|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Hej gaduły
ja za Wami nie nadążam ![]() Gratuluje udanych wizyt, śliczne macie brzuszki Marsi, mam nadzieje, że synek się odkręci z pępowiny ![]() Trzymam kciuki za Lubcie, oby wszystko było dobrze ![]() U nas leci 33 tydzień, już niewiele do końca, ale mi się coś dłuży ten trzeci trymestr Wyprawka już praktycznie cała zakupiona i czeka na spakowanie, tylko aspirator do nosa i poduszka klin zostało dokupić. wózek tydzień temu kupiliśmy, pojechaliśmy po całkiem inny, ale nie było w żadnym sklepie i w ciemno zdecydowaliśmy się na inny, mam nadzieje, że się sprawdzi ![]() Tak piszecie o tych śledziach a ja myślałam, że w ciąży nie można i tyle razy miałam ochotę, ale obchodziłam się smakiem
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
Na starcie 35 tyg w brzuszku mam 93 cm, a waga +12 od początku.
Dziewczyny opowiem Wam kawał o teściowej: Baca trzyma swoją teściową nad przepaścią i woła: - Mój dziodek utopił teściową w Dunajcu.. - Mój ojciec udusił teściową gołymi rękami.. - A joo.. Joo będę dla Ciebie łaskawy i puszczam Cię wolno, leć..
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz racje nalezy mu sie
|
|
#4444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
o chuju złoty
![]() one to nie maja co robić, tylko wynajdywać wątki, gdzie akurat od nas dziewczyny się udzielają, komentować je i bluzgać? ![]() jak już raz się uwagę zwróciło, to nie ma zmiłuj, jesteście na tapecie ![]() a najlepsze, że pretensje mają, że chodzicie po innych wątkach i się "wtrącacie" a to od czego jest forum? Mam być przywiązana do jednego wątku i WARUJ KLAUDEK, WARUJ TU KURNA! |
|
|
|
#4446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też je ma już chyba z rok i nic się z nimi nie dzieje, a używa ich regularnie
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie nadrobiłam
pędzicie strasznie z tym pisaniem My wczoraj bylismy w kinie na Uprowadzona 2 ,fajne było.A mała tak szalała przez cały film że szok. Nie wiem czy jej ten hałas z filmu przeszkadzał czy co,ale normalnie myslałam że mi dziure w brzuchu zrobi ![]() Mamy łóżeczko.Brat od mojego Tż nam dałbo ich mały już wyrósł. Mamy takie,ciemny brąz http://www.justbaby.pl/lozeczko-drew...ecru-teak.html Nie widac że było uzywane. Już stoi poskładane hahahaJa wczoraj zaczęłam 31 tydz.Liczę tygodnie tak jak moj gin. Bo według was zaczęłam 32 tydz. Już sama nie wiem jak to liczyć, ale tydzień do przodu czy do tyłu nie robi dużej róznicy. W kążdym razie jak uważam że zaczęłam 31 tydz wczoraj.
|
#4448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, ze koszt polozenia tapety albo przemalowania jednej sciany jest niski, to nie mam serca...... moze jak kiedys cos swojego kupimy to wtedy bede miala wene ![]() Cytat:
![]() Czy Ty sie udzielasz / udzielalas na forum wartej goldena? Kurcze, gdzies widzialam Twoje zdjecie a nie wiem gdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jestem spiochem, zawsze bylam, ale jakis czas temu chociaz z mezem codziennie o 7 rano sniadanie zjadalam, a teraz? Kotus obudz mnie jak bedziesz wychodzil zebym tabletki wziela
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() mam nadzieję, że dam radę się częściej udzielać piszecie tak o jedzeniu, że ślinka mi cały czas leci i co chwilę mam na coś innego ochotę :Pkiedyś któreś z Was szukały koszul do karmienia żeby nie miały misiowych nadruków znalazłam coś takiego, może komuś się przyda ![]() http://moda.allegro.pl/zyta-koszula-...811837812.html może w szpitalu być w niej gorąco bo ma rękaw 3/4 ale na zimę myślę, ze będzie dobra. Nie ma guzików tylko zatrzaski to tez chyba lepiej ![]() znalazłam jeszcze taką http://moda.allegro.pl/dyskretna-kos...808164484.html i taką http://moda.allegro.pl/koszula-koper...790435592.html ja dwie koszule dostałam od siostry ale obie są w misie i w chmurki i to całe zaszalałam i kupiłam sobie z alles mama jest droga ale super gatunkowo i bardzo ładna na pewno będę jej używała eż po porodzie dokupię chyba jeszcze jedną i najbardziej podoba mi się ta co pierwszą Wam wysłałam. Położna na SR mówiła nam, że w szpitalu jest tak gorąco, ze jak mamy więcej koszul to lepiej bo najchętniej ciągle byśmy się przebierały. Odnośnie toreb do spzitala to mówiła też, że w moim szpitalu nie preferują zbyt dużych, lepiej mniejsze i np trzy, jedna na sam poród, później mąż przynosi drugą z auta z rzeczami do szpitala po porodzie i trzecią z rzeczami dla maluszka i ja się chyb tak spakuję ![]() dzisiaj mam SR jak się czegoś ciekawego dowiem to Wam napiszę
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
O rany, jak moja mała się wierci dzisiaj.
To chyba po tej kaszce mannej. Cytat:
Na pewno Mika będzie z nich zadowolona, makijaż pędzelkami kontra makijaż pacynkami - bez porównania jak dla mnie. Cytat:
Dobrze napisane, coś w tym jest.
|
||
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4452 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko co za dziewuchy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do MD to ja też w ciąży raz byłam i mi zaszkodziło. Cytat:
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jutro zjem
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa jak tam Lubcia
Martwię się.Oby było wszystko dobrze z nią i z dzidzią
|
#4455 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć,
trochę Was poczytałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj świeczkę air wick zmieniającą kolor. Kocham różne ,przeróżne świeczki.Ta jest super
http://www.youtube.com/watch?v=yjFlZ...eature=related takie coś,tylko mam jakąś nowość w innym szkle.
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nigdy wiecej Maka ...
Lady nie pisalam na forum Golden, jesli chodzi o psie fora, to pisalam na forum rotkowym i dogomanii, ... Tak bardzio chcialabym sobie zrobic porzadek w domu, ale jak dac rade, kiedy 2 owczarki w domu, kreca sie, piach znosza, drapia, slinia ... Masakra ... Niby lekarz powiedzial, ze ten kojcowy w nast czwartek ma wrocic do siebie ... zobaczymy jak pojdzie ... w pon ma miec zdjete szwy .... Powiem wam, ze nie wiem jak go oddam, tak sie przywiazalam Ale nie ma oppcji, zeby byly w domu 2 owczarki niemieckie, jeszcze 1 polujacy na 2 + male dziecko ... wiem, ze to nierealne, trzeba jak najszybciej go do kojca oddelegowac ... Ale po tygodniu zamowania sie nim, glaskania, wychodzenia, usypiania na moich kolanach, poprostu serce krwawi na sama mysl, ze bedzie musial isc ![]() Rowniez mysle co u Lubci ... ta zywa krew, mnie wczoraj mocno przerazila .... Dzis sie zbieram w sobie i zamawiam, rzeczy higieniczne dla siebie do szpitala, plus dla malutkiej spirytus i waciki, bo z tego co wyczytalam nie polecacie tych nasaczonych gazikow .... No i pora zrobic pranie, ale poki nie ma tej komody to zwlekam, bo nie chce zeby bylo tak, ze poleza tydzien na kupie i caly zapach wyparuje ... Mam nadzieje, ze Dzidzius jest troche bardziej pachnacy niz ten JELP ... SILVER - jestem fanatykiem swieczek, piekne sa te z air vica, mam 2 1 zwykla, druga ta taka ala abażur ...,. ale godzine dziennie na przemian wieczorkiem (dluzej mi szkoda, bo 17 zl za swiece to niemalo ), efekt piekny ... Chyba kupie kazdemu do prezentu taka swieczke, bo super efekt daje ... Jesli jest tu jakas kominkowa i swiecowa dziewczyna, to ja sie zakochalam w woskach do kominka yankee candle ... sa boskie, intensywne, duzo lepsze niz olejki ... Marzy mi sie swieca tej firmy, ale 100 zl to troche przeginka .... Ostatnio byly super wielkie swiece w biedronce za 9,99 to kupilam chyba z 6 szt na zapas, bo sa w slicznych slojach i pala sie 72 godz ...
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-11-22 o 13:15 |
|
|
|
#4458 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serce mi się kraja jak zwierzęta cierpią .trzymam kciuki zebys i Ty doszła do zdrowia i zeby teraz juz bylo z górki bodajże w ich nowym wątku od str 95 najeżdzają na nas , bo Szaja założyła nowy wątek o niefrasobliwych kobietach w ciązy... Cytat:
![]() pewnie do sądu z takim , ale to juz po urodzeniu małego zebys sie nie denerwowała za bardzo. Dobrze że ci z energetyki są wyrozumiali ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny...nie wiem ile mnie nie było....około 3 tygodni....najpierw problemy z kompem...potem z internetem...a potem po raz 3ci zapalenie oskrzeli i już nie obyło się bez szpitala...dochodzę do siebie ale strasznie się bałam... przepraszam że Aws na tyle opuściłam...choć pewnie i tak nie zauważyłyście mojej nieobencości....
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam do klubu zdjęcie mojego brzucholka z dzisiaj
![]()
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
To moze z dogomanii Cie kojarze
ja sie nie udzielam ale czytam mnostwo 'psowych' for, w planach adopcja psiaka, ale to zobaczymy jak z kasa......Ale mam ochote na ta herbatke Chai Masala co u gory reklamuja, aaaaa ![]() Marsi, tego kierownika to normalnie skad on sie w ogole urwal?!Bokeh Ty sie oszczedzaj!!!!!
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
AŚKA no to przeszliście swoje. Ja też miałam małe przeboje z suką ale na szczeście już jest po i jest dobrze. jeszcze tylko sterylizacja nas czeka w styczniu
![]() powodzenia na usg Cytat:
nasz kierownik prowadził wszystko niby ok ale by za to meeega drogi coś za coś
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś w końcu mogłam się u Was pojawić...
|
|
#4466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4468 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak piszecie o snach i o tż. Wiecie co miałam wczoraj wieczorem? Godzina 24, już przysypiam, budzi mnie pełny pęcherz W pokoju ciemno, bo tż już się też położył i leży obok mnie. Otwieram oczy i czuję...ogórka! Zielonego ogórka! Hm..zaczęłam się zastanawiać czym się na noc smarowałam, co miało w sobie ogórka..ale na nic takiego nie wpadłam. Pomyślałam, że mi się wydaje, próbuję zasnąć, ale pęcherz ciśnie Dobra...idę do toalety. Wracam, kładę się i znowu czuję ogórka, teraz już bardzo intensywnie! Tż się poruszył, widzę, że nie śpi więc pytam "kochanie, co tutaj tak daje ogórem?" i w tym samym momencie spojrzałam na niego i myślałam, że padnę Tż leży na plecach i na oczach ma położone plastry ogóra W ogóle nie mam pojęcia skąd mu ten pomysł przyszedł do głowy, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie robił
|
||
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W końcu przeczytałam wszystko i mogę odpisać. Zasnęłam dziś po 7, spałam do 10:30 także jestem rześka jak skowronek Laurka może Ty się będziesz orientować. Przy planowanej cesarce są jakieś sposoby, żeby szybciej rozruszać laktację? Bo rozumiem, że jak cesarka jest nagła to hormony porodowe działają i pokarm się szybciej pojawia, a ponoć przy planowanym cięciu mogą być z tym problemy. |
|
|
|
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAdam Agulę mi takim podejściem ofiarnym przypominasz jak nas nadrobisz, to zobaczysz że były domniemania, ciekawe co z neti, lubcią, aśka się nie odzywała ... itp Nie mamy kontaktu do Ciebie to nie mogłyśmy Cię zasypać telefonami najważniejsze, że jesteś Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.

ja za Wami nie nadążam 

Wyprawka już praktycznie cała zakupiona i czeka na spakowanie, tylko aspirator do nosa i poduszka klin zostało dokupić. wózek tydzień temu kupiliśmy, pojechaliśmy po całkiem inny, ale nie było w żadnym sklepie i w ciemno zdecydowaliśmy się na inny, mam nadzieje, że się sprawdzi 

nie chcę się teraz denerwować ale czuję,że po nowyjm roku zajmę się tym facetem

Nie ma co kupować sobie super firmowych pędzli, jak ktoś nie chce się zajmować makijażem na szerszą skalę, a takie no name są często bardzo fajne. Moje 1. pędzle były właśnie no name, kupione za jakieś grosze na all, i mam je do tej pory, a myłam je już ze 100 razy, nawet włosia nie gubią, no i są bardzo fajne.
hahaha
mimo, ze koszt polozenia tapety albo przemalowania jednej sciany jest niski, to nie mam serca...... moze jak kiedys cos swojego kupimy to wtedy bede miala wene 

Spokojnie, na pewno wszystko jest dobrze... 

na pewno wezmę 3 paczki, bo tak twierdzi mój mąż, ja myślałam o 6 paczkach, a moja siostra mi mówi, żebym od razu kupiła 10 w takiej cenie