Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2492 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 15:13   #74731
Limone
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
z niecierpliwością czekam na zdjęcia wzorcowo nieposklejanych włosów - mam nadzieję, że nadrabiając na nie natrafię...
a tak serio - fale/loki stylizowane CG nie mają wyglądać jak gładka tafla hollywoodzka - chyba, że wyszczotkujesz fale (ale to osłabia skręt) i nie masz tendencji do puchu, zbijają się w falujące pasma i tyle
posklejane to ja mogłam co najwyżej pokazywać, bo mi to nie przeszkadza, czy żel jest odgnieciony na 80 czy 100%
Chyba mnie ktos tutaj nie zrozumiał Nie pielęgnuję według CG i nie mam jakich loków/fal pokazywać Chyba, że zaraz po wyschnięciu Swoje włosy pracowicie rozczesuje i czasem mam puch, czasem nie Ale póki co wolałam ten puch niż stylizacje i włosy posklejane, no i szukam tutaj rady jak to osiągnąć i zastanawiam się czy jest to do osiągnięcia przeze mnie, aby te fale/loki wyglądały naturalnie.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:32   #74732
katie100
Wtajemniczenie

kqq łoooł bomba skręt!
Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Właśnie najtrudniejsze z tego wszystkiego to znaleźć sposób żeby włosy przetrwały noc w nienaruszonym stanie... wtedy wieczorem mogą schnąć i schnąć a choróbsko też się nie przyplącze
a z tym to różnie niestety… ja jestem chora po schnięciu naturalnym o tej porze roku… i nie ma znaczenia, czy schnę wieczorem
A suszarka nawet rano nie przyprawia mnie o takie efekty

krolowa zurawin ładne kobiece subtelne falki

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Chyba mnie ktos tutaj nie zrozumiał Nie pielęgnuję według CG i nie mam jakich loków/fal pokazywać Chyba, że zaraz po wyschnięciu Swoje włosy pracowicie rozczesuje i czasem mam puch, czasem nie Ale póki co wolałam ten puch niż stylizacje i włosy posklejane, no i szukam tutaj rady jak to osiągnąć i zastanawiam się czy jest to do osiągnięcia przeze mnie, aby te fale/loki wyglądały naturalnie.
jest do osiągnięcia tylko (moim zdaniem) wygląda to tak, że kiedy włosy dojdą do poziomu, że po odgnieceniu stylizatora są gładko skręcone/falujące pasma bez puchu - to otoczenie odbiera to jako nienaturalne - "na pewno na wałki robione" (był taki moment w mojej pielęgnacji, że bardzo pilnowałam braku puchu/pełnego odgniecenia - i nawet parę razy w tygodniu spotykałam się z pytaniem, czy robię na wałki... - tak, oczywiście, codziennie o 5tej rano nakręcam )
efekt bardziej "naturalny" dla otoczenia, to trochę puchu, ale dobrze zdefiniowane fale - i to też się da osiągnąć tymi metodami

próbuj, a ode mnie rada: dobrana pielęgnacja (tu niestety każdy metodą prób i błędów ) +mocny żel, dyfuzor, doschnięcie naturalne i zupełnie suche włosy odgniecione przez gładki bawełniany tshirt (z db jakości "śliską" gęsto tkaną bawełną) - powinny być zdefiniowane fale/loki ze zminimalizowaną ilością puchu
Stary 2012-11-22, 15:37   #74733
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Chyba mnie ktos tutaj nie zrozumiał
Nic dziwnego, też mam z tym problem

Cytat:
Nie pielęgnuję według CG i nie mam jakich loków/fal pokazywać

Cytat:
Swoje włosy pracowicie rozczesuje i czasem mam puch, czasem nie

Cytat:
Ale póki co wolałam ten puch niż stylizacje i włosy posklejane, no i szukam tutaj rady jak to osiągnąć i zastanawiam się czy jest to do osiągnięcia przeze mnie, aby te fale/loki wyglądały naturalnie.

szukasz tu porady jak osiągnąć puch zamiast posklejanych włosów wybacz ,chyba nie potrafię ci pomóc

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:40   #74734
lovinka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
ładne są szkoda ciąć a to że się kręcą od samej nasady to już w ogóle marzenie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37749890]Moje
Samowyzwalaczem robione, temu jakoś tak słabo kolory załapało.
Jakiś drobny skręt dzisiaj się mi zrobił.
Grzywka z przodu jeszcze nie do końca spięta/ułożona temu taki dziwny kształt z przodu.[/QUOTE]

przepiękne zakochałam się

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Gdzie ten kryzys? boskie te włosy i różnica ogromną, więc nie marudź tylko dbaj dalej bo jest o co
Dziękuje, ale gdybyś zobaczyła jaką miałam wczoraj szopę chyba odkąd zaczęłam swoją przygodę z włosomaniactwem to czegoś takiego nie było , ale dzisiaj jest już lepiej

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez makowa_panienka89 Pokaż wiadomość
aga92929222, prince_polo, dorka_tw, lovinka89, kqq - wszystkie macie boskie włosy

Cytat:
nie ścinaj! one zrobiły genialny postęp i potrzebują długości, żeby pokazać cały potencjał już są super, a będzie tylko lepiej
Dzięki staram się zapuścić, może teraz jak zaczęłam o nie dbać to nie będzie to takie trudne, bo wcześniej przy zapuszczaniu to najzwyczajniej się buntowały i nie chciały układać
lovinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:43   #74735
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tez wole dluzsze. Ale tamte konce byly takie sianowate z emaskakra. Odrosna. udalo mi sie do fryzjerki dostac ktora ma dbra reke do scinania. Zawsz emi po niej wlosy rosly jak szalone a teraz jak pije skrzyp i pokrzywe i o nie dbam to napwno odorosną.
Az tak na dlugosci sie nie roznią. Bardzej z przodu i góra. jest ok.
Jak siano było to fakt nie ma co się nad nimi rozczulać

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37749890]Moje
.[/QUOTE]

Śliczniuchne!

Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
od początku października was podczytuję i postanowiłam się wreszcie ujawnić przyjmiecie mnie?
Pewnie, że tak. Powodzenie w pielęgnacji

Cytat:
Ale póki co wolałam ten puch niż stylizacje i włosy posklejane, no i szukam tutaj rady jak to osiągnąć i zastanawiam się czy jest to do osiągnięcia przeze mnie, aby te fale/loki wyglądały naturalnie.
Po prostu nie lubisz sztywności jaką często dają stylizatory a mimo to chciałabyś uzyskać falki? Jeżeli tak to myślę, że warto spróbować płukanki lnianej Żel lniany przelany do butelki, dolana woda i polanie tym głowy przy ostatnim płukaniu Ewentualnie wgniecenie go we włosy jak są jeszcze mokre i odgniecenie sucharków. Lniany jest naturalny, nie skleja, ale nie utrwala też jakoś mocno. Gdzieś jest o nim wątek.

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-11-22 o 15:45
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:22   #74736
Kociasta
Raczkowanie

Pofarbowałam włosy henną, spłukałam i.... nie ma puchu! Włosy jak niskoporowate!:b rzydal:

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:37   #74737
iwonsia01
Zadomowienie

Hej Martek, za długie w sensie, że sama farbuję i z takimi długimi mam problem żeby dokładnie tył sobie pomalować itd. Chyba fryzjer musi się za nie wziąć a farbą nie chcę farbować u fryzjera co miesiąc, bo zbankrutuję
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:44   #74738
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej Martek, za długie w sensie, że sama farbuję i z takimi długimi mam problem żeby dokładnie tył sobie pomalować itd. Chyba fryzjer musi się za nie wziąć a farbą nie chcę farbować u fryzjera co miesiąc, bo zbankrutuję
powiem Ci, że ja z tych odważniejszych, ale blondu sama bym nie nakładała

Stary 2012-11-22, 16:54   #74739
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Pofarbowałam włosy henną, spłukałam i.... nie ma puchu! Włosy jak niskoporowate!:b rzydal:
daj znać jak będzie po pierwszym myciu u mnie efekt się nie utrzymuje na stałe, ale do pierwszego mycia są takie jak miałam w szkole podstawowej zanim odkryłam lokówkosuszarkę... - gładkie, śliskie i blask

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
może to coś Ci pomoże: ja przed farbowaniem (i farbą - kiedyś i henną-obecnie, opiszę jak to było z farbą blond bo hennę robię na mokro w innej kolejności) włosy oczyszczam SLS, rozczesuję i nie stylizuję - co daje maks wyprostu, nawet potem jeszcze czeszę w czasie schnięcia - chodzi o to, żeby się maksymalnie latwo oddzielały poszczególne pasma, potem całe włosy spinam i jadąc od tyłu głowy od dołu do góry robię po kolei przedziałek szpikulcem - farba na pędzlu, następny przedziałek i znowu pędzel,
kolejne pokryte pasma wiążę razem gumką, żeby się nie plątały
jak mam pokryty tył głowy to lecę boki i przód - też robiąc przedziałki
czyli przód i boki robię podobnie jak jest pokazane TU od 1:17
na samym końcu co kilka farbowań malaks na całość włosów przez ostatnie 10min., ale równie dobrze mogłabym już całości nie jechać, tylko rozmasować odrosty - spróbuj zanim sięgniesz po rozjaśniacz - a nuż ta metoda się u Ciebie sprawdzi (wiem, że masz mocniejszy skręt ode mnie, ale wydaje mi się, że tak działając uda Ci się włosy doprowadzić do łatwo oddzielających się fal na czas farbowania )
Stary 2012-11-22, 17:00   #74740
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Aaa, rozumiem. Nie masz tam jakiejś siostry/kuzynki/znajomej która chętna do pomocy w farbowaniu?

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
powiem Ci, że ja z tych odważniejszych, ale blondu sama bym nie nakładała
Oo, dlaczego? Przepraszam, że ja tak dopytuję o te farbowania, ale mnie ten proces nie dotyczy więc douczam się w tym temacie na przykładach innych ludzi

Przestańcie tak rozmawiać o tych farbach! Czerwień mnie okrutnie kusi.. Strzelę szamponetkę jakąś, minimalna zmiana to może mi przejdzie.
Stary 2012-11-22, 17:13   #74741
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Oo, dlaczego? Przepraszam, że ja tak dopytuję o te farbowania, ale mnie ten proces nie dotyczy więc douczam się w tym temacie na przykładach innych ludzi

no nie wiem, bałabym sie, że popsuję włosy, nie raz mi sie zdarzyło zapomniec o czasie trzymania farby no i na bank bym zostawiła sobie jakieś niezafarbowane gniazdo
ciemne kolory dla mnie jakieś łatwiejsze w obsłudze są, no i bezpieczniejsze.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:

Przestańcie tak rozmawiać o tych farbach! Czerwień mnie okrutnie kusi.. Strzelę szamponetkę jakąś, minimalna zmiana to może mi przejdzie.
miałam czerwone włosy

Stary 2012-11-22, 17:23   #74742
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
a polecam, polecam
po wysiłku są endorfinki więc jest i dobry nastrój, i jest luz, bo skoro jestem spocona i rozczochrana i mam rozmazany makijaż lub nie mam wcale to już gorzej nie będzie, mogę być 100% sobą
jak facet nie chce takiej naturals to niech spada :P
Dobre podejście

Cytat:
Ja też mam ogromną ochotę zmienić kolor włosów… A tu ciągle zapuszczam naturalki i powoli pozbywam się rozjaśnianych końcówek. Jeszcze lata miną zanim się ich pozbędę (bez tracenia długości)
Stary 2012-11-22, 17:56   #74743
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Rano wstaje o 5:50 a do pracy wyjeżdżam o 6:15 więc nie miałam możliwości nic z nimi zrobić, włosy tylko popsikałam wodą, rozczochrałam włosy przy skalpie rękami nawet puch się nie zrobił i poszłam do pracy. Teraz już nie są takie złe ciągle je dotykam, więc lniany i inne stylizatory znikają a włosy powoli wyglądają na nawilżone a nie tłuste
A ja myślałam że szybko się szykuje. Jednak mnie pobiłaś. Jestem pod wrażeniem

Cytat:
od początku października was podczytuję i postanowiłam się wreszcie ujawnić przyjmiecie mnie? Jestem pod wrażeniem pielęgnacji CG i tego co zrobiła z waszymi włosami!
Sama przez całe swoje życie byłam pewna,że mam w miarę proste włosy,znaczy nie tak do końca bo przez jakieś 2 lata katowałam prostownicą (więc całkiem prosto nie mogło być :p)
Wrzucam zdjęcia jak u mnie sprawuje się CG
1.przed CG
2. po 3 tygodniach (puch i jeszcze raz puch... nie znałam wtedy jeszcze glutka)
4. 5. 6. dzisiaj rano (jest coraz lepiej,skręt się wydobywa )

dzisiaj włosy myłam garnierem AiK,po tym nałożyłam maskę Bingo z shea i glutek,sucharki odgniotłam przez śliski materiał.

generalnie chyba taki zestaw -mycie i maska sprawdza się u mnie najlepiej.
mam tylko problem z grzywką... albo zetnę na prostą (Zooey )
albo zapuszczę...

No różnica jest duża, fajne fale już się kształtują... Ja też mam zakminę z przodem i grzywką. W ogóle nie mam na to pomysłu i wolę oglądać się z tyłu

Cytat:
no nie wiem, bałabym sie, że popsuję włosy, nie raz mi sie zdarzyło zapomniec o czasie trzymania farby no i na bank bym zostawiła sobie jakieś niezafarbowane gniazdo
ciemne kolory dla mnie jakieś łatwiejsze w obsłudze są, no i bezpieczniejsze.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

miałam czerwone włosy
Bo ja właśnie o gniazdach chciałabym porozmawiać, ale nie tych niepofarbowanych tylko ogólnie. Macie jakieś triki na czubek głowy? Bo mam punkt z którego włosy idą na boki i w dół, ale środek jest pusty. Co robić?

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:56   #74744
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dobre podejście

Ja też mam ogromną ochotę zmienić kolor włosów… A tu ciągle zapuszczam naturalki i powoli pozbywam się rozjaśnianych końcówek. Jeszcze lata miną zanim się ich pozbędę (bez tracenia długości)
cos mało tu Ciebie Twoich włosków już nie pamiętam nawet

Stary 2012-11-22, 18:19   #74745
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Dziękuję dziewczyny. Naprawdę miło słuchać takich pochwał.
Dopiero kilka lat temu je zaakceptowałam, zaczęłam o nie dbać i zaczęły mi się podobać. Wcześniej na sucho czesałam itp
Jeszcze są trochę źle ścięte, ale nie mogę jakoś wybrać się do fryzjera, bo boje się że mi zepsuje.
Tak im dłuższe tym bardziej się kręcą. Jak miałam krótkie, to nie było aż takich sprężynek. Zobaczmy co dalej będzie, bo dłuższych w życiu nie miałam
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 18:22   #74746
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo ja właśnie o gniazdach chciałabym porozmawiać, ale nie tych niepofarbowanych tylko ogólnie. Macie jakieś triki na czubek głowy? Bo mam punkt z którego włosy idą na boki i w dół, ale środek jest pusty. Co robić?
tu masz mój sposób KLIK
Stary 2012-11-22, 18:40   #74747
krolowa zurawin
Zadomowienie

dzięki za miłe słowa
(niestety nie opanowałam funkcji wielocytuj ...)
dbam o kłaczki dalej i czytam wszystkie wasze rady,bo są bardzo przydatne!Dzisiaj czas na olejowanie
krolowa zurawin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 19:02   #74748
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
miałam czerwone włosy
Oo, serio? Z naturalek na czerwień farbą od razu? A co ze zmianą na czarny - łatwo poszło?

Cytat:
cos mało tu Ciebie Twoich włosków już nie pamiętam nawet
Właśnie, ja też! Fotki,fotki

Cytat:
dzięki za miłe słowa
(niestety nie opanowałam funkcji wielocytuj ...)
dbam o kłaczki dalej i czytam wszystkie wasze rady,bo są bardzo przydatne!Dzisiaj czas na olejowanie
Przy opcji "cytuj" jest też guziczek z taką karteczką - kiedy go klikniesz, robi się pomarańczowy. To znaczy, że post się zaznaczył. Możesz zaznaczyć kilka postów, a przy ostatnim klikasz "cytuj" - otwiera się okienko ze wszystkimi zaznaczonymi postami
Stary 2012-11-22, 19:03   #74749
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
tu masz mój sposób KLIK
Dzięki A jak suszę suszarką to też mogę je tak podpiąć spinkami i w ten sposób suszyć? Po wysuszeniu włosy powinny wtedy zostać na tym samym miejscu

Stary 2012-11-22, 19:12   #74750
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Oo, serio? Z naturalek na czerwień farbą od razu? A co ze zmianą na czarny - łatwo poszło?

z blondu

zamierzchłe czasy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerw.jpg (68,5 KB, 41 załadowań)

Stary 2012-11-22, 19:12   #74751
Kociasta
Raczkowanie

Dziewczyny,
czy żel lniany można spokojnie stosować zimą? Działa jak humektant czy jesteśmy bezpieczne?

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:22   #74752
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cześć, dziewczyny!

Nie jestem w stanie czytać wszystkich postów, bo strasznie ich dużo.
Ostatnio wklejałam zdjęcie swoich włosów jakieś dwa tygodnie temu. A pielęgnuję je jakby były falowane od początku listopada.
Na dzień dzisiejszy wyglądają tak jak w załączniku.
Niestety tylko z przodu. Z tyłu nadal są proste, mimo, że tam też nakładam żel lniany.
Nie wiem czy mam się cieszyć, czy nie... W ogóle jakoś tak źle się czuję, niech mnie ktoś przytuli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg połowa listopada.jpg (66,8 KB, 40 załadowań)

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:08   #74753
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny!

Ostatnio wklejałam zdjęcie swoich włosów jakieś dwa tygodnie temu. A pielęgnuję je jakby były falowane od początku listopada.
Niestety tylko z przodu. Z tyłu nadal są proste, mimo, że tam też nakładam żel lniany.
Nie wiem czy mam się cieszyć, czy nie... W ogóle jakoś tak źle się czuję, niech mnie ktoś przytuli
Bardzo fajny skręt, a co robisz z włosami po nałożeniu żelu?

Stary 2012-11-22, 21:24   #74754
mori996
Raczkowanie

Witam Można dołączyć?
Tak od jakiegoś czasu was podczytuje (macie cudowne włoski ) i w tym czasie udało mi się jakoś włoski ogarnąć choć idealne nie są i dużo im jeszcze potrzeba to jestem dumna z tego co udało mi się osiągnąć

A to moje włoski. Takie loczki jak na zdjęciu 4 dość często się pojawiają, ale niestety włoski mam cieniowane i górna warstwa je zakrywa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-24-1238.jpg (84,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-24-1240.jpg (147,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-15-1380.jpg (126,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-13-1351.jpg (99,9 KB, 26 załadowań)
mori996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:25   #74755
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki A jak suszę suszarką to też mogę je tak podpiąć spinkami i w ten sposób suszyć? Po wysuszeniu włosy powinny wtedy zostać na tym samym miejscu
ja to robię już po wysuszeniu, jak włosy dosychają naturalnie, obawiam się, że zrobienie tego na zupełnie mokrych włosach zostawi jednak ślady, albo zrobi przyklap - ale jak masz żyłke ryzykantki - testuj i daj znać
Stary 2012-11-22, 21:25   #74756
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Przytul mnie jeszcze

Co do pytania. Nakładam żel i z reguły czekam aż włosy same wyschną. Później odgniatam te śmieszne sucharki przez ręcznik z mikrofibry albo bawełnianą koszulkę. I tyle.

Album włosowy
Stary 2012-11-22, 21:29   #74757
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć, dziewczyny!

nie łam się spróbuj żelu sklepowego i wgniatania go we włosy z tyłu głowy w pozycji pionowej, czyli jak leżą już docelowo na swoim miejscu
Stary 2012-11-22, 21:33   #74758
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
z blondu

zamierzchłe czasy
A jak potem z przejściem z czerwieni do czerni?
Ciekawe co bym musiała nałożyć na mój brąz żeby czerwone wyszły... Nie, nie kombinuje! Alboo... Niezdecydowana ja

Cytat:
Ciesz się, bo bardzo ładne! I nie przejmuj się, dołek minie i wszystko wróci do normalności

Cytat:
Napisane przez mori996 Pokaż wiadomość
A to moje włoski. Takie loczki jak na zdjęciu 4 dość często się pojawiają, ale niestety włoski mam cieniowane i górna warstwa je zakrywa
Stary 2012-11-22, 21:42   #74759
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cytat:
nie łam się spróbuj żelu sklepowego i wgniatania go we włosy z tyłu głowy w pozycji pionowej, czyli jak leżą już docelowo na swoim miejscu
Mam żel z Rossmanna - Isana, mega mocny, z pielęgnującą witaminą B3. Często mówicie o żelu czarno-pomarańczowym, a mój jest granatowo-żółty, więc to raczej nie o ten chodzi... Użyłam go raz i faktycznie było trochę lepiej. Ale boję się używać go za każdym razem, bo na drugim miejscu w składzie ma alkohol.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Martek_
Ciesz się, bo bardzo ładne! I nie przejmuj się, dołek minie i wszystko wróci do normalności
Dziękuję. Jestem smutna nie z powodu włosów. Ale kiedyś powinno mi przejść... Nie jest to dołek 'ot tak sobie'. Ale mam ludzi, którzy mi pomagają. Co prawda nie są 'na co dzień', nie są przyjaciółmi, ale są zaangażowani w moją sytuację i chcą pomóc.

Album włosowy
Stary 2012-11-22, 21:52   #74760
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mori996 Pokaż wiadomość
Witam Można dołączyć?
Tak od jakiegoś czasu was podczytuje (macie cudowne włoski ) i w tym czasie udało mi się jakoś włoski ogarnąć choć idealne nie są i dużo im jeszcze potrzeba to jestem dumna z tego co udało mi się osiągnąć

bardzo ładnie moje też takie cuda robią i też niestety na spodniej warstwie...

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości