Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2491 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 21:12   #74701
Karmenka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
czy wszystkie maski z Biowaxa są zgodne z CG?
I niebieska nie jest na pewno.

Ale mnie dziś spuszyło, łoo
To przed miód w d/s, na pewno

Nadrabiam was na telefonie, ale jak tam zacytuje, tu nie ma, tam mi się źle odpisuje i o.

I biochemia mnie wykańcza, dziś koło. W piątek kolejne.
Stary 2012-11-21, 21:18   #74702
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
I niebieska nie jest na pewno.

Ale mnie dziś spuszyło, łoo
To przed miód w d/s, na pewno

Nadrabiam was na telefonie, ale jak tam zacytuje, tu nie ma, tam mi się źle odpisuje i o.

I biochemia mnie wykańcza, dziś koło. W piątek kolejne.
Ja też dzisiaj czytałam na telefonie i się zastanawiałam jak to zrobić żeby zacytować pare osób itp.
Ja dzisiaj miałam wieeeelki kolos z prawa... A w tym semestrze z tego egzamin, nie wiem jak to przeżyje, jeżeli kols mnie wykańcza. To tak BTW, sorki musiałam pomarudzić na troszkę inny temat

Edytowane przez dorka_tw
Czas edycji: 2012-11-21 o 21:20
dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:50   #74703
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Spożywczych i innych nie mam, a chciałabym uniknąć kupowania kilku olejów z prostego powodu - finanse... w domu mam tylko olej słonecznikowy i masło, nawet oliwa wyszła.
Joanny Naturii szukałam, nie znalazłam, stąd padł wybór na Ziaję - ale i Joannę w przyszłości zakupię, przetestuję, co mi lepiej podchodzi.
O tym żelu lnianym czytałam sporo, ale ja tak bardzo nie lubię w żaden sposób stylizować włosów... nawet wczesniej nigdy żelów, pianek itd. nie stosowałam. Nie ma szans, żeby bez tego ładne były?
Maskę zakupię, czytałam dużo dobrego o Kallos Latte.

Ogólnie jeśli chodzi o kupowanie to i tak muszę się wstrzymać do poczatku grudnia bo w poniedziałek tyle kasy wydałam na wszystko że teraz portfel piszczy tak więc do wypłaty muszę sobie radzić z tym, co mam.

Aaaa, przypomniało mi się - koleżanka ma jakieś indyjskie oleje - Amla itd. i odleje mi po połowie, bo jej się nie chce uzywać ale jakie to dokładnie to dowiem się jak dostanę czyli jutro

Plunkingu jako takiego nie stosuję - tzn. zawsze po myciu włosów zawijałam je w turban (mam do tego taki ukochany, stary ręcznik, jest cieniutki i doskonale chłonie) ale nie robiłam tego w tak przemyślany sposób, tylko włosy w dół, wzdłuż nich owijałam ręcznik i na głowę. Od 2 dni tego nie robiłam bo chciałam zobaczyć, jak mi włosy będą schły same - kiedyś przy schnięciu robiły się takie urocze falki (napuszone, ale całkiem ładne),ale widzę, że to dawne czasy.

Mam nadzieję, że to są same dobre skojarzenia

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Aaa i takie pytanie, bo chociaż dużo czytałam to nie mogę znaleźć - ile olejów na raz mogę stosować? czy jakieś oleje się wykluczają? Jak często olejować włosy i na jak długo? Jeśli chcę olejować włosy i nałozyć maskę to w jakiej kolejności i w jakich odstępach czasu?

i czy olejek łopianowy mogę stosować na całe włosy? Bo w instrukcji jest, że tylko na skalp i na razie tak nakładam.
dobre skojarzenia, masz merytoryczne pociski po głupich problemach

to skoro portfel piszczy, to na razie wstrzymaj się i stosuj co masz, bo źle nie jest co do olei - musisz sama popróbować jakie mieszanki Ci odpowiadają, choć na początku warto stosować pojedynczo - wtedy przekonasz się, które poszczególne oleje Ci służą. trzymać je można ile dusza zapragnie - od pół godziny do całej nocy ja osobiście olejuję (prawie) przed każdym myciem.
o łopianowym nie wiem nic, niech się któraś mądrzejsza wypowie.

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
gdzie ja stałam jak takie włosy rozdawali...eh
no sorry, stałaś we właściwej kolejce

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
chwale sie cięciem
dzis u fryca baba mi myla jakimis szsmponami i dala jakas maske n9ezgodna z cg widze roznicebo skret mniejszy
śliczne, błyszczące

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Mam ochotę porzucić walczenie o loczki... Wczoraj na kilka godzin olej kokosowy, mycie BD, balsam GP, odżywka b/s, ugniatanie, żel Isana czarno-pomarańczowa, porobiły się sucharki, zakręciłam je jeszcze w ślimaczki, a obudziłam się z trochę jakby tłustymi, brzydkimi, spuszonymi włosami.. Już nawet moja mama stwierdziła, że za dużo kombinuję i jakieś dziwne mam te włosy..
wygląda jak syndrom kryzysu, który można przechodzić w ciągu pierwszych miesięcy ewentualnie wczoraj przedobrzyłaś. nie martw się, ja przechodzę permanentny kryzys i moja mama wiecznie mi mówi, że jakoś dziwnie wyglądam, a koleżanka z pracy codziennie pyta 'to kiedy czeszemy te twoje włosy?'

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:58   #74704
aga92929222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovinka89 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam. Dzisiaj już też miałam ochotę zrezygnować, tylko, że u mnie dzisiaj była szopa jak nigdy Już nawet miałam myśli, żeby pójść do najbliższego fryzjera żeby mnie ściął na całkiem krótko i byłby może spokój

Od jakiegoś miesiąca pielęgnuje swoje włosy więc postanowiłam wstawić zdjęcia. Pierwsze jest z przed jakichś trzech miesięcy, kiedy nie miałam jeszcze pojęcia o właściwej pielęgnacji loków, a drugie z wczoraj. Może będzie lepiej, ale na ten moment kryzys i czarne myśli, szczególnie, że dwie ulicę dalej fryzjer...

ładne są szkoda ciąć a to że się kręcą od samej nasady to już w ogóle marzenie
Stary 2012-11-21, 22:59   #74705
Chatul
ma zielone pojęcie

Powoli nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Mi najszybciej rosną z długości od brody do łopatek, potem jak ślimaki

Wczoraj miłąm piekne włoski, ale ja nie umiem zdjęc robić i jakieś ogonki widać, których normalnie nie ma, no i nie widać tego skrętu, który sie po jajcu uskutecznił
Jakie cudo

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
mi się kiedyś ładnie kręciły po spaniu w mokrych, teraz jest wręcz na odwrót, więc mam wybrane dni w tygodniu, kiedy mogę umyć włosy rano i zdążą mi przeschnąć
Moim też się odmieniło – dawniej wolały mycie rano, a teraz wolą mycie wieczorem Po nocy wyglądają lepiej niż po umyciu ich rano i wysuszeniu (może to właśnie wina tego suszenia, że jak włosy myję rano, to najlepiej nie jest).

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Witajcie
Cześć Miło Cię widzieć
Stary 2012-11-21, 23:05   #74706
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Moim też się odmieniło – dawniej wolały mycie rano, a teraz wolą mycie wieczorem Po nocy wyglądają lepiej niż po umyciu ich rano i wysuszeniu (może to właśnie wina tego suszenia, że jak włosy myję rano, to najlepiej nie jest).
no właśnie u mnie warunkiem jest mycie rano i pozostawienie ich do schnięcia naturalnego, więc naprawdę muszę wychodzić z domu o 14, żeby to mogło nastąpić a jak przyjdzie mróz 20 stopniowy to pewnie i z tym będę musiała się pożegnać

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:12   #74707
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Moje
Samowyzwalaczem robione, temu jakoś tak słabo kolory załapało.
Jakiś drobny skręt dzisiaj się mi zrobił.
Grzywka z przodu jeszcze nie do końca spięta/ułożona temu taki dziwny kształt z przodu.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:17   #74708
Szotta
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37749890]Moje
Grzywka z przodu jeszcze nie do końca spięta/ułożona temu taki dziwny kształt z przodu.[/QUOTE]
Jej

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Cześć Miło Cię widzieć
Hej Dawno Cie nie widziałam

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:31   #74709
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie u mnie warunkiem jest mycie rano i pozostawienie ich do schnięcia naturalnego, więc naprawdę muszę wychodzić z domu o 14, żeby to mogło nastąpić a jak przyjdzie mróz 20 stopniowy to pewnie i z tym będę musiała się pożegnać
Właśnie najtrudniejsze z tego wszystkiego to znaleźć sposób żeby włosy przetrwały noc w nienaruszonym stanie... wtedy wieczorem mogą schnąć i schnąć a choróbsko też się nie przyplącze

Grzywka z przodu jeszcze nie do końca spięta/ułożona temu taki dziwny kształt z przodu.[/QUOTE]

Ale burza włosów... hohoho nawet nie będę się rozwijać, co tutaj komentować

Stary 2012-11-21, 23:35   #74710
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ja nie zdążę, albo randka albo prysznic ;]
Ale moje panie, akurat taka spocona to mam branie całkiem niezłe Wszystkich moich byłych od kiedy trenuje poznałam właśnie spocona i rozczochrana, jedna z moich koleżanek tak poznała obecnego męża :P feromonki działają
Już wiem, co w razie czego radzić dziewczynom na podforum Intymne

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
A ja mam takie dziwne pytanko: bo wiem że myjecie włosy płynem do higieny intymnej Facella ( tak chyba?). A czym ten płyn się różni od innych? Może z innej firmy płyn do higieny int. też będzie dobry? Ktoś to przerabiał? ;>
Myłam włosy Intimellem z drogerii Natura. Był dobry

Cytat:
chwale sie cięciem
dzis u fryca baba mi myla jakimis szsmponami i dala jakas maske n9ezgodna z cg widze roznicebo skret mniejszy
Nie masz co narzekać, jest pięknie

Cytat:
Zawsze możesz o 3 w nocy myć włosy

Rany, rany, jakie cudo!
Stary 2012-11-21, 23:37   #74711
vidia9
Zadomowienie

Cudowne Jaka Ty musisz mieć objętość! Też mam grube włosy, ale nigdy nie miałam takiego mocnego skrętu jak Ty, a widać, że u Ciebie wzmaga się wraz z długością, prawda? Wstaw kiedyś zdjęcie z profilu Moja znajoma ma identyczne, długie za zapięcie już chyba, i co 'najgorsze' - u niej to sama natura, zwykły szampon, zwykła suszarka. Ma tak mocny skręt że nic więcej jej włosom nie trzeba.

Dziś było ty tyle zdjęć, że ciężko wymienić, wszystkie piękne Zapamiętałam Iwonsi i prince-polo (mogłam nicki pomylić więc z góry przepraszam ), boskie, skręt od nasady.
Dziś u mnie debiut z żelem Isany, okaże się jutro jaki efekt.
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 01:12   #74712
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
jest zle bo od kreconych mi sie robia kołtuny i jak je rozczesuje to ilosc odzywki nawet nie pomaga, wyrywam sobie jak niewiem Az mi sie o nie dbac nie chce... terz w warkocz plete bo przynajmniej nie mam kołtunow....

a jak bede tak pletła to dupa bo niebeda sie krecic .
Bez sensu

mam za stanik(tzn juz wsumie do stanika bo scialm 3 cm koncowek) ale nie pomogło.
wstawiam zdj terazniejszej dlugosci w kreconych.

Niewiem jak bym miała sciac. Chciala bym na krótko... przy okazji zejsc z koloru i miec swoje naturalne...
Jejkuś jeśli Ty takie włosy chcesz ściąć to ja swoje na łyso powinnam

Cytat:
dzięki prawda? ale ja się trzymam nadziei, że moim włosom po prostu trzeba więcej niż 3 miesiące pielęgnacji
No cóż, też żyję taką nadzieją odnośnie swoich

Cytat:
alterra jest mocna jak piernik, ma SCS=SLS
facelle tez zawiera CB, tylko nie na 1szym miejscu

oj włosowy tak bo ciuchowy to niekoniecznie :p
Cytat:
chwale sie cięciem
Cudne

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ciebie też od razu zgłosimy...trzeba pozbywać się konkurencji
Taaak

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:55   #74713
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
a polecam, polecam
po wysiłku są endorfinki więc jest i dobry nastrój, i jest luz, bo skoro jestem spocona i rozczochrana i mam rozmazany makijaż lub nie mam wcale to już gorzej nie będzie, mogę być 100% sobą
jak facet nie chce takiej naturals to niech spada :P

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37749890]Moje [/QUOTE]
boskie

przez Ciebie i Judytę znowu chcę trwałą grr grr

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:18   #74714
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wkleje moje niepostrąkowane i nieposklejane włosy.
Nawet mi proszę nie mówić że wyglądają inaczej

Nieźle jak na reanimacje i mgłę
Super włoski

Cytat:
Skąd ja to znam. Dzisiaj już też miałam ochotę zrezygnować, tylko, że u mnie dzisiaj była szopa jak nigdy Już nawet miałam myśli, żeby pójść do najbliższego fryzjera żeby mnie ściął na całkiem krótko i byłby może spokój

Od jakiegoś miesiąca pielęgnuje swoje włosy więc postanowiłam wstawić zdjęcia. Pierwsze jest z przed jakichś trzech miesięcy, kiedy nie miałam jeszcze pojęcia o właściwej pielęgnacji loków, a drugie z wczoraj. Może będzie lepiej, ale na ten moment kryzys i czarne myśli, szczególnie, że dwie ulicę dalej fryzjer...
Gdzie ten kryzys? boskie te włosy i różnica ogromną, więc nie marudź tylko dbaj dalej bo jest o co

aaaa jakie włosy

Ja chyba wczoraj przedobrzyłam... Nałożyłam olej z bingo zmieszany, mycie odżywką i d/s na koniec na 20 min. Do stylizacji żel lniany a w sumie to płukanka z gęstego żelu bo mi się wylał na głowę i dzisiaj mam przyklap i włosy wyglądają jak tłuste
Stary 2012-11-22, 09:38   #74715
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ja chyba wczoraj przedobrzyłam... Nałożyłam olej z bingo zmieszany, mycie odżywką i d/s na koniec na 20 min. Do stylizacji żel lniany a w sumie to płukanka z gęstego żelu bo mi się wylał na głowę i dzisiaj mam przyklap i włosy wyglądają jak tłuste
moje ostatnio wyglądały tak źle że musiałam je pod kran włożyć. Masz na to jakiś sposób czy głowa do góry i idziesz podbijać świat?

Stary 2012-11-22, 10:43   #74716
margitta
Zakorzenienie

hej, a ja ostatnio tak kombinuję z farbami, że pewnie niedługo zostanę łysa i całe starania pójdą na marne Chciałam wrócić do prawie naturalnych - farbować tylko raz na dwa miesiące odrosty rozjaśniając je tylko o 1-2 tony, ale jak mam to zrobić jak odrost mam super, ale włosy kiedyś farbowane mi całkiem zrudziały? Blond Bunny mi doradziła żebym natychmiast po felernej Recital Preference (nagle mam Ombre, które wyśmiewałam u innych) robiła kąpiel rozjaśniającą (!) i na to kolejna farba Żegnajcie włosy Mówię wam - jeśli tylko akceptujecie swój naturalny kolor to nie farbujcie, bo to zaklęty krąg

Może znacie jakąś maskę do włosów, która działa ja burza?

Z plusów chciałam się pochwalić, że zaczęłam myć włosy balsamem aloesowym Potters i jestem absolutnie zachwycona! Myje się sto razy lepiej niż Isaną Babassu, włosy są umyte jak po szamponie, do tego miękkie jak po odżywce i nie mam tego przyklapu na drugi dzień jak po Isanie Właściwie doszłam już do swojej osobistej idealnej pielęgnacji

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-11-22 o 10:45
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:53   #74717
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
pomyliłas nika
ufffffff...

Cytat:

a co w tym dziwnego, że Iwonisia chce mieć włosy blond
Swiadoma pielęgnacja to także używanie świadomie farb czy henny ( akurat henny blond nie ma) ważne, żeby robic to tak, by włosy zbytnio nie ucierpiały. Nie widzę sensu by rezygnować z dobrego samopoczucia, które daje oprócz fantastycznych loczków, wymarzony kolor.
Nie o to chodziło, Iwosia jak najbardziej niech robi ten piękny blond, tylko ona pisała, ze z farby bedzie rezygnować, na rzecz rozjaśniacza...
Farba nie uszkadza tak struktury jak rozjaśniacz...

Cytat:
chwale sie cięciem
Cód-Miód-Orzeszki

Cytat:

Nieźle, żebyś wiedziała. Podobaja mi się

Cytat:

Krótkie też mogą być piękneSuper, zapamiętam Cię

Cytat:

Cytat:

Ja tak miałam jak na skalp pocisnęłam. Zawsze zaczynam od ucha w dól.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:13   #74718
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
moje ostatnio wyglądały tak źle że musiałam je pod kran włożyć. Masz na to jakiś sposób czy głowa do góry i idziesz podbijać świat?
Rano wstaje o 5:50 a do pracy wyjeżdżam o 6:15 więc nie miałam możliwości nic z nimi zrobić, włosy tylko popsikałam wodą, rozczochrałam włosy przy skalpie rękami nawet puch się nie zrobił i poszłam do pracy. Teraz już nie są takie złe ciągle je dotykam, więc lniany i inne stylizatory znikają a włosy powoli wyglądają na nawilżone a nie tłuste
Stary 2012-11-22, 11:29   #74719
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Rano wstaje o 5:50 a do pracy wyjeżdżam o 6:15 więc nie miałam możliwości nic z nimi zrobić, włosy tylko popsikałam wodą, rozczochrałam włosy przy skalpie rękami nawet puch się nie zrobił i poszłam do pracy. Teraz już nie są takie złe ciągle je dotykam, więc lniany i inne stylizatory znikają a włosy powoli wyglądają na nawilżone a nie tłuste
Tak szybko się zbierasz?
Powiedz mi jak to robisz

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:33   #74720
krolowa zurawin
Zadomowienie

od początku października was podczytuję i postanowiłam się wreszcie ujawnić przyjmiecie mnie? Jestem pod wrażeniem pielęgnacji CG i tego co zrobiła z waszymi włosami!
Sama przez całe swoje życie byłam pewna,że mam w miarę proste włosy,znaczy nie tak do końca bo przez jakieś 2 lata katowałam prostownicą (więc całkiem prosto nie mogło być :p)
Wrzucam zdjęcia jak u mnie sprawuje się CG
1.przed CG
2. po 3 tygodniach (puch i jeszcze raz puch... nie znałam wtedy jeszcze glutka)
4. 5. 6. dzisiaj rano (jest coraz lepiej,skręt się wydobywa )

dzisiaj włosy myłam garnierem AiK,po tym nałożyłam maskę Bingo z shea i glutek,sucharki odgniotłam przez śliski materiał.

generalnie chyba taki zestaw -mycie i maska sprawdza się u mnie najlepiej.
mam tylko problem z grzywką... albo zetnę na prostą (Zooey )
albo zapuszczę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed cg.jpg (25,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po 3 tyg.jpg (27,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.11.jpg (20,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.11 a.jpg (43,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.11 b.jpg (39,5 KB, 21 załadowań)
krolowa zurawin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:39   #74721
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Witajcie Włosy
Trzymam kciuki za kurację novoxidylem, tylko nie przerywaj kuracji jeśli od razu nie będzie efektów - zresztą jeśli będą, to też nie skracaj czasu podanego na opakowaniu Doświadczenie nauczyło mnie, że przy tym specyfiku regularność i konsekwencja to podstawa.
OK nie przerwę kuracji będe używać do końca dzięki

Cytat:
zapomniałam sie z Milena przywitać !!!
pokaże pokaże

Cytat:
Cytat:
Pokaż włosy, znowu wpadne w depresję
Cytat:
W albumie możesz obejrzeć. Ja obejrzałam i deprecha w toku
dziewczynki tylko proszę bez przesady przecież wy macie wspaniałe loczki

Cytat:
Na nowym profilu Mileny jest albumik a tak FOTY One zabijają. No po prostu miażdżą
foty sa na starym profilu na nowy jeszcze nie zdążyłam dodać.Ale dodam te ze starego i jakieś nowiutkie

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Czeeesc
Napisz do moda jakiegos
Boszzz, zazdraszczam

Edit: doczytalam, moze cos sie da zrobic, ale lipa:/
no lipa napiszę jeszcze raz może tym razem się uda.....

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

milena798 bosze zakochałam się w twoich loczkach

Cytat:
jest zle bo od kreconych mi sie robia kołtuny i jak je rozczesuje to ilosc odzywki nawet nie pomaga, wyrywam sobie jak niewiem Az mi sie o nie dbac nie chce... terz w warkocz plete bo przynajmniej nie mam kołtunow....

a jak bede tak pletła to dupa bo niebeda sie krecic .
Bez sensu

mam za stanik(tzn juz wsumie do stanika bo scialm 3 cm koncowek) ale nie pomogło.
wstawiam zdj terazniejszej dlugosci w kreconych.

Niewiem jak bym miała sciac. Chciala bym na krótko... przy okazji zejsc z koloru i miec swoje naturalne...
boszzzz jakie cudne

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
gdzie ja stałam jak takie włosy rozdawali...eh
tam gdzie trzeba bo to co masz na głowie......
troche podobne do moich

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2012-11-22 o 11:58
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:42   #74722
JudytaKas
Zakorzenienie

o żesz ty

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:42   #74723
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
od początku października was podczytuję i postanowiłam się wreszcie ujawnić przyjmiecie mnie? Jestem pod wrażeniem pielęgnacji CG i tego co zrobiła z waszymi włosami!
Sama przez całe swoje życie byłam pewna,że mam w miarę proste włosy,znaczy nie tak do końca bo przez jakieś 2 lata katowałam prostownicą (więc całkiem prosto nie mogło być :p)
Wrzucam zdjęcia jak u mnie sprawuje się CG
1.przed CG
2. po 3 tygodniach (puch i jeszcze raz puch... nie znałam wtedy jeszcze glutka)
4. 5. 6. dzisiaj rano (jest coraz lepiej,skręt się wydobywa )

dzisiaj włosy myłam garnierem AiK,po tym nałożyłam maskę Bingo z shea i glutek,sucharki odgniotłam przez śliski materiał.

generalnie chyba taki zestaw -mycie i maska sprawdza się u mnie najlepiej.
mam tylko problem z grzywką... albo zetnę na prostą (Zooey )
albo zapuszczę...
Ładnie jest

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.

Stary 2012-11-22, 13:01   #74724
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja tak miałam jak na skalp pocisnęłam. Zawsze zaczynam od ucha w dól.
Olej też nakładam od ucha ale odżywkę d/s od góry, nie masuje skalpu ale nakładam ją dosyć wysoko i mało kiedy przyklap mi się zrobi

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Tak szybko się zbierasz?
Powiedz mi jak to robisz
Ja jestem śpiochem i nie mogłabym wstać szybciej, więc to mam takie minimum na ubranie i pomalowanie. Włosy myje wieczorem zawsze, rano już nie ma co odgniatać, więc je lekko tylko zreanimuje. Ubrania mam gotowe wieczorem, więc szybko się ubieram, makijaż błyskawiczny 3-4 min i gotowa do wyjścia czasem uda mi się jeszcze wejść na wizaz przy myciu zębów
Stary 2012-11-22, 13:28   #74725
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Ja jestem śpiochem i nie mogłabym wstać szybciej, więc to mam takie minimum na ubranie i pomalowanie. Włosy myje wieczorem zawsze, rano już nie ma co odgniatać, więc je lekko tylko zreanimuje. Ubrania mam gotowe wieczorem, więc szybko się ubieram, makijaż błyskawiczny 3-4 min i gotowa do wyjścia czasem uda mi się jeszcze wejść na wizaz przy myciu zębów
A no chyba, że tak. Te czynności też mi tyle czasu zajmują.
Ale za to zrobienie śniadania, potem II śniadania, zjedzenie w spokoju...
Dodatkowe pół godziny

Stary 2012-11-22, 13:29   #74726
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszczę, nie dałabym rady tak szybko się wyrobić
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:30   #74727
makowa_panienka89
Raczkowanie

aga92929222, prince_polo, dorka_tw, lovinka89, kqq - wszystkie macie boskie włosy

Ja na noc miałam olej kokosowy z olejem ze słodkich migdałów na długości, a w skalp olej rycynowy. I wszystko super ładnie, tylko nie wiem dlaczego rano jak wstałam bolały mnie troszkę cebulki? Zmyłam to wszystko makową Joaśką i przy masowaniu ból cebulek przeszedł, ale mnie to zastanawia.... Później Joaśka b/s znowu makowa (monotematyczna dzisiaj jestem ), trochę żelu i plunking na ponad godzinkę. Teraz siedzę z mokrymi jeszcze włosami, a niedługo wychodzę i będę zmuszona dosuszyć suszarką... Ale włoski ogólnie miękkie, pachnące i nawet przypominają loki
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:33   #74728
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makowa_panienka89 Pokaż wiadomość
I wszystko super ładnie, tylko nie wiem dlaczego rano jak wstałam bolały mnie troszkę cebulki? Zmyłam to wszystko makową Joaśką i przy masowaniu ból cebulek przeszedł, ale mnie to zastanawia....
Mnie bolały cebulki po olejku Khadi, on ziołowy, i mój wniosek był taki, że zioła (rycyna też może) lekko wysusza przez co włos jest bardziej sztywny i każdy ruch włosem bardziej szarpie cebulkę. Podobnie miałam po płukance z soku z aloesu
Może zmieszaj rycynę z innym olejem?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:52   #74729
makowa_panienka89
Raczkowanie

Cytat:
Mnie bolały cebulki po olejku Khadi, on ziołowy, i mój wniosek był taki, że zioła (rycyna też może) lekko wysusza przez co włos jest bardziej sztywny i każdy ruch włosem bardziej szarpie cebulkę. Podobnie miałam po płukance z soku z aloesu
Może zmieszaj rycynę z innym olejem?
Dzięki za pomysł Na pewno następnym razem zmieszam, a jak nie pomoże to zrezygnuję z rycynki w skalp i będzie mi służyć tylko do paznokci
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:10   #74730
katie100
Wtajemniczenie

aga92929222 piękne włoski i świetny kolor

Cytat:
chyba mnie zaraziłaś

katie100 Zdjęcie z lokami boskie... ooo aż się rozmarzyłam
nie wiem kto kogo…

Dzięki

prince_polo kocham Twoje włosy!

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Mnie też!
ja nic nie pamiętam, wszystkiego się wypieram!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Wiesz, ze zartowalam prawda?
Biedna

Ktos tu Revenge oglada
wiem, wiem

si się w ostatnim tygodniu wciągnęłam

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Patrząc na niektóre zdjęcia tutaj, to właśnie mam wrażenie, ze to posklejane są tutaj w dużej mierze pokazywane. A swoim chwilowo nie mam jak zrobić zdjęcia.
z niecierpliwością czekam na zdjęcia wzorcowo nieposklejanych włosów - mam nadzieję, że nadrabiając na nie natrafię...
a tak serio - fale/loki stylizowane CG nie mają wyglądać jak gładka tafla hollywoodzka - chyba, że wyszczotkujesz fale (ale to osłabia skręt) i nie masz tendencji do puchu, zbijają się w falujące pasma i tyle
posklejane to ja mogłam co najwyżej pokazywać, bo mi to nie przeszkadza, czy żel jest odgnieciony na 80 czy 100%

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Mam ochotę porzucić walczenie o loczki... Wczoraj na kilka godzin olej kokosowy, mycie BD, balsam GP, odżywka b/s, ugniatanie, żel Isana czarno-pomarańczowa, porobiły się sucharki, zakręciłam je jeszcze w ślimaczki, a obudziłam się z trochę jakby tłustymi, brzydkimi, spuszonymi włosami.. Już nawet moja mama stwierdziła, że za dużo kombinuję i jakieś dziwne mam te włosy..
zamień olej kokosowy na coś innego - mi służył przez pierwsze 3 użycia, potem robił to co opisujesz... daj znać, czy pomoże

Cytat:

bardzo sympatycznie
A nieee, czekaj, jeden cień strąka wyłapałam a nie, jednak nie, to tylko ekran „nie ostrzy”

Cytat:

nie ścinaj! one zrobiły genialny postęp i potrzebują długości, żeby pokazać cały potencjał już są super, a będzie tylko lepiej

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-22 o 14:58
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości