|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74791 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
Twoje za to są obłędne kolejne boskie Do 12:15 posiedzę z koszulką na głowie i zobaczymy, jak tam dzisiejsze fale. Kurde zastanawia mnie cały czas, dlaczego moje włosy się rozprostowały i były takie sztywne po ostatnim myciu. Z protein dałam sporo odżywki d/s Schauma, ale to nie możliwe żeby od niej chyba..
|
|
#74792 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Twoje uwielbiam i Ty dobrze o tym wiesz
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-11-23 o 11:57 |
|||
|
|
|
#74793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dawno nie zaglądałam, z braku czasu, ale próbowałam podczytywać i zaglądałam do codziennika - ślicznie! A ja się pochwalę, udało mi się znaleźć sposób na zminimalizowanie puchu na moich włosach nawet do zera przy dużej wilgotności <jupi> Jak odgniotę to pokażę się w codzienniku
|
|
#74794 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, Martuś(-ek) i sm!
Konspiracjo, nie wiem, jak przegapiłam Twoje lokasy!!! Są prześliczne, boska objętość, świetny kolorek, wzbudzają we mnie te same instynkty, co włosy Ajrisz-ach, wyczochrałoby się!!!!
|
#74795 | ||
|
Zakorzenienie
|
ładne to coś
nawet bardzo i ładnie się ułożyłyCytat:
też tak chcęCytat:
|
|
|
#74796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74797 |
|
Raczkowanie
|
Myję bingaczem z algami, później żółta maska isany z proteinami na chwilę a później jako b/s Garnier AiK, żel lniany i artiste z natury i beauty
![]() zapomniałam jeszcze o koszulce po żelach i wysuszeniu dyfuzorem
|
#74798 | |||
|
Zakorzenienie
|
już powoli zaczynam kojarzyć nicki z włosami
Twoje piękne Cytat:
![]() Cytat:
![]() ech, powiem Wam, że człowiek cały tydzień w pracy/na uczelni... jak nagle ma piątek wolny i chce pochodzić w dresie w czepku foliowym z maseczką na głowie, to okazuje się, że przyszedł facet malować przedpokój na szczęście nie jest młody i przystojny ![]() może chociaż włosięta za te cierpienia się odwdzięczą, zaraz idę zmywać Pilomaxa. ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
przyciemniałaś?
|
|
#74799 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Moje po myciu odżywką. Wiecej w codzienniku.[/QUOTE] jak zwykle cudnie Mła Dłoga Konspiracjo - extra !!!! |
|
|
|
|
#74800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek.
Znów nie miałam prądu Robotnicy zmieniali instalacje w bloku, kiedy włączyli prąd z powrotem to mnie korki wywaliło w mieszkaniu W efekcie mam maskę Wax Pilomaxa (na odstresowanie se kupiłam, no co, każdy powód dobry ) i katar do pasa od latania po mieście.No i prąd Cytat:
Polubiłam Joaśkę z lnem, ale dodawałam do niej ok. 6 kropel olejku jojoba, bo inaczej słabo zabezpieczała, tzn. szybko powodowała puch (wilgoć uciekała z włosów). Potem okazało się, że parafinowa Ziaja jest paradoksalnie lżejsza i lepiej zabezpiecza niż ulepszana Joaśka, więc Joaśki poszły w kąt. Mam ich cały komplet (wszystkie kolory) i zastanawiam się od kilku tygodni, jak je zużyć. Joaśki są zgodne z CG, łatwo zmywalne i to jest zaleta dla kogoś używającego odżywek do mycia. Mnie niestety mycie odżywką zupełnie nie podeszło, myję szamponami z sles, więc zmywalność Ziaji nie jest dla mnie problemem. Zresztą nie wiem, może ktoś posiada włosy, które nawet po Ziajach mogą być oczyszczane odżywkami? Cytat:
![]() Oddaj mi je Cudowne Napaliłam się na ten tajny sposób na puch, ale mycie bingaczem odpada
|
|
#74801 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#74802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie podobnie z wtargnięciem pana malarza do domu, dlatego widzę, że obie ratujemy się Pilomaxem ![]() Cytat:
|
|
#74803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie bardzo odpowiada Express Wax, jest zgodna z CG i nie pozbawia moich włosów skrętu. A teraz dokupiłam słynną klasyczną z SLS Kiedyś byłam z niej bardzo zadowolona, ciekawa jestem, czy mój skalp ją znowu polubi ![]() Cytat:
Jeszcze ![]() U mnie czeka na otwarcie fioletowa z czarną rzepą. Ale na razie kończę witaminową, która pachnie jak guma balonowa tudzież landrynka
|
|
#74804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pamiętam, że faktycznie strasznie słodko pachniała!
|
|
#74805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kupowałam na aukcjach AgapeAnimali, było w zestawie
Cytat:
![]() Cytat:
Ty jak zwykle wymiotłaś ![]() Jakie gładziuchne ;D |
||
|
|
|
#74806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie, te maski poza tłuszczoym alkoholem mają wszystko w śladowych ilościach a jednak działają, czary czy co ![]() Express Wax to samo Mnie to pasuje, potwierdza się moja hipoteza, że nadmiar antystatyków powoduje u mnie wyprost a tutaj są dopiero po zapachu, więc jest ok.
|
|
#74807 |
|
Zadomowienie
|
Ja własnie z racji, że mam dziś day offa siedzie sobie z Maską Sleek i Waxem miodowym
![]() ciekawe co z tego dziś wyjdzie![]() Laski a gdzie wy kupujecie te ziaje? Patrzyłam dziś na skład jednej i tam bym diameticone :/ Może tak być?
Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-11-23 o 13:33 |
|
|
|
#74808 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam dzisiaj przerwę, nałożę coś jutro, a jak czytam posty to zastanawiam się nad jakąś mgiełką do reanimacji włosów. Wystarczy do wody dodać jakąś odżywkę, czy trzeba jaszcze jakichś półproduktów? (z nimi u mnie ciężko....) |
||||
|
|
|
#74809 |
|
Rozeznanie
|
Boskie!!! Zwłaszcza prawa strona!
|
#74810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dobrze, że masz wsparcie, sama w tym roku sporo przeszłam... cokolwiek to jest, z czasem będzie lepiej - uwierz |
|
|
|
|
#74811 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Do kupienia w kioskach, drogeriach itp.Cytat:
|
|
#74812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74813 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam do was proste (choć może nie do końca) pytanie. Co (o ile się da) JESZCZE mogę zafundować włosom. Mam strasznie małe loczki (załącznik), a większość blogów dziewczyn z mocno kręconymi włosami dopiero się rozkręca.
Na chwile obecną stosuję: na sklap oleje: łopianowy ze skrzypem polnym + rycynowy na długość: oliwę z oliwek + łopianowy lub babydream + łopianowy włosy myję facelle, ale nie pasuje mi tak samo jak babydream. maski: wax, gloria (którą jedynie dorzucam czasem do olejowania) balsam b/s: joanna z apteczki babuni - ta żółta w kolekcji mam jeszcze: balsam do włosów z green pharmacy, który nakładam, gdy po myciu włosów nie mam czasu na maskę. co jeszcze mogę zafundować moim loczkom? bo mam wrażenie, że to jakoś tak strasznie ubogo na razie. //załącznik: pierwsze 1,5 msc temu, drugie z dziś.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2012-11-23 o 14:42 |
|
|
|
#74814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
;Dzdecydowanie brakuje czegoś "solidnego", np: Garnier Awokado i Karite (żółta butelka) Przyjęło się myśleć, że tak kręcone włosy są bardzo suche i szorstkie, prawda to? |
||
|
|
|
#74815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ach, dlaczego taaaakie włosy wklejasz zaraz za moim zdjęciem
ja to mam szczęście...![]() Piękne ![]() Cytat:
Cytat:
no dziękuję, aż mi ciepło na serce spłynęło... ![]() Cytat:
Właśnie!:ehem: Właśnie Justyna, prawa strona
|
|
|
#74816 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo bardzo :3
co do szorstkości to zależy gdy o nie nie dbałam, czesałam na sucho, używałam dziwnych pianek i zeli, których skład w chwili obecnej doprowadza mnie do rozpaczy, to tak, były szorstkie, matowe i jak szczota. Ale teraz jest jakoś inaczej, sa bardziej miękkie. Jest to też chyba kwestia tego, że moja mama ma bardzo miękkie i cienkie włosy, co trochę osłabiło wpływ szorstkich i sztywnych loków ojcowskich (ma dosłownie murzyńskie afro ) a suche są - wmawiam sobie, że łuski podważają się bardziej na zakrętach i że to wina tego xdz wypróbowaniem tego żółtego Garniera się nosze już od dłuższego czasu, także na pewno po niego sięgnę
|
#74817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie bez żabek ani rusz w załączeniu mój "wynalazek" z ostatnich dni, kitka na bok zrobiona tak - dwa grube pasma włosów podpięte żabkami z tyłu głowy, przez to przeciągnięta "na raz" ścisła cienka frotka obejmująca całość włosów - pardon za jakość fryzury, ale siedzę sama w domu z infekcją i są spięte byle jak ale potencjał jest - jak by dać jakąś ładną gumkę z kwiatkiem, która te żabki i gumkę przesłoni )
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-23 o 15:17 |
|
|
|
|
#74818 |
|
Raczkowanie
|
mam dziwne wlosy...
po myciu sa takie ze zachczaja o siebie, nie za bardzo blyszcza i nie sa takie mile w dotyku tylko takie zawadzajace... Zauwazylam ze jak wychodze po myciu na dwor na te zimno to chocby te luski sie zamykaly i od razy robia sie gladsze i nie az takie zachaczajace... Jednak nie wiem w czym tkwi problem... Ostani strumien wody podczas mycia jest zimny... do tego zaczelam robic plukanke zakwaszajaca z octem , olejuje wlosy... Jedyne co mi przychodzi na mysl to szampon. Uzywam z slsem barwa pokrzywowy... Mozliwe jest to ze on az tak podnosi luske wlosa? Zaczelam go uzywac dlatego bo strasznie przetluszczaly mi sie wlosy i te delikatne szampony i mycie odzywka nie dawaly rady do zmycia sebum O.o a jak juz dalo to po kilku godzinach juz blyszczaly sebum. Co myslicie dziewczyny pomoze ktoras? Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-11-23 o 15:23 |
|
|
|
#74819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() tak dokładnie silikonowe (choć niekoniecznie-zależy, co mam do zużycia ) z olejem i mycie kubeczkowo (ale dodaję ciut szamponu BD do mycia, nie wiem, jak by mi szło samą odżywką bez niczego, muszę spróbować )a którą odżywkę? bo pamiętam jedna była fajna miała olejki i sporo silikonów, ale miałam po niej super włosy a silikony o tej porze roku mogą być... cyfrę 19 miała na etykiecie tyle pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- jak zwykle śliczne jak u Arielki Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-23 o 15:39 |
||
|
|
|
#74820 |
|
Raczkowanie
|
@affbe , mam tak samo, ale u mnie to jest kwestia drobnego skrętu. mój patent jest taki, że zaplatam po myciu włosy w warkocz, gdy już trochę przeschną, ew. zaplatam tylko dolną warstwę. rozluźnia mi się wtedy skręt i nie plączą się tak strasznie.
plączą sie też mniej, gdy odstawiłam sls i gdy zaczęłam je bardzo nawilżać, odstawiłam wszelkie pianki i lakiery, ze względu na alkohol. /ja tu się robi takie śmieszne odniesienie do czyjegoś nicku?/
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2012-11-23 o 15:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

i ładnie się ułożyły
też tak chcę

Robotnicy zmieniali instalacje w bloku, kiedy włączyli prąd z powrotem to mnie korki wywaliło w mieszkaniu
Cudowne
klask i:

no dziękuję, aż mi ciepło na serce spłynęło...

ale potencjał jest - jak by dać jakąś ładną gumkę z kwiatkiem, która te żabki i gumkę przesłoni