|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII
Ostatnio jak pisałyśmy o doborze aktorki do Any z Greya to zastanawiałam się, kogo obsadziłabym do roli Wandy z "Intruza". Miałam przed oczami wysoką, smukłą dziewczyną z rudymi loczkami
Może Jessicę Albę w peruce? W każdym razie wczoraj dowiedziałam się, że już szykują ekranizację tej książki, zobaczyłam zapowiedź i załamałam się, wybrali po prostu beznadziejnie... Ona miała być wysoka, piękna, wysportowana, a wybrali pannę, która wygląda jakby ktoś ją mocno skrzywdził
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37735345]Ostatnio jak pisałyśmy o doborze aktorki do Any z Greya to zastanawiałam się, kogo obsadziłabym do roli Wandy z "Intruza". Miałam przed oczami wysoką, smukłą dziewczyną z rudymi loczkami Może Jessicę Albę w peruce? W każdym razie wczoraj dowiedziałam się, że już szykują ekranizację tej książki, zobaczyłam zapowiedź i załamałam się, wybrali po prostu beznadziejnie... Ona miała być wysoka, piękna, wysportowana, a wybrali pannę, która wygląda jakby ktoś ją mocno skrzywdził [/QUOTE]Często tak jest, że wybierają takich aktorów, którzy pasują do danej roli jak świni siodło.
|
|
|
#3033 |
|
Konto usunięte
|
Aaa i mam do Was pytanko
![]() Na blogu opublikowałam właśnie recenzję szminki Joko. Znacie podobne odcienie w innych markach? |
|
|
|
#3034 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
ja następnym razem spróbuję zrobić je z miodem i orzechami
|
|
|
|
|
#3035 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na początku byłam przerażona jak zobaczyłam jego wersję schabowego, teraz już się przyzwyczaiłam i uwielbiam, on wszystko tak mocno doprawia Ja słyszałam taką wersję, że dzieci potrzebują nabiału dużo do rozwoju, natomiast w wieku późniejszym ilość jakiegoś enzymu rozkładającego białko zmniejsza się, przez co organizm wypłukuje białko np. z kości itd - tam, gdzie jest potrzebne. I podobno w krajach, gdzie jest duże spożycie mleka, częściej społeczeństwo boryka się z osteoporozą. Nie wiem, czy dobrze zapamiętałam i zrozumiałam, nie wiem też ile w tym prawdy - najlepiej jeszcze dokładniej poszukać w Google Wszystko jest dla ludzi, rozumiem że jakieś używki itd. należy ograniczać, ale zwykłe jedzenie? Nie ma mowy, będę jeść tyle nabiału, na ile tylko będę miała ochotę.Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a Czas edycji: 2012-11-21 o 13:31 |
|||
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
he he ja zawsze podczas robienia jedną trzecią zjadamOoo albo z nutellą i orzechami Edytowane przez karolcia198506 Czas edycji: 2012-11-21 o 13:35 |
|
|
|
#3037 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Nie rozumiem fenomenu owsianki, mnie to nasyca może na godzinę:P Jedyne czym mogę się najeść to jakąś potrawą z dużą porcją białka. A sałatka owocowa to same cukry, też możesz być po tym szybko głodna. Raczej proponowałabym serek bieluch z dodatkami czy coś takiego. Ale to już wszystko Twój wybór
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Uff uporałam się z notką, więc zapraszam na konkurs
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dobry humor, za tydzień mam sesję z moją ulubioną fotografką i z modelką z agencji modelek
|
#3040 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech, owoce będę jeść, bo to witaminy. Na pewno z nich nie zrezygnuję. Tylko zwyczajnie nie jem ich wieczorami, tylko tak do godz 15-16. Cytat:
A teraz w garnku bulgocze niby-bigosik
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam notatkę o lakierze do paznokci w kolorze szmaragdowym
|
|
|
|
#3043 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
cytryna też nie wskazana a co dopiero miód! czyli ja dietuję za Ciebie
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miodu kapka tylko była lepsze to niż ciacho Biorąc pod uwagę, że ostatnio codziennie musiałam zjeść coś słodkiego, to wiesz. chcę się odzwyczaić małymi krokami
|
|
#3045 |
|
w krainie snu i marzeń
|
na dukanie miałam zabronioną cytrynę. można dać jej dosłownie tylko kilka kropel do herbaty czy pokropić nią rybię/mięso. nie można dodawac jej w dużej ilości do wody, bo wtedy to już nie woda a sok
Edytowane przez moniak85 Czas edycji: 2012-11-21 o 15:07 |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o lakierach termicznych? Pod wpływem ciepła i zimna zmieniają kolor
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() W końcu się zebrałam do napisania notki ![]() Widzę, że mówicie o owsiankach... jakoś nie są w stanie przejść mi przez gardło :| Ale każdy lubi coś innego
|
|
|
|
#3048 |
|
w krainie snu i marzeń
|
już wcześniej słyszałam
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, widziałam, mam, pisałam kiedyś o nich.
|
|
#3050 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() ja owsiankę zaczęłam jeść dopiero na dukanie i bardzo polubiłam: do 0,5 l zimnego mleka dodaję 2 łyżki otrębów owsianych i 1 łyżkę pszennych. czekam aż się zagotuje i ustawiam bardzo mały ogień. gotuję do momentu aż zgęstnieje. dodaję słodzik i mniam ![]() ja też już się nie bawię - napisałam Ci tylko co wiem
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Kiedyś jadłam makaron pełnoziarnisty- no oprócz spaghetti, bo jakbym miała zjeść pełnoziarniste spaghetti to wolę wcale nie zjeść. Ale w innych formach był zjadliwy. Pieczywo jem różne, bo jak mówię węglowodany i tak mnie nie najadają- czy są pełnoziarniste czy nie, a kromka chleba błonnika ma tyle co kot napłakał w porównaniu do dziennej porcji, którą się powinno zjadać. Jak dbałam o błonnik jadłam otręby - to akurat mi smakowało Z tym, że nie jem chleba 100% pszennego, tylko żytnio-pszenny. Wolę zjeść mniej, ale tego co mi smakuje, niż więcej dietetycznego. Nigdy na takich dietach z toną zakazów nie wytrwałam, bo od początku wiedziałam, że nic z tego:P (co oczywiście nie znaczy, że dla innych to nie będzie ok)
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam, że przy Dukanie trzeba co chwile badania robić , bo na nerki zle działa ( tak mnieał mój kolega i jego ojciec). Co do efektów to są rewelacyjne. |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
A my tu cały czas o tym jedzeniu
![]() Cytat:
Ser żółty póki co będę omijać ze względu na tłuszcz. Pieczywo jednak wolę ciemne, zdrowsze. A najlepsze pieczone w domu Co do błonnika, to mam go sporo w diecie - czy to w tej budzącej emocje owsiance, czy w pieczywie. Dla mnie dieta to nie tona zakazów. To przyzwyczajenie się znów do zdrowego jedzenia. No i ograniczenie cukru w postaci słodyczy, które do tej pory u mnie gościły codziennie I co ważne - bez ćwiczeń też się nie obejdzie. Tylko zacznę jak mi przejdzie @ - dziś mam pierwszy dzień i jest mi ciężko myśleć o ćwiczeniach
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam się!
Cytat:
Cytat:
dzwoni do mnie kurier, ja przekonana, że to perfumy, ale biorę paczkę w łapy, jakieś mi takie lekkie, otwieram, a tam okulary firmoo nie spodziewałam się, jeszcze po takim czasie
|
|
#3056 |
|
Life is a drink ...
|
Wy tutaj o dietkach a ja pije sobie pepsi
|
#3057 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 | ||||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony mam wyrzuty sumienia, że mogłabym być taką wolontariuszką, a nie jestem. Póki co wspieram finansowo, może będę mieć twardszy tyłek to się zdecyduje. Była też akcja ocieplania bud w schroniskach, niestety nie mam żadnych materiałów, żeby wysłać, ale muszę zbadać sprawę i zobaczyć co da się zrobić. Cytat:
Wczoraj chwilkę nie działał, pamiętam jak kiedyś ze 3-4 nie działał Cytat:
A autorka książki wprowadziła nas w błąd ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37735405]Aaa i mam do Was pytanko ![]() Na blogu opublikowałam właśnie recenzję szminki Joko. Znacie podobne odcienie w innych markach?[/QUOTE] maybelline chyba, tylko że oni testują A essence? Cytat:
które owoce mają najmniej cukru tak przy okazji? Cytat:
Co poradzę, że ja taki głodomór --- Ja wróciłam do picia koktajli białkowych z rana, tyle powiem- fuuuj. No ale przecież nie zjem kilograma sera białego czy czego tam jeszcze, ani nie będę codziennie jeść jajek. Cierpię jak to mam pić ![]() Ale raz, że nie jedząc prawie białka pasę się okropnie wcale nie jedząc ton jedzenia. Dwa mam mniej sił. Trzy- zimno mi. To już wolę cierpieć minutę rano niż gorzej się czuć cały dzień. selfish: pepsi ![]() Kiedyś już w ogóle takich słodkich rzeczy nie piłam, a potem doszłam do tego, że mogłabym nie jeść, a słodkie pić
|
|
#3059 |
|
Klientka w krawacie
|
![]() Ja ze wszystkich łakoci najbardziej lubię pierogi mojej mamy i schabowego w wykonaniu taty .Teorie na temat jedzenia, tak jak wszystko, podlegają pewnym modom. Raz mówią, że tego nie można jeść, potem, że to zakazane to właściwie jest świetne dla naszego organizmu i tak w kółko.
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko jest dla ludzi (tylko z umiarem ).
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

Może Jessicę Albę w peruce?
W każdym razie wczoraj dowiedziałam się, że już szykują ekranizację tej książki, zobaczyłam zapowiedź i załamałam się, wybrali po prostu beznadziejnie... Ona miała być wysoka, piękna, wysportowana, a wybrali pannę, która wygląda jakby ktoś ją mocno skrzywdził

cytryna też nie wskazana a co dopiero miód! czyli ja dietuję za Ciebie
Miodu kapka tylko była
11.10.2014