|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Odkryłam w Szymonkowej buzi kolejne 2 białe potworki
Kiedy one wyszły? Takim sposobem mamy 11 ząbków
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Monia ze mną też coś nie tegez bo przeczytałam teletubisie
Brumek jak kliknę na ikonkę baterii po prawej stronie pulpitu ( mam windowsa) jest napisane : pozostało :0 % ( podłączony, nie ładuje) to chyba wykrywa? Sara też się nie naspała bo ja hałasy z zewnątrz obudziły i płaczu co niemiara.
|
#2973 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko popatrz na MartynkęCytat:
Cytat:
![]() a co do drobiu, to my tylko w gościach go jemy, w domu nigdy nie ma po prostu nie lubimy/robimy.HEJ. Znowu pochmurny dzień-taki przygnębiający....nawet nie wiecie jak ja bym już chciała być spowrotem w domu z Mateuszkiem- a tu jeszcze tyle przede mną ![]() Kupiłam dzisiaj Julci dwie pary leginsów i przymierzałam Jej taką czapkę z misiem koalą- bombowa, ale czy jest sens kupowac 4 czapkę? Idę podgrzać P. obiad, bo wpadnie na chwilę , wyjątkowo z Tofikiem- ale na niego micha już czeka
|
||||||||
|
|
|
#2974 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
czytam, jak dotrę do komputera to napiszę coś więcej na szybko: ja też z drobiu filety preferuję te wszystkie udka, nóżki skrzydełka i inne mnie przerażają...Do napisania! |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
robimy dzis cos dobrego? wcisnijcie guzik http://make-everything-ok.com/
i na koniec http://theendofinternet.com/ |
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
hej
Oliweczka urodziła??????? tydzień nie zaglądałam i mam zaległości patik mam Twój wpis powyżej, nie wiem o co chodzi dokładnie, ale bateria Ci nie ładuje? ja ostatnio tak miałam, z dnia na dzień przestała działać, wyciągnęłam ją i włożyłam ponownie i działa, znowu trzyma długo, może tak spróbuj edit: Oliweczkę tez mam powyżej, czyli nie przegapiłam TEGO Wielkiego Wydarzenia
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-11-23 o 16:12 |
|
|
|
#2977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Ty jak się czujesz Kolinko? ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- eve dziękuję Ci za płaszczyk! Idealny jest, wymierzyłam już i leży jak na mnie szyty. Strasznie Ci dziękuję. Zima mi nie straszna. Lili kaszki też doszły. Dziś na kolację jedna pójdzie w ruch. Dziękuję kochana... Ehh brak mi słów. Dziękuję dziewczyny.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
|
|
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
Ha! w końcu się zalogowalam z telefonu
to czasem się odezwę z pociągu wracając do domu. Weeeekend. Ale się cieszę
|
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
ja dobrze, dziękuję
miałam intensywny tydzień, kolejny będzie podobny, moja mama jest w uk i trochę obowiązków spadło na mnie w związku z jej wyjazdem (kury etc), normalnie przychodziła do mnie codziennie zająć się Dawidkiem, teraz nie mam tej pomocy
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Marina nie ma za co.
I tak mam niesmak, że tylko tyle mogę posłać .. ![]() Dziewczyny jakie dokumenty są potrzebne do wyrobienia dziecku paszportu/dowodu osobistego? Kolina Ty wyrabiałaś Dawidkowi niedawno prawda? Dowód? Paszport?
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Lili no coś Ty! chyba żartujesz... błagam Cię, dzięki Tobie Igor ma właśnie pełny brzuszek po "zdrowym brzuszku"
![]() Lili ja nie wiem. W każdym razie widziałam dowód osobisty Malwinki DaKaro. Ale fajny taki dorosły dokument.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-11-23 o 19:26 |
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście czego to "nasze" dzieci uczą w przedszkolach?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658985
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina myślałam o Tobie. Pokazałbyś brzuszek
To nowa bateria kupiona i nie ładuje. ![]() Nie skończyliśmy malowania, jedna ściana została. Tata nie dał rady, na jutro zostało. Ogranęłam trochę bałagan, Sary pokój na cacy, chyba nigdy tam tam dokładnie nie było sprzątnięte. Karnisz wyczyszczony, za meblami, listwy, okno, firanki, w szafkach. Wsio. Reszta jutro. Już padam..
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
składa się: wniosek, ten sam co dla dorosłych potrzebne jest zdjęcie (2szt jeśli dobrze pamiętam) odpis z aktu urodzenia obecność obojga rodziców przy składaniu wniosku, już do odbioru wystarczy jeden do dowodu zdjęcie jest lekko z profilu (widoczne lewe ucho), do paszportu na wprost, w momencie robienia zdjęcia musisz już wiedzieć który dokument chcesz wyrobić dowód osobisty jest na 5lat, nie ma kosztu wyrobienia paszport jest płatny i jest ważny rok tak pamiętam, chyba nic nie poknociłam, dla pewności możesz jeszcze zadzwonić do odpowiedniego urzędu, ja tą drogą się dowiedziałam co muszę mieć
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę się dowiadywać w urzędzie reszty. Chciałam się zorientować czy lepiej paszport czy dowód. Ale raczej dowód, bezpłatny i spokój na 5 lat. Marina wyć mi się chce jak czytam Twoje posty
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili od sierpnia paszport jest tez na 5 lat. Z tym ze płatny. Lepiej dowód wyrobić.
|
|
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wyrabiałam Szymonowi paszport w październiku - kosztuje 30 zł i jest ważny na 5 lat
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
Carmela, fajne te cymbałki!
Jak koleżanka pije herbatę, to na pewno ucieszy się z jakiegoś ciekawego zestawu Ja z chęcią przygarniałam różne kosmetyki dla ciężarówek i nie tylko - świece zapachowe, płyny do kąpieli, które pomagały się zrelaksować.Myha będzie dobrze! alibany z tymi lekarzami to jakaś masakra jest ![]() Marina - nie znamy się, ale przesyłam moc pozytywnej energii. I ogóle! ![]() Shira udało mi się ukryć Hela chodzi spać o 21, wstaje ok. 8-9. Ma drzemkę około południa. Czasem zdarzy jej się przespać po południu, ale to rzadko się zdarza (i śpi wtedy max. pół godziny). Dziękuję za odpowiedzi dot. potraw wigilijnych. My też będziemy świętować u Rodziców, ale chciałabym przygotować coś dla Heli (chociaż oni już zapowiedzieli, że sami jej coś zmajstrują smacznego). Moja rola skończy się na lepieniu uszek ![]() ale mnie głowa boli ![]() czy na Was (posiadających psy) ludzie też patrzą jak na kosmitów? jak wychodzę z dziewczynami to prawie paluchami na nas pokazują
|
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór,
tż wyszedł, zeby miec troche czasu dla was nawet go podwiozłam zrobilam sobie herbatke i na szybko sałatke z krewetkami i zasiadam do Was ![]() myha kciuki za badania! ![]() Patik pokaż pokoik Saren po takich generalnych porządkach z włascicielką oczywiscie ![]() Madziulka za dwa kolejne potworki jupi!jedzonko świąteczne- u nas pewnie skosztuje wszystkiego, oprócz potraw z grzybami bo i tak sie już wszystkim próbuje częstowac z naszego stolu, oprócz oczywiscie listy bardzo zakazanych ale ta nie jest jakas bardzo długa. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- mme audrey a ta z avka to troche do ciebie podobna? fryzurą? bo mamy obie takie bujne w avkach blond fryzury choć ja dziś byłam u fryzjera..
|
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
adrij smacznego
![]() to chyba mój pierwszy avatar, mam do niego olbrzymi sentyment - kiedyś byłam podobna do tej dziewczyny, farbowałam włosy. Teraz została mi skrzywiona mina i mac
|
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczornie
patik fajnie, że już widać efekty czyli już bliżej niż dalej ![]() muszę się pochwalić, że dzielna byłam, ketonalu nie wzięłam trochę dłużej musiałam czekać na efekt, ale w końcu się pojawił zastanawiam się teraz czy to normalne, że jeszcze mnie tak boli a opuchlizny już prawie nie ma.Mały trochę lepiej po południu, kipa po pas, ale szalał z piłkami wyspał się w końcu na naszym łóżku, a ja chodziłam na palcach.niestety nie przekonałam go jeszcze do inhalatora, nie chcę go przestraszyć, ale mam nadzieję, że jutro już zrobimy krok do przodu. Za to ja się poinhalowałam i kataru już prawie nie mam! mój synuś mnie dziś zaskoczył i pozwolił sobie bez walki zapsikać do nosa, nareszcie co jeszcze... tż się nie popisał, miał wyjść do sąsiada na 10minut, a wrócił po 1,5h, więc sama musiałam oporządzić małego :/ przymuszę go za to so sprzątania jutro, nie wywinie się! patrzę 1 okiem na King Konga, dawno nie puszczali, nie żebym była fanką, ale nic innego nie ma :/
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
fryzjer? jakieś radykalne zmiany? ja dziś zdobyłam namiary na (podobno) dobrą fryzjerkę, może w końcu zdecyduję się na zrobienie czegoś więcej, niż podcięcie koncówek
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- właśnie, pamiętam, że rozmawiałyście już o inhalatorach, ale może mogłybyście jeszcze raz napisać Wasze typy? Z tego co czytam, warto zakupić ten sprzęt. |
|
|
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak z Tesco, za 100zł chyba były ( no i -50%
)Cytat:
Cytat:
Juz kupiłam herbatki, muszę tylko ładnie zapakować. |
||
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.nokaut.pl/domki-i-namioty...figurkami.html zobaczcie jaki fajny!
|
|
#2997 | |
|
Raczkowanie
|
fryzjer-a więc już opowiadam
![]() wykupiłam sobie jakieś już miesiąc temu groupona do jakiegoś salonu mega podobno w warszawie bo jak potem sprawdzilam i mysle o ich cenach to do tej pory zbieram szczeke z podłogi kto chodzi wydawac tyle pieniedzy u fryzjera celebryci to był jakiś rytual spa dlatego mi zależało, bo jakoś po porodzie zaczeły mi się włosy psuć jak nigdy problemow z nimi nie miałam, więc z tego calego zabiegu jestem mega zadowolona bo taka gładkośc włosów, natomiast strzyżenie jak strzyzenie, oczywiście jak zwykle za duzo pocieniowane a nie chciałam za krótko ![]() przeszłam się też po sklepach przy okazji, ale jest tych świątecznych pięknych rzeczy wszędzie, szkoda tylko ze zawartość portfela nie pozwala na zakupowanie ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() wogole przemawiają do mnie ostatnio drewniane zabawki! |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna moje siostrzenice miały ta willę, miesiąc temu sprzedały na kiermaszu z zabawkami za 10 euro a i to wszyscy uważali za wygórowaną cenę
|
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam w planach posiedzieć tu dłużej, ale poddaję się...
idę spać... nie wiadomo jaka noc mnie czeka przez ten katar zły ![]() spokojnej nocki dla Was mamuśki ![]() fajnie, że tu jesteśmy, można sie posmiac, ponarzekac, zawsze ktos pocieszy, doradzi, wesprze... eh... robię się ckliwa, więc czas na mnie paaaaa do jutra ![]() ps. ibuprom działa a stojący szew nadal łaskocze ![]() aaa Oliweczka, może byś tak już urodziła? ileż można czekać , no dobra teraz to już idę
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-23 o 21:53 |
|
|
|
#3000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Kiedy one wyszły? 

Ciężki tydzień mnie czeka i ciekawe ile czasu jeszcze będę potrzebować by oswoić się z nową rzeczywistością.
. a tak serio to ciśnienie się delikatnie podnosi. to już tuż. 

za dwa kolejne potworki jupi!
bo mamy obie takie bujne w avkach blond fryzury
zębole
celebryci

Zakończone: 2
,