Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 09:42   #3871
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
"kobieta przy nadziei... ... to ta, która ma nadzieję, iż po porodzie zgubi te wszystkie cholerne kilogramy!"

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Chociaż kiedyś dziewczyny tu na wątku mówiły, że u nich te ochraniacze się sprawdziły, bo dzidzie się kręciły i inaczej miałyby poobijane główki... i bądź tu człowieku mądry

Dziewczyny wybaczcie, że ostatnio tak mało się udzielam. Nie wyrzucajcie mnie jeszcze Mam jakiegoś dołka i nie chce żeby na Was przeszło.

Prawdopodobnie nie będziemy mieli swojego mieszkania tak jak wcześniej pisałam banki stawiają coraz dziwniejsze wymagania. Miałam powiedzieć, który to bank tak nadziwiał z pękniętym dowodem, ale dalej nie wiem. Korzystamy z doradcy finansowego i to on składa wnioski i mówi nam co jeszcze trzeba donieść, więc w sumie to nie wiemy który to bank. składamy do trzech: Multi bank, Getin Bank i Kredyt Bank, więc to któryś z tych. No i pojawiło się nowe żądanie- tż musi dać wyciąg z konta a na tym koncie ma być 110 000zł ok, więc tż z firmowego przelał na prywatne (tyle, żeby było do pokazania), wydrukował i proszę bardzo... kolejny problem: "ale to widać, że to dziś było przelane..." no to tż mówi: a jak inaczej miałem załatwić 110 tys?? no Ci ludzie nie myślą... czy jakbyśmy mieli 110 000zł na koncie to potrzebowalibysmy 160tys kredytu na mieszkanie?? wzięlibyśmy tylko 50tys. albo pożyczyli od kogoś i bez żadnej łaski ręce, nogi i wszystko inne już mi opada
co do ochraniaczy to u nas kiedyś Julka wsadziła nogę miedzy szczebelki gdzie nie było ochraniaczy i zaczeła płakac bo nie mogła jej wyjąć, więc ja ochraniacze zakładam

a co do banków i ich wymagań to masakra

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 22t z troszkę lepszym humorem...

I jeszcze takie pytanie czy jest możliwość, znacie takie przypadki aby to lekarz rodzinny wypisywał zwolnienie w ciąży? powiedzmy na ostatnie 2,5 lub 3,5 m-ca?
za tygodnie
a co do zwolnienia od rodzinnego to na 2 tygodnie by wypisała ale czy az na tyle to nie wiem

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry a może i nie dobry

miałam dziś nie iść do pracy ale mówię pójdę na chwilę i co ledwo wyszłam z domu to zjechałam po schodach dzięki bogu na tyłku ale i tak się boję bo przez ten kaszel to całe podbrzusze mnie boli i tak jakbym skurcze miała co jakiś czas nie wiem sama co to jest a teraz jeszcze bo bokach coś zaczęło mnie uciskać no masakra jakaś
.
bidulka
ja tez jak kaszle to mnie cały brzuch boli

Cytat:
Mój gin jest anty L4 powiedział że nawet w 9 miesiącu, ale poza tym jest bardzo dobrym lekarzem. Na razie mam zwolnienie od prywatnego ale do niego nie będę już chodzić bo ten oprócz zwolnienia to kompletnie nic. Od początku ciąży tylko raz kazał mi zrobić krew mocz i na tym koniec. Nie kazał zrobić badań typu hiv, toksoplazmoza itp. Nigdy też nie zbadał mnie na fotelu (choćby sprawdzenie szyjki). I gdyby nie ten na nfz to skąd bym wiedziała że hemoglobina cały czas spada albo że mam tą infekcję A nie chcę już chodzić do 2 bo to jest trochę trudne, choćby badania. Prywatny kazał mi już zrobić glukozę, ten na nfz dopiero po nowym roku. A jeszcze do tego różne proporcję. Dlatego chciałabym już zostać przy jednym no ale mam problem zwolnienia no i tak myślę i myślę co robić i już nie mam sił, humor do dupy przez to bo za tydz L4 się kończy i co dalej
to co ten gin robi na wizycie skoro nawet cie nie bada na fotelu ja na kazdej wizycie mam badanie sprawdzanie szyjki a od któregos tam tygodnia sprawdzania bicia serca tez.

A co do zwolnienia to pogadaj szczerze z tym lekarzem może jednak ci wypisze l4 jak przedstawisz cięzką sytuacje w pracy i jakie to dla ciebie męczące

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 22 tyg

Dołączam do grupy o dziwnych snach: dzisiaj mi się śniło, że urodziłam czworaczki: 3 chłopców i dziewczynkę. Dzieci były duże... i każde inne no, każdemu ciągle się ulewało Pół rodziny przybyło mi z pomocą (nawet ciocie, których nie widuję zbyt często)...
za tygodnie
wow czworaczki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 09:49   #3872
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Ale powiem wam ze wy jakoś tak często robicie morfologie i mocz a mi w sumie tylko 2 razy przypisała teraz na nastepną wizytę żadnych badań nie kazała robić
ja morfologię też miałam robioną 2 razy, mocz 3 i na następną wizytę w 24tc również mam się stawić bez badań

Cytat:
składamy do trzech: Multi bank, Getin Bank i Kredyt Bank, więc to któryś z tych.
a spróbujcie do PKO SA czy jak to się teraz nazywa Uni Credit... o tu: http://www.pekao.com.pl/
Mają naprawdę dobrą ofertę! I najlepiej składać do banku, do którego chcecie w pierwszej kolejności!
Nie ufam doradcom kredytowym bo jak pisała panika oni mają fuchę z każdego banku... Nam przy kredycie pomagała pani od dewelopera i była naprawdę sumienna...
A czemu musieliście okazać 110tys. na koncie???

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 09:54   #3873
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Cytat:
Prawdopodobnie nie będziemy mieli swojego mieszkania tak jak wcześniej pisałam banki stawiają coraz dziwniejsze wymagania. Miałam powiedzieć, który to bank tak nadziwiał z pękniętym dowodem, ale dalej nie wiem. Korzystamy z doradcy finansowego i to on składa wnioski i mówi nam co jeszcze trzeba donieść, więc w sumie to nie wiemy który to bank. składamy do trzech: Multi bank, Getin Bank i Kredyt Bank, więc to któryś z tych. No i pojawiło się nowe żądanie- tż musi dać wyciąg z konta a na tym koncie ma być 110 000zł ok, więc tż z firmowego przelał na prywatne (tyle, żeby było do pokazania), wydrukował i proszę bardzo... kolejny problem: "ale to widać, że to dziś było przelane..." no to tż mówi: a jak inaczej miałem załatwić 110 tys?? no Ci ludzie nie myślą... czy jakbyśmy mieli 110 000zł na koncie to potrzebowalibysmy 160tys kredytu na mieszkanie?? wzięlibyśmy tylko 50tys. albo pożyczyli od kogoś i bez żadnej łaski ręce, nogi i wszystko inne już mi opada
Tak jak pisze panika, trochę trzeba wd mnie pochodzić samemu po bankach też innych, oni zazwyczaj mają podpisane umowy z kilkoma, a jak kredyt w sumie nie wielki, a i jak widać działalność Twojego TŻ też jakoś sobie działa, to myślę że dacie radę ! Sugeruję na wszelki składania papierów luźne ciuchy i udajemy grubą, to wtedy zawsze zdolność większa bo liczona na 2 a nie 3.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Sny w ciąży są faktycznie dziwne, najśmieszniejsze, że wszystko wydaje się nam wtedy normalne a apropo niepłaczącego dziecka to przypomniała mi się córka Belli i Edwarda ze Zmierzchu, bo wczoraj oglądaliśmy, piękne bo jakże inne, jak tak komputerowo zrobione to dziecko ale żeby ani razu nie zapłakało, tylko przedstawiają życie usłane różami i ciągły sex w 3 dni po porodzie to już lekka przeginka cały film się wczoraj pośmialiśmy ale uważam, że nie był taki zły
Raaaany dziewczyny serio, nie każdy był w kinie, nie można poczekać trochę aż sobie wszyscy z radością obejrzą tylko trzeba innym psuć a odnośnie tematu sorry dla mnie dziwienie się jakiejś nierealności w głupawym filmie o uwaga, WAMPIRACH jest trochę śmieszne... a latanie na ziemią, zmiany w wilkołaki, utraty dziewictwa i inne pierdoły są niby nie przegięciem

Cytat:
za 22

Cytat:
miałam dziś nie iść do pracy ale mówię pójdę na chwilę i co ledwo wyszłam z domu to zjechałam po schodach dzięki bogu na tyłku ale i tak się boję bo przez ten kaszel to całe podbrzusze mnie boli i tak jakbym skurcze miała co jakiś czas nie wiem sama co to jest a teraz jeszcze bo bokach coś zaczęło mnie uciskać no masakra jakaś
O rany uważaj na siebie !

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Wiesz nigdy do głowy mi nie przyszło żeby o to zapytać ale na następnej wizycie zapytam położnej a dzisiaj zapytam mamusiek z Holandii na innym forum (: Wiem że zalecają spanie w śpiworkach albo takich a'la rożkach, pościel do łóżeczka tutaj znaleść to masakra (ja dostanę od cioci ), a ja w sumie wolę kołderkę bo u nas góra zimna i nie jestem pewna czy taki śpiworek wystarczy...
O dziękuję Ci bardzo ! No właśnie Mąż mnie przekonuje do braku tego ochraniacza i spaniu w śpiworku, i po rozmowie z moją przyjaciółkami która dwójkę odchowała w stanach chyba się przychylam.

Cytat:
Mój gin jest anty L4 powiedział że nawet w 9 miesiącu, ale poza tym jest bardzo dobrym lekarzem. Na razie mam zwolnienie od prywatnego ale do niego nie będę już chodzić bo ten oprócz zwolnienia to kompletnie nic. Od początku ciąży tylko raz kazał mi zrobić krew mocz i na tym koniec. Nie kazał zrobić badań typu hiv, toksoplazmoza itp. Nigdy też nie zbadał mnie na fotelu (choćby sprawdzenie szyjki). I gdyby nie ten na nfz to skąd bym wiedziała że hemoglobina cały czas spada albo że mam tą infekcję A nie chcę już chodzić do 2 bo to jest trochę trudne, choćby badania. Prywatny kazał mi już zrobić glukozę, ten na nfz dopiero po nowym roku. A jeszcze do tego różne proporcję. Dlatego chciałabym już zostać przy jednym no ale mam problem zwolnienia no i tak myślę i myślę co robić i już nie mam sił, humor do dupy przez to bo za tydz L4 się kończy i co dalej
Tego prywatnie to trzeba chyba olać, nie opłaca się płacić 100 zł za miesiąc za l4 no chyba, że Tobie się opłaca, ale sam standard opieki żałosny, a nie ma u Was innych przyjmujących prywatnie ginekologów ? z dobrymi opiniami i nie anty l4 ?

Cytat:
ja też dziś 22, zaraz idę poczytać w kalkulatorach ciąży co się tam dzieje u młodego

Cytat:
hej

Ale powiem wam ze wy jakoś tak często robicie morfologie i mocz a mi w sumie tylko 2 razy przypisała teraz na nastepną wizytę żadnych badań nie kazała robić
No bo tak często jest zalecane, mocz co miesiąc morfologię prawie co miesiąc. Nawet żeby wykryć właśnie spadki żelaza etc

No a poza tym po głosowanku i kawusia
Stary 2012-11-23, 10:00   #3874
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ja morfologię też miałam robioną 2 razy, mocz 3 i na następną wizytę w 24tc również mam się stawić bez badań
no to nie jestem sama z tymi badaniami ja mam nastepną w 28 tygodniu. ale ten czas leci po nowym roku to juz bedzie prawie gotowe do wypaku

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

ja też dziś 22, zaraz idę poczytać w kalkulatorach ciąży co się tam dzieje u młodego

No bo tak często jest zalecane, mocz co miesiąc morfologię prawie co miesiąc. Nawet żeby wykryć właśnie spadki żelaza etc
za tygodnie
zobacze jak na nastepnej wizycie mi nie zleci morfo i moczu to chyba pójde do rodzinnego po skierowanie albo sama ja poprosze
Stary 2012-11-23, 10:03   #3875
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
no to nie jestem sama z tymi badaniami ja mam nastepną w 28 tygodniu. ale ten czas leci po nowym roku to juz bedzie prawie gotowe do wypaku
Stary 2012-11-23, 10:05   #3876
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

niestety tak teraz jest, nawet wczoraj w tv mówili ze kredyty hipoteczne już zleciały o ponad 20% w dół, a my jak chodizliśmy z akredytem to najlepsze warunki i dobra pomoc i obsługa była w pekao, a w Bnp Pariba tez nam by przyznali

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:08   #3877
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Tak jak pisałam wczoraj byłam na wizycie i wyszedł mi stan zapalny i bakterie z cytologi, na które dostałam tabletki dopochwowe Grynalgin (czy jakoś tak). Do tego ten ból w udzie/ nodze powiedział że to promieniuje od kręgosłupa w sumie dokładnie nie zrozumiałam o co chodziło. No i ta hemoglobina spadająca więc dostałam żelazo. I teraz pytanie do mam, które biorą żelazo jak je przyjmujecie bo lekarz kazał w trakcie śniadania a farmaceutka powiedziała że na czczo
I jeszcze takie pytanie czy jest możliwość, znacie takie przypadki aby to lekarz rodzinny wypisywał zwolnienie w ciąży? powiedzmy na ostatnie 2,5 lub 3,5 m-ca?
za 22t
pobierzesz tabletki i wszystko sie poprawi

Cytat:

Dołączam do grupy o dziwnych snach: dzisiaj mi się śniło, że urodziłam czworaczki: 3 chłopców i dziewczynkę. Dzieci były duże... i każde inne no, każdemu ciągle się ulewało Pół rodziny przybyło mi z pomocą (nawet ciocie, których nie widuję zbyt często)...
za 22 t
i dla pomocnych ciotek

Cytat:
Glukoza ok po godzinie 105 po 2h 88.

Cytat:

no strippi poszły ostatnie 3 głosy i teraz trzymam kciuki ze cos wygrasz

witam się i ja
a pogoda jakas taka nie fajna ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:14   #3878
klementyna1
Zakorzenienie

LAski ale naskrobałyście, jeden dzien Was zostawić...Nic to nadrobię chociaz piate przez 10
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:17   #3879
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Sugeruję na wszelki składania papierów luźne ciuchy i udajemy grubą, to wtedy zawsze zdolność większa bo liczona na 2 a nie 3.
o właśnie! ważna sprawa! nie pokazywać ciąży
a złozyliście już wnioski do tamtych banków? macie uzupełnienie dokumentów czy odmowę? Bo póki nie ma odmowy warto uderzać na własną rękę do innych banków... To nic nie kosztuje porozmawiać o ofercie... kojarzę, że jeszcze dobry byl CreditAgricole a my wahaliśmy się nad PKO SA i Deutsche Bankiem Wygrała polsko- włoska marka i jesteśmy bardzo zadwoleni - wynegocjowaliśmy marżę i kilka warunków... nie ma prowizji... można wcześniej spłacić kredyt już po 2 latach a nie jak w innych po 5... oj dużo pierdół, które się przydały albo przydadzą w przyszłości

Cytat:
a co ma robić ten Twój Dziedzic? Pływa sobie....

hihih w tym nagraniu, które kiedyś dawno podsyłała chyba Strippi co dzieci myślą o ciąży była właśnie dziewczynka, która mówiła: no i tak pływałam sobie w brzuchu, a co miałam robić? urocze to było!

Ależ mi się nie chce pakować a do teściów na weekend jedziemy... wrrrr

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-11-23 o 10:20
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:17   #3880
bmma
Zadomowienie

Witam
Za tygodnie. U mnie dzisiaj początek 26 , ale to leci szybciutko.

Z badaniami to różnie, ostatnio miałam podstawowe końcem września
Krzywej cukrowej (picie glukozy) jeszcze nie miałam
Idę w grudniu, to gina pomęczę.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:18   #3881
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

... idę w końcu was nadrobić leżę w łóżeczku ze śniadankiem i słucham muzyki dla bobasa bo i mnie uspokaja.
Dzowniłam także do mojego ginekologa i czekam aż oddzwoni bo znowu mi opryszczka wyskoczyła i nie wiem czy to związane z przeziębieniem czy wizytą u stomatologa choć myślę że to drugie bo zawsze po wizycie u stomatologa mam takie niespodzianki a jak byłam na ostatniej wizycie u gina to powiedział że jak będzie się powtarzać to zrobi mi kurację jakimś antybiotykiem ale lepszy chyba ten antybiotyk aniżeli chodzenie z tym g... raz na dwa miesiące i dziecko zarażać normalnie jak nie urok to sraczka ciągle coś mi jest aż zaczynam się stresować czy z dzidzią wszystko ok a wizyta dopiero 10 grudnia
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:21   #3882
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tego prywatnie to trzeba chyba olać, nie opłaca się płacić 100 zł za miesiąc za l4 no chyba, że Tobie się opłaca, ale sam standard opieki żałosny, a nie ma u Was innych przyjmujących prywatnie ginekologów ? z dobrymi opiniami i nie anty l4 ?
Właśnie ten prywatny był z polecenia (w szoku jestem jak można go było chwalić) chociaż nie powiem jest miły, nie ma skrępowania itp ale sory nie po to tam chodzę! I z tego też powodu boję się już zmieniać tego nie prywatnego na innego prywatnego co daję zwolnienia, że znów może się okazać nie kompetentny. A przecież wpisze się w kartę i wtedy to już głupio by było wrócić do poprzedniego. Naprawde mam taki mętlik w głowie, że aż chyba jakaś depresja mnie dopadła
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:21   #3883
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Sugeruję na wszelki składania papierów luźne ciuchy i udajemy grubą, to wtedy zawsze zdolność większa bo liczona na 2 a nie 3.

Obserwatorko, gratki na 22gi tydzien dla Dziedzica

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
to najlepsze warunki i dobra pomoc i obsługa była w pekao
to sie zmienia i jest mocno indywidualne - tak mi sie wydaje.
Pekao i Pekao SA to moje 'macierzyste' banki i one byly dziko chetne na udzielenie nam kredytu. tylko u nich rata to bylo ok. 2200 zl, a ten ktory dostalismy to 1300 zl (ale w walucie). takze roznice znaczace... i warto porownac kilka opcji.
w momencie, w ktorym my sie zadluzalismy, byl bum doradcow na Nordee i Deutsche Bank, ale dla nas i tak korzystniejszy okazal sie maly Nord.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:23   #3884
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a pogoda jakas taka nie fajna ;/
u mnie pogoda ładna ale co mi po tym jak i tak jak wyjde z pracy o 16 to juz ciemno bedzie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam
Za tygodnie. U mnie dzisiaj początek 26 , ale to leci szybciutko.
.
idziemy łeb w łeb u mnie tp na 7.03

Cytat:
... idę w końcu was nadrobić leżę w łóżeczku ze śniadankiem i słucham muzyki dla bobasa bo i mnie uspokaja.
Dzowniłam także do mojego ginekologa i czekam aż oddzwoni bo znowu mi opryszczka wyskoczyła i nie wiem czy to związane z przeziębieniem czy wizytą u stomatologa choć myślę że to drugie bo zawsze po wizycie u stomatologa mam takie niespodzianki a jak byłam na ostatniej wizycie u gina to powiedział że jak będzie się powtarzać to zrobi mi kurację jakimś antybiotykiem ale lepszy chyba ten antybiotyk aniżeli chodzenie z tym g... raz na dwa miesiące i dziecko zarażać normalnie jak nie urok to sraczka ciągle coś mi jest aż zaczynam się stresować czy z dzidzią wszystko ok a wizyta dopiero 10 grudnia
a co za fajna muzyczke dla bobasa masz
a z dzidzia na pewno ok wiec bez stresu, leż i sie odpręż
Stary 2012-11-23, 10:27   #3885
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

ale ostatnio z konkubentem przejrzelismy kilka opisow 23 tygodnia i bylam wszoku, bo w jednym opisali, ze u lekarza moge sie spodziewac bolesnego badania 'recznego". na ostatniej wizycie mialam wlasnie bolesne badanie, po nim krew w gaciach; takze kalkulator mnie uspokoil, ze to standardowe badanie ulozeia plodu a nie moj doktorek jest sadysta

Cytat:
normalnie jak nie urok to sraczka ciągle coś mi jest
mam te same mysli...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:35   #3886
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

hihih w tym nagraniu, które kiedyś dawno podsyłała chyba Strippi co dzieci myślą o ciąży była właśnie dziewczynka, która mówiła: no i tak pływałam sobie w brzuchu, a co miałam robić? urocze to było!
No czekam, na to kiedy będzie, gra w szachy i czyta książki jak na geniusza przystało

Cytat:
Właśnie ten prywatny był z polecenia (w szoku jestem jak można go było chwalić) chociaż nie powiem jest miły, nie ma skrępowania itp ale sory nie po to tam chodzę! I z tego też powodu boję się już zmieniać tego nie prywatnego na innego prywatnego co daję zwolnienia, że znów może się okazać nie kompetentny. A przecież wpisze się w kartę i wtedy to już głupio by było wrócić do poprzedniego. Naprawde mam taki mętlik w głowie, że aż chyba jakaś depresja mnie dopadła
Wiesz, czasami babeczki same nie wiedzą co z poza byciem miłym powinien taki lekarz robić, a jak się czyta chociażby forum to widać co inne dziewczyny mają zlecane, zaczyna się czytać interesować etc A szukałaś przez taki portal znany lekarz ? Ja ostatnio sobie kilku lekarz tak znalazłam i byłam zadowolona. Nie ma co się dołować, jesteś szczęściarą że masz fajnego gina na NFZ, co do zwolnień od internisty to tak jak dziewuszki napisały 2-3 tyg może jakiś da, ale na dłużej nie sądzę. Można więc po prostu potraktować te 100 zł raz na miesiąc u prywatnego jako cenę za l4 i trudno się mówi
Stary 2012-11-23, 10:37   #3887
misiulka06
Rozeznanie

głosiki oddane
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:38   #3888
oliwka__
Zakorzenienie

Malpka szukam w necie i puszczam http://www.muzykabobasa.pl/ chciałam ostatnio kupić w empiku ale nie było

Strippi drugie 3 głosy w domku też poszły to teraz trzymamy kciuki
Stary 2012-11-23, 10:39   #3889
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ale ostatnio z konkubentem przejrzelismy kilka opisow 23 tygodnia i bylam wszoku, bo w jednym opisali, ze u lekarza moge sie spodziewac bolesnego badania 'recznego". na ostatniej wizycie mialam wlasnie bolesne badanie, po nim krew w gaciach; takze kalkulator mnie uspokoil, ze to standardowe badanie ulozeia plodu a nie moj doktorek jest sadysta

:
O można się wyedukować, ja tam dawkuję sobie wiedzę np dziś przeczytałam że młody śpi jakieś 20 godzin z doby więc już się nie stresuję że mało aktywny jest bo wiem że śpi
Stary 2012-11-23, 10:40   #3890
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, czasami babeczki same nie wiedzą co z poza byciem miłym powinien taki lekarz robić, a jak się czyta chociażby forum to widać co inne dziewczyny mają zlecane, zaczyna się czytać interesować etc A szukałaś przez taki portal znany lekarz ? Ja ostatnio sobie kilku lekarz tak znalazłam i byłam zadowolona. Nie ma co się dołować, jesteś szczęściarą że masz fajnego gina na NFZ, co do zwolnień od internisty to tak jak dziewuszki napisały 2-3 tyg może jakiś da, ale na dłużej nie sądzę. Można więc po prostu potraktować te 100 zł raz na miesiąc u prywatnego jako cenę za l4 i trudno się mówi
To by mi nie przeszkadzało jak bym płaciła 100zł za zwolnienie i dziękuję ale wiesz musze kombinować z tymi badaniami (chocby ta glukoza teraz).
A jeszcze przyszło mi do głowy coś takiego jak pójde na genetyczne i poprosiłabym go o L4 na miesiac myślicie że mógłby wypisać. Zawsze to bliżej porodu a wtedy może w końcu wyprosze u tego na nfz?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:41   #3891
oliwka__
Zakorzenienie

Dziewczyny co do tych ochraniaczy na łóżeczka to ja słyszałam, że nie tylko w Holandii ale w całej unii europejskiej powoli wprowadzają zakaz ich stosowania podobno są przyczyną tak zwanych śmierci łóżeczkowych ? i uduszeń przez niemowlaki. Ale ile w tym prawdy nie wiadomo a może to kolejna fanaberia i wymysł urzędników unii europejskiej jak proste ogórki niedługo banany też pewnie będą musiały być proste bo inaczej nie przejdą kontroli parodia
Stary 2012-11-23, 10:43   #3892
bmma
Zadomowienie

Cytat:
idziemy łeb w łeb u mnie tp na 7.03

u mnie 8 marca Zobaczymy która kiedy urodzi

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-11-23, 10:43   #3893
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

hejka,
ja się wyleguję w łóżeczku
no ale powoli trzeba się z niego zbierać bo obiecałam mężowi fasolkę po bretońsku a na 14 jadę do endokrynologa także bardzo proszę o kciuki za wizytę. No i zbierać siły na jutro na wizytę bo kontrola po atrakcjach ostatnich ;(

gratuluję skończonych tygodni
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:46   #3894
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hejka,
no ale powoli trzeba się z niego zbierać bo obiecałam mężowi fasolkę po bretońsku a na 14 jadę do endokrynologa także bardzo proszę o kciuki za wizytę. No i zbierać siły na jutro na wizytę bo kontrola po atrakcjach ostatnich ;(

How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:48   #3895
bmma
Zadomowienie

Cytat:
hejka,

proszę, nie ma sprawy... trzymamy...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-11-23, 10:48   #3896
oliwka__
Zakorzenienie

a to odpowiedź na posta kasia86bgo o Fasolkach na dole powinna wam się pojawić lista 1/22 piosenki proszę bardzo wczesna młodość bardzo wczesna
Stary 2012-11-23, 10:49   #3897
OtTakaJa
Zakorzenienie

Witam się w 20 tygodniu

Z tymi ochraniaczami to dziwna sprawa, no ale jak by na to nie patrzeć coś w tym może być

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 10:51   #3898
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
To by mi nie przeszkadzało jak bym płaciła 100zł za zwolnienie i dziękuję ale wiesz musze kombinować z tymi badaniami (chocby ta glukoza teraz).
A jeszcze przyszło mi do głowy coś takiego jak pójde na genetyczne i poprosiłabym go o L4 na miesiac myślicie że mógłby wypisać. Zawsze to bliżej porodu a wtedy może w końcu wyprosze u tego na nfz?
ja mysle ze spokojnie mozesz poprosic,z tego co wiem to na 4 tygodnie czyli 28 dni daja bez problemu, przynajmniej tam gdzie aj chodze wiem, ze tak jest, chyba ze znowu to bedzie jakis gbur a nie lekarz, no a wtedy za miesiac juz mzoe ten Twój Ci da tym bardziej jak posciemniasz troche

Stary 2012-11-23, 10:55   #3899
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
myślę ze mozesz poprosic na genetycznym lekarza, i w sumie powinien ci dac

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

u mnie 8 marca Zobaczymy która kiedy urodzi
zobaczymy a ja jestem z 9 marca

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
hejka,

trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam się w 20 tygodniu

Z tymi ochraniaczami to dziwna sprawa, no ale jak by na to nie patrzeć coś w tym może być
za koleny tydzien
a z tymi ochranaiczami no wiecie prawda jest taka ze dziecko moze połozyc sie buźką do materaca i tez mozna sie udusic nie tylko przy ochraniaczu
Stary 2012-11-23, 10:56   #3900
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
hejka,

ooo afsolka mniammm, kciuki trzymamyyy mocno a wczoraj mówili że do endokrynologa zapisy na 2019rok dopiero he masakra

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości