Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 20:27   #4681
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
emigra biszkopt bardzo smakowal dalam zwykly najzwyklejszy dla Wiktora rozm, 80 za maly
O kurcze to on szczuplaczek Nadia tez wysoka, ale pulchnie nie wyglada, chyba w sam raz, caly czas jest w 25 centylu.

Biszkopty mamy tez za soba, ale dzieciowe- jablkowe i bananowe. Takie rzeczy to ona lubi...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:29   #4682
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

ja tak na szybko napisze tylko, ze u nas nieciekawie, Mateuszek marudny, placze non stop, dzis znowu zwymiotowal, rece mi opadaja, do tego mam dosc Tz , wkurza mnie strasznie, ostatnio nie za bardzo cos miedzy nami, mam nadzieje, ze cos sie zmieni, bo jak tak dalej bedzie to mi sie to w ogole nie widzi i niech sobie idzie gdzie pieprz rosnie..

Zycze zeby szybko sie polepszylo!
Stary 2012-11-21, 21:17   #4683
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
czesc dziewczyny

ja tak na szybko napisze tylko, ze u nas nieciekawie, Mateuszek marudny, placze non stop, dzis znowu zwymiotowal, rece mi opadaja, do tego mam dosc Tz , wkurza mnie strasznie, ostatnio nie za bardzo cos miedzy nami, mam nadzieje, ze cos sie zmieni, bo jak tak dalej bedzie to mi sie to w ogole nie widzi i niech sobie idzie gdzie pieprz rosnie..
Tynka oby się wszystko ulozyło między Wami a dlaczego Mateuszek zwymiotował?

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:44   #4684
Furczak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
O,fajnie!Super jest dostawac prezenty,ale tez dawac.

Pewnie,ze jest teraz wybor wszystkiego,tyle ze dla chlopca raczej te kolory ciemniejsze,stonowane.Nie czesto zdarzaja sie w zieleni,zolte,czerwone itd.
A dla dziewczynki rozne kolorki sa i takie zywe wlasnie.No i te dodatki potem,spineczka,opaska,to rebeczka.

Dziewczyny macie jakis sprawdzonych sprzedawcow na allegro,mozecie cos polecic?Bo troche sie gubie tam.Mam konto na allegro,ale malo co tam kupowalam,a ze jade do Pl niedlugo to moze cos bym kupila.Chodzi mi o rzeczy dzieciece,ciuszki,zabawki ,generalnie wszystko mnie interesuje.
I jak by ktoras z was miala linka do sprzedawcy z ksiazkami atrakcyjnymi cenowo to tez
Z gory dziekuje.

Ja z racji miejsca zamieszkania (daleko od cywilizacji) jestem zmuszona często kupować na allegro i jeśli chodzi np o krzesełko do karmienia to my mamy takie :
http://allegro.pl/nagumowane-kola-kr...682262647.html
i szczerze polecam, super jakość za przyzwoitą cenę, jak dla mnie najważniejsze było to ze ma nagumowane koła i ruchomy podnóżek- bardzo przydatna funkcja
a ciuszki udało mi się kupić ostatnio fajne z h&m u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/bluza-polar-kurtka...804254973.html
http://allegro.pl/hm-spodnie-spodenk...811181396.html
http://allegro.pl/bluzeczka-hm-nowa-...756253280.html ale widze ze ma teraz malo dzieciecych ciuszków wystawionych, ale ceny ma najniższe na all za te ciuszki i tansze nawet niz na stronie firmowej. i warto zapytać sprzedawcy czy ma coś jeszcze w rozmiarze który Was interesuje
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:48   #4685
karo_z
Rozeznanie

Dobry wieczór!

Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że Piotruś skończył 8 miesięcy!
no i dziś zauważyłam że oprócz prawej dolnej jedyneczki przebija się lewa, także mamy dwa ząbki na horyzoncie! z tej okazji sie zaopatrzyłam w szczoteczkę do zębów, bo nie miałam

Wieczorem zjadł dość dużo mleka z kleikiem bo coś koło 180 tego wyszło...zazwyczaj robiłam mu ok 120-150 i część zostawała...mam nadzieję że na dłużej mu to starczy niż 3 godziny i da mi pospać w nocy
Ostatnia nocka nieciekawa, ale rano tż wziął małego i pozwolił mi sobie dospać

Cytat:
czesc dziewczyny

współczuję
oby się poukładało a Mateuszkowi wrócił humor!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:34   #4686
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karo gratulacje
Stary 2012-11-21, 22:50   #4687
sweet_papaya
Raczkowanie

Hej, jak próbuję cytować to coś mi sie net wiesza więc pisze z pamięci. Nadrobiam wpisy z wczoraj i chyba na tym poprzestane na razie.

Coś jest na rzeczy z tymi nocnymi akcjami po skończeniu pół roczku przez nasze dzieciaki. U nas codzienne wycie ok północy to standard i problemy z zaśnięciem po karmieniu ok 4 rano też sie powtarzają. Nie wiem, co się dzieje, czy to ząbki czy cos innego. Ibum podany na noc nie załatwia sprawy, u nas dochodzą jeszcze problemy brzuszkowe od czasu do czasu. Chciałam wyeliminować chociaż jedno karmienie nocne (je ok 1 w nocy i ok 4 drugi raz) ale przez ten nocny płacz nie bardzo się to udaje, pierś jest najlepszym uspokajaczem, który i tak nie zawsze działa. Będę próbowała mimo wszystko, bo ciężko jest funkcjonować śpiąc średnio 4-5 godzin na dobę. W pracy mam energie do południa, potem zaczyna robić się nieciekawie.
Ewelajna, to co napisałam o krzywiących się nóżkach to nasz przypadek, absolutnie nie chciałam nikogo zmartwić wczesnym wstawaniem dzieciaczków.
Filipek miał mały problem z bioderkami jak był malutki, teraz już jest w porządku, ale ortopeda kazała nam zwracać uwagę na jego nóżki. Rzeczywiście, jak zaczął wstawać, to zauważyłam, że prawą nóżkę stawie prosto i pewnie a lewą stopę tak wykrzywia, że prawie na zewnętrznej kostce stawia. Lekarz stwierdził, że wynika to ze słabych jeszcze mięśni nóg, skoro zamiast raczkować wstaje przy meblach i nie daje rady jeszcze stawać prawidłowo, co za tym idzie nadmiernie obciąża stawy. Waży juz 8.400, więc ma co dźwigać. Dziś Filipek kończy 8 miesięcy więc na wstawanie ma jeszcze czas. Jeszcze przez ten miesiąc ma ćwiczyć nóżki raczkując a potem niech wstaje ile będzie chciał. Nie wydaje mi się, że zaszkodzę jego rozwojowi psychicznemu, jak wstaje to przytulam go, całuję i sadzam na podłodze. Jest wypieszczony maksymalnie i mam nadzieję ,że rozumie, że to dla jego dobra. Tak jak napisała Ivonka - rozwój dziecka jest bardzo indywidualny. Jeśli dziecko radzi sobie świetnie - to super, a jeśli coś jest nie do końca dobrze (tak jak w naszym przypadku) to trzeba robić wszystko, żeby mu pomóc.
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:54   #4688
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
Ja z racji miejsca zamieszkania (daleko od cywilizacji) jestem zmuszona często kupować na allegro i jeśli chodzi np o krzesełko do karmienia to my mamy takie :
http://allegro.pl/nagumowane-kola-kr...682262647.html
i szczerze polecam, super jakość za przyzwoitą cenę, jak dla mnie najważniejsze było to ze ma nagumowane koła i ruchomy podnóżek- bardzo przydatna funkcja
a ciuszki udało mi się kupić ostatnio fajne z h&m u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/bluza-polar-kurtka...804254973.html
http://allegro.pl/hm-spodnie-spodenk...811181396.html
http://allegro.pl/bluzeczka-hm-nowa-...756253280.html ale widze ze ma teraz malo dzieciecych ciuszków wystawionych, ale ceny ma najniższe na all za te ciuszki i tansze nawet niz na stronie firmowej. i warto zapytać sprzedawcy czy ma coś jeszcze w rozmiarze który Was interesuje

Dzieki.Moze dziewczyny skorzystaja,bo ja bardziej takie ciuszki bym chciala kupic jakich w UK nie ma.Dziwne,wiem.Ludzie do Anglii na zakupy przyjezdzaja,a ja jade kupowac do Pl-gdzie drozej z reguly

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że Piotruś skończył 8 miesięcy!
no i dziś zauważyłam że oprócz prawej dolnej jedyneczki przebija się lewa, także mamy dwa ząbki na horyzoncie!
za 8 miesiecy i zabeczki!
Stary 2012-11-21, 23:36   #4689
Furczak
Raczkowanie

w sumie masz racje, ja też patrzę żeby coś oryginalnego nieraz upolować w sklepach w mojej okolicy, a jak mi się przypomni coś z all to jeszcze wrzucę a nie wiem czy np z Coccodrillo by Ci się coś spodobało, bo mają też dosyć fajne rzeczy, a nie wiem czy w UK jest Coccodrillo :/
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 00:43   #4690
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
w sumie masz racje, ja też patrzę żeby coś oryginalnego nieraz upolować w sklepach w mojej okolicy, a jak mi się przypomni coś z all to jeszcze wrzucę a nie wiem czy np z Coccodrillo by Ci się coś spodobało, bo mają też dosyć fajne rzeczy, a nie wiem czy w UK jest Coccodrillo :/

Wrzuc,wrzuc.Bardzo chetnie zobacze.Tutaj nie widzialam z Coccodrillo

A Eryk nie spi
Stary 2012-11-22, 08:29   #4691
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Co za noc
I do tego Wiki chora,kaszle i ma taka chrype,ze prawie mowic nie moze.Ciekawe co nasi znachorzy powiedza
Stary 2012-11-22, 08:41   #4692
emigra
Zakorzenienie

Bry.
Nocka super, pobudka kolo 2 i spanko do 7.

Dzisiaj nie mam kompa, maz zabral.

Ja ostatnio zakochalam sie w ubrankach z Zary dla mlodej
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:46   #4693
joanaros
Zakorzenienie

Hej
U mnie noc w miarę. Do 24 pobudki co godz, ok północy jedzenie. Pobudka o 3 ale jeść nie dałam tylko ululałam i spała do 6. Myślałam że to dopiero 4 i z rozbiegu nakarmiłam. Dopiero potem się zorientowałam która jest godzina. Także taka noc to rewelacja po tych ostatnich
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:13   #4694
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hejka

u nas nocka tragedia kiedy to się skończy spałam może z 3 godziny.

Z dobrych rzeczy weszłam wczoraj na wagę i mam 56 kg 4 mniej niż przed ciążą

Stary 2012-11-22, 09:19   #4695
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny,

Mravka ladnie Wam idzie to oduczanie karmienia nocnego i zdrowka dla Roberta i Ciebie!!

Tynka - aby sie wszystko ulozylo,

Gosia - zdrowka dla Wiki,

o rany jestem jak przemielona przez maszynke!! noc okropna, goraczki juz nie bylo, w sumie temp az za niska chyba bo przewaznie 36.3, od 16:30 w sypialni, bo juz nie chciala siedziec w duzym pokoju, co 15 min na cycka chciala i tak w koolku, zasnela o 19 - myslalam ze juz na noc - ale nie - to byla drzemka a pozniej wariactwa do 23 prawie, my z tz juz oczy na zapalki po 3 ostatnich goraczkowych nocach. jesc nie chciala a cycka tylko memlala.
zaczely sie migracje po lozku - o rany to jest beznadziejna sprawa - nawet 5 min w tej samej pozycji nie byla tylko na spiocha sie przemieszczala - lunatyk z niej czy co? pewnie by tak spala przemieszczajac sie do 10 rano, ale o 6:30 juz mialam dosc i ja obudzilam, koniec tego spania do pozniej jak ostatnio i chodzenie spac o 23.
rano jakby jeszcze tego bylo malo to pieluszka malo mokra i ciemniejszy mocz, wody nie chce pic, nie chce jesc, jakos przemyscilam jej soczek lyzeczka troche wypila, teraz pieluszka po godzinie juz mokra normalnie.
o nie - mialam ja nakarmic bo owsianke gotuje a ta zasnela w hustawce!!
dzis na ebayu tz zamowil doidy cup, bo picie z butelki ostatnio na nie - jak smoczekz butelki zdejmuje to ok - pije z butelki bezposrednio...ale wszystko oblane- a mnie to doprowadza do szalu jak jest cos mokre a jak klejace (np. po paracetamolu w syropie) to juz w ogole.
sorki za smuty i zale,
Milego dnia!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:38   #4696
hania811
Zakorzenienie

hej,

sorry że ja się tak wtrącam do wątku..ale chyba przez te akcje nocne potrzebuję kontaktu z mami które przezywają to co ja. ...no dobra - trochę się pocieszam że nie tylko ja mam taki hardcore

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Mravka my tez sie bujamy z glutem
bylismy dzis w przychodni i maly wazy 7,5kg i ma 70cm moj kochany grubasek
heh..moja ma 75 cm i waży 10,5
No ale ona od urodzenia z tych dużych.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hejka

u nas nocka tragedia kiedy to się skończy spałam może z 3 godziny.

Z dobrych rzeczy weszłam wczoraj na wagę i mam 56 kg 4 mniej niż przed ciążą
Ja spałam od 1 do 4 i od 6 do 7

Z kilogramami to samo mam- przed ciążą 54 teraz 51 Co akurat mnie nie specjalnie cieszy. Za chuda jestem
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:50   #4697
MoniaHan
Wtajemniczenie

o rany i kto to mowil ze im dziecko wieksze tym lepsze nocki? ja mam wrazenie ze to dopiero sie zaczyna, a od poczatku mam nocki nieciekawe bo Hanka bardzo zle sypia. dzisiejszej nocy nie wiem czy spalam ciagiem pol godziny. za 5 tyg do pracy...ciekawe jak z tym sobie poradze, w domu wiadomo moge nawet w pizamie chodzic caly dzien, rozczochrana, a w pracy trzeba jakos wygladac...ale po 8 miesiacach nieprzespanych nocy worow pod oczami niczym nie zamaskuje
duze prawdopodobienstwo ze bede zgryzliwa dla ludzi - dobrze ze pracuje w malej firmie i tylko z menagerem w biurze bede..do kwietnia bo pozniej sezon szparagowy a to juz non stop kontakt z klientami, duzo detali i trzeba miec leb na karku..to ciekawe jak to bedzie. ja bylam ponoc urwisem i nie spalam, ale ''tylko'' do 8 miesiaca, bo mialam kolki, pozniej juz bylo ok, Hanka widocznie jest jeszcze gorsza ode mnie.

Stary 2012-11-22, 10:10   #4698
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o rany i kto to mowil ze im dziecko wieksze tym lepsze nocki? ja mam wrazenie ze to dopiero sie zaczyna, a od poczatku mam nocki nieciekawe bo Hanka bardzo zle sypia. dzisiejszej nocy nie wiem czy spalam ciagiem pol godziny. za 5 tyg do pracy...ciekawe jak z tym sobie poradze, w domu wiadomo moge nawet w pizamie chodzic caly dzien, rozczochrana, a w pracy trzeba jakos wygladac...ale po 8 miesiacach nieprzespanych nocy worow pod oczami niczym nie zamaskuje
duze prawdopodobienstwo ze bede zgryzliwa dla ludzi - dobrze ze pracuje w malej firmie i tylko z menagerem w biurze bede..do kwietnia bo pozniej sezon szparagowy a to juz non stop kontakt z klientami, duzo detali i trzeba miec leb na karku..to ciekawe jak to bedzie. ja bylam ponoc urwisem i nie spalam, ale ''tylko'' do 8 miesiaca, bo mialam kolki, pozniej juz bylo ok, Hanka widocznie jest jeszcze gorsza ode mnie.
No tak to już jest ja walczę z Anią od 2 miesięcy i to jest jakaś masakra ale damy radę kto jak nie my

Stary 2012-11-22, 10:24   #4699
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobnie. Nie wiem co to dobra noc bo moja od początku źle śpi. Za dobrą noc mogę już uważać tą z dwoma, trzema pobudkami.
Damy radę

Moja koleżanka z pracy ma dwie córki i opowiadała że jak jej miała ponad rok to budziła sie o godz 2 z płaczem i 2 godziny płakała ciagiem. Przez 3 miesiace tak było. Nie pomagało nic, musiała się wypłakać. ma już 6 lat i do tej pory płaksa z niej
Dziewczynki sa chyba bardziej emocjonalne niż chłopcy. Jak zauważam jednak chłopcy lepiej śpią w większości
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:34   #4700
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry *

My sie musimy gdzies za 2 tygodnie wybrac na mierzenie i wazenie, mierzenie zwlaszcza główki w zwiazku z tym szybkim zanikiem ciemiączka.
Wdg mojej wagi Mateuszek wazy okolo 11 kg, ale mysle,ze teraz bedzie trzymal wage)

Ząbek wykluł sie calkowicie, Mateuszek jakby troche pogododniejszy,choc calkowicie stracil apetyt, wczoraj np zjadl tylko rano mleko i po poludniu nie caly jogurt, obiadek i mleko poobiednie zwymiotowal.NA noc nie zjadl nic, obudzil sie dopiero o 3 ,zjadl 60 ml ,wszystko zwymiotowal, pozniej na szczescie zjadl jakies 150 ml mleka i usnal, pospalismy razem do 7, Tz go rano pomizial po pleckach i jeszcze pol godzinki pospalismy.

Nowaken Desia juz mi zwracala uwage, z tym wymiotowaniem ze moze cos nie tak, ale u nas to wymiotowanie i biegunki sa wraz z wychodzeniem kolejnego zęba, mamy juz 8 i za kazdym razem tak bylo, robilismy badania moczu i wszystko ok.

dziekuje dziewczyny, jak wiecie mój TZ ma az za duze poczucie humoru i czesto mi dogryza, dokucza, gada mi ,ze nigdy nie zrobie prawa jazdy, bo jestem gapą ( a ja nawet nie mam ochoty robic)ale coraz bardziej sie nad tym zastanawiam, zeby mu utrzec nosa.

Co do wagi to ja mam 3 kg mniej niz przed ciaza) z jednej strony wydaje mi sie ze troche za malo waze, ale jakos tak mi glupio przytyc
No i pochwale sie ,ze juz dwa dni nie jadlam czekolady, walcze z nalogiem.

Hania przeciez mozesz spokojnie z nami pisac a nie sie wtracac

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:42   #4701
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dzien dobry *

My sie musimy gdzies za 2 tygodnie wybrac na mierzenie i wazenie, mierzenie zwlaszcza główki w zwiazku z tym szybkim zanikiem ciemiączka.
Wdg mojej wagi Mateuszek wazy okolo 11 kg, ale mysle,ze teraz bedzie trzymal wage)

Ząbek wykluł sie calkowicie, Mateuszek jakby troche pogododniejszy,choc calkowicie stracil apetyt, wczoraj np zjadl tylko rano mleko i po poludniu nie caly jogurt, obiadek i mleko poobiednie zwymiotowal.NA noc nie zjadl nic, obudzil sie dopiero o 3 ,zjadl 60 ml ,wszystko zwymiotowal, pozniej na szczescie zjadl jakies 150 ml mleka i usnal, pospalismy razem do 7, Tz go rano pomizial po pleckach i jeszcze pol godzinki pospalismy.

Nowaken Desia juz mi zwracala uwage, z tym wymiotowaniem ze moze cos nie tak, ale u nas to wymiotowanie i biegunki sa wraz z wychodzeniem kolejnego zęba, mamy juz 8 i za kazdym razem tak bylo, robilismy badania moczu i wszystko ok.

dziekuje dziewczyny, jak wiecie mój TZ ma az za duze poczucie humoru i czesto mi dogryza, dokucza, gada mi ,ze nigdy nie zrobie prawa jazdy, bo jestem gapą ( a ja nawet nie mam ochoty robic)ale coraz bardziej sie nad tym zastanawiam, zeby mu utrzec nosa.

Co do wagi to ja mam 3 kg mniej niz przed ciaza) z jednej strony wydaje mi sie ze troche za malo waze, ale jakos tak mi glupio przytyc
No i pochwale sie ,ze juz dwa dni nie jadlam czekolady, walcze z nalogiem.

No to dobrze że masz wyniki i że to się zdarza przy okazji wychodzenia ząbków Ostatnio to jestem specem od wymiotów i biegunek

Stary 2012-11-22, 10:43   #4702
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak nawadniac dziecko jesli nie chce pic i jesc? Hanka zaciska usta i koniec.Boze jedyny po kim ona taka uparta!!

Stary 2012-11-22, 11:00   #4703
gosia261282
Gang Iren

Wiki jednak do szkoly poszla,bo dzis bylo przedstawienie.Do lekarza pojdziemy popoludniu.A na przedstawieniu Eryk robil furore,bo bral w nim czynny udzial:wykrzykiwal,smial sie(i to w tych momentach co nalezalo),dziwowal tym swoim ooo i ojej

Cytat:
o rany i kto to mowil ze im dziecko wieksze tym lepsze nocki? ja mam wrazenie ze to dopiero sie zaczyna, a od poczatku mam nocki nieciekawe bo Hanka bardzo zle sypia. dzisiejszej nocy nie wiem czy spalam ciagiem pol godziny.

Mamy to samo.A z Wiki nocki mialam dobre,wiec przy drugim widac tak byc nie moze,bo by sie statystyka popsula

Cytat:
Dziewczyny jak nawadniac dziecko jesli nie chce pic i jesc? Hanka zaciska usta i koniec.Boze jedyny po kim ona taka uparta!!

A czym probujesz?Moze z lyzeczki,ze strzykawki,kubka doidy?
Stary 2012-11-22, 11:12   #4704
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje
moj maz ponoc nie spal w nocy do roku tak tesciowa mowi u nas odpukac ostatnie noce staje tylko 2 razy do mlodego raz na jedzenie raz na smoczek co prawda chodzi spac o 22 ale juz sie przyzwyczailam
Stary 2012-11-22, 12:01   #4705
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiki jednak do szkoly poszla,bo dzis bylo przedstawienie.Do lekarza pojdziemy popoludniu.A na przedstawieniu Eryk robil furore,bo bral w nim czynny udzial:wykrzykiwal,smial sie(i to w tych momentach co nalezalo),dziwowal tym swoim ooo i ojej

Mamy to samo.A z Wiki nocki mialam dobre,wiec przy drugim widac tak byc nie moze,bo by sie statystyka popsula

A czym probujesz?Moze z lyzeczki,ze strzykawki,kubka doidy?
probuje wszystkim, smoczek od butelki od 2 dni sluzy do gryzenia, lyzeczke czasami wezmie czasami nie - a i tak polowa sie wyleje, doidy dzis zamowil tz na ebayu.
no i oslabiona chyba jest bo ma ponizej 36.6 od wczoraj wieczorem i strasznie strasznie marudna. spala teraz 2h.

Stary 2012-11-22, 12:21   #4706
rybka13
Zakorzenienie

hej
U nas powtorka z rozrywki, znow zasnela o 23., zapewne przez to ze ostatnia drzemke miala 1.5h i wstala z niej o 18.30 :/ ale co zrobic, skoro od 14. nie wytrzymalaby do nocy... i tak juz 3 dni. W nocy 3 razy jadla, ale pospalysmy do 9. wiec nie jest zle .

Moniahan, ale macie z ta wasza corcia Moze sprobuj ten krzywy kubeczek, ja tez zamierzam sie w niego zaopatrzyc, bo jak pije z kubka to Nadia tez chce, jak jej dawalam to bardzo dobrze sobie radzila.

tynka na atak najlepszy kontratak, jak Ci tz dokucza, to znajdz jego slaby punkt i tez mu dogryzaj, moze mu sie znudzi.
Zdrowka dla mateuszka.

Gosia zdrowka dla Wiki, Eryk super ze sie tak ladnie zachowal w szkole

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-11-22 o 12:25
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:28   #4707
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mam podobnie. Nie wiem co to dobra noc bo moja od początku źle śpi. Za dobrą noc mogę już uważać tą z dwoma, trzema pobudkami.
Damy radę

Moja koleżanka z pracy ma dwie córki i opowiadała że jak jej miała ponad rok to budziła sie o godz 2 z płaczem i 2 godziny płakała ciagiem. Przez 3 miesiace tak było. Nie pomagało nic, musiała się wypłakać. ma już 6 lat i do tej pory płaksa z niej
Dziewczynki sa chyba bardziej emocjonalne niż chłopcy. Jak zauważam jednak chłopcy lepiej śpią w większości
Moja od początku dobrze spała..tak do skończenia 3 miesięcy nie wiedziałam co to niewyspanie. No luks był. Cala zadowolona chodziłam że mam taką super córę..aż tu nagle - zaczęło się. Płacze, jęki stęki, wstawanie, siadanie. Teraz to w nocy jak Hania MoniHan lunatykuje po całym łózku- ja w stresie pół nocy żyję żeby nie spadła czasem. No horror.

Ciekawa ta teoria dot . dziewczynek. Może faktycznie jakoś bardziej przeżywają to co je w dzień spotkało i w nocy tak to "odchorowują":rolleye s:

Cytat:

Mówisz To dzięki

To Twój Mateusz może sobie podać ręką z moją Manią. Poszaleli trochę z tą wagą

To też nieciekawe atrakcje wraz z ząbkowaniem.
Matko to jeszcze przede mną
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:23   #4708
MoniaHan
Wtajemniczenie

Hania a moja cora tez w sumie aniolkiem byla przez jakies 8 tyg miala poprzestawiany dzien z noca co prawda, ale spala sama, bylo spanie, jedzenie, aktywnosc i znow spanie, tez bylam zadowolona. a pozniej sie zaczela jazda na calego i tak jej zostalo i sie pogarsza mam wrazenie, bo wczesniej to przynajmniej cycek w nocy ja uspokajal i z nim sobie spala ( a ja glupia narzekalam ze musze na boku spac) a te dwie ostatnie noce to podrozuje po calym lozku a ja spac nie moga kompletnie. ...a ona jeszcze siadac samodzielnie nie zaczela nawet, to najlepsze chyba jeszcze przede mna.

Stary 2012-11-22, 15:25   #4709
gkatarzynka
Zadomowienie

Dziewczyny, współczuję nocek
U nas nocka była niezła (choć nie jestem super wyspana), ale odpuściłam przekładanie Hanki do łóżeczka...i u nas to jednak pomaga i Hania spokojniej śpi. Przez ostatnich parę nocek dała mi popalić a spanie z nami daje gwarancję w miarę spokojnego snu. Przebudziła się przed 6... ale za to o 9 miała już pierwszą drrzemkę... teraz też śpi od 14... byłyśmy też na spacerze - moje dziecko zrobiło się bardziej przewidywalne więc wracamy do codziennych spacerów, bo przez ostatnie dwa tygodnie nie wiedziałam, czy zdążę chociaż obejść nasz blok dookoła czy tylko wyjdę z klatki i będę musiała wracać... Ale i drzemki i humorek Hani się troszkę unormowały więc jest nieźle..

Dzieweczki, które miały cesarkęm czy Was też coś tak boleśnie czasem kłuje w miejscu blizny? Bo mnie dziś tak co chwila rwie, że o mało raz nie wypuściłam Hanki z rąk... mój Mąż twierdzi, że to wina pogody i tak już będę miała...

Monia, co do picia, to ja facebooku pokazywałam z czego pije mój uparciuch (butelka jest be, a z kubka się strasznie oblewa, choć pije chętnie). Do kubeczków do mrożenia pokarmu dodali taką pokrywkę z ustnikiem i Hanka strasznie lubi z tego pić - mniej się oblewa, woda z tego leci dość mocno, jak przy przechyleniu kubka więc Jej pasuje.. no i dziś wypiła mi rekordową ilość wody, bo aż 40ml za jednym posiedzeniem - do tej pory piła tyle przez cały dzień - no ale Ona ciągle na piersi a ja piję dużo więc chyba jest OK. Poza tym problemów z zatwardzeniami nie mamy.

Gosia, brawo dla Eryka

aaa... miałam Wam napisać, że wczoraj jak byłam z Hanią w przedszkolu, to też byłam z Niej niesamowicie dumna... w czasie zajęć siedziała sobie grzecznie przy mnie i dadowała od czasu do czasu i słała uśmiechy dzieciakom. O swojej porze na drzemkę, po prostu zaczęła ziewać więc włożyłam Ją w nosidło i zasnęła po 2minutach i spała tak ponad godzinę... a potem znów grzecznie się bawiła obok mnie jak prowadziłam zajęcia... Moje słonko ani raz nie zapłakało, ale za to na koniec zajęć uwaliła taką kupę, że dzieci zatykały nosy
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:45   #4710
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Gosia, brawo dla Eryka

aaa... miałam Wam napisać, że wczoraj jak byłam z Hanią w przedszkolu, to też byłam z Niej niesamowicie dumna... w czasie zajęć siedziała sobie grzecznie przy mnie i dadowała od czasu do czasu i słała uśmiechy dzieciakom. O swojej porze na drzemkę, po prostu zaczęła ziewać więc włożyłam Ją w nosidło i zasnęła po 2minutach i spała tak ponad godzinę... a potem znów grzecznie się bawiła obok mnie jak prowadziłam zajęcia... Moje słonko ani raz nie zapłakało, ale za to na koniec zajęć uwaliła taką kupę, że dzieci zatykały nosy

Dzieki!
I dla Hani za dobre zachowanie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości