|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Co do talii to się nie wypowiem, bo ja z tych płaskobrzuchych
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
to jak urodzisz, to daj znać aktualną opinię o szpitalu. wtedy jeszcze będę mieć czas na jakieś modyfikacje ![]() ja chciałabym rodzić sn, ale mam lekkie tyłozgięcie szyjki macicy i dość sporą wadę wzroku, więc nie wiem czy się uda ja o koperniku słyszałam pozytywną opinię od koleżanki, która leżała tam z ciążą zagrożoną. oni chyba się specjalizują w różnych trudnych przypadkach. |
|
|
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze, że maluszek zdrowy i się rozwija |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi już dawno zniknęły...
|
|
|
|
|
#1357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
slodziaki
|
|
|
#1358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam wade wzroku tzn jestem krótkowidzem i sama nie wiem co lepsze... |
|
|
|
|
#1359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyty!!dzien dobry! ale u mnie dzis sloneczko swieci. Ladna pogoda. Mialam jechac do pepco ale tata mi samochod zabral i nie mam jak sie dostac.. musze czekac az wroci.. Co dzis macie na obiad?? bo ja pomyslu nie mam.. No i zaczynamy 19 tc !
|
|
|
#1360 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam trochę z środy ?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
dla męża i druga za to co powiedział mamieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo już za mną chodzi, a co dalej to się zobaczy Wczoraj mieliśmy spaghetti ![]() Gratuluję kolejnego tc ![]() |
|
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale sale do porodów rodzinnych sa wypasione, znajomi rodzili w tym roku. Poza tym to najlepszy szpital w krk - jak nie radza sobie w innych szpitalach z cięzkimi przypadkami to wiozą na Kopernika, więc ja wyszłam z założenia, że w razie "wu" wolę być na miejscu poza tym mają III najwyższy stopień referencyjności oddziały położniczego i neonatologicznego, więc i mama i dziecko bezpieczne mnie to przekonuje.
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze coś poczytać/nadrobić, ale widzę, że już 13:30 więc zmykam powoli się szykować. Trzymajcie kciuki
i odezwę się po wizycie. Miłego dnia |
|
|
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio wzięło mnie na czytanie wierszy o macierzyństwie wkleje Wam jeden który mnie po prostu.... jak go przeczytałam pierwszy raz to pół nocy przepłakałam ze wzruszenia teraz jak go za każdym razem czytam to płacze...(czy ze mną jest coś nie tak?
)"Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU"." |
|
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież musi wiedzieć jak ma się zajmować dziedzicem ![]() Cytat:
Melcia za 19t
|
||
|
|
|
#1368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tutaj link do forum o tym szpitalu jakbyś chciała poczytać http://www.babyboom.pl/forum/krakow-...6/index23.html
|
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Adunia śliczny Maluszek ![]() Cytat:
pamiętam, bo zawsze wypada w moje imieniny ![]() Cytat:
![]() Katherine obserwuj, masz tel do gina żeby się skontaktować w razie wątpliwości? czytam dalej
|
||
|
|
|
#1370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spokojnie wyskoczy i Tobie ten brzusio Ja myslalam ze pozno pokaze mi sie brzuch,bo kobiety w mojej rodzinie raczej mialy takie malo widoczne,a tu zaskoczenie,4 m-ce a ja mam taki basior :P ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Uff nie jestem sama ![]() Ja dopiero dzis zauwazylam,bo tak to patrzalam tylko na brzusio jak szybko rosnie ![]() A w ktorym Ty jestes tyg??
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
U nas pomidorowa
![]() Wczoraj mieliśmy ale niestety w połowie zaczęło mnie mdlić i się skończyła faza na barszcz Cytat:
![]() Zdecydowanie wszystko z Tobą w porządku |
|
|
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobra ja ide gotowac,a Wy tu za duzo nie piszcie :P
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem zdecydowana, ale i tak chętnie poczytam
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciala rodzić naturalnie, na samą myśl o cięciu coś mi się robi. Myślicie, że będę mogła rodzić naturalnie jak mam wadę -6,5 w obu oczkach..
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz mam pomysl na jutro na obiad jaaaaak mi sie nic nie chce
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
qrcze, może uda Ci się jeszcze jakoś to załatwić, pogadać? ![]() jestem ![]() a Tobie dzieciaczek przytył ![]() Hej Cynamonowa gratulacje ogromne, teraz już musi być wszystko ok bardzo się cieszę Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

).

musze czekac az wroci.. 
dla męża i druga 

, bo już za mną chodzi, a co dalej to się zobaczy
)