Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 13:02   #2671
eninka84
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

dziewczyny, kiedy nalezy isc na szczepienie, równo 6 tyg po pierwszym, czy mozna zrobic tydzien dłuzsza przerwe? Bo ja jednak wole next tydzien...
Stary 2012-11-22, 13:02   #2672
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heeej ja juz w domku bylam u lekarza i na zakupach.
No i nie ma to jak sila przekazu bo zdecydowalam sie na implant
Doktor stwierdzila ze jak nie mialam problemow z plamieniami itd przy mini pigulce to z tym tez bedzie dobrze, no i chyba ze bede sie ewidentnie zle czula to po 2-3 miesiacach mi wyciagnie.
"Zabieg" w przyszlym tygodniu.
I pomyslec ze w polsce cena tego implantu waha sie miedzy 600-900 zl a tu jest za darmo

Ciastek ja mialam pomaranczowe pampki w sumie w dalszym ciagu ich uzywamy, bardzo sobie chwale i mamy ruchomy rzep nawet tu kiedys wstawialam zdjecia...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:04   #2673
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
I pomyslec ze w polsce cena tego implantu waha sie miedzy 600-900 zl a tu jest za darmo
nieźle...

Eninka - można zrobić tydzień później

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Ulatnia nam sie gaz na klatce schodowej....
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:07   #2674
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
heeej ja juz w domku bylam u lekarza i na zakupach.
No i nie ma to jak sila przekazu bo zdecydowalam sie na implant
Doktor stwierdzila ze jak nie mialam problemow z plamieniami itd przy mini pigulce to z tym tez bedzie dobrze, no i chyba ze bede sie ewidentnie zle czula to po 2-3 miesiacach mi wyciagnie.
"Zabieg" w przyszlym tygodniu.
jednak zdecydowałas się na implant
daj znać jak będziesz po zabiegu, ja ciągle myśle co wybrać... ale niedlugo musze umowic sie na wizyte, bo tabletki sie skończą...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:09   #2675
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
jednak zdecydowałas się na implant
daj znać jak będziesz po zabiegu, ja ciągle myśle co wybrać... ale niedlugo musze umowic sie na wizyte, bo tabletki sie skończą...
no tak mnie omotala ta doktorka ze widzisz a tak bylam na nie

Amelcia
Stary 2012-11-22, 13:10   #2676
Maciejka__
Zakorzenienie

Hej!

Nad ranem miałam pobudkę, ale później sen chyba do 10, więc nie narzekam.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
MÓJ SYN WŁAŚNIE SIĘ ODWRÓCIŁ Z BRZUSZKA NA PLECY
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
muszę pochwalać moje dziecię nabyło nową umiejętność - rzucanie smoczkiem na odległość
Gratuluję , ale nie zazdroszczę.
Cytat:
moja tez taka umiejetnosc swietnie opanowała

Reszta jak wyżej, chociaż tego typu umiejętności to nasze córy nabywają w podobnym czasie, więc pewnie niedlugo mnie to czeka.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:12   #2677
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Następny zakochany w małej to mój teść. Ciągle mówi o tym, jak to mała szybko się rozwija, jaka jest komunikatywna, wesoła.. To ja mu mówię, ze rozwija się adekwatnie do swojego wieku A on nic, tylko dalej twierdzi że absolutnie genialne dziecko Ja mam do niej dużo bardziej trzeźwe podejście

ja też często nie pamiętam ile razy czy o której karmiłam
mój teśc tak samo jest w malej zakochany ja juz mam dosc sluchanie jakie to cudne dziecko
Linka ile twoja mala przybiera tygodniowo bo swego czasu pisalas ze slabo bo moja ostatnio tez malo przybiera a lekarka mi wpiera ze jej taka uroda
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:21   #2678
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wvictoria - piszesz, że wam trafił się skowronek, a nam zdecydowanie sowa. Po mamusi Bo o 19:30 to ona jest nie mniej aktywna, niż o 14, za to poranki służą do spania

bierz, co wam będę żałować
Mój właściwie też tak nie "ogląda", zawsze każdy tego typu zakup był, bo musiał być. Komórkę zmienia co 2-3 lata, bo wcześniej nie uważa za stosowne (skoro jeszcze nie szwankuje).
Ale z tymi iPadami naprawdę jakby ktoś na nas czar rzucił. Zrobiliśmy tylko , popatrzeliśmy po sobie, jeszcze wstąpiliśmy do innego sklepu rzucić okiem na Kindla Fire (ale oboje już wiedzieliśmy, że NA PEWNO nam się aż tak nie spodoba) i... wróciliśmy po iPady.
I ch.j tam, że mieliśmy oszczędzać, bo planowaliśmy przeprowadzkę w przyszłym roku, bo chcieliśmy zrobić latem fajny urlop, bo bardziej, niż taki sprzęt, przydałyby nam się nowe komody, biurko i wygodny fotel. Po prostu nas zamroczyło

hehe, mój ma to samo. Ale twierdził tak nawet, gdy Zosia miała tydzień, była pomarańczowa, podpuchnięta i zezująca. CHYBA nie jest do końca obiektywny

yyyy, nie pytaj Staramy się ją kłaść między 21 a 22, ale zasypia dużo później. Często dopiero około 23:30
Ja jestem o 6 rano wykończona. Ja też jestem sową i mąż też... nie wiem po kim on ma takie spanie Ale jest groźba, że po babci. Moja teściowa o 20 już śpi, za to od 4 rano potrafi zamiatać i podłogi myć . Oby tylko to miał po niej

Mój mąż też tak zwykle nic nie kupuje. Ale... ostatnio tak kupiliśmy telewizor - poszliśmy tylko oglądnąć i wyszliśmy z nim

Ty chcesz żeby tatuś był obiektywny w stosunku do córki? Koleżanka zwariowała? Tak być nie może Tatuś zawsze jest zakochany w swojej córeczce i jest ona najmądrzejsza i najpiękniejsza

Kurde, a mój młody o 19.30 to już śpi. I to tak twardo, że nawet jak go dotykam to się nie rusza (co mnie doprowadzało na początku do paniki bo bałam się, że nie oddycha. Ale on ma taki twardy sen).

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U nas leje Przez jakiś czas było sucho i nawet nie tak zimno, a teraz się zaczyna... ale mam nadzieję, że tej zimy chociaż śnieg nie spadnie

Wylicytowałam wczoraj ten płaszczyk (pierwszy jednak), za całe 99 pensów plus przesyłka Takie zakupy to ja mogę robić
Ale kwota oszałamiająca Super

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
:brzyda l:no to ładnie....moja kiedyś zasypiała 22, ale teraz już po 19 jest markotna, no to szybka kąpiel, masowanko, jedzonko i śpi....potem tylko koło 23 dokarmię na śpiocha i odpukać śpi jak suseł do rana, zje koło 6 i śpi do 10...żyć, nie umierać
a fotkami to Ty się Kochana nie stresuj....
aparatu nadal nie kupiliśmy, bo nagle z te promo co Ci pisałam jest cena 499euro+2obiektywy-a mam fotkę zrobioną, że był ten zestaw po 399, ale cóż spóźniliśmy się...i teraz jest jeden za 379 z obiektywem 18-55 IS II a drugi za 369 z obiektywem 18-55 DC, ale chyba ten pierwszy lepszy, bo jakiś tak dzyndzel od stabilizacji widziałam
Jak Wy to robicie? Jak mój synek śpi to po pierwsze cudem mu wpycham smoczka od butelki do ust. A nawet jak już się uda to nie ma szans żeby on zaczął ssać. A nawet jak mu wpadnie kilka kropel mleczka do ust to wszystko wypływa bokiem bo nie przełyka. U mnie się nie da karmić na śpiocha, niestety.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja mam właśnie takie, które się rozkłada na stolik i krzesełko. I ja takie chciałam. mały będzie miał swój stolik do zabawy i nie będę się martwić czy nie spadnie z dużego krzesła. Pewnie i tak jeszcze dokupię krzesełka (żeby inne dzieci też mogły usiąść) ale na razie jedno krzesełki + stolik wystarczą. Tylko, że taki rozłożony stolik+krzesło to dodatkowe miejsce zajmuje. Więc jak się nie ma tego gdzie rozłożyć to szkoda kupować. Albo jak się nie planuje żeby dziecko z tego korzystało. U mnie się przyda - postawię w wejściu do kuchni i młody się będzie mógł bawić i będę go miała na oku.

Cytat:
No to mam nadzieję, że szybko usunął awarię bo to niebezpieczne.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:21   #2679
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mam ochotę na krewetki (przez pumkę) i mam nawet zamrożone ale tż błaga od tygodnia o gołąbki więc lecę robić

mamka oooo będzie implant jednak
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:25   #2680
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Linka ile twoja mala przybiera tygodniowo bo swego czasu pisalas ze slabo bo moja ostatnio tez malo przybiera a lekarka mi wpiera ze jej taka uroda
trudno powiedzieć... ostatnio to nawet sporo, bo w ciągu miesiąca 800 g, jak na nią to nieźle
tak średnio to 160 g tygodniowo

pamiętaj, ze po skończonym 3 miesiącu dzieci zwalniają tempo (zazwyczaj) juz 100 g na tydzień to norma (na piersi)

a ile przybiera?

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-11-22 o 15:12
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:26   #2681
karolka110
Wtajemniczenie

Wiktoria ja nie wiem, ale moja zasysa momentalnie i je bardzo spokojnie, równo i potrafi zjeść na śpiocha dużo, a potem po prostu dalej lula....nie wiem dlaczego u Ciebie się nie da
Stary 2012-11-22, 13:29   #2682
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej!

Nad ranem miałam pobudkę, ale później sen chyba do 10, więc nie narzekam.

Gratuluję , ale nie zazdroszczę.

Reszta jak wyżej, chociaż tego typu umiejętności to nasze córy nabywają w podobnym czasie, więc pewnie niedlugo mnie to czeka.

Dziękuję

Właśnie piekę cynamonki z przepisu Nadalki I później tort Ech, ale mi się dziś chce piec

Stary 2012-11-22, 13:31   #2683
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
trudno powiedzieć... ostatnio to nawet sporo, bo w ciągu miesiąca 800 g, jak na nią to nieźle

pamiętaj, ze po skończonym 3 miesiącu dzieci zwalniają tempo (zazwyczaj) juz 100 g na miesiąc to norma (na piersi)

a ile przybiera?
przez ostatnie dwa tygodnie po 80 slabo a wczesniej przybierala ladnie
Stary 2012-11-22, 13:31   #2684
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

mamka oooo będzie implant jednak
a co se bede zalowac

Amelcia
Stary 2012-11-22, 13:32   #2685
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiktoria ja nie wiem, ale moja zasysa momentalnie i je bardzo spokojnie, równo i potrafi zjeść na śpiocha dużo, a potem po prostu dalej lula....nie wiem dlaczego u Ciebie się nie da
U mnie nie ma szans. Albo śpi albo je. Już kilka razy próbowałam karmić na śpiocha ale tylko trzyma smoczek w ustach i nie ssie. Ale jak je normalnie to też spokojnie. Co jakiś czas wypuszcza smoczek, wtedy trzeba go odbić i jak odbije to je dalej. Ale jak go karmię wieczorem po kąpieli to pod koniec jedzenia już śpi i wystarczy go położyć do łóżeczka i budzi się dopiero ok. 2 na jedzenie.

I miałam napisać, że super, że się odezwali z Hipp`a To dobrze o nich świadczy. Może rzeczywiście coś nie tak z tą partią mleka jest

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-11-22 o 13:33
Stary 2012-11-22, 13:33   #2686
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a co se bede zalowac
masz rację jak dają trzeba brać
Stary 2012-11-22, 13:35   #2687
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

pamiętaj, ze po skończonym 3 miesiącu dzieci zwalniają tempo (zazwyczaj) juz 100 g na miesiąc to norma (na piersi)

a ile przybiera?
moja w ciagu ostatnch 6 dni przybrala 200g
zeby ona jeszcze tyle jadla a gdzie tam wcale tyle nie je...
jak ona bedzie tak dalej przybierac to ja jej niedlugo nie uniose moglaby juz przystopowac :Torba:

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
masz rację jak dają trzeba brać
no wlasnie
a tak na 3 lata mam spokoj...
jeszcze proponowala mi wkladke do maciczna.. na 10 lat! al stanowczo odmowilam.

Amelcia
Stary 2012-11-22, 13:42   #2688
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a widziałyście że wątek mam wrzesień październik 2010 ma swoja 5 część a my po 5 miesiącach mamy już 4? nieźle nam idzie gaduły!!!

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------
pozwoliłam sobie zajrzeć na Twojego bloga i mam pytanie, czy w tym przepisie na pizze nie przesadziłaś z długością pieczenia ciasta? najpierw 15 min a potem 20-30 min? ja jak piekę pizze to 20 min to jest max i czasem nawet mi za sucha wychodzi
a placki z dyni chętnie wypróbuję
Też zwróciłam na to uwagę.
*
Przepisu houserki nie widziałam, ale kiedyśteż robiłam pizzę, którą piekło się ok. 50 minut.
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
święta racja mój mąż tak samo małej by tylko wszystko w rączki dał a jak położę ja na brzuszku to jak leży dłużej to on do mnie a może ona się zmęczyła obróć ją . najlepiej niech tylko leży :P ale cale szczęście ma mamę
A u nas jest inaczej. Jak powiedziałam, że mała hałasuje, bo próbuje sięgnąć po upatrzoną zabawkę, a nie daje rady, to odpowiedział krótko: "to się ciesz, bo niedługo sięgnie". Nie wiem, czy byłby taki mądry, gdyby musiał tego hałasu słuchać, ale jego starsza córka płakała często z nieznanego im powodu, więc raczej by coś zlekceważył, niż pomógł za szybko. Dlatego na razie wcale nie chcę zostawiać ich na długo samych.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Dziewczynki wpadam tylko by zawiadomić, że z Hippa mi odpisali-przęjęli się, poprosili o odesłanie mleka i za nie i za przesyłkę chcą mi oddać kasę w towarze
także udało się-najważniejsze aby je zbadali
za postawę obywatelską.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:44   #2689
eninka84
Zadomowienie

wole nie isc na szczepienie, bo wydaje mi sie ze ten brzuszek to wirus ode mnie złapany, wiec zaczekam do przyszłego tygodnia....
Stary 2012-11-22, 13:52   #2690
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, kiedy nalezy isc na szczepienie, równo 6 tyg po pierwszym, czy mozna zrobic tydzien dłuzsza przerwe? Bo ja jednak wole next tydzien...
może spokojnie zrobić dłuższą przerwę

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:04   #2691
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mamka no i super a za 3 lata będzie kolejna dzidzia wkładkę możesz wyjąć też wcześniej
Stary 2012-11-22, 14:04   #2692
nadalka
Zakorzenienie

proszę o radę, którą wybrac?

1.http://allegro.pl/piekna-szydelkowa-...805739211.html
2.http://allegro.pl/na-jesien-czapeczk...799067293.html
3.http://allegro.pl/czapeczka-myszka-m...787293815.html
4. http://allegro.pl/rekodzielo-czapecz...813292362.html - myszę czy sowę ps. dzidzia na zdjęciach śliczna
Stary 2012-11-22, 14:09   #2693
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mój mały niestety nie chce jeść już nawet na poduszce,zjada 30-60ml i pluje karmię go tylko na śpiocha

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

nadalka wszystkie śliczne to Ci doradziłam
Stary 2012-11-22, 14:13   #2694
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
mamka no i super a za 3 lata będzie kolejna dzidzia wkładkę możesz wyjąć też wcześniej
za 3 lata zaaplikuje sobie nastepny implant

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

najbardziej podoba mi sie druga

Amelcia
Stary 2012-11-22, 14:13   #2695
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
mój mały niestety nie chce jeść już nawet na poduszce,zjada 30-60ml i pluje karmię go tylko na śpiocha

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

no rzeczywiście
Stary 2012-11-22, 14:13   #2696
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

moze ma taki okres, spokojnie, moja czasem tez tak je wypije 80 i pluje, ale wezme ja odbije uspokoi sie odpocznie chwile i dalej je.

Amelcia
Stary 2012-11-22, 14:14   #2697
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
u mnie też pogoda pod psem a najgorsze jest to, że ostatnio czytałam jakiś artykuł, ze w UK zapowiadają zimę stulecia i najgorzej ma być w Szkocji. mam nadzieję, ze to sie nie sprawdzi, bo będzie bardzo źle....
spokojnie, takie prognozy to można o kant tyłka rozbić, co roku słyszę, że dla Polski zapowiadają mega mroźną i śnieżną zimę i niekoniecznie im się to sprawdza

Cytat:
Treść usunięta
haha dziękuję, ale dzisiaj oprócz walenia głową w komodę nie było innych nowych umiejętności

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
wychodzcie z dziećmi na dwór jak wieje?
o ile nie łamie gałęzi na drzewach to tak

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Oj tam, może tak się nauczyła wywracać i tak jej najwygodniej

Jak dostaniesz to daj znać jaki jest sweterek

Nie. Ale siąpi deszcz i tak nieprzyjemnie.
Mam nadzieję, że z tym brakiem zimy to racja
nie, jestem pewna, że nie, obserwowałam ją uważnie i to nie jest celowe

dam znać

deszcz u Was siąpi? Ooo a u nas nie, właśnie wróciłam ze spacerku, znośnie jest, tylko ja chcę słońce

Cytat:
Agunia paczka wysłana

jak to na klatce schodowej?
zgłoście to koniecznie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
możesz zrobić przerwę dłuższą

Nadalka drugą

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-22 o 14:16
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:17   #2698
modnisia86
Zadomowienie

mi podoba sie 3 i4 chyba tez kupie malej jakas
Stary 2012-11-22, 14:18   #2699
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Na wszystkich jest info o świątecznej szacie

Hej, my z Fabisiem buszujemy na allegro Wylicytowaliśmy sweterki dla mnie
http://moda.allegro.pl/rewelacyjny-s...805787183.html
http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=2805787210
http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=2805787146

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:20   #2700
chce_byc_mama
Zakorzenienie

u nas tez pada
od poniedzialku...

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości