|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
ad. 2 - witaminę D. Moim zdaniem, jak dzicko jest racjonalnie żywione, to żadne witaminy nie są potrzebne! Cytat:
Jak kupowałam dla niego kombinezon - to mi z przymiezalni uciekał, ganiał po całym sklepie. A jak Ty zrobiłaś, że Tymek nie uciekał z przymieżalni? W naszym przypadku to by się nie udałoNic się nie da zrobić.... Będę miała mniej czasu na naukę... Rozumiem mojego dyr - moje projekty - mój problem ![]() Wstyd się przyznać, ale my jeszcze wcale nie byliśmy na basenie. Ja nie lubię basenów. |
||
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
http://www.britax-roemer.pl/bezpiecz...ion/top-tether
Cytat:
Jutro zaczyna się noc zabawek w Tesco -50% oddają w bonach, kto się wybiera? |
|
|
|
|
#2823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też raczej ścisły umysł. Wcześniej zdałam rachunkowość podstawową, teraz będe zdawać dla zaawansowanych... Jeszcze rachunkość przedsiebiorstw jak dla mnie moze być, ale banki, ubezpieczyciele, fundusze emerytalne, fundusze inwestycyjne, jednostki publiczne to już stanowczo za dużo... Zwłaszcza, że to według UoR i MSR. No ale nikt do egzaminów mnie nie zmuszał. Mój wybór
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
Brumku, uwielbiam Audrey! Mamy biszkoptową labradorkę, staje się najlepszą przyjaciółką Heli
![]() eh... dobra mogłaby być dłuższa, albo mogliby serwować kawę dożylnie - teraz jest taka szaruga, że nim się dobudzę, to już spać trzeba... |
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez zawsze ja winna. Ja nie dopilnowalam, ja nie Zalatwilam to Ja czegoś nie zrobiłam. A jak juz zrobiłam to zle. A to Moj gow.niany obowiązek. Ja siedzę w domu i nic nie robie.
To sie pozalilam Ide sie położyć, poczytam książkę to sie Moze uspokoje, tz wyniósł sie gdzie indziej spać (mamy wersalke w kuchni i tam sobie posłał) |
|
|
|
#2826 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamole
Machac łapką z łóżka Tzt uciekł do pracy A ja samotnie ściskam iPada Marzenko może umówmy sie tak ok13( Jasiu będzie po drzemce)? Książeczki My mamy i takie i takie, Nie jestem w stanie ocenić gustu mojego Jachola więc ma chłopak wybór Jak pisałam gąsienica jest the best, ale lubi tez obrazki dla malucha książeczka "ciało" pokolei pokazuje gdzie ma ząbki , stopy itd. A tak wogole przeczytałam ze gąsienica to obecnie najpopularniejsza bajka dla maluchów ![]() Mme-audrey witamy Brumciu Mam nadzieje ze wystroisz sie w jedna z tych kiecek na nas spotkanie w Poznaniu ![]() A tak na poważnie zakupów zazdroszczę, dawno nie byłam w h&m Ale jutro za to Umówiliśmy sie z mama ze jedziemy do outletow. Jasio oczywiście z nami Oliweczko Kurcze to pewnie tuż tuż Jaś dziś i wczoraj zrobił 3 kroczki Ale Jeszce tak mu to kiepsko idzie, cieżko mu złapać równowagę Muszę sie wam pochwalić Dziś przed ABT w fitness clubie były darmowe konsultacje z dietetykiem I pomierzyli mnie poważyli i wyszło ze wiek metaboliczny ( ) mojego ciała to ....19 ha ![]() Szkoda ze cycki stare
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula
|
|
#2829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choć psy to ja wszystkie wielbię. A z kobiet tylko ją ![]() A miałam pytać - gdzie rodziłaś? Cytat:
![]() 2. Nie dręcz mnie kobieto! ![]() U mnie zakupy teraz też raz na ruski rok. Wpadam, łapię, wypadam. Potem w domu dopiero się zastanawiam i oddaję. 3. I Ty o tym tak spokojnie!!! Jasiu, brawo ![]() 4. jesteś moim guru Cytat:
Raz chciał mi nawiać pod drzwiami (duża dziura tam jest), ale zagrodziłam torbą My wprawieni, bo prawie zawsze sami wszystko załatwiamy. Koszulę pokażeę tylko jedną, bo nie mogę znaleźć Sukienek zresztą też nie. Ta strona H&M jakaś uboga jest - nie ma nawet połowy tych rzeczy, co w sklepie ![]() Trzy co znalazłam i koszulka jedna: http://www.hm.com/pl/product/05910?article=05910-A http://www.hm.com/pl/product/06470?article=06470-A
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się nauczyć tego cytowania, bo teraz jakieś krzaczory mi wychodzą :/
A zgadnij, gdzie rodziłam? :P ![]() Psy też uwielbiam wszystkie, ale labrador od zawsze był moim marzeniem. One mają taki archetyp psiego pyska Chociaż mieliśmy mieć czarnego samca, a mamy biszkoptową suczkę ale teraz już wiem, że jak mieć psa to tylko sunięRodzina śpi, pora i na mnie... Kąpiel czeka i... łóżko wygrzane przez psa - przez to odcycowanie śpię na wygnaniu... c'est la vie dobranoc! |
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
O, to pozdrawiamy Inflancką
![]() Ciężko Wam idzie odstawianie czy w miarę ok? To już pytanie na jutro ![]() A od dawna nas podczytujesz? Jesteś "w temacie"?
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, zapalam światło ![]() My już po śniadanku, moje dziecko nie miało dziś litości... chyba idzie nam kolejna piątka.. Lilka ma zaczerwieniony policzek i popłakiwała przez sen. Justyna wieli buziak za to! powiedz mi jeszcze, Zuz się nią interesuje? bo strasznie mi się spodobała, chciałabym się zaopatrzyć w kilka książek po polsku, zwłaszcza bajek na dobranoc i wierszy ![]() Tutaj mamy same niemieckie, ale też bedziemy czytać, niech dziewczyna łapie język ![]() Dzięki za odp o witaminach Tż przedłużyli urlop, jedziemy do polski na 2 tyg |
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O to to. Identycznie jak u nas. Strojnisie
|
||
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Stronczek27;3774977 8
Eveewe nie zgodzę sie z Toba. Twoje i dziecka dobro jest najwazniejsze. Miałbym w [/QUOTE] Ja wiem, ze dla ciebie to skomplikowane, ale musze jakos wytrzymac do 11 grudnia i juz, pozniej znikne. Z Marysia tez poszlam w 8 tyg i nie zaluje, a teraz jest napiety czas u nas w firmie i nie chce ryzykowac, bo zarabiam tam poki co calkiem dobrze A niestety u nas wszystko idzie jak dobra plotka, gdzie trzeba i po co mi to. Ale dziekuje za Twoje zdanie
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
Brumku, odstawianie nawet ok, dojrzewałyśmy do tego wydarzenia i psychicznie jest ok, gorzej z cycami
Podczytuję Was od dawna, gdybym miała tu konto pewnie szybciej zdecydowałabym się zacząć pisać, a tak czaiłam się i czaiłam ![]() Słońce gdzieś tam nieśmiało zza chmur wygląda, ale i tak zapowiada się dzień pod znakiem szarugi i kawy :/ przesyłam moc pozytywnej energii! |
|
|
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
mme-audrey witaj
ja już staciłamn nadzieję na słoneczko w moim regionie.. dzień szary i kawowy jak nic! do tego mam tak nudną robotę... błagam dziewczyny piszcie, piszcie! co bym miała się do czego oderwać od zajęcia ![]() a co do odcycowania to UU powinny się w miarę szybko przestawić na "mniejszą" produkcję,. u mnie to własnie nie jest problem. miałam tylko 1 dzień kryzysowy,gdy pierwszy raz nie karmiłam Hanki w dzień.u mnie problemem jest nocne ciumkanie (bo to już nie jest niestety jedzonko...)... |
|
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
U nas też najwięcej było już nocnego ciumkania i dziwnych wygibasów... Heli nie brakuje tego, cyc jest chory, a my tulimy się bez ciumkania
uwielbiałam karmić, ale ostatnio to przypominało akrobacje a nie jedzenie - łatwiej było podjąć decyzję
|
|
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamcie!
U mnie pogoda jak u wiekszosci, w zwiazku z czym nic mi sie nie chce... Witaj mme-audrey! |
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam Was cały czas z pozycji krzaczorów...Nie moge sie cos wbic w rozmowe... Witam nowa mamuśke ANKA oczywiscie ogromne kciuki za gzaminy bede mocno trzymała. W końcu jestes kolezanka po fachu ![]() Nie fajnie cie załatwili w pracy z tym urlopem...Ale może mimo wszytsko dasz rade... Piszecie o strojeniu sie przez Wasze córeczki. U nas Martyna uwielbi a SAMA sie ubierac. Co do sukienek jakos nam nie po drodze...Matka tez tylko w spodniach chodzi wiec córka nie ma z kogo przykładu brac ![]() OLIWKO widze, ze lada dzień i Mati bedzie z Toba...Trzymam kciuki za szybki poród ![]() PATIK ja remont? MARINKO tak mi ciebie szkoda, ze ciagle u ciebie "cos" EVE musisz coś pościemniac w pracy bo to sie moze źle skończyc. Może faktycznie pomysł z bólem kregosłupa jest dobry... Ja czekam niecierpliwie na prenatalne (28.11) Strasznie sie nimi stresuje...Nawet po nocach mi sie śnia... i pochwale sie-Martynka zaczeła mówic mama |
|
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula zuzy wcale książki nie ruszają, za to kuba w jej wieku ją uwielbiał.
|
|
#2841 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiem Ci, że jak się u nas nazbiera trochę niepowodzeń, mini-kłótni to raz na jakiś czas wybucha taka typu: ja jestem w domu, on tylko zarabia itp itd nie daje się wtedy, w kłótniach jestem raczej wybuchowa, tłumaczę tłumaczę i mimo, że wiem, że to co mu mówię ma sens, ale gdzieś tam w podświadomości, głęboko, siedzi we mnie myśl, że "siedzę w domu i nic nie robię" w sensie takim "nie zarabiam" eh... tak to już jest Cytat:
gorąca 19stka i gratki dla Johnego ![]() Cytat:
![]() witam się! pogoda - szkoda gadać. mnie ząb (brak zęba) nadal doskwiera, trochę mniej opuchnięta jestem, ale jeszcze widać jakby mi ktoś przywalił... na dodatek, żeby było śmieszniej, nie zgadniecie! mimo, że jestem na antybiotyku i dużej ilości leków p/bólowych, które mają też działanie p/zapalne to co jeszcze się przypętało Eluni? tak, ![]() przeziębienie! wszystkie kary na mnie idą powinnam chyba już odstawić ketonal... wszyscy, z którymi dziś rozmaiwałam i powiedziałam, że rano jeszcze brałam ketonal rozmaiwali ze mną i patrzyli jakbym była już uzależniona... w sumie może i mogłam wziąć dziś tylko ibuprom max... ale jak już stoi ten ketonal i wiem, że jest mocniejszy... tak. to chyba czas juz odstawić.
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
wczorja odwalilam numer pt. pojdziemy na spacer bez wozka kilometr. wiadomo jak sie skonczylo - na rekach. ale i tak sporo przeszla. potem juz szlisy blisko witryn sklepowych to twierdzila ze manekiny to tata
(artur w jej wieku tak mowil na facetow z reklam na bilboardach, szczegolnie tych w bokserkach - ale nie zeby podobni byli! ). bylam taka padnieta ze o 22 padłam niezywa razem z dziecmi (one troche szybciej).moja siostra sie obronila Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-22 o 12:31 |
|
|
|
#2843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam rześko i radośnie, choć po 5 pobudkach! Przyczya? Ostatnia trójka spuchnięta i czerwona. Także, Marzenka, gonimy Was ![]() O jak ekstra Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo chwilę poprzytula, ale tak po prostu.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- A, wielbicielki Duplo, miałam Wam pisać: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_327&a=1661
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, na szybciora:
Oliweczka Myha mam sajgon w domu, duży pokój robi za wszystkie inne pomieszczenia w domu, Sary łózeczko , wszystkie graty tutaj. Remont do końca tyg jak dobrze pójdzie to skończymy, dużo roboty na raty bo trzeba czekać aż klej wyschnie, potem gładź i dopiero docieranie, więc max po 6 h dziennie tata jutro może malowanie zaczniemy. Piszę tego posta już 2 h. Sara mnie nie odstępuje na krok, ciągle u nogi i wyje.
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową mamę!
Brumek u nas też co najmniej po 5 pobudek już od dawna, a zębów nie widać... A na pewno mu idą, bo ręka ciągle w buzi... Jeszcze trochę i się przyzwyczaję ![]() Telik ładny wiek Jasiu na pewno teraz już się rozchodzi. U nas od pierwszych samodzielnych kroczków do całkowitego porzucenia raczkowania minął ponad miesiąc ![]() Patik powodzenia przy remoncie - oby szybko poszło! Oliweczka szybkiego i lekkiego porodu życzę! Monia nawet siłowni Ci nie trzeba ![]() Stronczek najważniejsze, że Wiki wszystko rozumie, a bywa że dzieci, które niby mało mówią, potem w krótkim czasie wszystko nadrabiają. Na książki tez przyjdzie pora ![]() A sytuacji z mężem współczuję i doskonale rozumiem. U nas niestety też jest tendencja do wracania do starych spraw, które niby już omówiliśmy i załatwiliśmy
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Witam się. Nie nadrobię, nie ma szans. Niby robię 4h, ale z rana sprzątanie,zakupy itd itp. Po południu praca albo na odwrót. Zaczęłam szukać prezentów dla rodzinki i ostatni raz robię tak, że zaczynam kupować w listopadzie zawsze o tej porze już miałam wszystko kupione, a teraz latam jak wariatka. Poszliśmy na szczepienie z damą, waży 11,5kg i ma 80cm. Klocek jak ta lala. Doktorek mówi, że ona wygląda na dwulatkę, a jeszcze półtorej roku nie ma Dama co raz więcej chce powiedzieć, jak jej się uda to powtarza. Póki najlepszym zajęciem jest taniec, jak tak dalej pójdzie to baletnica mi wyrośnie ![]() Dla NOWYCH mam jak takie są ![]() Dla ZAKATARZONYCH żeby sobie katar poszedł.Dla ZĄBKUJĄCYCH , aby ból był mniejszy ! Zaczytałam się totalnie w blogu Chustki, aż dziwnie że już nic nie napisze... |
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku lipny ten grupon sprawdziłam w smyku i ceny takie same, czasem niższe, a dostawa do sklepu za darmo
![]() Agata śpi. Ja biore się za nauke. |
|
|
|
#2848 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunki
mojemu jak powiesz daj powąchać śmierdziochę to daję nogę do góry ja wącham i mówię Krzysio fujjjj ale śmierdzi to ten się zanosi od śmiechu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakiś nowy trend walczenia ze stresem chyba spróbuję walnie tam mężula na opamiętanieojj kchana to chyba nie za dobrze o tobie świadczy Cytat:
2) ja daję jeden dzień kroplę witaminy D a na drugi dzień łyżeczkę tranu tego mullera bo mój nie bardzo lubi ryby ![]() Cytat:
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
hello!!
A my dziś z zaskoczenia wylądowalyśmy na szczepieniu. Może i lepiej, mamy już za sobą ostatnia dawkę 6w1 i spokój na jakiś czas. Ala waży 11,8 i mierzy ok 82cm I wzięłam od razu skierowanie do poradni ortop./ wad postawy z tym jej chodzeniem na paluszkach. Ciekawe czy uda mi się gdzieś dostac do końca listopada. Shira u nas też wąchanie śmierdziochów i mówienie fuuuuj Alę doprowadza do ataku śmiechu Patik sił na przetrwanie remontu Raz dwa i będzie po:P
|
|
|
|
#2850 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam ich w nosie, bo nie mam zamiaru cierpieć, mając ketonal na wyciągniecie ręki. Już jest dużo lepiej, więc myślę, że się ostawi sam, "naturalnie" jak Jasiek od mojego cycka ![]() Cytat:
ja dziś jestem pod ostrzałem rodzinki... jak jeszcze ktoś mi dzis powie jak powinnam żyć to zabije cicho tu dziś.. czy wszystkich na raz przytłoczyło dziś życie?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Ale 3 oddam na pewno. Tam nie mogłam za długo mierzyć i się zastanawiać, bo ciasno mi było z nim w jednej przymierzalni. A potrzebuję ciuch na imieniny teściówki w sobotę.

zębole
rachunkowość finansowa skomplikowana sprawa. Ja mam technika ekonomiste ze specjalności rachunkowość i na studiach tez sporo rachunkowości miałam więc wiem co to Znaczy. Nie mniej jednak lubiłam ten przedmiot. Ja raczej umysł ścisły a nie humanista. 

Zakończone: 2
Spódnice, sukienki- wszystko jej pasuje, mogłaby godzinami siedzieć i przegrzebywać swoją zawartość szafy. (tu akurat może moje ciągaty do lumpków dają o sobie znać