Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 09:17   #4441
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Kurcze, sama nie wiem... Ja podałam Majeczce dwa razy póki co - raz wczorajwieczorem i raz dzisiaj rano i od razu jeszcze w trakcie picia szły gazy, a po piciu wielka kupa w pieluszce. Moze produkuje wieksza ilosc gazów, ale mimo wszystko u nas pomaga (jak na razie).
anesh, jeśli Majce pomaga, to nie zmieniaj.
u nas koperkowa pogarszała sprawę, lepszy jest rumianek ale w Waszym przypadku może być na odwrót.

pisałyście o świętach. uwielbiam zarówno same święta jak i przygotowania do nich
nie wiem jak będzie w tym roku, czy Lena mi pozwoli cokolwiek zrobić ale do tej pory szykowałam wyżerkę na kilkanaście osób
ryba w marynacie, po grecku, smażona... śledzie pod pierzynką i cebulką... schab w galarecie i pieczony... indyk nadziewany... sałatka jarzynowa, z kurczakiem i ananasem... mięso pieczone... i ciasta
o tak, zawsze 5-6 ciast musiało być

od razu głodna się zrobiłam
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:23   #4442
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Właśnie znalazłam chwile,by tu się odezwać.Nie wiem,czy podołam ogarnąć też nasz klubik,bo ostatnio i tak późno chodzę spać i każdego dnia próbuję to zmienić.

Byliśmy dziś z Kubusiem w przychodni co by pani doktor spojrzała na wyniki,i tak:mocz,morfologia ok,a posiew muszę powtórzyć,bo podobno źle pobrałamzrobiłam to tak,jak mi powiedział laborant i wyhodowały się jakieś bakterie,które były na skórze.Więc teraz Kubuś ma obsikać tą płytkę.I tak dziś z mężem staliśmy nad wanną,mąż go trzymał rozebranego a ja wypatrywałam czy coś się szykuje,ale kicha.Nie wiem,jak ja to zrobie
A w środę jedziemy do przychodni nefrologicznej,już się stresuje co z tą nerką
A i Kubuś waży już 6300g!
Trzymamy kciuki za Kubusia!!!

Agnus powiedz gdzie kupiłas swoja chuste do chustowania Alenki? Chyba musze sie zaopatrzyc, bo z tymi kolkami mała tała sie tak niespokojna, ze nic nie moge zrobic. A tak to chociaz jakies kanapki sobie zrobie.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:26   #4443
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
A i jeszcze tak na prawde kazdy mówi co innego... Szwagierka mówi do mnie - nie podawaj małej herbatki z kopru, ona jest za mała, to Ty masz ja pic, powiedziała tez ze nie mam jesc jabłek i biszkoptów ( a jem tylko: ryz w potrawce, gotowanego kurczaka, rosół, marchewkę, ziemniaki, jabłka, banany, biszkopty, kiełbasy drobiowe, soki dla dzieci i wode, czasem jakis taki sklepowy sok, ale to moze z piec razy piłam, i czasem jeden jogurt ). Czyli bardzo niewiele... Co z tych rzeczy moze powodowac kolki? Jadłam tez powidła domowe, ale zrezygnowałam z nich.
Teściowa,ze nie mam uzywac soli... Uzywam tylko do rosołu troszke...
Nie mówiac juz o innych radach wszystkich ciotek klotek...nie dotyczacych kolek...
u Leny kolki potęgowały jabłka, ataki były znacznie silniejsze
niby można a jednak nie tak do końca...

anesh, mi się wydaje, że jak są kolki to cokolwiek zjesz to i tak nie pomoże, trzeba to przeczekać. u nas były jazdy gdy karmiłam piersią a po przejściu na mm jest tylko troszkę lepiej.

odnośnie rad... u mnie jest tak, że owszem wysłucham, ale gdy wydają mi się niezbyt mądre, to jednym uchem mi wlecą a drugim wylecą
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:34   #4444
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hmmm, to może spróbuję następnym razem esputikon zamiast boboticu

Ale się jakoś zdołowałam - oglądam stare zdjęcia i tam mam taki płaski piękny brzuch i szczupłe nogi... Ech... Jednego dnia mi z tym dobrze, a kolejnego się dołuję
Ja sobie zawsze tłumacze, ze mam największego skarba, który mi to wynagradza. Ale tak naprawdę ja jestem zadowolona z brzucha:P, nogi sobie wyrobię, tylko nie wiem co z piersiami, bo nie dość, że poopane roztępami to jeszcze takie miękkie i wielkie
Stary 2012-11-23, 09:41   #4445
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja płacilam za tapatalku może ja mam jakiegoś wyjątkowego iphona?

Tez klub mam na przeglądarce
Ja bym nie zapłaciła
Trza było na mail wejść tam jest aplikacja

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

My już po porannym stekaniu i kupie

LOUROSE tapatalk jest na mailu , Iwoncia bodajże go tam kiedyś wrzuciła
No właśnie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:42   #4446
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Anusia na fb wrzuciłaś fotkę Fabisia i wygląda jak mój Mati dziś tylko body ma niebieskie bez wzorku
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Aaa Zośka kończy dzis 5 tygodni
Najlepszego

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

a teraz zabunkrowałam się w łazience i będę czynić piękny make-up z rossmanowskich promocyjnych kosmetyków
Też się muszę wybrać, moze jakiś podkłąd bym se kupiła. I błyszczyk. I tusz. I cienie. I róż. Chyba się rozpędziłam

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to zastanawiam się nad zwiększeniem mu lada moment porcji mleka. Na tę chwilę daję mu tę porcję z 90ml wody + 3 łyżeczki mleka. Wyjątkowo raz na jakiś czas, gdy wypije dużo herbatki w krótkim czasie przed mlekiem, daję tę z 60ml, ale to już teraz bardzo rzadko. Mam wrażenie jednak, że Antek nie najada się tą 90-tką. Wypije całą butlę, a za chwilę jakby szukał jeszcze mleczka. On od urodzenia ma bardzo silny odruch ssania, więc nie wiem na ile to głód, a na ile chęć possania czegokolwiek. Póki co ratuję się smokiem, ale zastanawiam się czy nie głodzę dziecka. Z drugiej strony w niedzielę kończymy dopiero 4 tygodnie, czy to nie za wcześnie na wprowadzenie większej porcji? A może na początek tylko raz czy dwa tam mu tę porcję 120ml i sprawdzę czy w ogóle ją zjada? Mamuśki, błagam doradźcie.
Zrób mu raz więcej i zobaczysz czy wypije. Porcje podane na opakowaniu są orientacyjne. Na przykład Mati powinien zjeść 120ml a wciąga nieraz 180 i wtedy dopiero jest szczęśliwy
Stary 2012-11-23, 09:43   #4447
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Wysłałam ci zaproszenie masz w wiadomościach sprawdź
Musze na kompa isc bo jakoś nie ma zaproszenia
Chyba tapek szwankuje
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:45   #4448
Dearlie
Zakorzenienie

Piszę jedną ręką, więc przepraszam z góry za pisownię.

Mam jeszcze jedno pytanie:

Od wczoraj mały ma jakby dedlikatnie popuchnięte i zaczerwienione oczko. Do tego tak jakby łzawiło. czy to oznacza, że mu to oczko ropieje? czym je przemywać? sola fizjologiczną?

ANESH u nas z domowych sposobów na rozluźnienie brzuszka sprawdziła sie suszarka. Długo też nie jadłam, bo jak byłam z nim sama to nie miałam jak sobie przygotować, bo co go zostawiłam samego to była histeria. Znalazłam taki sposób na to: biorę go do kuchni i wkładam do wózka oraz włączam okap na najmniejszy nadmuch. Małego ten dźwiek wycisza, a ja w tym czasie mogę szybko coś przygotować sobie lub umyć butelki. Oczywiście nie jest za pięknie, bo to działa na jakieś 5 minut.

A my dzisiaj też walczymy z histerią i kolkami. A dopiero wczoraj chwaliłam się, że nie pamiętam kiedy płakałam z nim... no to już pamiętam.
Stary 2012-11-23, 09:50   #4449
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Na iphona jest darmowy tapatalk, na androida też powinien być

U nas właśnie poszedł w ruch Windi, kupa wystrzeliła i chyba mu ulżyło. Także niestety co rano chyba będzie stosowany, żeby nie męczyć dziecka kilka godzin...

Iwoncia - klub jest, ale na tapatalku sie nie da. Trzeba przez przeglądarke..
Ja używam czopków glicerynowych, przepoławiam na pół i jest ok chwilka i kupa jest
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:55   #4450
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Anesh uwazaj z tym Infacolem. Nam lekarz tez kazal stosowac gdyby Esputicon nie dawal rady. Kazal nam tez podawac cala zawartosc zakraplacza czyli dawke maksymalna dla niemowlat do 6 miesiecy. Po 2 dniach stosowania byla masakra. Mlodego strasznie bolal brzuch, plakal (wyl ) prezyl sie i ciagle lecialy z niego baki, az za bardzo. Odstawilismy i wszystko wrocilo do normy. Podjrzewam ze po prostu dawalismy mu tego za duzo bo jednak jest roznica miedzy miesiecznym wtedy dzieckiem a szesciomiesiecznym i dawka powinna byc mniejsza. Wrocilismy do Esputiconu i podaje w razie problemu. Polecam tez picie naparu z kopru wloskiego 2 x dziennie. Znacznie zmniejszylo to problemy u Olucha
Właśnie zaczęliśmy stosować tak jak mówisz cały zakraplacz, ale ta znajoma, która nam go poleciła, zeby dawać dwa razy dziennie tylko po dwie kropelki. I właśnie herbatkę z kopru dwa razy dziennie.

Dziś było o wiele lepiej!!! Mała od 23 obudziła się o 2 z minutami. Po kilku minutowym jedzeniu (chociaż to się unormowało) zaczął ją brzuszek boleć, ale tylko takimi chwilami... Wcześniej było tak, że ją bolał i bolał cały czas się prężyła, a teraz chwila i trochę spokoju. Trochę marudziła tak do 5, wzięłam ją na swój brzuch i ten ciepły okład między nami, oparałm się w pozycji półleżącej na oparcie łóżka i tak zasnęłyśmy do 8.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Chce zobaczyć zdjęcietego niby wielkiego Twojego brzucha!
Bo nie wierze,że tak z Nim źle!
Gda ma ładny brzuszek, ale w porównaniu do tego, który miała przed ciążą jest trochę większy
Stary 2012-11-23, 10:10   #4451
sandra23s
Zadomowienie

laski ile czasu po porodzie dostalyscie @??bo u mnie juz 11 tyg i nic.zaczynam sie martwic

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 10:17   #4452
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
laski ile czasu po porodzie dostalyscie @??bo u mnie juz 11 tyg i nic.zaczynam sie martwic
U mnie już 4 dzień a cc była 28 września.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:20   #4453
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
U mnie już 4 dzień a cc była 28 września.
a czy karmienie piersia moze ją opóznic?

Stary 2012-11-23, 10:20   #4454
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Anesh uwazaj z tym Infacolem. Nam lekarz tez kazal stosowac gdyby Esputicon nie dawal rady. Kazal nam tez podawac cala zawartosc zakraplacza czyli dawke maksymalna dla niemowlat do 6 miesiecy. Po 2 dniach stosowania byla masakra. Mlodego strasznie bolal brzuch, plakal (wyl ) prezyl sie i ciagle lecialy z niego baki, az za bardzo. Odstawilismy i wszystko wrocilo do normy. Podjrzewam ze po prostu dawalismy mu tego za duzo bo jednak jest roznica miedzy miesiecznym wtedy dzieckiem a szesciomiesiecznym i dawka powinna byc mniejsza. Wrocilismy do Esputiconu i podaje w razie problemu. Polecam tez picie naparu z kopru wloskiego 2 x dziennie. Znacznie zmniejszylo to problemy u Olucha
nie ma co siać paniki, każde dziecko jest inne nasza mała od pierwszego miesiąca jest na Infacolu i żadnych problemow brzuszkowych nie było, chociaż preparat tylko załagodził kolki.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Co to za hula hop? to chyba dziala tylko na talie? ja talie mam ok,chce sie tylko boczkow pozbyc
i talię i brzuch, boczki, a jak się do wprawy dojdzie, to i na poślady ja mam najzwyklejsze takie: http://allegro.pl/bk717-magnetyczne-...813634541.html i hulam sobie w wolnym czasie, jak mi mała pozwala. a czas leci niewiadomo kiedy parę lat temu chyba z 10cm w talii zgubiłam na samym hh i parę cm z brzucha.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
a czy karmienie piersia moze ją opóznic?
do pół roku może nie być

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:21   #4455
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry!

Cytat:
w pierwszej ciąży 10 miesięcy po porodzie, a w drugiej 2 miesiące po porodzie - w obydwu przypadkach karmiłam piersią

a ja się chwalę - od porodu zgubiłam 16 kg ! czyli mój wysiłek przynosi efekty !
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 10:24   #4456
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Sandra ty się nie powinnaś martwić jeśli karmisz piersią, to @ zwykle nie przychodzi zależy od kobiety, moja siostra karmiła pół roku i @ przylazła gdy skończyła karmić, mój organizm za to i przy pierwszym i przy drugim dziecku przysłał mi @ po 3 miechach. Więc to zależy od twojego organizmu.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:27   #4457
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
P
Mam jeszcze jedno pytanie:

Od wczoraj mały ma jakby dedlikatnie popuchnięte i zaczerwienione oczko. Do tego tak jakby łzawiło. czy to oznacza, że mu to oczko ropieje? czym je przemywać? sola fizjologiczną?
Jakby ropiało to bo się ropka zbierała i byłoby zalepione. Może sobie potarł, albo palucha wsadził. Przemyj solą i obserwuj.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
w pierwszej ciąży 10 miesięcy po porodzie, a w drugiej 2 miesiące po porodzie - w obydwu przypadkach karmiłam piersią

a ja się chwalę - od porodu zgubiłam 16 kg ! czyli mój wysiłek przynosi efekty !
A co robisz? Ważysz mniej niż przed ciążą czy jeszcze ciążowe gubisz?
Stary 2012-11-23, 10:31   #4458
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja bym nie zapłaciła
Trza było na mail wejść tam jest aplikacja
Ale aplikacja na Androida jest czymś zupełnie innym niż na iphona.
Inaczej programowana, także nie działałaby u nas.

Cytat:
Gda ma ładny brzuszek, ale w porównaniu do tego, który miała przed ciążą jest trochę większy
TROCHĘ? Dla mnie jakbym była w 5 miesiącu nadal...
Cycki też masakra.

Cytat:
Ja równo 2 miesiące po. Karmię cycem. Ale dziwny ten okres, bo baaardzo skąpy. Ledwo co leci!

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Sandra ty się nie powinnaś martwić jeśli karmisz piersią, to @ zwykle nie przychodzi zależy od kobiety, moja siostra karmiła pół roku i @ przylazła gdy skończyła karmić, mój organizm za to i przy pierwszym i przy drugim dziecku przysłał mi @ po 3 miechach. Więc to zależy od twojego organizmu.
Moja mama mi powiedziała, że to super że już dostałam, bo ona musiała mieć wywoływany po roku, a skończyła mnie karmić jak miałam 8 miesięcy.

Dziewczyny, co sądzicie o takiej chuście???

http://babyuniverse.com.pl/wallaboo_...ia_dzieci.html

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-11-23 o 10:37
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:37   #4459
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

A co robisz? Ważysz mniej niż przed ciążą czy jeszcze ciążowe gubisz?
do ciążowych został mi jeszcze kg a planuję jeszcze w sumei 10 zgubić - nadmiar z poprednej ciąży
a co robie - ćwiczę 4 razy w tygodniu plus odpowiednie żywienie i idzie do porzodu
Zanim czas pokona nas"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 10:42   #4460
sandra23s
Zadomowienie

dzieki dziewczyny za odpowiedziuspokoilyscie mniebo juz troche swirowalam.

Stary 2012-11-23, 10:43   #4461
Kalpana
Zakorzenienie

Katee już dawno chciałam dodać jakieś swoje zdjęcie, ale nie mogłam się zebrać, żeby jakieś zrobić. A co do włosów, to jeszcze rok temu miałam ciemne, najpierw brązowe potem czarne, ale wiadomo... Kobieta zmienną jest

Zastanawiam się co kupić małemu na mikołaja. Macie jakieś pomysły? Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakaś grzechotka, albo książeczka....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:43   #4462
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
do ciążowych został mi jeszcze kg a planuję jeszcze w sumei 10 zgubić - nadmiar z poprednej ciąży
a co robie - ćwiczę 4 razy w tygodniu plus odpowiednie żywienie i idzie do porzodu
A co ćwiczysz? Ja też muszę jeszcze schudnąć
Stary 2012-11-23, 10:43   #4463
gda
Zakorzenienie

Albo o tym nosidle??? Podpiera nóżki?

http://bluefox.pl/wallaboo-nosidlo-c...zl-p-2445.html
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 10:50   #4464
Kalpana
Zakorzenienie

Kiedy Wasze maluchy zaczęły wchodzić w ubranka 62? Bo chciałabym kupić Krystiankowi coś fajnego na wigilię, ale nie wiem czy wejdzie już w 62 czy jeszcze 56.

K

Sz
Stary 2012-11-23, 10:50   #4465
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A co ćwiczysz? Ja też muszę jeszcze schudnąć
kije, chodakowska, joga - ja jestem intruktorką sportu to żem sobie sama rozpisała plan treninigowy , a jak już będę mogła wrócić do regularnego rpowadzenia zajęć będzie łatwiej
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-11-23, 10:51   #4466
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Katarzinka a co ćwiczysz, karmisz piersią? Bo już pisałam, że nie wiem jak to z tym jest, że przy ćwiczeniach wyrabia się kwas mlekowy i może zakwasić pokarm

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:58   #4467
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
moja dziecina
1. na macie
2. pierwsza sukienka
3. mam dres
słodzinka!
Cytat:
Ale się jakoś zdołowałam - oglądam stare zdjęcia i tam mam taki płaski piękny brzuch i szczupłe nogi... Ech... Jednego dnia mi z tym dobrze, a kolejnego się dołuję
Gda, Ty po ciąży nadal laska jesteś! serio serio
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
w nocy odwiedziła mnie ciocia z hameryki leje się ze mnie jak za starych dobrych czasów a tak po kryjomu powiem że już miałam lecieć po test ciążówy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

a teraz zabunkrowałam się w łazience i będę czynić piękny make-up z rossmanowskich promocyjnych kosmetyków
jutro się przespaceruję do rossmana
Cytat:
u mnie 14 tygodni (JUŻ!!!) i dalej @ brak
nie żebym tęskniła, ale dziwnie mi z tym. Już nawet test robiłam na wszelki wypadek

Cytat:
wow!

wczoraj Zuzanka zaczęła świadomi chwytać zabawki. Wcześniej czy to na karuzeli, czy macie je zaczepiała, przez przypadek. A wczoraj patrzy na karuzelkę i chwyta za nóżkę zieloną żyrafę. Żyrafa, jak to w karuzeli ucieka i wyślizguje się z małej rączki. Przy kolejnym obrocie. Znów chyc żyrafę. i tak jeszcze kolejne 3 razy.
moja 14tygodniowa Buba rośnie jak na drożdżach noweumiejętności zdobywając

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:59   #4468
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Katarzinka a co ćwiczysz, karmisz piersią? Bo już pisałam, że nie wiem jak to z tym jest, że przy ćwiczeniach wyrabia się kwas mlekowy i może zakwasić pokarm
karmię piersią i nie mam problemu
a kwas mlekowy owszem wyrabia się podczas intensywnych ćwiczen ale w mięśniach a co cwiczę już pisałam wyżej
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-11-23, 11:09   #4469
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Też jestem zła na te kolezanke,bo ona karmila butla,a wiadomo,że wtedy caly proces karmienia wyglada troche inaczej...Majka też zasypia w lozeczku w dzien i po pierwszym nocnym karmieniu,ale teraz odkad te kolki się zaczeely to wlasciwie caly czas. Jest u mnie na brzuchu!Jak już mocno zassnie to ja odkladam.

Aniolku mi polozna i pediatra wrecz kazali,zebym z mala spala,ale wtedy się balam,że ja zgniote.
Też mi się wydaje że z butlą jest inaczej. Moja niunia przed spadniem, ze 3-4 godziny siedzi na cycu więc wiadomo, że się położe z nią do łóżka bo na siedząco nie wyrobie. Wiem, że robię jej za smoczka... Nie mam pojęcia jak ją tego oduczyć. Liczę, że z czasem jak zacznie jeść inne pokarmy to sama się oduczy.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a ja się nie pochwaliłam, że mała nauczyła się ciągnąć smoka
nareszcie, kilka chwil bez marudzenia
A nie potrafiła, czy jej nie smakował? Bo moja to w ogole tego w buzi nie chce mieć. Krzywi się i wypycha językiem.

Cytat:
A i jeszcze tak na prawde kazdy mówi co innego... Szwagierka mówi do mnie - nie podawaj małej herbatki z kopru, ona jest za mała, to Ty masz ja pic, powiedziała tez ze nie mam jesc jabłek i biszkoptów ( a jem tylko: ryz w potrawce, gotowanego kurczaka, rosół, marchewkę, ziemniaki, jabłka, banany, biszkopty, kiełbasy drobiowe, soki dla dzieci i wode, czasem jakis taki sklepowy sok, ale to moze z piec razy piłam, i czasem jeden jogurt ). Czyli bardzo niewiele... Co z tych rzeczy moze powodowac kolki? Jadłam tez powidła domowe, ale zrezygnowałam z nich.
Teściowa,ze nie mam uzywac soli... Uzywam tylko do rosołu troszke...
Nie mówiac juz o innych radach wszystkich ciotek klotek...nie dotyczacych kolek...
Może marcherwka? Pamiętam, że synkowi Gda szkodziła.

Cytat:
Trzymamy kciuki za Kubusia!!!

Agnus powiedz gdzie kupiłas swoja chuste do chustowania Alenki? Chyba musze sie zaopatrzyc, bo z tymi kolkami mała tała sie tak niespokojna, ze nic nie moge zrobic. A tak to chociaz jakies kanapki sobie zrobie.
http://allegro.pl/haltex-chusta-elas...661247457.html
U nas się nawet sprawdza, tylko mała musi być nieco senna. Wczoraj dzięki chuście zrobiłam sobie obiad, zjadłam i jeszcze wybrałam zdjęcia do wywołania. Mam nadzieję, że u was też się sprawdzi i troszkę odsapniesz.
Stary 2012-11-23, 11:13   #4470
Kalpana
Zakorzenienie

Katarzinka a możesz coś polecić na "oponkę"? Robię brzuszki zwykłe i skośne, ale to raczej na górne mięśnie brzucha, więc oponka pewnie od tego nie zmaleje

K

Sz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości