Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 00:01   #2911
mme_audrey
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

oooo przecież to bardzo głodna gąsienica
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 00:46   #2912
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
oooo przecież to bardzo głodna gąsienica

i jeszcze:
http://www.mytoys.de/JOY-TOY-Raupe-N....03.08/2248540

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

To jeszcze dorzuce i ide spac

http://www.mytoys.de/Herding-Wende-K....01.02/2087433

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 01:05   #2913
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
na okazyjne duplo poluje.
Kupiła dziś w Tesco 3 zestwy lacznie za 125 zł, ale połowe zwrócili w bonach, to chyba niezła okazja

Wzięłam:

http://allegro.pl/lego-5945-duplo-pi...779702150.html

http://allegro.pl/lego-5678-duplo-po...779690124.html

http://allegro.pl/lego-4962-duplo-ma...779674480.html

Zmiksowałam te 3 zestawy, żeby były zwierzątka (bo piszecie że to hit ) chciałam też Kubusia no i żeby jakis piesem był, wszyło idealnie

Idę na urodziny do ciężarnej koleżanki i nie mam pojęcia co kupić na prezent, zawsze brałam jakiś babski alkohol, a teraz... macie jakieś pomysły?

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Kupiłam też takie cymbałki:

http://allegro.pl/little-tikes-duze-...804773655.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:44   #2914
alibany
Rozeznanie

Witam!

Ala w nocy gorączkowała TAkże nocka do tyłu.....ZOMBIIIII

Otworzyłam mus jabłkowy od teściowej, chciałam dodać małej do owsianki. Jak go spróbowałam to mnie odrzuciło! No taka z niej kuchara.
Wczoraj tez miałam od niej taki mus w małym słoiczku po gerberku, też mi prawie wybuchł w rękach

Carmela fajne zakupy.
Prezent dla kolezanki hmmm na szybko tradycyjnie przychodza mi do głowy: książka, kosmetyk, legginsy/rajstopy ciążowe, albo coś indywidualnego co wiesz, że znajoma lubi (zawieszka charms itp.)
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:46   #2915
patik87
Zakorzenienie

hEJA.

Brumek no i odbiła mi się czkawką jej 4 godzinna drzemka, wstała o 17 o 20 poszła spać ( Agni ), od 1-3 harce. 3-4 tż chrapał ciągle go upominałam aż wylądowałam spać w salonie.
Także nie czuję się dzisiaj dobrze, tata już jest, jak wszystko dobrze pójdzie to dzisiaj skończy i jutro wielkie sprzątanie.

jaciee zatkało mnie szok. Mam nadzieję że wyciągnie wnioski i już to sie nie powtórzy. kurcze jak ja nie lubię jak dziadki po swojemu próbują dziecko wychowywać.
Zauważyłam że sara ostatnio coś nie chce do teściowej, nie chce być na dole, też dało mi to do myślenia, czy nie nakrzyczała na nią albo gorzej. Zawsze szła do niej z chęcią..

Justyna ale teściówka mądra ! z tym chlebem, nie mogę ..

Stronczek bądź twarda.

Alibany rozumiem twoje obawy. Do świąt już się wdrożysz w nowy tryb życia.

Audrey fajny avek, od razu cię widać.

Anka Ty też mogłabyś coś wsadzić p.s. pokazywałaś nam rafcia na fotach? bo siebie to napewno nie..
Stary 2012-11-23, 09:13   #2916
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
my dzisiaj mieliśmy podobnie, tylko z jedzeniem. Teściowa nauczyła Kubę jeść chleb bez skórki. My z nim w domu walczymy i ją też poprosiliśmy, żeby mu dawała chleb normalnie. Tż ją dzisiaj nakrył a ona to:"sami się męczcie z tym ja mu będę dawała jak będę chciała". eee temat rzeka
masz mała buziaka
moja tesciowa to nawet mezowi dół chleba odkraja "bo taki spalony moze byc" i wszyscy sie tam dziwia ze ja tego mezowi i dzieciom nie robie, ze jedza caly chleb
ale poza tym to i mama i tesciowa pyta sie co dzieci jesc moga, czy moga sie np. latem w jeziorze kąpac (jak artur byl u babci w wakacje sam) itd.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Idę na urodziny do ciężarnej koleżanki i nie mam pojęcia co kupić na prezent, zawsze brałam jakiś babski alkohol, a teraz... macie jakieś pomysły?[COLOR="Silver"]
kosmetyki: masło do ciała (np. o zapachu jakiegos alkoholu pewnie sa ), peeling cukrowy (np. czekoladowy ), olej kokosowy (dla mnie lepszy niz niejeden nawilżacz czy krem!), bajeranckie mydełka albo marsylskie czy alepo...
http://kamakosmetoholiczka.blogspot....puccino-i.html
http://pl.dawanda.com/product/346789...okowe-babeczki

moje dziecko oszalalo. drugi dzien o 1 w nocy twierdzi ze sie wstaje i wedruje po mieszkaniu. 1,5 h ja kladlam i kladlam do lozka a ona swoje. ze mna spac tez nie chce... a w dzien spiaca i musi miec 2 drzemki bo pada w zlobku jak mucha

POKLIKACIE TROCHE

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-23 o 09:23
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:20   #2917
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Myślałyście już nad świątecznym menu? Z wigilijnego stołu niewiele rzeczy nada się dla malucha... Ponadziewamy Heli pierogi i uszka czymś "bezpiecznym", może jakieś pulpeciki z rybki się zrobi Zastanawiam się, co jeszcze? Hela jest na etapie "mniam" i chce jeść to co my, więc muszę mieć kilka rzeczy, które mogłabym jej dać. Raczej nie da sobie wcisnąć makaronu ze szpinakiem, jak my będziemy się pierogami z kapustą zajadać
moja je z nami prawie wszystko, pierogi wcina jak szalona, porwie jednegoz talerza siada na podlodze i ogryza. A co do wigilii, albo tesciowa albo moja mama, wiec cosik ugotuje, ale nie musze za duzo myslec

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:27   #2918
myha82
Wtajemniczenie

JACIEE dla Twojego tescia...
Co do świąt to ja nigdy nic nie robie. no chyba, ze jakies ciasta...Co roku chodzimy w jeden dzień do jednych rodziów a w drugi do drugich. Do tego dostajemy tyle wyżerki na wynos, ze jeszcze prze tydzień dojadamy

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

OLIWKO pytałas dlaczego sie boje. Cały czas mam w głowie słowa lekarza po konsultacjach wyników nasienia TŻ (to było przed Martynkowa ciąża), ze nawet jak dojedzie do zapłodnienia dziecko może urodzic sie chore albo może dojsc do poronienia. Tż wyszeł 1% plemników o prawidłowej budowie. Wtedy nawet nie dawali nam szans na inseminacje...Tak głeboko te słowa zakorzeniły sie w mojej głowie...
Przy martynie tez sie bardzod enerowaąłm. Teraz tylko nie przygotowywałam mojego organizmu do ciazy. Nie braałm wczesniej kwasu foliowego, nie prowadziąlm zdrowego trybu życia...Piłam sporo alkoholu...Boje se czy to nie wpłyneło na dziecko...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:37   #2919
agulaaabar
Zakorzenienie

Carmela to teraz dla odmiany Picollo weź slbo skomponuj jakiś zestaw kosmetyków dla mamy, ładnie zapakuj i finito

Monia poklikane

Patik bidulo.. tz nie może w nocy ruszyć dupska do Sary? żebyś chociaż raz się kładła z myślą że nie musisz w nocy wstac?

Myha będzie dobrze, musi byc! Urodziłaś zdrową, śliczną corcię, teraz nie moze być inaczej

Dzień dobry
Przed chwilą wstałyśmy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:46   #2920
pieleszka
Wtajemniczenie

Myha już trzymam kciuki za USG! i rozumiem Twój stres, ale na pewno jest wszystko dobrze z dzidzią
Jacieee dla teścia za tego klapsa. nie suprawidliwam go, ale uważam, że to i tak dobrze, że się przyznał Tobie. a nie jak teściowa Justyny zrobił z tego tajemnicę. oby się to więcej nie powtórzyło!!!
stronczku nie znoszę takich sytuacji, cichych dni itp. ja z tych co to raczej wykrzyczą (czasem nawet za ostro,ale jak się rozpędzę, to nie ma zmiłuj ) pretensje niż zamkną je w sobie.
patiku no jeszcze trochę i będzie po remoncie! szybko a nocki współczuję
u niektórych już komplet ząbków, a u nas nadal NIC...
co do spania to Hanka ma ciągle jednak dwie drzemki. ale to przez to, że wstaje raniutko , bo albo się sama obudzi ze mną o 6 albo ja ją wybudzam niewiele później. więc o 9 dziecko się słania już ze zmęczenia i niania ją kładzie. z reguły Hania śpi wtedy 1,5 godz no i kolejna drzemka w okolicy 15, też ok. 1-1,5 godz. często na specerze w wózku, chyba, że mam lenia to w domu ją kładę. a spać chodzi ok. 21. mi taki układ pasuje
co do jedzonka wigilijnego. my standardowo zaliczamy 2 wigilie, poza domem każda, więc ja takich typowo wigilijnych potraw nie szykuje. myślę, ze w tym dniu zjemy normalne śniadanko-zarówno 1 jak i 2 - u nas, potem w ramach obiadu na 1 wigili Hanka wciągnie jakąś rybkę, poprawi kawałkiem domowego sernika na podwieczorek, a w ramach kolacji na drugiej wigili pewnie się skusi na kanapkę. albo będę jej musiała i tak zrobić kaszkę. ona lubi jeść to co my, ale niestety wigilijnego barszczu, który jest u nas bardzo, bardzo mocno doprawiany, ani pierogów z grzybami nie dostanie. chyba, że będą ruskie u teściowej (u nich są takie rzeczy na wigili. i koniecznie też same ugotowane ziemniaki taki mają zwyczaj) to jak będzie sobie życzyła panienka to tego dostanie. specjalnie dla niej i pod nią nie będzie nic szykowane.

wracam do mojej odmóżdżającej pracy. i do Pearl Jam w słuchawkach ostatnio na nowo zakochałam się w takich kawałkach jak "Nothingman" czy "Betterman" musiałam Wam o tym napisać

no i dzień dobry w ogóle!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-11-23 o 09:48
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:53   #2921
myha82
Wtajemniczenie

Ktoś pisał (przepraszam nie pamietam kto ), ze wczesnie kąłdzie spac dziecko... martyna idzie spac o 19:30. o 19 słania sie juz na nogach i marudzi. Szybko do wanienki, butla mleka i do łózeczka (już śpiaca ). Zazwyczaj śpi do 7-7:20 rano. Dzisiaj nocka byłą super, ale czasami zdarza sie milion pobudek. No i jeszcze nigdy sie nie zdarzyło,z ęby do rana spałą w swoim łóżeczku.
W dzień ma jedna drzemke ok 11-12. Na druga ciezko ja namówic.

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-23, 10:18   #2922
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Co do wigilii to dla Agatki będzie smażona rybka (dorszyk pewnie), może ryba po grecku, no i pierogi chyba nadzieje dla Agatki mięskiem, bo pierogom nie odpuści. (no a na grzyby za wcześnie)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:24   #2923
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Carmela to teraz dla odmiany Picollo weź slbo skomponuj jakiś zestaw kosmetyków dla mamy, ładnie zapakuj i finito

Myślałam w nocy, ale na Picolo nie wpadłam ale jej wezmę, a na prezent chyba jakieś rożne dobre herbatki ładnie zapakuje, bo wiem że lubi.
Dzieki za podpowiedzi

Stary 2012-11-23, 10:30   #2924
patik87
Zakorzenienie

Myha w pracy już powiedziałaś?
Nie martw się, lekarze nie dawali szans na zajście w ciażę a tu widzisz.. tak samo patrz z przymrużeniem oka na diagnozę nasienia. Będzie dobrze!

Agula tż wstaje razem ze mną, zazwyczaj to tak jest że Sara ryczy ja ja nosze, tż robi picie/ mleko, rozkłada wersalkę w pokoju, kładę sie tam z nią, abo w sypialni u nas, potem tż ją odnosi do łóżeczka.
Także i on cierpi w tej niedoli razem
Stary 2012-11-23, 10:34   #2925
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Agni ja też kładę Szymona spać ok. 18.30. Nie wytrzymałby mi dłużej Którejś niedzieli położyliśmy go o 19 to zasnął przy ubieraniu pajaca Tyle, że mi śpi do 7-8 rano, przeważnie do 8. Śpioch po mamusi

Patik to teraz wszystko wyjaśniają nocne harce Sary

Stronczek tak trzymaj!

Nie pamiętam więcej..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:36   #2926
myha82
Wtajemniczenie

PATIK po prenatlnych mam zamiar chociaz nie wiem czy sie nie domyslaja bo coraz ciezej mi ukryc brzuszek. teraz jestem na takim pograniczu-albo przytyła albo w ciazy

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-23, 10:46   #2927
patik87
Zakorzenienie

Myha a pokażesz brzuszek ?

Muszę skonfiskować Saren kubek lovi 360 i kupić coś innego, może bidon, bo... nauczyła się odginać tą uszczelkę palcem i z premedytacją wylewać picie
Stary 2012-11-23, 10:52   #2928
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Myha a pokażesz brzuszek ?

Muszę skonfiskować Saren kubek lovi 360 i kupić coś innego, może bidon, bo... nauczyła się odginać tą uszczelkę palcem i z premedytacją wylewać picie
Spryciula mała

Myha musisz być myśli, że będzie ok i koniec!! Na pewno badania wykażą, że rośnie Ci w brzuszku zdrowa dzidzia jak Martynka

Wizytę do ortopedy na nfz mam na 4tego lutego!!
Idziemy prywatnie 6.grudnia
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:54   #2929
ela_86
Wtajemniczenie

witam się i znikam

nie chce mi się pisać

tyle tylko, że byłam z Johnym u lekarza i na szczęście to nie następne zapalenie oskrzeli, a przynajmniej na razie nie. Kupiłam inhalator w aptece i będziemy się przekonywać do niego jak się obudzi... mam nadzieję, że damy radę

a poza tym to miałam nie brać już dziś ketonalu... trochę mnie jednak bolało rano i stwierdziłam, że wezmę, bo muszę się skupić u lekarza i w ogóle...
no i wzięłam

a poza tym to 1 szew na dziąśle mi stanął i mnie łaskocze

a myha nie wiedziałam, że takie przeboje macie ale nie martw się! tym razem na pewno też będzie dobrze! trzymam już kciuki będzie zdrowiutka, pulchniutka fasolka, a potem dzidzia

patik ale agentka

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-23 o 10:57
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:56   #2930
myha82
Wtajemniczenie

Cykne fotke jak wróce do domu. tylko uprzedzam po południu jest duzo wiekszy po całodniowym obżarstwie

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-23, 10:59   #2931
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

Ela rozumiem Cię z 8-ką. Ja miałam wyrwane 3. Masakra. Leciałam na ketonalu z 2 tyg. Miałam potem zszywane z powrotem dziąsło, zawsze mi się robił zębodól. ( raz nie ). Boże co za ból. Chyba rodzić wolę już. Także Ci współczuję, bo wiem, co to znaczy.

Nie wiem co pisac. Dzięki dziewczyny za słowa pociechy. M. w domu już 2 tyg. Nic lepiej.

Jaciee o, to twój teść tak samo jak moja teściowa myśli. Ale to chyba szkoła tamtych lat. W każdym razie ja się mojej nie dziwię, bo mając 4 dzieci rok po roku, to czasem klaps może i zadziałał. Nie wiem. Mój Igor dostał też wczoraj klapsa. Ode mnie.

Myha a który to tydzień już masz? patrz no, jak brzuch rośnie szybko, co nie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:00   #2932
myha82
Wtajemniczenie

ELA troche przeszliśmy w staraniach o Martyne...a teraz bach i znó jestem w ciazy Strasznie ten los przewrotny...
A może to efekt ketonalu-mówie o tym smyrajacym szwie

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-23, 11:01   #2933
Marina1
Zakorzenienie

Ależ mi się dzisiaj nic nie chce.
Robię to na obiad. Ale dla M. bo ja nie tknę ćwiartki. Fuu http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis...l#.UK9DL-RVm7g
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-11-23, 11:07   #2934
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

W nocy tylko 3 pobudki, za to jedna ponad godzinna.

My w tym roku Wigilię mamy u teściów. Tymek na pewno coś tam ugryzie, ale wszystkiego jeść nie będzie, bo jednak większość smażona albo pływająca w majonezie albo z grzybami itp.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Idę na urodziny do ciężarnej koleżanki i nie mam pojęcia co kupić na prezent, zawsze brałam jakiś babski alkohol, a teraz... macie jakieś pomysły?
Może kosmetyki dla kobiet w ciąży? Jakiś dobry balsam przeciw rozstępom. Albo książkę typu "Pierwszy rok z życia dziecka".

Cymbałki super!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Otworzyłam mus jabłkowy od teściowej, chciałam dodać małej do owsianki. Jak go spróbowałam to mnie odrzuciło! No taka z niej kuchara.
Wczoraj tez miałam od niej taki mus w małym słoiczku po gerberku, też mi prawie wybuchł w rękach
No to rzeczywiście udana z niej kucharka. Jak przeczytałam o tych pierogach z Biedronki na Wigilię, to się uśmiałam

Cytat:
Brumek no i odbiła mi się czkawką jej 4 godzinna drzemka, wstała o 17 o 20 poszła spać ( Agni ), od 1-3 harce. 3-4 tż chrapał ciągle go upominałam aż wylądowałam spać w salonie.
To może budź śpiocha w dzień?

Cytat:
Co do wigilii to dla Agatki będzie smażona rybka (dorszyk pewnie), może ryba po grecku, no i pierogi chyba nadzieje dla Agatki mięskiem, bo pierogom nie odpuści. (no a na grzyby za wcześnie)
Pierwszy raz chyba napisałaś o niej zdrobniale: Agatka
Stary 2012-11-23, 11:12   #2935
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja tak na szybko, póki szefa nie ma

Nocka nie za ciekawa, chyba z 7 razy wstawałam, już od 5-tej w ogóle nie wróciłam do lózka. Tz spał jak zabity, chociaż dziecko mu wrzeszczało koło ucha .. Jak go poprosiłam po 4 żeby teraz on wstał do małej, to zwlókł się w końcu, zmienił jej pieluchę, dał picie i ... zasnął ... a dziecko sobie poszło do mojej mamy, która się już do pracy szykowała ... Oczywiście rano była o to koszmarna kłótnia, bo on się ma prawo wyspać No tak, on ma prawo.

Cytat:
Myślałyście już nad świątecznym menu? Z wigilijnego stołu niewiele rzeczy nada się dla malucha... Ponadziewamy Heli pierogi i uszka czymś "bezpiecznym", może jakieś pulpeciki z rybki się zrobi Zastanawiam się, co jeszcze? Hela jest na etapie "mniam" i chce jeść to co my, więc muszę mieć kilka rzeczy, które mogłabym jej dać. Raczej nie da sobie wcisnąć makaronu ze szpinakiem, jak my będziemy się pierogami z kapustą zajadać
Nie myślę jeszcze o tym, Amelka mało je z naszego stołu, bo nie ma czym gryźć. Wigilia chyba będzie u teściowej, więc już w ogóle nic dla niej nie będzie .. Barszczu z grzybów jej nie dam, ryby też nie (teściowa robi pangę a tego moje dziecko w zyciu nie dostanie), pierogów też nie ..... I pewnie będzie jeszcze o to wojna z teściową (i z Tztem, bo on pewnie poprze mamusię) , bo dlaczego jej nie dam spróbować ..
Ech, zobacze jeszcze, moze nie pójdziemy jednak na ta wigilię ...
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
U nas pewnie gównie rybką będzie się delektować (ja zresztą też ) Wigilia u teściowej a jak ostatnio pisałam- z niej kuchara marna. Pierogi made in biedronka, śledziki made in biedronka, barszcz z torebki, jedynie groch z kapustą robi sama, którego akurat nie lubię W Pierwszy dzień Świąt nadrobimy u mojej mamy.

Ale tak teraz pomyślałam, że zrobię taka light rybkę po grecku dla małej Myslę, że i tak stól będzie omijac szerokim łukiem, będzie choinka, pakunki pod nią, później prezenty
Mniam, kuchnia najwyższych lotów
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

OLIWKO pytałas dlaczego sie boje. Cały czas mam w głowie słowa lekarza po konsultacjach wyników nasienia TŻ (to było przed Martynkowa ciąża), ze nawet jak dojedzie do zapłodnienia dziecko może urodzic sie chore albo może dojsc do poronienia. Tż wyszeł 1% plemników o prawidłowej budowie. Wtedy nawet nie dawali nam szans na inseminacje...Tak głeboko te słowa zakorzeniły sie w mojej głowie...
Przy martynie tez sie bardzod enerowaąłm. Teraz tylko nie przygotowywałam mojego organizmu do ciazy. Nie braałm wczesniej kwasu foliowego, nie prowadziąlm zdrowego trybu życia...Piłam sporo alkoholu...Boje se czy to nie wpłyneło na dziecko...
Myha, będzie dobrze Urodzilaś zdrową córeczkę, i to samo będzie z drugim dzieciątkiem Wiesz, że czasem badania wskazują na różne dziwne rzeczy, a jeśli chodzi o ciąże to dzieją się rzeczy wręcz niemożliwe czasami .. Sama jesteś tego przykładem - nie dawano Wam szans na dziecko i co? Bądź dobrzej myśli
Cytat:
Czy ja Ci już pisałam, że podoba mi się imię Twojej córeczki?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:14   #2936
83monia
Zakorzenienie

http://biznes.onet.pl/wideo/hit-dla-...,100869,w.html padniecie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:15   #2937
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Czy ja Ci już pisałam, że podoba mi się imię Twojej córeczki?
i mi sie podoba imię Agatka. nawet myślałam, że jeśli miałabym kiedyś drugą córkę to chciałabym Agatę właśnie. tylk pewnie trudno byłoby tż namówić, bo jego siostra jest Agata

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:16   #2938
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Nie wiem co pisac. Dzięki dziewczyny za słowa pociechy. M. w domu już 2 tyg. Nic lepiej.
Ojej, Marinko, co mu jest? Coś poważnego?
A mogę jeszcze zapytać jaką on ma umowę? Jak nie pracuje to dostaje jakaś kasę?Przytulam Was mocno

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
i mi sie podoba imię Agatka. nawet myślałam, że jeśli miałabym kiedyś drugą córkę to chciałabym Agatę właśnie. tylk pewnie trudno byłoby tż namówić, bo jego siostra jest Agata
No u mnie odpada, bo sama tak mam na imię Gdyby nie to, to Amelka bylaby Agatką
W dzieciństwie mi się nie podobało, a teraz wręcz przeciwnie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:20   #2939
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Tyle, że mi śpi do 7-8 rano, przeważnie do 8. Śpioch po mamusi
My z Sarenka spałyśmy dziś do 10

Cytat:
Nowe umiejętności. Brawo dla cwaniarki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ależ mi się dzisiaj nic nie chce.
Robię to na obiad. Ale dla M. bo ja nie tknę ćwiartki. Fuu
Pycha! Nie lubisz kuraka?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Może kosmetyki dla kobiet w ciąży? Jakiś dobry balsam przeciw rozstępom. Albo książkę typu "Pierwszy rok z życia dziecka".

Cymbałki super!
To już 2 dzidzia (pierwsza w wieku naszych bączków) więc książka raczej odpada, a z kosmetyków to nie wiem jakie lubi Zostanę chyba przy herbacianym zestawie

Cymbałki naprawde extra, nie takie mocno dzieciowe jak te z FP, ale też nie za dorosłe- jak dla szkolnych dzieci, że też u góry są dźwięki (jak w prawdziwym pianinie- te czarne i białe przyciski).
No i są jeszcze dodane nuty pokolorowane tak samo jak blaszki cymbałek- może matka beztaleńcie cos na nich ugra

Stary 2012-11-23, 11:21   #2940
Marina1
Zakorzenienie

Agawo nic nie dostajemy, robi na czarno. Tak zle u nas jeszcze nie było. A ma poważną nerwicę...
Ty się lepiej przyznaj jak masz na imię panno Agato

edit:przyznałaś się

Carmela a, nie za bardzo. Obrzydzają mnie te kości i inne elementy hehe

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-11-23 o 11:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości