Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 18:21   #2791
mme_audrey
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Podczytuję Was od dłuższego czasu, w końcu dojrzałam do tego, aby zacząć pisać. Specjalnie dla Was się zarejestrowałam i... teraz muszę cierpliwie czekać, aż zaczniecie zauważać moje wypowiedzi

Coś o mnie? Jestem mamą cudownej Heleny. Chociaż mam dni, w których marzę o ciepłym łóżku i dobrej książce, a nie na skupianiu całej uwagi na Maluchu to za nic nie chciałabym cofnąć się do czasów, gdy nie byłam mamą!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 18:44   #2792
alibany
Rozeznanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Podczytuję Was od dłuższego czasu, w końcu dojrzałam do tego, aby zacząć pisać. Specjalnie dla Was się zarejestrowałam i... teraz muszę cierpliwie czekać, aż zaczniecie zauważać moje wypowiedzi

Coś o mnie? Jestem mamą cudownej Heleny. Chociaż mam dni, w których marzę o ciepłym łóżku i dobrej książce, a nie na skupianiu całej uwagi na Maluchu to za nic nie chciałabym cofnąć się do czasów, gdy nie byłam mamą!
Witaj!
Coś więcej o sobie nam napisz Skąd jesteście itd

Oliweczko jestesmy z Tobą! trzymamy mocno kciuki by Mateuszkowi zechciało się szybciutko wyjśc z brzuszka!!

Dzięki za opinie o bodziakach. Jutro wybiorę się do CH i coś wybiorę.

Co do książek, z wcześniej zakupionych pozycji przyjęła się tylko gąsienica. Teraz też zamówiłam kilka proponowanych rpzez Was tytułów ale jak któras okaże się nie na teraz to powędruje na wyższa półkę i poczeka na swój odpowiedni czas. Dla mnie inwestycja w ksiażki jest inwestycją ponadczasową. Nad zabawką zastanowię się 10razy zanim kupię, a z ksiązkami nie mam tego problemu

Marzenka zamówiłam oczywiście :czy chcesz być moim przyjacielem, od stóp do głów, Babo chce, Binta tańczy, różnimisie i to chyba wszystko a i to bum!bum! co Scio pokazywała.
U nas też hiciorem jest tematyka zwięrzęca, co dzień po kilkanaście razy wertujemy książeczki z serii okruszek poznaje świat i inne podobne gdzie jest mnóstwo obrazków do nazywania przedmiotów itp.

Ala już śpi. Nic nie spała w dzień, na rzęsach stawałam by ją do 18tej chociaż przetrzymać. Debiut z piersiami brumka udany. Smakowało wszystkim Za tydzień przyjaciółki mnie odwiedzają z dziećmi to zrobię wersję ze szpinakiem fetą i suszonymi pomidorami
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:01   #2793
mme_audrey
Raczkowanie

Jesteśmy z Warszawy, Helena urodziła się na początku sierpnia. To duża dziewczyna, która właśnie siedzi obok mnie i karmi swoim jogurtem psa
Jeśli spojrzeć na nas trochę inaczej, to H. nie jest naszym pierwszym dzieckiem - mamy już psa i dwa koty, które są więcej niż zwierzętami ))) Wydaje mi się, że zwierzaki przygotowały nas do rodzicielstwa (do odpowiedniego ustalania planu dnia, do tego, że nie można ot tak nie wrócić prosto z pracy do domu, że nie wszędzie pojedziemy na wakacje itp. itp.)
Pisanie o sobie zaczynam od zwierząt, pomyślicie, że dziwna jestem

Rozmawiacie o książkach - ja mam fizia na ich punkcie, więc i Heluty księgozbiór ciągle się powiększa. Mamy i książeczki na później, ale i takie z kartonowymi kartkami na teraz (wspomniane już wcześniej Obrazki dla maluchów). Książki z dedykacjami to niezwykła pamiątka - tak powiększa się nasz zbiór książek
Stary 2012-11-21, 19:28   #2794
patik87
Zakorzenienie

mme audrey witaj
Stary 2012-11-21, 19:37   #2795
mme_audrey
Raczkowanie

witam
mam nadzieję, że uda mi się zadomowić
Stary 2012-11-21, 19:46   #2796
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Hejka

Ale się obżarliśmy pizzą. Sama robiłam, więc i Agata dostała kawałek. Mlaskała aż miło

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:49   #2797
alibany
Rozeznanie

Cytat:
witam
mam nadzieję, że uda mi się zadomowić
pisać pisać pisać klucz do zadomowienia
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:56   #2798
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
pisać pisać pisać klucz do zadomowienia
będę się starać
Stary 2012-11-21, 20:04   #2799
agni82
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny

Emil juz lepiej, wczoraj po południu zaczął jeść, dziś apetyt znacznie lepszy, pije jak smok (|kupiłam mu wodę w butelce z takim dziubkiem). jest tym tak podekscytowany, że nawet nie chce mu się pic a pije, wiec nie boję się o odwodnienie. mój plan zadziałał.
byłam z nim u lekarza tak dla świętego spokoju- pani doktor potwierdziła, że Emil ma wirusa, ale wszystko idzie ku lepszemu.Powiedział, żebym dalej robiła to co robię, czyli proponowac mu jedzenie, ale nie przymuszac, dawac dużo wody i w razie bólu nurofen. Poza tym powiedział, że jest jakies 12 róznych zimowych wirusów, wiec przed nami zostało 11

ja tez się czuję dobrze, tylko mąz biedny esemesuje z Gwinei, że wciaż nie czuje się najlepiej.

piszecie o ciężkich nocach. witam w klubie. Emil kategorycznie odmawia spania w swoim łózeczku.dlatego też nie miałm jak pisac wieczorami, bo musiałam leżec razem z nim. no i to własnie ta druga rzecz, ja muszę byc obok. spał cała noc ze mną ( a w zasadzie 3 ostatnie noce). no i on spał, a ja za każdym jego kopniakiem, stęknięciem przebudzałam sie. nerwy mi już puszczały,ale wypiłam dziś meliskę i byłam mega cierpliwa. teraz śpi jak suseł w swoim łóżeczku i mam nadzieję, że tak zostanie

książeczki, hmmm... widzę, że gorący temat: u nas są wiersze Tuwima, Brzechwy i innych polskich mniej znanych poetów. mamy też baśnie Andersena (oczywiście to na później), Pippi (rówież na później), seria o Emilu z Lonebergii (na później). teraz hitem sa książeczki z serii That's not...
http://www.usborne.com/catalogue/cat...=bbtnm&id=2970
mamy ich kilka, Emil lubi je dotykac i sam przewraca strony.
oczywiście na pierwszym miejscu jest peepo baby
http://compare.ebay.co.uk/like/31050...ype=pla&crdt=0
myśmy ją dostali za darmo w jakieś paczce, a emil uwielbia ją i może je słuchac 20 razy pod rząd (sprawdzone, policzone, przeczytane)
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:27   #2800
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie przejdzie, ona ma totalna kontrole albo nikt. czyli zabiera talerz, wyrzuca moja łyzke, odsuwa sie od mojej, chowa pod blatem ...
aha to juz nie mam pomyslu - u mnie to dziala
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

oj nie wiem, w tym miesącu to chyba nie, bo mam dużo roboty ze szkołą. Ale na początku przyszłegomoże wyskoczymy do jakiejś bawialni?
spoko wyskoczymy do kawki zabawki, albo kolorowej
Cytat:

witamy - pisz, pisz pisz i zauwaza - ja tez tu bardzo pozno dolaczylam

Witam sie po pracy, przezylam i znow musialam ciagnac ciezki wor do drzwi, jak kierowca go zabieral to az go zgielo.
Marinka gdzie jestes - doszla paczka?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:29   #2801
mme_audrey
Raczkowanie

z tym zauważaniem wypowiedzi to chodziło mi o to, że przez chwilę pojawiały się z opóźnieniem, bałam się, że moje przywitanie gdzieś umknie

uciekam na razie, bo ciągle tylko moje wypowiedzi się przewijają do napisania!
Stary 2012-11-21, 20:39   #2802
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Mma audrey witaj
Pierwsze posty są moderowane więc dlatego były z opóźnieniem.

Agni super ze Emil lepiej. Dzisiejsza noc Wiki tez z nami spała. My na krańcach (mamy lozko king) ona na środku w poprzek. Z tym ze głowa w moja stronę więc Kopala Tz

Eveewe nie ciagaj tych worow. To niebezpieczne w Twoim stanie. Popros kogos.

Wiki książki lubi drzec. Wszystkie jakie miała (dostaliśmy w paczce od health visitor) są w strzepach. Nie interesuje ja kompletnie. Nie da sobie pokazac co jest na obrazku i nie słucha jak mówię co to jest i jakie dźwięki wydaje.

Z mówieniem tez kiepsko. Mówi mamammmmaaa i baba. Poza tym robi taki motorek i pierdzi i muczy jak krowa. To wszystko.

U mnie humor do poklocilam sie z Tz. Wrocil z pracy i sie słowem nie odezwał. Nawet głupiego Czesc.
Ide sie spuścić w kiblu (Patik )
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:48   #2803
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

stronczku niestety do drzwi musze sama go dociagnac, pozniej juz mi zabiora - pracuje sama wiec nie ma mi kto pomoc.

nie mam juz dziewczynki sily. jakbym miala 1 zmiany spoko, ale 2 to katorga, ja wieczorami juz nie mysle logicznie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-21, 21:14   #2804
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Eveewe a nie mozesz poprosić tego kogos kto odbiera z pod drzwi? Wyjaśnij sytuacje
Stary 2012-11-21, 21:22   #2805
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Eveewe a nie mozesz poprosić tego kogos kto odbiera z pod drzwi? Wyjaśnij sytuacje
ja nie chce mowic w pracy poki co, a wiesz poczta duza firma, a mnie wiele osob zna, pojdzie fama i dojdzie dalej - tego nie chce. bo u nas jest duzo pocztowych malzenstw, par itd. Poki co nie chce nic nikomu mowic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-21, 21:58   #2806
marzena_S
Zadomowienie

Agni, super że Emil ma się lepiej.

Oliweczko, to już w każdej chwili może się rozkręcić. Czekamy razem z Tobą.

Mme_audrey, witaj! My z tż też się śmiejemy, że Hania ma starszego (psiego) brata. Pomimo tego, że boleśnie nie ząbkował i nie zmieniałam mu pieluch również uważam, że w pewnym sensie przygotował Nas do roli rodziców. Więc nie tylko Ty jesteś dziwna.

Stronczku,
a co się stało?

Książki- ja również doskonale sobie zdaje sprawę, że niektóre są dedykowane starszym dzieciom, ale (jak to mówił ślepy koń na wyścigach) nie widzę przeszkód, żeby je Hani czytać. (jeśli nie będzie zainteresowania, to poczekają na półce) Tak jak pisała Scio, dziecko się osłuchuje z mową, nowymi wyrazami, więc wynosi z tego same korzyści, a rozumieć kiedyś zacznie.

No i chwalę się- Hani wyszła ostatnia trójka i tym sposobem ma w paszczy prężną armię 16 białych potworów. Ufff, mam nadzieję że teraz trochę odsapniemy...
Stary 2012-11-21, 22:01   #2807
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marzena 16 moja ma 6 i trzy wychodza, widac tylko troszke.

Wy chyba wszystkei w K. bo cisza tu jak rzadko - chyba ze wizaz padl

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-21, 22:08   #2808
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja nie chce mowic w pracy poki co, a wiesz poczta duza firma, a mnie wiele osob zna, pojdzie fama i dojdzie dalej - tego nie chce. bo u nas jest duzo pocztowych malzenstw, par itd. Poki co nie chce nic nikomu mowic.
Rozumiem,
a nie możesz trochę pokłamać, że masz problemy z kręgosłupem?

Cześć tak wogóle.

agni - dobrze, że poszłaś do lekarza, przynajmniej się uspokoiłaś, no i świetnie, że już lepiej z małym!

mme_audrey - witaj, ja jestem od sierpnia i nie mogę się tak do końca odnaleźć na wizazu.

shira - love Twoje poczucie humoru

oliweczko - wszyscy czekamy na wieści, co zaglądam, to sprawdzam, czy nie ma info, że już się rozpakowałaś..

Marina - gdzie Ty?

Scio- to ja też trochę księżniczek chce!! Cały czas mi się marzy, że będe jeszcze kiedyś miała dziewczynkę Zuzię i będę ją słodko różowo ubierać i zaplatać warocze Chociaż sama nigdy się tak nie ubierałam i nigdy nic różowego nie miałam.

A u mnie . Pisałam Wam kiedyś, że się przygotowuję do egzaminu na grudzień. Mialam zapłanowany urlop od 03.12 do 13.12 z przeznaczeniem na nauke, a dzisja dostaję maila, że urlop mam cofnięty, bo mamy w firmie kontrole i musze pokonczyć pewne rzeczy... I z zaplanowanej nauki nici i pewnie 400 zł pójdzie się .... Mało tego, pewnie będzie trzeba jeszcze zostawać po godzinach, żeby wszystko jakoś przyśpieszyć, bo od przyszłej środy do soboty szkolenie...
To się wyżaliłam.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Książki- ja również doskonale sobie zdaje sprawę, że niektóre są dedykowane starszym dzieciom, ale (jak to mówił ślepy koń na wyścigach) nie widzę przeszkód, żeby je Hani czytać. (jeśli nie będzie zainteresowania, to poczekają na półce) Tak jak pisała Scio, dziecko się osłuchuje z mową, nowymi wyrazami, więc wynosi z tego same korzyści, a rozumieć kiedyś zacznie.

No i chwalę się- Hani wyszła ostatnia trójka i tym sposobem ma w paszczy prężną armię 16 białych potworów. Ufff, mam nadzieję że teraz trochę odsapniemy...
Co do książek się zgadzam z Tobą, my dosataliśmy baaaardzo dużo po córce koleżanki, i ja na kilka dni daje 2-3, potem chowam i wycia gam następne i tak na zmianę. Widzę, że mały niektóre bardziej polubił, niektóre mniej ale u nas się opowiada zamiast czyta...

16??? Ja czekam na 6 ząbek, ale jesteśmy zacofani

Stronczek - pisz co sie stało!!!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:18   #2809
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Witaj audrey my też macierzyństwo rozpoczęliśmy od kupna psa

Anka, a co to za egzamin? Napewno nie dasz rady się nauczyć?

Patik- jak tam remont?

U mnie bez zmian jakby coś

Marzenka- to Hania ma tyle samo ząbków, co Julka-po cztery 1,2,3 i 4 tak? to jeszcze 5 i koniec na jakiś czas? jak to jest?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-11-21 o 22:21
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:27   #2810
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Mme_audrey, witaj! My z tż też się śmiejemy, że Hania ma starszego (psiego) brata. Pomimo tego, że boleśnie nie ząbkował i nie zmieniałam mu pieluch również uważam, że w pewnym sensie przygotował Nas do roli rodziców. Więc nie tylko Ty jesteś dziwna.
oj nie tylko Ty

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Cały czas mi się marzy, że będe jeszcze kiedyś miała dziewczynkę Zuzię i będę ją słodko różowo ubierać i zaplatać warocze Chociaż sama nigdy się tak nie ubierałam i nigdy nic różowego nie miałam.
A wiecie że moja córka dostaje spazmów na widok sukienki, nie ubierze i koniec. Wyje, szarpie się, a jak już jej obiorę podstępem to jak się pokapuje siada i ruszyć się nie chce
Więc spodnie rulezzzz
Ogrodniczki może nosić, szorty tez je nie przeszkadzają, spódniczek jej nie ubieram bo jakoś pogrubiają moja Sarenke

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:33   #2811
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Anka, a co to za egzamin? Napewno nie dasz rady się nauczyć?
Egzamin z przedmiotu Rachunkowość finansowa, będę próbować się przygotować, ale nie mam szans na przerobienie calego materiału. chyba że trafię, na to co umiem w co nie wierze. Egzamin ten jest bardzo rozbudowany, a zestaw tak skonstruowany, że pytania/ zadania są z bardzo szczegółowe.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
A wiecie że moja córka dostaje spazmów na widok sukienki, nie ubierze i koniec. Wyje, szarpie się, a jak już jej obiorę podstępem to jak się pokapuje siada i ruszyć się nie chce
Więc spodnie rulezzzz
Ogrodniczki może nosić, szorty tez je nie przeszkadzają, spódniczek jej nie ubieram bo jakoś pogrubiają moja Sarenke
Już w tym wieku wie, co wygodne??

No tak pogrubiają....hhahaha. Od maleńkości trzeba dbać o look
Stary 2012-11-21, 22:47   #2812
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
No tak pogrubiają....hhahaha. Od maleńkości trzeba dbać o look
wiadomkiś

Kupiliśmy wreszcie fotelik samochodowy
Po długich analizach padło na ROMER Duo Plus z dodatkowym pasem TT, kolor organic nature (brumku kolorystyka jednak troche inna niż w kingach )

http://allegro.pl/fotelik-romer-duo-...747842760.html

Stary 2012-11-21, 22:48   #2813
marzena_S
Zadomowienie

Anka, zapomniałam wcześniej Ci odpisać- spotkanie będzie pewnie popołudniu, godzina jeszcze nie została ustalona. Za egzaminy trzymam mocno kciuki, może akurat się uda i będziesz mieć gwiazdkowy prezent.

Teliczku, a Wam która godzina by pasowała najbardziej na spotkanie? Dzisiaj chciałam dzwonić żeby rezerwacje robić, ale przypomniało mi się że nie ustaliliśmy pory.

Carmela, a Ty lubisz w kieckach chodzić? Bo ja to NIGDY nie lubiłam, za to z Hanki strojnicha jakich mało. Spódnice, sukienki- wszystko jej pasuje, mogłaby godzinami siedzieć i przegrzebywać swoją zawartość szafy. (tu akurat może moje ciągaty do lumpków dają o sobie znać) Z ubieraniem na dwór też nie ma problemu, wręcz pilnuje żeby jej wszystko założyć. Nawet rękawiczki polubiła, a jeszcze niedawno uciekała na ich widok.

Oliweczko, dokładnie tak. Jeśli wierzyć temu co piszą w schematach wyżynania się zębów mlecznych to piątki przebijają się między 21, a 31 miesiącem, więc teraz mamy zębowe wakacje.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-21 o 22:52
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:54   #2814
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Anka, zapomniałam wcześniej Ci odpisać- spotkanie będzie pewnie popołudniu, godzina jeszcze nie została ustalona. Za egzaminy trzymam mocno kciuki, może akurat się uda i będziesz mieć gwiazdkowy prezent.

Teliczku, a Wam która godzina by pasowała najbardziej na spotkanie? Dzisiaj chciałam dzwonić żeby rezerwacje robić, ale przypomniało mi się że nie ustaliliśmy pory.

Carmela, a Ty lubisz w kieckach chodzić? Bo ja to NIGDY nie lubiłam, za to z Hanki strojnicha jakich mało. Spódnice, sukienki- wszystko jej pasuje, mogłaby godzinami siedzieć i przegrzebywać swoją zawartość szafy. (tu akurat może moje ciągaty do lumpków dają o sobie znać) Z ubieraniem na dwór też nie ma problemu, wręcz pilnuje żeby jej wszystko założyć. Nawet rękawiczki polubiła, a jeszcze niedawno uciekała na ich widok.
Kciuki na pewno sie przydadzą, upomnę się jeszcze przed samym egzaminem.

Jeśli po południu będzie spotknie, to może przybęde. Nie wiem o której ze szkolenia wrocimy, chciałabym zdążyć.
Stary 2012-11-21, 22:57   #2815
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Carmela, a Ty lubisz w kieckach chodzić? Bo ja to NIGDY nie lubiłam, za to z Hanki strojnicha jakich mało.

Nie lubie!!!!!!!!!!!!!! (mam tylko jedna-taka obowiązkową )

Stary 2012-11-21, 23:00   #2816
agulaaabar
Zakorzenienie

Pytanie do wszystkich... czy Wasza doba też jest tak krótka?

Pytanie nr 2: Czy podajecie dzieciakom jakieś witaminy? Ostatnio naskoczyła na mnie znajoma dlaczego nei daje Lili żadnych witamin w żelkach, dropsach itp w końcu tyle cudów stoi na aptecznej półce... zonk

Która pisała o "Księdze wierszy" Brzechwy? mogę mieć małą prośbe?
Przekopuje internet i nic... mogę prosić o chociaż jedno przykładowe zdjęcie jej wnętrza?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:00   #2817
brumek
Zakorzenienie

Hej, hej
Byłam dziś z Tymkiem w CH. Kupiłam mu 2 koszule w H&M a sobie... 5 sukienek Ale 3 oddam na pewno. Tam nie mogłam za długo mierzyć i się zastanawiać, bo ciasno mi było z nim w jednej przymierzalni. A potrzebuję ciuch na imieniny teściówki w sobotę.

Odnośnie książeczek - ja byłam tą, która najbardziej pomstowała na nieładne obrazki we współczesnych książkach dla dzieci i narzekała, że ładnych zwierzątek, księżniczek itp. jest za mało. Ale jak przyszło co do czego, to okazało się, że Tymuś ma w nosie te z ładnymi ilustracjami a najukochańsze obrazki to właśnie takie pokraczno-abstrakcyjne (żeby nie powiedzieć paskudnawe ). NIGDY nie zainteresował się ani przez chwilę ptaszkami i pieskami w ładnym Brzechwie, którego mamy. Ta seria twardych książek z różnymi pojazdami i zwierzakami też go nie interesuje (jedynie buty bohaterów ). A nie rozstaje się z Panem Kuleczką, Cynamonem i Trusią (obrazki są OKROPNE!) i taką: http://www.wilga.com.pl/poeci-polscy...mlodszych.html.

Więc kupuję mu te, które woli. Niezależnie czy z cienkimi czy grubymi stronami. I niezależnie czy to wierszyki czy bajki (oczywiście, o ile są słodkie, mądre i ładne, ale nie groźne). Bo nie rozumie na razie ani tego, ani tego. A ważne, żeby przyzwyczajał się do rytmiki, melodii czytanych rzeczy. A nie tylko wierszyki mają swoją melodię

Nie kupuję tylko tych, gdzie myślę że nie zrozumie obrazków (w sensie nie rozpozna, że to zwierzątko, bo jakieś niepodobne), a które składają się tylko z tych obrazków. I dlatego darowałam sobie Różnimisie, bo w sklepie kilka minut mu ją podtykałam, a on nie zwracał uwagi. Spróbuję za jakiś czas, jak już będzie w stanie odróżnić np. smutek od radości, rozpoznawać emocje na twarzach.

Ale chyba jak zwykle chodzi o gust dziecka. Bo Tymek lubi takie pokraczki, a pewnie są takie dzieci, które wolą ładne pieski i kucyki z blond grzywkami

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
A najlepszy jest naturalny jogurcik, ja do tego dodaje malinki, albo inne owoce

Mialam pytac:
Co ubieracie na basen dzieciom na nogi?
Wybieram sie z Boryskiem na basen i tak sie zastanawiam czy jakies wodne buciki kupic(chodzi mi tu o przejscie z szatni do basenu)
- u nas też tylko naturalne jogurty i kefiry Najlepiej bez niczego i im kwaśniejszy, tym lepszy
- nie pomogę, bo wstyd się przyznać, ale odkąd Tymek sam chodzi nie była jeszcze na basenie Chyba od lipca nie byłam...

Cytat:
Kupiliśmy wreszcie fotelik samochodowy
Po długich analizach padło na ROMER Duo Plus z dodatkowym pasem TT, kolor organic nature (brumku kolorystyka jednak troche inna niż w kingach )
http://allegro.pl/fotelik-romer-duo-...747842760.html
Tyz piknie
A co to ten dodatkowy pas?

Cytat:

I oby! Niech 5-tki jeszcze trochę poczekają.

Cytat:

Hej
Druga Helenka będzie na forum

Cytat:
Jesteśmy z Warszawy, Helena urodziła się na początku sierpnia. To duża dziewczyna, która właśnie siedzi obok mnie i karmi swoim jogurtem psa
O, i kolejna kandydatka do spotkań w Warszawie
Jakie pies?
I skąd "audrey"? Czyżbyś i Ty kochała pannę Hepburn'ównę?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
W nocy miałam małe skurczyki i większe też, ale nic się z tego nie rozkręciło i od rana NIC mnie nie boli, więc to fałszywy alarm.
Byłam na zakupach i spacerze z Juleczką i myślałam, że zemdleję....chyba już za bardzo mną emocje targają-nie mam do niczego głowy.
Budujesz napięcie, oj budujesz!
A Jula coś wyczuwa?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Emil juz lepiej, wczoraj po południu zaczął jeść, dziś apetyt znacznie lepszy, pije jak smok (|kupiłam mu wodę w butelce z takim dziubkiem). jest tym tak podekscytowany, że nawet nie chce mu się pic a pije, wiec nie boję się o odwodnienie. mój plan zadziałał.
byłam z nim u lekarza tak dla świętego spokoju- pani doktor potwierdziła, że Emil ma wirusa, ale wszystko idzie ku lepszemu.Powiedział, żebym dalej robiła to co robię, czyli proponowac mu jedzenie, ale nie przymuszac, dawac dużo wody i w razie bólu nurofen. Poza tym powiedział, że jest jakies 12 róznych zimowych wirusów, wiec przed nami zostało 11
Uff, że lepiej Dobrze się spisałaś w roli matki-pielęgniarki

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
U mnie humor do poklocilam sie z Tz. Wrocil z pracy i sie słowem nie odezwał. Nawet głupiego Czesc.
A co chłopina nawywijał?

Cytat:
A u mnie . Pisałam Wam kiedyś, że się przygotowuję do egzaminu na grudzień. Mialam zapłanowany urlop od 03.12 do 13.12 z przeznaczeniem na nauke, a dzisja dostaję maila, że urlop mam cofnięty, bo mamy w firmie kontrole i musze pokonczyć pewne rzeczy... I z zaplanowanej nauki nici i pewnie 400 zł pójdzie się .... Mało tego, pewnie będzie trzeba jeszcze zostawać po godzinach, żeby wszystko jakoś przyśpieszyć, bo od przyszłej środy do soboty szkolenie...
To się wyżaliłam.
O matko, ale Cię zrobili. Płakać się pewnie chce I nie możesz wziąć zastępstwa żadnym sposobem? Okropność...
Stary 2012-11-21, 23:01   #2818
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Nie lubie!!!!!!!!!!!!!! (mam tylko jedna-taka obowiązkową )
A widzisz, no to można powiedzieć, że ma to w genach. Tylko skąd u mojego dziecka takie zapędy? Tż chyba nic przede mną nie ukrywa.
Stary 2012-11-21, 23:01   #2819
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Pytanie do wszystkich... czy Wasza doba też jest tak krótka?
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak bardzo... (choć pewnie wyobrażasz )

Ja daję tylko wit. D.
Stary 2012-11-21, 23:06   #2820
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Marzena, Anka, Brumek az wstyd pisać Ogolnie za wszystkie niepowodzenia obwinia mnie, wraca echem sprawa z sierpnia. Pisałam wam ze to kiedys wróci.

Anka rachunkowość finansowa skomplikowana sprawa. Ja mam technika ekonomiste ze specjalności rachunkowość i na studiach tez sporo rachunkowości miałam więc wiem co to Znaczy. Nie mniej jednak lubiłam ten przedmiot. Ja raczej umysł ścisły a nie humanista.

Eveewe nie zgodzę sie z Toba. Twoje i dziecka dobro jest najwazniejsze. Miałbym w co kto gada. Nie patrzylabym na takie rzeczy. No ale Twoj wybór. Mimo wszystko bede trzymać

Cos jeszcze chciałam ale nie pamietam co...

Ja daje tylko wit D. Wczesniej bioaron c Dawalam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości