Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 21:42   #3841
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Powiem wam ze my tu o kg i o obiadkach i o tym kto ma jaki brzuszek ale ja sobie dzis uświadomiłam że za miesiąc siądziemy przy stołach gdzie jest peeeełno żarcia, 12 potraw, pełno słodyczy, pełno wyszukanych dań i przez 3 dni będziemy siedziały i jadły i jadły. Goście sie zjada, babcia z mamą bedą w nas wciskały co chwila jakieś nowe danie, potem wizyta u teściów i znowu trzeba wszystkiego próbować. I tak sobie pomyślałam że jakie my będziemy WTEDY miały brzuchy ! ja to nawet mam dwie sukienki na sylwestra i święta ale moge o nich zapomnieć bo będe dwa razy taaka
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 21:45   #3842
misiulka06
Rozeznanie

głosiki na Strippi oddane
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 21:46   #3843
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Powiem wam, że w ramach pokuty, że tak mało przytyłam na obiad zrobiłam sobie naleśniki z bananem i bitą śmietaną, także pewnie znowu plus jeden będzie
wzięłaś się do roboty! brawo!
a mi w kuchni leży milka jogurtowa... już mi dupkę skręca, żeby sobie dziabnąć...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 21:53   #3844
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze my tu o kg i o obiadkach i o tym kto ma jaki brzuszek ale ja sobie dzis uświadomiłam że za miesiąc siądziemy przy stołach gdzie jest peeeełno żarcia, 12 potraw, pełno słodyczy, pełno wyszukanych dań i przez 3 dni będziemy siedziały i jadły i jadły. Goście sie zjada, babcia z mamą bedą w nas wciskały co chwila jakieś nowe danie, potem wizyta u teściów i znowu trzeba wszystkiego próbować. I tak sobie pomyślałam że jakie my będziemy WTEDY miały brzuchy ! ja to nawet mam dwie sukienki na sylwestra i święta ale moge o nich zapomnieć bo będe dwa razy taaka
saaasaaaa po temu sie ciesze ze swieta spedzam tylko z siostrami w Bergen w tamtym roku bylo tak samo, nie bylo 12 potraw bo nie mial kto czasu robic ale za tooo duzooo duzzzooo prezentow

och powiem wam ze wlasnie spedzilam z siostra troszke czasu, poszlam jej pokazac jaka piosenke wynalazlam, to skonczylo sie na szybkim przegladzie -'' piosenki chodnikowej'' kilku inncyh disco z pola, 4 kabarety a na koniec FASOLKI i az ak milo sie zrobilo.

gdzie sie podzialy te czasy !!! naszej mlodosci sie pytam ..??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 21:58   #3845
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Agnjeska mam pytanie do Ciebie, słuchaj wyczytałam w necie, że w Holandii zakazane są ochraniacze do łóżeczka takie wiesz materiałowe na szczebelki, czy wiesz może dlaczego, albo miałabyś opcję zapytać ? szukam w necie od jakiegoś czasu i nie mogę znaleźć nigdzie informacji o przyczynie takiego zakazu, no i drugie pytanie jak dzieci tam śpią pod kocykiem czy w śpiworku
Stary 2012-11-22, 22:23   #3846
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Skończony 18 tydzień czyli 18t0d (ja niezbyt fotogeniczna wiec proszę wybaczyć i z bolącym zębem )
pięknie wyglądasz!

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Odmłodzanie może być fajne... ale... mi od ładnych paru lat dają z 15-16 lat
Więc możecie sobie wyobrazić jak ludzie się na mnie patrzą, teraz gdy urósł mi brzuch...
Nie no to mi dają tak 22, a mam 25 więc nie jest źle, o dowód nie pytają Pomyśl o korzyściach, będziesz w przyszłości młodą, piękną mamą i na wywiadówkach będziesz wyglądać super wśród mamusiek rówieśniczek
Stary 2012-11-22, 22:31   #3847
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

https://www.facebook.com/notes/okrad...55738277800738

widziałyście, masakra

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
głosiki na Strippi oddane

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
a mi w kuchni leży milka jogurtowa... już mi dupkę skręca, żeby sobie dziabnąć...
a skubnij sobie

Wiecie, że już niedługo nowy wątek prawie 4000 postów mamy
Stary 2012-11-22, 22:35   #3848
Dragusia88
Zakorzenienie

hej nadrobilam was ale z tel bo maz okupuje kompa. Ale jutro idzie do pracy to ja bede okupowac hehe. I zamierzam isc jutro do galerii moze cos wynajde. Co do objadanua sie przy wigilijnym stole to ja tam za duzo nie jem. Ale juz sie nie moge doczekac zupy rybnej mniam pycha

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 22:55   #3849
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

"kobieta przy nadziei... ... to ta, która ma nadzieję, iż po porodzie zgubi te wszystkie cholerne kilogramy!"

Stary 2012-11-22, 23:55   #3850
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
"kobieta przy nadziei... ... to ta, która ma nadzieję, iż po porodzie zgubi te wszystkie cholerne kilogramy!"

dobre, dobranoc.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 23:57   #3851
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

dobranoc
ja też uciekam
a jutro pełna mobilizacja w głosowaniu bo ostatnie godziny zostały, a znowu mnie ta Yoanna ściga.
Stary 2012-11-23, 06:12   #3852
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam z samego rana

Hop hop jest tu ktoś? obudziłam się na siku i już nie mogę zasnąć

wczoraj wieczorem chwilkę pospałam i tż mnie obudził, bo okazało się, że leżę na plecach i podobno tak ciężko oddychałam i dyszałam jakbym miała zaraz ducha wyzionąć i rzeczywiście jakoś tak dziwnie się czułam... pozostaje spanie na lewym boku, bo jak leżę na prawym to mały chyba ćwiczy sobie jazdę na rowerku a przynajmniej ja tak to odczuwam jakby ktoś pedałował w brzuszku

A! no i miałam kolejny dziwny sen. Śniło mi się, że urodziłam synka i prawie o nim zapomniałam. Nie płakał więc mi się zapomniało i dopiero po 3 dniach do mnie dotarło, że on jeszcze nie był kąpany a z karmieniem nie lepiej... jak już go wzięłam, żeby nakarmić to okazało się, że nawet kropla mleka z cycków nie chce polecieć

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Agnjeska mam pytanie do Ciebie, słuchaj wyczytałam w necie, że w Holandii zakazane są ochraniacze do łóżeczka takie wiesz materiałowe na szczebelki, czy wiesz może dlaczego, albo miałabyś opcję zapytać ? szukam w necie od jakiegoś czasu i nie mogę znaleźć nigdzie informacji o przyczynie takiego zakazu, no i drugie pytanie jak dzieci tam śpią pod kocykiem czy w śpiworku
pytanie nie do mnie, ale moja mama oglądała jakiś program i tam specjaliści odradzali te ochraniacze ze względu na to, że jest coraz więcej przypadków uduszeń dzieci. Po prostu dziecko może się przekręcić buzią do ochraniacza, wsadzić nosek w materiał i nie mieć czym oddychać. Chociaż kiedyś dziewczyny tu na wątku mówiły, że u nich te ochraniacze się sprawdziły, bo dzidzie się kręciły i inaczej miałyby poobijane główki... i bądź tu człowieku mądry

Cytat:
mam wrażenie, że w Polsce to normalka. Mojemu mężowi w trakcie wigilii firmowej ktoś wybił szybę ze strony od kierowcy, ukradł radio i cb. Znaleźli chłopaka, który to zrobił i nie była to jego pierwsza (ani druga) kradzież ale że miał dopiero 14 lat więc nic mu nie zrobili, stwierdzili niską szkodliwość społeczną czynu i niech se kradnie dalej

Dziewczyny wybaczcie, że ostatnio tak mało się udzielam. Nie wyrzucajcie mnie jeszcze Mam jakiegoś dołka i nie chce żeby na Was przeszło.

Prawdopodobnie nie będziemy mieli swojego mieszkania tak jak wcześniej pisałam banki stawiają coraz dziwniejsze wymagania. Miałam powiedzieć, który to bank tak nadziwiał z pękniętym dowodem, ale dalej nie wiem. Korzystamy z doradcy finansowego i to on składa wnioski i mówi nam co jeszcze trzeba donieść, więc w sumie to nie wiemy który to bank. składamy do trzech: Multi bank, Getin Bank i Kredyt Bank, więc to któryś z tych. No i pojawiło się nowe żądanie- tż musi dać wyciąg z konta a na tym koncie ma być 110 000zł ok, więc tż z firmowego przelał na prywatne (tyle, żeby było do pokazania), wydrukował i proszę bardzo... kolejny problem: "ale to widać, że to dziś było przelane..." no to tż mówi: a jak inaczej miałem załatwić 110 tys?? no Ci ludzie nie myślą... czy jakbyśmy mieli 110 000zł na koncie to potrzebowalibysmy 160tys kredytu na mieszkanie?? wzięlibyśmy tylko 50tys. albo pożyczyli od kogoś i bez żadnej łaski ręce, nogi i wszystko inne już mi opada

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2012-11-23 o 06:13
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 07:41   #3853
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam z samego rana

Hop hop jest tu ktoś? obudziłam się na siku i już nie mogę zasnąć

wczoraj wieczorem chwilkę pospałam i tż mnie obudził, bo okazało się, że leżę na plecach i podobno tak ciężko oddychałam i dyszałam jakbym miała zaraz ducha wyzionąć i rzeczywiście jakoś tak dziwnie się czułam... pozostaje spanie na lewym boku, bo jak leżę na prawym to mały chyba ćwiczy sobie jazdę na rowerku a przynajmniej ja tak to odczuwam jakby ktoś pedałował w brzuszku

A! no i miałam kolejny dziwny sen. Śniło mi się, że urodziłam synka i prawie o nim zapomniałam. Nie płakał więc mi się zapomniało i dopiero po 3 dniach do mnie dotarło, że on jeszcze nie był kąpany a z karmieniem nie lepiej... jak już go wzięłam, żeby nakarmić to okazało się, że nawet kropla mleka z cycków nie chce polecieć
Hop hop ja jestem ale na chwilkę, dosłownie witam się piątkowo i zmykam do pracy miłego dnia ciężaróweczki!

Sny w ciąży są faktycznie dziwne, najśmieszniejsze, że wszystko wydaje się nam wtedy normalne a apropo niepłaczącego dziecka to przypomniała mi się córka Belli i Edwarda ze Zmierzchu, bo wczoraj oglądaliśmy, piękne bo jakże inne, jak tak komputerowo zrobione to dziecko ale żeby ani razu nie zapłakało, tylko przedstawiają życie usłane różami i ciągły sex w 3 dni po porodzie to już lekka przeginka cały film się wczoraj pośmialiśmy ale uważam, że nie był taki zły
Stary 2012-11-23, 07:49   #3854
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:

To nie jest takie śmieszne
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 07:56   #3855
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w skończonym 22t z troszkę lepszym humorem...
Tak jak pisałam wczoraj byłam na wizycie i wyszedł mi stan zapalny i bakterie z cytologi, na które dostałam tabletki dopochwowe Grynalgin (czy jakoś tak). Do tego ten ból w udzie/ nodze powiedział że to promieniuje od kręgosłupa w sumie dokładnie nie zrozumiałam o co chodziło. No i ta hemoglobina spadająca więc dostałam żelazo. I teraz pytanie do mam, które biorą żelazo jak je przyjmujecie bo lekarz kazał w trakcie śniadania a farmaceutka powiedziała że na czczo
I jeszcze takie pytanie czy jest możliwość, znacie takie przypadki aby to lekarz rodzinny wypisywał zwolnienie w ciąży? powiedzmy na ostatnie 2,5 lub 3,5 m-ca?

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Mówimy o Tutku, a nie o Tako. A jak szukasz Tako, to moge Ci podać sklep 80 km od Rzeszowa w którym mają dużo modeli właśnie firmy Tako.
Miałam pisac Tutek, coś mi się pomyliło. W takim razie ponawiam pytanie w którym sklepie w Rzeszowie go mają?

Cytat:
A do mnie się uśmiecha Terravita pistacjowa
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 08:02   #3856
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry a może i nie dobry

miałam dziś nie iść do pracy ale mówię pójdę na chwilę i co ledwo wyszłam z domu to zjechałam po schodach dzięki bogu na tyłku ale i tak się boję bo przez ten kaszel to całe podbrzusze mnie boli i tak jakbym skurcze miała co jakiś czas nie wiem sama co to jest a teraz jeszcze bo bokach coś zaczęło mnie uciskać no masakra jakaś

W ogóle dziękuję Mamuśki ale mi na słodziłyście dziękuję aż mi się lepiej zrobiło
Moja mama na te zdjęcia stwierdził faktycznie przytyło ci się nieźle ale ładnie wyglądasz

Idę szybko porobić to co domnie należy i spadam do domku.

Aaaa co do wózków nie pamiętam która pokazywała to ten kolorowy z Quinny jak najbardziej śliczny jest też właśnie ostatnio na niego trafiłam w tej kolorystce i mówiłam że fajny dla chłopca

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

strippi głosy oddane.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 08:11   #3857
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

czyli każda z nas haha

Cytat:
Dzień dobry a może i nie dobry

miałam dziś nie iść do pracy ale mówię pójdę na chwilę i co ledwo wyszłam z domu to zjechałam po schodach dzięki bogu na tyłku ale i tak się boję bo przez ten kaszel to całe podbrzusze mnie boli i tak jakbym skurcze miała co jakiś czas nie wiem sama co to jest a teraz jeszcze bo bokach coś zaczęło mnie uciskać no masakra jakaś
Dobrze, że tylko na tyłek! ja nawet jak kicham to się boję, że dziecku zrobię krzywdę ale nie martw się dzieciaczek jest dobrze chroniony przez naszą macicę obecnie wyglądającą jak dynia - tak przeczytałam w jakiejś gazecie ostatnio

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam wczoraj byłam na wizycie i wyszedł mi stan zapalny i bakterie z cytologi, na które dostałam tabletki dopochwowe Grynalgin (czy jakoś tak). Do tego ten ból w udzie/ nodze powiedział że to promieniuje od kręgosłupa w sumie dokładnie nie zrozumiałam o co chodziło. No i ta hemoglobina spadająca więc dostałam żelazo. I teraz pytanie do mam, które biorą żelazo jak je przyjmujecie bo lekarz kazał w trakcie śniadania a farmaceutka powiedziała że na czczo
I jeszcze takie pytanie czy jest możliwość, znacie takie przypadki aby to lekarz rodzinny wypisywał zwolnienie w ciąży? powiedzmy na ostatnie 2,5 lub 3,5 m-ca?
Brawo za skończony 22 a co do zwolnienia to nie spotkałam się z tym. Mi wypisała rodzinna zwolnienie na 2 tygodnie ale jak moja gin była na urlopie. A czemu gin nie może Ci wypisać??
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 08:15   #3858
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
wczoraj chyba gdzies czytałam, że skurcze nóg albo drgania powiek to może być zarówno brak magnezu jak i potasu - więc lepiej jedno i drugie zacząć przyjmować

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
mnie lekarz powiedział ze jak będe miec skurcze łydek to żeby nie czekac tylko dzwonić do niego - szczerze to nie wiem czemu tak
ja biorę magnezin 500mg 2 razy dziennie a od dziś mam brac jedną na 2 dni aż się skończą

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

A tak w ogóle to jestem po wizycie - ogromnie szczęśliwa!!!!
Mała została małą rośnie , wierci się i podczas badania dostała czkawki - jak jej się brzuszek ruszał poza tym serducho i pozostałe części zdrowe.
Córcia waży ponad 350g , cytologia I .
dostałam skierowanie na glukozę - także czekam z utęsknieniem na tą przyjemnośc

aha - co do wagi od ostatniej wizyty + 2 kg , od początku ciąży + 4 kg

mi lekarz przepisał najzwyklejszy i najtańszy magnez

i brawa aniko_sza udaną wizyte ja niby mam skierowanie na glukoze ale nie kwapi mi sie w poniedziałek mam kontrolna wizyte to sie spytam czy musze bo mi kto inny ja przepisał a moj babel wczoraj wogole sie nie obudził przez całe 20 min badania az lekarz sie dziwił ze gniecenie go mu nie przerwało drzemki

Cytat:
Nie wiem do końca jak to jest z magnezem, ale słyszałam, że w ciąży bierze się albo MAGNE B6 albo ASMAG (przy czym mnie gin kazał MAGNE). To jest kwestia wchłaniania się... i te inne działają bardziej jako suplement diety, a nie lek...
Nie wiem na ile cena odgrywa dużą rolę... ale w sumie MAGNE jest 2x droższy od zwykłych magnezów...

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

i fajnie!
pierwsze o tym słysze ale co lekarz to inne zdanie

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam takie pytanie, tylko nie krzyczcie planuję zrobić dla męża takie wyjście niespodziankę do restauracji z shishą. Sama nie zamierzam palić ale chciałabym tylko spróbować, czy to może zaszkodzić maluszkowi? nie będzie to tytoń tylko takie aromaty owocowe - jak sądzicie?

A tak w ogóle jest tu jakaś mama z warszawy która może się wypowiedzieć na temat takiego lokalu? Tak na szybko w internecie znalazłam restaurację Olive Garden. Chciałabym by było tak klimatycznie, byśmy mogli w spokoju sobie poświętować
tytoniu nie ma to przeciez troche wody i suszonych zazwyczaj owoców wiec nie widze przeszkód

Cytat:

u mnie swieta na swietach w zeszła 30 brata w ta imieniny siostry 2 grudnia imieniny babci moje w kolejna babci tz i potem swieta i jak tu byc na diecie???
Cytat:
https://www.facebook.com/notes/okrad...55738277800738

widziałyście, masakra

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

a skubnij sobie

Wiecie, że już niedługo nowy wątek prawie 4000 postów mamy
a to polska włąsnie

dzien dobry choc dla mnie nie za bardzo wczoraj wieczerom sobie przypomniałam ze na poniedziłaek musze badania zrobic i dzis z samego ran a sie wybrała i bilans taki ze niektórych nie robią trzeba do szpitala to niech sie cmokną tam gdzie słoneczko nie dochodzi a te co mi robili to szkoda gadac znów w lewej uszkodzony nerw a w prawej 8 dziur wielki siniak z bułą bo żyła na dłoni pekła
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 08:22   #3859
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Wiesz nigdy do głowy mi nie przyszło żeby o to zapytać ale na następnej wizycie zapytam położnej a dzisiaj zapytam mamusiek z Holandii na innym forum (: Wiem że zalecają spanie w śpiworkach albo takich a'la rożkach, pościel do łóżeczka tutaj znaleść to masakra (ja dostanę od cioci ), a ja w sumie wolę kołderkę bo u nas góra zimna i nie jestem pewna czy taki śpiworek wystarczy...
Cytat:

I tak przy okazji dzisiaj jeszcze można głosować - jak zwykle zagłosowane (;

Cytat:

Miałam pisac Tutek, coś mi się pomyliło. W takim razie ponawiam pytanie w którym sklepie w Rzeszowie go mają?

A do mnie się uśmiecha Terravita pistacjowa
Gratuluję tygodni!
Ale niefajnie z tym zapaleniem Oby się polepszyło!

A ja dzisiaj wolne, pospać sobie miałam... taaa...
miałam...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 08:33   #3860
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Brawo za skończony 22 a co do zwolnienia to nie spotkałam się z tym. Mi wypisała rodzinna zwolnienie na 2 tygodnie ale jak moja gin była na urlopie. A czemu gin nie może Ci wypisać??
Mój gin jest anty L4 powiedział że nawet w 9 miesiącu, ale poza tym jest bardzo dobrym lekarzem. Na razie mam zwolnienie od prywatnego ale do niego nie będę już chodzić bo ten oprócz zwolnienia to kompletnie nic. Od początku ciąży tylko raz kazał mi zrobić krew mocz i na tym koniec. Nie kazał zrobić badań typu hiv, toksoplazmoza itp. Nigdy też nie zbadał mnie na fotelu (choćby sprawdzenie szyjki). I gdyby nie ten na nfz to skąd bym wiedziała że hemoglobina cały czas spada albo że mam tą infekcję A nie chcę już chodzić do 2 bo to jest trochę trudne, choćby badania. Prywatny kazał mi już zrobić glukozę, ten na nfz dopiero po nowym roku. A jeszcze do tego różne proporcję. Dlatego chciałabym już zostać przy jednym no ale mam problem zwolnienia no i tak myślę i myślę co robić i już nie mam sił, humor do dupy przez to bo za tydz L4 się kończy i co dalej
Stary 2012-11-23, 08:44   #3861
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Mój gin jest anty L4 powiedział że nawet w 9 miesiącu, ale poza tym jest bardzo dobrym lekarzem. Na razie mam zwolnienie od prywatnego ale do niego nie będę już chodzić bo ten oprócz zwolnienia to kompletnie nic. Od początku ciąży tylko raz kazał mi zrobić krew mocz i na tym koniec. Nie kazał zrobić badań typu hiv, toksoplazmoza itp. Nigdy też nie zbadał mnie na fotelu (choćby sprawdzenie szyjki). I gdyby nie ten na nfz to skąd bym wiedziała że hemoglobina cały czas spada albo że mam tą infekcję A nie chcę już chodzić do 2 bo to jest trochę trudne, choćby badania. Prywatny kazał mi już zrobić glukozę, ten na nfz dopiero po nowym roku. A jeszcze do tego różne proporcję. Dlatego chciałabym już zostać przy jednym no ale mam problem zwolnienia no i tak myślę i myślę co robić i już nie mam sił, humor do dupy przez to bo za tydz L4 się kończy i co dalej
ja chodze do dwoch ale kazdy zleca co innego i sie uzupełniaja choc czasem ciezko jest ich połaczyc
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 08:53   #3862
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Sny w ciąży są faktycznie dziwne, najśmieszniejsze, że wszystko wydaje się nam wtedy normalne a apropo niepłaczącego dziecka to przypomniała mi się córka Belli i Edwarda ze Zmierzchu, bo wczoraj oglądaliśmy, piękne bo jakże inne, jak tak komputerowo zrobione to dziecko ale żeby ani razu nie zapłakało, tylko przedstawiają życie usłane różami i ciągły sex w 3 dni po porodzie to już lekka przeginka cały film się wczoraj pośmialiśmy ale uważam, że nie był taki zły
hehe w filmach zawsze są piekne, zdrowe, spokojne niepłaczące bobasy... ale z tym seksem jak mówisz 3 dni po porodzie to faktycznie przesadzili... no chyba, że u wampirów jakoś to inaczej wygląda

Cytat:
ojejku uważaj na siebie naczepiało się teraz tego wszystkiego do Ciebie
Stary 2012-11-23, 08:58   #3863
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!

Witam się w skończonym 22 tyg

Cytat:
Dlatego chciałabym już zostać przy jednym no ale mam problem zwolnienia no i tak myślę i myślę co robić i już nie mam sił, humor do dupy przez to bo za tydz L4 się kończy i co dalej
A gdzie pracujesz?
Też zauważyłam, że prywatni to szastają zwolnieniami
Mimo wszysko jeśli nie masz męczącej, szkodliwej pracy a ufasz lekarzowi z nfz to chyba warto olać to L4 A jeśli masz niefajną pracę to mu o tym powiedz i go poproś o zwolnienie...

Dołączam do grupy o dziwnych snach: dzisiaj mi się śniło, że urodziłam czworaczki: 3 chłopców i dziewczynkę. Dzieci były duże... i każde inne no, każdemu ciągle się ulewało Pół rodziny przybyło mi z pomocą (nawet ciocie, których nie widuję zbyt często)...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 09:03   #3864
Malpka
Zakorzenienie

hej
ja wczoraj miałam wizyte i przez równo miesiąc przytyłam 1,6 kg więc nie jest źle ale to przez tą chorobę i nic nie jedzenie teraz może być gorzej bo mnie zaczyna ciągnąć do slodkiego i pączków
Glukoza ok po godzinie 105 po 2h 88. A do tego mój malec taki wiercipięta ze z 10 minut lekarka probowała złapać bicie serca bo co łapała to ten się przekręcał Nastepna wizyta za 3 tygodnie.
Ale powiem wam ze wy jakoś tak często robicie morfologie i mocz a mi w sumie tylko 2 razy przypisała teraz na nastepną wizytę żadnych badań nie kazała robić

Cytat:
Skończony 18 tydzień czyli 18t0d (ja niezbyt fotogeniczna wiec proszę wybaczyć i z bolącym zębem )
ślicznie wyglądasz i oprócz brzuszka to chudzinka z ciebie u mnie to się tyłek zaczął wypinać A akwarium super mój mąż by pozazdrościł

Cytat:
(wczoraj mąż mi potrzaskał cień - cała łazienka szaro-czarno - srebrna - myślałam, że go ubiję ale w porę się opanowałam bo sama zostawiłam ów cień w miejsc, które aż prosiło się, żeby go zrzucić....)
tez sobie kiedyś rozwaliłam cien szaro-czarny w łazience
ja wczoraj nakrzyczałam na Julke bo wiercipięta mi wylałam troche tego fioletowego płynu co sie ospe smaruje Oczywiście później ją przeprosiłam i wyprzytulałam eh coś się za nerwowa zrobiłam ostatnio

Cytat:
Spokojnie, odwiedze wszystkie

Cytat:
Niedawno wróciłam z wizyty i jestem troszkę przybita.
Hemoglobina dalej spadła dostałam żelazo w tabletkach. Oprócz tego mam jakąś infekcję i dostałam tabletki dopochwowo. I w ogóle mam straszny nastrój
Ja tez wczoraj dostałam 6 globulek bo tez jakaś infekcja
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 09:08   #3865
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Korzystamy z doradcy finansowego i to on składa wnioski i mówi nam co jeszcze trzeba donieść, więc w sumie to nie wiemy który to bank. składamy do trzech: Multi bank, Getin Bank i Kredyt Bank, więc to któryś z tych.
Nam doradcy (mielismy dwoch) doradzali tak kosmicznie (i tak niekorzystnie ), ze szybko z nich zrezygnowalismy. Widac bylo jak 'niezaleznym' fachowcom banki odpalaja dzialke i widac bylo ktore banki...
nie poddawajcie sie !

Cytat:
Idę szybko porobić to co domnie należy i spadam do domku.
juz nie spadaj proszeeeee....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 09:19   #3866
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mała została małą rośnie , wierci się i podczas badania dostała czkawki - jak jej się brzuszek ruszał poza tym serducho i pozostałe części zdrowe.

aha - co do wagi od ostatniej wizyty + 2 kg , od początku ciąży + 4 kg
gratuluję udanej wizyty
Cytat:
zawsze możemy się wymigiwać, że glukozę mamy za wysoką...
Cytat:
dobranoc
ja też uciekam
a jutro pełna mobilizacja w głosowaniu bo ostatnie godziny zostały, a znowu mnie ta Yoanna ściga.
zagłosowane
Cytat:
mi własnie wczoraj ginka przypisała żelazo, bo hemoglobinę mam ciut poniżej normy. I powtarzała mi wczoraj dwa razy, że mam to żelazo brać nacczo - mininum godzinę przed jedzeniem. A jesli juz nie dam rady go wziąć na czczo (bo np. wstane taka głodna), to ewentualnie mam wziąć 2 godz po jedzeniu
Stary 2012-11-23, 09:20   #3867
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
A gdzie pracujesz?
Też zauważyłam, że prywatni to szastają zwolnieniami
Mimo wszysko jeśli nie masz męczącej, szkodliwej pracy a ufasz lekarzowi z nfz to chyba warto olać to L4 A jeśli masz niefajną pracę to mu o tym powiedz i go poproś o zwolnienie...
Wrócić do pracy nie mogę, za dużo by nas było bo jest już za mnie dziewczyna. Pracuję w dużej drogerii, wydawało by się że to lekka praca jednak pozory mylą. Cały dzień na nogach lub na kasie gdzie jak siedziałam to strasznie mnie brzuch bolał, do tego wywożenie towaru, ciągłe schylanie się do szuflad, i dojazd prawie godzinę w jedną stronę.
Stary 2012-11-23, 09:23   #3868
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Was też męczą skurcze łydek w nocy?? Ja mam tak okropne, że musze wstawać w nocy i nogi prostować, taki ból, że nie można wytrzymać! Biorę magnez a mimo to nic nie pomaga...
mnie strasznie ale jak pisałay dziewczyny kazała mi brac ginka Aspargin i po tym mi przeszło teraz przestałam brać i znów mnie łapia chyba musze wrocić do niego bo sam magnez nie pomaga

Cytat:

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam!
Tłuczecie te posty jak oszalałe.
Zajęłybyście się czymś pożytecznym, np. mieszkanie mi znalazły
.
u mnie w bloku jest do sprzedania
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 09:23   #3869
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
hmm zawsze jest taka opcja, z mozesz troche nawciskac bajek że starsznie słabo0 sie czujesz, ze tracisz oddech, słabo Ci sie robi, albo ze w pracy nie masz warunków, ze masz zimno, albo ze musisz na nogach cały dzień stac, albo ze masz problemyz trzymaniem moczu a w pracy to bardzo utrudnia i poprosic ze bardzo zalezy Ci dlatego na tym l4, a w ogole nie rozumie takich lekarzy co nie chca dawac zwolnien, tym bardziej gdy już połowa ciaży nooo

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 09:28   #3870
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

mi własnie wczoraj ginka przypisała żelazo, bo hemoglobinę mam ciut poniżej normy. I powtarzała mi wczoraj dwa razy, że mam to żelazo brać nacczo - mininum godzinę przed jedzeniem. A jesli juz nie dam rady go wziąć na czczo (bo np. wstane taka głodna), to ewentualnie mam wziąć 2 godz po jedzeniu
No właśnie mi najpierw powiedział że na czczo a za chwilę że nie że jednak w trakcie posiłku i dzisiaj pierwszą zjadłam i tak mi dziwnie na żołądku po niej jakoś nie dobrze jak leże to duszno mi strasznie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości