|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
Kuchnia: jasna, meble w kremie, nie z błyszczącymi fontami, ewentualnie łączona z brązem (ale nie górne szafki inne, dolne inne) podłoga jasna też.
Salon: białe meble, które już mamy, sofa 2 i 3 osobowa plus fotel (ze skóry białej)- tez już mamy. Nie wiem czy uda mi sie wcisnąć stół z 6 krzesłami. Marzy mi się jedna ściana fuksjowa lub fioletowa i czarne dodatki. Sypialnię chciała bym w stylu azjatyckim: czerń, czerwień i biel (jakoś to pomiksować na ścianach. Niskie łózko, dopasowane stoliki nocne. Mąż chce tam wstawić sobie małe biureczko, więc chciała bym "ukryć" je za małym parawanikiem z mlecznej szyby. łazienka: coś w brązach, beżach lub szarosciach. Jest nie duża, więc jasne kolory, choć wolę tonację ciepłą. Drzwi i podłogi marzą mi się w jednym odcieniu (lub maksymalnie zbliżonym) coś koło koloru orzech. Co do przedpokoju: nad ścianami jeszcze sie nie zastanawiałam, ale podłogę bym chciała dzieloną (przedpokój w kształcie L): przy drzwiach wejściowych płytki, a między pokojami panele. Póki co, to tyle ![]() Mąż upiera się przy płytkach z połyskiem, ja wolała bym mat lub półmat. Twierdzi że w te z połyskiem nie "wżera się" brud ![]() Od jakiegoś czasu podczytywałam wasz wątek (trochę z przodu, trochę z tyłu) i doszły mnie "słuchy" że błyszczące płytki to koszmar w utrzymaniu
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gniazdka i instalacje wodne przemyślane 100x? ![]() My panom od okna nie kazaliśmy "obrabiać" gładzią okna, nasz majster kazał im zapiankować i iść-pianka miała sobie wyschnąć dokładnie 2dni i sam obrobił okna. Podobno nawet na piance jest napisane, że musi schnąć dłużej niż te kilkadziesiąt minut podczas montażu. Taka dygresja... koło czego? ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- o ile są wzorzyste, marmurkowe to raczej nie |
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, przemyślane, już częściowo pokute ![]() jeszcze zapomnieliśmy o jednym gniazdku pod zmywarkę i o włączniku światła przy lustrze Ale robota w trakcie, więc mąż jeszcze dokuje.Co do okien, to z tego co wiem, chyba mają wykańczać, ale ekipę mamy sprawdzoną, Teściowa użytkuje ich okna już kilka dobrych lat i wszystko jest OK, wprawiali tez wszystkie do szwagierki domu ![]() No koło czego REMONTU ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Nie chcę wzorzystych (chyba że coś baaaardzo delikatnego). A co z matowymi? Faktycznie ciężko to doczyścić po jakims czasie?
|
|
|
#1474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szafa mi sie bardzo podoba Cytat:
Wspolczuje najgorszej roboty, ale cos za cos -pozniej przyjdzie czas na przyjemniejsze sprawy ![]() Cytat:
Meble bardzo fajne Daj jakies przyklady, jakie wzory Ci sie podobaja? Jakie kolory lubisz? Cytat:
Ja mam czarne blyszczace i tylko o nich sie wypowiadam. Podejrzewam, ze z jasnymi nie ma takiego problemu, bo nie widac na nich kazdego zacieku, kazdej kropli wody czy kurzu.Jak narazie bardzo mi sie podoba Twoja wizja na urzadzenia mieszkania Ciekawa jestem polaczenia bialych mebli z bila sofa, bo ja wlasnie obawialam sie efektu 'szpitala' i zrezygnowalam z calych bialych mebli.A'propo mebli to wlasnie dzisiaj w koncu bede miala je dostarczone!!!!! Takie: AMEL.jpg Wzielam szafke pod TV, komode i mniejsza szafke z prawej. I kolor sciany tez chetnie skopiuje
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2012-11-21 o 16:27 |
||||
|
|
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) nad szafkami-do okapu, no i do lodówki pamiętaj o gniazdku za pralką/do pralki! jak chodzisz koło remontu jak Cię tam nie ma ![]() teraz rodzice maja matowe w łazience i przedpokoju i problemów z czyszczeniem nie ma, niektóre płytki trzeba impregnować-niektóre gresy, ale już musisz poczytać sama o tym |
|
|
|
|
|
#1476 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naczytałam sie masę historii, w których ludzie sie skarżyli, że niczym nie mogą doczyścić podłogi zabrudzonej fugą/klejem/kubkiem po kawie/winem/ołówkiem itp. Cytat:
dzięki za szafę w Londynie to chyba rzeczywiście może być problem ze stolarzem, nie wiem, co Ci doradzić. Tutaj, jeśli bym wzięła drzewo od taty, to mój stolarz od drzwi pewnie zrobiłby takie biurko za 150-200 zł z lakierowaniem Cytat:
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płytki są bardzo jasne, więc dość często muszę je przecierać, ale więcej problemu z nimi nie mam. Ja bym szukała płytek, które dobrze się myją i nie widać na nich smug. Moje mają bardzo delikatną fakturę (czuć pod palcami, nie widać) i wg mnie dzięki niej smug nie widać i tak dobrze się myją. Na takich gładkich od razu wszystko widać. Błyszczące mam w kuchni na ścianie i na podłodze na pewno bym ich nie chciałaCytat:
a na podłodze biały półmat...nie widać nic.Widziałam na żywo te mebelki, które zamówiłaś. Mają bardzo ciekawy kolor |
||
|
|
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
o tak! o peszelach też warto pomyśleć-trzeba tylko wiedzieć gdzie tv zawiśnie-żeby kable nie dyndały na ścianie. Ja też mówię majstrowi, że chcę gniazdo na balkonie (elektryczny grill czy coś innego podłączyć) a ojciec mojego faceta "Przedłużacz sobie pociągniesz"
taaa i 5x trzasnę drzwiami i go utnęmnie najbardziej bawi widok-odpicowana chałupka, tv na ścianie a kable jak korzenie paprotki wiszą
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my tez zastanawiamy sie nad jakimiś jasnymi, ale nie chce takich blyszczacych bo bedziemy mieli meble w polysku i szklo i byloby za swiecąco.Gwiazdka super mebelki. My bedziemy mieli troche podobne
|
|
|
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
Frida thx
![]() \ Gwiazdeczka dzięki za odpowiedź Oh.. ja taka niezdecydowana jestem, że już sama nie wiem co chcę.. Początkowo myślałam o szarej tapecie (załącznik 1), ale Elfia zasugerowała mi, że takie połączenie z ciemnymi meblami (załącznik 2) może nie być korzystne i stworzyć ponury, mroczny nastrój.. też się tego boję, zwłaszcza że sofę też muszę mieć ciemniejszego koloru, bo mam małe dziecko i kolor biały, kremowy.. który w takiej sytuacji mógłby rozjaśnić pokój, niestety u mnie odpada.. Teraz myślę nad brązem, ale czy mieszać tak wszystkie kolory? Jasnego parkietu, ciemnych mebli i jeszcze jakiś odcień tapety?? Jak myślicie?? Podoba mi taka tapeta - KLIK ale boję się tej mieszanki brązów.. że każdy z innej parafii.. i ten odcień też ciemny.. nie chcę, żeby się nora zrobiła Może lepiej kolor jaśniejszy, jak ten KLIK Jakieś sugestie?? A nie bardzo mam pomysł jaki inny kolor wprowadzić przy tych meblach i parkiecie ![]() Edytowane przez basteja12 Czas edycji: 2012-11-21 o 20:22 |
|
|
|
|
#1482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne meble Co do białych, to my już obecnie mamy: mocno zielone sciany, jedna z tapetą w kolorowe paski (zielony, biały, żółty) do tego mamy ten biały komplet skórzany a z mebli pozostałych tylko szafkę pod TV i niską ławę (stoi na pomarańczowym małym dywaniku). Tyle tez przewidujemy w nowym salonie (może witryna na wino jeszcze dojdzie w kącie). Teraz nie wygląda to szpitalnie, więc mam nadzieję że też nie będzie (fuksjową scianę bym chciała za wypoczynkiem i może jakiś "pasek" za TV) ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
A no myslami tam jestem i urządzam pomału Ale jutro jadę skrobać ściany ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() Ale wczoraj juz doszliśmy do porozumienia o co mu chodzi, a mianowicie, mogą być matowe ale o gładkiej powierzchni, nie takiej "porowatej" tak ze kompromis zawarty ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Tak, o tym też mąż pomyślał ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Kupiliśmy w końcu wczoraj zestaw WC Dziś będą montować (do tej pory bylismy bez muszli ).Zaliczyliśmy też Ikeę spodobała mi się jedna szafa (była by jak ulał do przedpokoju), kuchnia i łózko które by pasowało pod nasze obecne szafki nocne też wydaje się OK (patrzyliśmy czy jest stabilne, zeby w nocy nie wylądować na podłodze). Oglądaliśmy tez płytki w Castoramie, ale nic nie powaliło nas na kolana ![]() Za to drzwi wewnętrzne jedne mnie powaliły i chyba te kupimy ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
może wytapetuj inną ścianę? Na której nie muszą stać ciemne meble?
|
|
|
#1483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meble sa na zywo duzo ladniejsze, bo kolor jest w rzeczywistosci troche jasniejszy-bardzo przyjazny Strasznie sie ciesze Gorzej bylo ze skladaniem ich. 3 godziny zajelo nam skrecenie mniejszej komody Cytat:
Fajnie, ze mozecie sobie zaprojektowac, gdzie maja byc gniazdka czy kontakty. Ja wlasnie jestem mocno ograniczona z meblowaniem, przez umiejscowienie gniazdek. ![]() Cytat:
.A kolor... a jaki lubisz? Gdybym ja musiala wybierac, to wybralabym cos w tym stylu ![]() 7.jpg 11.jpg 4.jpg 6.jpg 10.jpg 8.jpg 9.jpg 5.jpg 1.jpg Cytat:
No i powodzenia przy skrobaniu
|
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczka piękne tapety zaproponowałaś! najbardziej mi się podoba czwarta od góry w te kwiaty/dmuchawce
ale zalezy jaki się chce efekt osiągnąć.
|
|
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy na koniec czy wszystko dobrze wykombinowałam. Już teraz jedno bym przeniosła. Okazało się, że jedna ściana jest węższa o 20cm od drugiej (zasada nr 100-nie ufać wymiarom rysunku zrobionego przez poprzednich właścicieli...choć majster mi mówił, że krzywa, ale jakoś to olałam...zasada 101-nie olewać majstra )
|
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Meble ładne, ale dla mnie za ciemne. Mam na oku taki sam stół, rozkłada się.
|
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Agusiowata meble są ciemne, ale wiesz ja boję się wprowadzać inny odcień mebli, w sensie inny brąz, drewno bo boję się, że nie będzie pasować do tego mojego nieszczęsnego parkietu, pokazywałam tu KLIK
Arnama masz rację, dzięki! Tak się teraz przyglądam, po raz setny ofc, to stwierdzam, że masz 100% racji.. nie dość, że ciemne meble to i ta tapeta ciemna, będzie się zlewać jak nic.. A ja wcześniej bałam się, ze będzie ponoro dopiero teraz dodatkowo otworzyłaś mi oczy, ze nie dośc, że byłoby ciemno to jeszcze nijak!! Gwiazdeczka przed Tobą składam pokłony, gratuluje i zazdroszczę jednocześnie, bo widać że Ty to masz oko ![]() Tapetki super wkleiłaś, bardzo mi się podobają, a w czwartej, w te dmuchawce zakochałam się po prostu.. widzę, że Frida podobnie stwierdziła ![]() Skąd wykopałaś tą tapetkę powiedz, proszę znasz może firme??I co racja, to racja! Pomysł ciemne meble, ciemna szara tapeta to jednak beznadzieja Nie wiem co ja sobie wcześniej myślałam ![]() Dzięki wielkie, jakoś tak teraz do tego dochodzę.. Moje najnowsze przemyślenia i pomysły.. jak mam zostać przy tej szarej tapecie (załącznik 1) to wtedy białe meble, coś jak w załączniku 2 i 3 do tego koniecznie dodatki w kolorze amarantowym (załącznik 4,5), może jakieś wazony srebrne (załącznik 6). Choć przyznam, że nigdy nie byłam zwolenniczką białych mebli.. i w życiu nie pomyślałabym, ze kupię sobie właśnie białe! Więc i tu kolejny dylemat.. jedyne czego jestem pewna to, że lepiej pasowałaby to tej tapety szarej niż te ciemne, co pokazywałam wczoraj.. Co myślicie? Jakieś podpowiedzi, zdania, proszęęęęę ![]()
Edytowane przez basteja12 Czas edycji: 2012-11-22 o 21:28 |
|
|
|
|
#1488 |
|
DOMator
|
O rany ile ostatnio piszecie. Podglądam was w pracy, a później w domu nie mam nawet kiedy odpisać tyle piszecie, że trudno ogarnąć i odnieść się do wszystkiego.
Basteja tutaj też szukasz pomysłów? Dziewczyny dobrze podpowiadają, że ciemna tapeta i ciemne ściany to nie jest najlepsze połączenie. Te inspiracje z białymi meblami są o wiele lepsze moim zdaniem. Zresztą pisałam ci już o tym na forum Dom. Dla przykładu zdjęcie znalezione w sieci gdzie na ciemnej ścianie są ciemne meble, a do tego podłoga w jakieś zebrano czy inny oczopląs http://img502.imageshack.us/img502/2779/dsc0410k.jpg Moim zdaniem nie wygląda to dobrze, bo w jednym pokoju połączono kilka różnych bajek. Jaśniejsza tapeta, białe listwy i biała stolarka okienna i drzwiowa wyglądałyby u ciebie lepiej. |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę sie, ze mogłam pomóc ![]() Wydaje mi sie pomysł białe meble plus amarantowe dodatki, jak najbardziej trafiony
|
|
|
#1490 |
|
Raczkowanie
|
Arnama szkoda, że ja laik i pomóc nie mogę
W ogóle to podziwiam Was wszystkie za zdecydowanie, konkret i ogólnie takie wyobrażenie co z czym, co do czego.. Mi to trzeba jak krowie na rowie, jak nie zobaczę, jak nie usłyszę, jak nie porównam to ciężko mi w wyobrazić sobie efekt końcowy Elfia ja ostatnio wszędzie, bo siedzę na necie i przeglądam tysiące inspiracji, aranżacji, mebli, tapet i innych propozycji.. Tyle się już naczytałam i naoglądałam, że aż spać w nocy nie mogę, bo wciąż myślę co z tym salonem począć Ale dziękuję Ci po raz kolejny i proszę o więcej Doczytuję, że z czasem krucho i nie masz jak odpisywać, ale może mimo to będę mogła jeszcze liczyć na jakąś radę Zdjęcie, które wkleiłaś to jakaś masakra! Jak dobrze, że mi już pomysł ciemna tapeta i ciemne meble wyparował z głowy ![]() Moje przemyślenia na dziś .. o ile ma ktoś jeszcze cierpliwość i siłę mnie czytać ![]() Albo zostaje przy tej szarej tapecie, białych meblach i amarantowych oraz srebrnych dodatkach, to co pkazywałam TU Albo decyduję się na te ciemne meble (zał. 1), wzorzysta tapetę (zał. 2) w połączeniu na innej ścianie z odcieniem jak w zał. 3, do tego grafitowa sofa i limonkowe poduchy (zał.4) i ogólnie klimat jak w zał. 5,6.. Pytanko do Was Kochane: Który zestaw/propozycja/połączenie kolorów bardziej Wam się podoba? |
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja to niby nie laik? ![]() W głowie mam co chcę, ale nie dam sobie łapy uciąć że przy urządzaniu będę miec takie same problemy (choć z tego co pamietam sprzed 2 lat, przy urzadzaniu obecnego mieszkanka dylematów nie miałam).Problem mam jeśli chodzi o płytki, bo nic mnie jeszcze nie urzekło o tak-> lub a jak coś mi sie w miarę podobało to koszt ok 80-90zł/m a do kuchni wpadły mi w oko płytki za 120zł/m kibleki za ponad 500zł, to samo z umywalkami, a tu $$ mocno ograniczone ![]() Co do twoich pomysłów: mnie osobiście bardziej podoba sie zestaw z amarantem (urzekła mnie kuchnia, którą któraś z Was tu wklejała: białe meble z motywem orchidei
Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie. Edytowane przez arnama Czas edycji: 2012-11-23 o 15:42 |
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Konto usunięte
|
Wreszcie mogę do Was dołączyć
Czytam wątek od dawna ale bałam się pisać żeby... nie zapeszyć Jutro podpisanie umowy z deweloperem, w przyszłym tygodniu kredyt hipoteczny, wszystko jest na 100% więc - wreszcie Dotychczas mieszkaliśmy w bliźniaku z lat 50tych, w Warszawie. Dom był w rodzinie od wybudowania, mój ojciec spędził tu pół wieku, ja i mama ćwierć i trochę żal. Ale dom młodszy się nie robi, żeby mieszkać wygodnie i bez obawy o kolejne usterki (jakiś czas temu zapaliła nam się instalacja elektryczna w piwnicy ) trzeba by w niego włożyć kupę kasy. Są też dodatkowe okoliczności, o których nie chcę za bardzo pisać, przynajmniej na razie, dopóki wszyscy zainteresowani nie zostali poinformowani o sytuacji. W każdym razie byliśmy zmuszeni poszukać czegoś nowego. Na samym początku znaleźliśmy domek 30km od centrum Warszawy i ogólnie nam się podobał, ma tyle pokoi ile potrzebujemy, fajną cenę, miłe otoczenie, garaż ale szukaliśmy dalej bo to jednak daleko. Szukaliśmy, szukaliśmy i w końcu stanęło na tym pierwszym bo cała reszta jak blisko to drogo, jak taniej to daleko a jak taniej i bliżej to starsze budownictwo albo ogródek 50m2 i parkowanie na ulicy. Domek to bliźniak (już znamy sąsiada przez ścianę i wiem, że będzie ok), powierzchnia użytkowa to 160m2, działka 411m2, rok budowy to chyba 2011. Teraz jest w stanie surowym, będzie jeszcze przesuwanie kilku ścian i już się biorą za robienie instalacji wodnych. Za cenę domku możemy korzystać z pomocy dwóch pań architektek, jednak one pomagają nam tylko z wystrojem dołu i łazienki na górze (plus elektryka na całej górze) więc o wystrój góry musimy zadbać sami. I tu właśnie będę liczyła na Waszą pomoc Bo ja niby wiem co bym chciała a jednak... ciężko Jest dodatkowa trudność, bo mam w pokoju meble kupione pół roku temu i chcę je koniecznie zabrać ze sobą. Wrzucam zdjęcie domu i rzuty obu pięter
|
|
|
|
|
#1493 | ||
|
DOMator
|
Cytat:
Ja jestem tak zdecydowana, że od roku albo dłużej siedzę nad projektem i ciągle przestawiam ściany - oczywiście wirtualnie. Sam remont zacznę może jak skończę trzydziestkę (czyli w bardzo realnym czasie ). Ja mam ciągle nowe pomysły i bez przerwy coś zmieniam, a wszystko dlatego, że nie wiem czy potrzebuję dużej sypialni, czy dużej strefy dziennej i takie tam. Zdecydowanie bardziej wolę urządzać kogoś, niż siebie. To znaczy urządzać siebie to ja mogę, ale dopiero na etapie wykończeniówki Roboty budowlane mnie przerażają.Cytat:
A może tą zlimonkę połączyłabyś z kolorem typu petrol? Załączam kilka przykładów w tej tonacji pod tekstem. Tylko nie idź w kierunku oklepanego czystego turkusu w tym wydaniu: http://www.workisako.pl/kolory/duze/turkus.jpg Możesz przełamać te odcienie jakimś drobiazgiem w odcieniu musztardowym. A jeśli ma być jakaś ciepła barwa to raczej pudrowe róże i wszelkie "brudne", złamane odcienie różu i fioletu, takie mniej oczywiste niż amarant. |
||
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Szkoda ze wymiarów nie ma na projekcie
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Czy u Was łazienkę robi jeden fachowiec, czy jesteście zdania: jak do wszystkiego to do niczego?
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tato jest budowlańcem i potrafi zrobić wszystko-od fundamentów, przez kostkę, budowę z najdrobniejszymi pierdółkami po elewację i jest naprawdę świetny w tym co robi. (i nie mówię tego tylko ze wzgl. na to, że to mój tato )Tak samo mój wujek
|
|
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Elfia cieszę się, że napisałaś że moja druga propozycja lepiej zgra z parkietem, bo też jestem tego zdania i fajnie, że ktoś je podzielił
A jak wiesz, ja lekko na punkcie tego parkietu przewrażliwiona..Kolor petrol jest boski!! Bardzo lubię ciuchy w tym kolorze, ale zupełnie nie pomyślałam o nim jako dodatku do salonu.. Pomysł bardzo mi się podoba, dziękuję Ci po raz kolejny ![]() ![]() Arnama dokładnie wiem o czym mówisz! Jak coś od razu Cię urzeknie, tak że aż szczenę trzeba zbierać z podłogi to od razu łatwiej i w zasadzie nie ma już co kombinować i oglądać, bo wybór praktycznie już łatwy Jak mnie nic tak nie urzeknie to zawsze się zastanawiam, czy to znak, że trzeba szukać dalej, czy po prostu z nie każdą rzeczą tak jest ![]() ![]() 1000days witaj Agusiowata ja też jestem zdania, że jeden dobry człowiek spokojnie może ogarnąć temat ![]() ![]() Ja w końcuuuu, po dwóch tygodniach zmieniania zdania co minutę, jestem prawie pewna, że biore tapety w tonacji jak w załącznikach resztę będę konsultować z Wami na bieżąco ![]() Jednak aranżację szara ściana, białe meble i amarant odrzucam, ze względu na meble.. nigdy białe za bardzo mi się nie podobały i choć w tym zestawie kolorystycznym pewnie wyglądałyby dobrze to jednak boję się, że przyszedłby moment, że żałowałbym decyzji i złościła na siebie czemu zrobiłam na przekór skoro zawsze białym meblom mówiłam "nie" I dwa amarant teraz modny, rzeczywiście może się przejeść szybko, jak już tak się nie stało.. być może z limonką będzie to samo, ale jakoś wydaje mi się, że róź/filolet już dłużej królują.. |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze? To mi "wisi" czy dany kolor jest modny czy nie Biorę co mi sie podoba w danym pomieszczeniu. Miałam juz ściany niebieskie, granatowe, pomarańczowe, czerwone teraz mam wściekło zielone, ale nigdy jeszcze nie miałam amarantu, różu (ale jasny nie podoba mi się) czy jakichś odcieni fioletu Więc czemu nie!? ![]() Wiem że kuchnię i łazienkę bym chciała w stonowanych barwach, bo to nie często sie zmienia, ale kolor scian? dodatków? można w mig zaaranżować inne wnętrze ![]() Ja jestem tylko ciekawa miny mojej mamy jak oznajmię ze w salonie bedą czarne dodatki, albo coś na ścianie w sypialni w tym kolorze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Ale robota w trakcie, więc mąż jeszcze dokuje.

a na podłodze biały półmat...nie widać nic.

taaa i 5x trzasnę drzwiami i go utnę

.
lub
a jak coś mi sie w miarę podobało to koszt ok 80-90zł/m
a do kuchni wpadły mi w oko płytki za 120zł/m