|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
jakby któraś nie miała pomysłu na prezent dla dziecka, to znalazłam tanią fajna rzecz edukacyjną
dokupię Julce do prezentu na Mikołaja http://allegro.pl/alfabet-literki-ma...798139484.html Julka kocha pociągi, więc dla niej idealny prezent a kupiłam jej jeszcze to http://allegro.pl/produkty-jedzenie-...758757124.html
|
|
|
#3542 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawa za 26 tydzień Ciekawe ile ja pzybralam przez ostatnie 4 tygodnie Jutro się okaże![]() Cytat:
To widzę, że bardzo poważna uczelnia...![]() Cytat:
Z opowieści to to wyglądało strasznie Cytat:
I tak zaczęłam obserwować i może faktycznie coś w tym jest, bo nasz ok 11.30 i 23.30-24.00 świrujeCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ) no lecimy lecimy, a co będzie później hehe Ale pachnie u mnie czosnkiem, ziołami mniammm aż chyba skuszę się na kawałek kurczaka, choć ja nie jem, bo mi nie podchodzi w ciąży
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam w dokumentach google bo sobie zapisałam ![]() forma 26 cm
Ciastka pokruszyć dodać kakao i dodać rozpuszczony tłuszcz, całość wymieszać i wyłożyć na dno blaszki wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia - lekko docisnąć palcami i odstaw. Żółtka utrzeć z cukrem na puszek następnie dodać pure dyniowe, ser oraz sok z pomarańczy - połączyć składniki. W drugiej misce ubić jajka i dodać do masy serowej - zmiksować na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem gorzkiej pomarańczy. Masę wylać do formy i piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 60 minut z termoobiegiem. Wystudzić w uchylonym piekarniku, przed podaniem posypać startą czekoladą. Smacznego z moich modyfikacji to dałam piurre 1,5 szklanki, tego proszku pomaranczowego nie miałam ale dodałam olejek pomarańczowy i cytrynowy po trochu i jeszcze cukier waniliowy I ja na wierzch zrobiłam polewe czekoladową I piekłam bez termoobiegu
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-11-21 o 14:33 |
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Forma okrągła?? Jeszcze 1 pytanie, ubijasz całe jajka?? Nie najpierw białka?
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja uslyszałam że to jednak groźne bo serce za szybko wyrabia swoja norme. (Tzn ja usłyszałam to wprost, tak bezposrednio, ale nie chce tu pisac A co do tych zastawek to mnóstwo osób to ma, o tym nie wie, i nic się nie dzieje. Głowa do góry Ja wieczorem nie mogłam wejść na wizaż cos nie działało. A rano miałam zaje&&^^tą pobudkę. Mysz miałam w pokoju. Siedziała sobie w kartonie gdzie są czekolady i jadła sobie śniadanie. Ale o 6 rano mój mąż ją zutylizował skutecznie
|
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Mama właśnie do mnie zadzwoniła i jestem w totalnym szoku. Mój młodszy brat chodzi do 4 klasy szkoły podstawowej. Wiadomo, dzieciaki dokuczają i przezywają się, a on mały, trochę przy sobie i wrażliwy więc często obrywał. Dwa lata temu był "pokarmem dla smoków", a w zeszłym roku przezywali go "lamą". Dziś jednak mama mi opowiada, że jechała po niego do szkoły, bo zimno i w ogóle i zobaczyła, że już był kawałek od niej i strasznie płacze, wręcz cały się trząsł. No i opowiedział mamie, że kolega z klasy powiedział mu, że konstruuje bombę i zbije jego oraz całą jego rodzinę. Chłopaczek się przejął strasznie. Mój drugi brat powiedział niby w żartach, że w takim wypadku musi się zaczaić gdzieś na tego dzieciaka bo nie pozwoli by (nie tyle młodszemu bratu) mu grożono samemu. No, ale proszę Was...
Jakby moje dziecko coś takiego usłyszało w szkole, to chyba bym dostała furii, ale gdybym usłyszała, że ono tak straszy inne dzieciaki, to na pewno stłukłabym je na kwaśne jabłko.
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo nieźle z myszą
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
strippi juz widze te tony plastikowego jedzenia serwowane rpzez Julkę, które będziesz musiała "spozywac"
![]() Rosół ugotowany, kluski zdobyte- wiedziałam, że tak będzie poszłam po makaron wróciłam z ciepłym lodem w czekoladzie;p Na szczęście tak słodki, że całego nie zjadłam
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no koszmar
|
|
|
#3554 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wyszlismy wczoraj na krótki spacer i do sklepu po chlebek i pierwsza rzecz jaka po wyjściu z domu przyszła mi do głowy to to, że te spacerki to bardziej szkodzą niż leniuchowanie w domu Tak więc o tej porze w roku to chyba najlepiej wybrać sie na spacer po centrum handlowym![]() Cytat:
Karmiłaś pewni cały ten czas? Ja własnie mam nadzieję, że mi okres po max pół roku wróci... bo jak jest kres, to znaczy że jest owu... A jak się myśli o kolejnym maluchu, to bez owu ani rusz
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Myślę, że nie trzeba. Jak uznasz, że potrzeba, to wtedy kupisz. Ja dostałam koło 2 m-ca, a ręcznie mi się lepiej odciągało. Ale to i tak później. A na poczatku karmiłam tak często, że nie było, co odciągać.
|
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo fajne.. ![]() ja już zjadłam.. ![]() Cytat:
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- no ja się tak wciagłam, że nawetna innym forum podałam linka dziewczynom zeby ostro teraz głosowały bravooo za prowadzenie |
|
|
|
|
|
#3560 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ja własnie się dołaczam do pytania Liwki - jeśli my planujemy kolejnego bobasa w niedługim czasie po porodzie, to czy koniecznym będzie zrezygnowanie z karmienia piersią tego bąbla, którego teraz nosimy? Innej opcji nie ma na powrót owu? Oczywiście mówię o przypadku, gdyby u nas karmienie blokowało miesiaczki - bo wiem, że nie wszystkim mamom blokuje ![]() Cytat:
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
forma raz robiłam w tortownicy teraz robiłam w blaszcze prostokątnej tylko takiej mniejszej b taką mam A z jajkami to ja najpierw ubiłam wszystkie żółtka tam gdzie jest o żółtkach a na koniec same białka dodałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi sie przydał od początku, miałam taki ręczny zwykły chyba ok 30 zł jesli dobrze pamietam kosztował. U mnie Julce na początku wystarczał 1 cyc i szła spac na 3h wiec z drugim musiałam coś zrobić bo by pekł chyba
|
|
|
#3562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do karmienia - kubę rok a ninkę 2 lata
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-11-21 o 15:12 |
||||
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co do smogu w kielcach tez jest nie ma czym oddychac ![]() niestety trzymali mnie 1,5 tygodnia i niechetnie puscili dlatego co dwa 3 dni wyzyty kontrolne powiem wam ze takie lezenie plackiem daje w kosc teraz tylko poszłam na zakupy i ogranełam troche pokój i padam ale nic troche poleze i biore sie za obiadek u mnie barszczyk czerwony a na drugie wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem
|
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego myślę, że zamiast oszczędzać i liczyć że coś się nie przyda to lepiej się zabezpieczyć, bo chytry 2 razy traci A znając mojego Tżta, to tez ten laktator zakupiłby w takim sklepiku, bo na miasto nie chciałoby mu się jechac... poza tym i tak nie wiedziałby jaki wybrac
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-11-21 o 15:14 |
|
|
|
|
|
#3565 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wątróbka z cebulka mniammmm aż slinotoku dostałam ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Chyba nabędę jak pójdziemy na spacerek Boziaczku, a te jabłka to jak się dodaje? Nigdy tak nie robiłam ![]() Co do laktatora, to chyba faktycznie najlepiej będzie mężowi wcześniej palcem pokazać jaki ma zakupić
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
aleście naskrobały :P
booziaczek witamy z powrotem ![]() ja miałam wczoraj pomidorową a dziś udało mi się mimo przeciwności losu zrobić klopsy z sosem koperkowym do tego będa kluski śląskie i mizeria poza tym podobno 7 grudnia mamy nadanie tytulu dr przez rektora a dziś no dajcie spokój siedziałam 45 min żeby mi dziekan rękę uścisnął ......................... .................. Obserwuje Cię ja normalnie wychodzę no jakoś funkcjonować trzeba nie zamknę się w domu do lata.... strippi zagłosowane
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

Jutro się okaże
To widzę, że bardzo poważna uczelnia...
Z opowieści to to wyglądało strasznie
dzięki
05.07.2008