Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 14:33   #2851
adrji
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

No wkońcu do Was zasiadam z kawą (tęsknie)

jestem, podczytuje, mąż miał tydzien wolnego i taka jakas inna organizacja wtedy i mniej czasu ale już jestem

a do powiedzenia mam wam jak zwykle tyyyyyyle, ale może nie będe już tak powracać za nie wczasu do każdej kwestii

Witaj nowa mamusi mma audrey! no to długo Ci powiem utrzymywalaś się w tych krzakach
ale znam ten ból niemozności zarejestrowania się pierwszy raz, ale dla dziewczyn warto
proponuje od razu na początek wstaw sobie jakiś avek to tak się od razu jakoś lepiej pisze i szybciej pamięta

Stronczek

Telik to Ty prawie 18tka jestes! i brawa buziaki dla naszego imieniowego forumowego przyjaciela Jaśkunia

agawoo bo i Amelce chyba nie gratulowałam chodzenia brawa!!!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:37   #2852
alibany
Rozeznanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
mój ostatnio zaczął czasem na paluszkach chodzić... mam wrażenie, że robi to tak dla zabawy, ciekawe... ale i tak mamy kontrolę na 1,5 roku to się okaże

ja dziś jestem pod ostrzałem rodzinki... jak jeszcze ktoś mi dzis powie jak powinnam żyć to zabije

cicho tu dziś.. czy wszystkich na raz przytłoczyło dziś życie?
U ALi to zdecydowanie nie jest dla zabawy, robi tak odkąd zaczęła się wspinać przy meblach, chodzić z pchaczem itd. Myslałam, że jak się rozchodzi na dobre to jej to minie, albo będzie sporadyczne. ale widzę że robi to nagminnie. Gdy zwracam jej uwage wie już o co chodzi, bo zaczyna tupac całymi stopami. Wole to skonsultowac, niech ja specjalista obejrzy i może coś zaleci, albo uspokoi, że nie mam się czym martwić.

Co to za mądrości rodzinka prawi?
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:38   #2853
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek u nas też co najmniej po 5 pobudek już od dawna, a zębów nie widać... A na pewno mu idą, bo ręka ciągle w buzi... Jeszcze trochę i się przyzwyczaję
U nas już ją mocno widać. I też się już przyzwyczaiłam. Ale chyba trzeba się zacząć odzwyczajać, bo przecież zęby się kończą
Swoją drogą ciekawa jestem bardzo, czy piątki wyjdą od razu, czy poczekają kilka miesięcy
Mamusie bardziej doświadczone, jak to u Was było?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku lipny ten grupon sprawdziłam w smyku i ceny takie same, czasem niższe, a dostawa do sklepu za darmo
Tak tylko wstawiłam, bo mi przyszło na maila, a ciągle ostatnio o tym piszemy. Nawet nie czytałam.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A my dziś z zaskoczenia wylądowalyśmy na szczepieniu. Może i lepiej, mamy już za sobą ostatnia dawkę 6w1 i spokój na jakiś czas.
Ala waży 11,8 i mierzy ok 82cm
I wzięłam od razu skierowanie do poradni ortop./ wad postawy z tym jej chodzeniem na paluszkach. Ciekawe czy uda mi się gdzieś dostac do końca listopada.
No i fajnie, że już po. Tak z zaskoczenia to najlepiej
Kciuki za ortopedę
Stary 2012-11-22, 14:40   #2854
iustyna1
Wtajemniczenie

oj Ela żebyś wiedziała mnie dzisiaj przytłacza: katar, @, dzieciaki i mąż ( tak dla zasady).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:40   #2855
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Witaj nowa mamusi mma audrey! no to długo Ci powiem utrzymywalaś się w tych krzakach
ale znam ten ból niemozności zarejestrowania się pierwszy raz, ale dla dziewczyn warto
I kto to mówi Ta co bywa ostatnio raz na dwa tygodnie

Co tam u Was?

O, Adrji, czy Jaś już ma wszystkie zęby, czy mi się wydaje?
Stary 2012-11-22, 14:49   #2856
adrji
Raczkowanie

Alibany a wiesz ze u nas tez się coś porobiło z paputkami, teraz jak mąz był te kilka dni w domu to bardzo to przeżywal wysyłal do lekarza, że Jas zaczął chodzić na paluszkach, ale mi się wydaje ze on to tak dla zgrywu rozrywki robi bo jak mu sie powie to jeszcze bardziej, doczytalam ze piszesz ze u Ali to juz wczesniej ale u nas w paputkach nie wiem tak sobie teraz mysle ze jakos moze są juz za male cisną go bo nie zakladamy mu te kilka dni paputkow i w skarpetkach na bosaka gania normalnie
Stary 2012-11-22, 14:49   #2857
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moja irytacja sięgnęła zenitu

Brumku ja od razu posprawdzałam, bo na okazyjne duplo poluje.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:58   #2858
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja irytacja sięgnęła zenitu
Co jest? Teściu?
Stary 2012-11-22, 15:01   #2859
adrji
Raczkowanie

Marzena no wlasnie gratuluje Hani 16 białych potworów! dolączacie do naszego grona

Brumek mamy 'wszystkie' 16 5tki coś najczęsciej ok 2 roku najwczxesniej wychodzą niby więc jeśli nieliczyć ze przytrafią się jakieś odstępstwa to chwile czasu mamy

Agulabar a Ty pisałas dzis ze Lili ma już "5tki" dziś drugą?? a macie wszystkie do czwórek??
Stary 2012-11-22, 15:02   #2860
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Co jest? Teściu?
Wyjątkowo w tej kwestii się zgadzamy. Napisze w k.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:53   #2861
agawoo
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

Ja się tylko zamelduję, że jakoś sobie żyje

Szef nas tak zawalil robotą, że nie mam czasu nawet pomyśleć o otworzeniu neta, a co dopiero o pisaniu W domu tym bardziej nie, bo Melki musze pilnować, a poza tym mama ma pierwszą zmiane, więc popołudniami okupuje komputer ( z trzech komputerów nagle zrobił nam się 1, bo laptop sie zepsuł, a u nas w pokoju komp stać nie może, bo już Amelka by się nim zajęła...) No a trzeciego komputera mama nie da dotknąć

Melka się rozchodziła, zasuwa jak mały samochodzik, a jak zobaczy otwarte drzwi od łazienki albo od pokoju mamy to nie ma takiego co ją dogoni

Nie nadrabiam, bo zaraz wpadnie szef sprawdzić postępy w pracy

Widzialam tylko, że adrji gratulowała Amelce ---> Dziękujemy

I że mamy nową mamusię --> witaj

Nic więcej nie wiem co u Was, moze coś wieczorem na telefonie poczytam, ale ostatnio z moich planów dupa wychodzi

Pozdrawiam cieplutko

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:46   #2862
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Oliweczko, dokładnie tak. Jeśli wierzyć temu co piszą w schematach wyżynania się zębów mlecznych to piątki przebijają się między 21, a 31 miesiącem, więc teraz mamy zębowe wakacje.
No to super ciekawe tylko dlaczego i tak julka nie może spać w nocy
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Budujesz napięcie, oj budujesz!
A Jula coś wyczuwa?

nic na to nie poradzę
Julka niestety ale odczuwa moje napięcie i chyba stąd te słabe nocki.
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Wstyd się przyznać, ale my jeszcze wcale nie byliśmy na basenie. Ja nie lubię basenów.
My też nie i wcale mi nie jest wstyd
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziś przed ABT w fitness clubie były darmowe konsultacje z dietetykiem
I pomierzyli mnie poważyli i wyszło ze wiek metaboliczny () mojego ciała to ....
19 ha

Szkoda ze cycki stare
Nic tylko pogratulować
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Tż przedłużyli urlop, jedziemy do polski na 2 tyg
no i bomba
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Ja czekam niecierpliwie na prenatalne (28.11) Strasznie sie nimi stresuje...Nawet po nocach mi sie śnia...
i pochwale sie-Martynka zaczeła mówic mama
Czemu tak sie stresujesz?
Dla Martynki
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
tak. to chyba czas juz odstawić.
Jak dasz radę bez ketonalu, to tylko na tym zyskasz
A choroby współczuję
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale nie zeby podobni byli! )

moja siostra sie obronila

dla siostry
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Oliweczka szybkiego i lekkiego porodu życzę!
nie dziękuję

Hej.
U mnie nadal NIC
Idę rozwiesić pranie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:54   #2863
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka ale to fajnie że nic, ja skończę remont i w poniedziałek widzimy się na lubartowskiej

Dziewczyny dzieć mi śpi już 4 h. Rekord.
Stary 2012-11-22, 17:04   #2864
mme_audrey
Raczkowanie

Brumek, gdyby Hela nadal normalnie jadła, to nie odstawiałabym jej. Jestem ciekawa, ile bym wtedy karmiła

zanetaa88, ja to nawet nie zaczęłam myśleć o prezentach...
a co do tańca - Heluta też uwielbia taniec, muzykę... sądzę, że dużo jej w tej kwestii daje żłobek, ze mną nie chce tak wywijać jak z kolegami

Shira_83, dziękuję za miłe słowa mnie w krzakach nie było, byłam w krainie przyczajonych

adrij, cieszę się, że się w końcu zebrałam a nad avatarem pomyślę, ale nie chcę zabierać Audrey Brumkowi

Oliweczka1985, czytam i przypominam sobie, jak to było - ciągle nic, a tu nagle bum! (mąż mi nie wierzył i nie chciał mnie do szpitala zawieźć )
Zobaczysz, niedługo już będziecie razem, wszystko będzie dobrze. Wizualizujemy sobie najgorsze wizje, a wychodzi zupełnie inaczej

Ślicznie dziękuję za miłe przyjęcie

Co do zębów - mamy szczęśliwą siódemkę (i kolejne trzy w drodze) - ale Hela dość późno zaczęła ząbkować

spaaaać.... w listopadzie kroplówki z kawy to najlepsze rozwiązanie
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:34   #2865
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
adrij, cieszę się, że się w końcu zebrałam a nad avatarem pomyślę, ale nie chcę zabierać Audrey Brumkowi
Miałam napisać: "to wsadź sobie psiaka (labka)", ale doszłam do wniosku, że dziwnie by to zabrzmiało .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-22, 18:12   #2866
mme_audrey
Raczkowanie

wsadzę, wsadzę :P
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:00   #2867
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej

U nas wojny c.d. Takiej cichej wojny bo ani on ani ja sie nie odzywamy. Tym razem nie odpuszcze, nie bede pierwsza ręki wyciągać.

Przepraszam ze tylko o sobie ale nie mam ani weny ani humoru.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:06   #2868
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny napiszcie mi proszę co Wasze maluchy dostały w ubiegłym roku na Mikołaja/na gwiazdkę.
Koleżanka mnie prosiła o jakieś pomysły ale ja żadnego pomysły nie mam.
Dla dziecka które ma 4 miesiące.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:24   #2869
iustyna1
Wtajemniczenie

Lili na tapecie były chyba przyrządy gimnastyczne, oballe, żyrafki (te drogie), pan metka (chyba, bo ja mam słabą pamięć)

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

zerknij w klubie na pierwszą stronę w wątku prezenty tam są pomysły. Jeszcze ten konik do usypiania z FP i zawieszki z Lamaze :P
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-22, 20:32   #2870
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi proszę co Wasze maluchy dostały w ubiegłym roku na Mikołaja/na gwiazdkę.

U nas były prezenty zbiorowe typu rowerek od jednych dziadków, od drugich wózek lżejsza wersja nieszczęsny Slapi (ale odpukać do dziś jakoś się trzyma ) Poza tym jakieś pierdołki typu grające świecące zabawki, kocyk itp.

Stronczek eh najgorsza wojna z możliwych ciche dni. ja tam wole wykrzyczeć, wygadać ale żeby jakoś szybko rozeszło się po kościach. Żebyście szybko się pogodzili

Dziewczyny ogarnia mnie lekka panika. Ale tłumacze sobie,że to chyba normalne, gorzej by było gdybym się nie martwiła, gdyby mi było wszystko jedno. Po szale ekscytacji nową pracą, wizją wyjścia do ludzi, szale zakupowym itp. dochodzi do mnie, że za moment będę musiałą zostawić Alę na ok 9godz. co dzień Ciężki tydzień mnie czeka i ciekawe ile czasu jeszcze będę potrzebować by oswoić się z nową rzeczywistością.

Ala po tej szczepionce jest jakaś mętna. Spała w dzień 2h i teraz na wieczór też szybko zasnęła. Niby gorączki nie ma, ale oczka szkliste miała całe popołudnie i taka cieplejsza niż zwykle była.

Iustyna katarzysko zwalczone? Albo przynajmniej idzie ku lepszemu?

A marzenka gratulacje tymczasowego kompletu ząbków u Hani Oby z 5tkami się tak nie spieszyła co troszkę odetchniecie.

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-22 o 20:38
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:36   #2871
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
u nas była tak amiękka książeczka z pseudolustereczkiem i twarzami + jakieś grzechoczące zabawki
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej

U nas wojny c.d. Takiej cichej wojny bo ani on ani ja sie nie odzywamy. Tym razem nie odpuszcze, nie bede pierwsza ręki wyciągać.

Przepraszam ze tylko o sobie ale nie mam ani weny ani humoru.
o matko, a co to znowu?twarda będziesz, powiadasz?
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka ale to fajnie że nic, ja skończę remont i w poniedziałek widzimy się na lubartowskiej

Dziewczyny dzieć mi śpi już 4 h. Rekord.
a o której ona Ci potem zaśnie ?
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Hej.
U mnie nadal NIC
Idę rozwiesić pranie.
to jak skończysz to jeszcze wpadnij do mnie i rozwieś moje, skoro nic się nie dzieje. a tak serio to ciśnienie się delikatnie podnosi. to już tuż.
a tak sobie teraz pomyślałam: 2 lata temu w święta byłas z brzuszkiem, rok temu już z Julką (na zewnątrz) a w tym roku : z Julką i Mateuszkiem. az strach pomyśleć co będzie za rok w święta
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
oj Ela żebyś wiedziała mnie dzisiaj przytłacza: katar, @, dzieciaki i mąż ( tak dla zasady).
no katar - sio
@- sio
dzieciaki- sio
mąż- sio (tak dla zasady)

Emil śpi, a ja się wyślię jutro jak wróci mąż.Byłam dziś z Emilem u polskiego pediatry (pan). nasza pani gdzies wybyła i nie wiadomo czy wróci, ale ten pan był super. tak fajnie zagadywał Emila, że aż miło.
a żeby go zając dął mu pooglądać obrazki w swojej ksiażce Kindle - czesci ciałai np, znalazł płuca i mówi do Emila: widzisz to co na obrazku to ja właśnie osłuchuję czy u ciebie jest czysto. normalnie facet super. Powiedział że Emil dobrze się rozwija i że super chłopak. no i takie rzeczy chce słyszec chyba każda matka

ale u nas szaro, buro i wietrznie. brrr....
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:39   #2872
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Alibany ja nie z tych co sie awanturuja. Nie lubię podnosić głosu. Moj tz tez. Czekam na przeprosiny.

Co do pracy. Wierze ze bedzie ci cieżko. Ja nie wyobrażam sobie zostawić Wiki na tyle godzin. Chociaz to zależy z kim by miała zostac. Przyzwyczaisz sie i Ala tez. Bedzie dobrze.

Agni tak!!!! Bede twarda, choc raz !!
Emil zawsze tak wczesnie chodzi spać? Super wieści od doktorka. A pogoda szkoda gadać. Przed chwila wychodziłam i mało mi głowy nie urwalo tak wieje. Fuuuj
Stary 2012-11-22, 20:48   #2873
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik dostał wczoraj klapsa od dziadka
I jak tu pracować i wychowywać dziecko? Różnica poglądów, wieku daje w d u p ę. Mój teść to naprawdę świetny człowiek, ale ręce mi opadły. Zła jestem i czuję się bezsilna.
Idę zajarać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:59   #2874
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Agni tak!!!! Bede twarda, choc raz !!
Emil zawsze tak wczesnie chodzi spać? Super wieści od doktorka. A pogoda szkoda gadać. Przed chwila wychodziłam i mało mi głowy nie urwalo tak wieje. Fuuuj
bądź jak Tommy Lee Jones w "Ściganym". niech przeprasza
Emil ?tak zawsze. dziś zasnął o 18:30 co i tak jest później niż zazwyczaj.
on po prostu zaczyna prawie płakac i stoi pod bramką i pokazuje że chce iść do sypialni. czasem nawet nie chce kąpieli tylko grzeje do naszej sypialni. ale nie ze mną te numery.
a jak dostaje mleko, to schodzi na dół do naszej sypialni i je mleko na naszym łóżkujakiś dziwny nawyk ma .
no i po wypiciu dzisiaj zwymiotował, aż musiałam pościel zmieniać (zazwyczaj zmieniam w piątki rano) i od razu po tym się rozbawił i widac, że lepiej się poczuł. coś wię byo na żółądku

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
I jak tu pracować i wychowywać dziecko? Różnica poglądów, wieku daje w d u p ę. Mój teść to naprawdę świetny człowiek, ale ręce mi opadły. Zła jestem i czuję się bezsilna.
Idę zajarać
ale jak to tak? a powiedziałaś mu co o tym sądzisz?
Stary 2012-11-22, 21:02   #2875
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dziewczyny ogarnia mnie lekka panika. Ale tłumacze sobie,że to chyba normalne, gorzej by było gdybym się nie martwiła, gdyby mi było wszystko jedno. Po szale ekscytacji nową pracą, wizją wyjścia do ludzi, szale zakupowym itp. dochodzi do mnie, że za moment będę musiałą zostawić Alę na ok 9godz. co dzień Ciężki tydzień mnie czeka i ciekawe ile czasu jeszcze będę potrzebować by oswoić się z nową rzeczywistością.

Iustyna katarzysko zwalczone? Albo przynajmniej idzie ku lepszemu?
Myślę, że to normalne . Będzie dobrze, Ala już duża dziewczynka jest.
A z moim katarem do bani

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no katar - sio
@- sio
dzieciaki- sio
mąż- sio (tak dla zasady)
ejjj weź, tak źle mi życzysz?! niech sobie @ będzie, tylko taka lajtowa

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Idę zajarać
my dzisiaj mieliśmy podobnie, tylko z jedzeniem. Teściowa nauczyła Kubę jeść chleb bez skórki. My z nim w domu walczymy i ją też poprosiliśmy, żeby mu dawała chleb normalnie. Tż ją dzisiaj nakrył a ona to:"sami się męczcie z tym ja mu będę dawała jak będę chciała". eee temat rzeka
masz mała buziaka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-22, 21:05   #2876
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni to bardzo wczesnie chodzi spać. Nie dziwie sie ze tak wczesnie wstaje. A w dzien śpi? No i chyba naprawde cos mu na zoladku siedzialo. Zachowywał sie inaczej wczesniej?
Wiki jakby poszła o tej porze spać (co jest i tak nie wykonalne) to by pewnie o 4 wstala. Zwykle zasypia miedzy 20.30 a 21. Czasami po 21 jak dłużej w dzien pospi. Spiochem to ona nie jest. O nie !!

Jaciee a to pierwszy taki incydent?

Iustyna moja tez by sie podobnie zachowała kiedys chciała dac Wiki jabłko takie lyzeczka poskrobane. Powiedziałam jej ze i tak tego nie zje a ona jakby głucha na to co powiedziałam. I co? Wiki nie zjadla moja krew
Stary 2012-11-22, 21:10   #2877
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Agni to bardzo wczesnie chodzi spać. Nie dziwie sie ze tak wczesnie wstaje. A w dzien śpi? No i chyba naprawde cos mu na zoladku siedzialo. Zachowywał sie inaczej wczesniej?
Wiki jakby poszła o tej porze spać (co jest i tak nie wykonalne) to by pewnie o 4 wstala. Zwykle zasypia miedzy 20.30 a 21. Czasami po 21 jak dłużej w dzien pospi. Spiochem to ona nie jest. O nie !!

no wcześnie, ale serio mordęgą byłoby dla niego siedzenie do 20:00. on chyba w życiu nie poszedł spać tak późno.w dzień śpi w sumie około 2-3 godzin i nie da się wywalic drzemek, bo jest nie do wytrzymania
Stary 2012-11-22, 21:14   #2878
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

ale jak to tak? a powiedziałaś mu co o tym sądzisz?
No właśnie nie Zamurowało mnie, ale jak doszło do mnie, co mi powiedział, to porozmawiałam z tżtem i on mu zwrócił uwagę. Ja mam zamiar poruszyć ten temat przy kolejnym spotkaniu, wczoraj normalnie chyba języka w gębie zapomniałam.
Dominik tłukł mu po telewizorze zabawkami i nie pomagały prośby i groźby, więc dostał klapsa. Podobno nawet nie zareagował, bo przez pampersa nawet nie poczuł, ale to nie chodzi o to. Chodzi o zasady. A mój teść tych zasad nie rozumie. Bo jego zdaniem "dobry klaps nie jest zły" i "klaps nikomu krzywdy nie zrobił" i "jego dzieci klapsy dostawały i wyszły na ludzi" i "blablabla"

Cytat:

my dzisiaj mieliśmy podobnie, tylko z jedzeniem. Teściowa nauczyła Kubę jeść chleb bez skórki. My z nim w domu walczymy i ją też poprosiliśmy, żeby mu dawała chleb normalnie. Tż ją dzisiaj nakrył a ona to:"sami się męczcie z tym ja mu będę dawała jak będę chciała". eee temat rzeka
masz mała buziaka
Dzięki. Ty też masz A temat rzeka to fakt. Ja non stop się z tym zmagam. Np. moi teściowie śpią z Domkiem podczas popołudniowej drzemki, bo wtedy dłużej śpi. I na nic tłumaczenia, że po co, na co. Niech śpi ile chce, że źle uczą. Dziecko ma spać minimum dwie godziny i koniec. A z nimi to nawet 2,5h pośpi, więc rezultat osiągnięty. No to tłumaczę, że ja nie śpię, moja mama też nie, że jak się wyśpi w godzinę czy półtorej i wstanie sam, to też dobrze.
Za mało i już. Trzeba "pomóc" spać
Ciężko ech

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-11-22, 21:15   #2879
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Iustyna moja tez by sie podobnie zachowała kiedys chciała dac Wiki jabłko takie lyzeczka poskrobane. Powiedziałam jej ze i tak tego nie zje a ona jakby głucha na to co powiedziałam. I co? Wiki nie zjadla moja krew
tylko zrobiła to za naszymi plecami a Kubie powiedziała, że to będzie tajemnica i kazała nie mówić. Kuba wygadał Tż, bo powiedział, że on przed rodzicami nie ma tajemnic
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-22, 21:17   #2880
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Pierwszy i ... ostatni Ja już zrobię porządek.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
tylko zrobiła to za naszymi plecami a Kubie powiedziała, że to będzie tajemnica i kazała nie mówić. Kuba wygadał Tż, bo powiedział, że on przed rodzicami nie ma tajemnic
Co za "człowiek"

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości