|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Podczytuję Was od dłuższego czasu, w końcu dojrzałam do tego, aby zacząć pisać. Specjalnie dla Was się zarejestrowałam i... teraz muszę cierpliwie czekać, aż zaczniecie zauważać moje wypowiedzi
![]() Coś o mnie? Jestem mamą cudownej Heleny. Chociaż mam dni, w których marzę o ciepłym łóżku i dobrej książce, a nie na skupianiu całej uwagi na Maluchu to za nic nie chciałabym cofnąć się do czasów, gdy nie byłam mamą!
|
|
|
|
#2792 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Coś więcej o sobie nam napisz Skąd jesteście itd![]() Oliweczko jestesmy z Tobą! trzymamy mocno kciuki by Mateuszkowi zechciało się szybciutko wyjśc z brzuszka!! Dzięki za opinie o bodziakach. Jutro wybiorę się do CH i coś wybiorę. Co do książek, z wcześniej zakupionych pozycji przyjęła się tylko gąsienica. Teraz też zamówiłam kilka proponowanych rpzez Was tytułów ale jak któras okaże się nie na teraz to powędruje na wyższa półkę i poczeka na swój odpowiedni czas. Dla mnie inwestycja w ksiażki jest inwestycją ponadczasową. Nad zabawką zastanowię się 10razy zanim kupię, a z ksiązkami nie mam tego problemu Marzenka zamówiłam oczywiście :czy chcesz być moim przyjacielem, od stóp do głów, Babo chce, Binta tańczy, różnimisie i to chyba wszystko a i to bum!bum! co Scio pokazywała. U nas też hiciorem jest tematyka zwięrzęca, co dzień po kilkanaście razy wertujemy książeczki z serii okruszek poznaje świat i inne podobne gdzie jest mnóstwo obrazków do nazywania przedmiotów itp. Ala już śpi. Nic nie spała w dzień, na rzęsach stawałam by ją do 18tej chociaż przetrzymać. Debiut z piersiami brumka udany. Smakowało wszystkim Za tydzień przyjaciółki mnie odwiedzają z dziećmi to zrobię wersję ze szpinakiem fetą i suszonymi pomidorami
|
|
|
|
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy z Warszawy, Helena urodziła się na początku sierpnia. To duża dziewczyna, która właśnie siedzi obok mnie i karmi swoim jogurtem psa
![]() Jeśli spojrzeć na nas trochę inaczej, to H. nie jest naszym pierwszym dzieckiem - mamy już psa i dwa koty, które są więcej niż zwierzętami ))) Wydaje mi się, że zwierzaki przygotowały nas do rodzicielstwa (do odpowiedniego ustalania planu dnia, do tego, że nie można ot tak nie wrócić prosto z pracy do domu, że nie wszędzie pojedziemy na wakacje itp. itp.)Pisanie o sobie zaczynam od zwierząt, pomyślicie, że dziwna jestem Rozmawiacie o książkach - ja mam fizia na ich punkcie, więc i Heluty księgozbiór ciągle się powiększa. Mamy i książeczki na później, ale i takie z kartonowymi kartkami na teraz (wspomniane już wcześniej Obrazki dla maluchów). Książki z dedykacjami to niezwykła pamiątka - tak powiększa się nasz zbiór książek
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
mme audrey witaj
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() mam nadzieję, że uda mi się zadomowić |
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się obżarliśmy pizzą. Sama robiłam, więc i Agata dostała kawałek. Mlaskała aż miło
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
Emil juz lepiej, wczoraj po południu zaczął jeść, dziś apetyt znacznie lepszy, pije jak smok (|kupiłam mu wodę w butelce z takim dziubkiem). jest tym tak podekscytowany, że nawet nie chce mu się pic a pije, wiec nie boję się o odwodnienie. byłam z nim u lekarza tak dla świętego spokoju- pani doktor potwierdziła, że Emil ma wirusa, ale wszystko idzie ku lepszemu. Powiedział, żebym dalej robiła to co robię, czyli proponowac mu jedzenie, ale nie przymuszac, dawac dużo wody i w razie bólu nurofen. Poza tym powiedział, że jest jakies 12 róznych zimowych wirusów, wiec przed nami zostało 11![]() ja tez się czuję dobrze, tylko mąz biedny esemesuje z Gwinei, że wciaż nie czuje się najlepiej. piszecie o ciężkich nocach. witam w klubie. Emil kategorycznie odmawia spania w swoim łózeczku.dlatego też nie miałm jak pisac wieczorami, bo musiałam leżec razem z nim. no i to własnie ta druga rzecz, ja muszę byc obok. spał cała noc ze mną ( a w zasadzie 3 ostatnie noce). no i on spał, a ja za każdym jego kopniakiem, stęknięciem przebudzałam sie. nerwy mi już puszczały,ale wypiłam dziś meliskę i byłam mega cierpliwa. teraz śpi jak suseł w swoim łóżeczku i mam nadzieję, że tak zostanie ![]() książeczki, hmmm... widzę, że gorący temat: u nas są wiersze Tuwima, Brzechwy i innych polskich mniej znanych poetów. mamy też baśnie Andersena (oczywiście to na później), Pippi (rówież na później), seria o Emilu z Lonebergii (na później). teraz hitem sa książeczki z serii That's not... http://www.usborne.com/catalogue/cat...=bbtnm&id=2970 mamy ich kilka, Emil lubi je dotykac i sam przewraca strony. oczywiście na pierwszym miejscu jest peepo baby http://compare.ebay.co.uk/like/31050...ype=pla&crdt=0 myśmy ją dostali za darmo w jakieś paczce, a emil uwielbia ją i może je słuchac 20 razy pod rząd (sprawdzone, policzone, przeczytane )
|
|
|
|
#2800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam sie po pracy, przezylam i znow musialam ciagnac ciezki wor do drzwi, jak kierowca go zabieral to az go zgielo. ![]() Marinka gdzie jestes - doszla paczka?
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
z tym zauważaniem wypowiedzi to chodziło mi o to, że przez chwilę pojawiały się z opóźnieniem, bałam się, że moje przywitanie gdzieś umknie
![]() uciekam na razie, bo ciągle tylko moje wypowiedzi się przewijają do napisania!
|
|
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
Mma audrey witaj
Pierwsze posty są moderowane więc dlatego były z opóźnieniem. Agni super ze Emil lepiej. Dzisiejsza noc Wiki tez z nami spała. My na krańcach (mamy lozko king) ona na środku w poprzek. Z tym ze głowa w moja stronę więc Kopala Tz Eveewe nie ciagaj tych worow. To niebezpieczne w Twoim stanie. Popros kogos. Wiki książki lubi drzec. Wszystkie jakie miała (dostaliśmy w paczce od health visitor) są w strzepach. Nie interesuje ja kompletnie. Nie da sobie pokazac co jest na obrazku i nie słucha jak mówię co to jest i jakie dźwięki wydaje. Z mówieniem tez kiepsko. Mówi mamammmmaaa i baba. Poza tym robi taki motorek i pierdzi i muczy jak krowa. To wszystko. U mnie humor do Ide sie spuścić w kiblu (Patik )
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
stronczku niestety do drzwi musze sama go dociagnac, pozniej juz mi zabiora - pracuje sama wiec nie ma mi kto pomoc.
![]() nie mam juz dziewczynki sily. jakbym miala 1 zmiany spoko, ale 2 to katorga, ja wieczorami juz nie mysle logicznie.
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe a nie mozesz poprosić tego kogos kto odbiera z pod drzwi? Wyjaśnij sytuacje
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie chce mowic w pracy poki co, a wiesz poczta duza firma, a mnie wiele osob zna, pojdzie fama i dojdzie dalej - tego nie chce. bo u nas jest duzo pocztowych malzenstw, par itd. Poki co nie chce nic nikomu mowic.
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Agni, super że Emil ma się lepiej.
![]() Oliweczko, to już w każdej chwili może się rozkręcić. Czekamy razem z Tobą. Mme_audrey, witaj! Pomimo tego, że boleśnie nie ząbkował i nie zmieniałam mu pieluch również uważam, że w pewnym sensie przygotował Nas do roli rodziców. Więc nie tylko Ty jesteś dziwna.Stronczku, a co się stało? ![]() Książki- ja również doskonale sobie zdaje sprawę, że niektóre są dedykowane starszym dzieciom, ale (jak to mówił ślepy koń na wyścigach) nie widzę przeszkód, żeby je Hani czytać. ![]() No i chwalę się- Hani wyszła ostatnia trójka i tym sposobem ma w paszczy prężną armię 16 białych potworów. |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
marzena 16
moja ma 6 i trzy wychodza, widac tylko troszke.Wy chyba wszystkei w K. bo cisza tu jak rzadko - chyba ze wizaz padl
|
#2808 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie możesz trochę pokłamać, że masz problemy z kręgosłupem? ![]() Cześć tak wogóle. agni - dobrze, że poszłaś do lekarza, przynajmniej się uspokoiłaś, no i świetnie, że już lepiej z małym! mme_audrey - witaj, ja jestem od sierpnia i nie mogę się tak do końca odnaleźć na wizazu. shira - love Twoje poczucie humoru ![]() oliweczko - wszyscy czekamy na wieści, co zaglądam, to sprawdzam, czy nie ma info, że już się rozpakowałaś.. Marina - gdzie Ty? Scio- to ja też trochę księżniczek chce!! Cały czas mi się marzy, że będe jeszcze kiedyś miała dziewczynkę Zuzię i będę ją słodko różowo ubierać i zaplatać warocze Chociaż sama nigdy się tak nie ubierałam i nigdy nic różowego nie miałam .A u mnie To się wyżaliłam. ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
16??? Ja czekam na 6 ząbek, ale jesteśmy zacofani![]() Stronczek - pisz co sie stało!!! |
||
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj audrey
my też macierzyństwo rozpoczęliśmy od kupna psa![]() Anka, a co to za egzamin? Napewno nie dasz rady się nauczyć? Patik- jak tam remont? U mnie bez zmian jakby coś ![]() Marzenka- to Hania ma tyle samo ząbków, co Julka-po cztery 1,2,3 i 4 tak? to jeszcze 5 i koniec na jakiś czas? jak to jest? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-11-21 o 22:21 |
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc spodnie rulezzzz ![]() Ogrodniczki może nosić, szorty tez je nie przeszkadzają, spódniczek jej nie ubieram bo jakoś pogrubiają moja Sarenke |
||
|
|
|
#2811 | |
|
Raczkowanie
|
Egzamin z przedmiotu Rachunkowość finansowa, będę próbować się przygotować, ale nie mam szans na przerobienie calego materiału. chyba że trafię, na to co umiem
w co nie wierze. Egzamin ten jest bardzo rozbudowany, a zestaw tak skonstruowany, że pytania/ zadania są z bardzo szczegółowe.---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
No tak pogrubiają....hhahaha. Od maleńkości trzeba dbać o look |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomkiś
![]() Kupiliśmy wreszcie fotelik samochodowy ![]() Po długich analizach padło na ROMER Duo Plus z dodatkowym pasem TT, kolor organic nature (brumku kolorystyka jednak troche inna niż w kingach http://allegro.pl/fotelik-romer-duo-...747842760.html |
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Anka, zapomniałam wcześniej Ci odpisać- spotkanie będzie pewnie popołudniu, godzina jeszcze nie została ustalona.
Za egzaminy trzymam mocno kciuki, może akurat się uda i będziesz mieć gwiazdkowy prezent. ![]() Teliczku, a Wam która godzina by pasowała najbardziej na spotkanie? Dzisiaj chciałam dzwonić żeby rezerwacje robić, ale przypomniało mi się że nie ustaliliśmy pory. ![]() Carmela, a Ty lubisz w kieckach chodzić? Bo ja to NIGDY nie lubiłam, za to z Hanki strojnicha jakich mało. Spódnice, sukienki- wszystko jej pasuje, mogłaby godzinami siedzieć i przegrzebywać swoją zawartość szafy. (tu akurat może moje ciągaty do lumpków dają o sobie znać ) Z ubieraniem na dwór też nie ma problemu, wręcz pilnuje żeby jej wszystko założyć. Nawet rękawiczki polubiła, a jeszcze niedawno uciekała na ich widok.Oliweczko, dokładnie tak.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-21 o 22:52 |
|
|
|
#2814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli po południu będzie spotknie, to może przybęde. Nie wiem o której ze szkolenia wrocimy, chciałabym zdążyć. |
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubie!!!!!!!!!!!!!! (mam tylko jedna-taka obowiązkową |
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do wszystkich... czy Wasza doba też jest tak krótka? ![]() Pytanie nr 2: Czy podajecie dzieciakom jakieś witaminy? Ostatnio naskoczyła na mnie znajoma dlaczego nei daje Lili żadnych witamin w żelkach, dropsach itp w końcu tyle cudów stoi na aptecznej półce... zonk ![]() Która pisała o "Księdze wierszy" Brzechwy? mogę mieć małą prośbe? Przekopuje internet i nic... mogę prosić o chociaż jedno przykładowe zdjęcie jej wnętrza?
|
|
|
|
#2817 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Byłam dziś z Tymkiem w CH. Kupiłam mu 2 koszule w H&M a sobie... 5 sukienek Ale 3 oddam na pewno. Tam nie mogłam za długo mierzyć i się zastanawiać, bo ciasno mi było z nim w jednej przymierzalni. A potrzebuję ciuch na imieniny teściówki w sobotę.Odnośnie książeczek - ja byłam tą, która najbardziej pomstowała na nieładne obrazki we współczesnych książkach dla dzieci i narzekała, że ładnych zwierzątek, księżniczek itp. jest za mało. Ale jak przyszło co do czego, to okazało się, że Tymuś ma w nosie te z ładnymi ilustracjami a najukochańsze obrazki to właśnie takie pokraczno-abstrakcyjne (żeby nie powiedzieć paskudnawe ). NIGDY nie zainteresował się ani przez chwilę ptaszkami i pieskami w ładnym Brzechwie, którego mamy. Ta seria twardych książek z różnymi pojazdami i zwierzakami też go nie interesuje (jedynie buty bohaterów ). A nie rozstaje się z Panem Kuleczką, Cynamonem i Trusią (obrazki są OKROPNE!) i taką: http://www.wilga.com.pl/poeci-polscy...mlodszych.html. Więc kupuję mu te, które woli. Niezależnie czy z cienkimi czy grubymi stronami. I niezależnie czy to wierszyki czy bajki (oczywiście, o ile są słodkie, mądre i ładne, ale nie groźne). Bo nie rozumie na razie ani tego, ani tego. A ważne, żeby przyzwyczajał się do rytmiki, melodii czytanych rzeczy. A nie tylko wierszyki mają swoją melodię ![]() Nie kupuję tylko tych, gdzie myślę że nie zrozumie obrazków (w sensie nie rozpozna, że to zwierzątko, bo jakieś niepodobne), a które składają się tylko z tych obrazków. I dlatego darowałam sobie Różnimisie, bo w sklepie kilka minut mu ją podtykałam, a on nie zwracał uwagi. Spróbuję za jakiś czas, jak już będzie w stanie odróżnić np. smutek od radości, rozpoznawać emocje na twarzach. Ale chyba jak zwykle chodzi o gust dziecka. Bo Tymek lubi takie pokraczki, a pewnie są takie dzieci, które wolą ładne pieski i kucyki z blond grzywkami Cytat:
![]() - nie pomogę, bo wstyd się przyznać, ale odkąd Tymek sam chodzi nie była jeszcze na basenie Chyba od lipca nie byłam...Cytat:
![]() A co to ten dodatkowy pas? Cytat:
![]() I oby! Niech 5-tki jeszcze trochę poczekają.Cytat:
![]() Druga Helenka będzie na forum ![]() Cytat:
Jakie pies? ![]() I skąd "audrey"? Czyżbyś i Ty kochała pannę Hepburn'ównę? ![]() Cytat:
A Jula coś wyczuwa? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
A widzisz, no to można powiedzieć, że ma to w genach.
Tylko skąd u mojego dziecka takie zapędy? Tż chyba nic przede mną nie ukrywa.
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak bardzo... (choć pewnie wyobrażasz
)Ja daję tylko wit. D.
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena, Anka, Brumek az wstyd pisać
Ogolnie za wszystkie niepowodzenia obwinia mnie, wraca echem sprawa z sierpnia. Pisałam wam ze to kiedys wróci. Anka rachunkowość finansowa skomplikowana sprawa. Ja mam technika ekonomiste ze specjalności rachunkowość i na studiach tez sporo rachunkowości miałam więc wiem co to Znaczy. Nie mniej jednak lubiłam ten przedmiot. Ja raczej umysł ścisły a nie humanista. Eveewe nie zgodzę sie z Toba. Twoje i dziecka dobro jest najwazniejsze. Miałbym w Cos jeszcze chciałam ale nie pamietam co... ![]() Ja daje tylko wit D. Wczesniej bioaron c Dawalam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

moja ma 6 i trzy wychodza, widac tylko troszke.
Ja czekam na 6 ząbek, ale jesteśmy zacofani
zębole

Zakończone: 2
Niech 5-tki jeszcze trochę poczekają.