|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Proszę bardzo http://kulinarnapasja.blogspot.com/2...jprostsze.html
Napełniałam papilotki tak: najpierw 2/3 samego ciasta (bez kawałków czekolady), potem łyżeczka nutelli i dopełniałam ciastem do 3/4. Wierzch posypałam grubo posiekaną białą i ciemną czekoladą. Z tej porcji wyszło mi 15 babeczek. Zdecydowanie polecam ten przepis.
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A poza tym, na mrozie za długo nie wytrzymamy, więc gdyby sie chciało wejśc do jakiejś knajpki żeby coś ciepłego zjeść, to może byc problem - własnie ze względu na imprezy andrzejkowe
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to u nas formalnie też coś takiego jest, właśnie to jedno spotkanie o którym pisałam, tyle, że to nie jest obowiązkowe, tylko zachęcają do uczestnictwa. ale nawet jeśli byłoby obowiązkowe to jedno spotkanie nikogo nie zbawi, można pójść. w porównaniu ze wszystkimi przedślubnymi formalnościami to na prawdę nic. |
|
|
|
|
|
#3367 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jej pojechała![]() Cytat:
![]() Cytat:
i od razu lepiej![]() Cytat:
![]() no pół biedy jak się do małego dziecka mówi że krówka robi ''muuu'' ale do 6 latki w taki sposób gadać ![]() Cytat:
![]() Cyfrowy Polsat mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
świetne ciuszkiCytat:
![]() Ale nastrzelałyście postów zaczęłam was rano nadrabiać ale mnie rodzice zwinęli żeby po farbę jechać, więc pojechałam no i raptem parę godzin a tu 4 strony... A propos witamin, ja biorę codziennie biorę falvit i jak na razie wyniki mam w porządku... O teściów jeśli chodzi to wolę się nie wypowiadać, ale powiem tylko że nie przepadam za nimi, rozumiem że to rodzice Tżta, ale tak jak od nich nie czuję sympatii tak i jak nie przelewam na nich zbytnio. Z teściową jeszcze się pogada ale z teściem Jeśli o chrzciny chodzi to ja jestem zdania że około 3-5 miesiąca i tak bym chciała, ale wszystko wyjdzie w praniu
|
|||||||||
|
|
|
|
#3368 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam zaległości.
w skrócie: strippi zagłosowane znam Sławków i nie sa gejami maja normalne rodziny ;Pnaklejki i ozdoby dla dzieci boskie. przesądy są boskie uśmiałam się poza tym kciuki za wizyty i brawa za skończone tygodnie co do połówkowego usg ja byłam wcześniej na usg tj w 17tc+2d i żałuję także słuchać się swojego lekarza a nie wychodzić przed szereg !! bo potem będziecie beczeć jak ja ;(
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
a my mamy kolejną wirusówke z przedszkola. Tym razem ospa wietrzna własnie moja mama dzwoniła
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zlałam mój zakwas z buraczków - PYCHOTA
![]() Smakuje jak kwas spod kapusty kiszonej, tylko ciuteczkę mniej kwaśny! Dlatego jeśli, któraś chce swoje czerwone krwinki wspomagać piciem zakwasu polecam z tego przepisu: http://www. mamopedia .pl/ciaza/ciaza/zakwas-buraczany-na-anemie (nie wkleja mi linka więc zrobiłam spację między www. a resztą linka i przed .pl :P)nie dodawałam kminku, bo akuratnie nie posiadałam. Ale naprawdę smaczny i takie leki to można piiiić
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-11-20 o 15:43 |
|
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
idę w sobotę na kontrolę co kazali przyjść po tyg ale do tego lekarza co byłam na 1 usg a nie do tego co mi kazał przyjść bo nagle się okazało ze go nie ma w pt i mogę przyjść w ta środę a wtedy dopiero mi stuknie 18 tydzień a już się nasłuchałam i naczytałam że to za wcześnie na takie badania i się nie zgodziłam bo już wiem co było w pt.
położna od tego mojego co chodziłam mówiła ze oni tez robią dużo później ale że rozumie o co chodzi i nas zapisała. Także kciuki na sobotę tak mocne jak się da. musi być dobrze nie ma innej opcji !!!!! do tego co mnie tak zdenerwował mam termin na pn.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luna jak tam po genetycznym, czekamy na relację ![]() Idę robić pizze
Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2012-11-20 o 15:52 |
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Średnio są -na wszystkie możliwe okazję moje dziecię dostaje siatkę cukierków i czekolad których nie Moze zjeść i płacze. A pytają jej co od Mikołaja chce tyle ze nie biorą tego pod uwagę. Obiecali jej na imieniny rolki bo ze starych wyrosła imieniny w marcu- w końcu się wkurzylam i kupiłam. Teściowa pretensje . O Dniu Dziecka zapomniala-Oliwka nie czeka na prezenty od niej tylko na to zeby chociaż zadzwoniła- nie zadzwoni- ale w jej obecności powie co drugiej wnuczce kupiła
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
hej!
my właśnie skończyliśmy ćwiczyć, na koniec mały tam podskakiwał razem ze mną co do zaparć.. ja piję dziennie rano szklankę kompotu z suszonych śliwek, jak zapomne na wieczor zalac to szklanke wody z cytryną. Później kawa zborzowa i idzie Unikam słodyczy jak ognia (raz w tygodniu pozwalam sobie na dzień dobroci). Od tygodnia zrobiłam sobie kurację z oliwy z oliwek - codziennie na wieczór łyżkę oliwy siup. Prócz tego pamietam o jogurtach, mleku, wodzie wodzie i jeszcze raz wodzie! Może coś pomoże, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a imprezy z tego co wiem to zaczynaja sie zazwyczaj ok 20 ( sie pracowalo kiedys w barze ) wiec jakbysmy ok 16 sie spotkaly mamy 4 godzinki i z kotletow wyszly nici, ale za to narobilam sobie PALACKOW ziemniaczanych i wlasnie zaraz bede je jesc, jest ich chyba ze 15 a 4 juz po drodze sie zjadly |
||
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() No więc mój smok waży 480g i jest niegrzeczny przed chwilą myślałam że przerycze cały wieczór ale poczytałam troche na internecie i mi się polepszyło No więc wszystko jest pięknie, idealnie się rozwija, serduszko zbudowane itd cud miód ale.. no własnie jak zawsze ALE zastawki się nie domykają (serce pompuje za dużo krwi i sie nie domykają) na 99% przez fenoterol który biore na skurcze.. także ide jutro do lekarza i mam nadzieje że mi je odstawi. czytałam teraz na czym ta wada polega o właściwie bardzo dużo osób ją ma tylko o niej nie wie.. ogólnie nie daje jakiś konsekwencji czy objawów (bo ja to myślałam że koniec świata), ale bardzo duża szansa że jak odstawie leki to się domkną, łożysko się przykleiło to i zastawki się domkną prawda? ![]() ale już nie schizuje.. poporstu zawsze musi byc coś nie tak, ale zaraz później musi być dobrze żeby nie było nudno ![]() mały obrócił się tyłkiem i nie ruszyl ani troche więc widzieliśmy uszy i pupe ![]() za 2 miesiące znów jedziemy do kontroli |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze kochana nie martw się. odstawią leki i nasze maleństwa będą zdrowe jak rybki !!!!! MUSI BYĆ DOBRZE NIE MA INNEJ OPCJI !!!!!!
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dziekuje Wam wszystkim za porady co do zaparc - napewno wypróbuję nieznane, bo to jest koszmarne!
boje sie hemoroidów
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już długo nie biore leków ale po ciazy zamierzam sie za siebie wziąsc no ale znaleźć w okolicy świetnego kardiologa to jak igła w stogu siana. Ta zastawka moze sie domknąc, u mnie się nie domyka i sie nie domknie juz tylko trzeba pilnować żeby się szczelina nie powiększyła. |
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie schizować to b. dobre podejście! Eh a ja sobie palca przeciełam plikiem zdjęć w pracy
|
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze! Głowa do góry.Kurczę, ostatnio jem kilogramami sałatki owocowe. Wariactwo! Przynajmniej są to witaminy, hehe. A dziś w tv w "Dlaczego ja?" kobieta, która po narodzinach dzieci tylko je widzi i mąż powiedział jej, że jak się nie zmieni i nie zadba o siebie, to ją zdradzi; a w "Ukrytej Prawdzie" żona nie chce dziecka, a mąż tak. Co oni dziś tak z tymi dziećmi?
|
|
|
|
#3384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam, że zadnego wykształćenia mechanicznego nie ma, po prostu lubi dłubac i mu to wychodzi, a ja swojego czasu rywalizowałam z JAWA o jego wolny czas.... Raz nawet chciałam sie rpzejechać i rozwaliłam motor i o mały włos siebie, ale to inna historia, az mi się nie chce wspominać, jak to się mogło skończyć;pCytat:
Cytat:
Cytat:
Na razie zamaist na body i kaftaniki wydaje na zyrandole i karnisze, ale juz widac koniec![]() Dziewczyny dzieki za wsparcie, ostanio jakoś tak mniej intensywnie czuje maluszka i się zacyznam martwic. Jak sie położe i poleze z 20minut, to w koncu go poczuje,czasem kilka razy ale na siedząco -stojąco rzadko kiedy....A to przeciez już 24 tydzien... Napiszcie, czy któraś z Was miała? Ide w sobote do lekarza na USG mam nadzieję, ze mnie uspokoi... Moze dzidziol sie tak ułożył, że czuję go bardziej w środku a na zaenątrzz mało co, albo złapał jesienna chandrę i mniej bryka... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-11-20 o 18:42 |
||||
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny,
u nas 19 tydzień i mamy się dobrze, po ostatniej nie miłej nocce. Budzę się o 2 porach w nocy kolo 2 i kolo 4. To jest smieszne bo zerkam na telefon i od kilku dni ta sama godzina. Pracuje nadal więc ciężko mi Was nadrobić idziecie jak burza, ale to dobrze ![]() Co do chrzcin bo do tego doleciałam to u nas są obowiązkowe nauki, tzn 4 spotkania z chrzestnymi odbyc trzeba szok jakis, ale coz. Ja mam termin okolo 15.04..więc u nas pewnie chrzciny byłyby na czerwiec, lipiec albo i później zależy to od kilku czynników.. wiadomo. Co do zakupów przypatruje się Waszym sugestiom, zdjeciom uwagom i powoli w glowie ukladam fakty i mity na temat wyprawki i innych niezbednikow.. mam jakas wizje, ale jak pisalam zakupy chyba po 12.12.. teraz ta praca mnie pochlania, nie wiem czy isc na zwolnienie, jak to wszystko zorganizowac.. do 14.12 musze byc mamy pare spraw, wigilia w pracy itd itp.. miala przyjsc jakas laska do pomocy to bym im powiedziala i bym poduczyla ja, tym bardziej ze w tej branzy na jesien/zime malo pracy produkcyjnej ale w kadrach zawsze cos, weszlam jak to sie wszystko klarowalo, ukladalo i uklada wiec jakos bedzie. Umowe mam do 2015 niby na okreslony. Jak to teraz jest po zmianie tych przepisow? Chodzi mi o wychowawczy?? ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Dziewczyny, życzę aby wykańczanie mieszkanek sprawnie poszło i zakupy kaftaników się zaczęły. ![]() Czarny flamaster ja mam od jakiegoś miesiaca chęci na mandarynki, jablka, pomarancze, banany, straszne checi ![]() Luna bedzie dobrze wszystko, lekarz napewno cos zaradzi, dzieciatka niech zdrowo rosnie. Dziewczyny jeśli chodzi o łóżeczka to lepiej z biegunami, jaki materac lepszy itd macie jakieś propozycje. Widziałam na allegro mnóstwo tego, ale może któraś już ma i poleci??
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2012-11-20 o 18:42 |
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brawo dla łożyska ![]() Cytat:
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale nadal cisza... nie moge się doczekać.. gadam i gadam zaraz sobie coś wkręce |
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Strippi, zagłosowane
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze mamy te same 'ulubione' programy. moj chlop akurat wtedy wraca z pracy i nie wyrabia ze mna
![]() ![]() ), wiec zawsze byly klotnie z moim przyjacielem, ktory ma Jave, o wyzszosc modeli
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

Napełniałam papilotki tak: najpierw 2/3 samego ciasta (bez kawałków czekolady), potem łyżeczka nutelli i dopełniałam ciastem do 3/4. Wierzch posypałam grubo posiekaną białą i ciemną czekoladą. Z tej porcji wyszło mi 15 babeczek. Zdecydowanie polecam ten przepis.

Bo to jakieś nauki chyba pobrac trzeba?

05.07.2008 
to jej pojechała

Unikam słodyczy jak ognia (raz w tygodniu pozwalam sobie na dzień dobroci).

Na pewno będzie dobrze! Głowa do góry.