Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 23:55   #3661
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ale ja własnie się dołaczam do pytania Liwki - jeśli my planujemy kolejnego bobasa w niedługim czasie po porodzie, to czy koniecznym będzie zrezygnowanie z karmienia piersią tego bąbla, którego teraz nosimy? Innej opcji nie ma na powrót owu? Oczywiście mówię o przypadku, gdyby u nas karmienie blokowało miesiaczki - bo wiem, że nie wszystkim mamom blokuje
ja bym za szybko nie rezygnowała z karmienia, jak się uda to dopiero wtedy bym przestała karmić, a gdyby się nie udawało, to jednak te parę miesięcy poświęciłabym dla dziecka, które już będzie na świecie, też coś mu się należy.

Cytat:
no własnie spytałam, bo wczoraj jak byłam na tej glukozie i siedziałam te 2 godziny czekając na kolejne pobranie krwi, to widziałam po co ludzie przychodzą do szpitalnego sklepilu... po piżamy, pampersy, a jeden gościu nawet przyszedł po laktator. I za taki jednorazowy, który w sklepie kosztuje około 40 zł zapłacił w tym sklepiku 90zł... no ale co zrobić, jak trzeba Dlatego myślę, że zamiast oszczędzać i liczyć że coś się nie przyda to lepiej się zabezpieczyć, bo chytry 2 razy traci A znając mojego Tżta, to tez ten laktator zakupiłby w takim sklepiku, bo na miasto nie chciałoby mu się jechac... poza tym i tak nie wiedziałby jaki wybrac
tam gdzie ja będę rodzić nie ma sklepiku z tego co wiem, więc problemu nie będzie, i tak trzeba będzie podjechać gdzieś w razie czego. myślę, że będę z tych myślących, że po co kupować jak nie wiadomo czy będzie trzeba, bo co potem z tym robić? nie kupię wszystkiego co może się przydać. najwyżej takie rzeczy, które mogę przewidywać, że mogą być potrzebne upatrzę, napiszę na kartce co i adres sklepu i ktoś mi kupi, jak nie mąż to ktokolwiek. wychodzę z założenia, że i tak sporo rzeczy będzie trzeba dokupić więc jedna w tą czy tamtą różnicy nie zrobi.

Cytat:
u mnie mocz też super, morfologia z malutkimi odchyleniami... glukoza niby też mieści się w normie, ale w porównaniu z Tobą to strasznie wysoka - 132 (norma po 2h do 140) Co o tym sądzicie?
dzisiaj lekarz mi mówił przy jakim wyniku zaleca się już stosowanie diety, ale nie pamiętam, nie wiem czy nie przy 120 pewnie będziesz musiała jeszcze to skontrolować za jakiś czas i troszkę się pilnować.

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Jutro będę dzwoniła jakiegoś innego lekarza, bo przecież to co dziś było to jakas parodia. Powiedzcie mi tylko, czy jak pójde do kogo innego prywatnie,to ta osoba się też wpisuje w karte ciąży?
to zależy. mi mój gin nie wszystkie wizyty wpisuje bo miejsca tylko na 10, a tyle już dawno przekroczyłam, ale kiedyś byłam u innego bo mój był na urlopie a miałam pilną potrzebę i mi wpisał w kartę ciąży, mógł sobie darować bo ani wyników badań nie miałam, ani zaleceń jeśli chodzi o leki nie zmienił więc jedyne co mi wpisał to wagę, ciśnienie i podpis swój walnął a zmarnował rubryczkę. ale ma prawo wpisać..

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie bo nie wiem co zrobić. Planuje zamówić na allegro balsam przeciw rozstępom. Zdecydowałam się na palmersa, miałam próbki, zapach mnie aż tak bardzo nie drażni, no i co najważniejsze jest skuteczny(podobno). Do tej pory używałam tego rossmanowskiego, na przemian z tymi próbkami palmersa. Ale jest już na wykończeniu, więc trzeba się w coś zaopatrzyć. Nie mam tendencji do rozstępów, moja mama nie ma po ciąży ze mną ani jednego, ale ja wolę chuchać i dmuchać na zimne. Powiedzcie mi czy lepiej zamówić 250ml czy 500ml??? Może przyszłe mamusie coś pomogą? Czy takiego balsamu po ciąży też się powinno używać żeby skóra szybciej się napięła na brzuszku?? Nie chciałabym zamówić za dużo...za mało też nie...
ja bym brała większy. po pierwsze po porodzie przez parę miesięcy też będziesz pewnie stosować a po drugie nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie idzie trochę tych balsamów. staram się balsamować raz dziennie i myślę, że do porodu spokojnie zużyłabym ze 2 opakowania po 500ml.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 07:25   #3662
czarny flamaster
Zadomowienie

Dzień dobry kochane

Od 6.30 już nie śpię. W końcu udało mi się zdobyć auto od męża i jadę dziś załatwiać sprawy do urzędów- bank, NFZ, ZUS. Musze wszędzie pozmieniać dane po ślubie, a w ZUSie chcę złożyć wniosek o wpłatę świadczeń na konto bankowe. Heh, mam nadzieję, że mi w tym czasie kontrola nie przyjdzie
Na dworze jest strasznie, będę musiała bardzo powoli jechać. Jeszcze jakby mi sie udało zahaczyć dziś o Rossmanna i kupić balsam na rozstępy z Ziaji, to byłoby bosko, bo mój już się kończy, a uwielbiam go

Miłego dnia dziewczyny! Nie piszcie za dużo by udało mi się Was nadrobić

PS. Dziś pełne 23tc! Jeeeeeeej!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 07:29   #3663
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no wlaśnie zjadłam a teraz leże pod kompem i tyję
nadganiaj, nadganiaj )

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Zgłaszaj, za to są wysokie kary
No ale nie wiem konkretnie kto pali, poza tym chyba niezbyt duże, średnia z ostatniej kontroli to było 300 zł

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

tam gdzie ja będę rodzić nie ma sklepiku z tego co wiem, więc problemu nie będzie, i tak trzeba będzie podjechać gdzieś w razie czego. myślę, że będę z tych myślących, że po co kupować jak nie wiadomo czy będzie trzeba, bo co potem z tym robić? nie kupię wszystkiego co może się przydać. najwyżej takie rzeczy, które mogę przewidywać, że mogą być potrzebne upatrzę, napiszę na kartce co i adres sklepu i ktoś mi kupi, jak nie mąż to ktokolwiek. wychodzę z założenia, że i tak sporo rzeczy będzie trzeba dokupić więc jedna w tą czy tamtą różnicy nie zrobi.

ja bym brała większy. po pierwsze po porodzie przez parę miesięcy też będziesz pewnie stosować a po drugie nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie idzie trochę tych balsamów. staram się balsamować raz dziennie i myślę, że do porodu spokojnie zużyłabym ze 2 opakowania po 500ml.
Ja podobnie jak Ty i nestelle, zrobię listę rzeczy awaryjnych, z wybranymi producentami pewnie przed porodem, żeby potem nie szukać, jakiej firmy coś tam chce i jak coś to wyśle chłopa, albo Mamę i po sprawie. Są przytomni więc sobie dadzą radę.

Tak samo ze smarowaniem, dla mnie 500 to by było za mało nawet, już zużyłam samego elancylu z 450 bo 3 opakowanie kończę, 2 oliwki babydream i 1,5 weledy

A poza tym dzień dobry i
Stary 2012-11-22, 07:41   #3664
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny!

u nas pada,że w metr nie widać w sumie mnie to ie przeszkadza, bo w uk lało ciągiem przez kilka tygodni choć tutaj ten deszcz jakoś 'nie pasuje'? ...

ja używam palmersa - poleconego przez szereg wizaż'anek oraz znajome oraz pielęgniarkę itd... wcześniej stosowałam oliwkę dla dzieci, kupiłam na allegro w jakieś promocji 250+250+30(jakieś serum?) i zapłaciłam 49zł - paczka przyszła ok 5tygodni temu zapach UWIELBIAM ... konsystencję jeszcze bardziej! i co najważniejsze 3minutki i balsam się wchłonie!

dziewczyny bo mam stresa ... mam napięty i taki ociężały brzuch...
uczucie wzdęcia i jakby moje mięśnie brzucha dostawały przykurczu i stają się krótsze jak chcę zrobić bardzo lekki przerost (w sensie porozciągać się i z pozycji stojącej lekko wygiąć w tył) to nie bardzo bo te mięśnie mnie ściągają .... nasila się troszkę pod wieczór, ale to pewnie dlatego że w pracy siedzę prawie 7h na 8... więc wracam i leże plackiem przez ok 30minut a potem 'poleguję' do wieczora ...
nic mnie nie pika, nie boli, nie kluje tylko takie ściąganie ... taki stan mam od ok tygodnia...

mama mówi, ze panikuję, bo brzuszek musi być twardszy żeby smyk miał warstwę ochronną w razie gdybym uderzyła się w brzuch itp. w sumie to ma sens... ale sama nie wiem... w środę idziemy na wizytę kontrolną ale nie do mojej ginekolog a do pana od usg, więc on pewnie nic wiele nie doradzi ... myślicie żeby alarmować moją lekarkę? bo zastanawiam się czy dziś nie jechać ... smyk pływa i kopie normalnie... ba... chyba nawet mocniej, pewnie rosie i dlatego czuć go wyraźnie

achaaaaa... czy u Was tez kopie tak, że w przeciągu kilku sekund potrafi kopnąć w dole brzucha, z boku i chwilkę później w górze ... albo nasze dziecko to akrobata albo pomylili się w liczeniu tych skubańców w brzuchu
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 07:56   #3665
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

ile wy tu napisały

To w takim razie musiała bym nadrobić, póki co krótka relacja

U dentysty spędziłam 1,5 godziny zrobiła mi wszystkie ząbki no prawie wszystkie bo po tej stronie co mnie boli to na szczęście nie jest ten ząb w który zainwestowałam a mam zapalenie dziąsła i nie mogła mi zrobić 7 i 8 ale powiedziała, że one mogą właściwie poczekać do po ciąży A jakby mnie jeszcze bolało za jakiś czas ta strona to mam iśc u siebie do dentysty i powiedzieć, że mam kieszonkę i ma mi włożyć takie jakby lekarstwo bo teraz mam to 2 raz a mówiła że po 3-4 razach po tym lekarstwie jest ok.
Więc wczorajsza wizyta należy do udanych, zęby wyleczone troszkę się trzęsłam przy płaceniu ale tak źle nie było 100zł rabatu dostałam no i tylko raz musiałam jechać a to sporo obniża koszty więc suma sumarum nie ma tragedii.
Z mniej pozytywnych rzeczy jeszcze mnie szczęka boli w niektórych miejscach.
A co do znieczulenia dawał mi takie delikatne, że drętwienie czułam max przez 10 minut no i nie na każdego ząbka musiałam brać.

Strippi zagłosowane

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-11-22 o 07:58
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 08:04   #3666
Moderna
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

a ja dzisiaj od 7 na nogach, na 12 mam wizyte u poloznej..
moze rozgladne sie tez dzisiaj za wozkiem
poza tym leniwie

jestem na zwolnieniu do konca ciazy, bez pracy smutno jakos..
Stary 2012-11-22, 08:08   #3667
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

strippi i mariolci
rozumiem was doskonale ja wczoraj jednorazowo wyrzuciłam 800 zł choć jak usłyszałam, że ona da rade zrobić wszystkie a ja się szykowałam na 2 wizyty to już sobie wyobrażałam przez 1,5 godziny jak woła z 1,5 tysiąca ale zawału nie dostałam, bo źle nie było z ząbkami. Z drugiej strony jakbym miała tak za każdym razem jechać do Poznania osobno na każdego zęba to dużo więcej bym straciła a tak raz i po bólu strachu i można spokojnie żyć. Choć praktycznie prawie pół wypłaty poszło
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 08:10   #3668
booziaczek
Zadomowienie

trzymajcie kciuki dzis mam usg połówkowe w przychodni zeby było smieszniej nie robione przez gina ale ide dzielnie mam nadziej ze mnie nie oleja i cos sprawdzi
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 08:22   #3669
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja byłam na połówkowym w specjalistycznej klinice - dostałam płytkę , fotkę i 3 strony a4 z opisem - idę z opisem badania teraz do mojej gin.prowadzącej i ona zapisze co trzeba w karcie, tak samo było na genet. w 13\14 tyg.

.... ślicznie laseczka z Ciebie - a gdzie brzuszek ?
dzięki Gdybym pokazała Wam fotki sprzed ciąży to wiadome byłoby gdzie jest brzuszek Na razie maleństwo waży w gramach, jak i urośnie to i mamusia się powiększy

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Śliczny malusi brzusio, miałam podobny w 17tc
dzięki

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ślicznie, ale brzuszek?? gdzie on hehe malusi masz
w ogóle ile masz lat?? wydajesz się młodziutka
dzięki hehehe na razie dzidzia malusia to i malusi brzusio. Ale jak porównuje fotki sprzed i teraz to efekt jest ho ho Może wydaje Ci się tak dlatego, że przed ciążą trenowałam. Wcześniej jeszcze był ślub to tym bardziej moja figura zawsze odejmuje mi lat mam 25

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
no to ja załączę mój brzusio z wczoraj 17tc6d
za brzunio!
mamy podobny wiek ciąży, Twoja o tydzień starsza, a brzunio też malusi

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
ślicznie

NIE LUBIĘ WAS !!! w ogóle brzuchów nie macie ....
w zmowie jesteście czy wciągacie ???
to jest wątek CIĄŻOWY - przytyć mi tu zaraz !!!! a nie kompleksy robicie .....
heheheh poczekaj jeszcze moment to wystrzelimy
Też bym chciała mieć większy, ale jeszcze się z nim omęczę, póki co mogę wszystko robić, nic mi nie przeszkadza, no i nie przybywa dużo kg, to chyba dobrze
Stary 2012-11-22, 08:36   #3670
megi-megi
Zakorzenienie

Boziu - ja to padam, jak mam was nadrobić - weźcie się za coś - malowanie ścian, gotowanie, zakupy i nie piszcie tyle.

Zobaczyłam brzuch ciążowy Ptaszyska i jestem za tym, żeby ją stąd usunąć! Ona nie jest w ciąży!
Ja wrzucę wieczorem swój, to zobaczycie jak to powinno wyglądać - kłamczuchy
Oczywiście pękam z zazdrości, bo malutki łatwiej później doprowadzić do ładu, a u mnie jak Kalina wyjdzie to zostanie płachta skóry, która będzie się wciągała 2 lata.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Nestelle - wyglądasz na porządnego człowieka (nie to, co te, co nie tyją i im brzuchy nie rosną) - ile przytyłaś do tej pory?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 08:38   #3671
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Stary 2012-11-22, 08:45   #3672
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
za wyniki.
a co do kolejnego dziecka to dzisiaj sobie liczylam ze nastepne dziecko nie wcześniej się zacząć starać niż końcówka września (oczywiscie inny rok nie 2013) bo zamierzam za drugim razem w lutym być maksymalnie w 5 mc ;p
Ja to bym chciała dostać najpierw awans w pracy i wtedy się starać niby wychodzi, że awans mi się będzie należał w okolicach lipca 2014 więc jak tylko go dostanę to od razu będę się starać

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Ja podobnie jak Ty i nestelle, zrobię listę rzeczy awaryjnych, z wybranymi producentami pewnie przed porodem, żeby potem nie szukać, jakiej firmy coś tam chce i jak coś to wyśle chłopa, albo Mamę i po sprawie. Są przytomni więc sobie dadzą radę.
Tak z ciekawostek...warto przygotować w domu awaryjnie dwa komplety dla maluszka, których nie weźmiemy do szpitala i w razie czego mąż czy ktoś z rodziny nam dowiezie. Nigdy nie wiadomo ile będziemy leżeć w szpitalu i w razie czego TŻ nie będzie musiał się głowić w domu i szukać jak mu powiemy przywieź kaftanik, śpiochy czy pajaca oczywiście TŻ mające już dzieci to będą wiedzieć co trzeba ale większość naszych jest zielonych w temacie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 08:57   #3673
Malpka
Zakorzenienie

hej
i jak sie skończyło wczoraj Diabeł ubiera się u Prady dotrwałam do reklamy po tym jak dowiedziała się ze ma jechac do Paryża i stwierdziłam ze konca juz nie doczekam bo na reklamach usne

Cytat:
a co to ? ja wszystko wiedząca,czy co ???
tak hehe

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Jutro będę dzwoniła jakiegoś innego lekarza, bo przecież to co dziś było to jakas parodia. Powiedzcie mi tylko, czy jak pójde do kogo innego prywatnie,to ta osoba się też wpisuje w karte ciąży?
mi żadnego usg lekarz nie wpisuje w karte tylko lekarka na wizycie te wymagane usg wpisuje sobie sama z opisu

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Prezentuję Wam mój brzuszek i jego tajemniczego lokatora w 17 tc (16t 5d)
ale chudzinka

lece do nastepnej strony
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:00   #3674
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziś pełne 23tc! Jeeeeeeej!

Cytat:
No ale nie wiem konkretnie kto pali, poza tym chyba niezbyt duże, średnia z ostatniej kontroli to było 300 zł
tja. u mnie pod blokiem jest Klub Sportowy. i oni pala czym sie da... i calutki rok (dzialacze herbate sobie robia? grzeja wode pilkarzom???)... stad mam potrzebe mycia okien minimum co miesiac
a skargi nic nie daly. moze ich stac na takie 'kary'?

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny bo mam stresa ... mam napięty i taki ociężały brzuch...
mam czesto podobne wrazenie. ale to co dla mnie jest twardym brzuchem, dla mojego gina jest miekkim

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

U dentysty spędziłam 1,5 godziny zrobiła mi wszystkie ząbki
a koszty sa ogromne... heh....

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

jestem na zwolnieniu do konca ciazy, bez pracy smutno jakos..
przyzwyczaisz sie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki dzis mam usg połówkowe
jasne

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zobaczyłam brzuch ciążowy Ptaszyska i jestem za tym, żeby ją stąd usunąć! Ona nie jest w ciąży!
cos w tym jest. Malutki ma

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:08   #3675
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja załączę mój brzusio z wczoraj 17tc6d
kolejna bez brzucha

Cytat:
NIE LUBIĘ WAS !!! w ogóle brzuchów nie macie ....
w zmowie jesteście czy wciągacie ???
to jest wątek CIĄŻOWY - przytyć mi tu zaraz !!!! a nie kompleksy robicie .....
no własnie prosze tu przytywać

Cytat:
Dziewczyny doradźcie bo nie wiem co zrobić. Planuje zamówić na allegro balsam przeciw rozstępom. Zdecydowałam się na palmersa, miałam próbki, zapach mnie aż tak bardzo nie drażni, no i co najważniejsze jest skuteczny(podobno). Do tej pory używałam tego rossmanowskiego, na przemian z tymi próbkami palmersa. Ale jest już na wykończeniu, więc trzeba się w coś zaopatrzyć. Nie mam tendencji do rozstępów, moja mama nie ma po ciąży ze mną ani jednego, ale ja wolę chuchać i dmuchać na zimne. Powiedzcie mi czy lepiej zamówić 250ml czy 500ml??? Może przyszłe mamusie coś pomogą? Czy takiego balsamu po ciąży też się powinno używać żeby skóra szybciej się napięła na brzuszku?? Nie chciałabym zamówić za dużo...za mało też nie...
ja sama nie wiem ale widze ze dziewczyny juz doradziły w 1 c wogole nie stosowałam i nie miałam rozstępów ale teraz wy piszecie o tym to zaczełam stosowac profilaktycznie ale zeby to było codziennie to nie powiem
Stary 2012-11-22, 09:11   #3676
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
wstałam dziś w nocy o 6 bo dzieci trzeba przygotować (wywalenie z łóżek,śniadanie,umycie ,ubranie zajmuje 1,5 godz)... a kuba na 8 do szkoły ..... ale zrobiłam sajgon, z krzykami ,wyrzutami, i płaczami .....smutną miną machając rzęsami i wywalczyłam ,że tż będzie zawozić kubę do szkoły i dzięki temu wszyscy dłużej pośpimy, bo tak to biedna ninka wstaje 2 godz.wcześniej niż by musiała do przedszk. by odprowadzić kubę na 8 a sama jest chwilę po 8 w przedszkolu gdzie ze spokojem mogłaby przybywać chwilkę przed 9 ....

Cytat:

Cytat:
achaaaaa... czy u Was tez kopie tak, że w przeciągu kilku sekund potrafi kopnąć w dole brzucha, z boku i chwilkę później w górze ... albo nasze dziecko to akrobata albo pomylili się w liczeniu tych skubańców w brzuchu
....
Cytat:
trzymajcie kciuki dzis mam usg połówkowe w przychodni zeby było smieszniej nie robione przez gina ale ide dzielnie mam nadziej ze mnie nie oleja i cos sprawdzi

Cytat:
Też bym chciała mieć większy, ale jeszcze się z nim omęczę, póki co mogę wszystko robić, nic mi nie przeszkadza, no i nie przybywa dużo kg, to chyba dobrze
ja żartowałam , po prostu zazdroszczę Ci braku brzuszka i braku kg , ja też przed ciążowo mało ważę - 53-55 przy 171 cm ale na samo słowo "ciąża" już tyję ... no i teraz jestem - nazwijmy to - baaaaaardzo ciążowa. .....
ale więcej swoich fotek nie wstawie !
Cytat:
Nestelle - wyglądasz na porządnego człowieka (nie to, co te, co nie tyją i im brzuchy nie rosną) - ile przytyłaś do tej pory?
.... nie powiem ,wredzizno jedna ....
ja nie chcę być w takim razie porządna ........
Stary 2012-11-22, 09:14   #3677
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
strippi i mariolci
rozumiem was doskonale ja wczoraj jednorazowo wyrzuciłam 800 zł choć jak usłyszałam, że ona da rade zrobić wszystkie a ja się szykowałam na 2 wizyty to już sobie wyobrażałam przez 1,5 godziny jak woła z 1,5 tysiąca ale zawału nie dostałam, bo źle nie było z ząbkami. Z drugiej strony jakbym miała tak za każdym razem jechać do Poznania osobno na każdego zęba to dużo więcej bym straciła a tak raz i po bólu strachu i można spokojnie żyć. Choć praktycznie prawie pół wypłaty poszło
mi kasa idzie jak woda, na same wizyty i badania pzrewaliłam już ok 1200 zł a tu teraz nastepne wizyty i badania, wiec w tym miesiacu dojdzie do 1500, nie liczac dentysty, balsamów, i witamin, bo z tym to ok 2tyśkii już by się uzbierało, no ale dla dzidziulka warto wydać, chociaz to jest chore ze płacąc tyle lat wysokie skąłdki nie mozna miec profesjonalnej opieki na NFZ, tylko wszystko prywatnie

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

[QUOTE=ObserwujeCie;377510 65
Tak samo ze smarowaniem, dla mnie 500 to by było za mało nawet, już zużyłam samego elancylu z 450 bo 3 opakowanie kończę, 2 oliwki babydream i 1,5 weledy [/QUOTE]

ja te zuzywam elancyl i smaruje całe ciałko praktycznie, takze idzie tego dużo mi takze lepiej kupić wieksza butelke jezeli jest mozliwosc, a zazwyczaj taniej wychodzi

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:17   #3678
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Cytat:
Strippi zagłosowane
dziękuję
dziś ostatni dzień

Cytat:
strippi i mariolci
ehh masakra, jakbym miała kasę to bym codziennie do dentysty chodziła byle zrobić wszystko za jednym zamachem :/

Cytat:

Cytat:
dzięki hehehe na razie dzidzia malusia to i malusi brzusio. Ale jak porównuje fotki sprzed i teraz to efekt jest ho ho Może wydaje Ci się tak dlatego, że przed ciążą trenowałam. Wcześniej jeszcze był ślub to tym bardziej moja figura zawsze odejmuje mi lat mam 25
ooo a ja myślałam, że masz tak z 21
ja w 1 ciąży też nie miałam brzucha
za to teraz w 6 tyg miałam takie jak Ty teraz

Cytat:
Ja wrzucę wieczorem swój, to zobaczycie jak to powinno wyglądać - kłamczuchy
Oczywiście pękam z zazdrości, bo malutki łatwiej później doprowadzić do ładu, a u mnie jak Kalina wyjdzie to zostanie płachta skóry, która będzie się wciągała 2 lata.

a co ja mam powiedzieć!!!

Dziś ostatni dzień głosowania!!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
cześć ,

lanie się należy!!!! wyglądasz cudownie sexi mamuśko!!
Stary 2012-11-22, 09:18   #3679
Malpka
Zakorzenienie

a u mnie dziś równo 25 tydzien czyli wkraczamy w 26

Cytat:

Cytat:
u mnie tak samo raz kopie z prawej zaraz z lewej wiercipieta mały

Cytat:
trzymam kciuki
Stary 2012-11-22, 09:22   #3680
nestelle
Zakorzenienie

wczoraj tż pojechał do znajomych ,znajoma jest w ciąży z terminem na któryś tam maj no czyli ponad 2 mies. różnicy między nami..
....... wieczorem przychodzi do łóżka już , kładzie się i mówi:
"kurczę ,u niej prawie brzucha nie widać , a u Ciebię - no ...Ty zawsze masz "takie" brzuchole...."

Ogłaszam od dziś - koniec z sexem .
Stary 2012-11-22, 09:23   #3681
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ja żartowałam , po prostu zazdroszczę Ci braku brzuszka i braku kg , ja też przed ciążowo mało ważę - 53-55 przy 171 cm ale na samo słowo "ciąża" już tyję ... no i teraz jestem - nazwijmy to - baaaaaardzo ciążowa. .....

.... nie powiem ,wredzizno jedna ....
ja nie chcę być w takim razie porządna ........
No ja powiem, że w 4 tygdniu ciąży (tak - 2 tygodnie po zapłodnieniu) już niektóre kieci robiły się mniej wygodne. Więc ja mam bardzo podobnie. Bardzo

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
wczoraj tż pojechał do znajomych ,znajoma jest w ciąży z terminem na któryś tam maj no czyli ponad 2 mies. różnicy między nami..
"kurczę ,u niej prawie brzucha nie widać , a u Ciebię - no ...Ty zawsze masz "takie" brzuchole...."

Mój jak ma koleżankę w pracy w tym samym tygodniu, co ja, to mówi, że u niej też już widać brzuch - 3 razy mniejszy niż mój, ale ma.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:24   #3682
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
lanie się należy!!!! wyglądasz cudownie sexi mamuśko!!
kocham Cię .....
Stary 2012-11-22, 09:24   #3683
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Leonikowa a skad dok jestes ..??

no nic ja tez uciekam w objecia morfeusza, wiecie jak sie nie ma chlopa to chociaz tym sie zadowole
z Rudy Śl.

Cytat:
Dzień dobry kochane

Od 6.30 już nie śpię. W końcu udało mi się zdobyć auto od męża i jadę dziś załatwiać sprawy do urzędów- bank, NFZ, ZUS. Musze wszędzie pozmieniać dane po ślubie, a w ZUSie chcę złożyć wniosek o wpłatę świadczeń na konto bankowe. Heh, mam nadzieję, że mi w tym czasie kontrola nie przyjdzie
Na dworze jest strasznie, będę musiała bardzo powoli jechać. Jeszcze jakby mi sie udało zahaczyć dziś o Rossmanna i kupić balsam na rozstępy z Ziaji, to byłoby bosko, bo mój już się kończy, a uwielbiam go

Miłego dnia dziewczyny! Nie piszcie za dużo by udało mi się Was nadrobić

powodzenia i za 23

Cytat:
nadganiaj, nadganiaj )

Cytat:
strippi i mariolci
za każdym razem jak siedzę na fotelu u dentysty to się zastanawiam czy starszy mi pieniędzy

Cytat:

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:38   #3684
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

o tak zero sexu przynajmniej przez dwa miesiace !!!! hi

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:39   #3685
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

mi ostatnio tz powiedział że mam już wiekszy brzuch niż z Julką
a ty brzuchole moze masz ale potem jaka laska jesteś za to wązne to umiec wrócić do formy
Stary 2012-11-22, 09:40   #3686
Luna0
Zakorzenienie

Jestem na glukozie, nie jest tak źle jak dla mnie to woda z cukrem i tektura... Bo taki smak chemii ma. Gorzej teraz jak czekam i mi się tym odbija...

Nestelle miesiąc różnicy to już całkiem inny brzych.a co dopiero dwa mi tz pokazywał też znajomą na fb i mówi że ten sam miesiąc. To mu powiedziałam że miesiąc ten sam tylko ona początek a.ja koniec.. Tym bardziej że podobno mało tyje

Co do twardniejacego brzucha, to byłam u ginabo mam twardy brzuch i się okazało że taki twardy to nie twardy

Dziewczyny widzialyscie gdzieś w Krk Tutka? Bo na ich stronie widziałam że tylko sklep Czarodziej może mieć a takto nic w zasięgu 200 km

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:41   #3687
OtTakaJa
Zakorzenienie

Ależ jestem strasznie zawiedziona po wizycie, usg nie było
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wyczytałam teraz na wątku Rossmanna że od jutra jst promocja -40% na całą kolorówkę chyba wybiorę się po mój ulubiony tusz z Max Factora Masterpiece. Jak kosztował 60zł to będzie za 36zł
A do kiedy trwa ta promocja?

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wróciłam z glukozy jak dla mnie nic strasznego woda z miodem:P tylko to odbijanie po niej jest okropne!!! Miałam trzy kłucia:/ przed po godzinie i po dwóch. Wyniki po 16. Dzidzia trochę fikała po tym ale bardziej się rozszalała po kanapce z pomidorem przed chwilą więc chyba nie przepada jednak tak za słodkim
Na następną wizytę mam zrobić to badanie i się zastanawiam jak to wygląda? Koniecznie trzeba tam siedzieć na tyłku 2 godziny? I jak to jest oni pobierają krew i przed i po? Może głupie pytania zadaję, ale zielona jestem zupełnie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Skoro już o brzuchach mowa kupiłam sobie wczoraj centymetr i się wymierzyłam. Brzuch na wysokości pępka ma 84 cm. A w biodrach dalej metr więc nic nie przybyło
Mój brzuch już ma 86cm, dzięki Bogu w biodrach tylko 90, ale w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam 5kg! Zgroza.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:43   #3688
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Ja, panika i scorceeessseee mamy wózki darowane, więc Ci chyba raczej nie pomożemy bo się nie rozglądałyśmy. Nadzieja w Ptaszysku i despie.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

Stary 2012-11-22, 09:45   #3689
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a u mnie dziś równo 25 tydzien czyli wkraczamy w 26
brawo brawo

Cytat:

Cytat:
kocham Cię .....
no i proszę mi tu zdania nie zmieniać
Stary 2012-11-22, 09:48   #3690
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Do mojego brata na urodziny kiedys przyjechała babcia i ciocia z mężem i synem. Od babci dostał jakiegos misia z 'grosika' i zabawkę z 'wszystko po 2zł'. a ciocia dała mu jakieś zabawki i gazety dla dzieci. Wszystko niby fajnie, bo przywyklismy do prezentów babci, ale mały przyszedł po chwili i pyta gdzie w tej gazecie jest plakat i czemu ktoś zadania wypełnił. Na co ciocia- Bo wieeeesz, Szymonek już wcześniej oglądał tą gazetę, ale ty też możesz.
Po prostu pozbierali w pokoju zabawki i gazety, które przejrzał i wpakowali w torbę.

Babcie bywaja bardzo specyficzne. Moja świata nie widzi poza moją ciocią i jej synem.
no comment ... tragedia
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości