|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
Cytat:
![]() a nie mogą ci te koleżanki pożyczyć ? ja wychodze z założenia że wole mieć niż później się denerwować szukać przepłacać Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3572 |
Wtajemniczenie
|
strippi załatwiłam kolejne 6 głosów. jak wróci siostra to ją poprosze o kolejne 3
![]() i dam posta na fb może się coś ruszy
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez byłam i to w niezyłm szoku bo w ciagu ostatnich 6 lat dorobiła sie łacznie z tym w brzuszku 4 w szpitalu nazwyaja ja weteranka i mimo ze maleństwo w domu musi to być w szpitalu bo dostała zakrzepicy i jak nie bedzie lezec to moze umrzec:/
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już ją kocham ![]() ![]() ![]() zgupiałaś ,nigdy nie wolno tak o sobie myśleć ![]()
![]() |
![]() |
#3575 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://abcantykoncepcja.pl/owulacja-po-porodzie . W ciąży można nawet karmić piersią chyba że Tu odpowiedź z forum ginekologicznego doradca laktacyjny Rozważa się zaprzestanie karmienia w ciąży jeśli kobieta wcześniej poroniła, urodziła wcześniaka, w obecnej ciąży pojawia się plamienie/krwawienie, przedwczesne skurcze, bądź znaczny spadek masy ciała. Jeśli żadna z tych rzeczy Pani nie dotyczy nie trzeba myśleć o odstawianiu dziecka. Ale warto pomyśleć o rozsądnej, urozmaiconej diecie, bo organizm w pierwszej kolejności zajmuje się maleństwem, które ma się urodzić, w drugiej mlekiem dla starsza, a dopiero w trzeciej Panią. Dobrze więc by było żeby składników odżywczych dla Pani nie zabrakło. Jeszcze jedna sprawa - około 16 tygodnia ciąży rusza synteza mleka dla mającego przyjść na świat dziecka, a wtedy mleko może zmienić nieco smak, może też odrobinę zmniejszyć się produkcja. Zważywszy na wiek córeczki ewentualne zmniejszenie produkcji nie powinno stanowić problemu - wszak ona jada już nie tylko mleko. Natomiast nie wiadomo jak Młoda dama przyjmie ewentualną zmianę smaku -zaakceptuje nowość czy odmówi ssania piersi. Jeśli się nie zniechęci, a Pani nie myśli o odstawianiu jej wkrótce od piesi z jakiś osobistych powodów, to spokojnie można myśleć o karmieniu dwójki dzieci po porodzie. pozdrawiam ![]() monika staszewska Inna sprawa, to że poza fajną niską różnicą wieku między dziećmi, lekarze uważają że tak krótki odstęp pomiędzy dziećmi nie jest zbyt korzystny, bo po protu organizm kobiety nawet się nie odbuduje. Zalecana jest jednak przerwa ok 2 lat. Ciąża to jednak spory wysiłek dla naszego organizmu, choć czasem nie widać tego gołym okiem. Cytat:
![]() |
![]() |
#3576 |
Rozeznanie
|
ojej dzielna kobieta niech jej zdrówko sprzyja, a kiedys na stare lata bedzie miała oparcie w dzieciach, no przynajmniej mam taką andzieje, bo różnie to bywa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj idę do kina na Zmierzch
![]()
![]() |
#3579 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że już serwuje, bo ma kilka drobiazgów już z kuchni, jak dostała rok temu na Mikołaja ![]() to teraz będzie się działo, jak dostanie te ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() oj to już niedługo wielki dzień nadania tytułu ![]() Cytat:
![]() ja też udostępniłam na tablicy u swojej siostry, kuzynki i brata mojego tż, no i oczywiście u siebie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, życzcie mi powodzenia! Idę w ślad za Strippi i Perfekcyjną Panią Domu - biorę się za porządku w komodzie!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Miłego seansu! Mi się bardzo podobało
![]()
![]() |
![]() |
#3582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty męczyłaś warzywami, a ja grą w GRZYBY. Sama wymyśliłam zasady do jakiś plakietek z grzybkami i jadalnymi trującymi i kazałam ludziskom grać ze sobą... na moich zasadach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale jak sie dogadamy DLA MNIE NIE MA RZECZY niemozliwych ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no ogolnie ugotowalam ta zupe, ale oczywiscie widac jakie ja mam pojecie o gotowaniu. siostra kupila takie a'la mielone malutenkie ale z kurczaka i mowi ugotuj z tym i z brokulami. NO ALE JA NIE POMYSALAM ze te kurczaczki mi qrwa tak nasiakna ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i faktycznie posprzątałam, zrobiłam obiad i lepiej się poczułam ciekawe co będzie wieczorem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
my - klatkowo-blokowo - zglosilismy kopciciela do strazy miejskiej i sanepidu. i co?! nic
![]() dalej smrodzi nam prosto w okna.... Cytat:
moja matka-wypasaczka tez zawsze mnie pasie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3586 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam tyle że Małpy jesteście!!!!
![]() Jak chcę odpuścić z jedzeniem bo próbuję walczyć z tymi cholernymi zaparciami to mi wyjeżdżacie z takim żarciem ![]() Trzymajcie Babska kciuki za jutrzejszą wizytę - nie mogę się doczekać zeby zobaczyć moją Królewnę - a szaleje ostatnio że szok!!!
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko przyzwyczajone do słodkości było, ale jak lekarka nakrzyczał to ograniczyłam (pisałam Wam, ze mnniej sie rusza) dzis po tym lodzie chyba tak sie ucieszył, że az skakał z radosci;p Będe mu robić takie niespodzianki i codziennie przynajmniej 2 krówki zjem, niech mały ma radochę;p
Niezły pretekst ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3588 |
Rozeznanie
|
wreszcie w domku... zupka się gotuje a ja robię sobie popcorn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3589 |
Zadomowienie
|
Proponuje zmienić tamatyke wątku na kulinarną
![]() ![]() I jak tu sie powstrzymać jak tylko przeczytam wasze posty to kombinuje co by tu z kuchni sobie przynieść ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ------------------------------- Odebrałam wyniki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
ooooo tak i to jest kolejna rzecz na mojej liscie jak bd w PL
moze juz od razu mamie naskrobie smsa zeby z pracy mi ze 5 kg krowek mordoklejek przynisola ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho? Nie ma co czytać;p
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3594 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3595 |
Raczkowanie
|
Muszę się wygadać, bo zaraz pęknę ze złości. Miałam dziś usg połówkowe. Trwało jakies 120sekund;/ na moje pytanie czy dziecko zdrowe, zbył mnie,że z tego co widać to tak, ale on niestety nie może obejrzeć dokładnie bo to na nfz i ma mało czasu i nie będzie czekał aż dziecko się poruszy;/ myślalam,że mnie ch...j jaśnisty spali. Usg robi 3 razy w ciągu ciąży i jeszcze mnie potraktował jak wariatke. Płci też nie podał, bo on nie ma czasu na czekanie aż dzidzia się obróci. Jestem rozczarowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3596 |
Raczkowanie
|
U mnie Kochane dużo się dzieję mój synek dziś porządnie kopnoł wiec wiem że to on bo przedtem to nie miałam pewności
A po za tym zmieniamy mieszkanko i aż się boję bo czeka mnie pakowanie a na mieszkanku sprzątanie bo to po dziadkach tż bo babcia jest chora i mieszka u cioci bo jest jej łatwiej a my mamy szanse pójść na mieszkanko po nich i to o 250 zł tańsze niz teraz wynajmuje A do tego cały dzień zgaga mnie męczy
![]() |
#3597 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do palenia czym popadnie... to ja niestety z okna mam widok na dwie stare kamienice w których mieszkaja w większości cygańskie rodzinki ![]() ![]() ![]() a my poszliśmy z Tztem na spacerek i do sklepu i co? Wątróbki nie było ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3599 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.