|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna to ładnie uczy wnuczka
Jaciee dobrze piszesz. Nie mozna na takie cos pozwalać. Ja sie Ciesze ze daleko mieszkamy i nie mam takich problemów. |
|
|
|
#2882 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Aż się boję pomyśleć, co będzie w nocy robiła
Nie budzisz jej, jak tak długo śpi?Cytat:
![]() - dla mnie kroplówki z kawy to kiepski pomysł - tak kocham kawę, to dla mnie taka przyjemność, że wolę ja pić doustnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nie tak jak w fabryce, jak przedmiotem obracają i nawet się do malucha nie uśmiechną.Cytat:
![]() Aż się herbatą zakrztusiłam! Ja bym nie wytrzymała. Powiedziałabym że to był ostatni raz, kiedy zostali z moim dzieckiem. I tak by było. Koniec kropka. Jestem wyrozumiała, rozumiem różnice w wychowywaniu dzieci, ale klaps to dla mnie ZŁO, ZŁO, ZŁO. I wyraz najwyższej głupota dorosłego. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
#2883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaciee nie dziwie się, że się wkurzylaś..... siostra dała wczoraj Lili po rękach bo biła ja po twarzy... jakos dziwnie mi się zrobilo ![]() Stronczku Tż pewnie oczekuje tego samego z Twojej strony... jakby to powiedziała moja babcia "Wszystkich chłopów pod ściane i wystrzelac! " ![]() A ja nadal tonę w książkach... a lista coraz dłuższa i dłuższa.... tż mnie udusi
|
||
|
|
|
#2885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja myślę, że tesc też teraz się głupio z tym czuje i żałuje klapsa. Wiem, że mój tato też mojemu bratankowi kilka razy "dał klapsa" i pamietam jak długo się potem sam na siebie wściekał... czasami aż zal mi go było, bo bratanek już dawno zapomniał, a tato rozpamiętywał. Ja mam nadzieję, że nigdy nie uderzę małego, ale matką jestem dopier 15 m-cy i 100% pewności nie mam. |
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam kilka pomysłów. Cytat:
to już wiemy dlaczego tak wcześnie wstaje ![]() Agula masz na liście tę książkę? http://www.taniaksiazka.pl/sto-bajek...FURY3godaDcApg Jeśli nie to koniecznie dopisz Witam nową mamusię wakacyjną ![]() Żaneta na co szczepiłaś Emi? |
||
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za zębowe gratulacje.
(Oliweczko nie strasz mnie, że tak już zostanie )Telik, to może umówmy się na 13.30? Bo Hania z kolei do 13 zazwyczaj śpi. ![]() Scio, no to by sobie dziewczyny o modzie pogadały. ![]() Alibany, Żaneta, pięknie Wam dziewczyny rosną. ![]() Alibany, to zrozumiałe, że się stresujesz, ale na pewno wszystko się ułoży i dacie obie z Alą radę. Jaciee, może skoro się przyznał to go ruszyło, że źle zrobił i więcej już tak nie postąpi? Powiedzcie, że swoje "mądrości" miał okazje stosować przy swoich dzieciach, a teraz byście woleli żeby stosował się do waszych metod wychowawczych.![]() Iustyna, ta kobieta to dopiero ma pomysły. ![]() Lili, z typów na prezent mogę tylko napisać to co dziewczyny: zawieszka Lamaze, Oball, konik morski z pozytywką. Aaa i jeszcze zarówno Hania, jak i mój bratanek lubili te klocki http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...783629805.html . Brumku, niech potwór szybko wyłazi i przestanie Tymkowi dokuczać. Fajne zakupy, pierwsza sukienka (+pasek) prezentuje się rewelacyjnie. Agni, może to wirus jeszcze dał o sobie znać? No to zagadka wczesnego wstawania Emila została rozwiązana.Stronczku, nie daj się, niech przeprasza. ![]() Patik, oby remont poszedł Wam szybko i sprawnie. Isia, wyłaź z krzaczorów, ale już!
|
|
|
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
Lili 83, a może jakaś mata edukacyjna, karuzela? Nieśmiertelny oball
Heluta lubiła też szeleszczące książeczki jacieeeee, może Dziadek zrozumie, że takie metody Wam nie pasują... brumek, kawa to moja ulubiona używka jednak nie jestem pewna, czy, w moim przypadku, ma jeszcze jakieś właściwości pobudzające piję, bo... uwielbiam!
|
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak zapomniałam wziąć ostatnią tabletkę anty z opakowania przed 7dniową przerwą to robić te 7 dni przerwy od dzisiaj tak jak to powinno byc, czy od wczoraj gdy nie wzięłam tej jednej tabletki
nie mam już starego opakowania z ulotką, a nowego jeszcze nie wykupiłam...
|
|
|
|
#2890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lili - ja polecam taką mate: http://www.ceneo.pl/15436899 - jak dla mnie to była najlepsza zabawką. |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
witam, zyje
Nie mialam netu. U nas wszystko ok. Musze was ponadrabiac.
|
|
#2892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, już podesłałam koleżance kilka linków. Może coś z tego wybierze.
Znacie jakiś program do nauki języków? Chciałabym sobie jakiś sprawdzony ściągnąć. Za darmo oczywiście
|
|
|
|
#2895 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to mam: http://allegro.pl/brzechwa-dzieciom-...756480748.html http://allegro.pl/132-wiersze-i-rymo...797979871.html http://allegro.pl/poczytaj-mi-mamo-3...803337217.html póki co... |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
stronczku mam nadzieje, ze sie szybko pogodzicie z TZ
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
Myślałyście już nad świątecznym menu? Z wigilijnego stołu niewiele rzeczy nada się dla malucha... Ponadziewamy Heli pierogi i uszka czymś "bezpiecznym", może jakieś pulpeciki z rybki się zrobi
Zastanawiam się, co jeszcze? Hela jest na etapie "mniam" i chce jeść to co my, więc muszę mieć kilka rzeczy, które mogłabym jej dać. Raczej nie da sobie wcisnąć makaronu ze szpinakiem, jak my będziemy się pierogami z kapustą zajadać
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilka pewnie spróbuje większości potraw z naszego stołu pół łyżki grochówki, trochę barszczu czy ryby nie powinno jej zaszkodzić jedynie na uszka z grzybami i pierogi z kapustą i grzybami będzie musiała jeszcze poczekać.. poswięce się i zjem jej porcję.... |
|
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nad menu świątecznym jeszcze nie myslalam. Ale raczej nie bede wydziwiac. Ide poczytać książkę. Iustyna wczoraj zaczęłam Sage o czarnoksiezniku. Narazie abstrakcja. |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Wigilia u teściowej a jak ostatnio pisałam- z niej kuchara marna. Pierogi made in biedronka, śledziki made in biedronka, barszcz z torebki, jedynie groch z kapustą robi sama, którego akurat nie lubię W Pierwszy dzień Świąt nadrobimy u mojej mamy.Ale tak teraz pomyślałam, że zrobię taka light rybkę po grecku dla małej Myslę, że i tak stól będzie omijac szerokim łukiem, będzie choinka, pakunki pod nią, później prezenty
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-22 o 22:47 |
|
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stronczek Przykro się czyta co się u Was dzieje. Tak w tym temacie; dziś spotkałam się z moją najlepszą koleżanką. Powiedziała mi, że jest w ciąży, to ich drugie dziecko. Mimo, że ona nie pracuje to sytuację materialną mają bardzo dobrą. Tylko właśnie ona nie ma grosza, na wszystko jej mąż udziela a skąpiec z niego straszny. To tego ciągle by się seksił i nie rozumie, że ona nie ma ochoty czy tak jak teraz kiedy źle się czuje i coś ją boli. Powiedział jej żeby dalej tak robiła..... Tyle. Tak jakby jej groził. Masakra. |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Brumciu
![]() http://www.mytoys.de/miniwelt-Wackel....01.11/1674699 ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Znacie może tą książkę? http://allegro.pl/jak-kreatywnie-wsp...751103946.html |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się chciałam pochwalić, że udało mi się sprzedać coś na all. Ale jestem szczęśliwa!
|
|
|
|
#2906 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ooo takie: http://www.ksiegarniarubikon.pl/9788...z-pacynka.html Cytat:
![]() Pustki tu... Nic, najwyższy czas dopijać szałwię i do łóżka, a nie tylko odświeżam i odświeżam dobrej nocy, kolorowych snów!---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- czy jak dopisuję coś nowego, to lepiej przez edycję, czy scala posty? ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- i wszystko jasne - niepotrzebnie dopisałam pożegnanie w edycji... i nie napisałam powodu edycji :/ jeszcze dużo się muszę nauczyć
Edytowane przez mme_audrey Czas edycji: 2012-11-22 o 23:28 |
||
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dalej nie przynioslam tych rzeczy z piwnicy ![]() Cytat:
póki co leży w kącie ![]() Ja tam dopijam grzane wino
|
||
|
|
|
#2908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wreszcie!!! Opowiadaj! Cytat:
![]() Cytat:
Drugie: Cytat:
Teliczku - a czemu Ciebie dziś nie ma, nasz 19-letni lachonie? ![]() Natka - a o Ciebie to już się naprawdę zaczynam niepokoić
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Chcecie pluszaka do kompletu ?
![]() http://www.mytoys.de/JOY-TOY-Raupe-N....03.15/2248545 |
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj albo dzisiaj widziałam Natkę na pasku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Nie budzisz jej, jak tak długo śpi?

Ciężki tydzień mnie czeka i ciekawe ile czasu jeszcze będę potrzebować by oswoić się z nową rzeczywistością.

Zakończone: 2
(Oliweczko nie strasz mnie, że tak już zostanie 
Powiedzcie, że swoje "mądrości" miał okazje stosować przy swoich dzieciach, a teraz byście woleli żeby stosował się do waszych metod wychowawczych.
Fajne zakupy, pierwsza sukienka (+pasek) prezentuje się rewelacyjnie.