mu odmóżdżenie przy jakimś filmie, wolę nie ryzykować

Cytat:
Witam w 3 części
Ja za to poszalałam na zakupach ! Wydałam 20 zł !!
O to co zakupiłam

Prawie wszystko dla dziewczynki, chociaż jeszcze nie znam płci
Najwyżej będzie dla drugiego dziecka

Zdjęcia nie oddają uroku ubranek ...
Kolejne śliczne ubranka

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 20:48   #162
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
W takim tempie umyka mi 90 % postów. Ja chyba wysiadam i zostawię was z tym gadaniem. Wy schodzicie z kompa choćby na siku????
czasami
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:48   #163
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
NIE LEPIEJ NIE ! wiesz co się z tymi chłopami dzisiaj dzieje... wczoraj było w uwadze o takim jednym, chodził na szpilkach i w gorsecie. A matka się wypowiadała, że nie wie gdzie popełniła błąd. A to się pewnie od różowych śpiochów zaczęło

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Melduje sie

Wrocilam od nich i jestem wsciekla.. boze tyle czasu sluchac tego pier..
On czasu potrzebuje, on dobry chlopak, on zrozumie. sranie w banie o!
W swieta myslalam ze jakos wiecej czasu bedzie bo przeciez ma urlop 2 tyg. To mi powiedzieli jego rodzice ze razem spedzimy. Wracam do domu on dzwoni i pyta sie jak tam. Mowie mu o swietach a on ze jedzie w 1 dzien swiat do swojego rodzinnego miasta.. bo on tam ma wiekszosc znajomych. A ja mowie ale tu jestem ja i nasze dziecko. I go zacielo.. ze jeszcze pomysli..
Czy on taki glupi jest czy nieumyslnie tak mowi?

odczulam to tak jakby chcial sie tylko ze mna zobaczyc w dzien wizyty.. taki h.u.j ze ja bede sie dostosowywac do niego i do jego planow. Moze bede siedziec w domu w swieta i czekac jak glupia..
Pojade sobie do swojego rodzinnego domu i jak on bedzie chcial isc na usg to zaprosze go do siebie. Skoro potrafi sobie jechac do kolegow to do mnie tez bedzie musial sie pofatygowac.. Co za k.utas wrr
Co oni się wypowiadają za starego chłopa!!
Albo są naiwni, albo Ciebie mają za głupią I ja zabraniam Ci w święta siedzieć i czekać na niego! I na żadne USG bym go nie zabrała Ew. dostałby zdjęcie.

Cytat:
ej,buraki mogą zaszkodzić jem 3cią michę zupki i nie mogę się powstrzymać
buraki to samo zdrowie
Cytat:
Tak para nie jestesmy ale to chyba naturalny odruch ze chce zebysmy sie spotkali w swieta. Maly przeciez czuje i slyszy. Pozniej nie wiem kiedy bedzie. Pewnie w kwietniu jak bede rodzic? Mamy sporo spraw do obgadania ktore nie sa na telefon, trzeba mebelki kupic itd..
I tak samo będzie czuł i słyszał nerwową atmosferę jeśli zmusisz go do wspólnych świąt. Wg mnie jedyną sprawą do obgadania mogą być potrzeby dziecka, alimenty i jak już urodzić widzenia. Nie rób sobie złudnych nadziei, on się nie zmieni

Cytat:
matko te koty leżą na białym kobieto jesteś hardkorem
a mój biały leży zwykle na ciemnej kanapie

Cytat:
Meli zastanów się czego TY chcesz i najlepiej sobie to zapisz. Bo widać że jeden dobry gest ze strony tego faceta a Tobie już się świeci lampka "a może jednak". Olać go! ma płacić to niech płaci. Niech on stara się o spotkania!
Inaczej on będzie Cię wykorzystywał, nie daj sobie zmydlić oczu. Myśl o sobie i dziecku w wersji we dwoje a nie we troje. Jak się kiedyś okaże że jednak we troje to ok, ale gorzej żebyś się rozczarowała i cierpiała w tą drugą stronę.
Mam takie same odczucia....

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:49   #164
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
wybacz to chyba moja wina, ja zaczęłam

ej,buraki mogą zaszkodzić jem 3cią michę zupki i nie mogę się powstrzymać
Buraki nawet wskazane , więc smacznego

Cytat:
Tak para nie jestesmy ale to chyba naturalny odruch ze chce zebysmy sie spotkali w swieta. Maly przeciez czuje i slyszy. Pozniej nie wiem kiedy bedzie. Pewnie w kwietniu jak bede rodzic? Mamy sporo spraw do obgadania ktore nie sa na telefon, trzeba mebelki kupic itd..
Meli wiesz? Ja zdaję sobie sprawę z tego ,że to Twoje życie ale wydaje mi się,że on Ci robi zwyczajną wodę z mózgu...Bo z jednej strony wydzwania i stwarza jakieś tam pozory,a z drugiej robi sobie co chce bo przecież na dobrą sprawę nie jesteście razem..
Ja sobie wogóle nie wyobrażam świąt w takiej atmosferze... Musisz jakoś przełknąć fakt,że on Cię zostawił i od teraz jesteś Ty i Ksawi, a jemu niech sąd ustali kwote do płacenia i terminy wizyt u małego i wsio... Wtedy Tobie będzie łatwiej się pozbierać i nie robić sobie złudnych nadzieji... Owszem jak mały się urodzi to wskazane,żeby jako tato się z nim widywał, ale póki co to tak naprawdę tż nie ma obowiązku się z Tobą spotykać, a kase może dobrowolnie przesyłać,albo i nie musi..bo teraz to tylko jego dobra wola, a po urodzeniu się dziecka sąd nada mu OBOWIĄZEK. Przykre to strasznie i ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, ale naprawde Meli odetnij się Ty od niego, a z małym niech ma kontakt...
Przytulam Cię bardzo i życzę mądrych wyborów

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Zaczęłam jednak nadrabiać II częśc wątku, jestem w polowie poniedziałku..

Soczewki - ja noszę i ostatnio też mi bardziej sucho na oczach. Zastanawiam sie nad powrotem do okularów.

A jutro ide na badania toxo, morfo, mocz i jakies tak inne cmv cos tam. Trzymać kciuki, żebym nei zemdlała, nie zrzygala się i doszła do pracy o czasie. I zebym efektywnie pracowala i mi się chciało
Będzie git

Cytat:
Oczywiście już 5 stron...
Wkurzył mnie TŻ, bo się ogolił i wygląda jak jajo...... a wczoraj gadaliśmy o tym, żeby się nie golił, bo będzie jajem. On sam mówił , że się nie ogoli, bo nie chce.
Pomocy.

Cytat:
Meli zastanów się czego TY chcesz i najlepiej sobie to zapisz. Bo widać że jeden dobry gest ze strony tego faceta a Tobie już się świeci lampka "a może jednak". Olać go! ma płacić to niech płaci. Niech on stara się o spotkania!
Inaczej on będzie Cię wykorzystywał, nie daj sobie zmydlić oczu. Myśl o sobie i dziecku w wersji we dwoje a nie we troje. Jak się kiedyś okaże że jednak we troje to ok, ale gorzej żebyś się rozczarowała i cierpiała w tą drugą stronę.
AMEN

Cytat:
o własnie lody, ide do zamrażarkikomuś przynieść??
Miiiiiiiiiii

Cytat:
Przesyłam wirtualnie

Kurde u mnie chyba też to właśnie migrena bo typowo się objawiła,czyli od kilku dni mulenie głowy a dzisiaj kulminacja
W skroniach to tak mi już pulsuje i mnie ciśnie,że aż w zębach i uszach czuję

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:55   #165
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym jakoś pod koniec stycznia mam zamar zorganizować Baby Shower, więc pewnie dostaniemy jakieś cudeńka. A Wy planujecie takie imprezy?
Raczej nie

Cytat:
candance dhalii ma racje, sama wiadomość że się ma dzieci BARDZO obniża zdolność kredytową i czasami jest nawet wyższe %.
Dobrze wiedzieć

Cytat:
hej dziewczyny
odnalazłam nowy wątek i tytuł mi się bardzo podoba
Witaj

Cytat:
Jak będzie jednak siusiak to może być zły na matkę, że nakupowała mu różowych ubranek

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kurde u mnie chyba też to właśnie migrena bo typowo się objawiła,czyli od kilku dni mulenie głowy a dzisiaj kulminacja
W skroniach to tak mi już pulsuje i mnie ciśnie,że aż w zębach i uszach czuję

A mnie dzisiaj znowu pobolewa brzuch i mam lekkie mdłości

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
NIE LEPIEJ NIE ! wiesz co się z tymi chłopami dzisiaj dzieje... wczoraj było w uwadze o takim jednym, chodził na szpilkach i w gorsecie. A matka się wypowiadała, że nie wie gdzie popełniła błąd. A to się pewnie od różowych śpiochów zaczęło

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 20:57   #166
maarchewka
Zakorzenienie

Dojechałam do wtorku znaczy się dzisiaj rano. Kurna cale popołudnie spędze na nadrabianiu...
a tylko chciałam napisac, że te torty z pampersów super, ślicznie to wygląda.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 21:00   #167
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
ostatnio coraz częściej

No i zapomniałam

za zakupy ciuszkowe

baby shower - nie będziemy robili na pewno

coś jeszcze miałam pisać i zapomniałam

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Dojechałam do wtorku znaczy się dzisiaj rano. Kurna cale popołudnie spędze na nadrabianiu...
a tylko chciałam napisac, że te torty z pampersów super, ślicznie to wygląda.
kobito olej to, pogadaj tu z nami

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 21:34   #168
Meliitele
Zakorzenienie

Kochane jestescie dziekuje ...
Macie racje tylko ja sie boje i dlatego tak przezywam.
Ale i tak Ksawery jest dla mnie najwazniejszy. Czy z T czy bez niego i tak dam sobie rade!!
W takich chwilach to mysle ze najlepiej zeby T sie usunal z naszego zycia..

WIZAZ NIE DZIALA AAAAAAAAAA

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 23:50   #169
Wika28
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale Wy pędzicie - nadrobiłam stary wątek, odpisałam tam a w międzyczasie założyłyście nowy i już w nim kilka stron
Dobrze, ze wizaż nie działał, to i ten pobieżnie przejrzałam

Oglądam te maleńkie ubranka i aż sama mam ochotę na jakieś zakupy się wybrać

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2012-11-20 o 23:55
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 00:04   #170
JennyAniolek
Zakorzenienie

Coś mi się stało z wizażem i dopiero ponownie umiem wejść , ale przynajmniej trochę popracowałam i słuchaliśmy z bąbelkiem tej kołysanki => http://www.youtube.com/watch?v=ziX52...9FD574A749F784

Lecę pod prysznic i mąż za niedługo powinien być

A, że jest już po północy to nasz bąbelek od dziś jest płodem zaczynamy 13 tc i zaszła kolejna przemiana na babystrology

Dobranoc i do usłyszenia jutro tzn. dziś , ale nie wiem o której

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-21, 00:17   #171
vil84
Wtajemniczenie

tak a propos smutasów .... skumulowało się wszystko, była awantura i ostatnią godzinę przepłakałam ... ja nie mogę siedzieć tyle miesięcy w domu, bo będzie rozwód
szczegóły nieistotne, bo zaczęło się jak zawsze od głupot, ale efekt był taki, że ja mu płakałam że mi smutno samej, że siedzę całymi dniami i czekam na niego, a ten przychodzi, w przelocie da buziaka (albo i nie) i zabiera się do obiadu, kompa, i innych rzeczy, a ja się czuje totalnie osamotniona. bo w ogóle ze sobą ostatnio nie rozmawiamy, czasem mam wrażenie, jakbym mieszkała z obcą osobą. przyjechał z Kielc, to też - dostałam buziaka na klatce, a potem tv, komp i forum samochodowe, bo trzeba poczytać relację z wyjazdu, jak pytałam jak było to tylko stwierdzenie "fajnie", poszedł spać, zanim wróciłam z kąpieli w ogóle nie spędzamy razem czasu... a on z kolei mówił, że ma dość bycia kurą domową, że pracuje, zarabia, potem gotuje, sprząta (raz, dwa razy w tyg), i że go nie doceniam (staram się), i że zawsze jak on chce czułości to ja nie chcę i psuje nastrój - tylko że dla mnie czułości to przytulenie, buziak w ciągu dnia "bez okazji", miłe słowo, a dla niego to obmacywanie i inne takie no i potem jak go utulam do snu, to często jest awantura, bo on się klei do mnie, a ja po całym dniu "samotności" chcę rozmowy, przytulenia ... no i awantura gotowa.
a w ciągu dnia często są takie sytuacje, jak ta ze śpioszkami dziś, że nie jest w stanie zatrzymać się na minutę, skupić na czymś, tylko krzyk, że przerywam mu coś (zupełnie nieistotnego zazwyczaj) a wystarczyłoby poświęcić chociaż parę sekund ...
qrcze najprościej byłoby żeby przyjeżdzał do domu, i jak kiedyś - posprzątane, obiad podany, zakupy zrobione .... ale tak mnie nastraszyli tym szpitalem że po prostu się boję panicznie. sprzątać sprzątam, ale raczej takie rzeczy, za które on się nigdy nie zabiera, jak garderoba, szafki, układam różne drobiazgi ...
już nie wiem co robić
ale Wam monolog zrobiłam ...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-21 o 00:21
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 07:20   #172
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
tak a propos smutasów .... skumulowało się wszystko, była awantura i ostatnią godzinę przepłakałam ... ja nie mogę siedzieć tyle miesięcy w domu, bo będzie rozwód
szczegóły nieistotne, bo zaczęło się jak zawsze od głupot, ale efekt był taki, że ja mu płakałam że mi smutno samej, że siedzę całymi dniami i czekam na niego, a ten przychodzi, w przelocie da buziaka (albo i nie) i zabiera się do obiadu, kompa, i innych rzeczy, a ja się czuje totalnie osamotniona. bo w ogóle ze sobą ostatnio nie rozmawiamy, czasem mam wrażenie, jakbym mieszkała z obcą osobą. przyjechał z Kielc, to też - dostałam buziaka na klatce, a potem tv, komp i forum samochodowe, bo trzeba poczytać relację z wyjazdu, jak pytałam jak było to tylko stwierdzenie "fajnie", poszedł spać, zanim wróciłam z kąpieli w ogóle nie spędzamy razem czasu... a on z kolei mówił, że ma dość bycia kurą domową, że pracuje, zarabia, potem gotuje, sprząta (raz, dwa razy w tyg), i że go nie doceniam (staram się), i że zawsze jak on chce czułości to ja nie chcę i psuje nastrój - tylko że dla mnie czułości to przytulenie, buziak w ciągu dnia "bez okazji", miłe słowo, a dla niego to obmacywanie i inne takie no i potem jak go utulam do snu, to często jest awantura, bo on się klei do mnie, a ja po całym dniu "samotności" chcę rozmowy, przytulenia ... no i awantura gotowa.
a w ciągu dnia często są takie sytuacje, jak ta ze śpioszkami dziś, że nie jest w stanie zatrzymać się na minutę, skupić na czymś, tylko krzyk, że przerywam mu coś (zupełnie nieistotnego zazwyczaj) a wystarczyłoby poświęcić chociaż parę sekund ...
qrcze najprościej byłoby żeby przyjeżdzał do domu, i jak kiedyś - posprzątane, obiad podany, zakupy zrobione .... ale tak mnie nastraszyli tym szpitalem że po prostu się boję panicznie. sprzątać sprzątam, ale raczej takie rzeczy, za które on się nigdy nie zabiera, jak garderoba, szafki, układam różne drobiazgi ...
już nie wiem co robić
ale Wam monolog zrobiłam ...
to niestety efekt tego, że siedzisz w domu, b jestes caly dzien sama, nie masz kontaktu z ludzmi i czekasz z utesknieniem na TŻ a on po całym dniu w pracy ma dość i chciałby się walnąć przed TV i mieć chwilę spokoju(czego Ty też byś potrzebowała gdybyś była w pracy) no i konflikt gotowy. Spróbujcie pogadać na spokojnie jak jest dobra atmosfera czego potrzebujesz
Kiedyś miesiąc szukałam pracy to się prawie rozstaliśmy Także świetnie Cię rozumiem.

Dlatego tez raczej nie zdecyduje sie na roczny macierzyński, bo był była sfrustrowana siedzeniem sama w domu i rozwodem by się skończyło
Stary 2012-11-21, 07:20   #173
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ja trochę też...
Jak będzie jednak siusiak to może być zły na matkę, że nakupowała mu różowych ubranek
u nas mąż preferuje chłopca, a ja bardzo chce dziewczynkę. ale ubranek nie kupuję na razie, więc dzieciątko nie obrazi się za ewentualny dobór kolorów

Cytat:
Napisane przez Ag_nes
NIE LEPIEJ NIE ! wiesz co się z tymi chłopami dzisiaj dzieje... wczoraj było w uwadze o takim jednym, chodził na szpilkach i w gorsecie. A matka się wypowiadała, że nie wie gdzie popełniła błąd. A to się pewnie od różowych śpiochów zaczęł

Motylek ładne te ciuszki

Melcia to się nasłuchałaś. a chcesz żeby przyjechał? bo on chyba sam nie wie czego chce

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Która jestem ? bo już na pewno nie pierwsza
jeszcze nie pierwsza

Cytat:
Napisane przez nuna2
naszło mnie przez was na drinka bezalkoholowego
ja wczoraj zaserwowałam sobie sok bananowy z porzeczkowym. pyszne było

dzień dobry a resztę ponadrabiam później
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 07:36   #174
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
jak do niewoli to ja go wezmę! myślisz ze jako niewolnik posprząta mi mieszkanko?
Pewnie!
Stary 2012-11-21, 07:36   #175
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja też z zakupami muszę się wstrzymać do poznania płci,ale korci mnie,żeby chociaż coś uniwersalnego kupić
Stwierdziłam,że poczekam do przyszłego tygodnia do USG prenatalnego i po nim coś zakupie dla maluszka

A z tym ptysiem to:hahaha :

Nie ja nie robię takiej imprezki bo w sumie też nie mam dla kogo, koleżanki się porozjeżdżały po świecie, a te co są na miejscu mają swoje życie i pourywały w większości konkakty.. No a dla 2-3 nie ma sensu robić.. Zresztą zawsze jak ktoś do maluszka przyjdzie zobaczyć to coś przyniesie..
też mnie już czasem nieźle korci i mam podobnie z imprezą - nie miałabym dla kogo, i tak dobrze, że na ślub się w zeszłym roku dali wszyscy z dziwnych rejonów Polski pozbierać, a tutaj nie mam złudzeń, że dopiero jak małe będzie na świecie..

Cytat:
Coś mi się stało z wizażem i dopiero ponownie umiem wejść , ale przynajmniej trochę popracowałam i słuchaliśmy z bąbelkiem tej kołysanki => http://www.youtube.com/watch?v=ziX52...9FD574A749F784
dzięki za link mnie się na razie kojarzy najprzyjemniej: http://www.youtube.com/watch?v=beSqaksBKI0

jak tak piszecie o serduszkach, to dla mnie to było pamiętam mega przeżycie, jak w 7 tygodniu usłyszałam jak bije muszę ginowi powiedzieć, żeby mi "włączył podsłuch" następnym razem - jeszcze tydzień muszę wytrzymać

i mam ostatnio różne rozkminy dotyczące tej krwi pępowinowej - orientujecie się jakoś w warunkach/cenach? dziś wrócę dopiero wieczorem, muszę na chwilkę podskoczyć do pracy, potem notariusz i brat ma urodziny.. już mi się nie chce a, jeszcze jedno - nie wiem co to wczoraj było, ale może za niedługo mnie maleństwo przekona, że się zaczyna dobijać od środka (a nie kolacja )

miłego dnia wszystkim
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 07:38   #176
Ashyshqa
Zakorzenienie

Widzicie dziewczyny, wizaz przeciazylysmy ale moze to i lepiej nie mam 100 stron nadrabiania
Vil, latwo nie jest zadnemu z Was to pewne. Powiedz mi, udaloby sie Wam porozmawiac.w taki sposob, i Ty i TZ najpierw mowicie jak kazde z Was odczuwa ta sytuacje (bez oskarzen,generalizacji typu: Ty zawsze, Ty nigdy, ale o samych odczuciach w odniesieniu do konkretnych zdarzen). I jak.juz kazdy sie wypowie (i pozwoli, zeby druga strona zobaczyla to jego oczami) mozecie porozmawiac co zrobic, zeby kazde z Was moglo dostac to czego potrzebuje. Z kazdej sytuacji jest wyjscie. Problem tylko, ze mamy tendencje stawiac siebie w centrum i wtedy teudno sie spotkac. Zycze Wam powodzenia i owocnej rozmowy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 07:47   #177
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzicie dziewczyny, wizaz przeciazylysmy ale moze to i lepiej nie mam 100 stron nadrabiania
Vil, latwo nie jest zadnemu z Was to pewne. Powiedz mi, udaloby sie Wam porozmawiac.w taki sposob, i Ty i TZ najpierw mowicie jak kazde z Was odczuwa ta sytuacje (bez oskarzen,generalizacji typu: Ty zawsze, Ty nigdy, ale o samych odczuciach w odniesieniu do konkretnych zdarzen). I jak.juz kazdy sie wypowie (i pozwoli, zeby druga strona zobaczyla to jego oczami) mozecie porozmawiac co zrobic, zeby kazde z Was moglo dostac to czego potrzebuje. Z kazdej sytuacji jest wyjscie. Problem tylko, ze mamy tendencje stawiac siebie w centrum i wtedy teudno sie spotkac. Zycze Wam powodzenia i owocnej rozmowy.
Mi się on cho chwilę zacina i nie chce się nic władować i się wkurzam
Stary 2012-11-21, 07:49   #178
nuna2
Zakorzenienie

jadę odebrać cytologie bo wyniki od tyg a ja mądra dopiero teraz...

odnosię się teraz tylko do VIl

Skarbie, ja również siedzę w domu, jestem na utrzymaniu męża, nigdy nie pracoałam i to nie z własnej woli-tu poprostu jest takie bezrobocie-nie masz znajomości-niE masz szans naWet do SKLEPU.
tEŻ ŚWIRUJE BO SIEDZE SAMA W DOMU, TATA WCZORAJ POWIEDZIAL, ŻE ZA DŁUGO SIEDZE PRZED KOMPEM ALE CO JA MAM ROBIĆ?? SZUKAM KONTAKTU CHOĆBY PRZEZ INTERNET , ŻEBY nie zwariować...

Co do TZ i spioszków- to jest facet-on inaczej przezywa ojcostwo niż kobieta macierzyństwo-uwierzy jak dziecko będzie na świecie a moja babcia mówi nawet:
FACET DORASTA DO OJCOSTWA JAK ZOSTAJE DZIADKIEM.

I posłuchaj-u mnie tez wygląda to tak, że czasem zamienie z męem kilka słów-bo czasem ja mam gorszy dzień czasem on... Co do jego,,przytulanek" postaraj się tez jego zrozumieć-miał często teraz się skończyło...

Wiesz ja bym proponowała wziąć i napisać wam obojgu karteczki, co was boli tak jak mówi pearl jeżeli wam to trudno przechodzi przez gardła, potem je sobie przeczytać i przedyskutować... Bez rozmowy nic nie załatwicie... On czasem tez może być zmęczony-tu praca tu obowiązki domowe-i to nie jest twoja wina skarbie-ale musicie ze sobą rozmawiać... Tobą kierują teraz hormony widzisz to,,czarniej niż jest" i ja mam to samo bo mi na to zwracają uwagę.... Tule cie mocnoi rozumiem, że denerwuje cie siedzenie w domku dlatego wytłumacz mu o co dokładnie chodzi
Stary 2012-11-21, 08:22   #179
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
1/ jak dostajesz becikowe w Krakowie to potem musisz trzymać rachunki, że wydałaś na dzieciaka rok czy dwa do kontroli

2/. ale ludzie duuuuuzo milsi niż w Polsce i wszytsko tanieeee jutro wrzucę fotki co kupiłam bejbikowi w usa
1. dobrze wiedzieć
2. czekamy na zdjęcia

ale macie ładne kotki

Cytat:
Napisane przez maarchewka
I zebym efektywnie pracowala i mi się chciało
o mi też by się przydało takie coś, żeby mi się chciało
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 08:25   #180
Mysia mysz
Zakorzenienie

2 h do wizyty ale stres:/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości