Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 11:13   #871
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

miło że się o mnie martwiłyście ale uprzedzałam że mogę być dopiero wieczorem, no ale już nie miałam sił.

oj u mojego mężulka to ulubione słowa "zaraz", "później" "jutro". A wcześniej było "po ślubie się tym zajmę". No i kiedyś mi powiedział znów "po ślubie" i minę miał boską jak go oświeciłam że ślub to był miesiąc temu a teraz jest gadka "po angielskim"

storyl witaj

Inna ja im dłużej jestem w ciąży tym gorzej się mają moje dziąsła czyszczenie nicią czy nawet same mycie i jest pełno krwi. No ale to ponoć jest normalne.
I właśnie poiwnno się jeść dużo nabiału a ja mam z tym straszny problem. Nie lubię i nie mogę w siebie wcisnąć. Raz w tyg jem mocarelkę (ponoć ma najwięcej najważniejszych składników). I czasami jajka i to tyle. Tylko żółty ser jem i to prawie codziennie.

Mysia poważnie do dobrze jak długo włosy schną? bo bez suszenia to ja do całkowitego wyschnięcia to muszę z 4 godz czekać
Stary 2012-11-22, 11:16   #872
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
teraz z dnia na dzien bedziesz wiecej czula. Ja wczoraj jak lezalam lekko nasinelam na brzuch i poczulam przez reke malego
ja tez sie chyba skusze na zolwika.
ale fajnie niesamowite uczucie musi być

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Teraz jak masz umowę zlecenie powyżej albo pół roku albo roku to niektóre banki dają, ale to że masz do końca roku no to nie do przeskoczenia :P
ze zdolnością kredytową jest jakiś koszmar ... ja mam od 4 lat umowę na czas nieokreślony, zarobki - ok. 1200 - ale co miesiąc - poszłam do Euro, chciałam kupić zwykły aparat fotograficzny, prosty, za jakieś 299 był w promocji . miałam kasę na koncie, ale wygodniej mi było rozłożyć na raty. i co? szok przeżyłam, bo nawet na to mi kredytu nie przyznali
dobrze że mąż może wziąć duży kredyt w razie czego, no ale bez przesady .....

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:23   #873
sharpnowaja
Zakorzenienie

Kilka razy załatwiałam sprawy ludzi z tymi chwilówkami i większości przypadków to wygląda tak że np bierzesz 1000 zł, i co tydzień spłacasz np 50 zł, i płacisz płacisz płacisz i dalej wisisz 1000 zł. Bo to 50 zł to tylko odsetki. A nie można spłacić części tylko albo odsetki albo całość i przez takie coś ludzie popadają w większe długi. Takie małe polskie oszustwo czasami idzie coś na dług ale to no 2 zł tyg a reszta to odsetki.

nuna pisała do mnie ledwo się zwlekłam po telefon

MoTyleKsw oczywiście że jest szansa na szybką pożyczkę. Z tym że pożyczki są od 500 zł. I najlepiej zadzwonić na infolinię i sobie sprawdzić zdolność a dopiero później do banku. Bo na infolinii często podają bez dodatkowych ubezpieczeń itd (bo im zależy żeby ktoś brał kredyt) a w placówce to jak się nie da jak największego kredytu na jak najdłuższy okres to się dostaje z*ebe (za przeproszeniem). Dlatego najlepiej nie mówić na wstępie jaka kwota tylko zapytać ile możesz maksymalnie. Wyjściem też jest karta kredytowa i wypłacenie z niej.
Chociaż ja bym brała kredyt i w ciągu 10 dni można z niego zrezygnować tylko się płaci opłatę przygotowawczą - u nas 30 zł. I to by wam najkorzystniej wyszło.
Stary 2012-11-22, 11:25   #874
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Tylko żółty ser jem i to prawie codziennie.
to akurat dobrze bo z wszelkich tabeli wynika, że to żółty ser ma najwięcej wapnia

Cytat:
Napisane przez banka26
rozumiem rozumiem hehehe a no w ciazy moze tak byc, ja przy ostatniej tak o 0,5 cm mi urosły stopy wiec kto wie heh
o kurcze, wróciły później do pierwotnego rozmiaru?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:27   #875
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia poważnie do dobrze jak długo włosy schną? bo bez suszenia to ja do całkowitego wyschnięcia to muszę z 4 godz czekać
serio serio tak mi mówiła fryzjerka, że łuski włosów zamkniętę i trzymają wilgoć ja spejclanie jak kończe mycie to chłodną wodą, żeby łuski domknąc i nie trę włosów po myciu tylko wyciskam w pieluchę albo mikrofibrę, ręcznikom mówię nie :P
Stary 2012-11-22, 11:27   #876
potterka
Zakorzenienie

Chyba nie dam rady Was dalej nadrobić
Pozabieram komputery zaraz
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:32   #877
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Chyba nie dam rady Was dalej nadrobić
ale ja mam służbowy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:32   #878
vil84
Wtajemniczenie

chce ktoś kota? mój ma dziś skrajne niedopieszczenie, nie wyrabiam z głaskaniem i tuleniem. a jak gdzieś siądę na sekundę, to od razu kot na kolanach

Stary 2012-11-22, 11:34   #879
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ze zdolnością kredytową jest jakiś koszmar ... ja mam od 4 lat umowę na czas nieokreślony, zarobki - ok. 1200 - ale co miesiąc - poszłam do Euro, chciałam kupić zwykły aparat fotograficzny, prosty, za jakieś 299 był w promocji . miałam kasę na koncie, ale wygodniej mi było rozłożyć na raty. i co? szok przeżyłam, bo nawet na to mi kredytu nie przyznali
Serio Toś mnie teraz zdziwiła...

Cytat:
Kilka razy załatwiałam sprawy ludzi z tymi chwilówkami i większości przypadków to wygląda tak że np bierzesz 1000 zł, i co tydzień spłacasz np 50 zł, i płacisz płacisz płacisz i dalej wisisz 1000 zł. Bo to 50 zł to tylko odsetki. A nie można spłacić części tylko albo odsetki albo całość i przez takie coś ludzie popadają w większe długi. Takie małe polskie oszustwo czasami idzie coś na dług ale to no 2 zł tyg a reszta to odsetki.

nuna pisała do mnie ledwo się zwlekłam po telefon

MoTyleKsw oczywiście że jest szansa na szybką pożyczkę. Z tym że pożyczki są od 500 zł. I najlepiej zadzwonić na infolinię i sobie sprawdzić zdolność a dopiero później do banku. Bo na infolinii często podają bez dodatkowych ubezpieczeń itd (bo im zależy żeby ktoś brał kredyt) a w placówce to jak się nie da jak największego kredytu na jak najdłuższy okres to się dostaje z*ebe (za przeproszeniem). Dlatego najlepiej nie mówić na wstępie jaka kwota tylko zapytać ile możesz maksymalnie. Wyjściem też jest karta kredytowa i wypłacenie z niej.
Chociaż ja bym brała kredyt i w ciągu 10 dni można z niego zrezygnować tylko się płaci opłatę przygotowawczą - u nas 30 zł. I to by wam najkorzystniej wyszło.
No własnie o takim czymś myślałam, że można w ciągu iles czasu zrezygnować i to dla axelli byłoby najlepsze wyjście, ale szanse z umową zleceniem i do końca roku raczej marne.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:34   #880
sharpnowaja
Zakorzenienie

szprotka dziękuję za przepis

axella tamten post był w sumie do Ciebie wystarczą wyciągi z konta (jak masz wpływy co miesiąc), umowa nie jest Ci potrzebna. Z tym że nie mów że mas zna zlecenie. Powiedz że masz na czas nieokreślony (ja tak podałam a mam na zastępstwo ).
Z tym że miałaś już coś kiedyś na siebie? kredyt? coś na raty? bo jak nie to będzie ciężko.

storyl no to masz wizytę jak nuna

axella kiedy zakładasz firmę? czy jak jesteś na macierzyńskim, masz firmę, nikogo nie zatrudniasz to może coś się dziać w firmie? sprzedaż itd? czy Ci nie wolno?

banka też mam dziś gołąbki (wyciągnięte z zamrażalnika ) do tego zupka koperkowa.

vil dziwne że nie dostałaś. Ale mogło być tak że chciałaś na krótki okres i za małą kasę i Ci powiedzili że nie- bo taka jest prawda że czasami pracownik lepiej na tym wychodzi jak powie nie (nie spadają mu statystyki i ma większy zarobek). I podejrzewam że tak było u Ciebie.
Stary 2012-11-22, 11:37   #881
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka
możesz zrobić awarię prądu u mnie w biurze ale komputerka mi nie ruszaj, bo znowu będzie że ja wszytsko psuję / gubię

Cytat:
Napisane przez Aaś
ale ja mam służbowy
to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez vil84
chce ktoś kota? mój ma dziś skrajne niedopieszczenie, nie wyrabiam z głaskaniem i tuleniem. a jak gdzieś siądę na sekundę, to od razu kot na kolanach
ja chcę! ja lubię wszelkiego rodzaju koty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 11:38   #882
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil dziwne że nie dostałaś. Ale mogło być tak że chciałaś na krótki okres i za małą kasę i Ci powiedzili że nie- bo taka jest prawda że czasami pracownik lepiej na tym wychodzi jak powie nie (nie spadają mu statystyki i ma większy zarobek). I podejrzewam że tak było u Ciebie.
możliwe, bo z tego co pamiętam to chyba chciałam jak najszybciej to spłacić. ale potem już było mi wszystko jedno, nawet na 20 rat mogło być ...w końcu za gotówkę kupiłam. pamiętam, że przeżywałam to potem długo.

humpback i potterka proszę, podzielcie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Taszka.jpg (89,2 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-22 o 12:01
Stary 2012-11-22, 11:41   #883
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
możliwe, bo z tego co pamiętam to chyba chciałam jak najszybciej to spłacić. ale potem już było mi wszystko jedno, nawet na 20 rat mogło być ...w końcu za gotówkę kupiłam. pamiętam, że przeżywałam to potem długo.
raty przeważnie nie mają sprawdzenie w biku dlatego dostaje go prawie każdy. I przy tym wyrabiasz sobie historię w banku. Dlatego polecam wam brać coś na raty (nawet jak macie gotówkę) bo później łatwiej dostać kredyt gotówkowy i często jest niższe %

jestem strasznie nieprzytomna, chyba się kawy napiję.
Stary 2012-11-22, 11:42   #884
szprotka_mada
Wtajemniczenie

sharpnowaja- do usług!

Mężu wracając z trasy wstąpił do domu i przywiózł mi z Lidla (tej nowszej generacji gdzie pieką na miejscu, u nas w mieścinie jest jeszcze stary) ciacha francuskie z morelą i z wiśnią.
Podeszłam do tego sceptycznie, aż przed chwilą się skusiłam. I co?!? I chcę jeszcze!!! Toż to jest nieziemsko pyszne

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:47   #885
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę
Moja się w ogóle nie tuli
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ale ja mam służbowy
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
możesz zrobić awarię prądu u mnie w biurze ale komputerka mi nie ruszaj, bo znowu będzie że ja wszytsko psuję / gubię
to jak nie mam zabierać to zaraz lanie będzie za pisanie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:52   #886
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Mężu wracając z trasy wstąpił do domu i przywiózł mi z Lidla (tej nowszej generacji gdzie pieką na miejscu, u nas w mieścinie jest jeszcze stary) ciacha francuskie z morelą i z wiśnią.
Podeszłam do tego sceptycznie, aż przed chwilą się skusiłam. I co?!? I chcę jeszcze!!! Toż to jest nieziemsko pyszne
są pyszne aż mi zapachniało moimi ulubionymi rogalami maślanymi, jeszcze z tym nadzieniem orzechowym aż wstąpie w drodze z pracy zawsze to lepiej niż kfc

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
to jak nie mam zabierać to zaraz lanie będzie za pisanie
nie wolno bić ciężarnej, no chyba że to forma egzotycznego masażu jakimś drewnianym wałeczkiem przeciwdziałającym rozstępom zresztą zawsze możesz wyłączyć prąd - bateria trzyma mi tylko jakieś 2h
Stary 2012-11-22, 11:53   #887
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam kłania sie zagubiona mamusia
Sorki ze sie nie odzywalam ale mam jakis awers do pisania , czytam Was caly czas ale jakos nie moglam zmusic sie zeby pisac, prawie codziennie cos, tzn. musialam jezdzic jak nie na cisnienie mierzyc to di kardiologa to labolatorium i tak w kolko, ale po raz kolejny obiecuje malymi kroczkami sie poprawic ))a na dodatek kichajaca i smarkajaca jestem ale no nic koniec uzalania sie ....

ps. macie ból w spojeniu łonowym??? bo mnie od 3 tyg. tak boli kaby mi ktos na sile kosci rozwieralll
Nooo Koleżanka ma wróciła
Banka popraw się bo baty będą
Ja tego bólu nie mam,ale za to mam bóle okresowe:/ u mnie 12tc i nie wiem czy jeszcze mogą tak być czy nie

Cytat:
sprawdzają przede wszystkim to ile wydajesz miesięcznie
Ale to przy kredytach hipotecznych

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
dziewczyny trudno za Wami nadążyć tak się rozgadałyście! : )

ja właśnie zjadłam śniadanko, pyszne bułeczki ze wszystkim co się dalo do nich wepchnąć : D

dokładnie za tydzień mam wizytę i już nie mogę się doczekać, chce znowu zobaczyć mojego maluszka : ) będzie mi się zaczynał 14tc więc może będzie już widać co się chowa w moim brzuchu : )
Może się już dowiesz chociaż pewnie lekarz i tak zastrzeże sobie prawo do pomyłki na tym etapie i powie,że potwierdzać będziecie na połówkowym

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
umowy nie będzie
no cóż,taka polityka firmy

z macierzyńskim robię tak-zakładam i tak i tak firmę, z której potem ten macierzyński mieć będę więc zostaję póki co na umowie-zleceniu
za zus będę płacić mniej niż za składki, więc wybrałam mniejsze zło

ale to ja zajmę się finasami w tym związku
wyjdziemy na prostą i nigdy nie dopuszczę do takiej sytuacji..

no właśnie nie, bo przed przeprowadzką już wykorzystałam tę opcję, i moja szefowa nie chce o niej słyszeć..

dooobra,jutro połazimy po tych przybytkach i się dowiem co i jak dokładnie..
będzie dobrze a jak nie to tż ma wpie**ol
:brzyda l:
Ooo i z tym wpier....olem popieram
A powiedz mi jak to jest z tym zakładaniem firmy przez ciężarne, opłaceniem pod koniec ciąży najwyższej składki a potem macierzyńskim z zusu rzędu 6 koła miesięcznie???
Bo coś mi tu śmierdzi:/ Mi się wydaje,że zus jak już widzi ciężarną to zaraz kontrole będą czy ta firma wogóle istnieje i funkcjonuje czy tylko na papierze dla wyłudzenia kasy.. a mnie to zastanawia bo kurka bądź co bądź 6 tysi przez pół roku drogą nie chodzi

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
axella - trzymam kciuki musi sie udac, a wlasnie nie mozesz poprosic w pracy o zaliczke na poczet wyplaty?

ale w sensie dopiero na takie objawy , a 16 to juz bo czas mi leci szyyybkoo

a ja dzisij gołąbki robie wlaśnie sie duszą w garze
Dajjjj miiii pliissss
Moja mama robi tak,że układa je w wielkim rondlu na przemian warstwa kapusty i warstwa gołąbków, zalewa przecierem,przykrywa i do piekarnika na 1,5 godziny pychaaaaaaa

Cytat:

Nie dali na aparat za 299zł??? O kurna:/ Przesada już lekka!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:53   #888
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
raty przeważnie nie mają sprawdzenie w biku dlatego dostaje go prawie każdy. I przy tym wyrabiasz sobie historię w banku. Dlatego polecam wam brać coś na raty (nawet jak macie gotówkę) bo później łatwiej dostać kredyt gotówkowy i często jest niższe %

jestem strasznie nieprzytomna, chyba się kawy napiję.
no własnie kolega mi to ostatnio uświadomił. a my tak unikamy kredytów i rat jak ognia. no ale kiedyś w końcu przyjdzie nam wziąć jakiś mieszkaniowy i może być problem...
Stary 2012-11-22, 12:00   #889
humpback
Zakorzenienie

Aaś nasz pierwszy kredyt to hipoteczny właśnie, więc myślę że w tym przypadku historia kredytowa jest dodatkowym atutem a nie definitywną przeszkodą nie do przejścia
Stary 2012-11-22, 12:09   #890
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie kolega mi to ostatnio uświadomił. a my tak unikamy kredytów i rat jak ognia. no ale kiedyś w końcu przyjdzie nam wziąć jakiś mieszkaniowy i może być problem...
oj będzie na pewno. Wiem że to absurdalne ale taka prawda że łatwiej temu o kredyt co ma ich 10- ale regularnie spłaca niż temu co nigdy nei miał (choćbyś nie wiem ile zarabiała)

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
więc myślę że w tym przypadku historia kredytowa jest dodatkowym atutem a nie definitywną przeszkodą nie do przejścia
jest czasami nie do przejścia. Nie masz historii kredytowej- nie znają Cię w biku- nie dostajesz kredytu. Bo to bik określa ile i na ile możesz mieć kredyt. Bank ma mało co do gadania.
Aczkolwiek kredyt mieszkaniowy rządzi się trochę innymi prawami

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

aaaaaaaaaa
http://www.carters.com/carters/Lacel...s-and-slippers jejku chcę 90% rzeczy z tej stronki!!!!!!! mamooooooo
Stary 2012-11-22, 12:09   #891
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś nasz pierwszy kredyt to hipoteczny właśnie, więc myślę że w tym przypadku historia kredytowa jest dodatkowym atutem a nie definitywną przeszkodą nie do przejścia
Cytat:
oj będzie na pewno. Wiem że to absurdalne ale taka prawda że łatwiej temu o kredyt co ma ich 10- ale regularnie spłaca niż temu co nigdy nei miał (choćbyś nie wiem ile zarabiała)

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

jest czasami nie do przejścia. Nie masz historii kredytowej- nie znają Cię w biku- nie dostajesz kredytu. Bo to bik określa ile i na ile możesz mieć kredyt. Bank ma mało co do gadania.
no własnie ten mój kolega miał taki problem. chciał wziąć kredyt gotówkowy na paręnaście tys i mu dowalili jakieś straszne oprocentowanie bo to był jego pierwszy kredyt ever (facet prawie 30-letni ) zawsze kupował wszystko za gotówkę.
i jeszcze był problem z ustaleniem jego historii kredytowej bo on swego czasu jak podpisywał umowy i była zgoda na przetwarzanie danych osobowych to on się nie zgadzał. kiedyś tak można było. teraz już wiekszosci umów nie zawrzesz jak się na to nie zgodzisz...

ej. ale to ogólnie paranoja jest
Stary 2012-11-22, 12:11   #892
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
noo właśnie mój mąż ma na koncie bardzo dużo kredytów, pospłacanych (jego w sumie tylko jeden, jak auto musiał po wypadku naprawiać, ale na potrzeby rodziców i zakupy do rodzinnego domu typu lodówka itp brał dużo) i nie ma najmniejszych problemów, kiedyś z ciekawości sprawdzał i naprawdę dużą kwotę mu podali, jaką mógłby wziąć ...

Stary 2012-11-22, 12:15   #893
karolina2121
siedzę i myślę

Witam !

Zaraz zbieram się do Rossa, więc na szybko mniej więcej nadrobię...

Cytat:
no mówię TŻtowi "ale bym zjadła lodów" a ten się zaczął ubierać no nie spodziewałam się tego po nim no ale powiedziałam mu żeby nigdzie nie szedł bo za 2 min mi przejdzie ochota, i się nie myliłam
No widzisz jaki kochany

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mój pierwsze pół roku mieszkania nie miał pojęcia o pracach domowych ale po burzliwych meisiącach sie wyrobił i nawet robi więcej niz ja bo on myje zawsze podłogi i odkurza, a ja mam kurze tylko i pranie, zmywarka wymiennie, a gotować to nikt nie gotuje :P nauczył sie ogarniać dom, bo w weekendy byłam na uczelni to musiał ktos sprzatnąc :P teraz nawet kuwet nie dotykam :P
U nas było trochę inaczej... to ja mało sprzątałam, nie gotowałam
Na obiad czekałam, aż wróci z pracy
Teraz jest w miarę po równo no może ja robię troszkę więcej

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
hehehe
właśnie widziałam, ale w przyszłym tygodniu jedziemy do moich rodziców, a 1grudia Tż jedzie do Wawy na galę- bliżej by było
O to z Warszawy już całkiem niedaleko - przy dobrych wiatrach tylko 1,5 godziny

Cytat:
bo 21 to idealna pora na spanie

biedactwo dobrze że mąż się spisał na medal
Jedyna, która mnie pożałowała Kochana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 12:16   #894
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
i oto mi właśnie chodziło

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
aaaaaaaaaa
http://www.carters.com/carters/Lacel...s-and-slippers jejku chcę 90% rzeczy z tej stronki!!!!!!! mamooooooo
otworzyłam - zobaczyłam buciczki, potem piżamki i stwierdziłam że nie mogę więcej bo to wszystko jest zbyt piękne
Stary 2012-11-22, 12:19   #895
lonely_lady
Zakorzenienie

My już w trasie. Pdczytuje Was z telefonu, to chyba jedyny sposób żeby być w miarę na bieżąco

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:21   #896
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja do lux-med chodze od 4 lat, od tgeo czasu nie byłam państwowow i zawsze jestem zadowolona, też mam usg na każdejw izycie więc to nie caly lux-med przynajmniej nie krakowski nawte mi ostatnio dali ankiete po wizycie u gina co myslę dzisiaj się ze mnie śmiał, że przecież mi się nie da usg odmowić:P
rewelacja... a ja musze sie denerwować

Cytat:
gold-fish zmień lekarza i się nie przejmuj. ja też jak chodzę do gina po skierowania na badania to dostaję też na usg bo oni razem z wizytą nie robią (przynajmniej w stolicy )
mi nie dał skierowania, po prostu powiedział, że następne ,,potrzebne" badanie będzie w 21-24 tygodniu

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no niektórzy lekarze uznają tylko 3 USG- dziewczyny już o tym pisały. Osobiści sobie tego nie wyobrażam.. ale jeśli twój już ma taką zasadę, to mógłby chociaż nie być taki opryskliwy... co za BURAK
no własnie o to chodzi, mógł odmówić i tyle, grzecznie i np. spróbowac nam wyjaśnić tak fachowo że na pewno jest ok bo np. gdyby było coś nie tak to bym np.krwawiła.

Reklamacja wysłana, z pięknym opisem co usłyszelismy od doktorka ciekawe jak sie do tego ustosunkują

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:24   #897
Mysia mysz
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
http://www.carters.com/carters/3-Pie...e-layette-sets

wysyłka do Polski 130 zł laseczkiiiiii może sie zbierzemy na jakieś zamówionko na wiosnę pliiiiiiizzzzzz

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
rewelacja... a ja musze sie denerwować
rozumiem, że nia masz tam pakietu tylko płacisz za wizyty? nie myślałaś nad pakietem? wychodzi chyba 250 zł miesięcznie albo mniej a jedna wizyta chyba 150, dobrze mówie?
Stary 2012-11-22, 12:28   #898
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Reklamacja wysłana, z pięknym opisem co usłyszelismy od doktorka ciekawe jak sie do tego ustosunkują
też jestem ciekawa

Mysia na tej stronie naprawdę są przecudne rzeczy, i ja nie wiem czy bym potrafiła wybrać jakąś rozsądną ilość zakupów
Stary 2012-11-22, 12:34   #899
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
otworzyłam - zobaczyłam buciczki, potem piżamki i stwierdziłam że nie mogę więcej bo to wszystko jest zbyt piękne
też już nie oglądam, tylko sobie ochotę robię a wiem że i tak nie będę tego mieć

gold na Twoim miejscu nei liczyłabym na zbyt wiele
Stary 2012-11-22, 12:41   #900
Meliitele
Zakorzenienie

http://www.carters.com/carters/Micro...by-boy-pajamas
jakie slodkie

Dziewczyny przestalam sie odzywac do "przyjaciolki" znamy sie bardzo dlugo i jak mieszkalam w rodzinnym miescie to nierozlaczne bylysmy. Jak sie przeprowadzilam do Gdyni to tez mialysmy dobry kontkat, zawsze jak bylam u siebie to sie widzialysmy. No i ona miala jakis czas temu problemy u siebie w zwiazku, ja zawsze z nia rozmawialam i mowilam swoje zdanie. Mogla na mnie liczyc. Wiedziala ze sie spotykam z T ale tylko to. Jak sie dowiedzialam o ciazy probowalam jakos z nia porozmawiac. Ale za kazdym razem mnie olewala i zbywala ze a to musi sie uczyc a to nie ma czasu bo gdzies idzie itd. w koncu sie wkurzylam i przestalam do niej pisac. Ona tez nie pisala. Dowiedziala sie o ciazy przez fb ale tez sie nie odezwala.
Czasami mi brakuje jej.. Mysliscie ze powinnam sie odezwac pierwsza? Moze miec do mnie zal ze jej nic nie powiedzialam ale probowalam to mnie zbywala..

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości