|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas coraz szybciej zapierdziela, nie możemy się doczekać wesela. PM 2014 cz. 5
1. Sala: Hotel Kardamon 2. Zespol: ?? 3. Kamerzysta: ?? 4. Fotograf: http://justynaortyl.com/ 5. Suknia: 6. Garnitur: 7. Kwiaty: Hortensje (?) 8. Wódka: 9. Samochód: 10. Tort: 11. Kolor: Szafir 12. Motyw przewodni: Morze
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas coraz szybciej zapierdziela, nie możemy się doczekać wesela. PM 2014 cz. 5
Waniliova, no u nas podobnie - teraz gotuje teściowa, ale jak zamieszkamy sami (czyli dopiero po ślubie) to będziemy tak robić.
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ! widzę że piszecie u wigilii- u mnie tż od 3 lat chyba spędza, tzn najpierw u siebie a potem jedzie do mnie 30 km, ja u niego nigdy nie byłam i w sumie w tamtym roku zrobiło mi się troche przykro z tego powodu, bo on u mnie juz jak rodzina a ja u niego jak obca, ale nic mu nie mówiłam, a ostatnio tż powiedział że w wigilie bede jego narzeczoną już wiec nie wyobraża sobie żeby było inaczej, więc jedziemy na dwie ;-)
|
|
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
Waniliova - to tylko przeziębienie więc nic takiego tylko jestem osłabiona i zużyłam tone chusteczek
alloffkowa - u mnie jest podobna sytuacja bo u mnie TŻ jak rodzina a ja u niego tak sobie chodź nic do mnie nie mają że nie lubią itd oni po prostu tacy są i mój nawet woli u mnie spędzać czas niż u siebie więc sam ich też trochę unika ale powiedziałam że postaram się naprawić ich relacje on powiedział że całkiem możliwe że mi się uda
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
poznanianka1990 my też dopiero po ślubie zamieszkamy sami i to też nie od razu bo trzeba dom wykończyć
jakieś pół roku po ślubie... chyba, że znajdziemy super płatne prace i wykończymy szybciej ![]() Cytat:
![]() Angel_21_ a, to do wesela na pewno Ci przejdzie ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Dobra dziewczyny ja mykam, TŻ już z pracy wrócił ![]() Do jutra, dobranoc
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle dziewczyny informuję Was, nie wiem czy wiecie, że w rossmanie jest kolorowy tydzień i dają 40% zniżki na wszystkie kosmetyki do makijażu! Ja juz sie dzis obkupiłam
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
agunineczka, dostałam e-maila o tej promocji. Ja kosmetyki do make up'u kupuję w Naturze, jedynie podkład w Rossmannie.
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcę nic mówić, ale mojemu Tż'owi najbardziej smakuje spaghetti napoli, które robię z sosem bolgnese z knorra (tak tak, nie napoli) i dodaję swoje przyprawy. No i mrożone zapiekanki też lubię![]() A święta w przyszłości to sama nie wiem, jak będziemy spędzać... póki co każdy u siebie. A potem chyba u mnie w domu. Ewentualnie wieczorem do teściów. Albo przywlokę ich wszystkich do siebie ![]() Cytat:
a miałam omijać rossmanna szeroki łukiem
|
|||
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, ubiór dowolny, ale musimy mieć fartuszki
Każda z nas się raczej przebiera, chociażby dla wygody, no i gdyby się zdarzyło, że się pobrudzimy. Ja akurat chodzę w spodniach dresowych, koszulce z krótkim rękawem, do tego mam bluzę na zamku i na to fartuszek No i obowiązkowo buty na zmianę, tzn. laczki, a ja mam te balerinki
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi dzień szybko zleciał, nawet nie miałam kiedy tutaj zajrzeć
![]() Podpisaliśmy umowę z zespołem i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa Czyli wszystko co powinno być załatwione z większym wyprzedzeniem już mamy, teraz pozostaje nam czekać ![]() A co do wigilii to my do tej pory spędzaliśmy oddzielnie, ale zaraz po kolacji P. do mnie przyjeżdża i wieczór spędzamy już razem i ewentualnie idziemy na pasterkę pierwszy i drugi dzień świąt spędzamy jeden u mnie, drugi u P. W tym roku pewnie też tak jeszcze będzie.
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was pokrótce
Cytat:
i póki co też nie wyobrażam sobie inaczej Widzimy się zawsze w 1szy/2 dzień świąt. Nie byłabym w stanie zrezygnować z Wigilii z moją rodziną, TŻ również, więc na pewno wypracowanie kompromisu będzie trudne. Co do gotowania, sprzątania, prania, prasowania itd. mam bardzo podobne podejście jak velika pranie wspólnie robimy tylko to w pralce wszystko co w rękach TŻ pierze sobie sam Gotuje - uwaga TŻ, ja tylko w weekendy, choć wtedy często gotujemy razem. A sprzątamy zawsze na zmianę Chyba jestem okropną narzeczoną Aa no i nie prasuję za TŻta czasem coś się zdarzy, ale to sporadycznie
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Melduję się, zaglądałam ale jakoś cała sytuacja z naszym piesem mnie roztroiła Dziś całe szczęście czucie w ogonie mu wróciło więc nerwy nie zostały uszkodzone ![]() Byłam znów na kontroli u weta złamanie wykluczone, każe inne stłuczenia, zwichnięcia muszą się same zagoić jednak nie ma gwarancji ,że ogon wróci do stanu z przed wypadku ![]() Trzeba się cieszyć że nie są uszkodzone nerwy w ogonie i udało się uniknąć amputacji Jutro zaczynam maraton w pracy do poniedziałku po 12godzin dziennie więc pewnie nie będzie kiedy z Wami posiedzieć ![]() Tż zły na mnie że jak mogłam nie przewidzieć tego że pies miał taki wypadek.. no niestety nie jestem jasnowidzem, a oprócz niego biegało stado psów więc kto by to przewidział... źle mi z tym ![]() Przepraszam za te smęty
|
#3495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Dokładnie nie ma co sie denerwowac... teraz jeszcze odpuść ale juz po ślubie nie daj sie xD ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Musisz go zrozumieć... rzeczywiście cieżko jest znależć teraz samemu prace... mój Tz jest zakochany w swojej pracy i nie zamieniłby na żadną inną dlatego też nie rozumie mnie ze boje się ze kiedyś nie znajde odpowiedniej pracy, pracy w moim zawodzie (---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Ja też spędzam z Tz oddzielnie świeta ale on zawsze po swojej wigili przyjeźdza do mnie posiedziec a pózniej jedziemy na pasterke I dzien swiat u mnie a II u niego
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym się z wami pożegnać bo jutro rano jadę do Krakowa na studia w związku z czym odezwę się dopiero w niedzielę wieczorem albo w poniedziałek także życzę wam miłego weekendu
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cieszę się, że udało się po Waszej myśli ![]() Co do Świąt to będą nasze pierwsze wspólne Tż pewnie pojedzie na Wigilię do swoich rodziców, ja do swoich. Później przyjedzie do mnie. I Dzień Świąt spędzimy z jednymi, a II z drugimi rodzicami
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie I i II dzień świąt spędzamy u mnie no bo tż pracuje w międzyczasie
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
My Wigilię spędzamy najpierw u mojej mamy, w tym czasie szwagierka jest u swojej i o 19 jest następna u teściów
Teściowej na prezent kupię parowar, bo chciała a teściowi wódkę, albo wino. Byliśmy ostatnio w media markt i była promocja ekspresów dolce gusto i w sumie ustalilismy, że go kupimy na święta, zaś jednak pomyśleliśmy, że od teściów chcemy na święta. Jak sie później dowiedziałam jaki ekspres mój ukochany sobie od taty zażyczył to myślałam, że go ubije całkiem inny niz ustaliliśmy - nie na kapsułki a na ziarno i dwa razy droższy )Cytat:
Ostatnio notorycznie przez 3 dni idąc do łazienki(tż wstawał wcześniej) zastawałam na zlewie piankę do golenia, obok zamknięcie od pianki na zlewe i podnosząc było na zlewie odciśnięte kółko od pianki zaschnięte. No ale nic 3dni sprzatałam i chowałam do szafki tż, czwartego dnia zastałam widok ten sam, wzięłam piankę i wyrzuciłam do śmieci(nie interesowało mnie czy była nowa czy nie ) proszeniem nie potrafi to może jak zaczne wyrzucać to się nauczy
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piankka, you made my day Witam się standardowo kawusią
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Tak samo, sprzątam wczoraj... oczywiście tż stolik nocny ominęłam szerokim łukiem bo tam PINCET szklanek... zabraknie mu na nim miejsca to je sprzątnie
I została butelka sprite na biurku(było tam no 1/4 butelki, oczywiście też mówiłam aby sprzątnął... no nie zrobił, więc wzięłam sprite wylałam do zlewu - buteleczkę wyrzuciłam ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Ale tak to jest jak ma się teściową taką jak moja... to tak są później dzieciory wychowywane(czyli tż) rzuci gdzie popadnie, a teściowa sprzątnie...Nie! u mnie tak nie będzie Jak widzę w salonie szklankę na stole, to gdy sprzątam(podniosę szklankę) aby umyć stół, zaś odłożę szklankę w miejsce w którym ją zastałam |
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
u mnie jest inaczej
Teściowa wychowała swoich chłopaków jak należy TŻ po sobie sprząta, potrafi upiec dla mnie ciasto i robi najlepsze naleśniki pod słońcem ![]() Poza tym sam pierze swoje ubrania i zmywa po obiedzie Taki mi się trafił okaz! ![]() Edit ale mi się podobają te filmy http://www.dziedzicfilm.pl/... Właśnie na takim czymś mi zależy, fajny teledysk ślubny. Tylko dlaczego tak daleko ode mnie, 200 km w jedną stronę nic innego w swojej okolicy nie mogę znaleźć.Dziewczyny z 3miasta, może Wy wiecie czy gdzieś w 3mieście ktoś robi takie teledyski ślubne na dobrym poziomie? Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2012-11-23 o 09:05 |
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Cytat:
jutro się wybiorę ![]() klaudia1534 gratuluję podpisania umowy z zespołem ![]() Paati89 cieszę się, że z pieskiem już lepiej jak TŻ może Cię o to oskarżać? faceci ane3kaa ale ja go rozumiem i staram się mu pomóc, cierpliwość, ale to już za długo trwa w sumie to prawie dwa lata, więc nie dziwie się, że jest tak załamany... a ja razem z nim... swoją i jego sytuacjącikulada wzajemnie miłego weekendu Cytat:
tak to jeszcze nie robiłam, ale na pewno to wypróbuję ![]() Cytat:
iLoNuS_ktl to fajny okaz Ci się trafił mój sam z siebie posprząta/pozmywa jak jest sam w domu (ale to też nie zawsze!) albo jak go jakaś wena najdzie oczywiście tak jak Piankka nie sprzątam tego jedynie jak robię większe porządki. A co do teledysku ślubnego to fajna rzecz... ale czy my z czegoś takiego skorzystamy to nie wiem jeszcze
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2012-11-23 o 09:31 |
|||
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedynie jak jestem chora to się zbierze do kupy ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- skuteczne dzisiaj golił się elektryczną
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie mój tak samo, ugotować coś potrafi, ale sprzątać to sam z siebie nie a co do zmywania to jak byliśmy sami zrobiłam grafik kto kiedy zmywa
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ależ on szczupły był ![]() Co do filmików chyba Cię nie uratuję bo znam tylko dwa http://www.greenart-studio.com/ http://www.fabrykaobrazu.net/ |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ten grafik w sumie podziałał
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle nie myśleliśmy o kamerzyście, ale tak bardzo spodobały mi się te teledyski i taki reportaż z wesela do 30 min Tż mnie zabije będzie to ciężka walka do stoczenia...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

ale powiedziałam że postaram się naprawić ich relacje on powiedział że całkiem możliwe że mi się uda
jakieś pół roku po ślubie... chyba, że znajdziemy super płatne prace i wykończymy szybciej 

a miałam omijać rossmanna szeroki łukiem
całkiem inny niz ustaliliśmy - nie na kapsułki a na ziarno i dwa razy droższy
)
I została butelka sprite na biurku(było tam no 1/4 butelki, oczywiście też mówiłam aby sprzątnął... no nie zrobił, więc wzięłam sprite wylałam do zlewu - buteleczkę wyrzuciłam
faceci