|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Mój Jaś też mało je tak od miesiąca
ostatnio przybierał 150g/tydzień, za tydzień mnamy szczepiienie i dowiemy się jak przybieraBlue |
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Olcia
Cytat:
mamka ja też oglądam na zalukaj ale jeszcze nie ma. a ile masz punktów premium? ja 1420 ale dawno nie wykupowałam pakietu.
|
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- punktow mam 200 |
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
święte słowa! mądrze prawisz!
![]() Cytat:
masz wagę niemowlęcą w domu? |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja taka troszke nadgorliwa matka jestem
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
ale Wam dobrze!!
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
od tygodnia się nie upomina. Gdybym go nie karmiła na śpiocha nie zjadłby nic. wcześniej jadł po 150 co 3h a na noc 210ml. teraz w dzień po30-50ml a na noc na śpiocha 120
przedwczoraj na szczepieniu pytałam pediatrę to stwierdziła że teraz będzie mniej przybierać więc możliwe że jeść też może mniej.ale aż tyle?
|
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Jezdem
Ja się stęskniłam. Nie wiem z jaką regularnością uda mi sie pisać ale będę się starać wpadać częściej.Dziękuję Wam za wsparcie po moim poprzednim wpisie, jesteście kochane U nas dalej średnio, jeździmy dwa razy w tygodniu na rehabilitację, którą Marcinek znosi słabo, tzn po zajęciach jest bardzo pobudzony, nie może zasnąć choć jest śpiący, gorzej je, marudzi, ogólnie dzień mamy rozbity wtedy. Prawdopodobnie będziemy jeździć na to cały grudzień i styczeń bo na razie nie ma poprawy dostaliśmy jeszcze skierowanie na 10 dodatkowych zajęć. Poza tym ćwiczę z nim w domu.Przy ostatniej wizycie pediatra stwierdziła alergię na białko mleka krowiego(po krwi w kupie i wysypce) więc jesteśmy na Bebilonie Pepti a ja nie jem nabiału, wysypka jednak nie ustępuje, zastanawiam się czy to nie jest co innego jednak, sama nie wiem. Widziałam że pisałyście o przekręcaniu sie dzieciaczków z brzuszka na plecy, u nas ma to miejsce od miesiąca i niestety nie jest prawidłowym fizjologicznym objawem tylko wyrazem tego wzmożonego napięcia. Ja się cieszyłam, że mały się tak fajnie rozwija a rehabilitantka mnie ostudziła Mamy nie kłaśc często na brzuch (tylko na kilka minut dziennie) a jak już leży pilnować symetrii i nie pozwalać na obracanie. Wg niej prawidłowo powinien najpierw umieć przewrócić się z pleców na brzuch a dopiero potem odwrotnie. Podobnie z wysokim unoszeniem główki, cieszyłam się z tego a okazało się że to też jest nieprawidłowe![]() Pisałyście też o wypadaniu włosów, mi lecą strasznie od drugiego tygodnia po porodzie i nie ustępuje to. Raczej nie łudzę się by dało się to powstrzymać, walczę by zaczęły szybko odrastać naturalnymi metodami- wcieram Jantar, olej Sesa, sok z aloesu i stosuję maskę Biovax, na razie jeszcze bez efektów, zobaczymy. Zresztą w temacie wypadania włosów przerobiłąm już sporo, bo zmagam się z tym problemem od okresu dojrzewania z różnym nasileniem (aż do łysienia prawie) i w moim przypadku dobry efekt był po mezoterapii igłowej, której na razie z uwagi na karmienie (szczątkowe wprawdzie ale jeszcze jest) nie mogę zastosować. Jak nie karmicie polecam, ból okropny ale warto. |
|
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
vwiktoria
co ja bym bez was zrobiła |
|
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
tak Kochana, po napisaniu posta przeczytałam,dziękuję
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina no w końcu się odezwałaś
biedny Marcinek, ale mam nadzieję, że rehabilitacja w końcu da efekty Z tym przewracaniem się na plecy to właśnie gdzieś czytałam, że to długo jest przypadkowe i jest to albo efekt właśnie wzmożonego napięcia albo dziecko np. wyciąga rączkę po zabawkę i traci równowagę. Co zresztą widać u Lu. Ale moim zdaniem to dopiero jak dziecko przewróci się na brzuch to wyraźnie widać, jaka to jest różnica w porównaniu do przewracania się na plecy (pod kątem celowości działania dziecka)
|
#2744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tygodniu poszłabym na kolejne ważenie PRZED JEDZENIEM, żeby nie uśpić czujności pediatry. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Już pisałam, że u mnie bardzo często wieje, więc ja rezygnuję ze spacerów jak bardzo wieje, albo jak pada. Wtedy wychodzę tylko w razie konieczności.NO wiesz... jeśli to rozszczelnienie instalacji, to nie zazdroszczę. Nie będę Ci tu podawać całej procedury remontu, bo może załatwią to jako awarię i będzie ok. |
||
|
|
|
#2745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Nic, będę obserwować małego i zobaczymy co będzie dalej. Oby było dobrze Upiekłam cynamonki pycha do jednej porcji dałam marmoladki i też są super ![]() I upiekłam ciasto do tortu. Jutro będę przekładać masą wiśniową i bitą śmietaną
|
||
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
ale spokojnie, niczego sobie nie wkręcaj. Luśka od dawna się co jakiś czas przypadkowo przewracała z brzucha na plecy (a w pewnym momencie robiła to nagminnie wręcz), ale wzmożonego napięcia u niej nigdy nie było, jedynie lekka asymetria która tutaj nie miała nic do rzeczy. Po prostu próbowała się popatrzeć w którąś stronę czy rączkę wyciągnąć i traciła równowagę
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, ale z tym białkiem to coś mi nie pasuje. Skoro nie ma poprawy, to może jednak jest uczulony na coś innego. Po odstawieniu nabiału wymioty skończyły się u nas w ciągu doby. |
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karolina oczywiście, ze tęskniłyśmy. Musisz, po prostu musisz wpadać częściej! Rehabilitacja na pewno da efekty, a gadanie lekarzy podziel na dwa, lekarze lubią trochę przesadzić (ups, sama nim jesteś
) Wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz mowi wlasnie pozdrów wiewiorke i reksia
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
ja podejrzewałam, że jest to przypadkowe, ale pewna nie byłam. Pewności nabrałam kiedy Luśka zaczęła się przekręcać na brzuch i widać było wyraźnie, że chce to zrobić i robi to niezwykle świadomie, w przeciwieństwie do przewracania się na plecy
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
hanjah, to Ty znasz Siwiec? Pogratuluj koleżance "kariery"
http://www.pudelek.pl/artykul/44867/...romu_i_odbytu/ |
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem w tym, że po remoncie i uzyskaniu pozwolenia na budowę (a tego żaden urząd nie załatwia codziennie) trzeba jeszcze czekać na jego uprawomocnienie. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-22 o 18:16 |
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
czesc.
co za masakrycznie dni mamy ostatnio! Od rana jestem w domu z maym, gdzie ten strassznie ale to strsazie marudzi! nic tylko rączki!!!!! w dodatku nauczył się ryczeć, nie płakać, ryczeć! jak nie dostanie butli wtedy kiedy akurat łaskawie chce to jest ryk Cytat:
|
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą to jakoś nie wyobrażam sobie mojej póki co, by się przekręciła w najbliższym czasie z plecków na brzuszek hmm..... |
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
robiłam porządki. I mam ocieplane spodenki dla maluszka jasno rózowe Jak któras chce (moja nosi kombinezon a te sa np jak ktoras mała chodzi w kurtce
) na moje oko rozmiar 62-68 i świąteczne body an dł rekaw. na moją za małe. Rozmiar z metki inne ale moim zdaniem 62.Moge komus wyslac
|
#2759 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Dziewczyny Franek już ma 3,5 miesiąca myślicie, że mogę dać mu słoiczek jabłuszka na spróbowanie?? Może to chętniej zje niż mleko
|
||||
|
|
|
#2760 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja o tym nie wiedziałam, dopiero mnie ta rehabilitantka uświadomiła Cytat:
Cytat:
No właśnie mi też nie,nie mam pojęcia co mu jest, wizyta dopiero w grudniu bo babka chce obejrzeć małego po miesiącu stosowania diety bezmlecznej Cytat:
Trochę mniej płacze, poza dniami kiedy mamy zajęcia bo wtedy jest nieciekawie, czasami też są dni marudy bez przyczyny, ale zdecydowanie rzadziej Cytat:
No właśnie, niestety nie ma tak prosto z tym, chyba tylko metodą prób i błędów można stwierdzić alergen ![]() |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

ostatnio przybierał 150g/tydzień, za tydzień mnamy szczepiienie i dowiemy się jak przybiera

ale dawno nie wykupowałam pakietu.

przetrzymałam go specjalnie 5 godzin żeby zgłodniał i zjadł więcej a on zjadł 40ml. Sam się nie upomina o jedzenie wcale.
dzis zwaze ja wieczorem bez pampka i za tydzien sprawdze
bo ja taka troszke nadgorliwa matka jestem 

Nic, będę obserwować małego i zobaczymy co będzie dalej. Oby było dobrze
pycha
Bo o 19:30 to ona jest nie mniej aktywna, niż o 14, za to poranki służą do spania