|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
miło że się o mnie martwiłyście
![]() oj u mojego mężulka to ulubione słowa "zaraz", "później" "jutro". A wcześniej było "po ślubie się tym zajmę". No i kiedyś mi powiedział znów "po ślubie" i minę miał boską jak go oświeciłam że ślub to był miesiąc temu ![]() ![]() storyl witaj ![]() Inna ja im dłużej jestem w ciąży tym gorzej się mają moje dziąsła ![]() I właśnie poiwnno się jeść dużo nabiału a ja mam z tym straszny problem. Nie lubię i nie mogę w siebie wcisnąć. Raz w tyg jem mocarelkę (ponoć ma najwięcej najważniejszych składników). I czasami jajka i to tyle. Tylko żółty ser jem i to prawie codziennie. Mysia poważnie do dobrze jak długo włosy schną? bo bez suszenia to ja do całkowitego wyschnięcia to muszę z 4 godz czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze że mąż może wziąć duży kredyt w razie czego, no ale bez przesady ..... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Kilka razy załatwiałam sprawy ludzi z tymi chwilówkami i większości przypadków to wygląda tak że np bierzesz 1000 zł, i co tydzień spłacasz np 50 zł, i płacisz płacisz płacisz i dalej wisisz 1000 zł. Bo to 50 zł to tylko odsetki. A nie można spłacić części tylko albo odsetki albo całość i przez takie coś ludzie popadają w większe długi. Takie małe polskie oszustwo
![]() nuna pisała do mnie ![]() ![]() MoTyleKsw oczywiście że jest szansa na szybką pożyczkę. Z tym że pożyczki są od 500 zł. I najlepiej zadzwonić na infolinię i sobie sprawdzić zdolność a dopiero później do banku. Bo na infolinii często podają bez dodatkowych ubezpieczeń itd (bo im zależy żeby ktoś brał kredyt) a w placówce to jak się nie da jak największego kredytu na jak najdłuższy okres to się dostaje z*ebe (za przeproszeniem). Dlatego najlepiej nie mówić na wstępie jaka kwota tylko zapytać ile możesz maksymalnie. Wyjściem też jest karta kredytowa i wypłacenie z niej. Chociaż ja bym brała kredyt i w ciągu 10 dni można z niego zrezygnować tylko się płaci opłatę przygotowawczą - u nas 30 zł. I to by wam najkorzystniej wyszło. |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
to akurat dobrze bo z wszelkich tabeli wynika, że to żółty ser ma najwięcej wapnia
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie dam rady Was dalej nadrobić
![]() Pozabieram komputery zaraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
ale ja mam służbowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Wtajemniczenie
|
chce ktoś kota? mój ma dziś skrajne niedopieszczenie, nie wyrabiam z głaskaniem i tuleniem. a jak gdzieś siądę na sekundę, to od razu kot na kolanach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
szprotka dziękuję za przepis
![]() axella tamten post był w sumie do Ciebie ![]() ![]() Z tym że miałaś już coś kiedyś na siebie? kredyt? coś na raty? bo jak nie to będzie ciężko. storyl no to masz wizytę jak nuna ![]() axella kiedy zakładasz firmę? czy jak jesteś na macierzyńskim, masz firmę, nikogo nie zatrudniasz to może coś się dziać w firmie? sprzedaż itd? czy Ci nie wolno? banka też mam dziś gołąbki (wyciągnięte z zamrażalnika ![]() vil dziwne że nie dostałaś. Ale mogło być tak że chciałaś na krótki okres i za małą kasę i Ci powiedzili że nie- bo taka jest prawda że czasami pracownik lepiej na tym wychodzi jak powie nie (nie spadają mu statystyki i ma większy zarobek). I podejrzewam że tak było u Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
humpback i potterka proszę, podzielcie się ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-22 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem strasznie nieprzytomna, chyba się kawy napiję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Wtajemniczenie
|
sharpnowaja- do usług!
Mężu wracając z trasy wstąpił do domu i przywiózł mi z Lidla (tej nowszej generacji gdzie pieką na miejscu, u nas w mieścinie jest jeszcze stary) ciacha francuskie z morelą i z wiśnią. Podeszłam do tego sceptycznie, aż przed chwilą się skusiłam. ![]() ![]()
#885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja się w ogóle nie tuli ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- nie wolno bić ciężarnej, no chyba że to forma egzotycznego masażu jakimś drewnianym wałeczkiem przeciwdziałającym rozstępom ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Banka popraw się bo baty będą ![]() Ja tego bólu nie mam,ale za to mam bóle okresowe:/ u mnie 12tc i nie wiem czy jeszcze mogą tak być czy nie ![]() ![]() Ale to przy kredytach hipotecznych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A powiedz mi jak to jest z tym zakładaniem firmy przez ciężarne, opłaceniem pod koniec ciąży najwyższej składki a potem macierzyńskim z zusu rzędu 6 koła miesięcznie??? Bo coś mi tu śmierdzi:/ Mi się wydaje,że zus jak już widzi ciężarną to zaraz kontrole będą czy ta firma wogóle istnieje i funkcjonuje czy tylko na papierze dla wyłudzenia kasy.. a mnie to zastanawia bo kurka bądź co bądź 6 tysi przez pół roku drogą nie chodzi ![]() Cytat:
![]() Moja mama robi tak,że układa je w wielkim rondlu na przemian warstwa kapusty i warstwa gołąbków, zalewa przecierem,przykrywa i do piekarnika na 1,5 godziny ![]() Cytat:
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Aaś nasz pierwszy kredyt to hipoteczny właśnie, więc myślę że w tym przypadku historia kredytowa jest dodatkowym atutem a nie definitywną przeszkodą nie do przejścia
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Aczkolwiek kredyt mieszkaniowy rządzi się trochę innymi prawami ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- aaaaaaaaaa http://www.carters.com/carters/Lacel...s-and-slippers jejku chcę 90% rzeczy z tej stronki!!!!!!! mamooooooo |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i jeszcze był problem z ustaleniem jego historii kredytowej bo on swego czasu jak podpisywał umowy i była zgoda na przetwarzanie danych osobowych to on się nie zgadzał. kiedyś tak można było. teraz już wiekszosci umów nie zawrzesz jak się na to nie zgodzisz... ej. ale to ogólnie paranoja jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Wtajemniczenie
|
noo właśnie mój mąż ma na koncie bardzo dużo kredytów, pospłacanych (jego w sumie tylko jeden, jak auto musiał po wypadku naprawiać, ale na potrzeby rodziców i zakupy do rodzinnego domu typu lodówka itp brał dużo) i nie ma najmniejszych problemów, kiedyś z ciekawości sprawdzał i naprawdę dużą kwotę mu podali, jaką mógłby wziąć ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | ||||
siedzę i myślę
|
Witam !
Zaraz zbieram się do Rossa, więc na szybko mniej więcej nadrobię... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na obiad czekałam, aż wróci z pracy ![]() Teraz jest w miarę po równo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
i oto mi właśnie chodziło
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
My już w trasie. Pdczytuje Was z telefonu, to chyba jedyny sposób żeby być w miarę na bieżąco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Reklamacja wysłana, z pięknym opisem co usłyszelismy od doktorka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
http://www.carters.com/carters/3-Pie...e-layette-sets wysyłka do Polski 130 zł laseczkiiiiii może sie zbierzemy na jakieś zamówionko na wiosnę pliiiiiiizzzzzz ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- rozumiem, że nia masz tam pakietu tylko płacisz za wizyty? nie myślałaś nad pakietem? wychodzi chyba 250 zł miesięcznie albo mniej a jedna wizyta chyba 150, dobrze mówie?
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gold na Twoim miejscu nei liczyłabym na zbyt wiele |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
http://www.carters.com/carters/Micro...by-boy-pajamas
jakie slodkie ![]() Dziewczyny przestalam sie odzywac do "przyjaciolki" znamy sie bardzo dlugo i jak mieszkalam w rodzinnym miescie to nierozlaczne bylysmy. Jak sie przeprowadzilam do Gdyni to tez mialysmy dobry kontkat, zawsze jak bylam u siebie to sie widzialysmy. No i ona miala jakis czas temu problemy u siebie w zwiazku, ja zawsze z nia rozmawialam i mowilam swoje zdanie. Mogla na mnie liczyc. Wiedziala ze sie spotykam z T ale tylko to. Jak sie dowiedzialam o ciazy probowalam jakos z nia porozmawiac. Ale za kazdym razem mnie olewala i zbywala ze a to musi sie uczyc a to nie ma czasu bo gdzies idzie itd. w koncu sie wkurzylam i przestalam do niej pisac. Ona tez nie pisala. Dowiedziala sie o ciazy przez fb ale tez sie nie odezwala. Czasami mi brakuje jej.. Mysliscie ze powinnam sie odezwac pierwsza? Moze miec do mnie zal ze jej nic nie powiedzialam ale probowalam to mnie zbywala..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.