Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 21:23   #2881
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Iustyna to ładnie uczy wnuczka Dobrze ze Kuba taki mądry chłopczyk.

Jaciee dobrze piszesz. Nie mozna na takie cos pozwalać. Ja sie Ciesze ze daleko mieszkamy i nie mam takich problemów.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:28   #2882
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieć mi śpi już 4 h. Rekord.
Aż się boję pomyśleć, co będzie w nocy robiła Nie budzisz jej, jak tak długo śpi?

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
- adrij, cieszę się, że się w końcu zebrałam a nad avatarem pomyślę, ale nie chcę zabierać Audrey Brumkowi

-spaaaać.... w listopadzie kroplówki z kawy to najlepsze rozwiązanie
-
- dla mnie kroplówki z kawy to kiepski pomysł - tak kocham kawę, to dla mnie taka przyjemność, że wolę ja pić doustnie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
U nas wojny c.d. Takiej cichej wojny bo ani on ani ja sie nie odzywamy. Tym razem nie odpuszcze, nie bede pierwsza ręki wyciągać.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi proszę co Wasze maluchy dostały w ubiegłym roku na Mikołaja/na gwiazdkę.
Koleżanka mnie prosiła o jakieś pomysły ale ja żadnego pomysły nie mam.
Dla dziecka które ma 4 miesiące.
Justyna ma rację: przyrząd chyba byłaby naj naj naj! Przynajmniej dla Tymka to był hit nad hitami. Bawił się tym namiętnie z 10 miesięcy (oczywiście ciągle inaczej - na końcu na niego wchodził).

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dziewczyny ogarnia mnie lekka panika. Ale tłumacze sobie,że to chyba normalne, gorzej by było gdybym się nie martwiła, gdyby mi było wszystko jedno. Po szale ekscytacji nową pracą, wizją wyjścia do ludzi, szale zakupowym itp. dochodzi do mnie, że za moment będę musiałą zostawić Alę na ok 9godz. co dzień Ciężki tydzień mnie czeka i ciekawe ile czasu jeszcze będę potrzebować by oswoić się z nową rzeczywistością.
Rozumiem Cię... Wiadomo, że będzie dobrze i po tygodnie przywykniesz, ale stres musi być.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Byłam dziś z Emilem u polskiego pediatry (pan). nasza pani gdzies wybyła i nie wiadomo czy wróci, ale ten pan był super. tak fajnie zagadywał Emila, że aż miło.
a żeby go zając dął mu pooglądać obrazki w swojej ksiażce Kindle - czesci ciałai np, znalazł płuca i mówi do Emila: widzisz to co na obrazku to ja właśnie osłuchuję czy u ciebie jest czysto. normalnie facet super. Powiedział że Emil dobrze się rozwija i że super chłopak. no i takie rzeczy chce słyszec chyba każda matka
Tak powinien robić każdy lekarz pediatra A nie tak jak w fabryce, jak przedmiotem obracają i nawet się do malucha nie uśmiechną.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik dostał wczoraj klapsa od dziadka
I jak tu pracować i wychowywać dziecko? Różnica poglądów, wieku daje w d u p ę. Mój teść to naprawdę świetny człowiek, ale ręce mi opadły. Zła jestem i czuję się bezsilna.
Idę zajarać

Aż się herbatą zakrztusiłam! Ja bym nie wytrzymała. Powiedziałabym że to był ostatni raz, kiedy zostali z moim dzieckiem. I tak by było. Koniec kropka. Jestem wyrozumiała, rozumiem różnice w wychowywaniu dzieci, ale klaps to dla mnie ZŁO, ZŁO, ZŁO. I wyraz najwyższej głupota dorosłego.

Cytat:
No właśnie nie Zamurowało mnie, ale jak doszło do mnie, co mi powiedział, to porozmawiałam z tżtem i on mu zwrócił uwagę. Ja mam zamiar poruszyć ten temat przy kolejnym spotkaniu, wczoraj normalnie chyba języka w gębie zapomniałam.
Dominik tłukł mu po telewizorze zabawkami i nie pomagały prośby i groźby, więc dostał klapsa. Podobno nawet nie zareagował, bo przez pampersa nawet nie poczuł, ale to nie chodzi o to. Chodzi o zasady. A mój teść tych zasad nie rozumie. Bo jego zdaniem "dobry klaps nie jest zły" i "klaps nikomu krzywdy nie zrobił" i "jego dzieci klapsy dostawały i wyszły na ludzi" i "blablabla"

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
tylko zrobiła to za naszymi plecami a Kubie powiedziała, że to będzie tajemnica i kazała nie mówić. Kuba wygadał Tż, bo powiedział, że on przed rodzicami nie ma tajemnic
Niektórzy ludzie są nienormalni
Stary 2012-11-22, 21:32   #2883
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Aż się herbatą zakrztusiłam! Ja bym nie wytrzymała. Powiedziałabym że to był ostatni raz, kiedy zostali z moim dzieckiem. I tak by było. Koniec kropka. Jestem wyrozumiała, rozumiem różnice w wychowywaniu dzieci, ale klaps to dla mnie ZŁO, ZŁO, ZŁO. I wyraz najwyższej głupota dorosłego.
A mnie pozostało liczyć na to, że teść jest tak mądrym facetem za jakiego go uważam, że zrozumie i nigdy więcej tego nie zrobi. Pracy nie rzucę, na nianię mnie nie stać, moja mama też pracuje.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:53   #2884
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Agula zuzy wcale książki nie ruszają, za to kuba w jej wieku ją uwielbiał.
A mnie i tak nadal kusi
Cytat:
O jak ekstra Chodzi o te święta, tak?

Cytat:
Bezsensowne okazywanie "Ja dorosły tu rządzę!" paranoja...

Jaciee nie dziwie się, że się wkurzylaś..... siostra dała wczoraj Lili po rękach bo biła ja po twarzy... jakos dziwnie mi się zrobilo

Stronczku Tż pewnie oczekuje tego samego z Twojej strony... jakby to powiedziała moja babcia "Wszystkich chłopów pod ściane i wystrzelac! "

A ja nadal tonę w książkach... a lista coraz dłuższa i dłuższa.... tż mnie udusi

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:54   #2885
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
A mnie pozostało liczyć na to, że teść jest tak mądrym facetem za jakiego go uważam, że zrozumie i nigdy więcej tego nie zrobi. Pracy nie rzucę, na nianię mnie nie stać, moja mama też pracuje.
Bardzo dobrze Cię rozumiem, mały zostaje z moją mamą/ lub teściową i nie zawsze ich zachowania mi się podoboją, ale cóż zrobić. Uważam, że dzidkowie są i tak 100 razy lepsi, aniżeli żłobek.
Ja myślę, że tesc też teraz się głupio z tym czuje i żałuje klapsa. Wiem, że mój tato też mojemu bratankowi kilka razy "dał klapsa" i pamietam jak długo się potem sam na siebie wściekał... czasami aż zal mi go było, bo bratanek już dawno zapomniał, a tato rozpamiętywał.
Ja mam nadzieję, że nigdy nie uderzę małego, ale matką jestem dopier 15 m-cy i 100% pewności nie mam.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:01   #2886
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]zerknij w klubie na pierwszą stronę w wątku prezenty tam są pomysły. Jeszcze ten konik do usypiania z FP i zawieszki z Lamaze :P
O dzięki, o K nie pomyślałam.
Już mam kilka pomysłów.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Emil ?tak zawsze. dziś zasnął o 18:30 co i tak jest później niż zazwyczaj.
on po prostu zaczyna prawie płakac i stoi pod bramką i pokazuje że chce iść do sypialni. czasem nawet nie chce kąpieli tylko grzeje do naszej sypialni. ale nie ze mną te numery.
to już wiemy dlaczego tak wcześnie wstaje

Agula masz na liście tę książkę?
http://www.taniaksiazka.pl/sto-bajek...FURY3godaDcApg
Jeśli nie to koniecznie dopisz

Witam nową mamusię wakacyjną

Żaneta na co szczepiłaś Emi?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:09   #2887
marzena_S
Zadomowienie

Dzięki za zębowe gratulacje. Niestety pomimo tego, że ząb przebity nadal jeszcze dokucza- kupy luźne i noc kiepska. (Oliweczko nie strasz mnie, że tak już zostanie )

Telik, to może umówmy się na 13.30? Bo Hania z kolei do 13 zazwyczaj śpi.

Scio, no to by sobie dziewczyny o modzie pogadały.

Alibany, Żaneta, pięknie Wam dziewczyny rosną.
Alibany, to zrozumiałe, że się stresujesz, ale na pewno wszystko się ułoży i dacie obie z Alą radę.

Jaciee, może skoro się przyznał to go ruszyło, że źle zrobił i więcej już tak nie postąpi? Powiedzcie, że swoje "mądrości" miał okazje stosować przy swoich dzieciach, a teraz byście woleli żeby stosował się do waszych metod wychowawczych.

Iustyna
, ta kobieta to dopiero ma pomysły.

Lili, z typów na prezent mogę tylko napisać to co dziewczyny: zawieszka Lamaze, Oball, konik morski z pozytywką. Aaa i jeszcze zarówno Hania, jak i mój bratanek lubili te klocki http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...783629805.html .

Brumku, niech potwór szybko wyłazi i przestanie Tymkowi dokuczać. Fajne zakupy, pierwsza sukienka (+pasek) prezentuje się rewelacyjnie.

Agni, może to wirus jeszcze dał o sobie znać? No to zagadka wczesnego wstawania Emila została rozwiązana.

Stronczku, nie daj się, niech przeprasza.

Patik
, oby remont poszedł Wam szybko i sprawnie.

Isia, wyłaź z krzaczorów, ale już!
Stary 2012-11-22, 22:11   #2888
mme_audrey
Raczkowanie

Lili 83, a może jakaś mata edukacyjna, karuzela? Nieśmiertelny oball
Heluta lubiła też szeleszczące książeczki

jacieeeee, może Dziadek zrozumie, że takie metody Wam nie pasują...

brumek, kawa to moja ulubiona używka jednak nie jestem pewna, czy, w moim przypadku, ma jeszcze jakieś właściwości pobudzające piję, bo... uwielbiam!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:13   #2889
alibany
Rozeznanie

Dziewczyny jak zapomniałam wziąć ostatnią tabletkę anty z opakowania przed 7dniową przerwą to robić te 7 dni przerwy od dzisiaj tak jak to powinno byc, czy od wczoraj gdy nie wzięłam tej jednej tabletki nie mam już starego opakowania z ulotką, a nowego jeszcze nie wykupiłam...
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:16   #2890
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
brumek, kawa to moja ulubiona używka jednak nie jestem pewna, czy, w moim przypadku, ma jeszcze jakieś właściwości pobudzające piję, bo... uwielbiam!
Ja też uwielbiam kawę, bez kawy nie potrafię rozpocząć dnia.

Lili - ja polecam taką mate: http://www.ceneo.pl/15436899 - jak dla mnie to była najlepsza zabawką.
Stary 2012-11-22, 22:18   #2891
Kajool
Zadomowienie

witam, zyje Nie mialam netu. U nas wszystko ok. Musze was ponadrabiac.
Stary 2012-11-22, 22:18   #2892
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jak zapomniałam wziąć ostatnią tabletkę anty z opakowania przed 7dniową przerwą to robić te 7 dni przerwy od dzisiaj tak jak to powinno byc, czy od wczoraj gdy nie wzięłam tej jednej tabletki nie mam już starego opakowania z ulotką, a nowego jeszcze nie wykupiłam...
Licz od wczoraj - tak jakbyś przerwę zrobiła po skończeniu opakowania - tak mnie kiedyś poinstruował gin.
Stary 2012-11-22, 22:20   #2893
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Raczej od wczoraj. Mozna tez wcale nie robic. Raz na JAKIS czas nic sie nie stanie. No ale juz za pozno bo piszesz ze nie masz nowego opakowania.
Stary 2012-11-22, 22:20   #2894
Lili 83
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, już podesłałam koleżance kilka linków. Może coś z tego wybierze.

Znacie jakiś program do nauki języków?
Chciałabym sobie jakiś sprawdzony ściągnąć. Za darmo oczywiście
Stary 2012-11-22, 22:23   #2895
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Licz od wczoraj - tak jakbyś przerwę zrobiła po skończeniu opakowania - tak mnie kiedyś poinstruował gin.
dzięki

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Raczej od wczoraj. Mozna tez wcale nie robic. Raz na JAKIS czas nic sie nie stanie. No ale juz za pozno bo piszesz ze nie masz nowego opakowania.
wiem, gdybym miała to opakowanie to bym nie robiła przerwy...
Stary 2012-11-22, 22:29   #2896
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Agula masz na liście tę książkę?
http://www.taniaksiazka.pl/sto-bajek...FURY3godaDcApg
Jeśli nie to koniecznie dopisz
Tej akurat nie mam :P

za to mam:
http://allegro.pl/brzechwa-dzieciom-...756480748.html
http://allegro.pl/132-wiersze-i-rymo...797979871.html
http://allegro.pl/poczytaj-mi-mamo-3...803337217.html

póki co...

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-22, 22:33   #2897
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

stronczku mam nadzieje, ze sie szybko pogodzicie z TZ wiem jakie to przykre.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:33   #2898
mme_audrey
Raczkowanie

Myślałyście już nad świątecznym menu? Z wigilijnego stołu niewiele rzeczy nada się dla malucha... Ponadziewamy Heli pierogi i uszka czymś "bezpiecznym", może jakieś pulpeciki z rybki się zrobi Zastanawiam się, co jeszcze? Hela jest na etapie "mniam" i chce jeść to co my, więc muszę mieć kilka rzeczy, które mogłabym jej dać. Raczej nie da sobie wcisnąć makaronu ze szpinakiem, jak my będziemy się pierogami z kapustą zajadać
Stary 2012-11-22, 22:37   #2899
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałyście już nad świątecznym menu? Z wigilijnego stołu niewiele rzeczy nada się dla malucha... Ponadziewamy Heli pierogi i uszka czymś "bezpiecznym", może jakieś pulpeciki z rybki się zrobi Zastanawiam się, co jeszcze? Hela jest na etapie "mniam" i chce jeść to co my, więc muszę mieć kilka rzeczy, które mogłabym jej dać. Raczej nie da sobie wcisnąć makaronu ze szpinakiem, jak my będziemy się pierogami z kapustą zajadać
Po 1 witaj nowa mamusiu już tyle razy mialam napisać i ciągle zapominam

Lilka pewnie spróbuje większości potraw z naszego stołu pół łyżki grochówki, trochę barszczu czy ryby nie powinno jej zaszkodzić jedynie na uszka z grzybami i pierogi z kapustą i grzybami będzie musiała jeszcze poczekać.. poswięce się i zjem jej porcję....

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-22, 22:39   #2900
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
stronczku mam nadzieje, ze sie szybko pogodzicie z TZ wiem jakie to przykre.
A no przykre ale ja mam to na ta chwile w dzis tak jak wczoraj nie odezwał sie słowem. Zwykle siedzimy wieczorami razem w kuchni, ja wczoraj i dzis zaszylam sie w sypialni i leze pod ciepła kolderka i pije herbatke. Ciekawe czy dzis tez pójdzie spać gdzie indziej ?

Nad menu świątecznym jeszcze nie myslalam. Ale raczej nie bede wydziwiac.

Ide poczytać książkę. Iustyna wczoraj zaczęłam Sage o czarnoksiezniku. Narazie abstrakcja.
Stary 2012-11-22, 22:43   #2901
alibany
Rozeznanie

Cytat:
U nas pewnie gównie rybką będzie się delektować (ja zresztą też ) Wigilia u teściowej a jak ostatnio pisałam- z niej kuchara marna. Pierogi made in biedronka, śledziki made in biedronka, barszcz z torebki, jedynie groch z kapustą robi sama, którego akurat nie lubię W Pierwszy dzień Świąt nadrobimy u mojej mamy.

Ale tak teraz pomyślałam, że zrobię taka light rybkę po grecku dla małej Myslę, że i tak stól będzie omijac szerokim łukiem, będzie choinka, pakunki pod nią, później prezenty

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-22 o 22:47
Stary 2012-11-22, 22:48   #2902
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Po 1 witaj nowa mamusiu już tyle razy mialam napisać i ciągle zapominam
hej, hej

dziękuję za żywnościowe odpowiedzi
Stary 2012-11-22, 22:48   #2903
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dam Radkowi po troszeczkę wszystkiego spróbować

Stronczek Przykro się czyta co się u Was dzieje.

Tak w tym temacie; dziś spotkałam się z moją najlepszą koleżanką. Powiedziała mi, że jest w ciąży, to ich drugie dziecko. Mimo, że ona nie pracuje to sytuację materialną mają bardzo dobrą. Tylko właśnie ona nie ma grosza, na wszystko jej mąż udziela a skąpiec z niego straszny.
To tego ciągle by się seksił i nie rozumie, że ona nie ma ochoty czy tak jak teraz kiedy źle się czuje i coś ją boli. Powiedział jej żeby dalej tak robiła..... Tyle. Tak jakby jej groził. Masakra.
Stary 2012-11-22, 22:56   #2904
agulaaabar
Zakorzenienie

Brumciu

http://www.mytoys.de/miniwelt-Wackel....01.11/1674699

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Znacie może tą książkę?

http://allegro.pl/jak-kreatywnie-wsp...751103946.html

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-22, 22:56   #2905
Lili 83
Zakorzenienie

Jeszcze się chciałam pochwalić, że udało mi się sprzedać coś na all. Ale jestem szczęśliwa!
Stary 2012-11-22, 23:31   #2906
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Brumciu

http://www.mytoys.de/miniwelt-Wackel....01.11/1674699

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Znacie może tą książkę?

http://allegro.pl/jak-kreatywnie-wsp...751103946.html
Ta pierwsza książka przypomina mi serię książeczek, które są u naszego lekarza - Hela bardzo je lubi
ooo takie: http://www.ksiegarniarubikon.pl/9788...z-pacynka.html

Cytat:
Jeszcze się chciałam pochwalić, że udało mi się sprzedać coś na all. Ale jestem szczęśliwa!

Pustki tu... Nic, najwyższy czas dopijać szałwię i do łóżka, a nie tylko odświeżam i odświeżam dobrej nocy, kolorowych snów!

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

czy jak dopisuję coś nowego, to lepiej przez edycję, czy scala posty?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

i wszystko jasne - niepotrzebnie dopisałam pożegnanie w edycji... i nie napisałam powodu edycji :/ jeszcze dużo się muszę nauczyć

Edytowane przez mme_audrey
Czas edycji: 2012-11-22 o 23:28
Stary 2012-11-22, 23:35   #2907
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
ja dalej nie przynioslam tych rzeczy z piwnicy
Cytat:
Ta pierwsza książka przypomina mi serię książeczek, które są u naszego lekarza - Hela bardzo je lubi
ooo takie: http://www.ksiegarniarubikon.pl/9788...z-pacynka.html

Pustki tu... Nic, najwyższy czas dopijać szałwię i do łóżka, a nie tylko odświeżam i odświeżam dobrej nocy, kolorowych snów!
Lilka miala taką z krową, najpierw się jej bała, później włóczyła ją wszędzie ze sobą póki co leży w kącie

Ja tam dopijam grzane wino

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-22, 23:57   #2908
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, niech potwór szybko wyłazi i przestanie Tymkowi dokuczać. Fajne zakupy, pierwsza sukienka (+pasek) prezentuje się rewelacyjnie.
Dzięki cały czas się jeszcze nie zdecydowałam, które zostawię...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam, zyje Nie mialam netu. U nas wszystko ok. Musze was ponadrabiac.
No wreszcie!!!
Opowiadaj!

Cytat:
No to u mnie tak samo

Cytat:
Pierwsze Tymek ma bardzo podobną, ale z lwem. A wiadomo, że lew śwince nawet do pięt nie dorasta

Drugie:

Cytat:
Ale tak teraz pomyślałam, że zrobię taka light rybkę po grecku dla małej Myslę, że i tak stól będzie omijac szerokim łukiem, będzie choinka, pakunki pod nią, później prezenty
A ja sie cały czas tej choinki obawiam i jeszcze nie zdecydowałam, jak z nią zrobimy...

Teliczku - a czemu Ciebie dziś nie ma, nasz 19-letni lachonie?

Natka - a o Ciebie to już się naprawdę zaczynam niepokoić
Stary 2012-11-23, 00:00   #2909
agulaaabar
Zakorzenienie

Chcecie pluszaka do kompletu ?

http://www.mytoys.de/JOY-TOY-Raupe-N....03.15/2248545

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-23, 00:00   #2910
iustyna1
Wtajemniczenie

Ja wczoraj albo dzisiaj widziałam Natkę na pasku
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości