![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Psychiatra
Cytat:
Na ziołowe leki nawet nie liczę, nie pomagały mi nigdy, nawet przy tych 'lekkich' stresach. Ta metoda z uspokajaniem sie oddechem jak narazie troche pomaga na szczęście. Mam świadomośc tego, ze należałoby pójśc od lekarza, ale najpierw muszę zażegnac moje inne problemy zdrowotne. Jakby do tego zestawu leków, który teraz mam doszły jeszcze kolejne, to mogłabym sie chyba żywić jedynie tabletkami ![]() Nawet jak o tym piszę to jakaś rozedrgana jestem, ech.. W dodatku rzucam teraz palenie i juz samo to sprawia, ze szaleje i łażę po ścianach momentami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cieszę się że walczycie o siebie
![]() Trzymam z Was kciuki ![]() opanowanie oddechu pomaga to fakt, bo lęk powoduje przyspieszony oddech [ wynikający z pobudzenia hormonami stresu układu nerwowego], przyspieszony oddech prowadzi do hiperwentylacji, hiperwentylacja prowadzi do wystąpienia ataku paniki,ale to znowu tylko jedna z teorii... |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj prawie nie jadłam,usnełam o 5 nad ranem,serce waliło i nie mogłam spać...W dzień serce znów waliło,do tego zaczęło boleć,teraz już się uspokoiło,ale jeść dalej mi się nie chce.Nie chcę tak dłużej,za jakie grzechy muszę tak się czuć?
![]() |
#185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a o co chodzi z tym magnezem??
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Dziwnym trafem w te dni,w które brałam magnez w tabletkach miałam takie objawy - zawroty głowy i hiperwentylacja,więc myślałam,że to możę przedawkowanie.Ale ostatnio znów to się pojawiło,mimo że magnezu nie brałam.Oczywiste,że nerwica.
Margaret90,dzięki,aktualnie w razie potrzeby biorę Validol i on jako jedyny mnie uspokaja(ale nie na 100%),te wszystkie Perseny,Valusedy i Nervomixy nie działają na mnie chyba.Na pewno nie na silne lęki.Opcję psychologa/psychiatry też rozważałam,tylko to faszerowanie się lekami...Ten lęk,taki sam z siebie i niewiadomo czego,zdarza się raz na kilka miesięcy,za kilka dni wszystko wróci do normy,nie raz to przerabiałam. Teraz wmuszam w siebie kawałek drożdżówki.przez cały dzień zjadłam ledwo bułkę i kromkę chleba :/
#188 |
Wtajemniczenie
|
Nemezjo,ja tez tak mam,że ten lęk pojawia się raz na jakiś czas,najczęsciej jak siedze w domu,jak jestem np na zajeciach,gdzie mam mysli czym innym zajete to jest Ok.Z apetytem to miałam tak,że po lęku,bałam się,że wróci,czyli był stres,a jak był stres to był też brak apetytu
![]()
#189 |
Rozeznanie
|
Jeśli lęki zdarzają się rzadko to lepiej nie iść do psychiatry. Ja bym proponowała pójśc do psychologa, ewentualnie na terapię. Lekarze przepisują silne leki na lęki a poza tym, które niesamowicie uzależniają...
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dziś nie wiem z czego i tak sobie domniemam,że właśnie z nerwicy w zeszłym roku prawie nie jadłam przez 1,5 tygodnia.Od samego rana nie mogłam patrzeć na jedzenie,nie mogłam myśleć o jedzeniu i patrzeć,jak ktoś je,bo zaraz odruch wymiotny.Budziłam się wczesnym rankiem i kilka godzin przewracałam się z boku na bok,serce waliło nie wiadomo czemu jak tylko się otworzyłam oczy i nie przestawało,dopóki nie wstałam.To nie był a tachykardia wynikająca z lęku przed czymś,tylko zwykła-po prostu z niczego.Pewnego ranka obudziłam się i to wszystko minęło,przez najbliższy tydzień jadłam tyle,że prawie nie odchodziłam od stołu ![]() Tak też myślałam, problemy należy rozwiązać,a nie utrzymywać sztuczne dobre samopoczucie lekami.Na razie nie mam odwagi ani natchnienia,żeby iść...
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-02-27 o 21:43 Powód: Post pod postem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do psychiatry zapisałam się przede wszystkim dlatego,że po jednym z lęków,nie miała juz sił i zaczęłam mieć wątpliwości,czy sama dam rade sobie z tym..
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tripko,spróbuję,trzeba się chwytać wszelkich sposobów...
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to duże uogólnienie, obecnie nowoczesne leki nie uzależniaja fizycznie, tak jak leki tzw starej generacji...A psychicznie można uzależnić się od wszystkiego... Cytat:
![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-02-27 o 21:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
A ja się pożegnałam z leczeniem, nie wiem jak wyjść z tej deprechy. Nie mogę brać leków, bo sa to psychotropy, mama uważa, że powinnam łykac te badziewiate ziółka co nic mi nie pomagają. Przecież to jest choroba jak każde inne, ja chcę się poczuć chociaż raz ''normalnie''
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
tripko przeczytałam w innym wątku że zastanawiasz się nad odstawieniem tabletek anty, jeśli mogę podzielić się swoim doświadczeniem , to u mnie objawy zaczęły się właśnie po d lugim braniu tabletek...
Margaret90 skoro lekarz przepisał Ci leki to może są potrzebne... |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
tak,zastanawiałam się już wcześniej żeby przestać brać tabletki anty,ale teraz już na pewno je odstawiam-bo być może to one właśnie przyczyniają się do tych objawów...
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wiązało się to z niedoborem magnezu, wapnia, wyrównanie poziomu tych pierwiastków trwało 6 mcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
poza tym tabletki mogą też powodować depresje,zmiany nastrojów,nerwowość itp..
#202 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
#204 |
Zakorzenienie
|
Tripka wlasniemialam pisac o tym co masz w podpisie.
Edytowane przez bess Czas edycji: 2007-03-30 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Boje się sama brać te leki w Xetanorze jest paroksetyna i nie wolno jej podawać osobom poniżej 18 roku życia...gdyż może doprowadzić do samobójstwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
trochę zdziwiłam się że dostałaś takie leki ...jak pisałam, spotykam się coraz częściej z tym że na lekkie zaburzenia nerwicowo-depresyjne przepisywany jest prozac, i jego nowsze wersje np aurex, czyli leki nowej generacji które nie mają tylu skutków ubocznych i nie uzależniają fizycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przerażające są te leki...mam nadzieje,że nie będę musiała ich brać
![]() Bess co do zmęczenia to mam tak bardzo często,mogłabym spać cały dzień nieraz,bo na nic innego nie mam ochoty ani sił.
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pozniej rozsadek wraca i jakos sobie radzę. Ludzie mówią "lekarz lepiej się zna, nie należy podważać jego diagnozy, bierz leki które ci przepisal i sie nie zastanawiaj" A ja myślę, że zastanowić się trzeba. Bo to jest Twoje życie, a wpakowanie się w takie leki zmieni je diametralnie. Mogą zadziałać na ciebie bardzo róznie. To nie jest witamina C, która dziala na każdego tak samo. Poza tym rozpoczęcie terapii psychotropami to zapewnienie sobie protezy na całe życie. Jak już je bierzesz, to raczej musisz liczyc się z tym, że nie przestaniesz. Dla lekarza jesteśmy tylko kolejnym przypadkiem, nie jestesmy jego dzieckiem, żoną czy matką. I tak naprawde to nie do konca chyba obchodzi go co się z nami dalej stanie. Brutalna, przykra prawda.. ![]() Ten lekarz przepisał Ci bardzo poważne leki. Nie wiem, może faktycznie ich potrzebujesz, przeciez takie leki też są dla ludzi. Ale jesteś bardzo młodziutka i zastanów się dobrze, zanim je wezmiesz.
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja idę do lekarza we wtorek,zobaczymy co mi powie ![]()
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś jej nie miałyśmy, prawda? Więc da się, na pewno się da wrócić do tego stanu sprzed jej rozpoczęcia. Tak samo jak przyszła, nie wiadomo skąd, tak samo pojdzie precz. Nie potrzebowałyśmy leków, żeby się w nią wpędzić, więc może uda się tez jej pozbyć bez ich pomocy? Margaret, ale nie odbieraj tego jako absolutnej negacji leków. Nie wiem jaka jest Twoja sytuacja, nie wiem jak się czujesz. Widze, że jesteś rozsądna ![]() Wiadomo, ze nie każdy i nie w każdej sytuacji jest w stanie sam sobie poradzić. To zależy od wielu czynników.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.