Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2488 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 10:01   #74611
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Hej laski a ja mimo CG mam ostatnio kryzysik włosowy. Ale wiem z doświadczenia,że muszę go przeczekać. Chyba włosy znów muszą się przyzwyczaić do nowego traktowania. Najgorsze, że po ostatnim farbowaniu (oczywiście samych odrostów) mam straszny rozprost i przesusz. Chyba po 1.5 roku używania farby mam za długie włosy na samodzielne farbowanie i chyba znów będę musiała wrócić do rozjaśniacza , a dokładniej do pasemek. Strasznie się boję, ale mam miesiąc na podjęcie decyzji. Chcę teraz zrobić delikatne pasemka i cienkie na całej głowie a potem już tylko co 2-3 miesiące kilka na samych odrostach. Chcę jak najbardziej ograniczyć ingerencję we włosy. Faktem niezaprzeczalnym jest to, że na bank nie ma opcji abym zrezygnowała z blondu
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:03   #74612
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
(...)

Spróbuj z większą ilością jak nie będziesz wychodziła z domu
Oczywiście żel odgniatamy

(...)
Spróbuje, jak tylko będę mogła i jeszcze raz dziękuje.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:36   #74613
prince_polo
Zakorzenienie

hej dziewczyny. Ostatnio nie pisąłam, czasu brak....

wiecie co?> za bardzo mi włosy wychodza wyrywam je bo mam kołtuny...i sa postrzępione.
Mysle nad scięciem..... tylko jak

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:42   #74614
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Ostatnio nie pisąłam, czasu brak....

wiecie co?> za bardzo mi włosy wychodza wyrywam je bo mam kołtuny...i sa postrzępione.
Mysle nad scięciem..... tylko jak
jest aż tak źle? Jak bardzo chcesz obciąć???

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:43   #74615
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Zdaje się, że są zgodne z CG Ziajki mają oblepiacze chyba i nie wiem czy wszystkie domyjesz odżywką trzeba w skład zajrzeć.

O np taka;
kład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Paraffinum Liquidum, Ceramide 3, Ceramide 5 II, Ceramide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Panthenol, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Trilaureth-4 Phosphate, Cyamopsis Tetragonalobus Gym, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Citric Acid (11.11.2011)

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej laski a ja mimo CG mam ostatnio kryzysik włosowy. Ale wiem z doświadczenia,że muszę go przeczekać. Chyba włosy znów muszą się przyzwyczaić do nowego traktowania.
Oj tam kryzysik zaraz, ostatnio tez tak mowiłas a miałaś piękne loki

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:51   #74616
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trythis Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak Wasze włosy reagują na kwas hialuronowy?
wczoraj dodałam parę kropel do balsamu b/s (Joanna nawilżająco-regenerujący) i susz niesamowity
czy może to kwestia balsamu?
Ja mam miękki puch po humektantach w d/s
albo wina Joaski (jak działa sama?) albo potrzeba dodatkowo też kropelke oleju / tłustej odżywki albo źle reagujesz na HA w produktach do włosów

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:51   #74617
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
jest aż tak źle? Jak bardzo chcesz obciąć???
jest zle bo od kreconych mi sie robia kołtuny i jak je rozczesuje to ilosc odzywki nawet nie pomaga, wyrywam sobie jak niewiem Az mi sie o nie dbac nie chce... terz w warkocz plete bo przynajmniej nie mam kołtunow....

a jak bede tak pletła to dupa bo niebeda sie krecic .
Bez sensu

mam za stanik(tzn juz wsumie do stanika bo scialm 3 cm koncowek) ale nie pomogło.
wstawiam zdj terazniejszej dlugosci w kreconych.

Niewiem jak bym miała sciac. Chciala bym na krótko... przy okazji zejsc z koloru i miec swoje naturalne...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04450.jpg (43,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04467.jpg (34,8 KB, 43 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-21, 10:53   #74618
prince_polo
Zakorzenienie

no i jak ja bede w krótkich wygladała. Wiem tyle z ebeda sie wtdy od samej gory prawie kreciły

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-21, 11:04   #74619
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

Deszczowa Bridget włosy ładne, kokarda i właścicielka też

Ehh idę smarkać w pościel… erm tzn. w chusteczki, ale w pościeli
dziękuję jakoś lepiej chyba włosom ostatnio
zdrowiej!

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość

Fajne Urocza ta kokarda!

Oglądając tu zdjęcia i w codzienniku, ta myśl nigdy mnie nie opuszcza
dzięki prawda? ale ja się trzymam nadziei, że moim włosom po prostu trzeba więcej niż 3 miesiące pielęgnacji

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

ślicznie i ta kokardzia
A ja po nocy z olejem na głowie mam dziś śliczne włoski i brak możliwości cyknięcia fotki
dzięęęki
dawaj tak jak ja, w lustrze!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:13   #74620
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
jest zle bo od kreconych mi sie robia kołtuny i jak je rozczesuje to ilosc odzywki nawet nie pomaga, wyrywam sobie jak niewiem Az mi sie o nie dbac nie chce... terz w warkocz plete bo przynajmniej nie mam kołtunow....

Bez sensu

mam za stanik(tzn juz wsumie do stanika bo scialm 3 cm koncowek) ale nie pomogło.

Niewiem jak bym miała sciac. Chciala bym na krótko... przy okazji zejsc z koloru i miec swoje naturalne...
ohhh bardzo ładnie wyglądają marzę o takiej długości. Jeżeli nie boisz się radykalnego cięcia (i chcesz stracić tą wspaniałą, wymarzoną przeze mnie długość) to można spróbować (zawsze jak coś to odrosną). Przy krótszych skręt jest mocniejszy bo włoski lżejsze (przynajmniej u mnie) no i będą zdrowsze wiadomo. UWAGA PRZEKAZ PODPROGOWY - BOSZE NIE ŚCINAJ!!!

---------------------
chciałam pochwalić się włoskami ale cóż zdjęcia nie zawsze wychodzą takie jak trzeba
wtedy z pomocą może przyjść kolega z pracy i tak kolejny efekt
ehh wychodzi na to że czasem zrobienie zdjęć włosom to nie lada sztuka
(ale jaki ubaw mieliśmy przeglądając fotki - chyba z 20 cyknęliśmy i żadnej normalnej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121121183.jpg (48,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121117159.jpg (35,2 KB, 36 załadowań)

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-11-21 o 11:38
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:13   #74621
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
To czemu Joaśki wszyscy polecają b/s? Też mam wrażenie ż esa lepsze, Joaśka taka wodnista...
Nie zaszkodzę sobie uzywając ziaji przy myciu odżywką?
Bo Joaśka ma tam chyba tylko PQ, Ziaja natomiast i dimetikon, i parafinkę. Zdecydowanie nie jest zgodna z CG, raczej trudno byłoby zmyć ją odżywką Można byłoby spróbować na zmianę - odżywa - myjadło jakieś, a co jakiś czas SLS.

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej laski a ja mimo CG mam ostatnio kryzysik włosowy. Ale wiem z doświadczenia,że muszę go przeczekać. Chyba włosy znów muszą się przyzwyczaić do nowego traktowania. Najgorsze, że po ostatnim farbowaniu (oczywiście samych odrostów) mam straszny rozprost i przesusz. Chyba po 1.5 roku używania farby mam za długie włosy na samodzielne farbowanie i chyba znów będę musiała wrócić do rozjaśniacza , a dokładniej do pasemek. Strasznie się boję, ale mam miesiąc na podjęcie decyzji. Chcę teraz zrobić delikatne pasemka i cienkie na całej głowie a potem już tylko co 2-3 miesiące kilka na samych odrostach. Chcę jak najbardziej ograniczyć ingerencję we włosy. Faktem niezaprzeczalnym jest to, że na bank nie ma opcji abym zrezygnowała z blondu
Czekaj, czekaj - to dlaczego chcesz odejść od farby i przejść na rozjaśniacz? Bo nie za bardzo rozumiem tego, że włosy są za długie na farbowanie

Cytat:
Jakie piękne . I ty chcesz to ciachać?
Może jeszcze trochę powalcz z kołtunieniem? Olej przed myciem, przeczesanie paluszkami. Mycie samego skalpu, odżywka d/s - niech chwilkę pobędzie na włosach i dopiero rozczesuj (może warto wybrać coś z jakimś silikonem dla lepszego poślizgu ). Potem jakaś dobra b/s - i tu można też pomyśleć nad czymś nie całkiem zgodnym - chociażby ziaja. Płukanka zakwaszająca (domknie łuski - wygładzi) Potem silikonowiec na końcówki? Jak włos wygładzony, to nie powinien się plątać. Oczywiście wiąże się to trochę z odejściem od CG, ale może warto spróbować?

JudytaKas

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-11-21 o 12:15
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:28   #74622
makowa_panienka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
o esu, odświeżam wizaż od dwóch godzin, bo coś się tu zacięło, to gorsze niż brak facebooka

ja właśnie w sucharkach i kładę się powoli spać powiem Wam, że moim włoskom nawet dzisiaj co nieco wyszło, ponadto kupiłam sobie wczoraj taką długą spinkę z ząbkami z kokardką i tak sobie w niej pomykałam

zdjęcia jakości kalkulatorowej, ale coś tam widać:
(perspektywa tego drugiego jakaś w ogóle kosmiczna)
ślicznie z tą kokardką
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:32   #74623
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Masz piękne włosy. Ja sie zgadzam z przekazem Judyty - nie scinaj

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Bo Joaśka ma tam chyba tylko PQ, Ziaja natomiast i dimetikon, i parafinkę. Zdecydowanie nie jest zgodna z CG, raczej trudno byłoby zmyć ją odżywką Można byłoby spróbować na zmianę - odżywa - myjadło jakieś, a co jakiś czas SLS.
Dzięki, tak myśłałam

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Czekaj, czekaj - to dlaczego chcesz odejść od farby i przejść na rozjaśniacz? Bo nie za bardzo rozumiem tego, że włosy są za długie na farbowanie
No dokładnie.
Iwonsia01 - poza tym poczytaj - rozjaśniacz to dopiero szkodzi włosom, dużo bardziej niż farba

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-21 o 12:33
Stary 2012-11-21, 12:51   #74624
Narrhien
Zakorzenienie

Witam postanowiłam do was dołączyć, bo chciałabym odzyskać mój naturalny skręt włosów - jako dziecko miałam lekko kręcone, potem bardzo długo falowane, a potem zachciało mi się prostować i farbować. W sumie dużym błędem było też to że w okresie dorastania przez lata chodziłam spać z mokrymi włosami. Suszyłam do tej pory suszarką słabej jakości, bez dyfuzora, z gorącym powietrzem, prostownicy używałam praktycznie codziennie na grzywkę i nie tylko, ciągle zapominając o produktach do ochrony. Oczywiście nie wspominając o nieodpowiedniej pielęgnacji.
A doprawiłam się jeszcze dekoloryzacją i blondem 4 miesiące temu. Włosy lecą mi garściami już od dawna (do tej pory myślałam, że to normalne że po czesaniu na szczotce zostaje dużo włosów, a tu się okazuje, że nie...)
2 dni temu wróciłam do ciemnych włosów, farbując się w domowym zaciszu i postanowiłam, że przywrócę włosom ich dawną chwałę Co prawda już od kilku miesięcy używam do włosów głównie Alterry, ale jednak robiłam to bardziej na chybił trafił niż przemyślanie. Teraz naczytałam się mnóstwo o pielęgnacji włosów kręconych i falowanych, mniej więcej określiłam swoją porowatość włosa i zaczęłam. Zwracam się do was z prośbą o udzielenie mi wskazówek. Moja pielęgnacja wygląda od 2 dni tak:

Przed myciem na 30 minut na skalp olejek łopianowy ze skrzypem polnym
Wybrałam mycie włosów metodą OMO:
O - Isana odzywka Połysk Koloru
M - szampon Babydream na skalp
O d/s - Garnier Avocado i Karite
O b/s - Ziaja z olejem rycynowym
Na koncówki jedwab Biovax
Włosy odciskam ręcznikiem (nie frotte, takim cienkim) i pozostawiam do wyschnięcia nie robiąc już z nimi nic.

W planach mam zakup olejku Alterry z brzozą i pomarańczą (jak na razie nigdzie nie mogę go znaleźć), posiadam również maskę Alterry z granatem, którą raz w tygodniu planuję nakładać na długo(do niedawna stosowałam ją jak odżywkę podczas mycia). I chciałam jeszcze kupić ten balsam Nivea Flexible Curls.

Włosy moje wyglądają okropnie, ale wiem, że trzeba czasu by je uratować. Końcówki do ścięcia (w sumie pół włosów do ścięcia...) ale to będe mogła zrobić dopiero na początku grudnia, więc na razie staram się ratować jak mogę. Na dodatek nie cierpię wprost tego, jak obecnie mam ścięte włosy, ohydnie wycieniowane - nie cierpię cieniowania. Chciałabym je ściąć dość krótko i na równo, bez cieniowania i żadnej grzywki.

Z góry dziękuję za pomoc!

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:59   #74625
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

Do połowy uda? yyy może to syrena była?

Cytat:

Jeju, tak patrzę na pierwsze zdjęcie i widzę...Maję Ostaszewską jesteś do niej podobna...?
nigdy tego nie słyszałam, ale dziękuję ostatnio słyszałam, że młoda Geena Davis ze mnie!

Cytat:

Bez sensu

piękne masz te włosy, ja bym skakała z radości, gdyby coś takiego na mojej głowie się pojawiło

Cytat:
Napisane przez makowa_panienka89 Pokaż wiadomość
ślicznie z tą kokardką
dziękuję Ci kochana

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Witam postanowiłam do was dołączyć, bo chciałabym odzyskać mój naturalny skręt włosów - jako dziecko miałam lekko kręcone, potem bardzo długo falowane, a potem zachciało mi się prostować i farbować. W sumie dużym błędem było też to że w okresie dorastania przez lata chodziłam spać z mokrymi włosami. Suszyłam do tej pory suszarką słabej jakości, bez dyfuzora, z gorącym powietrzem, prostownicy używałam praktycznie codziennie na grzywkę i nie tylko, ciągle zapominając o produktach do ochrony. Oczywiście nie wspominając o nieodpowiedniej pielęgnacji.
A doprawiłam się jeszcze dekoloryzacją i blondem 4 miesiące temu. Włosy lecą mi garściami już od dawna (do tej pory myślałam, że to normalne że po czesaniu na szczotce zostaje dużo włosów, a tu się okazuje, że nie...)
2 dni temu wróciłam do ciemnych włosów, farbując się w domowym zaciszu i postanowiłam, że przywrócę włosom ich dawną chwałę Co prawda już od kilku miesięcy używam do włosów głównie Alterry, ale jednak robiłam to bardziej na chybił trafił niż przemyślanie. Teraz naczytałam się mnóstwo o pielęgnacji włosów kręconych i falowanych, mniej więcej określiłam swoją porowatość włosa i zaczęłam. Zwracam się do was z prośbą o udzielenie mi wskazówek. Moja pielęgnacja wygląda od 2 dni tak:

Przed myciem na 30 minut na skalp olejek łopianowy ze skrzypem polnym
Wybrałam mycie włosów metodą OMO:
O - Isana odzywka Połysk Koloru
M - szampon Babydream na skalp
O d/s - Garnier Avocado i Karite
O b/s - Ziaja z olejem rycynowym
Na koncówki jedwab Biovax
Włosy odciskam ręcznikiem (nie frotte, takim cienkim) i pozostawiam do wyschnięcia nie robiąc już z nimi nic.

W planach mam zakup olejku Alterry z brzozą i pomarańczą (jak na razie nigdzie nie mogę go znaleźć), posiadam również maskę Alterry z granatem, którą raz w tygodniu planuję nakładać na długo(do niedawna stosowałam ją jak odżywkę podczas mycia). I chciałam jeszcze kupić ten balsam Nivea Flexible Curls.

Włosy moje wyglądają okropnie, ale wiem, że trzeba czasu by je uratować. Końcówki do ścięcia (w sumie pół włosów do ścięcia...) ale to będe mogła zrobić dopiero na początku grudnia, więc na razie staram się ratować jak mogę. Na dodatek nie cierpię wprost tego, jak obecnie mam ścięte włosy, ohydnie wycieniowane - nie cierpię cieniowania. Chciałabym je ściąć dość krótko i na równo, bez cieniowania i żadnej grzywki.

Z góry dziękuję za pomoc!
tak na szybko, bo jestem w pracy: póki nie kupisz olejków Alterry, dawaj jakieś spożywcze, naturalne. b/s spróbuj Joannę Naturię, z balsamu Nivea raczej rzadko kto jest zadowolony. Końcówki ciachnij, skoro zniszczone - racja polecam jeszcze jakieś maski - Biovax, Kallos, Bingo Spa - może być z tuningiem, może być bez. I stylizator - ukochany przez wszystkich żel lniany, a utrwalany drogeryjnym Stosujesz plunking?

Stary 2012-11-21, 13:00   #74626
agrestor
Raczkowanie

Dziewczęta powiedzcie mi jeszcze, bo chciałabym zrozumieć w 100% . Jak umyję włosy odżywką b/s joanny to potem nakladam na to jeszcze inną odżywkę/ maskę. Czy myję raz joaśką i basta?
Oraz co ta odżywka może zmyć, olej? Każdy? Czy np. kokosowy tak, ale oliwy z oliwek nie?

Iii kupiłam biovaxa z proteinami mlecznymi. Ma on w sobie amodimethicone, czyli ten 'łatwozmywalny' silikon. Ale czym mogę go 'łatwo 'zmyć? Alterra szampon morelowy? Facelle? Czy już odżywka wystarczy?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, bardzo!

Edytowane przez agrestor
Czas edycji: 2012-11-21 o 13:07
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:17   #74627
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Witam postanowiłam do was dołączyć
w ogóle jeszcze tylko dodam, że kojarzę Cię z Intymnego

Cytat:
Napisane przez agrestor Pokaż wiadomość
Dziewczęta powiedzcie mi jeszcze, bo chciałabym zrozumieć w 100% . Jak umyję włosy odżywką b/s joanny to potem nakladam na to jeszcze inną odżywkę/ maskę. Czy myję raz joaśką i basta?
Oraz co ta odżywka może zmyć, olej? Każdy? Czy np. kokosowy tak, ale oliwy z oliwek nie?

Iii kupiłam biovaxa z proteinami mlecznymi. Ma on w sobie amodimethicone, czyli ten 'łatwozmywalny' silikon. Ale czym mogę go 'łatwo 'zmyć? Alterra szampon morelowy? Facelle? Czy już odżywka wystarczy?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, bardzo!
ja używam jeszcze d/s po myciu odżywką. wg mnie odżywka zmywa każdy olej
amodimethicone na mój gust zmywa się samą wadą, ale może ktoś mnie poprawi

Stary 2012-11-21, 13:33   #74628
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Myjesz Joaśką, odżywiasz jakąś tresciwszą odżywką
Cytat:
chemicznie zmyje i to i to, tylko z oliwą jest więcej zachodu technicznie, bo trudniej emulguje

Cytat:
amodimethicone na mój gust zmywa się samą wadą, ale może ktoś mnie poprawi
coc. betaine czyli delikatne szampony typu BD

Stary 2012-11-21, 13:43   #74629
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:

tak na szybko, bo jestem w pracy: póki nie kupisz olejków Alterry, dawaj jakieś spożywcze, naturalne. b/s spróbuj Joannę Naturię, z balsamu Nivea raczej rzadko kto jest zadowolony. Końcówki ciachnij, skoro zniszczone - racja polecam jeszcze jakieś maski - Biovax, Kallos, Bingo Spa - może być z tuningiem, może być bez. I stylizator - ukochany przez wszystkich żel lniany, a utrwalany drogeryjnym Stosujesz plunking?
Spożywczych i innych nie mam, a chciałabym uniknąć kupowania kilku olejów z prostego powodu - finanse... w domu mam tylko olej słonecznikowy i masło, nawet oliwa wyszła.
Joanny Naturii szukałam, nie znalazłam, stąd padł wybór na Ziaję - ale i Joannę w przyszłości zakupię, przetestuję, co mi lepiej podchodzi.
O tym żelu lnianym czytałam sporo, ale ja tak bardzo nie lubię w żaden sposób stylizować włosów... nawet wczesniej nigdy żelów, pianek itd. nie stosowałam. Nie ma szans, żeby bez tego ładne były?
Maskę zakupię, czytałam dużo dobrego o Kallos Latte.

Ogólnie jeśli chodzi o kupowanie to i tak muszę się wstrzymać do poczatku grudnia bo w poniedziałek tyle kasy wydałam na wszystko że teraz portfel piszczy tak więc do wypłaty muszę sobie radzić z tym, co mam.

Aaaa, przypomniało mi się - koleżanka ma jakieś indyjskie oleje - Amla itd. i odleje mi po połowie, bo jej się nie chce uzywać ale jakie to dokładnie to dowiem się jak dostanę czyli jutro

Plunkingu jako takiego nie stosuję - tzn. zawsze po myciu włosów zawijałam je w turban (mam do tego taki ukochany, stary ręcznik, jest cieniutki i doskonale chłonie) ale nie robiłam tego w tak przemyślany sposób, tylko włosy w dół, wzdłuż nich owijałam ręcznik i na głowę. Od 2 dni tego nie robiłam bo chciałam zobaczyć, jak mi włosy będą schły same - kiedyś przy schnięciu robiły się takie urocze falki (napuszone, ale całkiem ładne),ale widzę, że to dawne czasy.

Cytat:
w ogóle jeszcze tylko dodam, że kojarzę Cię z Intymnego
Mam nadzieję, że to są same dobre skojarzenia

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Aaa i takie pytanie, bo chociaż dużo czytałam to nie mogę znaleźć - ile olejów na raz mogę stosować? czy jakieś oleje się wykluczają? Jak często olejować włosy i na jak długo? Jeśli chcę olejować włosy i nałozyć maskę to w jakiej kolejności i w jakich odstępach czasu?

i czy olejek łopianowy mogę stosować na całe włosy? Bo w instrukcji jest, że tylko na skalp i na razie tak nakładam.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:44   #74630
Justi___
Raczkowanie

czesc dziewczyny sprobuje do was dolaczyc doczytac
jejku sporo tego
zielona jestem od nadmiaru info

Mój Tygrysek 31.07.2010
Justi___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:44   #74631
agrestor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Myjesz Joaśką, odżywiasz jakąś tresciwszą odżywką
chemicznie zmyje i to i to, tylko z oliwą jest więcej zachodu technicznie, bo trudniej emulguje

coc. betaine czyli delikatne szampony typu BD
I tylko ta substancja? czyli facelle/alterra nie dadzą rady?
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:47   #74632
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Zdecydowanie dadzą radę
Stary 2012-11-21, 13:51   #74633
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Katie - piękne, zdrowe, gęste, już wiem czemu proste
po hennie dzięki
jak się trochę „odkatarzę” to wystylizuję na fale – zobaczymy, ile z nich mogę wycisnąć, jak je trochę „pomęczę”, bo ostatnio mi się nie chciało ich „cisnąć”
Cytat:
zdrowiej!
taki jest plan dzięki

Wklejam zdjęcie mojego włosowego ideału (pani po lewej rzecz jasna )
Stary 2012-11-21, 14:00   #74634
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
alterra jest mocna jak piernik, ma SCS=SLS
facelle tez zawiera CB, tylko nie na 1szym miejscu
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcie mojego włosowego ideału (pani po lewej rzecz jasna )
oj włosowy tak bo ciuchowy to niekoniecznie :p

Stary 2012-11-21, 14:02   #74635
prince_polo
Zakorzenienie

Nie widziałam Waszych komentarzy wczensiej a bylam u fryzjera. jednak dostalam sie do najlepszej fryzjerki i mi je tak ladnie wycieniowała a na dlugosci jdynie troche sciela. Sa krotsze wiaodmo nawet sporo krotsze. Ale nie takie krotkie na jakie bylam zdecydowana a po niej wlosy tak szybko rosną

Jak umyje glowe(narazie mi je wyciagneła na szczotkke) to wstawie efekt.
Dzieki z akomentarze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-21, 14:15   #74636
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam Waszych komentarzy wczensiej a bylam u fryzjera. jednak dostalam sie do najlepszej fryzjerki i mi je tak ladnie wycieniowała a na dlugosci jdynie troche sciela. Sa krotsze wiaodmo nawet sporo krotsze. Ale nie takie krotkie na jakie bylam zdecydowana a po niej wlosy tak szybko rosną

Jak umyje glowe(narazie mi je wyciagneła na szczotkke) to wstawie efekt.
Dzieki z akomentarze
CZy mi się wydaje, czy pomyliłam nicka i Ty byłas u fryzjera juz drugi raz w tym m-cu?

Ajrisz - jak tam feromony?

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Zobaczcie, mam niusa:

w Niemczech podono mają juz taki zabieg keratynowego krecenia wlosow. Jak trwała ale ponoc nic nie niszczy, loki są gładkie nie puszą sie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-21, 14:19   #74637
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
CZy mi się wydaje, czy pomyliłam nicka i Ty byłas u fryzjera juz drugi raz w tym m-cu?

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Zobaczcie, mam niusa:

w Niemczech podono mają juz taki zabieg keratynowego krecenia wlosow. Jak trwała ale ponoc nic nie niszczy, loki są gładkie nie puszą sie
Oj, mi by sie przydało

tak w ogóle, witam się dawno się nie odzywałam niestety ale o włoski dzielnie dbam, jednak nie odwdzięczają się, w takim stopniu jakbym chciała :c może to wina też tego, że dawno nie podcinałam końcówek i są już takie bez życia? Ale podetnę je za 3 tygodnie pochwalę się, że piję drożdże i pokładam w nich wielką nadzieję również

ale mam problem, nakładam oleje, maski, gluty, treściwe odżywki, a tu włosy cały czas są suche i przyklapnięte, matowe
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:23   #74638
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A dziekuje, skuteczne jak zawsze

Cytat:
Zobaczcie, mam niusa:

Słyszałam już o tym, chciałabym

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37737279]ale mam problem, nakładam oleje, maski, gluty, treściwe odżywki, a tu włosy cały czas są suche i przyklapnięte, matowe [/QUOTE]
Może kwestia nie odżywki a techniki? spróbuj tego:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...wilzajaca.html

Stary 2012-11-21, 14:48   #74639
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A dziekuje, skuteczne jak zawsze

Słyszałam już o tym, chciałabym

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Może kwestia nie odżywki a techniki? spróbuj tego:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...wilzajaca.html

oo, dziękuję brzmi pysznie, moje włosy na pewno ją chętnie pochłoną
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:49   #74640
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczcie, mam niusa:

a to nie jest czasem to, co Rybiorek w bodaj Irlandii (?) robiła z jakiś rok temu??

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości