Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 21:34   #4411
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A przypomniało mi się, że mój Maluszek kończy dziś 9 tygodni. Buuuu... jak to leci
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:44   #4412
weronika_91
Zakorzenienie

Współczuję Wam tych kolek mamuski. Wy zmęczone i dzieci tak samo. Mój kolki ma rzadko
Cieszę się bo już przeszło tydzień spokoju mamy .

Buziaki dla dzieci kończących dziś nowe tygodnie , miesiące

Szkoda że na tapatalku nie ma klubu dobranoc spokojnej nocy kobietki
Stary 2012-11-22, 21:46   #4413
gda
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
W sensie zuzia powtarza :p
Hahaha, no myślałam, że Twój piesek

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Współczuję Wam tych kolek mamuski. Wy zmęczone i dzieci tak samo. Mój kolki ma rzadko
Cieszę się bo już przeszło tydzień spokoju mamy .

Buziaki dla dzieci kończących dziś nowe tygodnie , miesiące

Szkoda że na tapatalku nie ma klubu dobranoc spokojnej nocy kobietki
Ja na klub wchodzę przez przeglądarkę na telefonie

Jeju dziewczyny nie mogę patrzeć na ten mój brzuch! Czy on się kiedyś wchłonie???
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:48   #4414
asiejka86
Rozeznanie

Cześć mamusie
Podczytuję i udało mi się uspić Małą - zobaczymy na jak długo.
Czytałam, że pediatra polecała komuś esputikon - my stosujemy i widzę efekty - Julka puszcza sobie bączki i kupki też nie sprawiają jej prolemów. I kolki są duzo mniejsze.
OOOO Mała juz nie spi
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:05   #4415
gda
Zakorzenienie

Hmmm, to może spróbuję następnym razem esputikon zamiast boboticu

Ale się jakoś zdołowałam - oglądam stare zdjęcia i tam mam taki płaski piękny brzuch i szczupłe nogi... Ech... Jednego dnia mi z tym dobrze, a kolejnego się dołuję
Stary 2012-11-22, 22:40   #4416
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Anesh a jaki to preparat na kolki? i jak robicie okłady, w sensie co przykładacie?
A przewód to przewód Botalla
Ten. Co pediatra zapisal esputican, teraz kupilismy infacol.Mam zapisane. Też te co dziewczyny tu na forum uzywaja.W razie jak te nie pomoga bedziemy dalej probowac.
Oklady-zmoczony w wodzie cieply recznik,zawiniety w. Folie.
Dzieki-musze poczytac o tym przewodzie botalla

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jejku Anesh biedna Majeczka...
A ma moze katarek teraz? bo oczka też wtedy ropieją. Mój straszy ma tak teraz. i wtedy trzeba coś do noska psikać - wode morska np.
I ponoć pomaga tez zakraplanie oczka naszym mleczkiem.

Nie ma wlasnie katarku.tylko odciagam jej takie biale "smarki",ale podobno to nie katar. Oczko ropirjr jej już dlugook.3 tyg.
Zasnela w koncu,ale bardzo niespokojnie spi

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja to tylko w esotiq kupuję i raz w Kinga, też super.

Koleżanka niech sobie takie rady w tyłek wsadzi. Wiadomo że wygodniej z dzieckiem w łóżku. Co do problemów z zasypianiem, Paula spała z nami, to znaczy jak w nocy się obudziła to ją brałam i nie było problemu aby sama zasypiała później. Mateusz tak samo, biorę go w nocy, ale w dzień i po karmieniu wieczornym zasypia sam w łózeczku swoim.
Anesh a może wyślę Ci Sab Simplex, użyliśmy może z 4 razy i nie potrzeba nam, bo Mati nie kolkowy. Jeśli chcesz to pisz śmiało.

Kupiłam. Kurde ciekawe czy to to samo, czy podróbka, bo ten co ja zamówiłam ma konstelacje gwiazd, a Paula bardzo to lubi, no i babcia zapowiedziała że ona pierwsza przetestuje W tej aukcji nic o tym nie pisze tyle że gwiazdki są. Zobaczymy po opakowaniu.
Też jestem zła na te kolezanke,bo ona karmila butla,a wiadomo,że wtedy caly proces karmienia wyglada troche inaczej...Majka też zasypia w lozeczku w dzien i po pierwszym nocnym karmieniu,ale teraz odkad te kolki się zaczeely to wlasciwie caly czas. Jest u mnie na brzuchu!Jak już mocno zassnie to ja odkladam.

Aniolku mi polozna i pediatra wrecz kazali,zebym z mala spala,ale wtedy się balam,że ja zgniote.
Stary 2012-11-22, 22:58   #4417
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny nie mogę patrzeć na ten mój brzuch! Czy on się kiedyś wchłonie???
ja dopiero teraz zauważyłam, że zaczyna mi się brzuch wchłaniać, a Oliwka w niedzielę 3 miesiące skończy

zielona ja mam wigilię rodzinna, to mamie z siostrami pomagamy zawsze

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:08   #4418
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierdzielę co za niemozliwa kobieta. To co masz niemowlaka odchudzać

To ja różnicę zauważam, odkąd jem ostrożniej (co nie znaczy że tylko chleb z masłem) nie ma żadnych absolutnie problemów z brzuszkiem.

Oj dziewczynki biedne jesteście. Dobrze, że siostra ci pomaga. A koleżankę olej. Nie mów jej, że śpisz z małą i tyle. Ma ona chociaż dziecko? Bo przeważnie najmądrzejsze są te co dzieci nie mają.
Ma,ale karmione tylko butla.A wiadomo,że butla to troche inaczej wyglada.A jak malenstwo ma kolki to już w ogole...

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Elena wszystkiego dobrego dla Kamilki (wydaje mi się,że już to gdzies napisalam wczeniej...).Chyba zmeczona jestem...

Gda u nas to poddobnie wyglada,raz na jakis czas jest placz, a tak to prezy się i wygina... Mialam cos jeszcze do Ciebie nappisac,ale zapomnialam.

Dobranoc.Oby ta noc byla lepsza...
Stary 2012-11-23, 03:19   #4419
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
nam polozna mowila, ze po koperku maluch produkuje jeszcze wiecej gazow poza ta "dzienna porcja", i one moga blokowac kupe w jelitach.

dobranoc mowie i ja
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
lourose u nas rumianek działa super parzę mu taki słabiutki i słodzę tym rumiankiem z hipp bo sam ten hipp to taka słodka woda a rumianku ma kilka procent!
a i na gazy super pomógł nam sab simplex ale drugą buteleczkę kupię bobotic bo wyczytałam że to to samo.

mam nadzieje że ulży twojej małej
Cytat:
Hahaha, no myślałam, że Twój piesek

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Ja na klub wchodzę przez przeglądarkę na telefonie

A powiedz kochana, szukalam tego taptalka na android markecie, mam htc nto jest platna aplikacja? Jest ich kilka i nie wiem ktora sciagnac.

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Podczytuję i udało mi się uspić Małą - zobaczymy na jak długo.
Czytałam, że pediatra polecała komuś esputikon - my stosujemy i widzę efekty - Julka puszcza sobie bączki i kupki też nie sprawiają jej prolemów. I kolki są duzo mniejsze.

OOOO Mała juz nie spi
O to super dziewczyny, sprawdzimy rumianek i ten esputicon

Cytat:

Ale się jakoś zdołowałam - oglądam stare zdjęcia i tam mam taki płaski piękny brzuch i szczupłe nogi... Ech... Jednego dnia mi z tym dobrze, jaa kolejnego się dołuję
ja z kolei przymierzylam spodnice sprzed ciazy, kiedy wazylam 52 kg i teraz wyglada jak skrawek materialu naciagniety na tylek
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 04:35   #4420
Iwoncia81
Zakorzenienie

No a co z tym klubem??
Jak i gdzie tam można sie zameldować?
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 05:32   #4421
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
A powiedz kochana, szukalam tego taptalka na android markecie, mam htc nto jest platna aplikacja? Jest ich kilka i nie wiem ktora sciagnac.

O to super dziewczyny, sprawdzimy rumianek i ten esputicon

ja z kolei przymierzylam spodnice sprzed ciazy, kiedy wazylam 52 kg i teraz wyglada jak skrawek materialu naciagniety na tylek
Na iphona jest darmowy tapatalk, na androida też powinien być

U nas właśnie poszedł w ruch Windi, kupa wystrzeliła i chyba mu ulżyło. Także niestety co rano chyba będzie stosowany, żeby nie męczyć dziecka kilka godzin...

Iwoncia - klub jest, ale na tapatalku sie nie da. Trzeba przez przeglądarke..
Stary 2012-11-23, 05:43   #4422
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jak sie tam dostać??
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 05:45   #4423
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Na iphona jest darmowy tapatalk, na androida też powinien być

U nas właśnie poszedł w ruch Windi, kupa wystrzeliła i chyba mu ulżyło. Także niestety co rano chyba będzie stosowany, żeby nie męczyć dziecka kilka godzin...

Ja płacilam za tapatalku może ja mam jakiegoś wyjątkowego iphona?

Tez klub mam na przeglądarce
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 05:46   #4424
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ale jak sie tam dostać??
Wysłałam ci zaproszenie masz w wiadomościach sprawdź
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 06:01   #4425
aniolek21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anesh_
Ten. Co pediatra zapisal esputican, teraz kupilismy infacol.Mam zapisane. Też te co dziewczyny tu na forum uzywaja.W razie jak te nie pomoga bedziemy dalej probowac.
Anesh uwazaj z tym Infacolem. Nam lekarz tez kazal stosowac gdyby Esputicon nie dawal rady. Kazal nam tez podawac cala zawartosc zakraplacza czyli dawke maksymalna dla niemowlat do 6 miesiecy. Po 2 dniach stosowania byla masakra. Mlodego strasznie bolal brzuch, plakal (wyl ) prezyl sie i ciagle lecialy z niego baki, az za bardzo. Odstawilismy i wszystko wrocilo do normy. Podjrzewam ze po prostu dawalismy mu tego za duzo bo jednak jest roznica miedzy miesiecznym wtedy dzieckiem a szesciomiesiecznym i dawka powinna byc mniejsza. Wrocilismy do Esputiconu i podaje w razie problemu. Polecam tez picie naparu z kopru wloskiego 2 x dziennie. Znacznie zmniejszylo to problemy u Olucha

Edytowane przez aniolek21
Czas edycji: 2012-11-23 o 06:17
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 06:41   #4426
weronika_91
Zakorzenienie

Witam się z rana

My już po porannym stekaniu i kupie

LOUROSE tapatalk jest na mailu , Iwoncia bodajże go tam kiedyś wrzuciła
Stary 2012-11-23, 07:11   #4427
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

Ale się jakoś zdołowałam - oglądam stare zdjęcia i tam mam taki płaski piękny brzuch i szczupłe nogi... Ech... Jednego dnia mi z tym dobrze, a kolejnego się dołuję
Chce zobaczyć zdjęcietego niby wielkiego Twojego brzucha!
Bo nie wierze,że tak z Nim źle!

Dzień dobry
U Nas była ciężka noc,Fabianek nie płakał,ale strasznie nie spokojnie spał i co chwile sie przebudzał i ostatecznie nie śpimy od 4.45.
Łącznie spałam jakoś ok 3 godzinojj ciężki dzień będzie.

Dopiero 8 rano a już ktoś wierci z udaremale Fabianek drzemał w bujaczku i nie ruszyło go to

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 07:40   #4428
Sojka1990
Zadomowienie

Witam się z rana
w nocy odwiedziła mnie ciocia z hameryki leje się ze mnie jak za starych dobrych czasów a tak po kryjomu powiem że już miałam lecieć po test ciążówy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

a teraz zabunkrowałam się w łazience i będę czynić piękny make-up z rossmanowskich promocyjnych kosmetyków
Stary 2012-11-23, 07:42   #4429
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
w nocy odwiedziła mnie ciocia z hameryki leje się ze mnie jak za starych dobrych czasów a tak po kryjomu powiem że już miałam lecieć po test ciążówy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

a teraz zabunkrowałam się w łazience i będę czynić piękny make-up z rossmanowskich promocyjnych kosmetyków
Dzień dobry!
Ja właśnie dzisiaj się wybieram, co prawda nic nie potrzebuję, ale może mi coś wpadnie w oko
Stary 2012-11-23, 08:23   #4430
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

My już po porannym stekaniu i kupie

LOUROSE tapatalk jest na mailu , Iwoncia bodajże go tam kiedyś wrzuciła
No moja cora własnie wisi na cycu i steka jednoczenie
Tylko ja nie mam dostepu na maila

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Za ciocia to ja nie tesknie a do rossmana sie wybiore, zalatwie juz prezenty dla dziewczyn pod choinke bo kosmetyki lubia bardzo. Dziewczyny tj. Mama siostra i dziewczyna brata

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Aaa Zośka kończy dzis 5 tygodni
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:28   #4431
Dearlie
Zakorzenienie

Witamy się z Tośkiem od rana.

My wczoraj musieliśmy zacząć podawać Sab Simplex. Mały po każdym karmieniu, tak po 30 minutach, straszliwie prężył się i płakał. W ogóle od kilku dni zanim udało mu się puścić bączka, to histeria niesamowita. Mam nadzieję, że te krople przyniosą mu ulgę, bo nie mogę patrzeć n a to, gdy tak się męczy.

No i muszę się pochwalić, że mój chłopak pobił rekord w spaniu. Gdy zasnął o 22 to dopiero o 4:30 zawołał butlę.

A tak w ogóle to zastanawiam się nad zwiększeniem mu lada moment porcji mleka. Na tę chwilę daję mu tę porcję z 90ml wody + 3 łyżeczki mleka. Wyjątkowo raz na jakiś czas, gdy wypije dużo herbatki w krótkim czasie przed mlekiem, daję tę z 60ml, ale to już teraz bardzo rzadko. Mam wrażenie jednak, że Antek nie najada się tą 90-tką. Wypije całą butlę, a za chwilę jakby szukał jeszcze mleczka. On od urodzenia ma bardzo silny odruch ssania, więc nie wiem na ile to głód, a na ile chęć possania czegokolwiek. Póki co ratuję się smokiem, ale zastanawiam się czy nie głodzę dziecka. Z drugiej strony w niedzielę kończymy dopiero 4 tygodnie, czy to nie za wcześnie na wprowadzenie większej porcji? A może na początek tylko raz czy dwa tam mu tę porcję 120ml i sprawdzę czy w ogóle ją zjada? Mamuśki, błagam doradźcie.

Cytat:
moja dziecina
1. na macie
2. pierwsza sukienka
3. mam dres
Ślicznotka.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Aaa Zośka kończy dzis 5 tygodni
Wszystkiego najlepszego dla Zosieńki!
Stary 2012-11-23, 08:28   #4432
madziar_ka
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie i miłego dnia życzę

Wybywam dziś z domu, cały dzień tylko dla mnie i moich przyjemności. Cieszę się jak głupi do sera, bo to moje pierwsze tak duże wyjście z domu od początku sierpnia. Alkę zostawiam z TŻ i teściową. Nadrobię Was wieczorem (a może wcześniej jeżeli mnie wyjście z domu przerośnie i nie ogarnę się na mieście i biegiem wrócę do domu)
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:38   #4433
zielona1911
Zakorzenienie

Ja zaraz wybywam z domu kolejne papiery do mopsu zaniesc o to rodzinne. Tam juz sie spora teczka roznych pisemek znabierala. Tyle zalatwien o 77zl masakra. Do rossmana po tusz tez wpadne

Od wczoraj tz ma taka robote ze wozi meble i wczoraj mial az 16 kursow. i musial te meble wynosic z kolega czasem nawet na 4 piętro. mial wrocic o 14 do domu,a wrocil o 21 z rękami do ziemii. a co najlepsze ze niektorzy mu dawet wody sie napic nie dali,nie mowiac zeby mu dali jakas dyche czy dwadziescia za wnoszenie. A meble po 7tys kupowali,oj masakra.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:38   #4434
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nie pochwaliłam się spadł mi 1 kg

jeszcze 4 do wagi sprzed ciąży,może w końcu po tym zastoju znowu zaczną spadać

u mnie tez idzie w dół.jeszcze 4i pól kilo zostalo

marta to chyba ty pisalas,ze masz hula hop z wypustkami,prawda?jakie masz?ile dziennie ćwiczysz?
bo mi przyszlo przedwczoraj.pocwiczylam 10 min i wczoraj wyszly mi male siniaki
wsumie w instrukcji pisalo,ze moga sie pojawic

a wogóle dziendobry
córa moja spi a ja was nadrabiam,bo jakos wczoraj malo w domu bylam.

zielona ja tez uwielbiam swieta.w tym roku spedzamy je pierwszy raz tu w de.zawsze jezdzilismy do pl ale teraz jeszcze nie mamy paszportu dla Poli.
ja na pewno zrobie barszcz,uszka,pare pierozkow z kapustą i grzybami,karp smażony z masłem czosnkowym,ryba po grecku,jakas sałatka i ciasto

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:55   #4435
ula2689
Wtajemniczenie

hejka!dziewczyny czy korzystałyście z usług foto w rossmanie?bo ja właśnie skorzystalam w śr i się zastanawiam ile mam czekać?oni do mnie zadzwonią czy jak?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:57   #4436
zielona1911
Zakorzenienie

Co to za hula hop? to chyba dziala tylko na talie? ja talie mam ok,chce sie tylko boczkow pozbyc
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:01   #4437
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
nam polozna mowila, ze po koperku maluch produkuje jeszcze wiecej gazow poza ta "dzienna porcja", i one moga blokowac kupe w jelitach.

dobranoc mowie i ja
Kurcze, sama nie wiem... Ja podałam Majeczce dwa razy póki co - raz wczorajwieczorem i raz dzisiaj rano i od razu jeszcze w trakcie picia szły gazy, a po piciu wielka kupa w pieluszce. Moze produkuje wieksza ilosc gazów, ale mimo wszystko u nas pomaga (jak na razie).
Stary 2012-11-23, 09:03   #4438
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
hejka!dziewczyny czy korzystałyście z usług foto w rossmanie?bo ja właśnie skorzystalam w śr i się zastanawiam ile mam czekać?oni do mnie zadzwonią czy jak?
ja korzystałam tylko zamawiałam przez neta a Ty? było tak że wysyłałam zamówienie w poniedziałek wieczorem, we wtorek wieczorem przyszło potwierdzenie realizacji z informacją że za max 2 dni robocze będzie do odbioru. Więc teoretycznie wtedy w czwartek wieczorem powinny być, ale ja odbierałam dopiero w sobotę.
Stary 2012-11-23, 09:05   #4439
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

moja mała albo przechodzi teraz skok albo sama nie wiem co jej dolega..
na 24 godziny przespała tylko 5 i w dodatku co 1,5 h domaga się jedzenia.

poza tym coraz bardziej zaczyna interesować się swoim ciałem.
do tej pory najlepsze były paluszki a właściwie całe piąstki, które pchała do buzi a teraz odkryła, że ma uszy
niby dobrze, ale zaczęła nimi tarmosić we wszystkie strony , zwłaszcza jednym, ale musiałam jej czapkę zacząć na dzień zakładać co by jej nie zaczęły odstawać

nie płacze przy dotyku uszka, nie marudzi więc to raczej nie infekcja. nie wiem, co jej się uwidziało.

ciemieniucha i zaczerwienienie na brwiach znikły całkowicie
polecam maść Bepanthen jakby co
póki co wykluczamy alergię.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja na te święta nie mam jeszcze pomysłu, ale jak pisałam gdzieś wcześniej, ja mojemu rok temu kupiłam w Empiku Vivabox Extreme. To ataka jakby karta podarunkowa na jakąś ciekawą przygodę, którą można sobie wybrać spośród wielu, wielu ofert np. mój wybrał sobie przejażdżkę Lamborgini, ale jest też np. lot szybowcem, skok ze spadochronem i całe mnóstwo innych tego typu rzeczy.
dzięki za pomysł
to jest właśnie to czego szukam

Cytat:
A jak tam pomoc w postaci mamy i teściowej? Przychodzą czy nie?
pomoc jest
zarówno mama jak i teściowa przyjeżdżają prawie codziennie choćby na chwilę i zajmują się wnuczką.
a wczoraj zostawiliśmy małą na cały dzień z teściową a sami pojechaliśmy na zakupy i jedzonko
początkowo myślałam, że będę mieć opory by ktoś poza mną zajmował się Leną, ale już mi minęło. teraz chętnie oddaję ją w inne ręce nawet dopłacić mogę

Cytat:
czesc dziewczyny!

u nas niestety kolejna noc i dzien kolkowy. zaczelo sie o 1 w nocy i co chwila stekanie,prezenie sie, płacz,
siostra spała w drugim pokoju, jak sie zaczynało to dzwoniłam do niej, ona od razu wymieniała nam ciepły okład na brzuszek, a my z mała przebieranie,czasem czopek (moge dac do 4 na dobe),krople, które zapisał nam pediatra i karmienie, a potem odbicie i tulenie , najlepiej w pionie i przechoddziło. Jak malenka zasypiała to ja odkładałam do rozka z tym ciepłym okładem. Mała zasneła tak na dłużej dopiero o 11 do 14, a potem razem zasnełysmy o 15 do 17. Kupiłam tez inne krople niz te które zapisał pediatra, bo tamte nic nie pomagały i zwykła herbate koperkowa (chociaz wiem,ze niektóre z was pisały, ze powoduja jeszcze wieksze wzdecia). POdobno te krople,ktore teraz kupiłam (poleciła mi znajoma) zdziałały cuda juz u kilku dzieciaczków z jej rodziny.

Dodatkowo pediatra nam powiedział, ze malenkiej bardzo szybko serduszko bije. moze to byc przyczyna otwartego przewodu bottona (mam nadzieję, ze dobrze zapamietałam), i ze jak za jakis czas nadal tak bedzie to potrzeba bedzie konsultacja kardiologiczna. tak sobie mysle ze to moze byc to co ma moja mama i ja - niedomykalnosc aortalna. na razie musimy czekac,jak pojdziemy na szczepienie to poprosze, zeby ja osłuchali.

a ropiejace oczko moze byc spowodowane zatkanym kanalikiem łzowym,jak dalej bedzie ropiało to do okulisty

gda
czy u henia tez te kolki sa całonocne? i wiekszosc dnia?

przepraszam za składnie...ale trzymam mała na rekach

az teraz jestem zła na moja kolezanke ktora za kazdym razem kiedy do mnie dzwoni mowi,zeby mała nie spała z nami w łózku! ja do tej pory, kiedy mała ssała w nocy piers po 2 godziny po prostu nie miałam siły ja odstawiac a traz nawet sumienia nie miałabym jak sie tak meczy mam nadzieje ze ta noc bedzie lepsza,
anesh, współczuję, moja Lena też kolkowa tylko, że u nas te ataki zaczynają się popołudniami, rzadko rano.

ja podaję bobotic, tylko, że większą dawkę niż jest to podane w ulotce, bo mniejsza wogóle nie działała

a jakie czopki jej podajesz?

Lena śpi z nami, już w szpitalu tak było. i ja się do tego przyzwyczaiłam i ona
raz jedyny położyłam ją do łóżeczka ale tak się zakrztusiła, że w 5 sekund wylądowała z powrotem w naszym łóżku.

a Twoja koleżanka niech się nie wtrąca, guzik jej do tego

a ja się nie pochwaliłam, że mała nauczyła się ciągnąć smoka
nareszcie, kilka chwil bez marudzenia
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:14   #4440
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, sama nie wiem... Ja podałam Majeczce dwa razy póki co - raz wczorajwieczorem i raz dzisiaj rano i od razu jeszcze w trakcie picia szły gazy, a po piciu wielka kupa w pieluszce. Moze produkuje wieksza ilosc gazów, ale mimo wszystko u nas pomaga (jak na razie).

A i jeszcze tak na prawde kazdy mówi co innego... Szwagierka mówi do mnie - nie podawaj małej herbatki z kopru, ona jest za mała, to Ty masz ja pic, powiedziała tez ze nie mam jesc jabłek i biszkoptów ( a jem tylko: ryz w potrawce, gotowanego kurczaka, rosół, marchewkę, ziemniaki, jabłka, banany, biszkopty, kiełbasy drobiowe, soki dla dzieci i wode, czasem jakis taki sklepowy sok, ale to moze z piec razy piłam, i czasem jeden jogurt ). Czyli bardzo niewiele... Co z tych rzeczy moze powodowac kolki? Jadłam tez powidła domowe, ale zrezygnowałam z nich.
Teściowa,ze nie mam uzywac soli... Uzywam tylko do rosołu troszke...
Nie mówiac juz o innych radach wszystkich ciotek klotek...nie dotyczacych kolek...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości